Találatok a következő kifejezésre: Van valami a terhesség alatt, (35 db)

Milyen vizsgálatok vannak most a terhesség alatt, van-e valami "más" ha 38éves vagyok? "Rég voltam terhes, nagylányaim vannak. "

Legjobb válasz: Ilyen idõseknek ajánlani szokták a genetikai vizsgálatot, mert 35 év fölött nagyobb az esélye a Dawn-szindrómának. Én is megcsináltattam. Kellemetlen, de nem vészes :)) Ezen kívül nekem minden ugyanúgy zajlott, mint az elõzõ terhességek alatt. Nem kellett többször menni a védõnõkhöz se és a dokihoz se.

Ilyen idõseknek ajánlani szokták a genetikai vizsgálatot, mert 35 év fölött nagyobb az esélye a Dawn-szindrómának. Én is megcsináltattam. Kellemetlen, de nem vészes :) ) Ezen kívül nekem minden ugyanúgy zajlott, mint az elõzõ terhességek alatt. Nem kellett többször menni a védõnõkhöz se és a dokihoz se.
Szia! Nekem is van egy 12 éves lányom (akkor 24éves voltam) és 36 évesen szültem a kisfiamat aki most 11 hónapos. De semilyen különleges vizsgálatokat nem végeztek rajtam csak az olyanokat amiket egyébbkén is elvégeznek minden terhes kismamán.Viszon nálunk tervben van a következõ baba is már a 4-ik hónapja próbálkozunk ha minden oké lesz és sikerül mire megszületik addigra már nagyon közel leszek a 38-hoz.Bocsi, hogy minden féle mást is írtam mint amit kérdeztél. De szerintem nem csinálnak semmit ha csak valmilyen eredmény nem olyan lenne mint amilyennek lennie kell.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat, és hogy ennyire emberien álltok hozzá másokhoz.A második válaszolohoz, volt valami fortélyod hogy fiu lett?
Semmi fortélyom nem volt. Ugyanis nagyon lány szerettünk volna fõleg a párom. :-) De hát igy is imádjuk. De most újra próbálkozunk hátha lány lesz. Sok sikert neked is.(fiú ügyben)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük. Nektekis sok sikert.

Igaz az, hogy valakinek este vannak rosszullétei a terhesség alatt, akkor az valami fejlődési rendellenességre utal?

Olvastam valahol, hogy valakinej volt egy m?vi vetélése, és utána az orvosa azt mondta, hogy hogy az esti rosszullétek erre utalnak. Nem lehet, hogy csak nyugtatni akarta a beteget ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen felesleges ijesztgetés. Ne foglalkozz a valahol, valamikor, valakinek típusú sztorikkal. Te arra figyelj, amit az orvosod Neked mond, a te terhességedrõl, a te babádról, és ne befolyásoljanak rémhírek.

Szerintem ez teljesen felesleges ijesztgetés. Ne foglalkozz a valahol, valamikor, valakinek típusú sztorikkal. Te arra figyelj, amit az orvosod Neked mond, a te terhességedrõl, a te babádról, és ne befolyásoljanak rémhírek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Szerintem ez hülyeség. Én néha este voltam rosszul, néha reggel. Volt hogy semikor, másnap meg déltõl kezdtem rosszul lenni. Ez mind a hormonok hatásának tehetõk be, meg hogy miket mikor eszel.
Ez marhaság. Én csak este voltam rosszulx, néha megmoccani is alig volt kedvem és jelentem a kisfiam teljesen egészséges a pocakban (kop-kop-kop.):) . 22 hetes kismami
Én sokáig szinte egész nap rosszul voltam, több könyvben is olvastam, hogy nem mindenkinél reggel jelentkezik a hányinger, attól még nincs semmi gond a babával.
Szia! Én is inkább este voltam rosszul, vagy ha nagyon belejöttem, akkor egész nap! De eddig a terhességemmel semmi probléma nem volt! Boldog babavárást! (30 hetes kismami)
Szia! Ez totál hülyeség.Az én babám fejlõdési rendellenességgel született(1hónaposan meghalt), de SOHA nem voltam rosszul.Se reggel se este se délben.Szégyen, hogy egyesek ilyen baromsággal riogatják a kismamákat!Nyugi van, a rosszullét természetes, minden napszakban.
Ne halgass ilyenekre, hülyeség!!!!!!4

Van valami jó honlap, vagy könyv, amiben a féfiak szerepéről van szó a terhesség alatt, vagy amiben "tájékoztatják" őket, hogy min megy át egy nő a babaváráskor?

Legjobb válasz: Szia! Nem régen találtam rá a neten: www.apafej.hu, Magyarország elsõ honlapja kispapáknak. Üdv. 36 heteske

Szia! Nem régen találtam rá a neten: http://www.apafej.hu, Magyarország elsõ honlapja kispapáknak. Üdv. 36 heteske
Én a DM-ben kaptam egy nagyon jó kis tájékoztató füzetet. Lehet kérni a pénztárnál. Az én férjem elolvasta azt is amit a védõnõtõl kap mindenki. Az is elég részletes!


Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.

Van olyan, hogy terhesség alatt kedvezményezett táppénz, ha elbocsájtottak a munkahelyről? Vagy valami más amire jogosult lehet egy kismama passzív táppénz után? ( munkanélküli segélyen kívül)

Legjobb válasz: Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.

Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.
A kérdező hozzászólása: Igen, elbocsájtottak. 45 napig jár a passzív táppénz, ami most jár le. Úgy tudom, hogy a GYED jár rendesen, mert megvan annyi biztosított napom, mint ami kell, ezt a háziorvos is mondta. Remélem így van.
Értem. Én úgy jártam, hogy ahogy megtudták, hogy babát várok felmondtak. ( 8 hetes terhes voltam)Még aznap lementem a dokihoz, , felvett táppénzre és végig a terhességem alatt járt a táppénz. Én passziv GYES-t kaptam, nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Végülis kaphatsz GYED-et ha nem szakadt meg a munkaviszonyod 1 napra sem, tehát munkaviszony-táppénz-szülés.Bár nem ismerem az ide tartozó jogszabályt.
Én úgy voltam, h kirúgtak, rögtön passzív táppénz, majd munkanélküli. Ne maradjon ki egyetlen napod sem, ez a lényeg! Így most kapok TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy mi az a TGYÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély. Bõvebben itt: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyerme.. 16:37-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Van valami módszert arra, hogy kevesebb kiló jöjjön fel a terhesség alatt? Esetleg fogyjon az ember?

Több cikket olvastam, aki fogyott a 9 hónap alatt.

Legjobb válasz: szia, én össz 7 kgt híztam egész terhesség alatt, kevés szénhidrátot ettem, sokat mozogtam, sétáltam Réka kismama tornáztam.Sógornõm most 21 hetes, s eddig 5 kg t fogyott!!Tehát van ilyen is, de õ elég nagydarab nem kevés súllyal kezdte, õ eszeget csak, így a baba belõle vesz el ami neki szükséges, s jól vannak, baba, meg õ is.

szia, én össz 7 kgt híztam egész terhesség alatt, kevés szénhidrátot ettem, sokat mozogtam, sétáltam Réka kismama tornáztam.Sógornõm most 21 hetes, s eddig 5 kg t fogyott!!Tehát van ilyen is, de õ elég nagydarab nem kevés súllyal kezdte, õ eszeget csak, így a baba belõle vesz el ami neki szükséges, s jól vannak, baba, meg õ is.
Esetleg a szintentartás? Nekem az vált be, ami kb.azt eredményezte, hogy egy hónapon keresztül nem híztam egy dekát sem.Nem nagy kunszt és különösebb "szenvedéssel" sem jár. A lényege a következõ du.5 után már nem ettem semmit, ha a fõétkezések között megéheztem, akkor csak gyümit ettem, kevés kenyeret fogyasztottam és abból is csak a teljes kiõrlésût és hanyagoltam, amennyire lehetett az édességet.Ezenkívül lehet hetente 1x úgynevezett gyümölcsnapot tartani, egész nap csak gyümölcsöt eszel és b.menetes ásványvizet iszol, ezzel-1kg az eredmény.Ez utóbbit nem szabad túlzásba vinni/csak heti1x/.Remélem tudtam segíteni.
kedves utolsó, mert te vékony vagy, csak aki tudod 80-90 kg val kezdi a terhességet az igen is elgondolkodik a baba érdekében ne hízzon sokat, mert akkor magas vérnyomás, cukor vérkép rossz lesz!!!Tudod nekünk ezt a doki mondta h mit mennyit együnk, s sztem meg itt kezdõdik az anyaság h nem magunk miatt hanem a baba miatt figyelünk a súlyunkra!!!
Szia! Én 54 kg voltam terhesség elõtt és 170 magas. Amikor terhes lettem 30 kg hiztam! Most a kislányom 10 hónapos és fogyókúra nélkül leadtam 25 kg. Arra vigyázzál hogy ha terhesen fogyózol lehet hogy nem lesz tejed!!! Sok ismerõsöm van akiknek emiatt nem volt tejük!
Én 13at híztam, de híztam volna többet is szívesen, de több nem jött fel. Én úgy gondolom, ha egy anyuka ennyire fél a kiloktól, meg inkább fogyna :S hát nem tudom..nem itt kezdõdik az anyaság az tuti. Engem marhára nem érdekeltek a kilok!
Azok szoktak fogyni, akik elötte ducik voltak és a terhességük miatt egészséges ételekre álltak át. Az elsõ trimeszterben persze majdnem mindenki fogy, fõleg akik émejegnek és hánynak is.
Ha annyira szeretne egy nõ gyereket, ez nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! A kismamának is, aki megvédett! Az anyaság nem tt kezdõdik, igaza van a komment írójának. A baba miat kérdeztem, nem érdekel, hogy hány kiló jön fel. Nem divatozni szeretnék, csak jó lenne egészséges babát szülni és egészségesnek maradni. Írtak fel a vérnyomásomra Dopegytet (napi 2x1), elõtte nem volt gond, ezért kérdeztem, hogy van-e valami módszer, ami beválik, mert lehet ezért magas kicsit a vérnyomásom, jött rám pár kiló. Boldog babavárást!

Egyik ismerősömnek hpv gyanúja van és kiderült hogy babát vár. Ez gondot okozhat a terhesség alatt, vagy van valami kezelési módja?

Legjobb válasz: A HPV-nek több száz fajtája van. Ha beütöd a keresõbe, magad is megnézheted. Az, hogy melyik veszélyes a terhessége, azt a diagnózist felállító (lelelet értékelõ) orvosnak kellett volna részletesen átbeszélnie a barátnõddel.

A HPV-nek több száz fajtája van. Ha beütöd a keresõbe, magad is megnézheted. Az, hogy melyik veszélyes a terhessége, azt a diagnózist felállító (lelelet értékelõ) orvosnak kellett volna részletesen átbeszélnie a barátnõddel.
Szia, A rakszuresi eredmenye rendben volt? A HPV-vel az a gond, hogy ha a magas rizikoju csoportba tartozo fajtajat kapta el akkor megvan a mehnyakrak eselye rossz esetben. Az alacsony rizikoju csapatnal szemolcsok alakulhatnak ki, amit pl le lehet egettetni ha nem mulik el magatol. A kutatasi eredmenyek azt mutatjak, hogy HPV nelkul nincsen mehnyak rak sem, viszont attol meg hogy HPV-s, nem kovetkezik a mehnyakrak! (hasonlo a rovar-bogar logikajahoz :) ) Ha a szures eredmenye nagyobb elvaltozast mutat (PAP IIId - IV) akkor lehetoseg van egy kisebb beavatkozasra amivel eltavolitanak egy apro reszt a mehszajbol, mivel pontosan tudni hol ulnek a "beteg" sejtek - nem hiszem hogy ezt terhesseg alatt elvegeznek... Az en dokim azt mondta, a baba nem kapja el a HPV-t szuleteskor.
Nekem is találtak hpv gyanút a rákszûrésen, de a doki azt mondta, semmit nem befolyásol.Csinálni kell egy kontrollt majd a szülés után.

Terhessegem alatt eleg sokat eszem, majdnem egesznap van valami a kezemben, igaz gyumolcsot is eszek, de tobbnyire mast, felek, hogy nagyon hozzaszokom es nemfogok tudni errol leszokni a szules utan sem. Lehet erre esely, vagy elmulik?

Legjobb válasz: szerintem elmulik,elvégre is egy pici kényszert is érzünk az evésre,én terhesség elött is ilyen falatozos voltam,nálam biztos nem fog.27 hetes kismama.

szerintem elmulik, elvégre is egy pici kényszert is érzünk az evésre, én terhesség elött is ilyen falatozos voltam, nálam biztos nem fog.27 hetes kismama.
Ha korábban nem voltál ilyen, elmnúlik, hisz most más állapotban vagyunk, ez a kívánnósság terméeszetes, csak néha tudj parancsolni magandnak.Én du-n vagyok a legkívánósabb, van, hogy 5-9 ig 3x eszem.Nagyon nehéz, és nem kell fogyózni, de azért ha teheted este ne egyél nehezeket, és sokat.Utána majd ott lesz a pici, és a hormonok is gondoskodnak róla, hogy ne az evésen járjon az eszed.Tudom nem vígasztal, de ne félj, nem vagy egyedül.:-)
Én terhességem elején ettem sokat, de most meg alig-alig. nem baj, ha eszel, hisz nem véletlen kívánod azt, amit.. Arra figyelj, hogy inkább egyél többször kevesebb ételet, próbálk kerülni a kimondott édességet egyél inkább gyümit, joghurtot. Próbálj egy 3 órás evésre beállni, az segíthet . REggel reggeli, 10-kor joghurt, délben ebéd, délután gyümi, este vacsi.. A rendszeresség sokat segíthet.-)

14 hetes terhes vagyok és kb.2 hete minden nap fáj a fejem. Szerintetek ez normális? Van esetleg olyan köztetek, akinek szintén sokat fájt a feje a terhesség alatt? Elmúlhat ez valamikor?

Legjobb válasz: nekem állandó tompa fejfájásom volt az 5. héttõl kb a 28. hétig. terhességi tünet ez is, tehát ilyen értelemben normális, elõfordul, de ettõl még korántsem kellemes. amikor nõgyógyásznak, védõnõnek említettem,a kkor csak a a gyógyszeres csillapításra adtak javaslatokat (panadolt, magát az okot nem tudták, így megszüntetni se nagyon lehet, csak elnyomni). nem volt kibírhatatlanul erõs, ezért sosem vettem be gyógyszert rá. röpke 5 hónap után magától elmúlt :-).

nekem állandó tompa fejfájásom volt az 5. héttõl kb a 28. hétig. terhességi tünet ez is, tehát ilyen értelemben normális, elõfordul, de ettõl még korántsem kellemes. amikor nõgyógyásznak, védõnõnek említettem, a kkor csak a a gyógyszeres csillapításra adtak javaslatokat (panadolt, magát az okot nem tudták, így megszüntetni se nagyon lehet, csak elnyomni). nem volt kibírhatatlanul erõs, ezért sosem vettem be gyógyszert rá. röpke 5 hónap után magától elmúlt :-).
nekem kb. havonta 2 napig fáj, de akkor rettenetesen, olyan migrén-szerûen, most vagyok a 18. hétben. Terhesség elõtt szinte soha nem fájt a fejem, szóval ez egy tünetnek nevezhetõ (más úgyse nagyon volt) Doki, védõnõ nekem is csak a gyógyszert tudta ajánlani, okot nem nagyon.
Nekem eddig nem fájt, de ma már kénytelen voltam bevenni a 3. panadolt hajnal óta. Nem tudom idõ, vagy mi az oka, de fáj folyamatosan. Vérnyomást megmértem, az rendben van. 18 hkm
Nekem sokat a fájt a fejem, majd elmúlt, másnap elvetéltem...
ugyan így voltam sajnos. De utána kiderült hogy nem ittam eleget és amiatt volt.Ha napi 3-4 l folyadék lement akkor nem fájt a fejem.próbáld ki te is.
Én is 14 hetes vagyok, és mostanában nekem is szinte minden nap fáj a fejem.. :) Mondjuk én nem arra gondoltam, hogy a baba miatt, hanem inkább az idõjárás és a folyadékbevitel miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat.

Mennyire erős hányingeretek van a terhesség alatt? Szedtek rá valami gyógyszert? Mettől meddig tartott?

Rettent?en szenvedek és már úgy érzem nem érdekel mi lesz be fogok venni hányinger csillapítót! :( El vagyok csüggedve! :S:S:S:S:S

Legjobb válasz: Nekem hetekig volt olyan erõs hányingerem, hogy egyfolytában rosszul voltam. Pár hét alatt elmúlt. Nekem ami bevált az a nagyon hideg gyömbér vagy a cola. Probáld ki, hátha neked is segít. Sajnos, azt nem tudom, hogy lehet e gyógyszert ilyenkor bevenni, azt kérdezd meg az orvosodtól.

Nekem hetekig volt olyan erõs hányingerem, hogy egyfolytában rosszul voltam. Pár hét alatt elmúlt. Nekem ami bevált az a nagyon hideg gyömbér vagy a cola. Probáld ki, hátha neked is segít. Sajnos, azt nem tudom, hogy lehet e gyógyszert ilyenkor bevenni, azt kérdezd meg az orvosodtól.
Nem szedtem semmit, nekem a háztartási keksz segített.ha éreztem a hányingert ettem pár darabot.akkor általában enyhült.
Hideg szénsavas gyömbér + cocculine homeós bogyó + b6 vitamin
20. hétig volt nagyon durva hányingerem, mindentõl, le is fogytam. Az orvos tud rá gyógyszert adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!