Találatok a következő kifejezésre: Van remény orvosom (10 db)

Ilyenkor még csak hüvelyi ultrahanggal szokták nézni, csak azzal látni, hasi ultrahanggal csak 12. héttõl. Igen, van remény.
Drukkolok neked! 29 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenképpen írok, ma is meg hétfõn is. Fél 5 re megyek este megírom mit mondtak!
Én az elsõ hozzászolóval nem értek egyet, h. csak hüvelyivel szokták nézni. Én 5. hetesen voltam és hasin nézett meg a doki, akkor még csak petezsák volt, a szív a 6-7. hét körül alakul ki, a 7. hétre hívott vissza, hasin nézett szintén, és látta a szív hangot meg amit kell. De ez én voltam, nem megijeszteni akartalak. Remélem minden rendben lesz.
Nekem egyszer sem néztek hüvelyi uh-val, 6+6 naposan volt hasi uh-val szívhang. De ha már voltál és akkor rendben volt, most azért már látnia kellett volna, tényleg jobb, ha másik dokihoz is mész.Drukkolok, hogy ne érjen keserû csalódás! 39 hetes kismama
írd meg mindenképp. furcsa.
Drukkolok neked! A kisfiamnál egyáltalán nem csináltak hüvelyi uh-t, pedig elõtte volt egy méhen kívüli terhességem, és gyönyörûen látszott már 6 hetesen is, 8 hetesen már szívhang is volt. Viszont a kislányommal 17 hetesen begörcsöltem és egy olyan dokihoz kerültem, aki bevallottan egyáltalán nem értett az uh-hoz. Már elõre szólt, de azért lemérte a babámat. A combcsontja 27 hetesnek felelt meg, a feje a korának a hasa is valami bõdületes nagy volt. Mondta is, hogy felejtsem el amiket mért. Remélem, hogy te is csak egy ilyen hozzá nem értõ dokihoz kerültél és rendben van a babád!
izgatottan várom a fejleményeket! :(
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi ultrahanggal megnézte ez a másik orvos. Csak az üres petezsák volt! Szerdán megszakítják a terhességem mert a szervezetem nem fogta fel hogy elhalt a terhesség és nem lökte ki... :( Majd Idõvel megpróbáljuk újra. Köszönöm azoknak akik drukkoltak. Sajnos nincs mit tenni... :(
21.vagyok! nagyon nagyon sajnálom! kis szünettel újra próbálkoztok majd és beköltözik a babóca, ne aggódj! mielõbbi testi és lelki jobbulást kívánok! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon aranyos vagy :) Várunk most egy jó darabig mert most mind a kettõnknek fel kell ezt dolgozni. Nagyon beleéltük magunkat hogy baba lesz. Ráadásul a páromnak benn kell lennie a mûtéten mert németben vagyunk és én nem beszélek németül. Nem tudom ott is mit fog átélni szegény. De kicsit késõbb újrapróbálkozunk, mert már tudjuk hogy tényleg szeretnénk babát :) Köszönöm még egyszer azoknak akik szorítottak. Mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok :)
Nekem is hasi UH volt 8 hetesen, ekkor már szépen látszódott a szívmûködés és a baba is. Sose hallottam olyat, hogy 9 hetesen ne lenne szívmûködés, hiszen az már a 6. héten megindul.
Drukkolok, írj mndenképpen
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm! Én még reménykedem! Majd ma kiderül.
Nem emlékszem pontosan, hogy nekem hogy volt. De két héttel fiatalabb a terhességem a menstruációs számításhoz késõbb. Két héttel késõbb fogant. Rendszertelen ciklusaim voltak, nekem sem láttak semmit elõször, másodjára petezsákot, harmadjára már volt szívhang! És hüvelyivel vizsgáltak! Tehát amikor azthittem, hogy már 9 hetes vagyok, még csak 7 hetes voltam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Úgy megvagyok ijedve. Az orvos egybõl azzal jött, hogy vérrel távozni fog a baba. De nincs semmi panaszom nem fáj a hasam, az émelygés is megvan. Nem értem...
hüvelyi ultrahanggal kellett volna néznie, ott látszódott volna akár a jóhír akár a rossz a másik dokinál ragaszkodj a hüvelyihez ja és tényleg van úgy, hogy 9 hetesen 7 hetes vagy, mert nem ciklus közepén fogant, szóval reménykedj és pihenj sokat a hétvégén
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de én ugyanígy jártam én 7 hetes terhes voltam 2010.jan.ban.A nõgyógyászom azt mondta , hogy 5 hetesen már látszódnia kellene az embriónak, 6 hetesen szívhangnak kéne lennie. nekem meg csak a petezsák látszott az is szabálytalan alakú ovális volt babszem forma helyett.Annyit mondott a doki, 2lehetõségem van vagy spontán elvetélek mert ki foglya lökni a szervezetem vagy ír beutalót és megszakítják a terhességet. :( Az utóbbit választottam.Nem lett volna egészséges a babánk ha késõbb meg is jelent volna a petezsákban, azt mondta a doki.2010 áprilisban ismét terhes lettem, az elõzmények miatt veszélyeztetett terhes! 2011.jan végén egészséges kisfiunk született! Szerintem 9hetesen ha még nincs embrió, se szívhang akkor ez: MOLLA TERHESSÉG.(Nekem is ez volt)
köhöm, nekem hasival néték 6 hetesen és láttak petezsákot, benne embriót is. Szívhangot ugyan nem, de ha mondjuk 8 hetesen mentem volna, akkor lehet, hogy láttak volna azt is. Csak azért írom, mert nem igaz az, hogy hasival nem lehet ezeket látni... Szorítok neked, hogy ne legyen semmi baj! Te meg ne izgulj!!! Majd írd meg, hogy mi volt!
Nekem is hasival nézték a 6.héten, és petezsákot már láttak.8.héten volt hüvelyi UH-m.
Szerintem egy 9 hetes terhesség már hasi UH-gal is egyértelmûen látszik, nemcsak hülvelyivel. Ha valóban biztosan 9 hetes a terhesség, akkor ott már kell lennie szívhangnak. Azt nem is értem, hogy nem látta a babát sem. Korábban látta? Mikor volták elõtte orvosnál? Ha nincs szívhang ennyi idõsen, az baj. Én is elmennék a helyedben másik orvoshoz.
Miután a baba 'segítséggel' fogant, 4 hetesen már hüvelyi úton nézték, petezsák volt, 6.héten már pulzált. Van olyan, hogy pl. 7.héten látszódik, tehát késõbb. Nem tudom, szeretném azt írni hogy van remény, de nem tudom hogy van-e, de tényleg, ahogy írták elõttem, írd meg, hogy mi volt a dokinál!
A kérdező hozzászólása: Egy hónappal ezelõtt voltam akkor látszott a baba, 5-6 hetesre mondta, egy másik orvos, de az most szabadságon volt. Szívhang nem volt de azt mondta hogy az még korai is lett volna. Azóta nõtt, ezért mondta ez a újabb orvos, hogy már kéne lennie szívhangnak.
Na, akkor így már elég faramuci a helyzet... :S Ha 1 hónapja volt embrió, akkor most is lennie kéne, mert bár van olyan felszívódik, de szerintem akkor a petezsák sem nõ. Mondjuk az is igaz, hogy az uncsimnak az üres petezsák is nõtt, de mégsem lett benne semmi. A lényeg, hogy most tényleg csak egy orvos tudja megmondani, hogy mi van, mindenképpen menj másikhoz. A hüvelyi tényleg pontosabb, nekem 5 hetesen a hüvelyi uh csak üres petezsákot mutatott, két héttel késõbb szintén hüvelyin már az embrió is látszódott, pulzált is és ezután csak a 12. héten nézték, akkor már hasival, de akkor már teljesen babaformájú volt a gyermekem! Nagyon szorítok neked!!!!
szia! tegnap még csak néztem a kérdéseid-válaszaid, de nem akartam károgni. én ugyanígy jártam novemberbe. missed ab -küret :( 9 hetesen már látszani kell hasi ultrahangon is. akkor csak azzal tudtam vigasztalódni, hogy nem volt egészséges és jobb ez így. nekem 11.héten vették ki és kb.6-7 héten hallhatott meg és a szervezetem tartotta, nem lökõdött ki magától (jól begyulladt körülötte a méhem azonnal mûtét után bika adag antibiotikumot kaptam) de most már itt dobog a babánk szíve és minden rendben van vele. pár hónap és boldog kismama leszel megint. :)

9+1 hetes terhes vagyok. Elmentem orvoshoz, mert barnaztam. Talalt egy kis hematomat, a baba 19.8 mm. Duphaston 2x1. Van remeny, hogy uruljon a hematoma?

Legjobb válasz: Nekem is volt hematomám. 11 héten barnáztam kicsit akkor vették észre. Egy hétre befektettek a kórházba, elõvigyázatosságból, de azóta semmi gondom és a hematóma is felszívódott.

Nekem is volt hematomám. 11 héten barnáztam kicsit akkor vették észre. Egy hétre befektettek a kórházba, elõvigyázatosságból, de azóta semmi gondom és a hematóma is felszívódott.
Persze, hogy jó lesz. Ne aggódj! Szedhetsz c-vitamint pluszba, az vérzéscsillapító.
A kérdező hozzászólása: Szedek gravidat, 3x1 mgb6 2x1 duphaston.emelle nem kavar be a rutascorbin?
Nem zavar be. Az Utrogestanhoz nekem is felírták , de nem szedtem, mert borzalmasan ment tõle a hasam. Inkább sima c-vitamint szedtem helyette.
nem kavar be nyugi. nekem nem ment töle a hasam. én is szedtem a gravidat is.(azt most is.) pihenj rengeteget. a baba szép nagy amugy. nekem 9hetesen volt kb 16mm asszem. nem leszsemmi gond. ha kell szigoruan fekvés egész nap.
A kérdező hozzászólása: sziasztok ma voltam a kezelõ dokimnál és vért látott a méhemben és 1 petezsákot amire azt mondta hogy méhenkívûli terhesség lehet mert sokkal szebbnek kellene kinéznie elküldött hcg tesztre ami pozitív lett és azt mondta hogy vegyem úgy hogy nincs terhesség viszont kaptam duphaston 3x1 megemelte az estrofemet 3x3 ra plusz a cronone gélt használni a vérzés elmult de barna az van ami darabos. KÉRLEK TITEKET HA VKI VOLT HASONLÓ ILYENEN HELYZETBEN ÍRJON NEKEM. Elõre is köszi.
Mi van veled kedves kerdezo????
A kérdező hozzászólása: Szia. Kedden leszunk 22 hetesek, a 12. hetre felszivodott a hematoma.par naoja vereztem, bementunk ugyeletbe de nem tudtak megmondani, hoy mitol.. Kiscsajszink lesz :)
Jajj...Nagyon gratulalok!!!Orulok, hogy rendbe jottetek...En is 9 hetes vagyok es 5 hete verzek hematoma miatt!Orulok hogy rendben vagytok! Tovabbi szep babavarast!!!!
amugy ajánlom a rutascorbint vény nélkül lehet venni patikaban 1500körül van.vérzés csillapito. cvitamin készitmény.
nekem is volt hematomám 3is az egyig 8milis volt a méhszájon a másik a baba mellett agy me messzebb. barnázás nélkül eltüntek a 12ik hétre. rengeteg fekvés duphaston és rutascorbin 3×2 nagyon picit barnáztam. ne aggodj. csak pihenj sokat igyal sokat és szedd a gyogyszereket. semmi baj nem lesz. 18hkm
A kérdező hozzászólása: Értem.Reemelem a duphaston jo lesz nekem.
Persze. Barátnõmnek is volt, egészséges gyereket szült. Mondjuk Õ vérzett is, befektették a krházba. Szurkolunk!
Nálam is volt ilyen probléma, a 7. héten.Nagyobb volt a hematoma mint a baba, és iszonyatosan véreztem.2 hétig kórházban voltam, pihentem, és egészséges kisfiam született! Drukkolok! :-)
A kérdező hozzászólása: azt mondta a doki, hogy barnazas lesz meg.magyarul kiurul a hematoma??? Ez a hematoma a leendo mehlepenynel a petezsak mellett es a mehem kozott van. Mutatta, papirra nem irta, hogy mekkora, de picinek tunt.
Kb. a terhes nõk 80%-nak van haematomája. Remélhetõleg gond nélkül ki fog ürülni (ez ismételt vérzéssel fog járni), vagy teljesen magától felszívódik.(Nekem mind2 terhességem alatt volt. A másodiknál buraszerûen körülzárta a magzatot és már tokosodott is. Kaptam rá gyógyszert, a 14.hétre nyoma sem volt.)
A kérdező hozzászólása: milyen gyogyszert kaptal ra.duphaston segithet nekem is?
Persze! Nekem is volt haematomam. Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Az elso barnazas multhet csutortokon volt az uh utan, majd meg penteken is volt. Ma ismet elojott. Mondta a doki, hogy meg jonni is fog. Remelem verezni nem fogok.
Nem. 3x2 Utrogestan hüvelykapszulát kaptam.
A kérdező hozzászólása: Neked is tovabbi szep babavarast :) koszonom, hogy erdeklodtel :)

12. heti hüvelyi UH eredménye: a nyaki redő vastagsága 4, 3 mm és mindkét oldalról ödéma van. Az orvos annyit mondott, hogy nem jó ez az eredmény, menjek genetikai tanácsadásra. Mekkora reményem lehet egy egészséges babára?

Legjobb válasz: Ez sajnos tényleg nem túl jó eredmény, de azért még nincs minden veszve, mert ilyen értékekkel is születtek már egézséges babák!Minél hamarabb menj el genetikushoz!!

Ez sajnos tényleg nem túl jó eredmény, de azért még nincs minden veszve, mert ilyen értékekkel is születtek már egézséges babák!Minél hamarabb menj el genetikushoz!!
Sajnos valóban nem túl kecsegetetõ az érték. Kétszerese a normál értéknek.3, 5 felett már genetikai tanácsadás jön. A 16. héten vett AFP érték is sokat segít az orvosoknak. Ill. ilyen esetekben a magzatvízbõl vesznek mintát, amibõl szintúgy több derül ki. Fel a fejjel! Szorítok nektek!
Ez már elég sok tényleg. Dokid nem mondta, hogy menj el down kór szûrésre? Azért ott is sok minden kiderülhet. Nézz körül itt, még nem késõ elmenned! http://www.fetalmedicine.hu
A kérdező hozzászólása: A kérdésfeltevõ vagyok. Ma voltam kontroll UH-n. Ma már csak 3, 2 mm-t mértek. Így mi a helyzet?
Ajánlom neked ezt az oldalt:http://www.downszures.hu/ Mindenképp járj utána, milyen lehetõségeid vannak.Gondolok magánklinikákon végzett tesztekre./kombinált, integrált, négyes/Ezen az oldalon, amit az elöbb irtam részletesen irnak mindenrõl. Nehogy lekéss róla, mint ahogy én jártam. És igen nagyon fontos még majd az AFP ill. a 18. heti ultrahang.Ezek az eredmények együtt adják a legpontosabb értékeket, külön-külön lehetnek falsak is.DE sok vérvétel idõhöz kötött.Mindenképp nézz utána ahol csak tudsz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A magvazvíz eredményem teljesen jó lett!!!

Van remény? Az orvosom kb.6 hetes 6 napos terhességemnél azt látta, hogy összelapult a petezsák. Sajna nem látott bent semmit. Előtte egy héttel 5, 7mm volt a bébi.

Volt már valaki hasonló helyzetben? Lehet, hogy csak nem látta? Vagy mindenképp ki kell üríteni??

Legjobb válasz: Szia nem akarlak elkeseríteni és kérlek légy erõs de én ugy gondolom,hogy az embrió felszívodott.Én voltam ilyen helyzetben bár nálam a baba elhalt.Valószínüleg ha lett volna babád azt látta is volna azért majd érdemes lenne még egyszer Uh-zni.Én azt mondom neked jobb így mert ha egy baba elhal az azt jelenti,hogy vagy nem tudott megtapadni rendessen vagy nagyon beteg lett volna.Légy erõs hidd el kétszer nem lesz ilyen baj a második sikerül egy most már 27 hetes kismami légy erõs üdv

Szia nem akarlak elkeseríteni és kérlek légy erõs de én ugy gondolom, hogy az embrió felszívodott.Én voltam ilyen helyzetben bár nálam a baba elhalt.Valószínüleg ha lett volna babád azt látta is volna azért majd érdemes lenne még egyszer Uh-zni.Én azt mondom neked jobb így mert ha egy baba elhal az azt jelenti, hogy vagy nem tudott megtapadni rendessen vagy nagyon beteg lett volna.Légy erõs hidd el kétszer nem lesz ilyen baj a második sikerül egy most már 27 hetes kismami légy erõs üdv
A mûtét alatt elaltatnak, akkor nem fogsz érezni semmit! A tágítást sajnos elõtte csinálják, de az egyénfüggõ, hogy kinek mennyire fáj! Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Kezdem feldolgozni a helyzetet! Sokat segített, hogy veletek beszéltem, akik már átestek ezen a ronda dolgon.. Most attól félek, hogy több helyen olvastam, hogy ahogy tágítják a méhszájat, az nagyon fáj... Én azt hittem lealtatnak, és semmit sem fogok érezni... Jó éjt mindenkinek! Köszi mégegyszer a vígasztaló szavakat!
Szia. Nalunk is ez volt a helyzet, 11 hetesen üres volt a petezsák, szept közepén-végén tisztították ki a méhem, decemberben mensiztem utoljára, szóval rögtön összejött, akkor még a szervezeted tele lesz terhességi hormonokkal. Próbáld meg feldolgozni, és akkor sikerülni fog hamar. 23 hetes kismami Kívánok neked gyors 3 hónapot, majd feledhetetlen boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszi a bátorítást! Nektek mennyi idõ múlva jött össze az "utánpótlás". Drukkolok a prolémamentes terhességhez!
az elsõ válaszoló vagyok hidd el nem valami kellemes a várakozás sem de utánna sokkal szebb lehet ha megint sikerül és hidd el lelkileg is hamar randbejössz remélhetõleg én is így voltam ezzel persze még van, hogy most is sokat gondolok ráá de most itt fejlõdik az utánpótlás a pocakomban és ez mindnnél jobb érzés.Sok sikert és légy erõs
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És gratulálok az utolsó válaszolónak! Nekem a doki azt mondta, hogy kb. három hónap múlva lehet próbálkozni. De elõbb lelkileg is meg kell gyógyulni.. Jó kismamaságot!
Nekem is nehéz volt, de én is azzal vígasztaltam magam, hogy jobb ez így, mert ha nem fejlõdött tovább, annak megvolt az oka. Légy erõs, hidd el, lesz majd babád, fél év múlva lehet újra próbálkozni. Nekem 1, 5 éve volt az üres petezsák, és most 15 hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 19 mm volt a petezsák. Most csak hosszában nõtt.. Csütörtökön még megyek egy uh-ra, de csak megerõsítés miatt. Én is úgy gondolom, hogy jobb így ha beteg lett volna, de akkor is nagyon nehéz.. Régóta vártunk már rá...
Legutóbb hány mm volt a petezsák? Nekem már volt missed ab, elõszöt 18 mm volt a petezsák, rá két héttel 28 mm, de életjelenség nem volt. Akkor kb 10-12 hetes terhes lehettem már. Másnap be is kellett feküdni, és kiürítették a méhem.
az elsõ vagyok 3 hónapot vártunk akkor jött a picurka. a méhtágítás görcsökkel jár nem durva viszont bódításban végzik nem altatásban.üdv vigyázz magadra

Van még reményem? Múlt hét csütörtökön az orvos 7mm-es petezsákot mért, de sem embriót sem szikhólyagot nem látott.

Hivatalosan 7hetes lennék, de kb. 32 naposak a ciklusaim. A baj az, hogy már több, mint egy hete barnás foltokban vérzek. Orvos egyáltalán nem biztatott semmi jóra. S?t... Pénteken kell kontrollra menjek. Szerintetek még lehet reményem egy egészséges kisbabára?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy van-e még remény. Ezt inkább orvos fogja tudni nked megmondani. Én annyit tudok neked mondani, hogy 5 hetesen nekem 12 mm-es volt a petezsák, s egy héttel késõbb már szívhangja is volt a 4 mm-es babának. Barnázni én is barnáztam egyébként az elején. Kaptam rá gyógyszert. Az orvos engem sem bíztatott semmi jóval... Ha sikerül most, az klassz, de ha mégsem, akkor is jól van ez így. A Természet a nagyon beteg babákat nem engedi tovább fejlõdni. Drukkolok neked, hogy minden úgy történjen, ahogyan a legjobb.

Nem tudom, hogy van-e még remény. Ezt inkább orvos fogja tudni nked megmondani. Én annyit tudok neked mondani, hogy 5 hetesen nekem 12 mm-es volt a petezsák, s egy héttel késõbb már szívhangja is volt a 4 mm-es babának. Barnázni én is barnáztam egyébként az elején. Kaptam rá gyógyszert. Az orvos engem sem bíztatott semmi jóval... Ha sikerül most, az klassz, de ha mégsem, akkor is jól van ez így. A Természet a nagyon beteg babákat nem engedi tovább fejlõdni. Drukkolok neked, hogy minden úgy történjen, ahogyan a legjobb.
A barnás vérzést nem tudom szerencsére, de nekem pl. tutira a 27. napon volt p.é-em, így a hivatalos 7. héten még csak a petezsák látszódott. Rá 2 hétre már a Babóka is :) Szóval ne aggódj, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Segítettetek még erõsödni a reménykedõs oldalamnak :) Köszi!
nemtudom olvasod e még de nem hiszem sikerült a baba?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen olvasom :) , de sajnos az a bébi nem maradt meg. Viszont azóta már meg is született a kislányom, aki kárpótol mindenért.

Mi a teendő akkor amikor valaki rákos és már az orvosok is lemondtak róla? Van még remény?

Legjobb válasz: remény lehet,de a sansz kevés. Inkább legyen otthon, a család körében, legyen ideje lezárni mindent. Hidd el ez sokkal fontosabb mint álmokat kergetni.

remény lehet, de a sansz kevés. Inkább legyen otthon, a család körében, legyen ideje lezárni mindent. Hidd el ez sokkal fontosabb mint álmokat kergetni.
érdemes elbúcsúzni. van egy nagyon jó film: az élet nélkülem. ott a nõ leveleket ír a lányai késõbbi szülinapjaira, egyfajta naplót. ha velem ez lenne, tuti, hogy otthon lennék, és igyekeznék minél több idõt eltölteni a szeretteimmel, amíg lehet.
Annyi alternatív gyógykezelésrõl lehet hallani, pl. a deutérium mentes vizet nagyon reklámozzák, gyógygombák... Szerintem érdemes ezeknek utánanézni, annyi sikersztori van. Egyébként rólad van szó?
A kérdező hozzászólása: Nem. Apukám unokatestvérérõl.
sok inspiráló történetet hallani olyanokról, akik nem adják fel. egy tanárommal történt, hogy agydaganatos lett, és amikor az nagy nehezen elmúlt, petefészekrákot diagnosztizáltak nála... de hihetetlenül optimista volt, nevetségesnek tartotta a gondolatot, hogy meghaljon, nem volt hajlandó elfogadni. most azt hiszem, 6 éves a kisfia. (petefészekrák..!)..... :) szóval a személyiségétõl függ. ha eléggé akar élni, lehet kiút. az emberi test és elme csodákra képes. én pszichogiát tanulok, és a pozitív pszichológiával foglalkozó szakemberek rengeteg kutatást végeztek, amivel bizonyították, hogy a hozzáállás és az életszemlélet drasztikusan befolyásolja az egészséget és a betegségek alakulását, valóságos csodákat tud mûvelni a rákos sejtekkel is...

Van még remény? Másfél hete az orvos megállapított Nálam 4 hetes terhességet.

Másfél hete az orvos megállapított Nálam 4 hetes terhességet.Elküldött mégegy uh-ra köv héten (febr.10)ahol 8mm petezsákot látott az orvos nem mondott semmit csak h 2 hét mulva menjek vissza.Tesztem 4 nappal ezelött nagyon halványan pozitív.Tegnap viszont a 26 napra megjött a menstruációm:((Most akkor valószínüleg elhal a terhességem...már 2 éve nem sikerült megfogannom legalábbis nem tudtunk eddig terhességr?l és most aggódom h mi van bár nem sok esélyt látok így már babára mert rendesen megjött a vérzésem bár ma talán enyhébb mint tegnap.Az a kérdésem h lehet ebb?l még valami??Volt már esetleg valaki hasonló cip?ben h terhesség mellett menstruált rendesen??Még várok pár napot és csinálok mégegy tesztet bár nem sok reményt f?zök hozzá..:(írtam már ide pár kérdést ezzel kapcs. de már nagyon hátul van.El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! ritkán, de elõfordul mensi a terhesség alatt,konkrétan tudok egy személyt, akinek végig volt 9 hónapig.(nem én , egy ismim) Csak ez nem a szokványos mennyiség, hanem jóval kevesebb. Vmilyen hormonhiba okozza. Még ne add fel a reményt, viszont holnap mindenképp menj el dokihoz!!Majd írsz a fejleményekrõl?

Szia! ritkán, de elõfordul mensi a terhesség alatt, konkrétan tudok egy személyt, akinek végig volt 9 hónapig.(nem én , egy ismim) Csak ez nem a szokványos mennyiség, hanem jóval kevesebb. Vmilyen hormonhiba okozza. Még ne add fel a reményt, viszont holnap mindenképp menj el dokihoz!!Majd írsz a fejleményekrõl?
Szia! Anyukám amikor velem volt terhes anno 25 éve akkor 2 hónapos terhes koráig menstruált rendesen, nem is vette észre a terhességét...:-) De ezt csak orvos tudja megmondani!
Szia! Én olvastam az elõzõ két kérdésedet és már akkor is egyértelmû volt, hogy nem vagy terhes, de így hogy megjött, ráadásul 26 napra már tényleg muszáj lesz elfogadnod. Sajnálom, nekem is 2 év volt az elsõ baba, remélem mihamarabb sikerrel jártok!
szerintem azért vegyél egy tesztet, az a biztos! sok sikert! 28 hkm
Az orvosod egy fogyatékos, ilyen kétértelmû tünetek mellett (van valami a méhben, de a teszt negatív, mindez mensi után 2 héttel stb) az a minimum, hogy legalább egy vérvételre elküld hcg és progeszteron szintet nézni. Nagyon sajnálom, hogy így "meghurcolt" a hülyeségével, nagyon rossz lehetett az elmúlt pár hét. Azonnal orvost váltanék!
Sokan vannak akik a terhesség elsö pár honapjában is menstruálnak nekem a hugom igy született meg annak idején anyu nem is vette észre mert rendesen megvolt neki 4 honapig. és itt is olvashatsz sok olyan kismamárol akik ugyanigy voltak! én azt mondom ne add fel a reményt valoszinüleg azért rendeltek vissza uh ra mert még nem láttak szivmüködést! nagyon szoritok neked tiszta szivemböl mert tudom milyen az amikor az ember nagyon szeeretné... mi 7 évet vártunk rá. tehát fel a fejjel és ird meg majd mi volt a továbbiakban! minden jot nektek!! 18 hetes km
Hogyhogy nincs kontrasztanyag...??? :-( Hol végeznék az átjárhatóságit? Mindamellett nagyon sajnálom, ami veled történik.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm.Nem tudom miért nincs a doki azt mondta hónapok óta nincs és nem lehet mással helyettesíteni.Maradna a laparoscópia de nem szeretném egyszer régen már volt ilyen mûtétem és nagyon rossz volt.Ez ma magyarország nincs kontrasztanyag...de attól függetlenül még lehetne hormonszintet vagy bármi mést addig csinálni szerintem.
De hol nincs kontrasztanyag? TB-finanszírozott alapon csinálnák? Sajnos akkor elképzelhetõ. Nekem decemberben volt a Kaáliban, igaz, fizettünk érte kb. 30 ezret, de nem hangzott el, hogy esetleg várni kellene.
A kérdező hozzászólása: Ja bocs lemaradt.Székesfehérváron csinálnák a vizsgálatot de az orvos szerint sehol nincs az országban hónapok óta.És magánrendelõben csinálná 25000 ft lenne.Azt mondta hív ha tud valamit de már kb 1 hónapja nem szólt ugyh gondolom még mindig nincs semmi.
Szia! Hogy alakultak a dolgok???
A kérdező hozzászólása: Hát nagy öröm lehetett a baba ennyi idõ után:) Eddig még csak a páromat vizsgálták Õ rendben van.Nekem egy másik doki javasolt átjárhatósági vizsgálatot de már hónapok óta nincs kontrasztanyag így most várunk :S Ezért is kérdeztem, hogy petezsák tudtommal csak terhesség esetén lehet mert ha sikerül a megtermékenyülés akkor valószínüleg nincs összenövésem és akkor megúsznám ezt a beavatkozást és megmaradna 25000 ft om:) De most tanácstalan vagyok, hogy ezek után kihez fordulhatok:S
Igen, az írásodból is látszik, hogy te teljesen okés vagy és képben vagy, nekem az orvosod tûnik furinak :X Nekem hormonkezelésekkel beállították a ciklusom, na nem pontosra, de olyan 30-35 napra és sikerült a peteérést is beindítani, de ekkor sem sikerült, majd amikor abbahagytuk a kezeléseket és elkezdtünk a párommal fogyókúrázni és mozogni, akkor sikerült rögtön. Nem gondoltuk, hogy abban a hónapban sikerülhet :) Másfél év sikertelenség után elmentünk kivizsgálásra, hátha kiderül valami nagyobb gond, de szerencsére nem volt ilyen (petevezeték-elzáródás vagy spermagondok). Ti voltatok már kivizsgáláson?
A kérdező hozzászólása: Oké nem vettem bántásnak csak ebben az egészben az a legkellemetlenebb hogy Én érzem magamat totál idiótának...pedig Én csak elmentem az orvoshoz mert nem volt rendben a mensom januárban.Ez a mai orvostudomány??Végülis Nektek hogy sikerült 2 év után a bébi?
És természetesen nem bántásból írtam amit írtam, csak én is végigmentem sokmindenen és tudom, hogy mennyi idõveszteséget és stresszt okoz egy hozzá nem értõ orvos. Keress fel olyat, aki kifejezetten meddõségi specialista. Mindettõl függetlenül remélem, hogy én tévedek :)
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a tippet lehet, hogy megfogadom...
A kérdező hozzászólása: Szia 17.45ös nem tudom, hogy Engem olvastál-e."Tyúktojásnyi puha anteflectalt uterus szabad környezetben.Dg:Sect.caes.Grav.s4. Uterus:108x45mm.8mm-es petezsákra suspect képlet látszik."Ez a leletem.Én nem akarok vitatkozni de Neked ezen mi egyértelmü?Nem Én találtam ki hanem egy orvos közölte velem.Na mindegy.Azért nem vagyok hülye van már egy látom tudom nagyjábol mit jelent ez a lelet..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat azért ez egy kicsit bíztató csak az aggaszt hogy ugyanaz a mennyiség szinte de még azért nagon reménykedün ennyi idõ után.Van aki nem is tudja mennyire lehyet vágyni egy baba után..amikor nem akar jönni:( úgy örültünk, hogy végre valaki minket válaszott és most lehet h még esélyt sem kapunk.Na mindegy csak olyan lelkis vagyok most a párom már elvesztette a reményt de nagyon remélem ez a baba nagyon akar jönni és itt marad velünk.Mindenképp írok h mi volt.És köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: Szia!Nagyon aranyos vagy h érdeklõdsz.Pont ma kellett visszamennem uh kontrollra.Hát nem nyugtatott meg a doki.Leirom a leletem te már nagyon vágod ezeket a dolgokat légyszi segits!Uterus:106x41mm.Endometrium:6mm.Bal oldalon 21x16mm-es folyadéktart.képlet.Béta hcg vérvételre küldött de csak 10 nap mulva lesz eredmény.Azt mondta reméljük h csak egy tüszõ.Ciszta nem lehet mert ahhoz kicsi.De ha bármikor hirtelen ájulásérzésem van v rosszullét erõs hasi fájdalom akkor azonnal Fehérvárra menjünk:S Ha nem akkor 1 hét mulva uh kontroll a véreredménnyel.De az még nem lesz kész.Most aztán teljesen nem vagyok képben...Kicsit meg is ijedtem.Azt mondta most nem lát terhességet de akkor minek néz hcgt??Elvileg a napokban van pé-sem remélem csak azt látta és majd baba lesz belõle.

Beteges hazudozás esetén van még remény normális életre? Persze orvosi segítség mellett. Milyen kezelést alkalmaznak?

Legjobb válasz: Ha nem okoz vele másoknak kárt, akkor hazudjon. De ha másnak bajt, csalódást, kárt okoz a hazugságaival, csupán csak gyávaságból, önvédelembõl is, akkor az már nem csak magánügy. És bízni benne, építeni rá nem volna szabad.

Ha nem okoz vele másoknak kárt, akkor hazudjon. De ha másnak bajt, csalódást, kárt okoz a hazugságaival, csupán csak gyávaságból, önvédelembõl is, akkor az már nem csak magánügy. És bízni benne, építeni rá nem volna szabad.
valaki nem biztos, hogy azért hazudik , hogy hazudjon lehet csak gyáva és nem meri megmondani az igazat(fél a következményektõl) vagy félti a másikat és nem akar fájdalmat okozni neki ha megmondja az igazat
Ennek a kimenetelére õszintén kíváncsi lennék! Nagyon légy résen! Most egy határozott cél lebeg elõtte: visszaszerezni téged, és ez óriási mozgató erõ lehet neki, mindent bevállal. De általában ha az ember elérte a célt, akkor leenged s visszatér a megszokott kerékvágásba. Ezzel nem tagadom, hogy az ember eljuthat katartikus gondolatokhoz, hogy ez így nem mehet tovább, meg kell változnom, másképp kell cselekednem...s óriási akaraterõvel valóban változik. És ez lehet egy szakítás is, mikor utólag jön rá, hogy kit veszített el, s érte hajlandó változni. De légy résen! Én ultimátumot is adnék neki: az elsõ jelentõs, lényeges hazugságnál vége mindennek.Nagy lelkierõt neked, mert az emberekben van egy kisördög, s akkor is gyanakszunk a párunkra, ha nincs ok, hát még akkor, ha tudod, hogy kétesélyes, amit mond a szemedbe nézve, nagy nyugalommal.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg az ex-barátnõje vagyok. Mindketten szerelmesek vagyunk, látom rajta, hogy ragaszkodik hozzám és szeret. A tét én vagyok. Csak konkrét javulás esetén vagyok hajlandó megbocsátani neki. Együttmûködõnek tûnik. Ma beszéltem egy jó pszichiáterrel, hogy mi a probléma. Elvállalta. Holnap megyünk hozzá. Az elsõ beszélgetésnél én is bent leszek, de úgy, hogy nem szólok bele. A továbbit rá bízom. De remélem megéri neki, hogy egy normális, stabil élete legyen, akár velem. Nem akarom egy betegség miatt elveszíteni...
Ismertem valakit (már nem él, fiatalon meghalt, de ne vonj azért párhuzamot, hogy a te ismerõsödre is ez vár), aki konkrétan bevallotta, hogy már lassan azt sem tudja, kinek mit hazudik. Ez az ember nagyon sokszor hozta magát legrosszabb helyzetekbe: elkótyavetyélte ingatlanjait, autóit, jó állását és sorolhatnám. Az élet rengeteg lehetõséget hozott neki, hogy újrakezdje és javítsa ki a hibáit. Próbálták rokonok, barátok visszaterelgetni, segítettek mentálisan és anyagilag is, rövid idõre úgy tûnt, hogy sikerül, de végül mindig kiderült, hogy azt a javulást is csak megjátszotta és hazudta. Az ilyen emberek szerintem nem akarnak változni és sajnos a bûnözõkhöz hasonlítanám õket (vagy többségük az is), akik valljuk be, hogy nem fognak elmenni orvoshoz ezzel, de milyen orvoshoz is mennének, ez nem pszichológiai eset pusztán. Emberséget, erkölcsöt nem adhat egy kezelés sem. Vagy van, vagy nincs. Persze lehet javulni, de a beteges hazudozó nem akar javulni szerintem. Bár ne lenne így.
A kérdező hozzászólása: 36 éves. Mivel spontán hazudik, ezért voltak apró jelek, amibõl rájöttem, hogy nem mond igazat. Sok kérlelés után beismerte, hogy igaz. Mondjuk megcáfolni nem tudta volna, hiszen logikus jelei voltak annak, hogy hazudik. Inkább beismerte. Látszik rajta, hogy õszintén megbánta. Pl. Megszûnt a munkahelye. Azt hazudta, minden rendben. És hogy minden rendben menjen, nekem is mást mondott, mikor dolgozik, meg a szüleinek. Meg persze kitalált sztorikat, hogy mik voltak bent a munkahelyen. Valamilyen szinten a vágyait váltja valóra, meséli el hazugságok formájában. Eléggé elkeseredett ember, megtépázta a sors, talán ezért alakulhatott ki a dolog nála.
Tudnál példát mondani az ilyen kicsibõl lesz a nagy hazugságra? Miért KELL hazudnia, az igazmondás mindig könnyebb, mint a hazugság? Az ember egyszerûbbnek látja, hogy igazat mondjon, mert nem kell észben tartania, hogy kinek, mikor, mit hazudott, az igazságra meg csak emlékszik az ember.
Hány éves? Honnan tudod, hogy éppen hazudik? Élénk a fantáziája?
A kérdező hozzászólása: Õ sem szándékosan hazudik. Teljesen spontán. Akkor át sem gondolja, mit mond, csak utána fogja fel a dolgok súlyát. Egy apró hazugságból hatalmas lavina lesz, mert a hazugságait újabb hazugságokkal próbálja leplezni. Semmi remény nincs?
Az okok feltárásában, elemzésében segítene. A kisgyermek is hazudik, nem rossz szándékból, valahol maga is elhiszi, hogy "szembe jött vele egy elefánt az utcán", a szülõ meg csak nézi. Ez még élénk fantázia, konfabulál, ki fogja nõni, ha felnõtté válik. Nem akar õ átverni senkit, nem akar kárt okozni. De ha egy felnõtt SZÁNDÉKOSAN csapja be a párját, tudván tudja, hogy nem mond igazat, az valahol jellemtelenség, vagy fél, s inkább lódít, köntörfalaz, kiszínez, letagad. Az ilyen emberben meg lehet bízni? Az ilyen vállalja a tetteiért a felelõsséget? Ezért kell kicsi kortól arra nevelni, hogy ha hibáztál- vállald a felelõsséget. De a mai világot a hazugság tartja össze - legmagasabb szinteken is.
A kérdező hozzászólása: Kellemetlen, rossz dolgokat okoz neki, szóval nem hiszem, hogy élvezi. Nagy valószínûséggel beteges hazudozó, mivel az alábbiak mind jellemzõek rá: • A hazugságok nem megtervezettek és ösztönzõek • Egy viselkedés megismétlõdik többször is, hosszú ideig • A hazugságok nem függenek össze külsõ okokkal • A viselkedés talán nem mindig tudatos • A hazugságok történetek megváltoztatva és/vagy más sztoriból adaptáltak Pszichiáter segíthet? Mivel ez egy mentális betegség, nem hiszem, hogy egyedül vagy az én segítségemmel le tudná gyõzni, viszont nagy szükség lenne arra, hogy abbamaradjanak a "tünetek".
Szerintem nem. Az igazmondás, õszinteség zsigerbõl jön.Az õszinte ember még viccbõl sem képes hazudni, elneveti magát, elpirul. A nagy, fontos dolgokban is hazudozóban nem épült ki a fék, a gát, szemrebbenés nélkül hazudik, valahol jellemtelen. Nem orvos, hanem jellemformálás, erkölcsi fejlõdés kellene hozzá, felelõsségtudat kiépítése. Talán fejleszthetõ, ha "felnõ" az illetõ, de ha a hazudozás örömet, sikerélményt, könnyû célhoz érést hoz neki, akkor jól elvan a hazudozásaival.

Ez hogyan működik? Van rá remény, hogy orvosira mehessek?

Közgazdasági középiskolába járok, jöv?re végzek.Mivel itt csak 1-1 évig tanultam biológiát és kémiát ezért érettségizni sem tudok bel?le. Hogyan lehet megoldani, hogy orvosira jelentkezzek? Esetleg egy év biológia és kémia tanulással valahogy vagy hogy m?ködik? Hogyan tudnék felkészülni arra, hogy bekerüljek?

Legjobb válasz: Hát, akkor 1 évet kihagysz és ráhangolsz erre a kettõre.

Hát, akkor 1 évet kihagysz és ráhangolsz erre a kettõre.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy matek, kémia, fizika, és biosz közül kell kettõt választani. Azt is gondoltam, hogy vagy mind a két választottból emeltszínten kell érettségizni.
Szerintem úgy tudod megoldani, hogy érettségi után kihagysz egy évet (amúgy is kikellene, sok a lemaradásod, esetleg ha nincs nyelvvizsgád, elkezded most a felkészülsét rá!), utána jelentkezel olyan suliban, ahol tanítanak kémiát/biológiát, ott megcsinálhatod az osztályozó vizsgát, utána érettségizhetsz (bioszból kötelezõ lesz az emelt). Sok sikert, én szorítok neked!
12:36 vagyok! :) sanszilv kukac gmail pont com :) Kérdezz nyugodtan bármit! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor most csalnak az érzéseid!! És nem kósza ötlet. Talán jobban érzem én hogy mennyire vagyok kitartó és mennyire vagyok képes!
Én egyértelmûnek érzem, hogy az orvosi szakma nem való neked, ez sokkal inkább egy kósza ötlet, mint elhivatottság. Keress valami neked való szakmát.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy nehéz az orvosi senki nem azt állítja hogy nem az. De nem egy két orvos ismerõsöm van aki nem annak indult és talán 1-2 évvel az érettségi után gondolt erre és lám most osztályvezetõ fõorvos. Rengeteget tanult de mégéri. Az utolsó elõttinek nem tudok e-mailt írni mert nincs gondolom engedélyezve.
Biológia BSC-n volt olyan hallgató, aki közgazdasági középiskolából jött. Felvették, de annyira nem értett semmit az egészbõl, hogy a 2. hónapban, amikor a zh-k jöttek, már fogalma sem volt semmirõl, egyik sem sikerült neki, pedig próbált tanulni. NE kezdj bele anélkül, hogy a középiskolás biológia, kémia, fizika anyagot meg ne tanultad volna alaposan, se az orvosinak, se biológiának. Nem tudom, a felvételihez hogy tudod megoldani a vizsgákat, de ha nincs alapos tudás mögötted, amivel elindulhatsz, elvérzel az egyetemen, és iszonyú érzés lesz.
Én ajánlom a biológust... Itt is lehet azt tanulni, mint az orvosin... Én pl.: az orvosi karon szakdolgozom biológusként... (ha érdekel, küldj mailt) Nem akarlak megbántani, de az orvosihoz nagyobb alapok kellenek sztem... Bioszon sztem eleinte biztosan jobban boldogulnál... Bocs, ha bunkó voltam...
Akkor legyél ápoló, oda számtekkel is felvesznek
A kérdező hozzászólása: Nekem nem az a fõ dolog benne, hogy sok pénzt keressek mert 1 hete halt meg az édesanyám rákban édesapámnál 2 éve diagnosztizáltak rákot és úgy gondolom hogy mind ez után illetve azért is mert nagyon érdekelnek az ilyen dolgok ilyennel szeretnék foglalkozni.
Itt két különbözõ dologról van szó. Mivel kell érettségizned biológiából és kémiából is, ezért osztályozóvizsgát kell tenned. Az osztályozóvizsga eredménye olyan, mintha több évet elvégeztél volna a tárgyból. Ez után jogosult vagy érettségizni is belõle. A részletekrõl a titkárságon érdeklõdj. Felkészülni sok tanulással tudsz. Ezt már neked kell megoldanod, de a hátra lévõ idõ bõven elég hozzá. Egyébként ha rám hallgatsz, nem mész orvosnak. Rengeteget kell tanulni hozzá, iszonyú sokáig tart (~10 év), mire el tudsz kezdeni vele keresni, és akkor sem sokat.
A matek nincs benne! És a biosz kötelezõ, amellé választhatod a kémiát vagy fizikát (de a kémiával többre mész, az elsõ két év "majdnem" színtiszta kémia).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!