Találatok a következő kifejezésre: Van peteérésem is Ha (143 db)

Ha van rendes menstruáció, akkor van peteérés is? Vagy van is mensi, nem biztos, hogy van peteérés is?

Legjobb válasz: Semmi sem biztos, de ha teljesen normális a ciklusod, nincs pecsételgetõ vérzésed és rendszeresen mensizel, akkor nagy a valószínûsége hogy van peteérésed is. De azt mondják, hogy évente 1-2 alkalommal nincs peteérés, kikapcsolja magát az a része a szervezetnek, nem tudni miért visziont a mensi zgyan úgy megjön.

Semmi sem biztos, de ha teljesen normális a ciklusod, nincs pecsételgetõ vérzésed és rendszeresen mensizel, akkor nagy a valószínûsége hogy van peteérésed is. De azt mondják, hogy évente 1-2 alkalommal nincs peteérés, kikapcsolja magát az a része a szervezetnek, nem tudni miért visziont a mensi zgyan úgy megjön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Amúgy két napja derült ki, hogy nincs peteérésem a sok évig szedett fogamzásgátló miatt (nem is jött meg). Most kaptam gyógyszert (Norcolut), elvileg ettõl lesz. De nem tudom, hogy ha attól lesz vérzésem, akkor lesz peteérésem is? A doki szerint ez mellett terhes maradhatok, de ha nem, kapok erõsebb gyógyszert 4 hónap múlva:(((( De hát addig ki tud várni!
Nekem a fogigátló hozta rendbe a ciklusomat és félév szedés után, rögtön az elsõ hónapban lett peteérésem. Na baba az még nem fogant meg, de rajta vagyunk a dolgon. Olvastam, hogy van akinek úgy kikapcsolja a dolgokat a fogigátló, hogy 2-3 hónap mire újra a régi kerékvágásba kerül minden. Mikor hagytad abba a gyógyszert?
Milyen tabit szedtél?? Magas hormontartalmút? Meddig?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 15 és fél éves korom óta szedtem 22 éves koromig, idén januárig. Elég sokáig. Alacsony hormontartalmú gyógyszert szedtem, de ezek szerint ebbe is sok volt a hormon. Yadine-t szedtem. Minden vágyam, hogy májusban összejöjjön...

Ha van peteérésem, van mensim is? Ha meg nincs peteérésem mensim sincs? Vagy hogy vannak ezek?

mert nálam doki rendbe talált mindent.de 2-3évente van olyan hogy kimarad a mensim 1-2-3 hónapra is akár.

Legjobb válasz: Hát ha olyan sokáig ki marad valamikor akkor csak nincs valami rendben! Én ugy tudom hogy akkor is van menzi ha nincs pé. Azt javaslom vezess hõgörbét és akkor látod hogy van e peteérésed!

Hát ha olyan sokáig ki marad valamikor akkor csak nincs valami rendben! Én ugy tudom hogy akkor is van menzi ha nincs pé. Azt javaslom vezess hõgörbét és akkor látod hogy van e peteérésed!
nekem fél éve ez a problémám.Nekem mikor nincs peteérésem nem jön meg és kitolódik a mensim.fél éve ezzelk a dologgal közdök, mig most végül eljutottam endokrinológushoz.
utolsó vagyok az lemaradt h akkor 2 hónapig nem jön meg.Keress fel egy endokrinologust segítei fog.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Ha szabályos a ciklusom, akkor nagy valószínűséggel van peteérésem is?

Legjobb válasz: Igen, szabályosabb ciklusnál egészen valószínû a peteérés is, míg a peteérés hiánya általában szabálytalan ciklusokra jellemzõ.

Igen, szabályosabb ciklusnál egészen valószínû a peteérés is, míg a peteérés hiánya általában szabálytalan ciklusokra jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Ez akkor is igaz, ha még nagyon keveset, de szoptatok?
igen
Szia!Szerintem tuti hogy van peteérésed!Mi most próbálkozunk a babával augusztus óta, és azóta 2 nappal hosszabb lett a ciklusom is, 30 napra jön meg.Sosem fordult elõ az elõtt.Remélem azért nekem is van:) )

Ha van mens. rendszeresen, akkor tuti van peteérés is?

Legjobb válasz: Szia! Nem tuti a peteérés rendszeres mensi mellett sem. Ez kicsit ennél bonyolultabb.Ha nem esel teherbe vizsgáltasd ki elõször magad,majd a párod ha veled minden ok,de egyszerre is elkezdhetitek.A pé-t lehet követni uh-n.Ott látják,hogy van-e érett pete,ha van mekkora. Ha nincs pé-d,adnak rá tabit.De számtalan más ok nehezítheti a teherbe esést. Sok sikert

Szia! Nem tuti a peteérés rendszeres mensi mellett sem. Ez kicsit ennél bonyolultabb.Ha nem esel teherbe vizsgáltasd ki elõször magad, majd a párod ha veled minden ok, de egyszerre is elkezdhetitek.A pé-t lehet követni uh-n.Ott látják, hogy van-e érett pete, ha van mekkora. Ha nincs pé-d, adnak rá tabit.De számtalan más ok nehezítheti a teherbe esést. Sok sikert
A vérzés attól van, hogy a méh nyálkahártyája leválik, mert nem történt megtermékenyítés és beágyazódás. Tehát ennek igazából semmi köze a peteéréshez...
A kérdező hozzászólása: Koszi a felvilàgositàst!:)
En ugy tudom, hogy sajnos nem.
A kérdező hozzászólása: De a vèrzès nem azèrt van mert nem lett megtermèkenyitve a petesejt?
A kérdező hozzászólása: én eddig teljesen abban ahiben voltam, hogy ha van menstruàci biztos , hogy van peteèrès is!Akkor a vèrzès mitol van?Nem a nem megtermèkenyitett petesejttol?Lehet tudatlennak ostobànak tartotok, de èn ezt igy tudtam......

Ha 1 hónapban kétszer volt menstruációm akkor kétszer van peteérésem is?

A peteérés ebben az esetben is a 14 napra tehet??

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nincs kétszer peteérés. Ha valaki menstruál még nem biztos, hogy volt abban a hónapban peteérése. Ha havonta kétszer jön meg szerintem keress fel egy dokit. Mégis hány napos a ciklusod?

Szia! Szerintem nincs kétszer peteérés. Ha valaki menstruál még nem biztos, hogy volt abban a hónapban peteérése. Ha havonta kétszer jön meg szerintem keress fel egy dokit. Mégis hány napos a ciklusod?

Hat évig tartó Bromocriptine kezelés után emelkedett prolaktinnál ha van spontán menstruáció, akkor az azt jelenti, hogy van peteérés is, még ha nem is teljesen rendszeres a ciklusom? (21-35nap)

Legjobb válasz: Sajnos a rendszeres menstruáció közel sem jelenti a peteérést. Én minden hónapban menstruálok, az elmúlt fél évben egyszer volt pé-m. Kimondták most már a PCO-t. Bromocriptint is szedek, a prolaktinom most rendben van. Most indulok majd tovább a kivizsgálásokra.

Sajnos a rendszeres menstruáció közel sem jelenti a peteérést. Én minden hónapban menstruálok, az elmúlt fél évben egyszer volt pé-m. Kimondták most már a PCO-t. Bromocriptint is szedek, a prolaktinom most rendben van. Most indulok majd tovább a kivizsgálásokra.

Lehet, hogy buta kérdés, de ha rendszeresen megjön a menzesz, akkor tuti van peteérés is?

Tudom,biológia óra,tanultam is,de össze keveredtek a dolgok már a fejemben,Hogy is van ez? Menzeszem 29-31 napos. Ne nevessetek ki :-) köszi a választ előre is!

Legjobb válasz: Nem, nem jelenti azt. Peteérésed lehet, de az ovuláció megtörténte kérdéses. Mindig rendszeres volt a mensim, mégis tele vagyok cisztákkal (peteérés után nem volt ovulációm, visszamaradtak a ciszták). Menstruáltam, de nem volt "benne" petesejt.

Nem, nem jelenti azt. Peteérésed lehet, de az ovuláció megtörténte kérdéses. Mindig rendszeres volt a mensim, mégis tele vagyok cisztákkal (peteérés után nem volt ovulációm, visszamaradtak a ciszták). Menstruáltam, de nem volt "benne" petesejt.
Gondolom a ciklusodra értetted, hogy 29-31 napos, nem a menzeszedre. Több mint négy hétig vérezni, az már durva lenne :) Szóval a vérzésed elsõ napján indul a ciklus. Az attól számított általában 14. napon van peteérés. Ha ez a pete nem termékenyül meg a következõ vérzéssel ürül ki a szervezetbõl.
40 nap felett nincs peteérés. :)
Attól, hogy menstruálsz, még nem biztos, hogy van peteérésed .
egyáltalán nem biztos.
nem biztos! en 4 evig szedtem fogamzasgatlot. amikor abbahagytam, mert babat szerettunk volna, sokaig nem estem teherbe. elmentem a dokihoz, es azt mondta miutan megvizsgalt, h nincs peteeresem. minden heten 2-szer mentem ultrahangos vizsgalatra, h figyelje van-e peteeresem, es kiderult h nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Igen, rosszul írtam, tényleg a ciklusom 29-31 napos. De így is megértettétek.Köszönöm még egyszer. A kérdés csak azért fogalmazódott meg, mert mi is babát szeretnénk(majd jövõre, de az idén év végén kezdünk el "próbálkozni") Gyógyszert már abba hagytam januártól, aztán októbertõl élesben menne a dolog.(munkahelyem miatt lehet csak onnantól, addig nem lenne célszerû)

Ha van menstruációm minden hónapban akkor az azt jelenti hogy van peteérésem is?

Valaki felvilágosítana? köszi

Legjobb válasz: A kettõnek nincs egymáshoz "köze". A menstruáció a leváló, megvastagodott méhnyálkahártya következménye. Függetlenül attól, hogy van peteérés vagy nincs, még a méhnyálkahártya megvastagodik felkészülve arra , hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon. Ha nem történik meg a beágyazódás akkor szépen leválik.

A kettõnek nincs egymáshoz "köze". A menstruáció a leváló, megvastagodott méhnyálkahártya következménye. Függetlenül attól, hogy van peteérés vagy nincs, még a méhnyálkahártya megvastagodik felkészülve arra , hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon. Ha nem történik meg a beágyazódás akkor szépen leválik.
A kérdező hozzászólása: de akkor nem értem, ha valaki pco-s nekik nem mindig jön meg a mensiük és peteérésük sincs, akkor hogy lehet hogy mégis van rá példa hogy terhes lesz.
Bevallom én laikus vagyok, de ahhoz hogy valaki terhes tudjon lenni (természetes úton persze), kell, hogy legyen peteérése. Legfeljebb az lehet a helyzet, hogy nem minden hónapban és nem rendszeresen, de kell, hogy legyen, különben nem jöhetne létre a megtermékenyítés. A pcos-s nõk, akik teherbe tudtak esni, gondolom gyógyszeres kezelésen estek át.

Ha van dominans folliculus akkor van peteérés is és lehet babánk?

Legjobb válasz: A peteéréshez még kell tüszõrepedés is, átjárható petevezeték, megfelelõ méhnyálkahártya, megfeleõ hormonális körülmények, megfelelõ spermium a megfelõ idõben. A baba sokváltozós képlet.

A peteéréshez még kell tüszõrepedés is, átjárható petevezeték, megfelelõ méhnyálkahártya, megfeleõ hormonális körülmények, megfelelõ spermium a megfelõ idõben. A baba sokváltozós képlet.
A kérdező hozzászólása: Azt honnan lehet tudni, hogy van-e tüszõrepedés? A több meglenne :)
A kérdező hozzászólása: ...a többi...lenne meg...:) )) köszi a regggeli segítséged :)
Az FSH hormon érleli a petét, az LH hormon felelõs a tüszõrepdésért. Ezek szintje nyilván vérvétellel vizsgálható. De csak akkor vizsgálják, ha felmerül a gyanú, hogy nem mûködnek jól. Ha viszonylag szabályos ckilusod, semmmi ok nincs azt feltétlezni, hogy nem mûködnek jól. :) Esetleg középidõben érezheted is a tüszõrepedést (hasszúrka).

Clostilbegyt-et kaptam! Mire jó ez, ha minden rendben van és van peteérésem is, csak vmiért nem sikerül a babó?

Vagy csak vmiféle megfigyelés? Kinek mik a tapasztalatai, már régóta szeretnénk babát, ezzel sikerülhet? Aki olvassa, irja le véleményét, és el?re is köszi mkinek!

Legjobb válasz: A peteérést segíti elõ!Ha kaptad,akkor nincs minden rendben veled!Egyébként ezzel sikerülhet teherbe esned! Mióta próbálkoztok?Ez csak 1 év után kellene felírnia egy jó orvosnak!(Mert sajnos elvékonyítja a méhnyálkahártyát a kúra.)

A peteérést segíti elõ!Ha kaptad, akkor nincs minden rendben veled!Egyébként ezzel sikerülhet teherbe esned! Mióta próbálkoztok?Ez csak 1 év után kellene felírnia egy jó orvosnak!(Mert sajnos elvékonyítja a méhnyálkahártyát a kúra.)
A kérdező hozzászólása: Már lassan 4 éve, de csak komolyabban most álltunk a babaprojektre! (orvosilag)
en harmadik honap utan kaptam, mondjuk nekem is volt peteeresem, sot, a dokinom meg a méhnyalkahartyam is megdicserte, hogy nagyon szep (:) )), egy honap utan jott a babó! (elotte mastodyont szedtem, de az homeopatias szer, nem hormon, es csak erositonek, meg serkentonek)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!