Találatok a következő kifejezésre: Van valami arra, (639 db)

Van valami árban hasonló, de jobb teljesítményű videókártya a Sapphire 7870-nél?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=hOXMYVEmpEg Ezután össze vetheted az árakat és megtudod melyik jobb ár érték.

http://www.youtube.com/watch?v=hOXMYVEmpEg Ezután össze vetheted az árakat és megtudod melyik jobb ár érték.
gtx 660 gyengébb a HD 7870-nél, a gtx 660 HD 7850 szint
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a videót.A Sapphire tényleg jobb.Esetleg valami más?
Jah bocs a 660 TI videót akartam a BF3-al de itt egy tesz ez több mindent elmond. http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_hd_7870_es_hd_7850_teszt..

Ha a kutyámnak még nincs meg a veszettség elleni oltálasa teljesen kizárt, hogy átengedjenek a határon? Van valami ára?

Legjobb válasz: Nem fognak átengedni, ha elkérik a papírjait. És a chip is kötelezõ. És minek mennyi az ára, az oltásnak?

Nem fognak átengedni, ha elkérik a papírjait. És a chip is kötelezõ. És minek mennyi az ára, az oltásnak?
ez attól függ mennyi idõs a kutya. Ha még nincs 12 hetes, akkor átengedik, de mellékelni kell az anya oltási könyvét, benne az érvényes oltással. (ill. fénymásolatot)
Attól függ, hogy melyik határon. Nekünk még soha nem nézték meg a kutya útlevelét, de ha nálatok mégis megteszik, akkor bukta van.
Teljesen kizárt. Kell neki állatútlevél is. A veszettség elleni oltás ára 4-5000 .- És ha nincs veszettség elleni oltása, akkor még jól meg is büntethetnek, mert az KÖTELEZÕ!
A kérdező hozzászólása: be van chippelve

Van valami arra vonatkozóan, ha nem alszik el a gyerek a bölcsiben, haza adják délben?

Az első két hétben hamar be szokott a gyerek, simán ott maradt, de nem volt hajlandó elaludni. Itthon elaludt szèpen, de mellé kellett feküdni 5 percre. Ott hoztak neki egy kiságyat, abba berakták, ordított , ki akart mászni, ezért azt mondták zavarja a többieket, csak délig lehet. 11:30, 11:45 kor van ebéd, 12:10-és megyek érte, de minden nap szólnak, hogy későn megyek, mert ilyenkor kint kell ülnie a gyerekkel a gondozónőnek az öltözőben, míg meg nem jövök. Mostanság azt mondja menjek 11:30-ra a gyerekért. Dolgozom itthonról a családi vállalkozásban, ma is csak 12:20-ra értem oda érte, de unom már hogy minden nap szóvá teszik hogy hamarabb hamarabb menjek. Valamilyen szinten problémás a gyerekem, mert nem fogad szót nekik, ők meg elvárnák hogy mindent elsőre megtegyen, de akaratos. Nemmigazán szereti a gOndozónőket, szépen eljátszik, de nem akar leülni enni, illetve ha ki kell menni, és nem akar, lefekszik a földre. Azt mindták vigyem el a nevelési tanácsadóba, mert a gyerekem leminősíti a munkájukat, ilyet még nem láttak, pedig az egyik 5 éve gondozónő a másik pedig felnevelt 3 gyereket, 4 unokát. Megvolt, elvittem a nevelési tanácsadóba, semmi baja a gyerekemnek, eleven, akaratos, nyitott, kreatív, csak ő egy olyan tipus, hogy nem csak nekem, másnak is simán lemeri vágni a hisztit ha valamit nem akar. Na meg nem vagyok a legszigorúbb szülő, ami valahol jó is, meg nem Is, mert a gyerek ki mer bontakozni, csak ugye több türelem kell hozzá. Na de nem is ez itt a kérdés, hanem hogy ha nem alszik el a gyerek a bölcsiben, akkor is köteles a szülő hazahozni, vagy oldják meg?

Legjobb válasz: Bölcsis gondozónéni vagyok. Nálunk is volt gyerkõc, aki nem aludt ebéd után, de megoldottuk. Vagy felváltva ültünk az ágya mellett és vagy ringattuk, vagy énekeltünk, vagy erõsebben rászóltunk, stb. Ha így sem aludt el sem történt semmi, ezért vagyunk ott,azt mindig el tudtuk érni, hogy ha nem is alszik, maradjon az ágyában csöndben.Ezt MINDEN gyereknél el lehet érni. A gondozók dolga lenne, nem veletek van a gond. És sosem küldenénk haza ebéd után ezért. Biztos ez a kényelmesebb a gondozóknak, de ez nem errõl szól!

Bölcsis gondozónéni vagyok. Nálunk is volt gyerkõc, aki nem aludt ebéd után, de megoldottuk. Vagy felváltva ültünk az ágya mellett és vagy ringattuk, vagy énekeltünk, vagy erõsebben rászóltunk, stb. Ha így sem aludt el sem történt semmi, ezért vagyunk ott, azt mindig el tudtuk érni, hogy ha nem is alszik, maradjon az ágyában csöndben.Ezt MINDEN gyereknél el lehet érni. A gondozók dolga lenne, nem veletek van a gond. És sosem küldenénk haza ebéd után ezért. Biztos ez a kényelmesebb a gondozóknak, de ez nem errõl szól!
nekem mindhárom lányom bölcsis volt, mindhárom akaratos a maga módján :-D DE: a bölcsi mindig kezelte a helyzetet. Én inkább visszakérdeznék a gondozótól, hogy ha 8 órában valami gyárban dolgoznál, akkor is hazaküldené veled délben, vagy akkor megpróbálná megnyugtatni, elaltatni?
Szerintem is oldja meg, ez a munkája. Bár azon is elgondolkoznék, (hogy a gyerekem nem szereti a dadákat és hisztizik velük, ) hogy akkor másik bölcsit keresnnék neki, vagy esetleg családi napközit.
A kérdező hozzászólása: Ez az érdekes, hogy szépen eljátszik, a foglalkozásoknál rajzol fest gyurmázik, minden gyerekkel szívesen elvan, mindenki várja reggel, de a gondozó nõnek nem fogad szót mindig. Nem Ül le az asztalhoz enni, bár mostanság igen. De kint a padon megeszi az uzsonnáját mert éhes! Kértem az igazgatónõt tegyék át másik csoportba, de nem, azzal magyarázta, ezzel tiltakozik a gyerek a Bölcsi ellen. Viszont mikor ellenõrzés volt a bölcsiben, megkértek ne vigyem a gyereket. Szeptembertõl oviba megy. Igazából ez zavar, hogy minél hamarabb ki akarják rakni, elvitetni a gyereket. Délben mikor megyek érte látom tiszta ideg, mint akinek elege van az egészbõl, vagy kikészítették a gyerekek, fáradt.
Ez furcsa. Nálunk is voltak ilyen kisgyerekek, akikkel egy másik néni foglalkozott, míg a többiek durmoltak. Nem volt ezzel semmi gond és ez van már az oviban is. 22F
A kérdező hozzászólása: Nem pontot ok én le se kit! Igazából nekem bajom nincs a gyerekemmel, sõt barátnõk mindig azt mondják milyen áldott egy jó gyerekem van, mert szépen eljátszik, nem nyávog semmiért, minden jó neki, minden új szituációt jól kezel. Szerintem nincs tökéletes gyerek, mindegyiknek megvan a maga baja, az enyémek ez hogy nem akar az istennek semm leülni enni a gondozónõnek, mert ha bemegyek ebédre, nekem leül, a takarítónõnek is leül enni, csak a gondozónõknek vágja le a hisztit. Tudom hogy sokmindent ráhagyok, magyarázom neki hogy ezt meg azt ezért meg azért kell, de nagyon lassan adja be a derekát, megverni meg nem akarom azért mert nem ül le enni, mert itthon megeszi, csak ott nem!
Szerintem ez a gondozónõ felelõssége, feladata. Ha minden hisztis, akaratos gyereket hazaküldenének, nem sok maradna nekik. A lányom ovis, és eleinte mindig megkérdeztem, hogy volt-e valami gond. Azt mondták, hogy ne is foglalkozzak vele, ha az oviban bármi gond van, azt nekik kell megoldani. A fiam szeptembertõl lesz bölcsis. Itthon is nagyon nehéz elaltatni, van, hogy nem is alszik. Anyunál soha. Már én is félek, hogy mi lesz ebbõl, de a gondozóknak kell tudni kezelni az ilyen helyzetet. Én nem fogok tudni délben eljönni a munkahelyemrõl. Arra viszont számítok, hogy a gyereknek ez lelki törés lesz.


A repülőgépen benne van az árban a felszolgált ételek ára? És a fapados járatokon adnak valamit egyáltalán? A kézi poggyászon kívül, van valami amit bőröndben tilos vinni? Illetve hány kg lehet!?

Legjobb válasz: Nem fapadoson benne van az ára, illetve charter járatokon szerintem járata válogatja. Fapadosokon vehetsz a fedélzeten enni, inni, de én is inkább a szendvicset javasolnám. Azt átviheted az ellenõrzésen fel a gépre. Viszont innivalót mindenképp csak az ellenõrzõ kapuk után tudsz venni, mert ott folyadékot nem lehet átvinni. Mo-n drágák bent az üditõk, más városokban nem annyira horror. Ha Mo-ról jösz, szerintem tök mindegy, hogy a gépen veszed vagy a váróban.

Nem fapadoson benne van az ára, illetve charter járatokon szerintem járata válogatja. Fapadosokon vehetsz a fedélzeten enni, inni, de én is inkább a szendvicset javasolnám. Azt átviheted az ellenõrzésen fel a gépre. Viszont innivalót mindenképp csak az ellenõrzõ kapuk után tudsz venni, mert ott folyadékot nem lehet átvinni. Mo-n drágák bent az üditõk, más városokban nem annyira horror. Ha Mo-ról jösz, szerintem tök mindegy, hogy a gépen veszed vagy a váróban.
nincs benne, ugyan... aranyáron vásárolhatsz a repülõn. igen fapadoson is van felszolgálás, de ott is borsos áron. jobban jársz ha viszel magaddal valami szendvicset. a bõröndben elég sok mindent felvihetsz. viszont a szabályokat légitársaság válogatja. a weblapjukon nézd meg, ott írják le, hogy hány kg és mibõl mit szabad, stb...
A kérdező hozzászólása: ok, Köszike!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Fapadosok általában nem repülnek olyan messzire, így féllábon is ki lehet bírni inni és ennivaló nélkül. Egyél mielõtt elindulsz. Lehet ugyan venni, nekem is jól esett volna valami rágcsa, de amikor meghallottam hogy az elõttem ülõ egy kávéért és egy maroknyi mogyoróért fizetett majd egy ezrest, úgy döntöttem kibírom! :)
A kérdező hozzászólása: Köszike:) Igen, igazad van!!!

Mennyibe kerül spanyolországban a vonatjegy és a metrójegy? Ha van valami 10 alkalmas bérlet, akkor annak az ára mennyi? És mennyi költőpénzt érdemes vinni hogy belépőkre, kajára, ottani utazgatásra elég legyen?

Legjobb válasz: Ez a kérdés így értelmetlen! Melyik városban érdekel a metrójegy ára? Melyik két város között érdekel a vonatjegy ára? Ezekre válaszolj! Addig nem tudunk segíteni, mert Spanyolországban nem egy városban van metró. Költõpénznek 1 hétre olyan 500-650 € érdemes hozni. Persze ez is függ attól, hogy milyen szálláson szállsz meg, mert ha reggelit adnak a szálláson vagy vacsorát, vagy mindkettõt, akkor kevesebb is elég lehet. Egyéni igényedtõl függ. Amúgy pedig a magyar árak+10%-ot vegyél alapul.

Ez a kérdés így értelmetlen! Melyik városban érdekel a metrójegy ára? Melyik két város között érdekel a vonatjegy ára? Ezekre válaszolj! Addig nem tudunk segíteni, mert Spanyolországban nem egy városban van metró. Költõpénznek 1 hétre olyan 500-650 € érdemes hozni. Persze ez is függ attól, hogy milyen szálláson szállsz meg, mert ha reggelit adnak a szálláson vagy vacsorát, vagy mindkettõt, akkor kevesebb is elég lehet. Egyéni igényedtõl függ. Amúgy pedig a magyar árak+10%-ot vegyél alapul.

Most ismerkedem a fog implantátummal. Szeretnék magamnak kettőt berakatni. Tudtok abban segíteni, hogy mivel kell számolnom? Röntgen+implant+fej+korona+műtét díja? Van még valami? Árakat ha tudtok mondani nagyon megköszönném.

Neten nézel?dtem, ott mindennek külön van az ára és nem tudom miket kell összeadnom a végs? árhoz.

Legjobb válasz: Egyszerûbb, ha felhívod õket. Amúgy ezekbõl tevõdik össze, ennyire külön részletezik. Csak nem tudom mire jó ez nekik, hogy egy átlagember így nem tud egy normális árat kalkulálni, csak ha elõbb utánanéz a dolgoknak, mibõl is áll egy ilyen dolog. Én Pest környékén csináltattam meg, 150 ezer volt, ez 1,5 évvel ezelõtti ár. 80 az implantátum, 70 a felépítmény + korona. Röntgen, mûtéti díj - ezekrõl nem volt szó, bele volt építve az árba.

Egyszerûbb, ha felhívod õket. Amúgy ezekbõl tevõdik össze, ennyire külön részletezik. Csak nem tudom mire jó ez nekik, hogy egy átlagember így nem tud egy normális árat kalkulálni, csak ha elõbb utánanéz a dolgoknak, mibõl is áll egy ilyen dolog. Én Pest környékén csináltattam meg, 150 ezer volt, ez 1, 5 évvel ezelõtti ár. 80 az implantátum, 70 a felépítmény + korona. Röntgen, mûtéti díj - ezekrõl nem volt szó, bele volt építve az árba.
Igen, a felsoroltakkal kell számolnod. Elõfordulhat, hogy kérnek még CBCT-t, az felénk 20 ezer. Alsó hangon kb. 200 ezer/darab egy ilyen móka.
Nekem ilyen lesz, teljesen áron nagyon horror ára lenne... http://www.bonuszbrigad.hu/250-000-Ft-helyett-119-000-Ft-Fog..
Amúgy nekem fizetni is úgy kellett, hogy 80-at elõször, a 70-et csak akkor, mikor négy hónappal késõbb mentem vissza, hogy rátegyék a felépítményt, koronát. Lehet, hogy az enyém azért volt ilyen kedvezõ árú, mert magyar implantátum! :) De örülök is neki, hogy magyar termék. A német, svéd, ami közül még lehetett volna választani, az összesen 180 ill. 240 lett volna. :O De a fogorvos is a magyart javasolta, õ is azzal szeret dolgozni, azt mondta.

Van valami esélyem a büntetés megúszására, (ráadásul kétszer is lefényképeztek) vagy ennyi lett a hülyeségem ára?

December 23-án autópályamatricát vásároltam sms-ben. Vissza is igazolták, ki is fizettem azóta. A probléma az, hogy roszz rendszámot pötyögtem be (régi autóm). Telefonon azt a felvilágosítást kaptam, hogy maximum 2 karakter eltérés lehet.

Legjobb válasz: Nincs, hogyha rossz rendszámot írtál be, az a te hibád. A rendszer vissza is kérdez, hogy megfelelnek az adatok? Te pedig közölted, hogy "igen". Esetleg az ügyintézõ akkor gyakorolhat méltányosságot, hogyha arra az idõre, az általad kért rendszámra MÁR VAN matrica, így egyértelmû a tévedés. De ha nincs matrica arra a rendszámra, akkor "miért higgye el?"

Nincs, hogyha rossz rendszámot írtál be, az a te hibád. A rendszer vissza is kérdez, hogy megfelelnek az adatok? Te pedig közölted, hogy "igen". Esetleg az ügyintézõ akkor gyakorolhat méltányosságot, hogyha arra az idõre, az általad kért rendszámra MÁR VAN matrica, így egyértelmû a tévedés. De ha nincs matrica arra a rendszámra, akkor "miért higgye el?"
igaza van az elsõnek..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Van valami ötletetek mit adjak a szüleimnek és a 10 éves kisöcsémnek karácsonyra olcsóbb áron?

Legjobb válasz: Anyudnak: szakácskönyv,bon-bon,valami dísztárgy,sál,ékszer(abból is a felnõttesebb) Apudnak: kertész magazin(ha szeret kertészkedni) a kocsijára valami illatosító(vagy valami más),motormagazin,bor:D Tesódnak: csoki,valami menõ fiús játék...Itt nem sokat válogathatsz

Anyudnak: szakácskönyv, bon-bon, valami dísztárgy, sál, ékszer(abból is a felnõttesebb) Apudnak: kertész magazin(ha szeret kertészkedni) a kocsijára valami illatosító(vagy valami más), motormagazin, bor:D Tesódnak: csoki, valami menõ fiús játék...Itt nem sokat válogathatsz
a tesónak kishörcsögöt, anyunak kis bizsut, szappant, illatos testápolót, apunak saját gyártmányú dísztárgyat: képkeretet családi képpel, párologtatót, dekupázs dobozt a régi foci/zenekar ereklyéinek.
Apunak borotva hab. (ez anyunak is jó tükröt takarítani, ha rákened nem párásodik be 2-3 hétig fürdéskor, jó tippjeim vannak mi? :) )Ha anyunak nem lenne elég a borotva hab akkor képkeret, ékszer doboz, kendõ vagy sál, gyertya, gyertya tartó, csini bizsu, kesztyû, nézz szét a teszveszen, tök jó cuccok vannak olcsón, többek közt az én aukcióim közt is :) Tesód 10 éves.... szokták bírni ezeket a gyûjthetõ kártyákat meg tazo-kat vagy mik azok a porfogók. Zokni, csoki, vagy süss neki tortát (van egy jó mikrós torta receptem 10 perc alatt elkészíthetõ és fincsi). Apunak jó ötlet lenne még valami vicces feliratú kis tábla vagy bögre. Én páromnak vettem tavaly karácsonyra egy "A számítógép rabja vagyok" feliratos bögrét. Abból issza a kávét.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ezek jó ötletek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ezek is jók! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket! :D
Nekem ez a graffiti a kedvencem: "Ma van életed hátralévõ részének elsõ napja"
Ne légy szeles. Bár a munkádon más keres - dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes. Régen ebbõl csak a szépet írták a ballagási meghívóra: "Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes."

Telefonguruk! Sony Xperia Ion LT28i, Sony Xperia Ion LT 28h és Sony Xperia Ion LTE között van valami különbség? Csak a név más vagy van vmi apró eltérés? Az áruk is ebben a sorrendben nő, szóval csak kell valaminek lennie.

Legjobb válasz: Az LTE változat az már képes a negyedik generációs hálózat használatára. Az LT28i és 28h között viszont nem tudom mi lehet a különbség. Gyanítom a "h" is egy régiót jelöl mint régebben az i, a és a c, csak nem tudom melyiket. A különbözõ régiók között készülékek között vagy valami minimális eltérés van vagy semmi.

Az LTE változat az már képes a negyedik generációs hálózat használatára. Az LT28i és 28h között viszont nem tudom mi lehet a különbség. Gyanítom a "h" is egy régiót jelöl mint régebben az i, a és a c, csak nem tudom melyiket. A különbözõ régiók között készülékek között vagy valami minimális eltérés van vagy semmi.
Én is csak azt tudnám mondani, amit az elsõ is leírt, szóval nem fogom még egyszer ide leírni. Annyit tennék hozzá, hogy úgy tudom az LTE változatot Magyarországon nem lehet használni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!