Találatok a következő kifejezésre: Van valami a terhesség (159 db)

Milyen vizsgálatok vannak most a terhesség alatt, van-e valami "más" ha 38éves vagyok? "Rég voltam terhes, nagylányaim vannak. "

Legjobb válasz: Ilyen idõseknek ajánlani szokták a genetikai vizsgálatot, mert 35 év fölött nagyobb az esélye a Dawn-szindrómának. Én is megcsináltattam. Kellemetlen, de nem vészes :)) Ezen kívül nekem minden ugyanúgy zajlott, mint az elõzõ terhességek alatt. Nem kellett többször menni a védõnõkhöz se és a dokihoz se.

Ilyen idõseknek ajánlani szokták a genetikai vizsgálatot, mert 35 év fölött nagyobb az esélye a Dawn-szindrómának. Én is megcsináltattam. Kellemetlen, de nem vészes :) ) Ezen kívül nekem minden ugyanúgy zajlott, mint az elõzõ terhességek alatt. Nem kellett többször menni a védõnõkhöz se és a dokihoz se.
Szia! Nekem is van egy 12 éves lányom (akkor 24éves voltam) és 36 évesen szültem a kisfiamat aki most 11 hónapos. De semilyen különleges vizsgálatokat nem végeztek rajtam csak az olyanokat amiket egyébbkén is elvégeznek minden terhes kismamán.Viszon nálunk tervben van a következõ baba is már a 4-ik hónapja próbálkozunk ha minden oké lesz és sikerül mire megszületik addigra már nagyon közel leszek a 38-hoz.Bocsi, hogy minden féle mást is írtam mint amit kérdeztél. De szerintem nem csinálnak semmit ha csak valmilyen eredmény nem olyan lenne mint amilyennek lennie kell.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat, és hogy ennyire emberien álltok hozzá másokhoz.A második válaszolohoz, volt valami fortélyod hogy fiu lett?
Semmi fortélyom nem volt. Ugyanis nagyon lány szerettünk volna fõleg a párom. :-) De hát igy is imádjuk. De most újra próbálkozunk hátha lány lesz. Sok sikert neked is.(fiú ügyben)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük. Nektekis sok sikert.

Terhessegem alatt eleg sokat eszem, majdnem egesznap van valami a kezemben, igaz gyumolcsot is eszek, de tobbnyire mast, felek, hogy nagyon hozzaszokom es nemfogok tudni errol leszokni a szules utan sem. Lehet erre esely, vagy elmulik?

Legjobb válasz: szerintem elmulik,elvégre is egy pici kényszert is érzünk az evésre,én terhesség elött is ilyen falatozos voltam,nálam biztos nem fog.27 hetes kismama.

szerintem elmulik, elvégre is egy pici kényszert is érzünk az evésre, én terhesség elött is ilyen falatozos voltam, nálam biztos nem fog.27 hetes kismama.
Ha korábban nem voltál ilyen, elmnúlik, hisz most más állapotban vagyunk, ez a kívánnósság terméeszetes, csak néha tudj parancsolni magandnak.Én du-n vagyok a legkívánósabb, van, hogy 5-9 ig 3x eszem.Nagyon nehéz, és nem kell fogyózni, de azért ha teheted este ne egyél nehezeket, és sokat.Utána majd ott lesz a pici, és a hormonok is gondoskodnak róla, hogy ne az evésen járjon az eszed.Tudom nem vígasztal, de ne félj, nem vagy egyedül.:-)
Én terhességem elején ettem sokat, de most meg alig-alig. nem baj, ha eszel, hisz nem véletlen kívánod azt, amit.. Arra figyelj, hogy inkább egyél többször kevesebb ételet, próbálk kerülni a kimondott édességet egyél inkább gyümit, joghurtot. Próbálj egy 3 órás evésre beállni, az segíthet . REggel reggeli, 10-kor joghurt, délben ebéd, délután gyümi, este vacsi.. A rendszeresség sokat segíthet.-)

Igaz az, hogy valakinek este vannak rosszullétei a terhesség alatt, akkor az valami fejlődési rendellenességre utal?

Olvastam valahol, hogy valakinej volt egy m?vi vetélése, és utána az orvosa azt mondta, hogy hogy az esti rosszullétek erre utalnak. Nem lehet, hogy csak nyugtatni akarta a beteget ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen felesleges ijesztgetés. Ne foglalkozz a valahol, valamikor, valakinek típusú sztorikkal. Te arra figyelj, amit az orvosod Neked mond, a te terhességedrõl, a te babádról, és ne befolyásoljanak rémhírek.

Szerintem ez teljesen felesleges ijesztgetés. Ne foglalkozz a valahol, valamikor, valakinek típusú sztorikkal. Te arra figyelj, amit az orvosod Neked mond, a te terhességedrõl, a te babádról, és ne befolyásoljanak rémhírek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Szerintem ez hülyeség. Én néha este voltam rosszul, néha reggel. Volt hogy semikor, másnap meg déltõl kezdtem rosszul lenni. Ez mind a hormonok hatásának tehetõk be, meg hogy miket mikor eszel.
Ez marhaság. Én csak este voltam rosszulx, néha megmoccani is alig volt kedvem és jelentem a kisfiam teljesen egészséges a pocakban (kop-kop-kop.):) . 22 hetes kismami
Én sokáig szinte egész nap rosszul voltam, több könyvben is olvastam, hogy nem mindenkinél reggel jelentkezik a hányinger, attól még nincs semmi gond a babával.
Szia! Én is inkább este voltam rosszul, vagy ha nagyon belejöttem, akkor egész nap! De eddig a terhességemmel semmi probléma nem volt! Boldog babavárást! (30 hetes kismami)
Szia! Ez totál hülyeség.Az én babám fejlõdési rendellenességgel született(1hónaposan meghalt), de SOHA nem voltam rosszul.Se reggel se este se délben.Szégyen, hogy egyesek ilyen baromsággal riogatják a kismamákat!Nyugi van, a rosszullét természetes, minden napszakban.
Ne halgass ilyenekre, hülyeség!!!!!!4

Van valami jó honlap, vagy könyv, amiben a féfiak szerepéről van szó a terhesség alatt, vagy amiben "tájékoztatják" őket, hogy min megy át egy nő a babaváráskor?

Legjobb válasz: Szia! Nem régen találtam rá a neten: www.apafej.hu, Magyarország elsõ honlapja kispapáknak. Üdv. 36 heteske

Szia! Nem régen találtam rá a neten: http://www.apafej.hu, Magyarország elsõ honlapja kispapáknak. Üdv. 36 heteske
Én a DM-ben kaptam egy nagyon jó kis tájékoztató füzetet. Lehet kérni a pénztárnál. Az én férjem elolvasta azt is amit a védõnõtõl kap mindenki. Az is elég részletes!

Van egy vesecisztám és 12 hetes kismama vagyok befolyásolja ez valamiben a terhességet vagy a szülést?

Legjobb válasz: A szülést biztos nem befolyásolja,de az orvosoddal beszéld meg,ha gyógyszert szedsz rá.

A szülést biztos nem befolyásolja, de az orvosoddal beszéld meg, ha gyógyszert szedsz rá.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek gyógyszert hála az égnek.

Van kremem a terhessegi csikok ellen. Ezt 3x kell hasznalni? Nincs valami otthoni recept amit lehet hasznalni es nem kell boltba megvenni? Es hova kenjem? Mell, has, derek?

Legjobb válasz: Én próbáltam sok mindent, de a mellem, fenekem, combom kirepedt, pedig azóta kenem, hogy megtudtam, hogy babóm lesz!! A pocakom, meg az oldalam nem reped, pedig azt mondják, hogy ott szokott leghamarabb!! Ez sajna ember függõ, vagyis börtípus!!! 32 hetes kismami!

Én próbáltam sok mindent, de a mellem, fenekem, combom kirepedt, pedig azóta kenem, hogy megtudtam, hogy babóm lesz!! A pocakom, meg az oldalam nem reped, pedig azt mondják, hogy ott szokott leghamarabb!! Ez sajna ember függõ, vagyis börtípus!!! 32 hetes kismami!
nem akarlak elkeseríteni, de ez tipus függõ, illetve én nekem a 39 héten repedt szét a hasam, és kentem magam végig reméljük te nem jársz így 6 hetes kisfiú anyukája
Nekemis az extra szûz olivaolajat dicsérte az orvos mert illatanyagmentes, természetes és nem rosszabb egyik drága krémnél sem. Csak gondoljunk arra hogyha olyan a bõrtípusod úgyis szakad a bõröd, viszont nem viszket mert nem hagyja kiszáradni. 22 hetes kismami
Nekem a sima babaolajat ajánlották a hasra és a mellre is. Nálam úgy tûnik bevált, egyenlõre nincsenek csíkjaim, bár még kialakulhatnak:) 26 hetes kismami
Én oliva olajjal kentem, nem lettem csíkos, pedig nem minden nap jutott eszembe bekenni. Ezt sokan dícsérik is, hogy bevált nekik. De tényleg alkatfüggõ is lehet, kinek reped meg a bõr.
Én csak az esti fürdés után szoktam bekenni a hasamat és a derekamat. De kenheted vele a melledet, és a csípõdet, combodat, fenekedet, ha ott is észlesz méretbeni változást. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!!!!!!Remelem nem lesz vele semmi!A borom amugy normais!Sosem szoktam kenegetni es nem szokott vele gond lenni!!!!

Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.

Van itt olyan anyuka aki ugy indult neki a terhessegnek, hogy gerincproblemai voltak (gerincserv, ferdules, kopas), fajt a hata? Hogy ment a terhesseg, hasznaltatok valamit?

Legjobb válasz: Nekem gerincferdülésem van, de nem is okozott nagyon problémát terhesség elõtt sem néha fájt de alig alig. Terhesség alatt se kínlódtam vele szerencsére nagyon.

Nekem gerincferdülésem van, de nem is okozott nagyon problémát terhesség elõtt sem néha fájt de alig alig. Terhesség alatt se kínlódtam vele szerencsére nagyon.
A terhességek nagyon jól lementek. Viszont most érik, hogy felkeressem a dokimat, mert lassan élni se tudok, annyira fáj a hátam. Kinéz egy helyretevõ mûtét:S(elég régóta riogat vele, és sajna nem javul hanem romlik)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso nagyon sajnalom!Mielobbi javulast!Gerincserv problemad van? Terhesseg elott kozvetlenul nem fajt a derekad? Varok tovabbi valaszokat, megkoszonnem!
16 éves korom óta állandóan fáj a hátam, amit sajna elhanyagoltam, sima gerincferdülésbõl odáig jutottam, hogy az alsó két csigolyám teljesen elcsúszott, és elkoptak. És nem tesz nekik jót a két kicsi cipelése se. És sajnos a mindennapi életet megkeseríti a hátfájás(se ülni se feküdni, se állni, hajolni...) és erre nincs az a gyógyszer ami használna:S Marad az orvos- és a korrekció:(
terhesség elõtt 3évvel mûtöttek gerincsérvvel. amikor már növögetett a pocakom akkor eléggé fájdogált. de tudtam simán szülni. azt hittem majd nem tudok kitolásnál félig felülni és tartani magam de akkor ott erre nem is figyeltem
Súlyos gerincferdülésem volt, megoperálták 13 éves koromban, fémlemezeket rögzítettek a gerincemhez a nyakamtól a fenekemig. A terhesség alatt nem volt különösebb gondom vele, bár a vége fele elég sokat fájt a hátam, de ha lefeküdtem, akkor jobb lett. Persze csak a császáros szülés jöhetett szóba, és 3 héttel a kiírt idõpont elõtt kellett megcsinálni, mert akkorra már nagyon feszítette a bordáimat a baba, és a lemerevített gerincem miatt nem tudott idomulni a terhességhez a testem. (biztos láttad már, hogy a terhes nõk tartása megváltozik, máshogy alakul a gerincük íve, na ez nálam nem mûködött, ezért kellett elõbb kivenni a babát, de szerencsére az alacsony születési súlyt leszámítva teljesen egészségesen született)

12hk sarga szaradt valami van a mellbimbomon, meg anyajegy is kijott ez a terhesseg resze vagy borgyogyasz?

Legjobb válasz: Az a "sarga szaradt valami"az elotej,nem kell tole megijedni,termeszetes,es a terhesseg egyik velejaroja. Az anyajegyek megjelenese is termeszetes terhesseg alatt. Kellemes babavarast!

Az a "sarga szaradt valami"az elotej, nem kell tole megijedni, termeszetes, es a terhesseg egyik velejaroja. Az anyajegyek megjelenese is termeszetes terhesseg alatt. Kellemes babavarast!
A kérdező hozzászólása: koszi, ti mindig megnyugtattok:)
pont ezt akartam írni, szerintem is elõtej.
Nyugi, nekem már 8 hetesen volt... :D A kolosztrum elõszele... A dokim szerint a terhességben minden normális, ami nem normális... :D

Közvetlenül mensi elmúlása utáni nap mekkora az esélye a terhességnek? Nem szakadt ki a gumi csak a kezéről juthatott oda valami (rossz előérzetem van)

ez 6 napja volt kimutatja ezt valami teszt vagy még korai?

Legjobb válasz: 1-2 hét után mutatja ki a terhességi teszt a terhességet. Nagy esélye van a terhességnek ha valaki a menstruáció elmúlása után van. (de még menstruáció közben is lehet valaki terhes) 19/L

1-2 hét után mutatja ki a terhességi teszt a terhességet. Nagy esélye van a terhességnek ha valaki a menstruáció elmúlása után van. (de még menstruáció közben is lehet valaki terhes) 19/L
Pont hogy nem. Elméletben menstruáció alatt és közvetlen utánna nem eshet teherbe a nõ. Akkor eshet teherbe valaki ha van érett petesejtje, ami mindig a két ciklus között félidõben szokott történni általánosságban, a 10-15. nap körül. (ez persze csak az átlag mindenkinek egyéni hogy mikor van peteérése, ahhoz hogy ezt kiderítsd tudsz venni egy tesztet ami úgy mûködik mint a terhességi teszt és megmondja hogy hányadik napon van peteérésed) Természetesen teherbe tudsz esni akkor is ha ne épp a peteérésedkor szeretkezel, de kisebb rá az esély.
Utolsó válaszoló teherbe lehet esni menstruáció alatt és közvetlen utána!!!!
Egy hét után még semmilyen teszt nem mutatja ki a terhességet, mivel akkorra még a beágyazódás sem történt meg. Olvasd el: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/hcg aktus 0. nap fogantatás 1-3 nap + 7 nap: beágyazódás kezdete + 5 nap: beágyazódás vége ------ ekkortól mutatható ki Tehát minimum úgy 13 nappal az aktus után, de ha biztosra akarsz menni, akkor vársz legalább a 15. napig. 2-es: Az orvosi álláspont az, hogy a menstruáció elsõ napját kivéve a ciklus minden napja termékenynek tekinthetõ (orvosi könyvben olvastam, amit most hirtelen nem találok). Természetesen az esélyek változnak, de nem szabad elfelejteni, hogy spontán peteérés bármikor bekövetkezhet!
4-eshez kiegészítés Nem szabad lett volna azt írnom, hogy a ciklus elsõ napját kivéve. Egyesek szerint ugyanis az elsõ nap se védett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. józan ésszel végiggondolva kicsi az esély arra hogy hímivarsejt került be de nagyon sírós vagy 1-2 napja de lehet ezt csak a vizsgaidõszak teszi.semmi más tünetem nincs se mell feszülés se hányinger sem semmi
6 nap alatt még be se ágyazódik! Mégis hogy éreznél bármit is? DE abban igazad van, hogy nem olyan nagy az esély.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!