Találatok a következő kifejezésre: Van par fogam (230 db)

Mit tegyek? Anyukámmal élek, 3 hónapja van párom feljár hozzánk de még nemtudtam bemutatni mert anyukám nem hajlandó kijönni a szobájából. Azt mondta még nemakarja megismerni. A páromnak még nemmertem megmondani. Ma fogom megismerni az ő szüleit.

Legjobb válasz: Ha nem akarja anyukád, akkor hagyd, majd idõvel rájön, hogy komoly a kapcsolat és akkor majd bemutatod, ha megenyhül. Én egyszer nagyon kínos helyzetbe kerültem hasonló miatt (bár nem tudom, hogy a te anyukád miért nem akarja megismerni a párodat). Az én egyik volt barátom nagyon erõsködött, hogy mutassam be, hiába mondtam, hogy a szüleim nem akarják. Bevittem mégis a szobába, elmondtam a mondókámat, a szülõk meg úgy csináltak, mintha ott se lennénk, nem is köszöntek, nézték továbbra is mereven a tv-t. Majd el süllyedtem szégyenemben, kikullogtunk.

Ha nem akarja anyukád, akkor hagyd, majd idõvel rájön, hogy komoly a kapcsolat és akkor majd bemutatod, ha megenyhül. Én egyszer nagyon kínos helyzetbe kerültem hasonló miatt (bár nem tudom, hogy a te anyukád miért nem akarja megismerni a párodat). Az én egyik volt barátom nagyon erõsködött, hogy mutassam be, hiába mondtam, hogy a szüleim nem akarják. Bevittem mégis a szobába, elmondtam a mondókámat, a szülõk meg úgy csináltak, mintha ott se lennénk, nem is köszöntek, nézték továbbra is mereven a tv-t. Majd el süllyedtem szégyenemben, kikullogtunk.
Csinálj egy közös vasárnapi ebédet, és akkor mutasd be a barátodat. Mond el anyukádnak, hogy ez mennyire fontos neked. Szerintem nem akar anyukád zavarkolódni.
Mivel indokolja anyukád?
Érdekes anyukád, de kopogjatok be a szobába és menjetek be, mutasd be.
Karakán anyukád van. Örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Anyum azt modja majd ha õ akarja megismerni akkor õ jön be hozzánk.
Várj:) Az én anyukám sem akart sokáig találkozni a barátommal, mert õ az elsõ nekem, és nem tartja helyén valónak, hogy ilyen fiatalon barátom van (16 évesen -.-), de aztán 2, 5 hónap után õ mondta h már megismerné. Többször is volt már fent nálunk, apával találkozott mindig, csak anyával nem, mert dolgozott.

22 hetes kismama vagyok, és az a problémánk a párommal, hogy egyszerűen nem tudunk együtt lenni, mert nem nedvesedek rendesen. Mit tegyünk? Ez a terhességtől van? El fog múlni?

Síkosítót nem szeretnénk használni, de viszont így egyszer?en nem megy a dolog, pedig mindketten szeretnénk. Már nem tudom mire gondoljak. Akinek van ilyen jelleg? tapasztalata kérem írja le a véleményét. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Már azt hidtem hogy csak én küszködök ezzel a problémával,nekünk sem megy a sex. Lelikleg kivánom a párom, csak sajnos a testem nem akar engedelneskedni.Én sem nedvesedek be, megoldjuk másképp, tudom hogy a páromat ez nagyon zavarja, egy kicsit feszült is a hangulat, de megérti és megoldjuk másképp. Az elsõ 3 hónapban gondolni sem tudtam a sexre, most lenne kdvem hozzá, de sajnos nem megy . 26 hetes kismami

Már azt hidtem hogy csak én küszködök ezzel a problémával, nekünk sem megy a sex. Lelikleg kivánom a párom, csak sajnos a testem nem akar engedelneskedni.Én sem nedvesedek be, megoldjuk másképp, tudom hogy a páromat ez nagyon zavarja, egy kicsit feszült is a hangulat, de megérti és megoldjuk másképp. Az elsõ 3 hónapban gondolni sem tudtam a sexre, most lenne kdvem hozzá, de sajnos nem megy . 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy tudat alatt féltjük a babát, és azért nem akar engedelmeskedni a szervezetünk. Remélem el fog múlni, mert még 3 és fél hónap szülésig, és utána még legalább hat hét, hát elég hosszú...
Hát, sok sorstásam van akkor nekem is. Én a 25 hetes vagyok, és nekem sem megy. Volt pár alkalom, amikor még másnap is fájt a hasam az együttlét után, és ez tart vissza. Nagyon sajnálom a páromat, de meg tudjuk oldani máshogy. A lényeg az, hogy tudjátok megbeszélni a problémát, és mindkettõtök számára jó megoldást találni rá! Ha ez sikerül, akkor túl tudjátok vészelni ezt a "kevéske" idõt. :) Boldog babavárást!
Szerintem próbáljátok meg esetleg az együtt fürizést vagy zuhanyozást. Egymás testének a mosdatása, simogatása elég kellemes kis élmény, ráadásul a meleg ellazít és az agy jobban kikapcsol. Arról nem is beszélve, hogy vizes leszel, esetleg tusfürdõs, ami jól csúszik és nem baj, ha bekerül a hüvelybe, mint ahogy esetleg lehet gond a síkosítónál. Én 14 hetes 5 napos vagyok, én sem kívánom a szexet, csak a gyengédséget, de ilyen kis trükkökkel azért megoldjuk valahogy idõnként, pl most szombaton is nagyon bejött :) . Ja, és a férfiakat annyira fel is izgatja a közös fürizés, hogy gyorsabban el is mennek.
Én ajánlanám a sikosítót.Kérdezd meg a dokidat, biztos tud olyat ajánlani ami használható terhesség alatt ( szerinetem bármelyiket lehet használni).
Nyugi, nemsokára megszülsz, addig meg bírja már ki... Szerintem, ha te is akarod, akkor azért próbáljátok ki a síkosítót, nem az ördögtõl van...

Ha van pár rossz fogam, akkor a doki 1 alkalommal csak egyet csinál meg vagy akár többet is?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre,hogy ez a doki kedvétõl függ. Én ugy mentem dokihoz,hogy sok rosz foggal,volt hogy 1 kis tömést csinált csak,volt hogy húzás,gyökérkezelés,tömés,és ez 3 különbözõ fog.

Én úgy vettem észre, hogy ez a doki kedvétõl függ. Én ugy mentem dokihoz, hogy sok rosz foggal, volt hogy 1 kis tömést csinált csak, volt hogy húzás, gyökérkezelés, tömés, és ez 3 különbözõ fog.
Attól, hogy gyökérkezelés miatt többször kell visszamenni, az nem annyival több pénz. Nekem a magándoki gyökérkezelést 12-ért csinál.akkor is 12 volt amikor csak kétszer kellett visszamenni, akkor is amikor hatszor, mert közben begyulladt, antibiotikum kúra, 3x gyógytömés.Mindig csak akkor kéri a pénzt, amikor végez.akkor 5 alkalommal nem fizettem semmit, csak hatodszorra a 12 ezret.
Szerintem meg igenis mindent meg lehet beszélni egy normális fogorvossal. Nyilván a megbeszélés alatt az van, hogy Te elmondod, milyen igényeid vannak, õ meg elmondja, mikorra mit tud betáblázni. Akivel meg nem lehet normálisan megbeszélni dolgokat, ahhoz nem is érdemes visszamenni. Vagy legalábbis én nem mennék. (Amúgy olyanhoz se, aki csak azért rendel vissza 12-szer gyökérkezelés miatt, hogy minél többet legombolhasson rólam. Sõt: nekem egyszer azt mondta, hogy ha többször kell beletennie gyógyszeres tömést, akkor sem kéri el többször az árát, pont azért, hogy ne gondoljak ilyet.)
Körzetis nekem volt, hogy csinált két töméscserét, plusz egy tömést. Igaz én sûrgettem a fogszabályzó miatt.
Van pár gyökérkezelt fogam, 4-nél többször egyikhez sem nyúltak, nemhogy 10-12szer. Másrészt ha felméri a fogait, akkor kb. tudni fogja, hogy kell x-et gyökérkezelni, y-t tömni, z-t húzni, + leszedni a fogkövet és ezt mennyi idõ megcsinálni és mennyi zsé. Megjegyzem tõlem a gyökérkezeléseknél amikor a gyógyszert cserélték nem kértek pénzt, megmondta, hogy 16 rongy, aztán ha kellett kétszer cserélte, ha nem kellett akkor egyszer.
Sztk-ban nem szoktak egyszerre több dolgot csinálni, mivel szigorúan meg van határozva, hogy az Oep milyen ellátást milyen idõközökkel finanszíroz, ráadásul a legtöbb helyen eléggé be vannak táblázva. Magándokival lehet, hogy meg tudod beszélni.
De okos vagy, hála Istennek. Visszahívja egy gyökérkezelés alkalmával akár 10-12 alkalommal, holott az nem reális. A pénzt meg beszedi.
A pénze nem attól függ, hogy hányszor mész, hanem, hogy hány fogon mit csinál. A lelkiismeretesebbje az elsõ látogatásnál lebeszéli veled a kezelési tervet, akkor tudtok egyeztetni. Több fogat is kezelhet egy alkalom alatt, de pl. a két oldalon nem tömnek egyszerre, mert ha mindkét oldalt elérzésteleníti jó eséllyel lenyeled a nyelved...
Nem hinném. Be van táblázva az ideje neki is és minél többször mész, annál többet tud legombolni rólad. :)
A kérdező hozzászólása: Ha magándokihoz megyek gondolom le lehet vele tárgyalni hogy minél elõbb túl akarok lenni az egészen. Tudom sok pénz a magándoki. Mivel utálok fogdokihoz járni ezért minél gyorsabban túl akarok lenni az egészen. Sok rossz fogam van sajnos. Kerül amennyibe kerül, de minél elõbb túl akarok lenni az egészen. Szerintetek magándokival meg lehet dumálni?
Nekem aranyos fogorvosom van, 45 eve praktizal, mar csak hobbibol es jolelkusegbol, mert annyi mar a penze, mint a szemet. Ettol fuggetlenul egyszerre maximum 2-3 fogat tom be attol fuggoen, mennyire veszes a helyzet, huzni amugy is csak egyet lehet, mivel az erzestelenitobol nem lehet korlaltlan mennyiseget adni. Egy tomesert 2-3 ezer forintot ker, a huzas 5ezer, ez mind csak az erzestelenito ara, munkadijat sose szamol fel. A gyokerkezelesnel nem az alkalom szamit, hanem az, mit csinal, ha eloszor erzestelenit es kifurja, azt szamolja fel minden doki, utana ha csak gyogytomesert vagy atmosasra kell visszamenni, a legtobb doki nem ker semmit, mert ezek 5-10 perces muveletek. Javaslom, hogy keress egy normalis fogorvost. :)

Az alkalmassági orvosi vizsgálatba miért tartozik bele a fogászat? Ha van pár lyukas fogam alkalmatlan vagyok?

Legjobb válasz: Egy sima alkalmassági vizsgálaton ebbõl nem csinálnak nagy ügyet. Ha valami különlegesebb munkaköröd lesz, ott lehet hogy megjegyzik. Lyukas fogat a körzeti fogászaton rendbe hozzák ingyen..legfõképp neked lesz jobb mert lyukas foggal nem kellemes dolog hosszútávon.

Egy sima alkalmassági vizsgálaton ebbõl nem csinálnak nagy ügyet. Ha valami különlegesebb munkaköröd lesz, ott lehet hogy megjegyzik. Lyukas fogat a körzeti fogászaton rendbe hozzák ingyen..legfõképp neked lesz jobb mert lyukas foggal nem kellemes dolog hosszútávon.
Nem tartozik bele. Olyan munkakörnél ahol nem függ szorosan össze a munkavégzéssel - tehát nem kizáró ok a frontális fogok hiánya, pl rendõr, vagy a hiányzó vagy rossz fog pl ûrhajós - úgy hajtod el a fogorvost a p.csába ahogy épp kedved tartja és még akkor is kötelesek neked alkalmast adni, már ha ettõl eltekintve megfelelsz.
Fölösleges felkapni a vizet. Hatásosabb, ha az adott szakma alkalmassági leírását nézed meg, ezeket törvény szabályozza. Ha egy munkavégzéshez esztétikai, vagy feladat ellátási szempontból fontos, elõírják, különben nem. Érdeklõdj, ahol elrendelték.

Ha valakinek tömve van egy pár foga, az is használhat otthoni fogfehérítőket?

Ugye nem lehet baja a fogaknak?

Legjobb válasz: Hát én úgy tudom, hogy a tömés nem fog fehéredni, csak a foga. És akkor foltos lesz. Aztán meg újra kell tömni, hogy egyszínû legyen :)

Hát én úgy tudom, hogy a tömés nem fog fehéredni, csak a foga. És akkor foltos lesz. Aztán meg újra kell tömni, hogy egyszínû legyen :)
Baja nem lesz de a tömést nem fehéríti ki.

Van par porcelan fogam es elegge lehuzodott az inyem roluk. Aminek vilagos rozsaszines szine van. Hatul bevolt gyulladva egy picit de mar elmult de az inyem nem akar visszahuzodni hiaba surolom. Mit tegyek?

Volt egy vetelesem 2 honapja.Lehet azzal fugg ossze?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom hogy összefügg e vele, de szerintem nem. Sajnos nem fog visszahúzódni, én is így jártam, piercing volt a számban, leverte elõl az ínyemet, s azóta sem akar visszahúzódni teljesen(pedig ez már fél éve volt). Fogorvosomat is kérdeztem, azt mondta, ez "természetes" hogy nem húzódik teljesen vissza, csak ha az ember nagyon fiatal (tizenévei elején jár).

Szia! Nem tudom hogy összefügg e vele, de szerintem nem. Sajnos nem fog visszahúzódni, én is így jártam, piercing volt a számban, leverte elõl az ínyemet, s azóta sem akar visszahúzódni teljesen(pedig ez már fél éve volt). Fogorvosomat is kérdeztem, azt mondta, ez "természetes" hogy nem húzódik teljesen vissza, csak ha az ember nagyon fiatal (tizenévei elején jár).
Menj fogorvoshoz, nehogy ínysorvadás legyen a vége. Nekem is ez a gond, és most nyáron lekell cserélni miatta a fogamat.

Szeretnék venni egy e-book olvasót. Van pár epub formátumú könyvem laptopon. Mikor Firefox-szal megnyitom őket, elég furcsán tagolja a szöveget, néha hatalmas szóközöket hagy. Az e-book olvasón is ilyen rosszul fog kinézni?

Mivel internetről szeretném rendelni, nem áll módomban kipróbálni.

Legjobb válasz: Ez az epub formázásától függ. Lehet az az epub is egy rosszul elkészített, tördelt amatõr munka. Itt találsz párat (520 db), nézd meg ezeket: http://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml?formatum=EPUB Az epub fájlok megtekintésére, olvasására ajánlom a Coolreader-t(ezt telepíteni sem kell, portable, csak letöltöd, kicsomagolod, és indítható) http://coolreader.org/e-index.htm vagy a Calibre programot, ezzel olvashatód, rendszerezheted, konvertálhatód, és szerkesztheted az ekönyveid. http://calibre-ebook.com/

Ez az epub formázásától függ. Lehet az az epub is egy rosszul elkészített, tördelt amatõr munka. Itt találsz párat (520 db), nézd meg ezeket: http://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml?formatum=EPUB Az epub fájlok megtekintésére, olvasására ajánlom a Coolreader-t(ezt telepíteni sem kell, portable, csak letöltöd, kicsomagolod, és indítható) http://coolreader.org/e-index.htm vagy a Calibre programot, ezzel olvashatód, rendszerezheted, konvertálhatód, és szerkesztheted az ekönyveid. http://calibre-ebook.com/
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen, ezekkel megnyitva már sokkal jobban néznek ki a könyvek!
Ez ugyanúgy vonatkozhat 30 évesekre is.
Honnan vagy ebben annyira biztos? :)
Azért mert neked nem sikerült még nekik sikerülhet.
utolso, ott a pont! a kerdesre valaszolva nyil van tisztaban vagyunk azzal h valoszinuleg ez nem egy eletre szol, de mi attol meg hosszutavra tervezunk, hiszen ki tudja... mi most egyutt vagyunk, ezert igy eljuk es tervezzuk az eletunket, ha szetmegyunk akkor majd mashogy fogjuk de a jelen a lenyeg:) es nem ugy elunk h aa, nincs ertelme errol beszelni mert ugyis szakitani fogunk stb mert annak nincs ertelme, es pont leszarjuk mikor fogunk szakitani :) en soha nem gondolkodtam meg rajta h csak fel evunk van meg v csak egy:P
Köszönjük, hogy megosztottad velünk. :D Megvan rá az esély, de mi a francért kéne ezen gondolkoznom? Inkább csak simán boldog vagyok a barátommal, eszembe se jut, hogy fogunk-e szakítani... :D 18L
A felnõttek se jobbak. Nehogy azt hidd, hogy valaki 20-30-40-50 éves, akkor tuti biztos tapasztaltabb, normálisabb, ugyanolyan ember, sõt, jószerivel majdnem ugyanaz az ember marad, mint aki volt. Sõt, a felnõtteknél nagyobb a megcsalás, mert ott kezdõdik az öregedés a nõknél, a kapcsolat kihûlése, a férfiak kapuzárási pánikja, satöbbi. Csak egy kis pozitív példa: 16 éves korom óta vagyok párommal, eddig egész jól haladunk. :) 22/L
na és akkor aztán mivan? szerelmesek, együtt vannak, örülnek ennek, és kell is, majd minden alakul ahogy kell
A kérdező hozzászólása: Tudom, vannak ilyenek, de nem ez van nagy többségben.
Vannak tündérmesék. Nálunk a szomszéd néni-bácsi gimnázium óta vannak együtt. :)
Vonatkozhat a 30 évesekre is, sõt, sok a nagy barom 30-40 éves házaspár mostanság, de nagy a valószínûsége, h a fiataloknak ez múló "szerelem". Úgyh igen, kérdezõ, igazad van sztem. Az elsõre minden lány azt hiszi, h sosem ér véget, de aztán mki koppan egyet, kettõt, sokat. Így van rendjén. Ezen minden át kell menni, hogy kialakuljon egy ember saját kis útja. Semmit nem szabad megbánni, a múlt elmúlt, szépként kell rá visszatekinteni. És amikor tényleg megtalálod életed párját (direkt nem szerelmét írtam), az a legcsodálatosabb dolog a világon, és mondjuk hálát adsz az elsõ pasidnak, hogy anno szakított veled. :) :)
A kérdező hozzászólása: Igen, de abban a korban már azért nem olyan hülyék.
A kérdező hozzászólása: Nekem még nem volt csajom, így kívülállóként könnyû belegondolni ebbe, ha lenne, lehet hogy én is másképp gondolnám. 18/F
A kérdező hozzászólása: Onnan, hogy a körülöttem lévõket figyelem, és mindenhol szakítanak, pedig húúúúú milyen szerelmesek ám!!
Én 16 évesen is úgy mentem bele egy kapcsolatba, hogy az örökre fog szólni. Persze nem így lett, de szerintem nem lehet úgy elkezdeni valamit, hogy úgyis vége lesz egyszer.

Ha van pár nap igazolatlanom /20 óra/ és kűldtek egy levelet, hogy xxx idöpontban menjek a család segitöbe akkor ott mit fognak mondani vagy miért kell bemennem?

Ha van pár nap igazolatlanom /20 óra/ és k?ldtek egy levelet , hogy xxx idöpontban menjek a család segitöbe akkor ott mit fognak mondani vagy miért kell bemennem ???

Legjobb válasz: nyilván beszélni fognak a hiányzásaid következményeirõl és gondolnom megpróbálnak egy kicsit úgymond a "jó útra" terelni,vagyis,hogy ne hiányozz sokat!Sztem ne félj biztos nem szedik le a fejed-elvileg családsegítõ.

nyilván beszélni fognak a hiányzásaid következményeirõl és gondolnom megpróbálnak egy kicsit úgymond a "jó útra" terelni, vagyis, hogy ne hiányozz sokat!Sztem ne félj biztos nem szedik le a fejed-elvileg családsegítõ.
Készülj fel egy kis agytágító pszichológusra. Kérdezgetni fog arról, hogy szerinted miért történt ez, meg hogy miért nem tettél ellene, meg hogy hogyérzed magad ez miatt. Nekem csak a pszichológushoz kellet mennem, a fél évi bukás miatt, én meg azon voltam, hogy ha nem fejezi be, akkor leütöm. Készülj fel, hogy nagyon idegesítõ és hülye kérdéseket fog fel tenni.
20 ig.lan óra után már egy bizonyos büntetést is ki fognak rád szabni (nekünk azt mondták, hogy 10 óra az 50 ezer ft..), amit a szüleidnek ki kell fizetniük... Lehetett volna több eszed is, lógás helyett mentél volna orvoshoz, hogy hasmenésed van. Leellenõrizni nem tudja, és muszáj, hogy kiirjon a suliból egy hétre!
20 óra után már családsegítõhöz küldene? :O akkor nekem szerencsém van xD nem tudom pontosan mennyi de ennél több igazolatlanom van (de a legtöbb gyógytesi miatt :D) mondjuk én 18 vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat =) Rem nem fog idegesiteni mert én leûtöm az biztos xD Am 15 éves láány vok most 9.ikes :D

14 hetes vagyok, és időnként egy pár fogam olyan szinten kezd el fájni, hogy meg tudnék tőle őrülni, mintha ki akarna szakadni a helyéről. Mitől van ez?

A fogdokinál mikor voltam, és megkocogtatta azzal a fém bigyóval akkor meg nem fáj, csak belülr?l.

Legjobb válasz: Szedjél Tovitát. A gyerek elvonja tõled a kalciumot, aztán kipotyognak a fogaid. Én végig szedtem a terhességem alatt a fogorvosom ajánlásárára.

Szedjél Tovitát. A gyerek elvonja tõled a kalciumot, aztán kipotyognak a fogaid. Én végig szedtem a terhességem alatt a fogorvosom ajánlásárára.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!