Találatok a következő kifejezésre: Van valami ellene, (170 db)

Hogyan tudnám eltüntetni a pókokat a szobámból? Sajnos nagyon elszaporodtak a nagy, szőrös, fekete pókok a szobámban én pedig irtózatosan félek tőlük. Van valami hatékony szer ellenük?

Esetleg valami más? Most a szobakutyámat próbálom rászoktatni, hogy jelezzen ha lát egyet. Eddig kettő alkalom volt amikor szólt.:) De persze ő nem helyettesíthet egy jó kis antipókszert.

Legjobb válasz: Hatékony szert nem ismerek, de lehet találsz az interneten ellenük valamit, ha keresgélsz. Egyébként én is nagyon félek a pókoktól. Lehet hogy bután hangzik amit leírtam, de én porszívóval szoktam eltüntetni a pókokat, vagy megkérek valakit otthon hogy ölje meg õket a szobámban.:)

Hatékony szert nem ismerek, de lehet találsz az interneten ellenük valamit, ha keresgélsz. Egyébként én is nagyon félek a pókoktól. Lehet hogy bután hangzik amit leírtam, de én porszívóval szoktam eltüntetni a pókokat, vagy megkérek valakit otthon hogy ölje meg õket a szobámban.:)
Az antipókszert porszívónak hívják, és ha rendesen kitakarítod a szobád minden szegletét, nem fog egy pók sem megmaradni benne.
A kérdező hozzászólása: Igen, a porszívóval is próbálkoztam, mindig leszedem a hálókat, felszippantva õket, de valahogy újra és újra visszajönnek.[mondjuk rosszul mondtam mert az egész lakásban megtalálhatóak] Mi nem a városban élünk hanem egy erdõs-mezõs területen és végül is azt szeretném elérni, hogy az egész házból eltûnjenek. Azért köszi.

Csípő légy van a kutyám fülén. Teljesen kicsípték a füle szélét, milyen szert lehetne ellene használni? Van valami spot on ellene?

Legjobb válasz: Nekem is, ugyan ez a szitu. Szétcsípték a fülét meg az orrát. Néha, 20 is ült rajta. Orvos a FEDEROL sebolajat ajánlotta. Szaga büdös, távol tartja a legyeket. Napi 2 szer bekened. 800 ft körül van egy üveggel.

Nekem is, ugyan ez a szitu. Szétcsípték a fülét meg az orrát. Néha, 20 is ült rajta. Orvos a FEDEROL sebolajat ajánlotta. Szaga büdös, távol tartja a legyeket. Napi 2 szer bekened. 800 ft körül van egy üveggel.
Az én kutyámnak is volt már ilyen. Nekem a doki ezt ajánlotta és bevált. Embernek való tetûírót úgy egy evõ kanálnyit keverj össze egy kevés vízzel és ezzel legalább naponta 3x ecseteld be a kutyád fülét. Vagy még a Bayer Andvantix kullancsok bolhák szúnyogok és legyek ellen! http://portal.ebugatta.hu/?q=node/397
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az adventixet kipróbálom, köszi!

15 hetes kismama vagyok, és a manó nagyon szeret a hólyagomon csücsülni, ez miatt állandóan pisilési ingerem van, tudok ellene tenni valamit?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudsz tenni ellene. Van akinek nem száll fel a méhe, mint például nekem sem, és ha a babám ott alszik akkor csinálhatok én bármit, nem mozdul. Minden jót! 26 hetes kismama.

Szia. Nem tudsz tenni ellene. Van akinek nem száll fel a méhe, mint például nekem sem, és ha a babám ott alszik akkor csinálhatok én bármit, nem mozdul. Minden jót! 26 hetes kismama.
Sajnos nem.... Reménykedj, hogy "elnyomja" magát, és más helyzetbe fordul. :)
próbálkozhatsz úgy, hogy simogatod a babót lentrõl felfelé. hátha kicsit fentebb úszik, elmozdul.
Én már 18 hetes vagyok, de még mindig érzem, hogy nyomja a hólyagomat, pedig elviekben ekkor már följebb kéne vándorolniuk. Én próbálkoztam mindennel, simiztem, kértem szépen :) , de semmi nem vált be.

A tizenhárom éves lányomnak barátja van. Tennétek ellene valamit?

Két hete kezdõdött, rögtön elmondta még aznap este, amikor elkezdõdött. Ez volt szerdán és szombaton felhozta bemutatni. Jó gyerek az! Viszont nem tudom, hogy mit mondanak majd Rólam illetve lányomról a többi szülõk. Túl korai? Részemrõl OK ez a kapcsolat, még semmi nem csinálnak, a férjemnek is rendben van. Ti véleményetekre lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Ellene? Nem. Érte? Az a lányod dolga. Viszont megkérném, hogy amint odajutna a dolog, hogy szeretne vele lefeküdni, jöjjön hozzám, hogy beszéljük elõtte. Ez az õ döntése, de mindenképpen tisztában kell lennie ennek minden vonzatával, következményével, szempontjával.

"Viszont nem tudom, hogy mit mondanak majd Rólam illetve lányomról a többi szülõk." Hogy képes valaki egy ilyen mondatot leírni? Teljesen bedühödtem tõle...bazzeg, a többi szülõnek tartasz bemutatót vagy mi a tök? Egyébként a válasz: teljesen normális a dolog. A szex még korai lenne, de ha jól értem, ez egy teljesen átlagos kiskamaszok közti szerelem.
Ellene? Nem. Érte? Az a lányod dolga. Viszont megkérném, hogy amint odajutna a dolog, hogy szeretne vele lefeküdni, jöjjön hozzám, hogy beszéljük elõtte. Ez az õ döntése, de mindenképpen tisztában kell lennie ennek minden vonzatával, következményével, szempontjával.
Ha a fiú látszólag normális (külön értékelem hogy pár nap után felment bemutatkozni), és a lányod felvan világositva akkor nagy gond nem lehet. Persze az ördög nem alszik, de jobb ha te engeded mint ha akaratod ellenére találkoznànak.
Kérdezõ, teljesen rendben van ez a dolog. Azt meg soha ne tedd, hogy valamit azért engedsz vagy tiltasz meg éppen, "mert mit szól a Náncsi néni"... a Náncsi nénik foglalkozzanak a saját életükkel, saját dolgukkal...
Ilyen idõd korban ez már úgy ahogy normális mert már kezdi megismerni mi az a szerelem stb... tehát ilyenkor kár tiltani mert csak rosszabb lesz az fõleg 1-2 év múlva. ha tényleg rendes a srác és tényleg szereti a lányodat akkor ne avatkozz be. persze remélem kapott a lányod felvilágosítást szex terén mert ilyen idõs korban már legtöbben elkezdik a szexuális életüket, tehát az még korai bár ugye a hormonok ilyenkor kezdenek el tombolni szóval nem árt figyelni rájuk. Bár ha mindketten bizonyítanak arról hogy odafigyelnek, átgondolják és tényleg szerelembõl csinálnák akkor talán engedékenyebbnek kellene lenni, de nem ártana megismerni a srác szüleit is hogy õk errõl mit gondolnak.
A te lányod egy angyal. Ha látnád az én szomszédomba mit csinál a 13 éves "kislány"??! És sajnos nem ma kezdte. Szerintem márt lehet jobban el van használva, mint én 30 évesen.
Örüljél inkább, hogy a gyereked így bízik benned, ögtön bemutatta és nem pedig titkolózik. Ergó normális és nem lesz 2 hónap múlva már terhes. Bizonyos szabályokat azért vezess be, pl. a fiúzás ne menjen a tanulás rovására, nem maradhat ki sokáig és erõsítsd meg benne, hogy bármi kérdése, gondja van, beszéljétek meg. De légy büszke magadra, normális gyereket neveltél, ez ma azért már elég ritka.
addig amíg mást nem csinálnak, a fiú nincs rá rossz hatással, nem tennék semmit de szerintem, ha elkezdenéd tiltani tõle, pont az ellenkezõ hatást érnéd el üljetek le, és beszéljetek át mindent négyszemközt a lányoddal
Szerintem is rendben van. És okos kislány, nem titokban csinálja, és ez a nem mindegy. Ezt becsüld meg, és hagyd, had legyen barátja, fõleg még ha rendes is a srác. Nekem is 13 éves koromban volt az elsõ barátom, 3 évig tartott, nagy szerelem volt. Biztosan nagyon-nagyon lázadtam volna, ha anno eltiltják tõlem. A szomszédokkal meg a többiekkel meg ne foglalkozz. Itt csak a lányod és a ti(szülei) kapcsolata számít, a rosszindulatú szomszédok és szülõk le vannak ejtve.
hivd fel a gyereket, és kérdezd ki biologiából.. majd mond meg neki hogy ha bármi olyat tesz ami a kislányodnak fájni fog akkor megeteted vele a golyoit.
Dehogy tegyél ellene, teljesen normális :) Nekem 12 évesen volt az elsõ barátom, 1 évig jártunk, de a csóknál nem jutottunk tovább (tudtuk, hogy annak még nincs itt az ideje), ellenben mentünk kirándulni, moziba, együtt tanultunk, jó visszaemlékezni rá! :) A szüzességemet 16 évesen vesztettem el (azzal a barátommal 4 évig voltunk együtt), a következõ ember az életemben pedig a férjem lett, szóval nem lehet azt mondani, hogy r*banc lettem volna tõle. Inkább örülj, hogy a lányod ennyire bízik benned, ne élj vele vissza tiltással! A szomszéd Mari néninek lehet, hogy sötétebb a múltja, azért rosszall mindent ;)
mármint az anya?
Szerintem ez nem gond, hiszen ez az a kor, amikor kezd nõvé érni. 25N
ilyen anya nem tudja felvilágositani
"Örüljél inkább, hogy a gyereked így bízik benned, ögtön bemutatta és nem pedig titkolózik. Ergó normális és nem lesz 2 hónap múlva már terhes." Ezt nem értem: annak, hogy bemutatta a pasit az anyukájának, fogamzásgátló hatása van?
Szóval, ha jól értelmezem, neked nincs problémád ezzel a kapcsolattal, a férjednek se, a kislány mindent tisztázott veletek, ismeritek a fiút, és te esetleg azért akarnál tenni ellenne valamit, mert "mit szólnak mások?" A szomszéd Mariska néninek semmi köze, ahhoz, hogy mit csinál a lányod.Képes lennél tönkretenni a gyereked boldogságát, örömét, vagy el akarod veszíteni a bizalmát felétek, csak mert félsz, hogy melyik nagyanyó mit mond?Ugyan már!
Ne érdekeljen az, hogy más mit mond.:) Hadd legyen a lányod boldog, s ettõl leszel te is igazán boldog!Ha vigyáz a lányod meg a fiúja, akkor semmi probléma nem lehet az egészbõl.Nyugodj meg! Elmesélek valamit..én is elmondtam anyának mindent a mai napig.De nem ért meg, pedig nem vagyok zûrös, nem vagyok drogos, nem iszok és nem is cigizek.Mégsem fogad el.És ez elszomorít engem, sírni tudnék miatta minden nap.De úgy érzem, hogy mostantól aztán nem fordulhatok hozzá..
13 évesen teljesen oké!És szerintem pont nem kell foglalkozni mások véleményével..nehogy a többi szülõ gondolata szétszedje a kapcsolatukat!
Én 15 éves vagyok most lett vége az 1.5 éves kapcsolatomnak. A szülõk és a család teljesen ellenünk voltak. Mindenben tiltottak semmit nem csinálhattunk együtt. Csak a buszon találkozhattunk pedig nem 13 éves voltam. Nagyon rossz volt többek között ezért is lett vége. Nem bízok meg a családomban se és mivel falun lakunk itt mindenki tudott mindent még azt is amit mi nem. Örültem volna neki ha nem tiltanak el tõle ennyire pedig egy végtelen rendes segítõkész fiú volt. Azért nem kell ítélni egy találkozásból (mármint a fiút)senki nem tudhatja milyenek amikor kettesbe vannak (tapasztalat a környezetemben) 15/L
Szó sem lehet róla!! majd ha 20 éves lesz azt csinál amit akar most még barbizzon!!
Hát lehetõleg ne hagyd õket kettesben, de azzal semmi baj, hogy fogják egymás kezét, elmennek moziba, csókolóznak. Viszont legyél résen, és világosítsd fel a lányodat, és beszélgess el vele, hogy azért 13 évesen még nem igazán kéne szexuális életbe kezdeni, akkor se, ha a fiú nagyon szeretné (13 éves kiskölykök a legyet is röptében, és jön a szöveg, hogy ha nem teszi meg a lány, akkor nem is szereti biztos, meg akkor elhagyja, meg stb, és sok naiv kislány meg belemegy). Legyenek játékszabályok, de próbálj olyan bizalmas viszonyt kialakítani a lányoddal, hogy megbeszélje veled a dolgokat, és idõben szóljon, ha mégis arra kerülne a sor.
Örülj neki, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok. Egyébként is lehet, hogy nem lesz tartós. A helyedben, ha az anyagi helyzetetek megengedi, ahelyett, hogy tiltanám, inkább megpróbálnám elérni, hogy amikor találkoznak, nálatok találkozzanak. Így te is oda tudsz figyelni jobban, ha aggódsz, és a lányod is örülni fog, hogy milyen engedékeny vagy.
tennél ellene. bizik bennem, a szülejében s megoszt velem ilyesmit. ez manapság nem normális. titkolja s ne csak ezt, igyon, drogozzon lopjon. 2013-ban élünk, haladnia kellene a korral.
Nekem is 13 évesen volt az elsõ barátom, de persze eltitkoltam, így nem nálunk otthon vagy a városban találkoztunk, hanem felmentünk hozzá, ahol persze, õ azt akarta volna. A jó szerencsémen múlt, hogy nem erõszakolt meg. Szóval megtiltani úgysem tudod, akkor már jobb, ha nálatok vannak.

Ha valaki bosszúból hírlevelekre felíratja az email címem (több százra) de nem tagadja h ki ő, és bizonyíték is van ellene, lehet tenni valamit ellene hogy ne folytassa?

Van erre valami törvény? Az email cím személyes adatnak min?sül? pl amiatt se szoktunk feljelenteni mást ha megadja egy ismer?söd egy ismer?sének a számod

Legjobb válasz: Ha nagyon kukacoskodni akarunk, akkor a spam-törvényt rá lehet húzni, de annyit nem ér ez a dolog, hogy tödõdj vele. Iratkozz le szépen a hírlevelekrõl, õ majd megunja.

Ha nagyon kukacoskodni akarunk, akkor a spam-törvényt rá lehet húzni, de annyit nem ér ez a dolog, hogy tödõdj vele. Iratkozz le szépen a hírlevelekrõl, õ majd megunja.
A legtöbb hirlevélre csak úgy lehet feliratkozni, ha visszaigazolod, hogy tényleg te kérted...
Iratkozz le. Minden levél végén vagy egy ilyen link.

A buszon Encstõl Miskolcig (kb 40 km) szinte mindig hányingerem van. Lehet ellene tenni valamit? Esetleg gyenge az állóképességem?

Legjobb válasz: Érzékeny vagy az utazásra. Van valami gyógyszer rá, konzultálj orvossal.

Érzékeny vagy az utazásra. Van valami gyógyszer rá, konzultálj orvossal.
Utazás elõtt vegyél be B6-vitamint.
Van ellene gyógyszer is meg módszer is. Menj orvoshoz.
Én a gyömbért ajánlom.

Most kaptam meg kb.1hónapja a méhnyak rák elleni oltást. És mint ma kiderült terhes vagyok lesz valami baja a picinek? Van valami kockázata?

Legjobb válasz: A vakcina nem javasolt terhes nõknek. A kutatások nem elégségesek annak megállapítására, hogy a vakcina biztonságos-e a terhes nõk és a születendõ gyermek számára. Ez idáig a tanulmányok azt sugallják, hogy a vakcina nem okoz egészségügyi problémákat, de további kutatásokra van szükség. Egyelõre a nõknek ki kell hordaniuk a magzatot, mielõtt megkapják a vakcinát. Ha a nõrõl kiderül, hogy terhes, miután megkezdte az oltássorozatot, az oltást a terhesség végéig el kell halasztani, és a szülést követõen folytatni. beszéld meg az orvosoddal.

A vakcina nem javasolt terhes nõknek. A kutatások nem elégségesek annak megállapítására, hogy a vakcina biztonságos-e a terhes nõk és a születendõ gyermek számára. Ez idáig a tanulmányok azt sugallják, hogy a vakcina nem okoz egészségügyi problémákat, de további kutatásokra van szükség. Egyelõre a nõknek ki kell hordaniuk a magzatot, mielõtt megkapják a vakcinát. Ha a nõrõl kiderül, hogy terhes, miután megkezdte az oltássorozatot, az oltást a terhesség végéig el kell halasztani, és a szülést követõen folytatni. beszéld meg az orvosoddal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. remélem az orvos is jó hìreket mond majd.

Van valami ellenszer? A konyha szekrényben találtam olyan kicsi bogarat, gondolom "zsizsik"nem tudom honnan hoztuk haza vagy mivel...most kirámoltam meg kitöröltem domesztoszos vízzel.van esetleg valami ellene?

Legjobb válasz: Nézd át a lisztféléket,rizst,tésztákat.Valószínûleg azokkal került be.Ha zsizsikesek,ki kell dobni.Az átszitálás nem mindig válik be. Én ecettel szoktam kitörölni,az hatásos a molyok ellen is.

Nézd át a lisztféléket, rizst, tésztákat.Valószínûleg azokkal került be.Ha zsizsikesek, ki kell dobni.Az átszitálás nem mindig válik be. Én ecettel szoktam kitörölni, az hatásos a molyok ellen is.
A fertõtlenítõs lemosás általában elég. De azért nézd át a dolgaidat, hogy honnan jöhetett. (Liszt, búzadara, bab, lencse, tea.) Én egyszer egy ilyen lisztet hoztam haza véletlenül a boltból. Azonnal kuka, azon a pár forinton nem múlik a többi élelmiszer tisztasága.
Osztom az elõzõek véleményét, de nekem sajna nem volt elég a fertõtlenítés, és rovarírtót kellett kihívnom, aki 2500 Ft-ért szétpermetezte az egész konyhát.. Kiborító volt.Aztán kiderült, nem jól néztem át az élelmiszert, és a BONTATLAN teák is tele voltak velük. Kamilla, meg pickwick, meg laktoherb gyógytea volt. Nézd át a fûszereket is, nekem a delikát és a fahéj és már nem emlékszem, de elég sok társuk is kukába került.

Olyan gondom lenne, hogy korai magömlésem van és ez ellen szeretnék tenni valamit . Már a barátnőm is kezdi zavarni.16 éves vagyok tudom, hogy fiatal de aggódok, hogy nem fog elmúlni soha. Kérlek amit tudtok írjátok le! Tudtok-e valamit ellene?

Legjobb válasz: Amikor szex közben érzed, hogy mindjárt elmész hagy abba az ingerlés és ezzel egyidejüleg feszítsd meg azt az izmot ami a vizeletvisszatartásért felel. Ha szex közben nem megy akkor eleinte recskázás közben gyakorold. Gyakorlat teszi a mestert! Senki sem úgy szúletik hogy sokáig tudja visszatartani.

Amikor szex közben érzed, hogy mindjárt elmész hagy abba az ingerlés és ezzel egyidejüleg feszítsd meg azt az izmot ami a vizeletvisszatartásért felel. Ha szex közben nem megy akkor eleinte recskázás közben gyakorold. Gyakorlat teszi a mestert! Senki sem úgy szúletik hogy sokáig tudja visszatartani.
Nehéz megmondani. Próblgasd magad aztán elõbb utóbb ráérzel. Fiatal vagy még amúgy teljesen normális, hogy nem tanultad még meg visszatartani. Amikor érzed, hogy midjárt elmész akkor rövid szünet (ingerlés megszüntetése) aztán újra mehet a menet és ezt sokszor megismétled. Nem mondom, hogy elsõre tökéletesen fog menni, de majd szép lassan ráérzel.
igen akit érdekel irjon rám
A kérdező hozzászólása: és körülbelül mikorra fogok elérni valamit nagyobb változást?
A kérdező hozzászólása: hogy is mondjam kipróbáltam valamit maszturbáltam ugy hogy porno volt és ugy hogy nem . ha pornó ment akkor nagyon gyors volta ha nem ment akkor meg nagyon lassú :S ha a barátnõmel voltam hiper gyors ez hogy van ?

Mit tudok ellene tenni? Erre van valami gyógyszer?

Pár hete, egyszer?en nem tudok fölkelni, fáradt vagyok, rosszul vagyok reggelente. Nyomott vagyok..semmihez nincs kedvem. Gyengének érzem Magam. Nincs életkedvem. Nem tudok koncentrálni semmire.Esténként nem tudok elaludni... (Terhesség kizárva) .

Legjobb válasz: Valami immunerõsítõ?

Valami immunerõsítõ?
magneb6?
Ezek tipikus depressziós tünetek. Próbálj ki orbáncfüves készítményt, ez hangulatjavító hatású.
Depressziós ember hajnalban kel! Ez egy fontos tünet. Az a baj, hogy ennyi információ alapján nehéz segíteni. Van-e valami betegséged? rendben van-e a magánéleted, munkád, családod? Volt-e már ilyen máskor is? Volt/van-e vashiányod stb...??
A depressziós valóban hajlamos a hajnali ébredésre, csak épp felkelni nem tud..
A kérdező hozzászólása: A magánéletemmel vannak gondok, a barátom épp azért üli a büntetését, hogy aztán megkapja a tartózkodási engedélyt Magyarországon. Nem volt sosem fényes a kapcsolatunk, több okból sem.. sõt többször bántott is , talán emiatt nem is gondoltam arra, h a problémáim miatta lehetnek. Febr. 20.-a óta fel sem hívott, mert gondolom elkapták a becsempészett telefon miatt.. sokat gondolkodom azon, hogy biztos, hogy ez -e az oka annak, h nem hív?! Sokak szerint azért hívott minden nap, hogy lelkileg zsaroljon, és hogy véletlenül se hagyjam el.. vagy már nem tudom.. komolyan, de nem tudok így élni...
Kimondtad az okát.. nem tudsz így élni..Egy bõrönd szorongás..ez okozza a tüneteidet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!