Találatok a következő kifejezésre: Van valami szöveg, (110 db)

Van valami kvantitatív vagy statisztikai összefüggés a szavak hossza és előfordulási gyakorisága között egy nyelvben vagy írott szövegben?

Legjobb válasz: A rövidebbek gyakoribbak. A legelsõ szavak, amelyeket az ember megalkotott, a hétköznapi dolgok nevei voltak, és rövidek: kõ, ég, víz, tûz, fa, föld. Az ember nevet adott nemcsak a természeti dolgoknak, de a saját testrészeinek is: fej, kar, láb, has, nyak, hát, ujj - ezek is rövid szavak. A hosszabbak késõbb alakultak ki, és ezeket ritkábban is használjuk a mindennapok során. Persze egy szakszövegben nyilván több hosszú szó fordul elõ. Bármilyen szövegben a leggyakoribb szavak a névelõk és a kötõszók, ezek mind rövidek: a, az, egy, és, ha, de, mert stb.

A rövidebbek gyakoribbak. A legelsõ szavak, amelyeket az ember megalkotott, a hétköznapi dolgok nevei voltak, és rövidek: kõ, ég, víz, tûz, fa, föld. Az ember nevet adott nemcsak a természeti dolgoknak, de a saját testrészeinek is: fej, kar, láb, has, nyak, hát, ujj - ezek is rövid szavak. A hosszabbak késõbb alakultak ki, és ezeket ritkábban is használjuk a mindennapok során. Persze egy szakszövegben nyilván több hosszú szó fordul elõ. Bármilyen szövegben a leggyakoribb szavak a névelõk és a kötõszók, ezek mind rövidek: a, az, egy, és, ha, de, mert stb.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszed hülye vagyok? Ennyit én is tudok, de a kérdésben azt írtam kvantitatív! ismered a kvantitatív szó jelentését?
A kérdező hozzászólása: Ne válaszolj légyszíves! Költõi kérdés volt!
A kérdező hozzászólása: Mármint nem a kérdésem, hanem a kommentem :)
"ismered a kvantitatív szó jelentését?" Igen. "Azt hiszed hülye vagyok?" Igen.
"Ne válaszolj légyszíves! Költõi kérdés volt!" Ne olvasd el a válaszomat, légy szíves! Csak hangosan gondolkodtam.
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, hogy mire van idejük egyeseknek...
Mire a többes szám? Csak én vagyok itt egyedül. Már persze ha nem számítunk téged. :)

Esküvőn köszöntőt kéne mondanom, hol találok valami jó köszöntő szöveget a neten? Vagy van valami ötletetek mit mondjak?

(A húgom esküv?je lesz.)

Legjobb válasz: Én is azt javaslom, hogy Te fogalmazd meg a köszöntõt, amely személy szerint a fiatal párnak szól, és nem valami "sablon duma". Én nem is értem, miért nem divat nálunk köszöntõt mondani... Amerikai filmekben látni, hogy a barátok, rokonok mind szólnak egy-egy jó szót a párhoz, olyakor viccesen megfogalmazva.

Én is azt javaslom, hogy Te fogalmazd meg a köszöntõt, amely személy szerint a fiatal párnak szól, és nem valami "sablon duma". Én nem is értem, miért nem divat nálunk köszöntõt mondani... Amerikai filmekben látni, hogy a barátok, rokonok mind szólnak egy-egy jó szót a párhoz, olyakor viccesen megfogalmazva.
Azért a szerkezetre figyelj, például: 1. megszólítás (rokonok, család, házasulandók) 2. örömöd kifejezése az esküvõ kapcsán 3. húgoddal vagy párjával kapcsolatos néhány (nem ciki) emlék felidézése (tehát amik pozitív színben tüntetik fel õket, akármilyen getymók is a valóságban :) ) 4. lezárás jókívánságokkal
de ne legyen túl hosszú

Mit csináljak az iPhone 3gs -emmel? Frissités után, kiirt valami angol szöveget, hogy a SIM-kártyával van valami baj. Többi lent! Ios 6.1

Frissitettem iOS 6.1-re,iTunes-on keresztul. Minden rendesen ment,aztan amikor beallitottam a nyelvet,meg a wifi-kodot,az elejen ,utana ezt irta ki: This iPhone is not currently setup to work with carrier you are attempting to use.Supported carrier or request that this iPhone be unlocked. SEGITSETEK LEGYSZIVES :(

Legjobb válasz: Ez annyit jelent hogy a telefonod buherálva volt függetlenítve, és most hogy frissítettél eltünt róla a jailbreak, és az unlock is. Azt tanácsolja hogy használj olyan sim kártyát amire lockolva van a teló vagy a szolgáltatóval vedd fel a kapcsolatot hogy függetlenítsék neked.

Ez annyit jelent hogy a telefonod buherálva volt függetlenítve, és most hogy frissítettél eltünt róla a jailbreak, és az unlock is. Azt tanácsolja hogy használj olyan sim kártyát amire lockolva van a teló vagy a szolgáltatóval vedd fel a kapcsolatot hogy függetlenítsék neked.
A kérdező hozzászólása: Oké , nagyon szépen köszönöm ! *-* És ezért kellesz fizetnem? Ha igen mennyit kb?:|
Szolgáltató függõ, viszont általában bizonyítani kell hogy te vetted a telefont, a te tulajdonod. Nekem UK ban vodafone ingyenesen függetleníti.
Tudod, hogy milyen szolgáltatótól függõ a telefon? Ha igen, és tudsz keríteni egy ilyen simkártyát, akkor azzal tudod aktiválni. A hétvégén pedig valószínûleg jön már a 6.1-re a jailbreak. Gondolom, a függetlenítésnek is ehhez van köze, bár ehhez annyira nem értek. Szóval én a helyedben várnék, amíg kijön a jailbreak, aztán utána hátha meg lehet oldani. Mert ha külföldrõl való a telefon, akkor elég macerás lehet oda kimenni hivatalason függetleníteni vagy akár egy külföldi simet is szerezni. Persze az is lehet, hogy tévedek, és a jailbreaknek nem sok köze van a függetlenítéshez, lehet anélkül is meg lehet oldani. Nézz szét a szifon.com-on.
Függ a függetlenítés a jailbreaktól, viszont az hogy kijön jailbreak nem jelenti azt hogy lesz függetlenítés is hozzá azonnal.


"Megnyugodhatsz, van valaki akinek te is jó vagy ..."
"A legénybúcsún elért sikeres sportteljesítményért." Szerintem jobb ha egy nõ nem tudja hogy mik történnek egy legénybúcsún, ha a võlegény barátai készítenének emlékkupát az sem lenne illendõ.
"Új tulaj licitál most e szép legényre S lakatot ver mától a farkára, szegényre"

Az esküvő után szeretnénk köszönetajándékba képet adni, valami szép verssel vagy idézettel. Van valami tippetek mi legyen a szöveg?

Legjobb válasz: Ebben nem tudok segíteni. Viszont nekünk fényképesnhûtõmágnes volt a köszönõajándékunk. esküvõi. Igaz 2 fotósunk volt. egyik elrohant szertartások után, kiválasztott 1 képet és mikor hazamentek a vendégek, minden családnak/párnak adtunk. sztem tök jó ötlet.

Ebben nem tudok segíteni. Viszont nekünk fényképesnhûtõmágnes volt a köszönõajándékunk. esküvõi. Igaz 2 fotósunk volt. egyik elrohant szertartások után, kiválasztott 1 képet és mikor hazamentek a vendégek, minden családnak/párnak adtunk. sztem tök jó ötlet.

Most akarok elkezdeni a photoshop-pal rajzolni. Melyikben lehet jobban rajzolni, a cs4-ben vagy a cs5-ben? És van-e valami szöveg vagy egy videó, hogy hogy kell használni?

Legjobb válasz: Ha leszeded CS5 vagy CS6, de ha már CS4 van, ne cseréld le. Tutorial meg van millió a neten: http://www.photoshopsuli.hu/ youtube.com http://www.tutorial.hu/photoshop-alapok-az-elso-lepes/ Stb. G.

Ha leszeded CS5 vagy CS6, de ha már CS4 van, ne cseréld le. Tutorial meg van millió a neten: http://www.photoshopsuli.hu/ youtube.com http://www.tutorial.hu/photoshop-alapok-az-elso-lepes/ Stb. G.
dvd.szoftver.hu

Mik a vélemények? Ti hisztek benne? Kb 2 éve oda jött hozzánk egy idegen (sötét bőrű) asszony, elkezdett mutogatni ránk és sorra mondott mindenkinek valami szöveget! Nekem azt hogy rontás van rajtam, sok/nagy betegségem lesz.

Valaki elátkozhatott?Létezik ilyen?És ha igen hogyan tudnék megszabadulni ett?l?Eddig nem hittem ebben de már kezdek,mert mostanában elég sok nyavalyám,egészségügyi gondjaim vannak!:-S

Legjobb válasz: Nincs rajtad rontás. Ezek a kóklerek abból élnek, hogy a hiszékeny embereket ilyenekkel befûzik. Kitalálja, hogy rontás van rajtad, és százezerért majd õ leveszi... Mindenkinek vannak gondjai, a legtöbben nem vagyunk makk egészségesek, és nem azért, mert egy sarlatán kiátkozott...

Nincs rajtad rontás. Ezek a kóklerek abból élnek, hogy a hiszékeny embereket ilyenekkel befûzik. Kitalálja, hogy rontás van rajtad, és százezerért majd õ leveszi... Mindenkinek vannak gondjai, a legtöbben nem vagyunk makk egészségesek, és nem azért, mert egy sarlatán kiátkozott...
Minden ilyen retkes cigány "jósasszony" ezt csinálja, hátha ki tud belõled húzni egy kis pénzt...
Nem lehet megátkozni senkit. Ha hiszel benne, akkor tudat alatt befolyásolod magadat. Ne foglalkozz vele, akkor a bajaid sem lesznek olyan komolyak. Igaz, vannak, akik jó pénzért azt állítják, hogy leveszik rólad a rontást, de ez csak haszonlesés.
A kérdező hozzászólása: :)
Nekem egy ilyen egyszer régen azt jósolta, hogy még abban az évben férjhez megyek. Csak tíz évet tévedett... :D
A kérdező hozzászólása: Hát a csaj elég szar dolgokon ment át(zaklatás, rossz életkörülmények...stb)És ezzel kapcsolatos volt amit az asszony mondott!De már nem igazán emlékszem pontosan!
mit mondott neki? gondolom semmi személyeset, csak néhány általános dolgot, a többit meg bemesélte saját magának
A kérdező hozzászólása: Nem normális barátnõm el is ment az asszonnyal és õt is lehúzta 500ft-al!Amúgy pedig mondott 1-2 dolgot barátnõmrõl ami igaz volt!Vajon honnan tudta?:-s
Kb. öt éve történt velem. Mellém keveredett egy ferde szemû cigány asszony. Azt mondta lesz még egy gyerekem, akkor voltam 42 éves, meg mindenfélét hablatyolt. A végén 500 forintot akart kicsikarni belõlem. Na ne!!!!És több gyermekem sem lett!
Ilyen velem is volt:D odajött hozzám egy nõ, hogy 20 forintért jósol a tenyerembõl :D mondom nesze itt van jósolj:D olyanokat mondott, hogy leképedtem elõször aztán átgondoltam és jót nevettem :D
D: A múltkoriban mentem az önkormányzathoz, hogy megbeszéljük, mi legyen az adó-túlfizetésemmel. Közben megállít egy barna bõrû asszonyság: Kedvesem, magát ma nagy szerencse éri, pénz áll a házhoz! Mondtam neki: tudok róla, éppen azt megyek intézni! Ez az egyik sablon szövegük, a másik a "rontás van rajtad, majd én leveszem". Nem kell elhinni, és fõleg nem kell nekik fizetni!
7, 50. Az agykontroll, ahogy a nevében is benne van, tudatosan kontrollálni, irányítani gondolatainkat, az elérni kívánt célt képileg megjeleníteni, hittel, elvárással feltölteni. Az életünknek szinte minden területén alkalmazhatjuk, egészség, munka, emberi kapcsolatok stb. terén. Ami technikát én leírtam neked, az nem egészen egyezik meg az agykontrollos technikával, mert az "alfába menetelt" csak a tanfolyamon tudod gyorsan megtanulni. De a dolog mûködik és nagyon sokszor tudod segítségül hívni.
A kérdező hozzászólása: Agy kontroll tanfolyam?Az mit takar?
A "Titok" tanítása szerint, amire gondolsz és hiszed is, hogy az igaz, elõbb-utóbb bevonzod az életedbe! Felejtsd el nagyon gyorsan, ha eddig nem voltak eü. panaszaid, akkor ezután sem lesz!!! Egy cigányasszony, (aki csak pénzt akart!!) nehogy kifogjon már rajtad! De ha ez téged megnyugtat: (egy kis agykontroll) Egy nyugis idõpontban, amikor senki nem zavar: gyújts meg egy gyertyát, helyezd magad kényelembe, és csukd le a szemed, próbálj meg minél jobban ellazulni = egyenletes, mély lélegzetvétel, figyeld ahogy beszívod a levegõt, utána a kilégzést. Igyekezz, hogy ez egyenletes ütemû legyen, lassan át fogsz térni egy normál légzésre. A lecsukott szemhéjad mögött lásd magad egy talpig érõ tükörben, képzeld azt, hogy felülrõl egy tiszta arany fény átmossa a bõrödet, az aurádat, egész nagy kiterjedéssel átfog téged és gyönyörûen ragyogsz mint a nap. Majd ezzel a fénnyel együtt helyezd magad egy aranygömbbe, amely a továbbiakban megvéd minden ártó szándéktól, mert a gömbrõl mindaz, amely nem tiszta, lepereg. Bármikor eszedbe jutna még a cigányasszony, tudod, hogy már nem árthat neked, mert az isteni fény védelme alatt állsz. Ezt a gyakorlatot bármikor elvégezheted. Ha érdekel jobban, hogy ez hogyan, miként mûködik, tanácsolom, végezd el az agykontroll tanfolyamot.
Szerintem ez az oldal sokat segít. Én rögtön beleszerettem:) http://annwn.vndv.com/magick.html

Van valami olyan program, ami a kézzel írott szövegbõl tud gépi szöveget csinápni?

Kézzel írott szöveget beszkennelem pdf vagy img formátumban, a program felismeri a szöveget és txt fájlban el tudom menteni, vagy szövegszerkesztõben szerkeszteni.

Legjobb válasz: Angol topik: [link] OCR (karakterfelismerõ) progik, van amelyik tud kézírást is (OneNote, SimpleOCR): [link]

Angol topik: [link] OCR (karakterfelismerõ) progik, van amelyik tud kézírást is (OneNote, SimpleOCR): [link]
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=-DjUVGD5mfY ennek a második felében hangzik el a dal, 3. perctõl
http://www.youtube.com/watch?v=gCYcHz2k5x0 http://www.youtube.com/watch?v=6mHe1CgO2Gs Egyébként a video alatt fel vannak tüntetve a zene számok.
Komoly nem tudtad az animals címét? XDDDDD Elég ha bekapcsolod a rdiót

Azt szeretnem megtudni hgy miert van az hgy bejeloltem egy par szemelyt facebookon akik nem jeloltek vissza es most meg nem enged be a facebook hgy belepjek mivel azst keri hgy azonositsam magam es irjak be valami szoveget ez miert van?

a helyzet az hgy en beirnam a szoveget amin a kepen latok de csak anyit latok belole hgy toltodik es nem ad ki semmit azutan meg kiirja hgy irjam be mar megin a szoveget de nem ad ki semmit es csak anyit tudok csinalni hgy raklikelek a kuldesre akkor meg kiirja hgy hibasan irtam be de konyorgom mit ha nem is tudtam semmt irni PLEASE HELP


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!