Találatok a következő kifejezésre: Van valami módszer, (497 db)

Van valami módszer arra, hogy könnyen el lehessen dönteni mit írunk egybe, és mit külön?

Legjobb válasz: Nehéz kérdésre könnyû módszer soha nincsen. Vannak könnyû esetek, ezekhez használod az agyadat (ilyenek az igekötõk, amikre konkrét szabály van, hogy mikor hogyan kell írni). A nehéz eseteket megnézed szótárban. A közepesen nehéz esetekben megpróbálod használni a józan ítélõképességedet.

Nehéz kérdésre könnyû módszer soha nincsen. Vannak könnyû esetek, ezekhez használod az agyadat (ilyenek az igekötõk, amikre konkrét szabály van, hogy mikor hogyan kell írni). A nehéz eseteket megnézed szótárban. A közepesen nehéz esetekben megpróbálod használni a józan ítélõképességedet.
Leginkább a nyelvtankönyv tanulmányozása. Abban megtalálhatók a különféle esetek. Leggyakoribb az igekötõk használata (elöl egybeírandó, hátul külön). Nagyon nagy számokat szöveges leírásakor külön, vagy kötõjellel írunk, Egyes összetett földrajzi neveket szintén külön, vagy kötõjellel, a feltételes mód "e" jelét kötõjellel, stb. Vannak kivételek is, ezeket szintén nyelvtankönyvbõl, helyesírási szótárból lehet megtudni.
Két lehetõség: vagy van érzéked hozzá, vagy szabályokat magolsz. (Persze lehet vegyesen is. :D) A szabályokat itt találod: http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_.. @ 2.: Az "e" ún. kérdõszócska, nem a feltételes mód jele. De valóban kötõjellel kapcsoljuk az elõtte álló szóhoz.
...amely a leggyakrabban a "nem"...
"módszer arra, hogy könnyen el lehessen dönteni mit írunk egybe, és mit külön": Írni kell a GYK-ra egy kérdést – bármilyen támában, gyakorlatilag teljesen mindegy! –, fogalmazd bele a kérdéses szavakat/kifejezéseket, és máris megmondják neked 10-en, hogy hogyan kellett volna. A dolog érdekessége, hogy mindegy, hogy helyesen írtad-e: az elsõ öt megmondja, hogy te rosszul írtad, a második öt pedig az elsõ ötöt teszi helyre. :-) Sajnos a módszer szépséghibája, hogy inkább a válaszolóknak jó arra, hogy könnyen eldöntsék, mit írunk egybe, és mit külön – a kérdezõnek csak nehezíti a dolgát...
Hogy ez milyen igaz... :D Vagy :((( Már én is gondolkodtam azon, hogy idõnként a kérdezõk csak még jobban elbizonytalanodnak/összezavarodnak tõlünk. Mondjuk, aki nem képes helyesírási szótárat használni, az meg is érdemli. Az is, aki lusta elõvenni a nyelvtankönyvét. Ez viszont tutibiztosezerszázalék, hogy trollkodás: <...amely a leggyakrabban a "nem"...> Nehogy komolyan vegyétek!
A kommunikáció jó módszer.
facebook király
Az nem megy!
beszélgetés
Ugyan azt a módszert kell alkalmazni, mint az utcán, parkban, boltban, buszon, vonaton, stb.-stb., ...
Ugyanazt...
Akinek értékes a személyisége általában, ismétlem általában nem pakolgat fel magáról naponta 20 képet, mert ezt nem tartja lényegesnek. Max ennyi.

Van valami módszer PayPal-on biztonságosan eladni szoftvert, RAR fájlt ami tartalmaz egyéb dolgokat?

Már egyszer megjártam, mert az egyik vevőm visszakövetelte a pénzét, pedig megkapta a szoftvert amit vett tőlem, a paypal pedig az ő javára döntött. Azt hallottam/olvastam, hogy az ilyen szoftveres vásárlásoknál ha a vevő visszaköveteli a pénzét, és a paypalnak ezt jelzi, akkor 100%, hogy a vevő fog nyerni, tőlem meg lehúzzák a pénzt. Van erre valami biztonságos módszer, hogy pl: Ha van egy "Buy Now" gomb, arra rákattint és automatikusan letölti neki az adott terméket? És ez biztonságosabb lenne, mintha én küldeném el neki Skypon ahogy eddig? Nem szeretnék megint ugyan ebbe a hibába esni, mivel nem 5ft-os termékről van szó.

Legjobb válasz: Megoldható lenne ez a buy now-os módszer, de ez attól is függ hogy pontosan hogy gondoltad ezt.

Megoldható lenne ez a buy now-os módszer, de ez attól is függ hogy pontosan hogy gondoltad ezt.
A kérdező hozzászólása: Például így: https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-c.. van egy honlap, ott kiválasztja a neki megfelelõ szoftvert, rámegy a vevõ, hogy buy now, és automatikusan letölti neki. Csak ugye, ez megint mennyivel lenne biztonságosabb, mert eddig úgy csináltam, hogy küldte a pénzt, én meg skypon átküldtem neki.
Ha ezen keresztül küldi a pénzt, úgytudom nem tudja visszakövetelni.
A kérdező hozzászólása: Találtam egy még szimpatikusabbat: http://www.digitalgoodsstore.com/ A videón tényleg elég egyszerûnek tûnik, és a pénzt a PayPal -ra utlja. Ez mennyire biztonságos ilyen szempontból?
A videó alapján jónak tûnik, de nem tudom hogy valójában hogy mûködik. Egy próbát megér.

Van valami módszer, hogy kicsit megnöveljem a melleimet? étel, mozgás, bármi.

Legjobb válasz: Nincs semmi ilyen módszer, bár ha eszel és hízol, akkor nõhetnek a melleid, egyébként ez csak genetikai adottság!

Nincs semmi ilyen módszer, bár ha eszel és hízol, akkor nõhetnek a melleid, egyébként ez csak genetikai adottság!

Van valami módszer a menstruáció siettetésére?

Szeretnék ebben a hónapban hamarabb túl lenni rajta, mert pont lesz egy fontos programom akkor, amikor meg fog jönni, és nem lenne kellemes..

Legjobb válasz: Elviekben a sok citromlé segít, de legalább 3-4 citrom levét meg kell idd. Ezt 3 napig csinálod akkor álltalában 4-6 nappal korábban is megjöhet. Ez annak köszönhetõ, hogy a citromban található citrohullizinoidok gyorsítják a peteérést, ezért a menstruáció hamarabb is bekövetkezhet. Ezt szokták néha azok a nõk is, akik gyermeket akarnak vállalni, hiszen gyorsabb érés gyorsabb termékenyítés. Remélem segítettem és beválik a módszer.

Elviekben a sok citromlé segít, de legalább 3-4 citrom levét meg kell idd. Ezt 3 napig csinálod akkor álltalában 4-6 nappal korábban is megjöhet. Ez annak köszönhetõ, hogy a citromban található citrohullizinoidok gyorsítják a peteérést, ezért a menstruáció hamarabb is bekövetkezhet. Ezt szokták néha azok a nõk is, akik gyermeket akarnak vállalni, hiszen gyorsabb érés gyorsabb termékenyítés. Remélem segítettem és beválik a módszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! (:

Van valami módszer amivel nő a mell?

Legjobb válasz: Plasztikai mûtét! Más módszer nincs!

Plasztikai mûtét! Más módszer nincs!
na meg még a hízás is :D de akkor nem csak a mell nõ.
szedj fogamzásgátlót, ha rosszat ír fel az orvos akár 2 mérettel is nagyobb lehet...

Van valami módszer a feszesítésre?

18/F vagyok, fogytam 50 kg-t és a combomon, a hasamon illetve a karomon megnyúlt b?r ott maradt. Sporttal adtam le, és ez az életmódom meg is maradt. Háziorvosom látott, és azt mondta, hogy vissza fog húzódni a hasamon, hisz még fiatal vagyok. Azért van valami krém vagy hasonló dolog amivel a karomat és a combomat esetleg még a hasamat is tudom kenni, hogy ténylegesen visszahúzódjon? Mikor lesz ennek eredménye?

Legjobb válasz: Gratula a fogyásodhoz! Próbáld ki, hogy rendszeresen testápolózod magad. Nem kell ilyen drága, bõrfeszesítõs izé, jó a legegyszerûbb is. Az az igazság, hogy ezt leginkább fogyás KÖZBEN lett volna az igazi csinálni, de hátha segít még most is. A másik tippem a hideg-meleg vizes váltott zuhany a kérdéses területeken, jót tesz a bõr feszességének, rugalmasságának. Megkérdezhetem, milyen módszerrel fogytál? Miket ettél? Mennyi idõ alatt ment le ennyi? Én is fogyózom és nekem is nagy a súlyfeleslegem. Én most tartok 15-16 kilónál, még 20-30 simán lemehetne...

Gratula a fogyásodhoz! Próbáld ki, hogy rendszeresen testápolózod magad. Nem kell ilyen drága, bõrfeszesítõs izé, jó a legegyszerûbb is. Az az igazság, hogy ezt leginkább fogyás KÖZBEN lett volna az igazi csinálni, de hátha segít még most is. A másik tippem a hideg-meleg vizes váltott zuhany a kérdéses területeken, jót tesz a bõr feszességének, rugalmasságának. Megkérdezhetem, milyen módszerrel fogytál? Miket ettél? Mennyi idõ alatt ment le ennyi? Én is fogyózom és nekem is nagy a súlyfeleslegem. Én most tartok 15-16 kilónál, még 20-30 simán lemehetne...
A kérdező hozzászólása: Írtam privit

Van valami modszer arra, hogy keskenyebb legyen a csipom?

Kegyetlen vastag:\

Legjobb válasz: Ize..modszer... :D

A kérdező hozzászólása: Ize..modszer... :D
Attól függ. Ha zsíros vagy akkor a válasz (nem a megoldás) egyszerû: DIÉTA. Ha viszont genetikailag széles a csípõd (nem értem mit jelent ezen esetben a vastag. Tehát széles, vagy egyszerûen csak nagy a hasad?) akkor sajna nincs más megoldás, mint a váll és hát, optimális esetben a comb is csípõhöz való hozzáigazítása, magyarul nõni köll!!! Egy széles váll mellett nem tûnik fel, ha szélesebb a csípõ az átlagosnál. De ihatsz mérget is, a hatás garantált :(

Van valami módszer, hogy ne szeressek belé?

Tudom, hülye kérdés.. De.. Röviden megismertem egy lányt,és olyan érzésem van, mintha a másik felem lenne.Órákat beszélgetünk, oldalakt írunk,és egyszerûen nem unom meg.Ahogy észreveszem õ sem. Nagyon az ismerkedés fázisban vagyunk, de az az érzésem, hogy õ nem úgy gondol rám, mint aki párkapcsolatot akar.De néha célozgat.Nem vagyok már tizenéves tinédzser(26),de mégsem tudom, mit csináljak. Nem akarom nekiszegezni a kérdést, az elején vagyunk, mégis az embernél azért már a kezdeteknél megvan egy bizonyos szimpátia.Szeretném ha barátok lennénk, és nem akarok úgy gondolni rá,mint a leendõ partneremre.Hogy álljak hozzá? Tudom,hogy nem lehet parancsolni az érzéseknek, de nincs valami módszer? Mindig eszembe jut. Valakinek valami tipp?

Legjobb válasz: Mi vagy te valami lány? Olyan gondolatvilágod van 26 évesen mint egy bakfislánynak. Menj oda és szerezd meg, ha meg nem kell kerüld el. Vagy csak pletyizni szeretnél magadról mint a csajok? Ráadásul velem? Mindjárt bezárlak a szekrénybe aztán ott lelkizhetsz.

Mi vagy te valami lány? Olyan gondolatvilágod van 26 évesen mint egy bakfislánynak. Menj oda és szerezd meg, ha meg nem kell kerüld el. Vagy csak pletyizni szeretnél magadról mint a csajok? Ráadásul velem? Mindjárt bezárlak a szekrénybe aztán ott lelkizhetsz.
A kérdező hozzászólása: Aláírom, eléggé nyálas volt a megfogalmazásom, de ez csak azért van, mert magam sem tudom hova tenni az egészet. Talán az életemben az elsõ lány, akinél nem az volt az elsõ gondolatom, hogy megd.gnám.Ez nem az dolog, hogy odamegyek és megszerzem, nem discoba vagyunk, bár tény, hogy azért van benne valami. Ja és ne bántsál már! :D
Na, aztán mi volt az elsõ gondolatod vele kapcsolatban, hogy beszélgetnél vele Wagnerõl, szex csak ezek után?
Wagner jöhet... "Szívós a királyné, a huszat is állja, Segge a Lohengrin nászdalt trombitálja."
Tavasz van, ráadásul telihold. Ilyenkor minden hormon meglódul, és nehezen tud a férfiember barátként tekinteni egy neki szimpatikus lányra. De nem is értem, hogy miért kellene ezt tenni?

Van valami módszer arra h steamen telefonnal tudja k utalni?

Legjobb válasz: Az van amit fent ír steamen . Egyébként baromira nem éri meg , telóról gondolom valamit utánna kell fizetned , egy játékon telóról rendeltem (felvolt töltve azt nem tudtam hova költeni) , kb duplájába került mint ha bankkártyáról vettem volna.

Az van amit fent ír steamen . Egyébként baromira nem éri meg , telóról gondolom valamit utánna kell fizetned , egy játékon telóról rendeltem (felvolt töltve azt nem tudtam hova költeni) , kb duplájába került mint ha bankkártyáról vettem volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!