Találatok a következő kifejezésre: Van peteérésem is Ha igen (6 db)

Van peteérésem igy is? Ha igen mikor? És hogy tudom kiszámolni hogy mikor van?

Kb egy éve ugy be állt a mensim hogy mindig 15 vagy 16.-án jött meg.Janu?r óta viszont össze vissza.Van hogy 26napra vagy 23,most 33.ik napomon tartok és semmi.Ett?l független nekem van vagy szokott lenni peteérésem?? Vagy az csak akkor van ha pontos a mensim?? És ha március 29-t?l április 3.-ig volt mensim,akkor mikor volt peteérésem? Azóta várom hogy meg jöjjön:) Kösz a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Attól, hogy nem pont 28 napos a ciklusod még lehet peteérésed, de ezt így sajnos nem tudom megmondani hogy mikor,mert nem biztos hogy pont a mensi elsõ napjától számított 14. napon van. A www.timmermann.hu oldalon ha regisztrálsz, akkor ott be tudod írni hogy mikor volt mensid és ott kiszámolja neked a program. Van még a ciklus.hu is, de szerintem az elõzõ jobb oldal. Vagy vegyél egy ovulációs mikroszkópot(gyógyszertárban) kb 2500 Ft, és azzal mindennap megtutod nézni hogy van-e peteérésed akár többször is. Ez egy örökéletû kis szerkezet.

Szia! Attól, hogy nem pont 28 napos a ciklusod még lehet peteérésed, de ezt így sajnos nem tudom megmondani hogy mikor, mert nem biztos hogy pont a mensi elsõ napjától számított 14. napon van. A http://www.timmermann.hu oldalon ha regisztrálsz, akkor ott be tudod írni hogy mikor volt mensid és ott kiszámolja neked a program. Van még a ciklus.hu is, de szerintem az elõzõ jobb oldal. Vagy vegyél egy ovulációs mikroszkópot(gyógyszertárban) kb 2500 Ft, és azzal mindennap megtutod nézni hogy van-e peteérésed akár többször is. Ez egy örökéletû kis szerkezet.
A kérdező hozzászólása: oké. köszi szépen:)
Ha három hónapon keresztül méred az ébredési hõmérsékletedet, abból szépen látszik hogy van e peteérés. Ha a ciklusod közepe táján leesik a hõd, majd rögtön felmegy és napokig magasan marad, akkor van peteérés. HA egyenletes az ébredési hõd, akkor valószínûleg nincs. Érdemes a hõmérõt az ágyad mellé tenni, ébredés után de felkelés elõtt mérni, lehetõleg hüvelyben, végbélben vagy szájban (hónaljban pontatlan eredményt ad).

Fájdogálnak a petefészkeim tegnap óta, és elötte 3 nap is együtt voltunk a párommal. Előfodulhat hogy peteérés miatt fáj? Ha igen akkor van rá esély hogy összejött a baba?

gyógyszert szedtem évekig, de kihagytam 1 hónapot, és aztán csak 2 hónapig szedtem és most újra kimaradt ez a hónap, szóval kicsit megkutyultam a dolgokat. A gyógyszer tudomásom szerint a peteérést akadályozza, de ha így megbonyolítottam akkor lehet hogy nem vagyok már védett. Ne nézzetek butának, ne szidjatok, rajtam kívülálló okok miatt maradt ki a tabletta. De igazából örülnék is neki ha baba lehetne a dologban :)

Legjobb válasz: Szia! Ha félidõ körül voltatok együtt és akkor érezted a szurkálást, igen, lehetett peteérésed! Sõt sok nõ a gyógyszer abbahagyása után szinte azonnal teherbe esik. Szóval ha így van, akkor Neked is van rá esélyed! Ha szeretnél babát, szorítok!

Szia! Ha félidõ körül voltatok együtt és akkor érezted a szurkálást, igen, lehetett peteérésed! Sõt sok nõ a gyógyszer abbahagyása után szinte azonnal teherbe esik. Szóval ha így van, akkor Neked is van rá esélyed! Ha szeretnél babát, szorítok!
A kérdező hozzászólása: igen félidõ körül vagyok, mert nov. 18-án volt a menzim 1. napja, és a ciklusaim mindig 28 naposak, ami azt jelenti, ha van peteérésem akkor mostanság van.

Hogy ha az utolsó mensim első napja jan 31-én volt és febr. 4-ig tartott, akkor is kb a 14. napon van peteérésem?

Ja és azt hozzátenném, hogy nem redszeres a menstruációs ciklusom. Ennek fényében/ismeretében hoygan kell számolnom.

Legjobb válasz: nekem a kiszámolás sosem jött be.ahoz tudni kell, h pontosnan milyen hosszuak a ciklusaid.jó ideig én csak ki számoltam magamnak, és nem volt eredmény.az utobbi idõben kiszámoltam, és vettem ovulácios tesztet is,és figyeletem a szervezetem,természetesen a két nap nem eggyezett egyszer se.a papirforma biztos sok mindenkinek bejön, de sokaknak nem.nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk is máshogy reagál,szinte minden hónapban.Javaslom vegyél ovu tesztet, és sokkal biztosabbra mész.sok sikert.

nekem a kiszámolás sosem jött be.ahoz tudni kell, h pontosnan milyen hosszuak a ciklusaid.jó ideig én csak ki számoltam magamnak, és nem volt eredmény.az utobbi idõben kiszámoltam, és vettem ovulácios tesztet is, és figyeletem a szervezetem, természetesen a két nap nem eggyezett egyszer se.a papirforma biztos sok mindenkinek bejön, de sokaknak nem.nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk is máshogy reagál, szinte minden hónapban.Javaslom vegyél ovu tesztet, és sokkal biztosabbra mész.sok sikert.
a rendszertelen havivérzéssel pedig lehet orvoshoz kéne fordulnod, ha babát szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Átnéztem az utóbbi 5 év mensieit, és rájöttem, hogy egy nappal elszámoltam minden egyes ciklus, most végztem egy rövid számolást és az eredmény: átlag 27-28 naposak a ciklusaim(a kisebb vagy nagyobb napszámok csak elvétve fordultak elõ) Ez jelenthet jót?
Szia! Kevés nyálat használsz és várj min:1 órát amíg rászárad. És ne legyen habos.

Ha 1 ovu kalkulátor szerint, meg amúgy is jún.12-én van a peteérésem, akkor miért csak jún.10-11-ig írja a termékeny napokat?

nem értem szerintem 10-14-ig leszek termékeny. de ahány ovu kalkulátort csináltam,szinte mind mást írt. miért? az adatok pedig mindig ugyanazok

Legjobb válasz: Ha mondjuk 12-én van ovud, semmiképp sem leszel termékeny 14-én. Ennek nagyon egyszerû oka van, a pete a kilökõdéstõl számítva max 12-24 órán át él, addig termékenyítheti meg a sperma. Azért "termékenyebbek" az elõzõ napok, mert a sperma tovább él, akár 2-4 napig is, ez is nyilván változó. Szóval a sperma ott várja akár több napon keresztül is a petét, viszont a pete nem fogja ott várni a spermát, mert korán elhal.

Ha mondjuk 12-én van ovud, semmiképp sem leszel termékeny 14-én. Ennek nagyon egyszerû oka van, a pete a kilökõdéstõl számítva max 12-24 órán át él, addig termékenyítheti meg a sperma. Azért "termékenyebbek" az elõzõ napok, mert a sperma tovább él, akár 2-4 napig is, ez is nyilván változó. Szóval a sperma ott várja akár több napon keresztül is a petét, viszont a pete nem fogja ott várni a spermát, mert korán elhal.
A kérdező hozzászólása: Értem...köszönöm a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!