Találatok a következő kifejezésre: Van valami a cicák fürdetésére (1 db)

Van valami "szabály" a cicák fürdetésére?

Közel két hónapos cicáimat szeretném bolhaírtó samponnal megfürdetni, de egy ismer?söm azt mondta, hogy várjak vele még.

Legjobb válasz: Én nem tom meddig kell várni, de az tuti h. a fülébe nem mehet víz!! Erre figyelj oda;) Jo fürdetést:)

Én nem tom meddig kell várni, de az tuti h. a fülébe nem mehet víz!! Erre figyelj oda;) Jo fürdetést:)
Akik nem hívei a macsek tisztításnak olvassák el még egyszer a kérdést. Bolha írtós sampon! Szerintetek miért fürdeti meg??
épp most fürdettem meg a kiscicámat. 11hetes. nagyon jól viselte, büszke vagyok rá:) úgyértem természetesen nyávogott, de nem kapálózott:) csak kétségbeesetten nézett rám, de legközelebb már remélem jobban viseli:)
Csatlakozom azokhoz, akik szerint nem macskának való a fürdõzés. A macskák írtóznak a víztõl. Nekem mondjuk szobacicám van, õ tökéletesen tisztán tudja tartani magát és mindenki csodájára jár, hogy milyen szép a bundija. Néha berakom a pár centis vízbe, hogy a tappancsa ne legyen piszkos, de akkor iszonyúan hisztizik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, amint picit melegebb lesz az idõ, meg is fogom fürdetni õket.
Sztem baromság a macskakát fürdetni, tisztogatják õk magukat is, az én macskáim soha nemvoltak fürdetve és nem is bolhásak, bár a bolhanyakkörv tényleg nem ér semmit a por se sokat.Szal lehet mégis jó ha megfürdeted mivel még kicsi és nagyobb baja lehet majd.Én a kutyámmal nem tudok mit kezdeni, hiába a bolhanyakkörv, a por, a fürdetés.Állandóan tiszta bolha szegénykém:(:S
A bolhapor pont annyit ér mintha kammilás hintõporral szornád be...nyakõrvet kéthóapos macskára még nem rakunk. Ha macskát akarsz fürdetni fontos hogy mindkét kezeden erõs kesztyû legyen másképp vérfürdõ lesz. A víz tényleg ne legyen túl meleg, de a macs testhõmérsékletét érje el. A bolhák ellen a fürdõ a leghatásosabb, és legjobb minnél elöbb kiirtani õket. Nekem volt egy két hónapos macskám, amit a bolhák öltek meg, mivel vérszegény lett. Megfürdettük de már késõ volt.:(
Szerintem a fürdetés rémálom mind a cicának, mind a gazdinak. Én egyszer próbálkoztam csak, aztán soha. És szerintem nincs is rá szükség. Õ tökéletesen meg tudja magát tisztogatni, a bolhák ellen pedig vannak jobb és kíméletesebb megoldások (bolhanyakörv, bolhapor)
Szerintem meg ne várj a fürdetéssel, mert késõbb már nem fogod tudni hozzászoktatni! De a fürdetéskor tarts be egy- két szabályt: A fürdõszobában nem legyen huzat! A cica alá tegyél egy régi törölközõt, hogy ne csúszkáljon a vízben. A víz hõmérséklete ne legyen túl meleg, de hideg sem, hogy nem fázzon a picurka. A samponnal alaposan dörzsöld át, de vigyázz, hogy ne menjen a szemébe, orrába, fülébe (és a víz sem). A sampont folyóvízzel jó alaposan le kell öblíteni, és jól megszárítani a bundáját. Szerintem két hónapos cicát már lehet fürdetni, én is fürdettem az enyémet :)
hát ahhoz képest hogy a macskák nem szeretnek fürödni ahhoz képest cicám nagyon élvezi.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek milyen fajta cicám van? (többi lent)

Van egy hosszú szőrű szerintem különleges cicám. Nem tudom milyen fajta már máshova is kiraktam és kaptam néhány választ de még mindig nem tudom eldönteni. Szerintem vagy Maine coon keverék esetleg norvég erdei? (nem fajta tiszta)Itt egy pár kép róla.

7

Gyújtanátok ma (2012. 08.28) elhunyt macskámért gyertyát?

http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/21928466.gyertyalang
Köszönöm.

14

Kaptunk egy kisciciát és már teljesen ideszokott, nem megy el az udvaron kívülre soha. Szerintetek mennyi idő kell, hogy másfele is menjen, felfedezze a világot? A másik, hogy a kutyához be merjem engedni?

Kb. 4 hónapos kinti cica, már 2 hónapja kint van az udvaron egész nap felügyelet nélkül, mehetne amerre csak akar, de sosem megy el az udvarból. Van egy kisebb udvar, elég dzsungel szerű, nagyon sok a növény, kerti bútor stb. itt jól érzi magát, meg a garázs is itt van, ahol az ő helye van, kis kibélelt kosara meg a kajája, vize. És van egy nagyon nagy hátsó udvar, legalább 5x akkora, mint az első. 2 kapun is át lehet menni hátra, mindkettőn simán átmehetne a macska, de még oda sem megy át, akkor se, ha mi hátul vagyunk. Õ elől marad, persze ez nekünk nem baj, örülünk neki. De majd valamikor biztos el fog menni messzebbre, nem? Mennyi idő után szoktak kb?

A másik, hogy van egy nagy németjuhászunk, ha ez számít, a macska meg a kutya is lány. Eleinte csak a macska szagát szoktattuk a kutyához, a kutya be volt zárva és úgy kiengedtük a macskát, így látta. Néhány hete próbálkozunk, hogy együtt kiengedjük őket, egymáshoz szoktassuk, a macska kézbe és úgy, vagy a macska lent, a kutya pórázon. Ha a kutya odakapna, mindig rászólunk. Nem tudom, jól csináljuk-e így. Mennyi idő lesz ez? Annyira ijesztő nézni, ha a kutya szagolgatja, mert nem tudom, mikor fog odakapni, vagy hogy fog-e. Napközben a kutya be van zárva, de elég kis helyre, mert a macska miatt nem tudom kiengedni. Felváltva vannak bezárva, de olyan jó lenne már, ha mindkettő kint lehetne. Tegnap a macskánk bement a kutyához, ahová be volt zárva, véletlen. Megijedtünk, de nem bántották egymást, a macskánk semmit sem csinált, nem fújt, nem karmolt, a kutya se akarta bántani, csak játszani vele, de túl durván. A macska mégiscsak 2 kilós, a kutyánk meg 40 vagy több.. Nem tudom mit csináljak, rászólok a kutyára, de hát ő sem bántja szándékosan.

5

Brit száraz macskatápot lehet Fressnapf-ban, vagy más üzletben venni? És Kis Kis-t?

Vagy csak neten rendelhetők?

2

Szerintetek a macskák azért szoktak az ebere haragudni mert az eberek buták vagy dilisek? , mint pl. énsem értem a macska nyelvet még ha érteném is akorsem sírnék?

3

Mit csináljak ha a szomszédom folyton ellopja a macskámat?

Kirándulni voltunk két hete pár napra és akkor magához vette etettte,itatta mikor már volt valaki akit megbíztunk ezzel..és utólag kiderült hogy vele is aludt!!Azóta akárhogy próbáljuk visszaszokatni folyton átjár az a nő meg eteti,simogatja,beviszi a házába..eddig SOHA sehova nem járt el most meg alig van itthon és tele van sebekkel mert közben összekap a környék macskáival.Mit csináljak?Nekem az a macska az életem én imádom őt miért nem érzi?És hogy mondjam meg finoman a nőnek hogy hagyja békén?
14/l

11

Kismacskák meddig szopiznak?

Az én kiscicám már 4 hónapos,már majdnem akkora mint az anyukája,és még mindig rábukik szegényre,pedig már nincs is teje.Meddig fog szegénynek cuppogni a cicijén?:D

5

A cicám állandóan nyalogatna ha az ölembe veszem és nekem ettől herótom van. Hogy tudnám róla leszoktatni?

egy 4-5 hónapos kiscicáról van szó.

7

Félperzsa kislány hosszabb szőrű cirmos cicámnak mi legyen a neve?

Nem akarok átlagos vagy ritka emberi keresztnevet adni neki, viszont amik tetszenek (tudósok, felfedezők, filozófusok nevei) hát...értelemszerűen kisfiúra passzolnának. :/ Ezért arra gondoltam, hogy esetleg valami jelentősebb irodalmi mű hősnője vagy a görög mitológiából választanék valami nem túl cifra nevet, dehát eddig nem sok sikerrel haladtam, ha segítenétek azt megköszönném. :)

5

A cicám idegesit, folyamatosan nyávod, talán hiányzom neki?

Van 2 cicám kb 5 hónaposak és a szobám elött vannak fák oda fel ülnek és nyávognak ameddig ki nem megyek és ha visza jövök futnak oda és nyávognak.. mit csinájak? Talán azt akarják hogy ki menyek?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!