Találatok a következő kifejezésre: Van olyan vagy valami (845 db)

Történelemre és biológiára fakultálódtam, de rengeteg más is érdekel, csak egyszerűen választanom kellett valamit júniusig. Tudtok olyan szakokat írni, illetve olyan állást amiknél szükségem van ezekre? Vagy valami mást, ami nektek bejött!

Köszönöm a válaszokat, számomra nagyon fontosak!:)

Legjobb válasz: Ha nem tudod még igazán, mivel szeretnél foglalkozni, ez a párosítás igazából a lehetõ legjobb. A biosz úgyis kell 5. tantárgynak, mert pl. töri-magyar mellé még egy választható tantárgy úgyis kéne. A töri pedig nagyon sok helyre jó, elfogadják humán és gazdasági szakokon is, meg hát amúgy is érettségiznél belõle. Mondjuk konkrétan történelemmel-biológiával foglalkozó szakot/munkát nem ismerek. :D De ha jól számolom van még 2(3?) éved eldönteni h hova szeretnél menni, ennyi idõsen még én se tudtam hova mennék.. Ez egy jó irány, mérnöki, vagy orvosi szakokon kívül bárhova mehetsz velük, igazából ráérsz még kitalálni.

Ha nem tudod még igazán, mivel szeretnél foglalkozni, ez a párosítás igazából a lehetõ legjobb. A biosz úgyis kell 5. tantárgynak, mert pl. töri-magyar mellé még egy választható tantárgy úgyis kéne. A töri pedig nagyon sok helyre jó, elfogadják humán és gazdasági szakokon is, meg hát amúgy is érettségiznél belõle. Mondjuk konkrétan történelemmel-biológiával foglalkozó szakot/munkát nem ismerek. :D De ha jól számolom van még 2(3?) éved eldönteni h hova szeretnél menni, ennyi idõsen még én se tudtam hova mennék.. Ez egy jó irány, mérnöki, vagy orvosi szakokon kívül bárhova mehetsz velük, igazából ráérsz még kitalálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Kicsit most megnyugodtam :)
Szerintem meg pont hogy a lehetõ legrosszabb. Pszichológiára ezek lehetnek felvételi tárgyak, de ahhoz elhivatottság kell. Ne azért menj oda, mert nincs jobb. Illetve esetleg gyógytornász szakra jó még. De ez, így, nem nyerõ. Humán szakokhoz kéne mellé még egy humán tárgy, reál szakokhoz meg még egy reál. Töri mellé lehetne matek, és akkor valami gazdasági. Vagy irodalom, illetve nyelv, és akkor töri, irodalom, nyelvszakok, jogász, etc. Biosz mellé meg kémia illene, és akkor biológus, gyógyszerész, esetleg vegyész, ha szereted a kémiát.
Egyébként a fakultáció a közép érettségire, illetve az emeltre készít fel. Ha irodalom-töribõl számítják a pontjaid, akkor azokat kell felvenni faktnak, a szabadon választható tárgyhoz elég az, amit órán megtanítanak. Minden esetre szerintem jövõre döntsd el, mi érdekel, és az alapján vedd fel a faktokat az utolsó évben. Bár kicsit hátrányban leszel, szóval többe kell majd készülnöd, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást! Én azért választottam ezt a kettõt, mert a humán és a reál irány is nagyon vonz...és döntésképtelen vagyok. A kémia nem a szívem csücske, viszont a biológia annál inkább. Magyarból és töribõl mindig kitûnõ voltam és nyelvekbõl sem vagyok rossz.:) Szinte "mindegy" mire megyek, de a kémiát és fizikát próbáltam elkerülni. De ezek is érdekelnek...(és meg tudom tanulni õket). Viszont nem kell már elõre megsiratni engemet...:D Szeptember legelején ha akarom, változtathatok! Ezért is írtam ki ezt a kérdést: mit gondoltok róla? És ha valaki tud valami jót, írja meg!;)
Ha nagy pénzt és biztos munkalehetõséget akarsz real felé menj, törivel csak akkor ha tanár akarsz lenni 100% biztosan. Egyéb esetben kitörölheted a diplomáddal, vagy kirakhatod a híd alá a "falra" biztos jól mutat. Magyarországon ez a pálya.
A kérdező hozzászólása: Nem leszek bölcsész. De semmi olyasmi sem, ami matek-fizikával jár. :p Ezt tudom. De a többit...? :(
Biológia nincs kémia nélkül. Tapasztalatból mondom.
csinálj reggel és este felüléseket az erösíti a hasfalat. Kezdj el sportolni valamit.
Húzd be a hasad.
A kérdező hozzászólása: mi poénos ember vagy :D:D:D:D:DD elsõnek köszönöm :)

Cegléden van levéltár vagy valami olyan hely ahol lehet családfakutatást végezni? Ha van hol?

Nem olyan régóta de egyre inkább foglalkoztat ez a téma, nagyon kíváncsi vagyok kik voltak az ?seim, és a jelenben kik azok a rokonaim akikr?l nem tudok. Nagyon szépen köszönöm el?re a válaszokat :)

Legjobb válasz: Templomokban lévõ régi anyakönyvek (születést halált fölírták bennük). Persze elõtte a még élõ rokonokat kérdezd ki hogy kik voltak a szüleik nagyszüleik, mikor születtek, milyen vallásúak voltak (ebbõl fogod tudni melyik templomot keresd föl).

Templomokban lévõ régi anyakönyvek (születést halált fölírták bennük). Persze elõtte a még élõ rokonokat kérdezd ki hogy kik voltak a szüleik nagyszüleik, mikor születtek, milyen vallásúak voltak (ebbõl fogod tudni melyik templomot keresd föl).
Az Anyakönyvi hivatalokban is lehet kutatni. De elõbb tudnod kell a szüleid, nagyszüleid adatait kiinduló pontnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyszüleim, szüleim adatait természetesen tudom, még a dédimamámét is, õ most is él :)

Mostanában vagy 2 hete gyakran van olyan hogy valami nyilall a gégémbe! Dohányzok de nem sok ideje kb 1 éve! Kicsit félek hogy mi lehet a baj! De a torkom nem fáj vagy duzzanat sincs! Mi lehet a baj oka?

Legjobb válasz: A magyar nyelv érdekessége. Ugye nyilall a gégéd, és nem nyíllal a gégédben éled hétköznapjaidat? Mert nem mindegy...

A magyar nyelv érdekessége. Ugye nyilall a gégéd, és nem nyíllal a gégédben éled hétköznapjaidat? Mert nem mindegy...
Lehet mástól is, de a cigit a legkönnyebb elhagyni.

Van olyan film amiben a főszereplő jól néz ki és be van nyugtatózva vagy valami hasonló filmet?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést már feltetted, és akkor is értelmetlen volt.

Ezt a kérdést már feltetted, és akkor is értelmetlen volt.
öö szívmûtéte van elaltatják és nemtud elaludni és a lelke összevissza járkál mûtét közben ?? :DDD
Kölykök
Rekviem egy álomért? (bár az nem nyugtató)

Tudnátok linkelni olyan oldalt, ahol makroökonómiai feladatok vannak kidolgozva? Vagy valami jó könyvet ismer valaki?

Mesterszak felvételihez kéne és mi szinte középiskolai szinten tanultuk, az meg oda nem elég.

Legjobb válasz: Mankiw-Makroökonómia, kapható hozzá fgy. is

Mankiw-Makroökonómia, kapható hozzá fgy. is

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!