Találatok a következő kifejezésre: Van valami a cicák fürdetésére (1 db)

Van valami "szabály" a cicák fürdetésére?

Közel két hónapos cicáimat szeretném bolhaírtó samponnal megfürdetni, de egy ismer?söm azt mondta, hogy várjak vele még.

Legjobb válasz: Én nem tom meddig kell várni, de az tuti h. a fülébe nem mehet víz!! Erre figyelj oda;) Jo fürdetést:)

Én nem tom meddig kell várni, de az tuti h. a fülébe nem mehet víz!! Erre figyelj oda;) Jo fürdetést:)
Akik nem hívei a macsek tisztításnak olvassák el még egyszer a kérdést. Bolha írtós sampon! Szerintetek miért fürdeti meg??
épp most fürdettem meg a kiscicámat. 11hetes. nagyon jól viselte, büszke vagyok rá:) úgyértem természetesen nyávogott, de nem kapálózott:) csak kétségbeesetten nézett rám, de legközelebb már remélem jobban viseli:)
Csatlakozom azokhoz, akik szerint nem macskának való a fürdõzés. A macskák írtóznak a víztõl. Nekem mondjuk szobacicám van, õ tökéletesen tisztán tudja tartani magát és mindenki csodájára jár, hogy milyen szép a bundija. Néha berakom a pár centis vízbe, hogy a tappancsa ne legyen piszkos, de akkor iszonyúan hisztizik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, amint picit melegebb lesz az idõ, meg is fogom fürdetni õket.
Sztem baromság a macskakát fürdetni, tisztogatják õk magukat is, az én macskáim soha nemvoltak fürdetve és nem is bolhásak, bár a bolhanyakkörv tényleg nem ér semmit a por se sokat.Szal lehet mégis jó ha megfürdeted mivel még kicsi és nagyobb baja lehet majd.Én a kutyámmal nem tudok mit kezdeni, hiába a bolhanyakkörv, a por, a fürdetés.Állandóan tiszta bolha szegénykém:(:S
A bolhapor pont annyit ér mintha kammilás hintõporral szornád be...nyakõrvet kéthóapos macskára még nem rakunk. Ha macskát akarsz fürdetni fontos hogy mindkét kezeden erõs kesztyû legyen másképp vérfürdõ lesz. A víz tényleg ne legyen túl meleg, de a macs testhõmérsékletét érje el. A bolhák ellen a fürdõ a leghatásosabb, és legjobb minnél elöbb kiirtani õket. Nekem volt egy két hónapos macskám, amit a bolhák öltek meg, mivel vérszegény lett. Megfürdettük de már késõ volt.:(
Szerintem a fürdetés rémálom mind a cicának, mind a gazdinak. Én egyszer próbálkoztam csak, aztán soha. És szerintem nincs is rá szükség. Õ tökéletesen meg tudja magát tisztogatni, a bolhák ellen pedig vannak jobb és kíméletesebb megoldások (bolhanyakörv, bolhapor)
Szerintem meg ne várj a fürdetéssel, mert késõbb már nem fogod tudni hozzászoktatni! De a fürdetéskor tarts be egy- két szabályt: A fürdõszobában nem legyen huzat! A cica alá tegyél egy régi törölközõt, hogy ne csúszkáljon a vízben. A víz hõmérséklete ne legyen túl meleg, de hideg sem, hogy nem fázzon a picurka. A samponnal alaposan dörzsöld át, de vigyázz, hogy ne menjen a szemébe, orrába, fülébe (és a víz sem). A sampont folyóvízzel jó alaposan le kell öblíteni, és jól megszárítani a bundáját. Szerintem két hónapos cicát már lehet fürdetni, én is fürdettem az enyémet :)
hát ahhoz képest hogy a macskák nem szeretnek fürödni ahhoz képest cicám nagyon élvezi.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Két három hónapos kiscicát hoztunk el ma a nagymamánkhoz, az új otthonukba. Az egyik kis cicust nagyon megviselte a költözködés és nem igazán tűnik úgy, hogy egy hamar le fog nyugodni. Hogyan tudnék segíteni neki?

A kiscica eléggé megijedt. Kocsival jöttünk, a cicák egy dobozban utaztak az anyósülés lábánál. A bajos kiscica már út közben is valahogy bemászott a műszerfal mögé, úgy kellett kiszedni onnan, miután megérkeztünk. Aztán, meg,amikor bevittük a házba, a hűtő mögé bújt, ahová aztán beszorult és ki kellett szabadítani. Most pedig kiszaladt a kertbe és egy faházikó alatt bujkál. Ugyan most nincs veszélyben, de nem igazán szeretnénk megismételni az előző hűtős-esetet. Azóta nem is igazán evett, vagy ivott. Lehet, hogy ez normális, de eddig még soha nem történt velünk ilyesmi. A testvére pedig teljesen másként viselkedik. Tudna valaki nekem segíteni?

1

Ilyen hőségben jó ha megfürdetem a kinti cicáimat naponta?

9

A széles környéken nagyon sok macska tűnik el nyomtalanul, a tetemük sem kerül elő. Van valakinek elképzelése, hogy mi történhet velük?

3

Mit csinálsz ha a cicád egyfolytába nyarvog?

13

Kilenc hetes a macskám de önállóan még semmilyen táplálékot nem vett magához, A boltban vettünk neki macska tejet és ebbe kávédarálóval őrölt száraz tápot keverünk és ezt orvosi fecskendővel adagoljuk a szájába, ki növi?

10

Miért pisil máshová?

Másfél hónapja fogadtam be a cicust, kb. 5 hónapos lehet. Már a kezdetektől tudta, hova kell végezni a dolgát. Pár napja észerevettem, hogy hiába ott volt a tiszta alom, ő mégis a szoba másik részébe végezte volna a nagydolgát. Ma pedig kétszer pisilt a szőnyegre, szintén egy másik helyre. Közben pedig ugyanabban a szobába van az alom. Ha friss, csak akkor használja, de ha mondjuk már belepisil, nem kell neki többet. Most még ki tudom neki cserélni gyakrabban, de szeptembertől suli, és nem leszek egész nap otthon, hogy cserélgessem neki. A másik probléma, hogy eddig mindig megtalálta az almot, most hajnalban folyamatosan keservesen nyávog, majd amikor odaviszem az alomra, elvégzi a dolgát. Pedig a kezdetektől fogva ugyan ott van az alom, és nem is váltottam másik fajtára. A lakás sem olyan nagy, hogy ne tudja mit hol talál.

4

Mit kellene tennem a cicám kajájába, hogy ugy odalegyen érte, mint a kész, vásárolt cicakajákért?

Ha egy ilyen készételt felbontok, már a szagátol megörül. Más ételt már nem is akar megenni. Mi lehet benne ilyen vonzo a számára?

3

Viszalehet hoznia z életbe a ksicicát hamár meghalt?

12

Mi az a kasszia gumi?

(macskaeledel összetevőjeként...)

3

SOS! A macskám vemhes és ma reggel 2 vércsepp volt mellette. Mi lehet az?

Kb 2 perce vettem észre,hogy a földön a fotel mellett és a fotelon ahol alszik van 1-1 vércsepp.Megnéztem,és a feneke környékén véres 1 picike helyen a szőre.Még nincs nagy hasa,szóval még tuti nem fial.Mit tegyek?Mitől lehet ez?Ugye nem vetél el?Hívjak hozzá orvost???? Valaki segítsen :((
Orvos majd csak délután lesz. :(((

25

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!