Találatok a következő kifejezésre: Van ugy aki (3439 db)

2 napja késik a menstruációm, de egy hete folyamatosan görcsöl a hasam, és mindjárt megjön érzésem van. Ugye akkor nem valószínű, hogy terhes lennék?

Van már egy gyerekem, nála nem görcsöltem amikor kimaradt.

Legjobb válasz: Minden terhesség más, és igen, simán görcsölhetsz egy hete, és mellette lehetsz terhes. De két nap után kár még ezen idegeskedni, lehet, hogy idegeskedés v. más miatt kicsit késik.

Minden terhesség más, és igen, simán görcsölhetsz egy hete, és mellette lehetsz terhes. De két nap után kár még ezen idegeskedni, lehet, hogy idegeskedés v. más miatt kicsit késik.
Minden terhesség más. Ezt anyukám, nagymamám meg nagynéném is mondta, és nekik volt ám pár (sajnos volt spontán vetélésük is, de már a terhesség kezdeti szaka is más volt akkoris). Egyszerûbb ha tesztet csinálsz, a hasad lehet azért görcsöl mert félsz, hogy terhes lehetsz, de lehet, hogy a terhesséh miatt.
Miért nem védekeztetek vagy mibõl gondolod, hogy terhes vagy?

Aki tegnap nem szavazott, az úgy gondolja, hogy minden jól van úgy, ahogy mások alakítják?

Gondolom, a következ? években zokszó sem hagyja el a száját ezügyben.

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, nagyon rossz hozzáállás az, hogy nem megy el valaki, mert tökmindegy. Az ne hisztizzen. Ha elmegy és lead egy érvénytelen szavazatot, az sokkal erõteljesebb véleménynyilvánítás, mert akkor nem 30akárhány %-ból vonnának le a nagy statisztikusok következtetést. Így most azt hiszik, hogy Viktorék olyan szuperül állnak, mert olyan baromi sokan állnak mellettük, pedig ez nem igaz, az országnak ezek szerint közel 70%-a Viktorékat SE támogatja, ezt pedig érdemes lett volna kimutatni az érvénytelen szavazatok arányával. És valóban, van olyan ország, ahol birságot kap, aki nem megy el szavazni. Tudom, radikális dolog, na de mégis, ha nincs hóvihar, temetés, vizsga másnap... stb. akkor ennyit megérne az egész, volt itt azért olyan, akit kocsival vittek el, mert járásképtelen, de akart szavazni, elmentek érte. Jövõre ne 30 akárhány % szavazzon. A távolmaradás nem ugyanaz, mint a nem érdekel, mert lehet, hogy valaki azért maradt távol, mert közben lélegeztetõre került, de amúgy ment volna, ezt nem lehet mérni.

Én úgy gondolom, nagyon rossz hozzáállás az, hogy nem megy el valaki, mert tökmindegy. Az ne hisztizzen. Ha elmegy és lead egy érvénytelen szavazatot, az sokkal erõteljesebb véleménynyilvánítás, mert akkor nem 30akárhány %-ból vonnának le a nagy statisztikusok következtetést. Így most azt hiszik, hogy Viktorék olyan szuperül állnak, mert olyan baromi sokan állnak mellettük, pedig ez nem igaz, az országnak ezek szerint közel 70%-a Viktorékat SE támogatja, ezt pedig érdemes lett volna kimutatni az érvénytelen szavazatok arányával. És valóban, van olyan ország, ahol birságot kap, aki nem megy el szavazni. Tudom, radikális dolog, na de mégis, ha nincs hóvihar, temetés, vizsga másnap... stb. akkor ennyit megérne az egész, volt itt azért olyan, akit kocsival vittek el, mert járásképtelen, de akart szavazni, elmentek érte. Jövõre ne 30 akárhány % szavazzon. A távolmaradás nem ugyanaz, mint a nem érdekel, mert lehet, hogy valaki azért maradt távol, mert közben lélegeztetõre került, de amúgy ment volna, ezt nem lehet mérni.
Szerintem is jó lenne egy "ezek közül egyik se" lehetõség. Az el nem menés több indokból lehet, vagy szimplán nem érdekli a sorsa, vagy nem tud választani és a kettõt nem lehet összemosni, bár biztos lesz rá példa.
Én úgy vagyok, vele, hogy aki nem megy el szavazni, és így nem szól bele a döntéshozatalba, az azt jelenti, hogy áldását adja arra, ami kijön eredménynek. Magyarán onnantól kezdve egy szava nem lehet az ellen, ami van!
"A választási ûrlapon nincs "Egyikre sem szavazok" rubrika, pedig hasznos lenne. Persze aki így gondolja, rá is írhatja, és a szavazata ezzel bekerül az érvénytelenek közé. Ez sokkal jobb, mint el sem menni." Ha bekerül az érvénytelenek közé akkor mi értelme van elmenni? Csak azért, hogy elmondhassam, hogy elmentem szavazni, de érvénytelen szavazatot adtam le? Ez értelmetlen! Szerintem a részvételi arányból kiderült, hogy nem érdekelte az embereket! Azzal, hogy távol maradtam én is véleményt nyílvánítottam!
inkább azok szoktak legjobban pattogni
Csak azért nem megyek el szavazni, hogy a rosszak közül az egyik, kevésbé rosszra szavazzak! Én azzal nyilvánítottam ki a véleményemet, hogy el sem mentem! Jól írta a kérdezõ, ha lett volna egy olyan rublika, hogy "nem szavazok senkire", akkor el is mentem volna!
Én azért nem mentem el, mert nem láttam értelmét! Nekem aztán édes mindegy, hogy ki ül az EU Parlamentben, nekem attól nem lesz több a fizetésem! Úgysem a mi érdekünket nézik! A jövõ évi Országgyûlési választásokra természetesen elmegyek, mert az mégis csak érdekel, hogy itthon hogy lesz, mint lesz! De az EU engem nem érdekel! Én legalább nem kevertem össze a kettõt, mint sokan! Mert a legtöbben csak azért mentek el, hogy megmutassák, hogy a jobboldalnak mennyi támogatója van és ezzel akarják kicsikarni az elõrehozott választásoat! Nem azért, hogy ki kerüljön az EU Parlamentbe!
Én sem mentem el, mert egyetértek az elõttem szólóval, másrészt, mert egyik párt sem hiteles számomra.Mindegyiknek csak a hatalom fontos, meg ez eu-pénzek lenyúlása. Ha lenne olyan rubrika, hogy kire nem, akkor mentem volna. Egyébként meg felettébb bosszant, hogy OV azt állítja, hogy a válaszók fele rájuk és a kormány ellen szavazott. Csak a választásra jogosultak 30 százaléka ment el szavazni, ezeknek fele szavazott OV-ra, tehát az összes választásra jogosultak 15 százaléka.Ez pedig nem mérvadó az egész ország véleményét illetõen. Egyszerûen arról van szó, hogy a Fidesz meg a jobbik imádók mentek el, a többiek alig vagy nem.
Jobbik, Fidesz kizárva- rájuk akkor sem szavaznék, ha pénz adnának érte! LMP-gagyi volt, MDF, SZDSZ szintúgy MSZP talán, de egy talánért nem megyek el!
Én elmentem szavazni, de nem látom, hogy hozhatna a belpolitikában változást. SZDSZ-nek vége, ez öröm, de attól nekünk nem lesz jobb
"Csak azért nem megyek el szavazni, hogy a rosszak közül az egyik, kevésbé rosszra szavazzak!" Nektek már semmi se jó? Úgy beszéltek, mint ha legalábbis egy, vagy két párt indult volna összesen a választásokon. Ehhez képest volt ott 8 párt a szélsõjobbtól a szélsõbalig mindenféle ideológiával. Aki már ennyi közül se tud választani, az nem tudom mire/kire lenne egyáltalán hajlandó leadni a voksát. Magyarországon egy politikai rendszerváltás van folyamatban, már rég nem csak két párt közül lehet választani a "kisebbik rossz" alapon.
Talán mert nem érzik magukat kompetensnek a kérdésben. Én sem tudok szinte semmit az EU parlamentrõl, arról, hogy milyen munkát végzett Magyarországért és Európáért az a 24 ember, aki 2004-tõl volt ott kinn innen. Információszegénységben élünk az EU-val kapcsolatban, a tájékoztatás gagyi és szegényes mind országos, mind helyi, mind oktatási szinten... Naná, hogy értelmes ember azt mondja, hogy "információk nélkül hogyan és milyen motivációk alapján döntsek?"
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a választási adatokat 24e körüli érvénytelen szavazat volt országszerte. Képzeljétek el, ha mondjuk 1, 5 millió lett volna! Az sokkal világosabb üzenet, mint hogy nem szavazunk, mert utóbbi többféle értelmet hordozhat (pl. esik az esõ/süt a nap, azért; nem érdekelnek a közügyek, azért; minden párt rossz, azért; elmentem volna, de közbejött valami, azért). Van ország (Svájc), ahol kötelezõ szavazni, különben megbirságolnak.
A kérdező hozzászólása: A választási ûrlapon nincs "Egyikre sem szavazok" rubrika, pedig hasznos lenne. Persze aki így gondolja, rá is írhatja, és a szavazata ezzel bekerül az érvénytelenek közé. Ez sokkal jobb, mint el sem menni.
Pedig fog hozni változást! Az emberek ugyanis most már láthatták, hogy változik a megszokott kétpártrendszer, és talán bátrabban mennek majd el és szavaznak kisebb pártokra is. Én személy szerint annak örülnék a legjobban, ha a Fidesz mellé a Jobbik és az LMP emelkedne még fel, színesedne a politikai élet.

Bi csajok, ha van, , úgy barátnõtök", akkor hogy viszonyultok ahhoz a lányhoz, aki nagyon szimpi nektek, és a lánynak is szimpik vagytok, de nem tud. Játok biztosan, hogy úgy vagytok-e szimpik nekik, mint két bi nõ egymásnak?

Legjobb válasz: A kérdésedben ott van a válasz. xD Ha nem tudom egy lányról biztosra hogy szintén biszex, akkor nyilván nem fogok konkrétan közeledni hozzá. Maximum szemezni, meg ilyenek. Bár az olyan lányok mellett, akik tetszenek eléggé zavarba tudok jönni, szóval én mondjuk biztosan nem mernék kezdeményezni :D De vannak magabiztosabbak nyilván :D

A kérdésedben ott van a válasz. xD Ha nem tudom egy lányról biztosra hogy szintén biszex, akkor nyilván nem fogok konkrétan közeledni hozzá. Maximum szemezni, meg ilyenek. Bár az olyan lányok mellett, akik tetszenek eléggé zavarba tudok jönni, szóval én mondjuk biztosan nem mernék kezdeményezni :D De vannak magabiztosabbak nyilván :D

Vannak olyanok akik későn alapítottak családod? Nem érzitek úgy hogy lemaradtatok valamiről?

lassan 36 leszek de még mindig nincs feleségem, még csak a láthatáron se, se gyerek. Pedig nagyon szeretnék már. Úgy érzem vén öreg ember leszek mire családom lesz. :S

Legjobb válasz: bár én nõ vagyok de én is "késésben" vagyok kicsit. 31 évesen még nincs gyerekünk. igaz párom már van de még nem is házasodtunk össze. egy két éven belül tervezzük a babát.teljesen kettõs érzésem van ezzel kapcsolatban.. néha úgy érzem hogy lehet hogy elõbb kellett volna szülnöm, viszont még most is úgy vagyok vele ha most megint 20 éves lennék akkor lenne még 10 évem simán, és nem sûrgetne az idõ. tehát nem azért akarok gyereket mert annyira gyerekmániás vagyok hanem azért mert már benne vagyok a korban. ha lehetne még simán várnék 5-6 évet.

Ne búslakodjatok! :) Az én apum 49 éves volt, amikor születtem. :) Soha ne add fel! Hajrá;)
bár én nõ vagyok de én is "késésben" vagyok kicsit. 31 évesen még nincs gyerekünk. igaz párom már van de még nem is házasodtunk össze. egy két éven belül tervezzük a babát.teljesen kettõs érzésem van ezzel kapcsolatban.. néha úgy érzem hogy lehet hogy elõbb kellett volna szülnöm, viszont még most is úgy vagyok vele ha most megint 20 éves lennék akkor lenne még 10 évem simán, és nem sûrgetne az idõ. tehát nem azért akarok gyereket mert annyira gyerekmániás vagyok hanem azért mert már benne vagyok a korban. ha lehetne még simán várnék 5-6 évet.
Szerintem csak attol függ, mik a terveid, mennyi gyereket akarsz, es mennyire fontos a gyerek-tema. Meg minden lehetseges! Ha pl. 39 evesen meg 5 gyereket akarsz, az kicsit irracionalisnak tünik. Ha 40 evesen ugy alapitassz csaladot, hogy jobb, ha lesz gyerek is, de nem nagy baj, ha megsem, akkor jol erzed magadat, mert ez racionalisnak tünik. De ha pl. 40 evesen meg 5 gyereket akarsz, az kicsit irracionalisnak tünik. Persze jobb mielöbb. Kerdes, mennyire fontos a gyerek. Jol kell merlegelni, valamit valamiert... Mindez szerintem.
30 évesen ismertem meg a férjemet, 35 voltam, amikor összeházasodtunk, és 40 évesen lett babánk :) Ha még jelölted sincs, akkor tényleg nyitott szemmel kell járnod, mert jó párt találni nem könnyû.
Van több hasonló korú barátom és haverom, mint te és a feleségemnek elég sok szingli 26-32-es barátnõje és képtelenség összehozni õket. Ennek az oka általában az ego. Neked lehet, hogy el kellene gondolkoznod egy harminc körüli kisgyerekes elvált nõn, mert sajnos ilyenekbõl sok van.
35 éves férjezett nõ vagyok és még mindig nincs gyerekünk. Jelenleg a férjem nagyon beteg nagymamáját gondozzuk ketten, hihetetlen türelmet és empátiát igényel. Fizikailag sem könnyû. Egyre jobban el vagyok keseredve, hogy kifutok az idõbõl. Bár nem védekezünk jó ideje, de nem estem még eddig teherbe, néha úgy érzem, nem is akarom most. Nem is tudom hogy oldanám meg. Napközben egyedül vagyok itthon a mamával és én emelgetem. Igen! Úgy érzem lemaradok valamirõl és az idõ csak rohan.
Én 30/N vagyok, van párom, de (mindketten így akarjuk) csak pár év múlva tervezzük a családalapítást. Vannak szakmai céljaim, elõbb azokat szeretném elérni, így nem érzem úgy, hogy lemaradtam volna. Egyénfüggõ, hogy kinek mikor jön el az idõ.
Énis lassan már családot szeretnék. Gyerekeket+ egy csinos feleséget. Anyagilag rendben vagyok de még nincs barátnõ a láthatáron. 22F
Én pedig 26 éves lány vagyok, ugyanígy érzek.
Nekem írhatsz privit, én is így érzem, hátha..:)
Én egy idõben pszichológushoz jártam és õ mondta nekem azt, hogy egy nõnek 32 éves koráig meg kell találni azt a férfit akivel családot akar alapítani. Egy férfi sokkal jobban ráér szerintem. Amúgy nem kõbe vésett szabály, hogy 5 évig kell ismerkedni valakivel mire gyereket lehet vállalni, bár régebben én is úgy gondoltam, hogy évek kérdése mire eljut idáig egy pár. Minden az emberismereten múlik. Én nagyon tapasztalt vagyok, annyi randim volt korábban mint égen a csillag, nagyon aktívan kerestem párt magamnak és nagyon konkrét elképzeléseim voltak valamint nem voltam hajlandó kompromisszumot kötni. Magamban úgy gondoltam, hogy ha már 35 leszek, ráérek akkor megalkudni, addig viszont keresem a számomra tökéletest. És meg is találtam :-) Interneten. Õ velem egyidõs. Elsõ látásra szerelem volt, és a pláne az egészben, hogy 2 hónap múlva már várandós voltam. Azóta megszületett a kislányunk és nagyon boldogok vagyunk mindketten. Azért azt még hadd mondjam el, hogy egy férfinak ezerszer könnyebb dolga van, hiszen egy nõ általában nem kezdeményez. Legalábbis én nem szoktam. Egy férfi bárhol bármikor ismerkedhet, pl a párom saját bevallása szerint ismerkedett már liftben, HÉV-en, üzletben, munkahelyen, szórakozóhelyen, megállóban stb. 30/N
http://www.youtube.com/watch?v=6Mfcexjl0no Küldöm neked ezt a számot! Én mindig ezen bõgtem, mikor úgy éreztem, lemaradok a családalapításró. De minden jól alakult :) ) Sok sikert, kívánom, hogy találd meg a párodat mihamarabb, mert család nélkül, gyermek nélkül (szerintem) az élet értelmetlen!
Csak "hagyod alakulni" a dolgokat, ahogy esik ugy huppan, azaz olyan hatasok alatt allsz, amit mas iranyit (vagy "beledneveltek"...stb), vagy Te alakitod az eletedet? ma 11:33
Szia! Hm a nagynéném mindig szekálta az unokaöcsémet aki 31éves, hogy szeretne már unokát. Ö eddig hallani sem akart az egészröl......és egy pár hete mondja a nena, hogy itt voltak az unokáim :) .Csak néztem -kik voltak itt? az unokáim....elkapott a nevetés.Honnan lennének neked unokáid? Unokaöcsém kedvesének vannak gyermekei....igy lett a nenusnak mindjárt két unokája. Sosem lehet tudni egyszercsak rád talál a szerelem és mindjárt nagycsaládos leszel!!!! További szép napot kívánok neked.
Másik utolsó :) Amit el akartam érni elértem, talán kapcsolatokban vagyok kicsit béna, mindig hagytam hagy jöjjön aminek jönnie kell sose kerestem párt magamnak. Mindig úgy adódott hogy megismerkedtem mondjuk közös ismerõs által vagy hasonló. Így nem is tudom én hogy keressek. Ezen tudom javítani kell. Csak 30 felett tényleg azt látom hogy aki még nem házas nincs gyereke az nem is akar, aki meg igen annak már van gyereke.
A kérdező hozzászólása: Másik utolsó :) Amit el akartam érni elértem, talán kapcsolatokban vagyok kicsit béna, mindig hagytam hagy jöjjön aminek jönnie kell sose kerestem párt magamnak. Mindig úgy adódott hogy megismerkedtem mondjuk közös ismerõs által vagy hasonló. Így nem is tudom én hogy keressek. Ezen tudom javítani kell. Csak 30 felett tényleg azt látom hogy aki még nem házas nincs gyereke az nem is akar, aki meg igen annak már van gyereke.
Csak "hagyod alakulni" a dolgokat, ahogy esik ugy huppan, azaz olyan hatasok alatt allsz, amit mas iranyit (vagy "beledneveltek"...stb), vagy Te alakitod az eletedet? ma 11:33
Most latom, bocs!!! Amit irtam, a termekeny idöszakra vonatkozo, nönek irt valasz. Ferfikent e szempontbol meg sokaig lehet, akar 5-6 gyereked is! Szerintem a kerdesed mögött egy masik kerdes van: hogyan csinaltad eddig az eletedet? "Eltekozoltad" es lehetett volna-e jobban? Vagy ugyis mindig a legjobbat tetted, nem lehetett volna jobban, ujra igy csinalnad? A helyedben ezen tul atgondolnam, mit akarok, aztan hajra! Hogyan latod magad 5 ev mulva, 10 ev mulva...stb? Aztan ezt javaslom szem elött tartani, "mindenek felett". Nekem ez a celom van az eletem közeppontjaban, ha pl. valami ezzel ellentetes, azt eleve kihagyom, es gyakran atgondolom ezeket a kerdeseket, minden nap, igy ebbe az iranyba halad az eletem. ma 11:33
De, baromira úgy érzem, hogy lemaradtam... egy csomó eszetlen veszekedésrõl, anyagi lemondásról, értelmetlen civakodásról. Barátaim 70 százalék a elvált, 30 százaléka pedig eltûri egymást a gyerekek, pénz stb miatt. Szóval eszméletlenül úgy érzem, hogy lemaradtam... De cserébe arra költöm a pénzem amire akarom, a gazdasági válság miatt nem kell aggódnom, ha nincs meló pár hónapra, lehetnek terveim, nyaralhatok. Iszonyat loser vagyok! ;-D
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon van most jelölt, kb 3 éve nincs kapcsolatom, gyakorlatilag beletemetkeztem a munkámba. Húgomnak a második babája jön és ez így elgondolkoztatott.
A kérdező hozzászólása: Régen akartam vagy 3at, már egy is elég lenne de mindig is nagycsalád párti voltam, sajnálom hogy ennyire kifutottam az idõbõl :S
"Én egy idõben pszichológushoz jártam és õ mondta nekem azt, hogy egy nõnek 32 éves koráig meg kell találni azt a férfit akivel családot akar alapítani." Ez egy érdekes pszichológus lehetett. Hol találta ezt így kõbe vésve??? Ha valaki 33 évesen találja meg, az már nem jó? 30 vagyok, már megtaláltam, de ez a megfogalmazás akkor is bosszantó.

Vannak nők akik mindig úgy néznek ki mint aki most lépett ki a divatújságból. Hogyan csinálják? Hogyan csináljátok? Tippek?

Legjobb válasz: Hát én nem tudom... Én pl. nem nézek úgy ki mindig..most akkor igénytelen vagyok?:D Mikor olvastam a kérdést, rögtön a Született feleségek jutott eszembe, azon belül is Gabrielle, mert õ aztán mindig toppon van..de hogy hogy? Hát azt nem bírom ép ésszel felfogni:D Sajnálom, ha ezzel most bárkit is kiábrándítok, de mikor itthon döglök 2-3 napon keresztül és a házon kívül nem tartózkodom, csak az udvaron, akkor a villám fog még azzal is foglalkozni, hogy hogy nézek ki, mikor csak a szüleim látnak:D Most kövezzetek meg, nem tudom, más hogy van vele, de nekem olyankor kifejezetten jól esik, hogy nem kell megcsinálnom a hajam, stb... Persze ha már együtt fogok élni valakivel, akkor nyilván nem fogok ennyire elkényelmesedni, mint itthon, szóval éppen ezért kiélvezem a még adandó alkalmakat az igénytelenségreXD

Hát én nem tudom... Én pl. nem nézek úgy ki mindig..most akkor igénytelen vagyok?:D Mikor olvastam a kérdést, rögtön a Született feleségek jutott eszembe, azon belül is Gabrielle, mert õ aztán mindig toppon van..de hogy hogy? Hát azt nem bírom ép ésszel felfogni:D Sajnálom, ha ezzel most bárkit is kiábrándítok, de mikor itthon döglök 2-3 napon keresztül és a házon kívül nem tartózkodom, csak az udvaron, akkor a villám fog még azzal is foglalkozni, hogy hogy nézek ki, mikor csak a szüleim látnak:D Most kövezzetek meg, nem tudom, más hogy van vele, de nekem olyankor kifejezetten jól esik, hogy nem kell megcsinálnom a hajam, stb... Persze ha már együtt fogok élni valakivel, akkor nyilván nem fogok ennyire elkényelmesedni, mint itthon, szóval éppen ezért kiélvezem a még adandó alkalmakat az igénytelenségreXD
szerintem rengeteg idejük (és pénzük) van magukkal foglalkozni.ezt nem cinizmusból írom, félre ne értsetek. én is ápolt vagyok, de nem törekszem a túlzott tökéletességre, bármikor adódhat helyzet, amikor nem lehetek "toppon" és igencsak megijedhetne a környezetem :D mindenekelõtt a természetességet tartom fontosnak, hogy úgy ismerjen a környezetem, párom, amilyen vagyok. nagyon lohasztó látvány egy olyan nõ, akit megszoktunk mûkörömmel, sminkkel, tökéletes frizurával, öltözékkel, aztán egyszercsak meglátjuk véletlenül a valóságot ala nature :(
Nem. Külföldi hívás akkor is, roaming díjat fog számolni.
Nem, annyi a különbség, hogy a külföldi szám tulajdonosa is fizetni fog, hiszen más országba fogadott hívást. Ez olyan dupla költséges megoldás.

Ha csak az egyik petefészkem és petevezetékem van meg akkor csak minden második hónapban lehetek terhes? Vagy ugyan úgy minden hónapban van rá esély?

Legjobb válasz: esély ugyanúgy megvan. Akinek megvan mindkét oldali sincs 12 peteérése egy évben (általában 10-zel számolnak a dokik). Ha a mûködése rendben van, akkor ugyanúgy teherbe tudsz esni...

esély ugyanúgy megvan. Akinek megvan mindkét oldali sincs 12 peteérése egy évben (általában 10-zel számolnak a dokik). Ha a mûködése rendben van, akkor ugyanúgy teherbe tudsz esni...
Nekem is csak 1 petefészkem van és mikor a másikat kivették a maradék átvette a szerepét és szinte minden hónapban éreztem az ovulációt. Nem tudom te szoktad-e. Most terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nem merem rámondani, hogy szoktam érezni minden hónapban! Azért kérdeztem, mert szeretnénk majd közös babát!
Az egy oldali petefészek biztosan nem lesz gond.
Bõ 6 éve nekem is csak az egyik oldalon van. Azt nem tudom, hogy ilyenkor hogyan mûködnek a dolgok, de az biztos-vagy egy féléve vettem észre-hogy csak minden 2. hónapban érzem a peteérés körüli napokban azt az erõs hasító érzést a meglévõ fészkemnél. A egyik hónapban minden gond nélkül lezajlik, de a másodikban pokolian fáj, hasít a fészkem környéke.
Minden hónapban van esélyed.Nekem ikreim születtek az egy petefészekbõl.Természetes úton fogantak, igaz hormon kezelést kaptam, mert nekem magától nem volt peteérésem.

Le tudná nekem valaki írni az inszemináció menetét? Ez ugyan az mint a lombik? Ha nem a nőnél hanem a férfinál van gond akkor mi a teendő? Nincs más megoldás csak a donor sperma?

Legjobb válasz: Nálunk a páromnál van gond, nagyon lassúak a spermák. Velem minden rendben van. Most lesz inszeminációnk. sok-sok hormonvizsgálat kell hozzá, belgyógyászat, ekg, tüdõszûrés, mell UH, stb. stb. Aztán ha legalább van 20millió/ml sperma, akkor azt megtisztítják, egy folyadékba teszik és amikor a doki úgy látja, hogy eljött az idõ, megértek a tüszõk, akkor egy vékony mûanyag csõ segítségével a méhedbe juttatja a spermát.

Nálunk a páromnál van gond, nagyon lassúak a spermák. Velem minden rendben van. Most lesz inszeminációnk. sok-sok hormonvizsgálat kell hozzá, belgyógyászat, ekg, tüdõszûrés, mell UH, stb. stb. Aztán ha legalább van 20millió/ml sperma, akkor azt megtisztítják, egy folyadékba teszik és amikor a doki úgy látja, hogy eljött az idõ, megértek a tüszõk, akkor egy vékony mûanyag csõ segítségével a méhedbe juttatja a spermát.
természetesen akkor ott a helyszínen kell a párodnak produkálnia :) és egybõl fel is fecskendezik az anyagot :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtál. A másik kérdésem az hogy kb. ez mennyibe kerül és milyen hosszú procedúra az egész a vizsgálatoktól a beültetésig? Melyik kórházban végzik ezt el? Bocsánat, hogy ennyit kérdezek. :)
Szia! Ez még nem a beültetés. :-) Az inszeminációnál csak befecskendezik peteéréskor a felturbózott spermát. :-) Beültetés lombiknál van, és sokkal komolyabb dolog, mint az inszem. :-) Hormonokkal elérik, hogy sok pete érjen meg, leszívják õket altatásban, és testen kívül egy "lombik"-ban termékenyítik meg õket. Nagyon kis spermaszámnál akár arra is van mód, hogy egyetlen hímivarsejtet bejuttatnak a petesejtbe. Akár egyetlen egészséges sperma elég hozzá. :-) És ha annyi sincs, akkor herebiopsziával megpróbálnak a hereszövetbõl kinyerni. Persze ez a párok döntése is, nem kötelezõ, lehet választani a donorspermát. Ezután a fejlõdésnek indult embriókat helyezik vissza egy katéteren keresztül a méhbe. Ez a beültetés. :-) Az inszem ára kb 50ezer forint, helye válogatja, hogy pontosan mennyi, de ha tb támogatott helyre mentek, akkor ingyenes. Plussz a hormongyógyszerek, mert azért itt is igyekeznek kicsit nagyobb esélyt adni, ezért annyi hormont adnak a nõknek, hogy kb 1-3 petesejt érjen meg. Adnak tüszõrepesztõ injekciót is, hogy tuti legyen az idõpont. A gyógyszerek ára változó, a clostilbegyt pl kb 1000Ft, a tüszõrepesztõ 7000 körül van. A ciklus második felére adnak progeszteron pótlást a megtapadás elõsegítésére, általában utrogestan-t egy doboz 1700Ft, kb 2-3 doz kell amíg kiderül, sikerült-e. A lombik nagyon drága, ha ki kell fizetni, utolsó infóm szerint 700ezer az alap, erre jönnek az extrák, ha kellenek. De ha a dokik úgy ítélik meg, hogy szükséges, akkor 5 lombikot fizet a tb, ezeknél csak a gyógyszereket kell kifizetni, de sajnos azok sem olcsók. 60ezer volt a legolcsóbb, amirõl hallottam, nekünk kb 100ezer volt egy kezelés gyógyszerköltsége. De van, akinek több, vagy drágább gyógyszer kell.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon részletesen leírtál mindent, köszönöm a segítséged és persze a többieknek is! :)

Hét hetes anyatejes babám nem kakil minden nap sőt van úgy hogy csak négy öt naponta! És ha kakil akkor is olyan híg mintha hasmenése lenne! Ez baj? Vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: szia én úgy tudom, hogyha anyatejes a baba, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap, mert az anyatej majdnem 100 %-ban hasznosul a szervezetében, mert csak olyat tartalmaz,amire a babának szüksége van, minimális a salakanyag. Meg ugy tudom, hogy aranybarna a széklete tõle. Én csak 3 hónapig szoptattam, de sok pótlás kellett.

szia én úgy tudom, hogyha anyatejes a baba, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap, mert az anyatej majdnem 100 %-ban hasznosul a szervezetében, mert csak olyat tartalmaz, amire a babának szüksége van, minimális a salakanyag. Meg ugy tudom, hogy aranybarna a széklete tõle. Én csak 3 hónapig szoptattam, de sok pótlás kellett.
vedono azt mondta 10napig nem kakil az anyatejes babuci az is normalis
Ne aggódj!Az én kislányom is így volt. Nekünk azt mondta a dokinénink hogy ez anyatejes babáknál természetes mivel a tej 100%-át hasznosítja a szervezete és így nem tud képzõdni salakanyag..Nálunk is volt hogy 5-7 napig nem volt kaki...Mikor pótlásra került a sor akkor már volt minden nap a tápszertõl....
Atya ééééég!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Utolsonak csak annyit ha ennyire zavarnak hogy vannak itt aggódó anyukák akkor szerintem ne gyere fel erre az oldalra!
JÓ!!De csak azért mert te írtad:P nem jövök többször:P

Ugye más is van úgy rajtam kívül, aki a hétvégi kikapcsolódás helyett inkább már a hétfõt várja, hogy dolgozhasson?

Egyszerûen rosszul érzem magam, már a hétfõn jár az agyam. Olyan haszontalannak érzem magam ilyenkor hétvégén. :(

Legjobb válasz: Legalább neked van hétvégéd. Én dolgozok akkor is. Olvass, filmezz, túrázz, takaríthatsz is... Annyi lehetõség van...

Legalább neked van hétvégéd. Én dolgozok akkor is. Olvass, filmezz, túrázz, takaríthatsz is... Annyi lehetõség van...
Nálam rosszabb. Hétvégén a hétfõt, hétfõn a hétvégét várom. Sose jó. :D
Én bár iskolába járok még nem dolgozok, de én így vagyok, inkább a hétfõt várom mindig.
én meg vasárnap várom mindig a pénteket..szóval le se tellik a hétvége de hétvégét akarok
én szoktam várni a hétfõt, igaz, hogy nem dolgozok, de suliba járok, és az osztálytársaim nélkül unatkozok...
Biztos van úgy még más is, de az nem én vagyok.
Kikészülök, ha eszembe jut, hogy már csak a vasárnap van a hétvégébõl. Nem tudom, honnan ennyi lendület benned, Kérdezõ:) Én imádok haszontalan lenni:D
Biztos, van olyan, de én a hétvégét jobban élvezem (fõleg ha barátnõmmel tölthetem), mint reggel elmenni a munkába, és gyakran csak este 8-kor hazaérni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!