Találatok a következő kifejezésre: Van valami elősegítheti (2 db)

Genetikailag nem túl jó adottságokat örökölhetek a baba-szoptatást illetően. Van valami amivel elősegíthetem a tejtermelődést?

Mikor kell és mit csinálni? Még csak 29 hetes vagyok. El?segíthetem már akár most is valamivel?

Legjobb válasz: Szerintem most még nem, csak a szülés után kellene elkezdeni szoptatós teát inni vagy ha nincs tej, akkor lehet a gyógyszertárban kapni tablettát, ami esetleg segíthet, de ha orvost kérdezel meg, minden alternatíváról tájékoztat majd. Nem értem pontosan, hogy hogy érted, rossz géneket örökölhettél. Ha arra célzol, hogy anyukádnak nem volt veled teje, akkor megnyugtathatlak, hogy ez nem jelent semmit. Mindenki más. Anyukámnak nem volt teje, nekem meg volt, nem is kevés. A tejtermelés sokszor az agyban dõl el. Ha nem vagy nyugodt környezetben, akkor attól is lehet, hogy a tej nem indul be. A folyamatos idegeskedés, depresszió elapaszthat.

Szerintem most még nem, csak a szülés után kellene elkezdeni szoptatós teát inni vagy ha nincs tej, akkor lehet a gyógyszertárban kapni tablettát, ami esetleg segíthet, de ha orvost kérdezel meg, minden alternatíváról tájékoztat majd. Nem értem pontosan, hogy hogy érted, rossz géneket örökölhettél. Ha arra célzol, hogy anyukádnak nem volt veled teje, akkor megnyugtathatlak, hogy ez nem jelent semmit. Mindenki más. Anyukámnak nem volt teje, nekem meg volt, nem is kevés. A tejtermelés sokszor az agyban dõl el. Ha nem vagy nyugodt környezetben, akkor attól is lehet, hogy a tej nem indul be. A folyamatos idegeskedés, depresszió elapaszthat.
Szoptatós tea: * kerti kakukkfû 50g * csalánlevél 30g * ánizstermés 50g * édesköménytermés 50g * kecskerutafû 80g * konyhakömény 40g * bazsalikom 30g * majoranna 40g Teakeveréket készítesz, napi 1-2liter. Lazíts! A hormonok mindent elintéznek helyetted.Semmit nem jelent anyukád példája. Apukád anyja szoptatott? Lehet azt öröklöd. De ha egyik se, az se jelent semmit. Nem kell semmit csinálni, majd õ tudja. Ne kezdj ok nélkül, túl korán hozzátáplálni! Fõleg ne izgulj elõre, mert az viszont nem tesz jót. Ha meg mégsem lenne elég a tej, akkor eszik mást is és kész.Akkor úgyse tudsz mást csinálni. Ez csak olyan ajándék, csak el kell fogadni, semmi küzdelem :)
Úgy értettem, majd a baba szopik, neked csak hagynod kell! Ne félj, õ tudni fogja, mit keres :)
Anyukám 2 hétig tudott szoptatni, én pedig 2.5 évig szoptattam a fiamat, és még akkor is volt tejem csak már elég kellemetlen volt, ezért kellett elválasztanom:) Ha valami ilyesmire gondoltál akkor ne aggódj!
nem tudom, segít-e, de anyukám sokat panaszkodott, hogy 3 hónaposan már elapadt a teje, és nem tudott szoptatni. Lehetett genetikai eredetû, vagy csak a napirend miatt, nem tom. Azt mondta, azért volt, mert reggel mindig felkelt, szoptatott, lustizott, szoptatott, bevásárolt, szoptatott és mindig csak késõn evett. Nem tudom, megoldja-e a problémádat, de ammondó vagyok, hogy majd szülés után, minden reggel, ha felkelsz, igyál egy pohár tejet, hogy legyen, mibõl tej termelõdjön. Fõleg, ha unod, vagy nem szereted a teát.
én is csak az elõzõekben írtakat tudom megerõsíteni; anyukám kínkeservesen 2-4 hétig tudott szoptatni engem, aztán én (a 48-50 kg-os átlagos testsúlyommal, 75B-s méretemmel) több, mint egy évig szoptattam boldogan a kisfiamat! azért a biztonság kedvéért, pár hét után ittam a laktoherbet is...

Van valami ami elősegítheti hogy biztosan legyen tejünk?

Legjobb válasz: A sok folyadékfogyasztás és nem idegeskedés a kulcsa! És ha megindul fejni fejni fejni még akkor is ha csak 1-2csepp maradt bent mert minnél többet fejed annál jobban termelõdik!

A sok folyadékfogyasztás és nem idegeskedés a kulcsa! És ha megindul fejni fejni fejni még akkor is ha csak 1-2csepp maradt bent mert minnél többet fejed annál jobban termelõdik!
Én annyit és azt eszem, iszom ennyit a szervezetem kíván. Nem stresszelek és sosem fejtem és nem szedtem semmilyen tejserkentõ cuccot. A nagy titok abban van, hogy igény szerint és kizárólagosan szoptatok. Még egy csepp vizet sem adok a kislányomnak. Se cumi, se cumisüveg. Sok sikert!
meg nincs meg a babam, de biztosan iszom majd a laktoherb teat amig szoptatok, pedig eleg borzaszto az ize.. Herbarias azt hiszem.
A szopis teákkal vigyázni kell!A laktoherbtõl kipattogott a kis pofija a babának, a hipp-es tõl pedig fájt a hasa borzasztóan.Én az utrica urens homeopátiás bogyót szedem. Azzal semmi gond és van tejem, bõven.Pedig azt hittem nem lesz. Nagyon-nagyon picikék a cicijeim. Nem is volt elejében, de addig nyúztam magam, fejtem-fejtem egyfolytában, már kék és zöld foltos volt a mellem, sebes a bimbón...Sírtam minden alkalommal a fájdalomtól.De van!Csak anyatejet eszik a baba és fagyasztva is bõven!!:) Kitartás kell csak, hidd el és akarat, hogy legyen!Csodálatos dolog szopiztatni a kisbabádat! Minden jót és jó babázást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!