Találatok a következő kifejezésre: Van valami házi praktika, hogy (26 db)

Hosszú hajam van, és nagyon szeretem. Sajnos nagyon hamar zsírosodik, viszont mivel sokat mosom, ezért a vége száraz. Van valami házi praktika, hogy ne kelljen 2 naponta mosnom?

Kifejezetten házi praktikára vagyok kíváncsi! Köszi előre is

Legjobb válasz: hintõporral el tudod tolni egy vagy két nappal a hajmosást.

hintõporral el tudod tolni egy vagy két nappal a hajmosást.
Én is a hintõport ajánlom, minden 2. nap helyett most minden 4. nap is elég, ha mosom.
Szerintem az is rásegít a zsírosodásra, hogy túl sokszor mosod. Próbáld kitolni ezt az idõt minél többre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Jaj nagyon fura, hogy hintõport ajánlotok, de azt hiszem kipróbálom! (akik még nem próbálták, azoknak meg elmondom milyen volt)
szarazsampon :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kipróbáltam! de nem éreztem, hogy "tiszta" maradt a hajam... fura volt... de valóban hatott! köszi

Van valami ½házi praktika½, hogy ikerterhesség legyen?

Legjobb válasz: Az imádságot javaslom, más nincs. :)

Az imádságot javaslom, más nincs. :)
Semmi nem garantál ikreket. Se gyógyszer, de még a lombik sem.
Semmi sajnos. Mi is ikreket szerettünk volna, de olyan gyönyörû és aranyos a kisfiunk hogy felér egy ikerpárral! :) )

Van valami házi praktika, hogy fényesebb, egészségesebb legyen a ló szőre?

Nemrég vettünk egy pár lovat, viszonylag rossz helyről. Féreghajtózva lettek, jó minőségű takarmányt kapnak , répát, alámát, de az egyik lónak még mindig nem javul a szőre. Nincs nagy gond, csak nem annyira fényes, szép mint a többinek. Lehet, hogy a vedlés most segíteni fog rajta, de ha esetleg tudok valamit azt szivesen meghallgatom. Most korpán gondolkozok..hátha..

Legjobb válasz: Lenmag.Mi régen a lóversenypályán megfõztük addig,míg nyálkás állagú nem lett az egész,és a zabhoz kevertük. De volt olyan ló,aki nyers tojást is kapott a zabra.

Lenmag.Mi régen a lóversenypályán megfõztük addig, míg nyálkás állagú nem lett az egész, és a zabhoz kevertük. De volt olyan ló, aki nyers tojást is kapott a zabra.
Friss és jó minõségû táp, és kellõ mennyiségû mozgás! Nemlófárasztás, hanem átmozgatás, áthajlítás, ellazítás. Ha ez a kettõ adott, akkor az meglátszik a lovon is, mindenféle plusz egyéb trükközés nélkül is.
A kérdező hozzászólása: Dolgozunk velük, most kezdjük belovagolni õket, de attól még a szép nem lesz a szõre csak az izomzata fejlõdik. Tápokat elvbõl mi nem adunk a lónak. A lenmag nem rossz ötlet!
Ha most kezditek belovagolni (ez kezdetben stressz lehet neki), akkor addig is hol van? Mozog eleget? Legelõn van társaságban, vagy bokszban áll, és nézi a falat? Abrakot kap?
A kérdező hozzászólása: Legelõn van, zabot kap. Nem sovány meg semmi, csak a szõre nem a legszebb
kis táp és lenmag :)
Vedlés után jobb lesz és szépen össze kapja magát.. Az enyém már 22 éves.. szénát zabot almát répát kap magokat meg tápokat meg izééket nem.. gyönyörû szõre van és tökéletesen egészséges.. :) Sok sikert..
Lenmag, lenolaj, és minõségi széna :)


Na megnéztem neked és sajna a 6. hónaptól nem használható.. Kár pedig nagyon jó.
nekem most van másodszor. Elõször a bal oldalamon a lapockám alatt volt, most jobb oldalon a gerincem mellett, de ez dúrvább mert a karomat nem tudom felemelni és a nyakamat sem birom elforditani. Igaz nekem már 13 hetes a kislányom de én masszõrt hivattam és ez segitett + Flector kenõccsel kente a párom. Azt nem tudom hogy terhesség alatt használható-e. Nézz utána.
A kérdező hozzászólása: Azért köszönöm szépen! Majdcsak javulgatok.

Tesztek valamit a szekrénybe, hogy jobb illat legyen benn? Amiben a ruhák vannak, olyan állot szag van. Valami házi praktika érdekelne. Nagymamám mindig szappant tett be, de hátha van valami modernebb megoldás.

Legjobb válasz: Igen, régen mi is szappant tettünk bele, de én valahogy nem szimpatizálok vele. Én egy kis darab vattára teszek pár csepp öblítõt, és minden polcra teszek egy ilyet. Vagy hallottam olyan megoldásról is, hogy a szekrénybe rózsafejeket tettek, ez is jó megoldás, bár ha nincs a kertedben (ha egyáltalán van, nekünk pl. nincs) rózsa, akkor elég drága megoldás:) Öblítõ helyett tehetsz a vattára pár csepp illóolajat is akár.

Igen, régen mi is szappant tettünk bele, de én valahogy nem szimpatizálok vele. Én egy kis darab vattára teszek pár csepp öblítõt, és minden polcra teszek egy ilyet. Vagy hallottam olyan megoldásról is, hogy a szekrénybe rózsafejeket tettek, ez is jó megoldás, bár ha nincs a kertedben (ha egyáltalán van, nekünk pl. nincs) rózsa, akkor elég drága megoldás:) Öblítõ helyett tehetsz a vattára pár csepp illóolajat is akár.
mosáskor használj öblítõt. (lenor a legjobb)
A kérdező hozzászólása: használok öblítõt, de pl a télikabátok meg a cipõk között annak nincs sok hatás
Én soha nem használok öblítõt, mert attól a holmik, fõleg a törülközõk, megkeményednek. Ecettel öblítek. A szekrénybe pedig vagy leveldulát teszek, bagy egy kinyitott parfümös vagy kölnis üveget. A szekrényeket is évente legalább egyszer átmosom ecettel, néha kinyitom az ajtajukat szellõzni, soha nincs bennük állott szag. A másik dolog.Sem ruhát, sem cipõt nem szabad használat (levétel) után azonnal betenni a szekrénybe. Pár óráig vállfán, vagy a cipõket szellõs helyen állni kell hagyni.
kis levendulaparnat szokas beletenni felenk
papírszepibe: illatos füvek, virágok, illóolaj, összegumizod és ennyi
*papírzsepibe
Bugyik, zoknik közé illatos szappant teszek, kabátok közé és a polcokra levendula párnácskát é s a férjem nagyon kényes, az õ polcaira külön illatosítókat (DM-ben vettem, lehúzom róla a fóliát és pl. narancs illatú) de magamnak nem, nekem túl tömény.
Én levendulát tettem, százasért árulják csokorját mindenhol. Nincs nagyon erõs szaga, azt nem is szeretem, de az állott szagot megszünteti.

Van valami "házi" praktika arra, hogyan álapitsam meg a kerti medencém vizének PH-ját? Nem halálpontosan, csak hogy merre van elmászva, savas, vagy lúgos? Műszer, és tesztcsik nélkül.

kerti medence , PH érték

Legjobb válasz: Vazze,nem pézem nincs rá,Te értetlen,hanem 30km-es körzetben nem kaptam....!!!!

A kérdező hozzászólása: Vazze, nem pézem nincs rá, Te értetlen, hanem 30km-es körzetben nem kaptam....!!!!
A kérdező hozzászólása: Algaölõ, aquamulti van benne....közepesen kemény benti csapvizzel felengedve.Minden éjjel letakarva, de persze száll bele napközben pár levél...nem sajnálom a tesztcsikra a pénzt, csak 30km-es körzetben nem kapok, és nincs kedvem a Holdig menni érte, és vadászni...
A kérdező hozzászólása: legelõször mért benne ismerõsöm egy 8.14 es pH-t, mert tökig nyomtam felengedés után az Aquamultit...tettem bele(pontosan kiszámolva, hány tized csökkenés kell pl. a 7.4-es pH-hoz)pHminusz-t, most gyönyörûszép a viz...1hetes....de mondjuk nincs is 37 fok...
vazze indikátorpapír néhány száz forint
ja én kérek elnézést csak a kérdést olvastam. rendelhetsz internetrõl is, esetleg megkérhetsz barátot, ismerõst, hogy hozzon neked.

Be van gyulladva a jobb szemem. Van valami házi praktika rá, hogy elmuljon?

Ha minden igaz köt?hártya gyulladásom van (anyám szerint). Ha er?s napfény éri, elég sokszor éget? érzést érzek, és elkezdek könnyezni. A szemem piros, vérágas.

Legjobb válasz: Ha kötõhártya gyulladás, akkor az fertõzõ és orvoshoz kell vele menned. Egyébként is menj el. Hideg kamillával borogasd be, hogy enyhítse a fájdalmat.

Ha kötõhártya gyulladás, akkor az fertõzõ és orvoshoz kell vele menned. Egyébként is menj el. Hideg kamillával borogasd be, hogy enyhítse a fájdalmat.
Fõzz kamillateát, és teába mártogatott vattával rendszeresen törölgesd (naponta többször). Nekem így múlt el mindig.
Nekem most volt, dokihoz mentem, Virolex kenõcsöt írt fel (vírusölõ), meg Brulamycin szemcseppet (gyulladáscsökkentõ). Emellett kamilláztam. Én dokihoz mennék a helyedben, mert ha helyre is jön látszólag a szemed, a kikezeletlen kötõhártyagyulladás "nyomot hagy", tehát lehetnek szövõdményei, illetve olyan helyeken vérezhet be a szemed, ahol nem kellene. Engem azért vizsgáltak ennyire körbe, mert kontaktos vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ruha anyagból penészt hogy lehet kiszedni? Van valami házi praktika rá?

Legjobb válasz: Azt azért mindenképpen nézd meg, hogy bírja-e a ruha a magas hõmérsékletû mosást

Azt azért mindenképpen nézd meg, hogy bírja-e a ruha a magas hõmérsékletû mosást
+ecet
Fõzõmosást neki.Használj mindenképpen por alapú mosóport és valami folttisztító szert pl vanish.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi megpróbálom így. Mi elõször csak simán kimostuk gépbe, de nem vitte ki. Akkor hátha a fõzõmosás segít. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Megnézem rajta van-e hogy bírja a magas hõmérsékletû mosást, de nem biztos hogy rajta van, mert ez nem ruha hanem üléshuzat. De azért megnézem.

Van valami "házi praktika" rá, hogy megjavuljon a ps2-őm?

sziasztok. a ps2-?m nem akarja beolvasni a cd-ket. tudom, hogy el kéne vinni szervízbe de nem nagyon tudok most rá költeni, úgyhogy megszeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen mód arra, hogy megjavuljon ? el?re is köszi a válaszokat:)

Legjobb válasz: Tisztító CD??? Hátha csak koszos a fej.

Tisztító CD??? Hátha csak koszos a fej.
Van tisztító CD-d? mert akkor azzal nézd meg.
Az olvasokban levõ lézer szép lassan elégeti a lencsét. Ez sajnos elkerülhetetlen, az olcsó gyártási költségek miatt mindenféle ujrahasznositott üvegbõl és mûanyagból készítik. Az olcsó írott lemezek felülete nem olyen jól tükrözõdik mint egy gyári lemeznek, a lézer erõsebben világít, gyorsabban égeti szét a lencsét. Van egy potméter a lézer tövében, amivel állítani lehet az erõsségét (nem tudom ps2 esetében ez létezik-e) ha odacsavarod 1-2 hétig jólesz utána teljes kuka. Elkerülhetetlen a csere, nem csak koszos szimplán
Az elõttem szólótól kérdezném hogy milyen lemezt ajánlana ps2-höz jó minõségüt
Az eredeti, nyomott, nem írott. Az irottak mind rosszak bar vannak jo minoseguek de olcsobb par evente fejet venni mint folyton olyan lemezeket

Hogyan tüntethetem el itthon a pattanásokat, mitteszereket? Van valami házi praktika, tanács?

A pattanásokkal még annyira nincs is baj, mert amikor már megért, akkor, letisztítom a b?römet, majd szépen kinyomom. Hagyom, hogy szépek kivérezzen, mert az ugye tisztítja a b?rt, majd tonikkal áttörlöm a b?römet. Kicsit csípi a tonik, de utána szépen elt?nik a pattanás. A mitteszerekkel azonban már nem olyan könny? a dolgom. Leginkább az orrom mitteszeres, ami még nehezebbé teszi a dolgomat, mert amikor ki akarom tisztítani a mitteszereket, úgy érzem, mintha eltörném az orromat:/ Ma is szépen kig?zöltem az arcomat kb. 10 percig, utána amit tudtam szépen kitisztítottam, de még mindig van egy csomó mitteszer. Persze le is radíroztam az arcomat, és végül - mivel a tonikom este elfogyott - házi pálinkával átitatott vattával töröltem át az arcomat. Hogyan lehetne itton, házilag magamnak kitisztítani a mitteszereket? 16/L

Legjobb válasz: Sehogy,ki kell nyomni rendesen. Ha nem megy,akkor menj kozmetikushoz.

Sehogy, ki kell nyomni rendesen. Ha nem megy, akkor menj kozmetikushoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem ki tudom nyomni rendesen. Kozmetikushoz nem tudok járni, nincs rá pénzünk:/ Ezért szeretném magamnak megcsinálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!