Találatok a következő kifejezésre: Van olyan vagy valami, amit (347 db)

Van olyan eredményed valamiben, amire büszke vagy?

Legjobb válasz: Teljesítettem a világ leghosszabb egynapos evezõs versenyét... Budapest-Baja!

Teljesítettem a világ leghosszabb egynapos evezõs versenyét... Budapest-Baja!
Életem elsõ rejtvényfejtõ versenyén kezdõ kategóriában leggyorsabb idõ 0 hibapont több mint 150 versenyzõbõl, 1. hely. Na és a családom:-))
megszereztem a jogsimat es 10eve a 'sajàt labamon allok'!!
számítástechnikai eredményeimre (:
Egy este alatt 8 nõt dugtam meg. A könnyem is kicsordul amikor erre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Ehhez a teljesítményhez is tiszta szívbõl gratulálok. =D
A kérdező hozzászólása: =)
A kérdező hozzászólása: Az szép. =) Gratulálok. ^^
A kérdező hozzászólása: =)
1. helyezett lettem KRESZ versenyen általános iskolában :)

Van olyan étel / szósz vagy valami aminek olyan az íze mint a hagymás tejfölös chips-nek?

Van olyan étel / szósz vagy valami aminek olyan az íze mint a hagymás tejfölös chips-nek??? fontos lenne válaszokat kérnék köszönöm :DD??

Legjobb válasz: A Mekiben volt olyan azt hiszem zöld fûszeres tejfölös mártogató aminek olyan íze volt. Amikor elõször tunkoltam bele a krumplimat és kóstoltam meg akkor egybõl a hagymás tejfölös chips jutott az eszembe, hogy ennek a mártogatónak pont ilyen az íze. Finom volt! Ez ilyen szezonális mártogatós volt, azt hiszem, hogy a vastagabb burgonyához adták. Szóval még biztosan lehet majd valamikor újra kapni. :)

A Mekiben volt olyan azt hiszem zöld fûszeres tejfölös mártogató aminek olyan íze volt. Amikor elõször tunkoltam bele a krumplimat és kóstoltam meg akkor egybõl a hagymás tejfölös chips jutott az eszembe, hogy ennek a mártogatónak pont ilyen az íze. Finom volt! Ez ilyen szezonális mártogatós volt, azt hiszem, hogy a vastagabb burgonyához adták. Szóval még biztosan lehet majd valamikor újra kapni. :)
A kérdező hozzászólása: és házilag lehet készíteni ??
Biztosan lehet.
tejfolbe beletorsz par gerezd fokhagymat, es avval esed a sultkrumåit
De ez a chips nem fokhagymás, hanem rendes vöröshagymás+egy kis zöld fûszer van benne, szerintem.
Reszelt vöröshagymát tegyél tejfölbe, sót, borsot. húsokra, vagy sültkrumplira locsolva hasonló ez az ize.
Joghurt, só, metélt metélõhagyma(snidling) és nátriumglutamát. Mert az az, amire rászokunk. Só helyett tehstsz sültkrumplifûszert, abban van. De jobb, ha leszoksz, s ha kiürült a szervezetedbõl, akkor a snidlinges joghurtot vagy tejfölt imádni fogod. Zöldhagymaszár is jó, vag yengeggy kicsírázni vöröshagymát melegben, s a hajtását epríthatod.
Házilag UGYANAZT az ízt nem tudod elérni mert az aromákból és nátrium glutamátból áll....

Történelemre és biológiára fakultálódtam, de rengeteg más is érdekel, csak egyszerűen választanom kellett valamit júniusig. Tudtok olyan szakokat írni, illetve olyan állást amiknél szükségem van ezekre? Vagy valami mást, ami nektek bejött!

Köszönöm a válaszokat, számomra nagyon fontosak!:)

Legjobb válasz: Ha nem tudod még igazán, mivel szeretnél foglalkozni, ez a párosítás igazából a lehetõ legjobb. A biosz úgyis kell 5. tantárgynak, mert pl. töri-magyar mellé még egy választható tantárgy úgyis kéne. A töri pedig nagyon sok helyre jó, elfogadják humán és gazdasági szakokon is, meg hát amúgy is érettségiznél belõle. Mondjuk konkrétan történelemmel-biológiával foglalkozó szakot/munkát nem ismerek. :D De ha jól számolom van még 2(3?) éved eldönteni h hova szeretnél menni, ennyi idõsen még én se tudtam hova mennék.. Ez egy jó irány, mérnöki, vagy orvosi szakokon kívül bárhova mehetsz velük, igazából ráérsz még kitalálni.

Ha nem tudod még igazán, mivel szeretnél foglalkozni, ez a párosítás igazából a lehetõ legjobb. A biosz úgyis kell 5. tantárgynak, mert pl. töri-magyar mellé még egy választható tantárgy úgyis kéne. A töri pedig nagyon sok helyre jó, elfogadják humán és gazdasági szakokon is, meg hát amúgy is érettségiznél belõle. Mondjuk konkrétan történelemmel-biológiával foglalkozó szakot/munkát nem ismerek. :D De ha jól számolom van még 2(3?) éved eldönteni h hova szeretnél menni, ennyi idõsen még én se tudtam hova mennék.. Ez egy jó irány, mérnöki, vagy orvosi szakokon kívül bárhova mehetsz velük, igazából ráérsz még kitalálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Kicsit most megnyugodtam :)
Szerintem meg pont hogy a lehetõ legrosszabb. Pszichológiára ezek lehetnek felvételi tárgyak, de ahhoz elhivatottság kell. Ne azért menj oda, mert nincs jobb. Illetve esetleg gyógytornász szakra jó még. De ez, így, nem nyerõ. Humán szakokhoz kéne mellé még egy humán tárgy, reál szakokhoz meg még egy reál. Töri mellé lehetne matek, és akkor valami gazdasági. Vagy irodalom, illetve nyelv, és akkor töri, irodalom, nyelvszakok, jogász, etc. Biosz mellé meg kémia illene, és akkor biológus, gyógyszerész, esetleg vegyész, ha szereted a kémiát.
Egyébként a fakultáció a közép érettségire, illetve az emeltre készít fel. Ha irodalom-töribõl számítják a pontjaid, akkor azokat kell felvenni faktnak, a szabadon választható tárgyhoz elég az, amit órán megtanítanak. Minden esetre szerintem jövõre döntsd el, mi érdekel, és az alapján vedd fel a faktokat az utolsó évben. Bár kicsit hátrányban leszel, szóval többe kell majd készülnöd, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást! Én azért választottam ezt a kettõt, mert a humán és a reál irány is nagyon vonz...és döntésképtelen vagyok. A kémia nem a szívem csücske, viszont a biológia annál inkább. Magyarból és töribõl mindig kitûnõ voltam és nyelvekbõl sem vagyok rossz.:) Szinte "mindegy" mire megyek, de a kémiát és fizikát próbáltam elkerülni. De ezek is érdekelnek...(és meg tudom tanulni õket). Viszont nem kell már elõre megsiratni engemet...:D Szeptember legelején ha akarom, változtathatok! Ezért is írtam ki ezt a kérdést: mit gondoltok róla? És ha valaki tud valami jót, írja meg!;)
Ha nagy pénzt és biztos munkalehetõséget akarsz real felé menj, törivel csak akkor ha tanár akarsz lenni 100% biztosan. Egyéb esetben kitörölheted a diplomáddal, vagy kirakhatod a híd alá a "falra" biztos jól mutat. Magyarországon ez a pálya.
A kérdező hozzászólása: Nem leszek bölcsész. De semmi olyasmi sem, ami matek-fizikával jár. :p Ezt tudom. De a többit...? :(
Biológia nincs kémia nélkül. Tapasztalatból mondom.


csinálj reggel és este felüléseket az erösíti a hasfalat. Kezdj el sportolni valamit.
Húzd be a hasad.
A kérdező hozzászólása: mi poénos ember vagy :D:D:D:D:DD elsõnek köszönöm :)

Az olyan egyszerűbb autóban mint pl a régi swift van olyan elektronika vagy valami, ami egy bizonyos fordulat után leszabályoz? Hogy kell elképzelni, mi történik akkor?

Legjobb válasz: Minden injektoros autóban van. (Már 20 éve csak ilyet gyártanak, de a 25 évesek között is jónéhány ilyen. Dízeleknél lehet, hogy néhány évvel tovább tartotta magát a mechanikus rendszer, ezt nem tudom pontosan, de ott nincs rá igazán szükség, más okokból.) Ilyenkor a motor addig nem kap benzint, amíg egy bizonyos érték alá le nem csökken a fordulatszám. Ha üresben csinálod, akkor azt látod, hogy a motor visít és közben a fordulatszámmérõ a piros tartomány végén ingadozik; sebességben csinálva hiába nyomod a gázt, az autód nem gyorsul tovább.

Minden injektoros autóban van. (Már 20 éve csak ilyet gyártanak, de a 25 évesek között is jónéhány ilyen. Dízeleknél lehet, hogy néhány évvel tovább tartotta magát a mechanikus rendszer, ezt nem tudom pontosan, de ott nincs rá igazán szükség, más okokból.) Ilyenkor a motor addig nem kap benzint, amíg egy bizonyos érték alá le nem csökken a fordulatszám. Ha üresben csinálod, akkor azt látod, hogy a motor visít és közben a fordulatszámmérõ a piros tartomány végén ingadozik; sebességben csinálva hiába nyomod a gázt, az autód nem gyorsul tovább.
Így van és egy egyszerû régi Swiftben is van... Ott épp kihagy a gyújtás olyankor, hogy ne tudjon tovább pörögni.
inkáb gyujtás elvétellel oldják meg ezt, bár újabb kocsik között van egy kettõ ami az injektorok által befecskendezett üzemanyagot korlátozza le ha jól tudom, ezek nem "szaggató" hanggal tiltanak le ezáltal hanem simán csak megállnak egy fordulaton, mint a diesel...
1-es vagyok. Nem lehet csak a gyújtást elvenni, mert az égetlen benzin tönkreteszi a katalizátort. (Az viszont igaz, hogy amikor az injektor nem ad benzint, az autók többségében a gyertya se ad szikrát, hogy ne termeljen nitrogénoxidot.)

Van valami olyan banki lekötés vagy valami amire rendes kamat van, de folyton tehetek hozzá és a kamat aszerint adódik hozzá hogy amennyi van éppenséggel rajta?

Legjobb válasz: Valamilyen rendszerességgel gondoltad a hozzátevést? Esetleg hosszabb távon? Mert akkor szerintem nem bankban kellene gondolkoznod.

Valamilyen rendszerességgel gondoltad a hozzátevést? Esetleg hosszabb távon? Mert akkor szerintem nem bankban kellene gondolkoznod.
A kérdező hozzászólása: Igen , havi szinten 2x 45, 000 ft-ot tennék rá.
Navigációs program. IGO például.

Mivel lehetne fehér csipkét áthúzni feketére? Van valami olyan toll vagy valami amivel ez megoldható?

Egy ruhán lév? fehér csipkéb?l szeretnék feketét varázsolni..

Legjobb válasz: Hát ha mûszálas, akkor leginkább sehogy, ha nem az, akkor ruhafestékkel, bár mivel ruhán van, gyanítom nem akarod az egészet befesteni. Fejtsd le és varrj rá feketét, ha nem megy, se nagymamának, se senkinek, akkor vidd el varrónõhöz, nem hiszem, hogy nagyon sokat kérne érte.

Hát ha mûszálas, akkor leginkább sehogy, ha nem az, akkor ruhafestékkel, bár mivel ruhán van, gyanítom nem akarod az egészet befesteni. Fejtsd le és varrj rá feketét, ha nem megy, se nagymamának, se senkinek, akkor vidd el varrónõhöz, nem hiszem, hogy nagyon sokat kérne érte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!