Találatok a következő kifejezésre: Van tuti arra, hogy (7 db)

Van valami tuti tippetek arra, hogy hogyan lehet kifésülni normálisan egy cicát?

Sziasztok! Szobacicám van (kb 1éves lehet, nem tudom pontosan mert kiskorában találtuk) és nagyon-nagyon hullik a szőre. Ebben szerintem nem csak a tavasz játszik közre, hanem most hullajtja a kölyökszőrét. Vettem neki egy sűrű fogú fésűt, ami kifejezetten macskáknak készült. Jól ki is szedi, 1-1 fésülés alkalmával vagy 10 maroknyi szőrt kifésülök belőle. A gond az, hogy egyszerűen sosem fogy el és tele van a lakás padlója szőrcsomókkal (ráadásul fekete a szőre, úgyhogy kétnaponta fel kell porszívózni). De nem csak magam miatt kérek tanácsot, hanem gondolom neki is jobb lenne a sok-sok elhalt szőr nélkül. Ja és még valami: sima házicica, szóval semmi hosszú szőr. :) Tudnátok valami tanácsot adni, hogy hogyan lehetne valami hatásosabb módszert találni? (Pl úgy jobban kijönne ha vizesen fésülném ki?) Előre is köszi a válaszotokat!

Legjobb válasz: A Furminator fésût javaslom. Igaz, hogy elég húzós ára van, de nagyon megéri. Nekem két sötétszõrû cicám van, mióta azzal fésülöm õket, alig van szõr a lakásban. Sajnos, a lakásmacska -kis mértékben ugyan- egész évben vedlik.

A Furminator fésût javaslom. Igaz, hogy elég húzós ára van, de nagyon megéri. Nekem két sötétszõrû cicám van, mióta azzal fésülöm õket, alig van szõr a lakásban. Sajnos, a lakásmacska -kis mértékben ugyan- egész évben vedlik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Sajnos nem engedhetem meg magamnak a drága fésût. A fésûm amim van az nagyon jó, kiszedi a szõrt, de tényleg olyan, mintha soha nem fogyna el a szõre. Olyan rossz, hogy például nem tudom felvenni sokszor szeretgetni mert félek, hogyha utána fõzök, akkor belemegy a kajába. Ezért szeretnék találni valami megoldást. Most vitamint is kap, hátha az segít.
Nem egyszerû a vedlés, pláne ha rövidszõrû vedlik.Próbáld addig fésülni amíg jön belõle.Ami még beválhat ha nedves fésûvel csinálod vagy fésû után még nedves kézzel jó alaposan átsimogatod.
A szõr túlzott hullása esetleg lehet a táplálkozástól-valami nem egészen jó a cicának-legfõképp omega 3 és 6 zsírsavak hiányozhatnak. Próbáld ki esetleg, hogy adsz neki- ha jó tápot kap (gabonamentes, min 60% húsos, nem szupermarketes táp-ha nem, akkor váltás lehetne) vagy sörélesztõt, vagy hal/lazacolajat. Kúraszerûen próbáld ki, a táphoz, de jobb konzervhez, tasakoshoz keverve adni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Friskies tápot kap már elég régóta, szerintem az egyik legjobb fajta táp. Ha tehetném persze állatboltban vennék jobb fajta tápot, de szerintem ez is viszonylag jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!

Valami tuti tipp arra hogy azt a minimális mitesszert is eltüntessem ami van!? (olyan pakolás kéne amit otthon is ellehet olcsón készíteni)

Legjobb válasz: Keverj össze kristálycukrot, mézet és citromlevet. Minden második nap nedves bõrre kend fel, masszírozd a bõrödbe, kicsit hagyd rajta, majd mosd le. A cukor kitisztítja a pórusokat, a citromlé összehúzza õket, a méz pedig táplálja, és puhává teszi a bõrt. Nekem bevált. :)

Keverj össze kristálycukrot, mézet és citromlevet. Minden második nap nedves bõrre kend fel, masszírozd a bõrödbe, kicsit hagyd rajta, majd mosd le. A cukor kitisztítja a pórusokat, a citromlé összehúzza õket, a méz pedig táplálja, és puhává teszi a bõrt. Nekem bevált. :)
Én most voltam beteg, és nagyon tiszta lett az arcom emiatt. Ugyanis rengeteget gõzöltem az arcom. Most gondolkozom egy arcszauna beszerzésén. Nagyon hatékony a gõzölés!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :)
Elsõ vagyok. A gõzölés tényleg jó, én is szoktam, de egy valamire nagyon figyelj. Gõzölés után mindenképpen húzd össze a pórusaidat! Vagy citromlé, vagy valami pórus összehúzó kence. :)

Milyen tuti módszer van arra, hogy ne ájuljak el a vérvételtől?

Kimondhatatlanul rettegek tőle. ELmondom, hogy mit csinált, szóval mi nem vált be. Sokat ittam reggel, hogy oké legyen minden, persze vizet. Próbáltam magam nem rástresszelni, nem egyedül mentem, velem volt édesanyám. Behívtak, bementem. Én még azt sem néztem, hog hogyan veszik le másoktól a vért, mert ugye sorba kellett állnunk. Mikor r én jöttem, becsuktam a szemem, még a kzemmel is eltakartam és a fejemet is elfordítottam. A tűt nem éreztem, komolyan nem fájt, csak a fertőtlenítő hidegségét éreztem. De abban a pillanatban, hogy belémszúrta a tűt, ott a székben elkezdett zsobigni a fejem, rosszul lettem. Kimentem, és el is ájultam ott a váróban. Tehát nekem az nem vált be, hogy ne figyeljek oda meg ne nézzek oda. De akkor mégis mit kéne csinálni ? ui: Olyan vagyok, hogy múltkor azért feküdtem ki, mert valahogy elvágtam az ujjam, amit nem vettem észre. Nyúltam fel a polchoz valamiért, akkor láttam, hogy csupa vér a kezem, és a földön keltem fel. Ez mitől lehet ? Vagy emiatt vagyok érzékeny a vérvételre is ?

Legjobb válasz: szimplán nem bírod a vért, legalábbis akkor ha tudatosul benned, hogy vérzel. legközelebb próbálj egy régi kedves emlékre gondolni, és tégy úgy, mintha nem is vettek tõled vért.

szimplán nem bírod a vért, legalábbis akkor ha tudatosul benned, hogy vérzel. legközelebb próbálj egy régi kedves emlékre gondolni, és tégy úgy, mintha nem is vettek tõled vért.
Mondd meg nekik, hogy rosszul szoktál lenni. Ilyen esetben soron kívül kötelesek levenni a vért.
Kérd meg õket, hogy hagy feküdjél le vérvétel után és legyen nálad valami magas cukortartalmú étel (csoki és cola) amit vérvétel után azonnal megeszel. Nekem ez segített.
vérvétel közben is feküdhetsz, ha szólsz.
nem értem minek kell ennyire rástresszelni egy tûszúrásra... amúgy én kórházban dolgozok és tapasztalatból mondom, hogy sokkal egyszerûbb ha végignézed
A kérdező hozzászólása: Kösz a "megértést". Pont ez nem várná az ember egy eü. dolgozótól... Többieknek köszi.
Nem vagy egyedül, a barátnõm mondta, hogy az apuja is ilyen, ha egy csepp vért is lát, rögtön rosszul lesz.. Én spec. az ellentéte vagyok, mindig végignézem az oltást is, a vérvételt is.. Érdekel mi történik, nem parázok.. 13/L Amúgy gondolj arra, hogy nem vérzel, a vér a tûn belül marad.. és nem tudnál mondjuk közben zenét hallgatni? vagy olvasni?


Minek okozol plusz kárt? Inkább szakadék.
A kérdező hozzászólása: Szakadék felé sokáig pánikol az ember hogy na mikor érek már le itt meg csak becsapódsz.
A szakadék szerintem is jobb. Az oszlop elõtt úgyis fékeznél, hidd el. A szakadéknál pedig nincs mit tenni, ott zuhansz és kész, tuti meg is halsz.
hülye kérdésre mit vársz?....
Ööö... furcsán egybecseng a kérdés egy mai hírrel :/ Kérdezõ?
Hát, ha a vezeték vége az autóhoz ér nem csak megráz az áram, hanem az üzemanyag be is gyulladhat. A bunkó válaszolókat meg [email protected] le!

Van valami tuti módszeretek arra, hogy az angol szavak megmaradjanak a fejemben?

Muszáj nyelvet tanulnom, de a szavak nem nagyon akarnak megmaradni a fejembe.

Legjobb válasz: Én mindig lefekvés elõtt tanultam. Az anyag ott marad frissen a tudatalattidban és másnap sokkal többre emlékszel mintha elõzõ nap napközben tanultál volna(lefekvésig jön még egy csomó infó ami elnyomja a tananyagot).

Én mindig lefekvés elõtt tanultam. Az anyag ott marad frissen a tudatalattidban és másnap sokkal többre emlékszel mintha elõzõ nap napközben tanultál volna(lefekvésig jön még egy csomó infó ami elnyomja a tananyagot).
magukban a szavak nagyon nehezen megjegyezhetõek, mert nem tudod mihez kötni, lóg a levegõben legjobb, ha sokat fordítasz, oldasz meg szókincsfejlesztõ feladatokat, mert akkor a szövegkörnyezettel együtt fog elõjönni én soha nem tanultam külön szavakat, mert azokat úgyis elfelejtem
kifejezesekben, mondatokban tanuld meg, ugy a nyelvtant is gyakorlod es fordits sokat en sokat forditottam, magamtol tanultam, hatalmas a szokincsem, a nyelvtanom szornyu, az, hogy kifejezeseket tanultam némileg segitett, de szókincs bõvítésére szerintem a fordítás a legjobb
Ha használod a szavakat az a legjobb. Néz angolul filmeket angol felirattal. alkoss monadtokat. És cetlizhetsz is. A szobádat tele ragaszthatod angol szavakat tartalmazo cetlikkel, bár ez az utobbi nekem még nem vált be
Olvass sokat! Minél több különféle szövegkörnyezetben találkozol ugyanazzal a szóval, annál könnyebben megjegyzed.
nekem se irj puskát(:

Van tuti módszer arra, hogy biztos lányom legyen?

Legjobb válasz: Szia. Hogy 100%-osan lányod foganjon,nincsen módszer.Sok mindent tanácsolnak,pózokat,vitaminokat,(jo´nas módszer)hónapok.Szerintem ennek nem igazán lehet hinni.Ami meghatározza 100%-osan,azok a partnered kromoszómái. Melyik lessz az erösebb,gyorsabb,ha eljön az idö.X,vagyY.

Szia. Hogy 100%-osan lányod foganjon, nincsen módszer.Sok mindent tanácsolnak, pózokat, vitaminokat, (jo´nas módszer)hónapok.Szerintem ennek nem igazán lehet hinni.Ami meghatározza 100%-osan, azok a partnered kromoszómái. Melyik lessz az erösebb, gyorsabb, ha eljön az idö.X, vagyY.
Tuti módszer tényleg nincs! A születendõ gyermek neme kizárólag az apa spermiuma által hordozott kromoszóma jellegétõl függ.A 46 kromoszóma közül egy pár a nemi krómoszóma pár XX lány, XY fiú. Minimális alaki és mûködésbeli különbség van az Y (fiú) és az X (lány) kromoszómát hordozó spermiumok között. Az Y (fiú) kromoszómát hordozó spermiumok nagyobb számban képzõdnek, farokrészük valmivel hosszabb és gyorsabban mozognak. Az X (lány)kromoszómát hordozó spermiumok viszont hosszabb életûek és nagyobb a tûrõképességük.Tehát ha leánygyermeket szeretnél akkor a következõket kell figyelembevenni: mivel a gyakori közösülés az ondófolyadék spermiumszámának csökkenéséhez vezet ezért a kiszámított tüszõrepedés ideje elõtti héten gyakran kell közösülni, a peteérés elõtt 2 nappal a közüsülést abbahagyni. Több az esély a leánygyermekre mivel az X kromoszómájú spermiumok maradnak tovább életben és tartják meg megtermékenyítõ képességüket, mert az Y kromoszómát hordozó permiumok túlnyomó többsége a 48 órát már nem éli meg.
Csak orvosilag - súlyos pénzekért.

Azt olvastam, hogy vannak bizonyos gyanús jelek, amik arra figyelmeztetnek, hogy kémprogramok vannak a gépünkön. Ez alapján az enyémen tuti van. Pontosan mit lophatnak le tőlem és kik?

Azt olvastam, hogyha megjelennek kéretlen toolbarok, nem kívánt programok a gépen, ha a rendszer állandóan látványosan lelassul, ha a vírusirtó gyakran jelez, akkor ez a kémprogramok jelenlétét jelzi. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen kémprogram mit csinál pontosan. Mit lop el? Mi van egy közember számítógépén, ami valakinek érdekes lehet? Kinek továbbítja? És mit csinálnak a kinyert adatokkal, bármik is legyenek azok?

Legjobb válasz: Ezek alapján akkor mindenkinek vannak kémprogramok a gépén. Baromság az egész... Rendszer lassulás az már nem annyira! Lophatnak jelszavakat, banki adatokat amiket megadsz mert azokat a cookie-k (sütik) elraktározzák igaz hogy nehéz kinyerni belõlük pl a bankkártyád számát, általában vírusokat küldenek más gépre, a te gépedrõl csinálhatnak névtelen rendeléseket akár a banki adataiddal... Hogy kerüld el? Minimum 3 vírusírtód legyen (avast, eset nod, avg) aztán valami jó tûzfal is kell! Nem árt egy spyware alkalmazás....

Ezek alapján akkor mindenkinek vannak kémprogramok a gépén. Baromság az egész... Rendszer lassulás az már nem annyira! Lophatnak jelszavakat, banki adatokat amiket megadsz mert azokat a cookie-k (sütik) elraktározzák igaz hogy nehéz kinyerni belõlük pl a bankkártyád számát, általában vírusokat küldenek más gépre, a te gépedrõl csinálhatnak névtelen rendeléseket akár a banki adataiddal... Hogy kerüld el? Minimum 3 vírusírtód legyen (avast, eset nod, avg) aztán valami jó tûzfal is kell! Nem árt egy spyware alkalmazás....
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint leginkább jelszavakra, banki adatokra utaznak. Akkor megnyugodtam, ugyanis semmi ilyesmi nincs a gépemen. Egyébként sem értem, ki az a hülye, aki ilyesmit tárol a számítógépén.
"Minimum 3 vírusírtód legyen" Persze, aztán örüljön, ha egyáltalán feláll az operációs rendszere... ^.^"
Laci figyelj nekem ez a 3 van fent! (Avg, eset nod5, avast) tökéletesen fut a win xp... :) (1. Vagyok)
Kérdezõ! Senki nem tárol banki adatot a gépén... Remélem :D de ha egyszer egy weblapon megadod akkor a sütikbe elmentõdik....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!