Találatok a következő kifejezésre: Van valami jel, (233 db)

Szegény :( Azt hiszem, hogy jobb fülben fülbevaló, szivárványmintás ruhanemûk, ilyesmik vannak.
Ja, hogy te tetszel-e neki? Halvány fingom sincs :)
lehet de csak óvatosan lehet hogy át akar b...ni
ha küldesz egy fb linket akkor beszélgethetünk ;) akkor ilyeneken kár gondolkodni mert ha megtetszünk egymásnak és megismerkedünk én szívesen :) 21f
Úgy látom beszéltél Lapua dokival.
Nincs titkos meleg kód, ha arra gondolsz.. Mindegy kirõl van szó, ha tetszel valakinek, akkor meg fog nézni, végigbámul, esetleg mosolyog, véletlenül hozzád ér. Nézd a szemét, mert az mindent elárul. Akire néz az nagy eséllyel tetszik neki.
Sokat néz, szemezni próbál veled. Az megeshet, hogy hirtelen félrenéz ugyan is sokan félnek, hogy "lebuknak".
ja, nekem mindig ez jut eszembe szerintem annyira aranyos :) [link]
Sajna nincs:( pedig jó lenne...

Az olajradiátor mitől robban fel, előtte van valami jele, pl kattog, füstöl és ezek a mai olajradiátorok is feltudnak robbanni vagy ezek már biztonságosabbak?

Legjobb válasz: nem vagyok szakember csak a logikát követve: ebben is van termosztát mely egy bizonyos hõfokon lekapcsolja a fütést...Ha ez esetleg tönkremegy felforrhat az olaj és szétnyomja a radiátort....mint pl. a bojler...mi a jele? forró lessz a radiátor.....Én nem hallottam ilyenrõl, hogy felrobbant volna.

nem vagyok szakember csak a logikát követve: ebben is van termosztát mely egy bizonyos hõfokon lekapcsolja a fütést...Ha ez esetleg tönkremegy felforrhat az olaj és szétnyomja a radiátort....mint pl. a bojler...mi a jele? forró lessz a radiátor.....Én nem hallottam ilyenrõl, hogy felrobbant volna.
Két dolgot meg kellene különböztetni. Az olajkályhát és az elektromos fûtésû olajradiátort. Elõbbibe tüzelõolaj kell és azt égeti, utóbbit meg konnektorba dugod és az elektromos fûtõszál melegíti fel az olajat. Nos a kályha az robbanhat HA rossz valami. Az olajradiátor viszont kétlem, hogy felrobbanna... :)
Az elektromos hõfejlesztõ készülékekben van egy hõkorlátozó kapcsoló, ami nem engedi túlfûteni a készüléket. Ezt kötelezõ beépítenie a gyártónak. A másik: Ezekben hõközlõ olaj van, ami jobban bírja a hõt a hagyományos olajoknál. Magasabb a gyulladás, és forráspontja. Ne aggódj, nem fog felrobbanni, hacsak valaki meg nem tákolja a radiátort. Akkor lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor megnyugodtam:) és elektromos konektorba bedúgos olajradiátorom van:)

A nyákdugót észre kell vennem anélkül nem lehet magzatvíz? A magzatvíznak van valami jele pölö szaga vagy valami? Vagy olyan mint a víz? Illetve valami furcsa érzés van a nunimban az mitől van? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.

A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.
A magzatviz rozsaszines szinu. Hat a szagara mar nem emlekszem. A nyakdugot meg nem mindenki veszi eszre ha tavozik. Ha gyanakodsz hogy csepeg, folyik a magzatviz ulj ra meztelen fenekkel egy tiszta pelusra, es ulj rajta egy fel orat. Ha sargas le folyik akkor az csak vizelet, de ha rozsaszines akkor magzatviz es azonnal telefonalj a dokidnak. En ezt tapasztalatbol irom, mert az elozo terhessegemnel a lanyomnal ugy csopogott el a magzatviz es nagyon nehez volt felismerni. Es persze a nyakdugo tavozasat sem vettem eszre. 28 hetes kismami
friss, 3hetes élmény: a magzatvíz elõszõr szintelen ( a szagát nemtudom, nem szagoltam )és késõbb lesz rózsaszínes. nemkell a nyákdugónak elötte távozni, nekem se távozott.

Elso randin honnan tudhatom, hogy tetszek a fiunak? Mik a jelei? Tudom, hogy ha lesz 2. randi, de meg elotte, van valami jele?

Legjobb válasz: Randira általában azért hívnak egy illetõt, mert tetszik valakinek.

Randira általában azért hívnak egy illetõt, mert tetszik valakinek.
A kérdező hozzászólása: Vakrandi volt - bocsi ezt nem irtam.

Van valami jele annak, hogy a hörcsögöm nemsokára elleni fog?

Tudom, hogy akkor nagy a hasa, fészket épít magának, stb, de vannak még más jelei?

Legjobb válasz: Nincs más jele. Éppen ezért ne is lessed, mert ahogy más állatoknál, vagy az embernél is a te nézelõdésedbõl fakadó stressz leállíthatja napokra a vajúdást, vagy félbeszakíthatja a szülést. Valószínûleg késõ éjjel, vagy hajnalban kezdõdik el a folyamat. A párzás utáni 18-21. napon kell születniük a piciknek, de a 14. nap után már életképesek, ha korábban jönnének.

Nincs más jele. Éppen ezért ne is lessed, mert ahogy más állatoknál, vagy az embernél is a te nézelõdésedbõl fakadó stressz leállíthatja napokra a vajúdást, vagy félbeszakíthatja a szülést. Valószínûleg késõ éjjel, vagy hajnalban kezdõdik el a folyamat. A párzás utáni 18-21. napon kell születniük a piciknek, de a 14. nap után már életképesek, ha korábban jönnének.
Vemhesség közben a höri agresszívebb lesz. Nálam éppen ma született meg a 2. alom, az utóbbi idõben az amúgy szelíd hörim eléggé agresszív volt, már harapott is, pedig máskor ezt nem tette.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek, mert a zöld kéz!! :)

Van valami jele annak, ha késői terhességi korban elhal a magzat?

Vérzés, görcsölés, akármi???

Legjobb válasz: Pont ezt akartam válaszolni, amit írtál is, hogy a leggyakoribb jele a magzatmozgás megszûnése. A többi már attól függ, hogy milyen ok áll a háttérben. De nehogy ezen stresszelj! Sajnos ilyesmi elõfordul, de nem olyan gyakran, hogy a barátnõd után, most veled is elõfordulhatna! Nyugodj meg, a picinek is ez a fontos. Természetesen jó egészséget kívánok mindkettõtöknek:)

Pont ezt akartam válaszolni, amit írtál is, hogy a leggyakoribb jele a magzatmozgás megszûnése. A többi már attól függ, hogy milyen ok áll a háttérben. De nehogy ezen stresszelj! Sajnos ilyesmi elõfordul, de nem olyan gyakran, hogy a barátnõd után, most veled is elõfordulhatna! Nyugodj meg, a picinek is ez a fontos. Természetesen jó egészséget kívánok mindkettõtöknek:)
szia ne ezen gondolkodj!!!!!! a 37-dik héten már nem lesz baj!!!!!! a kisfiam a 37-dik hét végén született és teljesen egészséges baba.Csak arra gondolj, hogy hamarosan születik egy gyönyörû szép gyereked.
Válaszoltál a barátnõd estével. Nagyon-nagyon ritka, tehát ne gondold, hogy veled is ez lesz. A mozgása jó kontroll. Az én babám "csak" 16 hetes volt, még nem éreztem a mozgását, semmi jele nem volt, hogy már nem élt. Csak kontrollon derült ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...és õszintén sajnálom azt, akivel ez megtörtént, nem szeretném átélni soha de soha. Már van egy 3 éves lányom és most a hugát várjuk és annyira odavan érte, nagyon várja Õ is. Sokszor az a buta gondolatom van, hogy jobb lenne, ha már ma megszületne és kint vigyázhatnék rá...butaság. Még egyszer köszönöm. Igyekszem nem aggódni és továbbra is figyelni a mozgását, bár két napja már nem igen rugdos, inkább feszeget. Gondolom kevés a helye. Azért is aggodalmaskodtam, és picit még fogok is, mert már nem vagyok visszarendelve uh-ra sem pedig nyugibb lennék, ha megnéznék. Lehet, a köv. nst után kérem az uh-t, csak hát sztk és mindenre húzzák a szájukat... Minden jót mindenkinek!
azért csak kérd, ha ez téged megnyugtat! hiába sztk, kutya kötelességük megcsinálni! akár mondhatod is, hogy nem érzed x órája és aggódsz, mert nem tudod felkelteni... Amúgy a lányom a 37 héten született, 2370 grammal, de makk egészséges, szóval ha tényleg úgy dönt, hogy most kibújik, akkor sem lesz már semmi baja a te kislányodnak sem! de azért csak nyugi! mindennek eljön az ideje, tudja õ, hogy mikor lesz jó neki! könnyû szülést!

Erre a hétre kiírt kismamik, hogy vagytok? Más is ilyen türelmetlen? Van valami jel nálatok, hogy kiakarna bújni a pici?

Nekem folyamatosan vannak jóslóim, már meg?rülök t?lük:) A doki szerint totál zárt vagyok, kicsit félek, nem szeretném túlhordani. Állítólag a héten front lesz, kicsit bizakodom, hátha megteszi a hatását:)

Legjobb válasz: Szia.Én is vasárnapra vagyok kiírva de semmi jele annak,hogy a kislányom ki szeretne jönni.Egy picit fájdogál a hátam és egésznap tudnék aludni de amugy semmi.Remekül vagyok csak ez a várakozás olyan hosszú.Hol fogsz szülni és milesz a picike?Elsõbaba?

Szia.Én is vasárnapra vagyok kiírva de semmi jele annak, hogy a kislányom ki szeretne jönni.Egy picit fájdogál a hátam és egésznap tudnék aludni de amugy semmi.Remekül vagyok csak ez a várakozás olyan hosszú.Hol fogsz szülni és milesz a picike?Elsõbaba?
A kérdező hozzászólása: Igen, elsõ baba, kislány:) Már nagyon várjuk. Pesten fogunk szülni, de mikor?!:) )
Sziasztok! Én ugyan nem a hétre hanem jövõ hétfõre vagyok kiírva és ma voltam dokinál, teljesen zárt vagyok, semmi bajom, se jóslók, jó a közérzetem, étvágyam.Talán többet keményedek, más tünetem nincs. Néha én is elkeseredek hogy csak nem túlhordom!1-2 nap oké, de már két hetet nem szeretnék várakozni.A bizonytalan várakozás a legrosszabb.
Sziasztok!Én is vasárnapra vagyok kiírva, 1 ujjnyira nyitva, de semmit sem érzek, se jósló fájások, se semmi, csak ma egy pici barnás folyás.
Nekem még a jóslóim is elmúltak pár napja. Igaz hogy nem is nagyon ülök egy helyben, lehet csak nem érzem a mozgás miatt. De legalább egy ujjnyira nyitva vagyok, dugó már 6 napja elment. Remélem ez csak a vihar elõtti csend :) Várom már ezt a frontot...
én is a frontban reménykedem nekem fájdogál a hátam és reggel hányingerem is volt.Nem szeretném sürgetni a kiscsajt de jo lenne már ha itt lenne velünk.
Én szombatra vagyok kiírva. Nálam sincs semmi jele, annak, hogy a kislányunk látni szeretne minket!:) Holnap megyek POSE-ra, meg jön a front is, talán a kettõ együtt segít egy kicsit!

Van valami jele, ha valami nem működik? (pl, hormonális probláma, vagy ciszta)

A vérzésem 28 napos! De panaszom nincs! Csak babát szeretnénk, és aggódom, hogy minden rendben legyen!

Legjobb válasz: ha rendszeres 28 napos ciklusos van, valószínûleg minden ok nálad!! Ha meg szeretnél bizonyosodni errõl, elmehetsz dokihoz, de ha nincs panaszod, nem fog kivizsgálást kérni! Hormonális problémák, ill. ciszta esetén a ciklusodban mutatkozik meg, hogy valami nem stimmel. Pl nem jön meg, hosszabb-rövidebb a ciklusod, barnázol mielött megjön,stb. Ha ilyenek nincsenek nálad, akkor már örülhetsz! Mióta próbálkoztok? Elõzetes rákészülésként szedhetsz terhesvitaminokat! Vagy ihatsz gyógynövényes teákat! Ezek szervezeted erõsítik, készítik fel a babavárásra, nem esel hamarabb teherbe tõlük!!!

ha rendszeres 28 napos ciklusos van, valószínûleg minden ok nálad!! Ha meg szeretnél bizonyosodni errõl, elmehetsz dokihoz, de ha nincs panaszod, nem fog kivizsgálást kérni! Hormonális problémák, ill. ciszta esetén a ciklusodban mutatkozik meg, hogy valami nem stimmel. Pl nem jön meg, hosszabb-rövidebb a ciklusod, barnázol mielött megjön, stb. Ha ilyenek nincsenek nálad, akkor már örülhetsz! Mióta próbálkoztok? Elõzetes rákészülésként szedhetsz terhesvitaminokat! Vagy ihatsz gyógynövényes teákat! Ezek szervezeted erõsítik, készítik fel a babavárásra, nem esel hamarabb teherbe tõlük!!!
Enekem pajzsmirigy alulmukodesem van, amit gyogyszerrel tartok rendben, viszont ha nem kezelik ertelmi fogyatekos gyerek szulethetik, amugy semmi tunete nem volt nalam, annyi hogy ducibb vagyok, de ezt annak tudtam be hogy nincs epem.
Egy UH és egy hormonvizsgálat nem árt sosem, és megnyugodnál! Sajna ezek nélkül nem tudhatjuk, hogy valójában mi van ottbenn!
Nem elkeseriteskent mondom de nallam ugyanez van ok minden a ciklusom akár a Nagykönyvben, még a hõmérsékleti görbém is tökéletes és itt vagyunk másfél éve várunk a babára de semmi.De azért ne aggódj nem vagyunk egyformák nállad lehet épp oly hamar fog jönni.

Ha éjjel míg alszok megérzem ha elfolyik a magzatvízem, olyan érzésem lesz mintha bepisilnék? Felébredek rá? A fájások (azt mondták olyan, mint a menstruációs görcs) egyszercsak úgy jönnek vagy elötte van valami jel? Hogy történik?

33hetes vagyok és gyakran gondolok a szülésre, milyen lesz? Még nem akarok szülni. Csak csomó kérdésem van...

Legjobb válasz: Én a Kismamát és az Anyák lapját szoktam olvasgatni, a legközelebbi találkozásnál pedig az orvosommal beszélgetünk majd a szülés beindulásáról. Azt mondta, semmivel nem lehet összetéveszteni, és ösztönösen tudni fogom, hogy ez már az. Egy kis olvasnivaló: http://www.kismama.hu/babavaras/szules_csalhatatlan_jelei/29.. 35 hetes kismama

Én a Kismamát és az Anyák lapját szoktam olvasgatni, a legközelebbi találkozásnál pedig az orvosommal beszélgetünk majd a szülés beindulásáról. Azt mondta, semmivel nem lehet összetéveszteni, és ösztönösen tudni fogom, hogy ez már az. Egy kis olvasnivaló: http://www.kismama.hu/babavaras/szules_csalhatatlan_jelei/29.. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi. nekem is mondta már a dokim, hogy tudni fogom, ha eljött az idõ, nem fogom összetéveszteni semmmivel, stb...de mégis érdekel milyen lesz?! megnézem az ajánlott oldalt. boldog babavárást neked is.
Tényleg nem lehet leírni, hogy milyen érzés, amikor beindul a szülés.Egyszerûen tudni fogod. Amikor pl nekem indult be, akkor pont kh-ban voltam, mert kicsit túlhordtam a kicsit.azt esti viziten mondtam a dokinak, hogy 2-3 percenként jönnek a fájások.Õ megnézett de mondta, mivel nagyon mosolygok nem lesz ebbõl baba majd csak holnap du körül, meg még mindig C3000 a méhszájam.3/4 3kor a szülõszobán, mikor jött a doki, mosolyogva kérdeztem, hogy mikor is szülünk:) Õ repesztett burkot 3 kor, 3:10re kint volt a leányzó. A jelek elõtte talán annyi, hogy egyre többet keményedik a hasad és egyre több a jóslófájás...aztán ezek egyszer csak rendezõdnek, és felerõsödnek.Amikor az jut eszedbe, hogy nem akarsz több gyereket, és hogy lehettél annyira hülye, hogy ezt önként vállaltad, nah akkortól komoly a dolog:) :) :)
Én is aludtam amikor megrepedt a burok, biztos, hogy feléredsz rá. Olyan mintha bepisilnél! a fájások elõsször csak gyengék, nekem mensikor is jobban szokott fájni, mint ahogy fájt az elsõ 9 órában, azután erõsödtek és 5 óra alatt meglett a pici. De mindenkinek más! Ne is gondolj rá, élvezd a terhességet! Én 35 hetesen szültem 1 hónapja.
Nekem nem repedt meg a burok, én a fájásokra ébredtem reggel hétkor. Valószínûleg korábban kezdõdtek, de valahogy beleálmodtam az álmomba, azok még tényleg menstruációs görcsre hasonlítottak, na de utána... Na, akkor jön a java :)
Kicsit off: ciki nem ciki ha nem fájt a havi vendég..... nekem ssoha ndm fájt..fogom igy tudni mikor kezdõdik??
A kérdező hozzászólása: szia egy barátnõmnek se volt soha mensis fájása, és épp ezért tudta mikor kezdõdik a szülés.

A megtermékenyülésnek van valami jele? Pl. Gyenge hasfájás szúrkálás a petefészeknél vagy valami ilyesmi? Tudom hülyén hangzik de a párommal 13-án voltam együtt és 2 napja szurkál meg nyillal a petefészkemnél.

Legjobb válasz: A helyzet nálam is hasonló!Mi 15-én voltunk együtt(akkor volt p.é is kb.),és tegnap voltak szurkák,nyilallások!Ma már megjön érzésem van,ápr.3-ra nem várom!Nemtom mi ez!Kíváncsi lennék én is rá!

A helyzet nálam is hasonló!Mi 15-én voltunk együtt(akkor volt p.é is kb.), és tegnap voltak szurkák, nyilallások!Ma már megjön érzésem van, ápr.3-ra nem várom!Nemtom mi ez!Kíváncsi lennék én is rá!
Mi 14-én próbálkoztunk utoljára, de én is hasonlókat érzek, igaz, nekem holnap kellene megjönnie. Remélem, nem fog... :) Kíváncsi vagyok a teszted eredményére! Én nem merek még tesztelni, majd 4 nap múlva, ha még akkor se jönne meg.
NEKEM SEMMI JELE NEM VOLT SEMMINEK ÉS MA VAGYOK 5 HETES 5 NAPOS KISMAMA. MOST SINCS SEMMI TÜNETEM.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat az elsõ válaszadónak nekem 13-a a menszeszem utólsó napja volt és állítólag így is könnyen teherbe lehet esni mert menszesz után még két napig nyitva van a méhszáj!!!De fáj a mellem is meg feszítõ érzésem van a hasam alján mindjárt megyek és veszek egy tesztet!!!Ha megcsináltam írok oké?
A kérdező hozzászólása: Na teszteltem negatív de majd csinálok még egyet kb.2 hét múlva mert mindenhol azt olvasom hogy a beágyazóás 1-2 hét ugyhogy sztem korai volt de a késõbbi tesztben bizakodom!!!!
nekem 17-én volt a peteérés és nekem ma voltak ilyen tünetek:)
Egyébként már el vagyok bizonytalanodva az ovulációs idõszakot illetõen. A ciklus.hu is mást számol és dr. Timmerman honlapja is. Melyiknek hihetek? a különbség 5 nap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!