Találatok a következő kifejezésre: Van rá h (485 db)

Ha felkeresi valaki a fajtamentőket, mennyi esély van rá, h kap kutyust? Mennyi idő múlva? Vagy ez h működik?

Legjobb válasz: Egyrészt kérdés, hogy éppen van-e kutya. Sajnos általában van. Aztán elmondod, mik az elképzeléseid, a biztosított körülmények, tapasztalat stb. Õk megmutatják, milyen kutyáik vannak és az általad elmondottak alapján melyiket találják hozzád alkalmasnak. Ha minden klappol, mehet a szerzõdés. Leegyszerûsítve így mûködik.

Egyrészt kérdés, hogy éppen van-e kutya. Sajnos általában van. Aztán elmondod, mik az elképzeléseid, a biztosított körülmények, tapasztalat stb. Õk megmutatják, milyen kutyáik vannak és az általad elmondottak alapján melyiket találják hozzád alkalmasnak. Ha minden klappol, mehet a szerzõdés. Leegyszerûsítve így mûködik.
az elõzõ szépen leírta én akkor kiegészítem ha van honlapjuk akkor esetleg már elõre tájékozódhatsz. Általában le van írva a kutya adatlapján, hogy milyen vérmérsékletû, kinek ajánlják és akár célirányosan érte (a kiszemelt kutyáéért ) is jelentkezhetsz. Ha alkalmas vagy gazdinak akkor nem lesz akadálya. Tudod azért a fajtamentések kutyái általában borzalmas körülmények közül mentett állatok. Így a leendõ gazdiknak tisztában kell lenni azzal, hogy a lelki rehabilitáció rá vár. És hogy nem okozhat neki több csalódást.
A legtöbb fajtamentésnek nincs telephelye, a kutyák ideiglenes befogadóknál vannak. Megnézed a honlapot, kiválasztod a kutyát vagy kutyákat, telefonálsz. Utána személyes találkozás a kutyával és a befogadóval is, elmondasz mindent, és ha a befogadó úgy ítéli meg, jó helye lenne nálad, akkor örökbe fogadhatod. Ne lepõdj meg, ha adományt (pénz) kérnek. A retriever rescue pl. házhoz viszi a kutyát, megnézik, hogy biztos jó-e a kerítés, nincs-e lánc, van-e jó kutyház, stb.
17:46 Ezt milyen fajtáknál tapasztaltad?
A kérdező hozzászólása: én ha befogadok kutyust, mindenképp már ivartalanítottat, menhelyen is gondolkoztam, csak ott fõleg úgy vannak kicsik, h még nagyon picik és nem tudni mekkorák lesznek. panelba meg nagy kutya nem jó.se nekem se neki. azért gondoltam kis fehér gombócot, mert ugye a westiem mellé, de lehet az barna gombóc is, szóval a szín lényegtelen:) kis mozgásigényût, barátságosat, rövid szõrût nem szeretnék. valamint hosszú fülût sem. kis játékos jöhet, ha negatív tapasztalata van az sem probléma, én nagyon türelmes tudok lenni és számtalan dolgot olvastam és láttam már a kutyákkal kapcsban. de még készülök:) )
17:46 vagyok nem szeretnék vitába keveredni, elõször nem is akartam megadni a fajtát, tényleg nem akarok lehordani senkit. De az uszkár és a westie fajtamentõknél tapasztaltam ilyen hanyagságot. Hozzá teszem hogy westiseknél tényleg sok kutya fordul meg (mondjuk ez nem mentség hogy bárkinek kiadjanak kutyát)de az uszkárosok az évben kemény 5 kutyát ha mentettek... De ez az én személyes tapasztalatom, lehet hogy csak rossz passzban voltak amikor rájuk szorultam...
bichon fajtamentés nincs, ilyen kicsikbõl van westi, spitz meg uszkár de azok nem túl aktívak, van tacskó, pincsi, spániel, õket ajánlom.
Westie, spitz fajtamentés van. Más, fehér gombócokat mentõ csoportot én nem ismerek. Kis termetûbõl még van bulldog, tacskó mentés. Tudom, hogy még nem aktuális, de pl. õt nézd meg. Csivi keverék, hatalmas nagy arc, imádni való jelleme van! http://gallery.site.hu/u/SZTENDREARVACSKA/Gazdit_keresnek/el.. Ha fajtamentésnél nem, akár menhelyen is találhatsz fehér gombóc kutyát! ;)
A kérdező hozzászólása: pl. bichon havannese, vagy valamilyen kisebb termetû kis fehér gombóc a westie-m mellé. de akkor akarnék majd csak, ha westie-met teljesen megtanítottam mindenre, és (mivel lehet költözni fogunk), szóval ezt követõen, és csak ha itthon tudok majd vele maradni pár hétig. szóval még csak gondolkodok rajta, és sok dolgot meg szeretnék tudni és mindenre felkészülni.
Feljebb már mindent leírtak én azzal egészíteném ki hogy fajtamentõ és fajtamentõ közt is van különbség. Van aki komoly alapítványként csinálja pl. Futrinkások (Magyar vizsla, Német dog, Spániel, Tacskó) és a noésok (boxer, bulldog, cane corso, schnauzer, csau-csau), õk komolyan csinálják, ivartalanítás, örökbefogadási szerzõdés, családlátogatás stb. De sajnos már találkoztam olyan fajtamentõknek bejegyzett társassággal ahol néhány emberke null tapasztalattal összeállt hogy na majd õk mentik ez a fajtát, aztán ivarosan, szerzõdés, ellenõrzés, felmérés nélkül passzolgatják a kutyákat a szaporítóknak, semmivel nem segítik az örökbefogadót, nem intéznek elõtte állatorvosi vizsgálatot, nem adnak tanácsot, és mikor számon kérik õket akkor közlik hogy nincs helyük, se idejük többet foglalkozni egy kutyával... melyik fajta érdekelne?
Nézelõdj sokat a környezetedben lévõ menhelyek honlapjain, elõbb-utóbb biztos találsz olyat, akibe beleszeretsz. Menhelyek, fajtamentõk: http://allatmenhely.lap.hu/

Ma voltam 32. heti uh-n, még mindig faros a babám, mennyi esély van rá h befordul még?

Legjobb válasz: Még nagyon sok esély van rá, akkor is ha elsõ baba ha meg többedik akkor fõleg. Nekem a 2. és 3. babám 37 és 38 hetesen fordult meg farosból fejvégûbe (pedig nem voltak kicsik 4 kiló körüliek voltak már akkor) úgyhogy 32 hetesen még van idejük szerencsére.

Még nagyon sok esély van rá, akkor is ha elsõ baba ha meg többedik akkor fõleg. Nekem a 2. és 3. babám 37 és 38 hetesen fordult meg farosból fejvégûbe (pedig nem voltak kicsik 4 kiló körüliek voltak már akkor) úgyhogy 32 hetesen még van idejük szerencsére.
Még bõven van ideje, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba lesz, köszi a megnyugtató válaszokat.Jó lenne ha megfordulna, mert természetes úton való szülést terveztünk apával együtt.A szonográfus is azt mondta h a 40.hétig tulajdonképpen van rá esély, csak ahogy telnek a hetek, egyre kevesebb..
1 vagyok igen ennek a témának mi is utána jártunk tüzetesen mikor "rezgett a léc" :) én úgy tudom hogy elsõ babánál úgy 36.hétig van esély hogy magától befordul mert utána egyszerûen túl szûk a hely már hozzá hogy teljes fordulatot vegyen. Többedik terhességnél igazából végig van esély mert már lazább a hasfal, a méh, a szövetek.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne h addig megfordul, mondogatom is neki hátha..:-)Köszi szépen!
A 32. hetin nekem is faros volt, utána még 2 hétig éreztem, hogy forgolódik. Szerintem többször fordult oda-vissza. A 35. hét végétõl folyamatosan fejvégû. Ne aggódj, nagy eséllyel befordul. Még sok helye van. Majd a 36. hét után ráérsz ezen stresszelni. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, remélem nálam is hasonlóképpen lesz!Köszi!

A barátnőmmel ma szeretkeztünk és kiszakadt közben a gumi, de nem mentem el benne egyből észrevettük mert pont kicsúszott mennyi esély van rá h teherbe esett?

Legjobb válasz: Nincs rá nagy esély, ha idejében észrevetted, de ha teljesen biztosra akartok menni, akkor egy aktus utáni fogamzásgátló tabletta segíthet. Erõs egy szer az olvasottak alapján az biztos, de ha gond van segít.

Nincs rá nagy esély, ha idejében észrevetted, de ha teljesen biztosra akartok menni, akkor egy aktus utáni fogamzásgátló tabletta segíthet. Erõs egy szer az olvasottak alapján az biztos, de ha gond van segít.
Az esemény utáni totál felesleges, többet árt mint segít mert ha nem mentél el akkor nem lett terhes a barátnõd. Esély a megtermékenyülésre ezrelékekben is alig mérhetõ!
nem leszel terhes ! :) én sem lettem. Az esély egyenlõ a nullával
azért van esély, elõváladék így is bejuthat!

17 éves vagyok, lefeküdtem a barátommal és kiszakadt a gumi. Szeretném ha elmondanátok a véleményeteket, hogy mennyi esély van rá h terhes legyek? Vagy mitől fájnak a melleim? Mert semmi más "jel" nem utal rá.

meg is jött igaz h késett egy hetet de megjött.... két hete... szóval már el is múlt meg minden.... de egy olyan 2-3 napja úgy fájnak a melleim.... és rettenetesen félek attól h becsúszott.....

Legjobb válasz: Csinálj tesztet, ha terhes vagy, már ki kell, hogy mutassa.

Csinálj tesztet, ha terhes vagy, már ki kell, hogy mutassa.
Önszuggeszció, azért fáj a melled mert beképzeled magadnak. Ha megjött elég kicsi az esély, hogy terhes vagy.
Fogamzás gátlót nem szedsz? Annak egyik mellékhatása, hogy feszülnek a mellek, de lehet egyszerûen nõnek. Az esetet követõen hány napra rá jött meg?
Oké. Kár, de megértem. És vagy dumálsz vele másról vagy lépsz a fenébe. Helyzettõl függ.
A kérdező hozzászólása: durex ultra thin....
az ilyen ultra thin-ek alapból könnyen szakadnak... ne olyat használjatok :S
A kérdező hozzászólása: Hát most már én is tudom... :(( csak remélem, hogy nincs baj.
Ilyen esetekre találták ki a 72 órás tablettát..kórházban non-stop tudsz íratni. Én egyszer vasárnap este írattam kórházban szóval van lehetõség a parázás meg az abortusz helyett.
A kérdező hozzászólása: Hát most már úgyis tök mindegy...
hát figyelj nekem mikor megjön a menszeszem elõtte 3-4 nappal mindig fájnak a melleim...sztem nem vagy terhes de azért máskor jobban vigyázzatok :)
Azzal, hogy gumit nem használtok azzal, csak növeled az esélyét, hogy beeshet a dolog. Milyen óvszert használtatok? Elõfordul, hogy egy-két %-uk hibás, de attól ne fordulj el tõle! 21F
A kérdező hozzászólása: Nem attól félek, hogy meg kell venni, hanem megcsinálni... :(( remélem negatív lesz.... de köszike a válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: Hát "védekeztünk" és ez lett belõle...tiszta ideg vagyok és elegem van mindenbõl :(( Szeretem a barátomat meg minden, de azért 17 évesen egy baba?! áhhh... bele gondolni is rosssz.... fõleg abortusz meg ilyenek.... de ami a legrosszabb az az ahogy az emberek viselkednek... olvastam itt még pár kérdést ezen az oldalon...mindenki csak ítélkezik, pedig hát errõl nem én tehetek... védekeztünk...de h gumit többet nem használunk az biztos... :((
Ja és ne félj, ha gáznak találod megvenni, akkor menj egy auchanba, vagy tescoba, ahol hozzácsapod egy-két termékhez, és kész! Vigyázz! 22F
Naptár módszer röviden; 28 napot kell alapul venni, 14. napon van a peteérés, a 14.- és 28.nap elõtt-után 2-3 napot szoktak számolni amikor teherbe lehet esni. A csúszást és a sperma élettartamát figyelembe kell venni!. Erre van a ciklus.hu amit ajánlottam, ahol ki lehet számolni pontosan, ezt az intervallumot. Ahhoz, hogy pontosan tudj ezzel a módszerrel számolni legalább 8 hónapot kell alapul venni! De erre ne alapozz soha! Mindig védekezz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) ) remélem, hogy nem vagyok az... elmegyek veszek majd egy tesztet, csak rá kell szánnom magam mert félek nagyon :((
Elvileg nem/naptár módszer alapján logikailag/! Azért egy tesztet megpróbálhatsz a biztonság kedvéért! Ciklus.hu-n kiszámíthatod.
A kérdező hozzászólása: nem szedek gyógyszert... amit már most nagyon bánok :(( ööö... szóval 9-én jött meg és június 26-án voltam vele. így? :S
Én lassan 10 éve óvszert használok. Nem akarok tabletát szedni. A barátom megértette és elfogadta. Egyszer szakadt ki akkor írattam ki 72 órásat. S mindig ellenõrízni kell az óvszert. Nyilván eléggé látható ha kiszakad, szóval csak úgy ez nem kerüli el a figyelmét az embernek. S egy 72 órás szerintem kevésbé ciki, mint egy abortusz, mert igazából más ügyben is mehetsz oda, azt rajtad és a dokin kívül senki nem tudja!

Mekkora esély van rá, h teherbe eshetek ha párom belém élvezett, de mindjárt meg is fürödtem? Nem az ovulációs idöszakban, utána.

Legjobb válasz: Szinte ugyanannyi, mintha nem fürödtél volna. Aztán van, aki évekig próbálkozik, más meg menzesz alatt is terhes lesz...

Szinte ugyanannyi, mintha nem fürödtél volna. Aztán van, aki évekig próbálkozik, más meg menzesz alatt is terhes lesz...
A fürdés nincs az ismert fogamzásgátló eszközök között, úgyhogy pont ugyanannyi, mintha nem fürödtél volna.
Szia! Ha ovulációs idõszak, ha nem, aha fürödtél, ha nem- van esélye! Nyilván nem annyi mint peteéréskor, de pl. mensi alatt is teherbe elehet esni.
attól a spermák még úton vannak a cél felé, tehát teherbe is eshetsz, attól függetlenül, hogy lefürödtél!ha nem akarsz babát, akkor miért nem védekezel?
A fürdés nem számít. Aminek be kell jutnia, az már fürdés elõtt bejutott. Ha túl voltál az ovuláción legalább 24 órája, akkor nulla az esély babára.û Csak kérdés, hogy túl voltál-e... Miként figyeled az ovudat?
Nem sok de van esély rá!! Akár egy spontán peteérés is létrejöhetett..
Mi ugyan így voltunk együtt.Mensi után 6 nappal és utánna egybõl fürdés.Az eredmény egy kisfiú lett:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Szeretnénk kisbabát.Csak májusban hagytam abba a gyógyszer szedését és a doki 3 hónapot mondott.Végülis a határán vagyunk.

Mennyi esély van rá h terhes lehetek?

a barátommal szeretkeztünk de nem ment el.mensi után 6 nappal pont.csak az a baj h nem védekeztünk(pedig máskor mindig) és van a fiúknál ez az el? váladék és lehet attól terhes lettem:S

Legjobb válasz: Meddig voltatok együtt? Bõ elõváladéka van a srácnak? Azt hiszem, alkohol hatására kevesebb az elõváladék, illetve a nõ is kevésbé nedvesedik. Hány napos a ciklusod átlagban?

Meddig voltatok együtt? Bõ elõváladéka van a srácnak? Azt hiszem, alkohol hatására kevesebb az elõváladék, illetve a nõ is kevésbé nedvesedik. Hány napos a ciklusod átlagban?
Esemény utáni tabletta, ha nem akartok babát. 72 órán belül még hat. Ha nem gond, hogy esetleg becsúszik egy, akkor persze nem muszáj felborítani a hormonrendszert. Van esélyed a terhességre, de ezt kb. naponta megkérdezi valaki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, amugy még nem szeretnék babát semmiképp.egyébként az számít vmit h én is ittam? ja 6napos mindig:) és kb fél óráig tartott az aktus.
hát ezt nem hiszem el dugatod magad és még azt sem tudod mi az a ciklus!!!!!!

Ha lefekszem egy prostival elkaphatok tole valamit? Menyi esely van ra h elkapok tole valamilyen nemi betegseget?

Legjobb válasz: Ennyire nem veszélyes ah elyzet. És mi a különbség a hivatásos és a mai tinik között? Semmi! Lehet a hivatásos pironkodva iszkolna el a tinik falánksága miatt. Sõt nem csak a tinik, hanem a huszon-, és harmincévesek is dugnak mindenkivel.

Ennyire nem veszélyes ah elyzet. És mi a különbség a hivatásos és a mai tinik között? Semmi! Lehet a hivatásos pironkodva iszkolna el a tinik falánksága miatt. Sõt nem csak a tinik, hanem a huszon-, és harmincévesek is dugnak mindenkivel.
Eü diplomával szerintem jobban tudom nálad. :D Én tanultam járványtant, nem te. A humán papilloma vírus könnyen terjeszthetõ használati tárgyakkal, átvihetõ más testtájakra, így a partner is megfertõzõdhet. Részlet a 2010. október 20-i élõ videorendelésbõl. http://videoklinika.hu/video/tisza_hpv_fertozessel Hogyan terjed a HPV? A HPV terjedésének három módja lehetséges: Extra-genitális terjedés (bõrfelületek érintkezése) A HPV terjedhet a nagyajkak, herezacskó vagy ánusz (végbélnyílás) fertõzött bõrfelületével való érintkezés kapcsán. Ennek megfelelõen a behatolás nélküli nemi aktus kapcsán is terjedhet a HPV fertõzés. Az óvszer nem nyújt teljes körû védelmet a HPV fertõzés ellen, mivel a bõrfelületek érintkezése kapcsán a vírusfertõzés továbbítható. Az onkogén HPV 16 az ujjak és a nemi szervek közvetlen érintkezése kapcsán is terjedhet. Nemi úton történõ terjedés A HPV fertõzés terjedhet a nemi szervek bõrfelületének érintkezésekor. Vertikális terjedés A HPV ritkán terjedhet anyáról a gyermekére (szülés közben, fertõzött magzatvíz lenyelése által). http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/hpv..
Gumi mellett is átmegy pl hpv ha érintkezik bárhol a bõrötök.
Ha csak lefeküdtök aludni akkor semmit nem fogsz elkapni!
Nekem mindegy mit hurcolsz magadban, csak ne okoskodj bután! :D
Nem neked írtam barom.Amúgy bekephatod a retkes farkam!:)
Pont ezerfélével.Te nagyon okos vagy, de biztos rettegve szexelsz állandóan, vagy nem is mersz, utána meg rohansz vizsgáltatni magad.Nem irigyellek!:) Ne nekem válaszolgass hanem a kérdezõnek!
Már válaszoltam a kérdezõnek: elkaphat csomó betegséget. Te érvelsz azzal, hogy nem vagy beteg. Amit akkor ki is vizsgáltak ezerféle laborméréssel.
Semmi közöd hozzá, utolsó!A kérdezõnek válaszolj!
Milyen alaposan vizsgáltak ki?
Én sok ribivel dugtam már és semmi bajom.Volt olyan is hogy elszakadt a gumi.
Mire van akkor a gumi?:D
Hát a kuuuurva sem hülye, saját gumiját fogja használni. Azért õk sem öngyilkosok akarnak lenni már bocsi.
T_A, legalább hülyeséget nem esélj már. A levegõn a másodperc töredéke alatt megsemmisül a vírus. Gumival a védelem 100%, ha a megfelelõ méretet veszed meg. Ja és te vigyél gumit, ne õk adjanak.
elmész és megkérdezed, ha széles a repertoár akkor választhatsz is.
Elég nagy esély van rá. Húzz gumit!
Nem vagyok homo, ne reménykedj! :D

Ha tavaly normalis erteku volt a prolaktin es a TSH-m, mennyi esely van ra h most is az?

Legjobb válasz: Nem véletlenül kér minden orvos három hónapnál nem régebbi labort. Nem értékelnek semmit, ami tavalyi...

Nem véletlenül kér minden orvos három hónapnál nem régebbi labort. Nem értékelnek semmit, ami tavalyi...

Mennyi z esély van rá h az óvszer elszakad? és hány éves kortól lehet fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: kicsi az esélye.szinte 0 ha rendeltetés szerûen használják.ha rosszul húzzák fel,és nagyon vad a szex akkor kiszakadhat

kicsi az esélye.szinte 0 ha rendeltetés szerûen használják.ha rosszul húzzák fel, és nagyon vad a szex akkor kiszakadhat
Ha rendesen helyezi fel az óvszert, normális menetû szeretkezés során nem szakadhat el. Amúgy fogamzásgátlót csak akkor érdemes szedni, ha már együtt élsz valakivel és napi rendszerességgel szeretkeztek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!