Találatok a következő kifejezésre: Van valami annak, ha valakinek (37 db)

Annak van valami megnevezése, ha valaki "e-sen beszél" (pl veder, tejfel, zsemle)? Melyik országrészre jellemző?

Szerintetek idétlen / parasztos, ha valaki így beszél?

Legjobb válasz: Régebben szinte mindenütt így mondták, kivéve egyes tájakat. Volt egy neves író vagy költõ, már nem tudom ki, aki ö betûsen írt, így terjedt el jobban a vödör, tejföl és kisebb mértékben a zsömle is. Én e-betûs részrõl való vagyok, de vödört, tejfölt és zsemlét mondok, de semmi bajom vele ha más máshogy mondja, így színes a nyelv. :) Jah, és nem idétlen és parasztos egyik sem, szerintem az az idétlen és parasztos aki ez alapján így ítél meg másokat.

Régebben szinte mindenütt így mondták, kivéve egyes tájakat. Volt egy neves író vagy költõ, már nem tudom ki, aki ö betûsen írt, így terjedt el jobban a vödör, tejföl és kisebb mértékben a zsömle is. Én e-betûs részrõl való vagyok, de vödört, tejfölt és zsemlét mondok, de semmi bajom vele ha más máshogy mondja, így színes a nyelv. :) Jah, és nem idétlen és parasztos egyik sem, szerintem az az idétlen és parasztos aki ez alapján így ítél meg másokat.
A kérdező hozzászólása: És nem arra gondolok, mikot ezeket "zárt e" hanggal ejtik, hanem "rendes", köznyelvi e hanggal.
Nálunk a szomszéd falusiakat szokták így ugratni: Apám vögyék egy zsömlét mögeszöm könyérvel.
Vedér, tejfel, zsemle. Ez magyarul van.
bulémia eszik majd meghánytatja magát
A kérdező hozzászólása: Ez idõvel el tud múlni ha nem túl gyakori a dolog? Itt a hanytatas gyakorisagara gondolok
Úgy elmúlik, mint a borzalmas helyesírás. Elmegyógyász talán tud segíteni.
Magától nem múlik el, kezeltetni kell. A testi egészségre is káros.

Facebookon van valami jelentősége annak, ha valaki adatlapján az ismerősök között mindig ugyanazok szinte az elsők? Mondjuk összefüggésben áll olyannal, hogy neki nézi meg leggyakrabban az adatlapját? Vagy teljesen véletlenszerű?

Legjobb válasz: Random. Töltsd be többször egymás után. Ha egy lista van ott, sosem változik, vagy mindig eltolva változik a sorrend. Ha véletlenszerû, mindig véletlenszerûen jelennek meg, és a véletlenszerûség tartalmazza azt a lehetõséget is, hogy valaki egymás után többször is megjelenhet.

Random. Töltsd be többször egymás után. Ha egy lista van ott, sosem változik, vagy mindig eltolva változik a sorrend. Ha véletlenszerû, mindig véletlenszerûen jelennek meg, és a véletlenszerûség tartalmazza azt a lehetõséget is, hogy valaki egymás után többször is megjelenhet.
Véletlenszerû, de én azt figyeltem meg, hogy a közös ismerõsöket elérõbb sorolja.


Van valami hátránya annak ha valaki nem tud megnősülni és agglegény marad?

Nagy szégyen ez manapság?

Legjobb válasz: Manapság? Ne viccelj, ma már az sem szégyen, ha valaki ötször nõsül. Meg egyáltalán, ha õ így dönt, így él. Kész.

00:37 A nagyszüleim már nem élnek, de életük végéig a szüleim és mi, unokák is rengeteget voltunk náluk, jó volt a kapcsolat. A szüleim, testvérem és én más-más városban élünk, de rengeteget beszélünk telefonon, és ahol tudunk, segítjük egymást.
Manapság? Ne viccelj, ma már az sem szégyen, ha valaki ötször nõsül. Meg egyáltalán, ha õ így dönt, így él. Kész.
Szégyen? Miért más véleménye érdekel? :) ) Az a hátránya, hogy család nélkül magára marad idõs korára. Nem lesz gyerek, nem jönnek az unokák.
Ez mindig attol fugg, hogy milyen szemelyiseg, hiszen nem mindenki vagyik gyermekre, s igy jobb is ha igy dont, mint kesobb rossz korulmenyek kozott neveljen gyermeket. Nem beszelve arrol, hogy nagyok sok szulo egyedul marad, hiaba nevelt gyermekeket, hiszen a felnott gyermekenek mar nincs turelme az idos szulore mostansag!
Az ilyeneket mindenki csodabogárnak és / vagy lúzernek tartja. Na jó, nem mindenki, de a legtöbben, az emberek eléggé rosszindulatúak tudnak lenni. Persze ez nem sok vizet zavar, ha az ember nem talál megfelelõ párt, úgyse fog házasságot kötni.
Nálunk a szomszédban van egy iker testvérpár. Már 40 év körül vannak és egyiknek sincs felesége/élettársa/párja. Azt mondják, hogy igazából már nem is szeretnének. Dolgoznak, élnek a hobbijuknak és megvan mindenük (mivel nem kell másra költeniük). Az õ szemükkel ez lehet, hogy jól hangzik, de más szemével ez kicsit gáz. Igazából semmi baj nincs velük, egyedül az, hogy nem mertek ismerkedni. Így a saját hibájuk miatt maradtak egyedül. Amúgy szerintem semmilyen hátránya nincs a dolognak.
Szomorú szülõk lesznek unokák híján.. Emellett a legény is szomorú lesz a késõbbi magánytól, ami ennek az idõs kori velejárója... Megnõsülni ugyan nem muszáj, de poronty szinte kötelezõ. Már csak önös okok miatt is... Meg szerintem komoly ûr keletkezne egy férfi kapuzárási idõszakában, ha szembesülne azzal, hogy egyedül van, mint a himbilimbije..
Bocs, kérdezõ, de furcsa ez a hozzállás.. Remélem, ha gyereked lesz, nem vezeted majd, hogy jajj mennyit költöttél rá :/ Egyébként mi se kocsit, se lakást nem kaptunk a szülõktõl, nem is vártuk el. Nem is értem, hogyhogy nem látod a család értelmét? Öreg korodban totál egyedül szeretnéd tölteni a napjaidat? Remélem, legalább nem leszel gonosz Scrooge :)
Az én édesapám most 66 éves, én vagyok 19. 46 éves volt, mikor megházasodott egy 2 hónapos (bemutatásos) ismertség után. Szupergyorsan 1 éven belül megszületett a tesóm, és 10 hónappal utána én. Õ nem akart nõsülni, de a szülei (az én nagyszüleim) nagyon-nagyon erõltették, hogy unokákat akarnak, míg végül belement. Következmények: 1. a házassága egy rémálom, amióta az eszemet tudom egy nap se ment el ordibálás és veszekedés nélkül 2. sosem felejti el megemlíteni, emlékeztetni, hogy mennyit költött rám és a tesómra, és hogy ezen a pénzen 5 gyereket is fel tudott volna nevelni.. (na persze...) vagy házat építeni vagy tudomisén. 3. iszonyú rossz, hogy
véletlen entert nyomtam 3. iszonyú rossz, hogy 66 éves, én meg 19. A gondolkodás módunk gyökerest egymás ellenkezõje. Rendkívül konzervatív, és mindig azzal jön ami 40-50 évvel ezelõtt az õ fiatalságában volt, és azt hiszi, hogy az most is így van.
Semmi hátránya nincs. Jöttök azzal , hogy egyedül marad öreg korára azért kell a család.. De nem kell mindenkinek nyüzsgés, sokan elvannak egyedül is, sõt! Hány ezer öreget dugnak intézetbe a "szeretõ" unokák, hány ezer öreget le se sz.arnak csak karácsonykor áthívják . Amúgysem marad egyedül, lehet átjár az öreg haverjához , iszogatnak , dumálnak, eljár idõsek klubjába játszik a kutyáival , tesz vesz a kertben vagy tudomisén, de lehet marha jól elvan, vesz egy frankó kocsit és utazgat a világban fiatal csajokat vásárol magának aztán egy jó szex közben feldobja a bocskort:) Szerintem jó élet ez is!
Társkeresõt próbáltad már?
Bocsi most látom ez jó régi kérdés volt :)
Azóta már megnõsültél :D
AZ elején azt írják aki nem házas azt luzernek tartják. De kik? Azok akik egész nap hallgatják a rikácsolást.:) )
Én se vagyok házas. Még senki se mondta, hogy lúzer lennék. Vagy csak a hátam mögött mondják :)
Ismered a viccet, 20 éves házassági évfordulón: - Ha az elején megfojtom, idén szabadulnék!
akkor keres magának olyan párt és gyerek nélkül élnek boldogan míg meg nem halnak. Ha nem kötik mások orrára, h milyen kapcsolat van köztük, biztos lesznek pletykálók, de szerintem ebben a mai világban kevesebb támadás éri õket, mint ha nagyapám falujában derült volna ki.Azt mondod pl h : "Unokatestvérem, kidobta a felesége, velem lakik, kész".
A kérdező hozzászólása: de, pl aki homi
Olyanról senki nem hallott, hogy valaki nem alkalmas a házasságra?
A kérdező hozzászólása: De annak valójában van valami hátránya, hogy nincs sem gyerek sem unoka?
A kérdező hozzászólása: Arról nem is beszélve hogy a gyerek(ek) felnevelése, taníttatása, elindítása az életbe milyen sokba kerül: diploma, kocsi, lakás...
Engem ez a nem tud megnosulni kifejezes lepett meg, mert az, hogy nem akar megnosulni mas, mintha nem tudna megnosulni. Megnosulni mindenki meg tud elobb-utobb, ha akar. Ugy tunik, hogy te akarnad, csak mar feladtad. Pedig nem szabadna, ha akarod. Nem szegyen, ha nem akar megnosulni (egyebkent a hozzaallasa valtozhat a jovoben), de hogy nem tud megnosulni, az csak egy kifogas.
Családot nem azért alapít vagy nem alapít az ember, mert szégyen vagy mert drága felnevelni a gyereket. Hanem az ember társas lény, nem tud mások nélkül élni, mindenki szeret szeretetben élni. Természetesen az emberek különbözõek, aki nem olyan típusú jobb is ha nem vállal gyereket. Legalább nem keseríti meg a saját és gyermeke életét sem. A legtöbb ember nem ilyen, szeretne gyönyörködni a gyermekében, tanítani, okítani a világ dolgaira és szeretné ezt a törõdést öreg korában megkapni. A gyerek értelmet is az életnek, motivál, hogy segíthess neki, nem csak anyagiak terén. Sok szegényebb család van, ahol a gyerekek boldogan és szeretetben nõnek fel. (Ha a biológiai oldalt nézzük, akkor elemi ösztön, hogy tovább adjad a génjeidet. Ez az ösztön még az útszéli kóróban is megvan. Az ember gondolkodó vált, sokaknak fontosabb lett az én és én és én. Szimplán ezért nem vállalnak gyereket. Szerencsére õk a kisebbség.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, akkor valaki nem jelentkezne menyasszonynak?
:D De aranyos vagy! Látom meggyõztünk! :) Egyébként hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Kereken 33.
Nem késõ családot alapítanod, de azért tenni is kell, mert a jó dolgok nem hullanak az ember ölébe. (Én 22 vagyok.)
Az jó kor :) ) Hozzám kicsit fiatal lennél.. De hajrá, sok sikert és boldog családos életet!
:D

Van valami jele annak, ha valakinek magas a vércukorszinteje? Mik a veszélyei a babára nézve?

Most kezdek parázni, mert a dokim majdnem a 29 hétre küldött vércukorterhelésre.Az még 3 hét. És ha valami baj van, nem jobb el?bb megtudni?

Legjobb válasz: Megnyugtatásul, olvasd ezt el. Persze ez nem azt jelenti, hogy ártana kiiktatni az édes löttyöket és az egyéb üreskalóriákat az életedbõl. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361

Megnyugtatásul, olvasd ezt el. Persze ez nem azt jelenti, hogy ártana kiiktatni az édes löttyöket és az egyéb üreskalóriákat az életedbõl. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361
Nálunk 24 hetesen csinálják a vércukormérést. A tünete általábn elõször a nagyobb folyadékigény. Ne izgulj, nem lehet baj, azt éreznéd, ha akkora eltérés lenne.
Szia Igazából mint minden másnál az elsõ 12 hét fontos. Akkor alakul ki a érrendszer, szivecskéje, agyacskája a babócáknak. Szóval ha neked most 7-8 körül lenne a vc-rod, már komoly sõt semmilyen baj nem lehet. Ha magasabb akkor meg megéreznéd, kiszárad a szád, rossz közérzet, látás sem túl jó, de ezek már annyira komoly dolgok, hogy a terhességi diabetesznél nem mehet el ilyen messzire. Megnyugtatásképpen: én inzulinos cukros vagyok, (sok kismama ismerõsöm van szint.cukrosok), nekünk még magasabbak a cukraink akár 10-11 is lehet. Az esetek 90 %-ban (pont úgy mint egészséges kismamáknál) a pici is "tökéletes" lesz. Szóval ne aggódj, fogadd meg az elõttem szólók tanácsát. Kis mozgás, norm étrend, és no para! 5 hetes kismama :) Jó babavárást :)

Van valami jelentõssége annak, ha valakinek hátsó falon, vagy elsõ falon van a lepény? Nekem hátsó falon van. Az kb. mit jelent? Pl lehet, hogy késõbb növekszik a poci? Vagy valamelyik jobb a másiknál?

Legjobb válasz: A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.

Nucha: nyaki redõ, jó az eredményed.
A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.
Ha elöl van a lepény, akkor pont hogy nehezebb érezni a baba mozgását, mert a lepényt tudja rugdalni, könyökölni, az meg gyakorlatilag egy puha párna, ami elnyeli az ütõdést. A lényeg, hogy ne a méhszájon, ill. annak közelében legyen, mert akkor nem biztos, hogy hüvelyi úton meg tud születni a baba.
"víztõ" :D Ezt jó parasztosan megaszontam :D Víztõl*
Mikor a doki puffadást mondott akkor nem a gázosodásra gondolt, hanem arra, hogy még nem a baba miatt nõ a hasad, hanem a megduzzadt erektõl a több víztõ, stb. Ugyanúgy, mint amikor menses elõtt meg van puffadva az ember alhasa, csak most egy kicsit jobban.
Szerintem nem sok gyakorlati jelentõsége van. Nekem pl. a doki nem is mondta, hogy hol van a lepény. De elég korán kezdett nõni a hasam, és nagyon korán éreztem a baba mozgását, így arra tudok következtetni, hogy elõl van a lepény. Aztán lehet, hogy a fent említet dolgoknak semmi köze sincs a lepényhez. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, megnéztem a linket is, illetve az utolsó Uh papírt: Lepény: hátsó falon.Tehát a legjobb helyen van a mogyeszom :) Most 12 hetesen úgy érzem, domborodom, puffadást nem érzek ... Még egy kérdés!: Uh papíron lepény: hátsó falon alatti írás: Nuncha:3mm alatt, norm, ez mit jelent???
A kérdező hozzászólása: Az a fura, hogy nekem hátsó falon van, még is 12 hetesen úgy látom van pocim....a doki 2 hete azt mondta "puffadás" miatt van...nade milyen puffadás??Abszolút nem érzem magam felpuffadva...lehet nõ a pocim??Jajjj de jóó lenne már :)
A kérdező hozzászólása: Óóóó de csudajóóó :) Köszönöm szépen csajok!Fogalmam sem volt, hogy az a nyaki redõ, de hogy hogy megvizsgálta 10 hetes 4 naposan??Nem azt vizsgálja a 12 hetes Uh-n??Mindegy, de nagyon örülök, hogy jó az eredményem :) És értem én a "víztõ"-t is, de jót mosolyogtam :) Mondjuk érdekes, mert mindig eléggé megszenvedtem a havit, nagyon görcsölõ voltam, viszont sosem voltam puffadt, pedig észrevettem volna, mert elég vékony a testalkatom...Mostanában vagyok csak kis díjbirkózó testû :D

Van valami következménye annak, ha valaki a nemzeti konzultációt teleírja trágárságokkal és úgy küldi vissza?

Ugye tudjuk, hogy nem anonim kérd?ívr?l van szó, tehát a neve és a címe mindenkinek fel van tüntetve.

Legjobb válasz: Legjobb, ha nem küldöd vissza, mert minden visszaküldöttet sikeres nemzeti konzultációs lapként értékelnek. Sokkal nagyobb beégés nekik, ha senki nem küldi vissza. Add oda a papírgyûjtõknek.

Legjobb, ha nem küldöd vissza, mert minden visszaküldöttet sikeres nemzeti konzultációs lapként értékelnek. Sokkal nagyobb beégés nekik, ha senki nem küldi vissza. Add oda a papírgyûjtõknek.
ja anonim csak a sorozatszámát lehet beazonosítani :)
Te leszel a két milliomodik. Szerinted érdekli õket?
Én se nevet se címet nem láttam rajta, de nem baj, nem is küldöm vissza. Az öcsém viszont rajzolt rá egy f*szt és visszaküldte.
Szarjon bele az a tuti.
A kérdező hozzászólása: Én teljesen szabályosan kitöltöttem és visszaküldtem, a megjelölt helyen az e-mail címem is megadtam. De van egy ismerõsöm, aki teleírta mindenféle f..sággal, ezért vagyok kíváncsi, hogy mi van ilyenkor.
Ha idiótán viselkedsz, akkor ne csodálkozz, ha úgy is kezelnek.
Várd meg az újabbat, amirõl Orbán beszél! Úgy tûnik, ezután kéthavonta küld egyet, mert nem tudja mire költse az ország pénzét.
Nincs. Én is úgy küldtem vissza.
Ha mindenáron vissza akarod küldeni, a személyes adataidat vágd ki belõle.
Csak a versenyszférában fog tudni elhelyezkedni ezután.
Igen ! Újjlenyomatot vesznek rólad és eljönnek a Reptoidok.
Nem hiszem hogy bármiféle büntetést kapnál érte :D :D én például ki se töltöttem :D

Van annak valami jelentése, ha valaki fekete inget hord piros nyakkendővel?

Rémlik, hogy hallottam err?l valamit még régebben, de sajnos nem emlékszem rá.

Legjobb válasz: Én még nem hallottam, hogy különösebb jelentése lenne. Szerintem egyszerûen csak szexi és jól néz ki. Bár piros ing fekete nyakkendõvel még lehet jobb is :) Ha van is jelentése szerintem alig tud róla pár ember tehát nyugodtan fel lehet venni.

Én még nem hallottam, hogy különösebb jelentése lenne. Szerintem egyszerûen csak szexi és jól néz ki. Bár piros ing fekete nyakkendõvel még lehet jobb is :) Ha van is jelentése szerintem alig tud róla pár ember tehát nyugodtan fel lehet venni.
ingnek + nyakkendönek nincs :D azaz acélbetétes bakancs fûzõinél van sztem bár azokat sem tudják annyira :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Én a bakancs fûzõit pont tudom... legalábbis az hiszem. xD
Azt, hogy Green Day-es. Ezt a fekete ing, vörös nyakkendõ párosítást Billie Joe találta ki, õ viselte elõször. Persze azóta ezt másolja minden mûmájer punkutánzat. Ja amugy nekem is van, bitang jóó:D

Facebook-on van valami jele, annak, ha valaki letilt?

Legjobb válasz: Nem, többnyire csak annyi, hogy hiába keresed ismerõsök között, nem találod; ha rákeresel, valószínûleg be sem tudod többet jelölni vagy üzenetet küldeni.

Nem, többnyire csak annyi, hogy hiába keresed ismerõsök között, nem találod; ha rákeresel, valószínûleg be sem tudod többet jelölni vagy üzenetet küldeni.

Van valamihez köze annak ha valaki lány és nagy a lába?

Legjobb válasz: XDDD én pontosan amúgy nem tom hogy pontosan mikor jön ki csak anyit hogy serdülõkor után, a hugomnak is nagy lába volt is valamilyen izélye volt aztán késõbb de erre csak 50% az esély, szal aggódj emiatt

XDDD én pontosan amúgy nem tom hogy pontosan mikor jön ki csak anyit hogy serdülõkor után, a hugomnak is nagy lába volt is valamilyen izélye volt aztán késõbb de erre csak 50% az esély, szal aggódj emiatt
" hugomnak is nagy lába volt is valamilyen izélye volt aztán késõbb de erre csak 50% az esély, szal aggódj emiatt" Mi van? Mi miatt aggódjon??
Mi a neved?Én szeretem a nagy lábakat :P
Hát...ha egy lánynak nagy a lába az alapbol egy rossz tulajdonság nállam :S Fõleg ha van pasid
Ööö... Nemigazán értem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: amúgy semmi lényeges csak hallottam valamit és kíváncsi voltam :)
A kérdező hozzászólása: hát.köszönöm a válaszokat.. és elég gáz Mocsai Balázs vagy ki vagy hogy elõször azt írod hogy undoritó vágjam le.10percre rá meg hogy szereted õket..nokomment
Fúj... ez vmi borzasztó, én személy szerint soha nem jönnék össze nagy lábú csajjal
am lányoknal ilyen 40 41 es láb az még nem gond sõt mondom a nagyobb sem csak nagyobnál van eze kis izéke ami nem túl izgató egy pasi számára te sztem senkinek sem!!
Ezz...Undoritó már bocs inkább vágd le
Van pasid? ha van lehetõleg ne mond el a lábad méretét.. már ha magadról beszélsz
Ez egy értelmetlen kérdés!! Általában a fiuknak nagyobb a lábuk. Vagy mire gondolsz?
Na és?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!