Találatok a következő kifejezésre: Van valami füldugulás ellen (3 db)

Füldugulás ellen van valami házi módszer? Mi a legyorsabb módszer?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a fülgyertyával óvatosan kell bánni, mert annyira kitisztítja a fület, hogy utána könnyebben fertõzõdik. Vigyázz utána, ne menjen bele a víz.

Én úgy tudom, hogy a fülgyertyával óvatosan kell bánni, mert annyira kitisztítja a fület, hogy utána könnyebben fertõzõdik. Vigyázz utána, ne menjen bele a víz.
Lehet venni valamilyen gyógygyertyát azt bele kell rakni a fülbe és a másik végét pedig meg kell gyújtani. /a füled nem gyullad meg/
ilyen fülgyertyam nekem is van, en akkor is hasznalom, ha nincs semmi a fülemmel, hihetetlenül jo erzes, es ne lepödj meg, de rengeteg gusztustalansagot kiszed a füledböl. DM-ben is lehet kapni 1000 ft körül egy parat
A legbeváltabb házi módszer, ha egy újságpapírt tölcsér formába tekersz, bedugod a füledbe és meggyújtod. 20-30 másodperc után kellemes meleget érzel majd, és egy kis pukkanást. Ajánlatos, ha a müveletet ketten végzitek, a másik vigyáz a hajadra. Természetesen kint kell elvégezni. Hatátosabb és egyszerübb, gyorsabb, mint a gyertya és mindig kéznél van.
masodik vagyok, ez igy igaz, de ezek amugy ra is vannak irva, hogy hanyszor lehet hasznalni, meg mit kell tenned elötte, meg utana. Tenyleg körültekintöen kell hasznalnod, de nekem evekig gyakorlatilag folyamatosak voltak a közepfül- es hallojaratgyulladasok, 2 eve hasznalom a gyertyakat, azota nem voltak.
a kövirózsa leve minden fülbajra jó
a füldugulás nálam is visszatérõ probléma, pedig igyekszem tisztán tartani. A legjobb megoldás ha az ember elmegy a fül-orr-gégészetre, ott kiszívják/kipucolják rendesen. Az maga az újjászületés :) Mégis ritkán veszem rá magam még ezért is dokihoz fordulni, sorban állni, hálálkodni ismeretlennek, stb. Otthon próbáltam oldani a zsírt olajokkal - ehhez nagyon sok türelem kell és akár még ronthat is a helyzeten. A kövirózsa levét mint õsi módszert nekem is mondták - szerencsére épp a közelben volt egy patikus, aki lehûtötte a kedélyünket azzal, hogy fájdalomcsillapító hatása van (így valóban jó bármire..) A szívóhatáson alapuló módszerek (gyertya üvegben, újságpapírtölcsér meggyújtva) kissé körülményesek, ideiglenes megoldásként akkor már a porszívó hatásosabb. Nyilván óvatosan, meg nem percekig ott tartva.

Füldugulás ellen van valami otthoni praktika?

Náthás vagyok és be van dugulva a fülem. Befogtam az orromat és úgy fújtam, de az nem használ. Egyéb? (Fülgyertyán, spray-n kívül még valami ?)

Legjobb válasz: Az általad leírt manõvert kell megimételni, de naponta kb. 50x, mégpedig úgy, hogy egymás után 10x, ést ezt napi min 5x.

Az általad leírt manõvert kell megimételni, de naponta kb. 50x, mégpedig úgy, hogy egymás után 10x, ést ezt napi min 5x.
A fenti trükk kiegészíthetõ azzal, h elõre hajtod közben a fejed és nyelsz egy nagyot. Ha így sem akar kidugulni, akkor vegyél be valami gyulladáscsökkentõt, pl. Cataflamot, ez kb. 1 óra alatt leviszi a torok duzzanatát, és szabaddá válik a fülkürt.
Hasonló okokból vettem a patikában közel 2000 Ft.-ért bizonyos spray-t, ami semmit sem ért. Végül is 1-2 hét után orvoshoz kényszerültem elmenni. Nem egészen 1 perc alatt megoldódott a dolog : kinyílott a világ a bal fülemre is! Ezt a megoldást javasolom, mielõbb!
Egyéb megoldás: kivárni míg elmûlik a nátha.
Cataflamot recept nélkül lehet kapni?? Nekem kellemetlen emlékeim vannak a fülészetrõl, nem akarok elmenni... De ugyanezek a problémák... Neked elmúlt?? Mert nekem már régebben is volt ilyen akkor 4 nap után kifakadt a fülem és megoldodott a probléma :) remélem most is így lesz

Van valami megoldás füldugulás ellen?

Legjobb válasz: Fogd be az orrod és fújj párat finoman. Ha nem múlik, elmehetsz fül-orr-gégészetre, meglesik mi lehet a gond.

Fogd be az orrod és fújj párat finoman. Ha nem múlik, elmehetsz fül-orr-gégészetre, meglesik mi lehet a gond.
Használj Audi fülsprét!Nagyon jó!
Nekem a fülgyertya segített.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!