Találatok a következő kifejezésre: Van olyan vagy bármi (116 db)

Van valami olyan gyakorlat, vagy bármi, amiből eltudom dönteni, hogy a kutya melyikünket tart falkavezérnek?

Nagyon domináns...

Legjobb válasz: A kutya a gazda alatt kellõ távolságban helyezkedik el a rangsorban, ha: - bármikor, bárhol be tudod hívni a kutyát - a kutyának nincs szeparációs szorongása - a kutya bármit (játékot, kaját) átenged a gazdájának - a kutya nem ugrál - a kutya nem pofázik a póráz végén, nem támad meg másokat, más kutyákat - a kutya nem húz a póráz végén - nincs folyton útban, nem tolakszik - a gazda bármikor bemehet a személyes terébe És még van egy csomó jele. Vannak gyakorlatok, pl a japán vacsora (földön eszel és nem mehet oda), a hazaérkezés rituáléja (hazajössz és nem rohanhat le) meg ilyesmi, ezek egyben lemérik, hogy mennyire jó a viszony, s fejlesztik is azt. Igazából, ha azok közül, amiket felsoroltam, néhány hibádzik, attól még lehetsz te a feljebbvaló, csak nem biztos, hogy elég a rangsorbeli távolság köztetek... nem mindegy, hogy mindketten a létre fölsõ harmadában álltok valahol, vagy a gazda a létra fölsõ harmadában, a kutya pedig az alján. Azért nem használom a falkavezér szót, mert ugye, ha van egy 3 gyermekes család, ott nem lehet mindenki falkavezér (mert mondjuk Anya az ;)), de mindenkinek kellõ mértékben a kutya feljebbvalójának kell lennie.

A kutya a gazda alatt kellõ távolságban helyezkedik el a rangsorban, ha: - bármikor, bárhol be tudod hívni a kutyát - a kutyának nincs szeparációs szorongása - a kutya bármit (játékot, kaját) átenged a gazdájának - a kutya nem ugrál - a kutya nem pofázik a póráz végén, nem támad meg másokat, más kutyákat - a kutya nem húz a póráz végén - nincs folyton útban, nem tolakszik - a gazda bármikor bemehet a személyes terébe És még van egy csomó jele. Vannak gyakorlatok, pl a japán vacsora (földön eszel és nem mehet oda), a hazaérkezés rituáléja (hazajössz és nem rohanhat le) meg ilyesmi, ezek egyben lemérik, hogy mennyire jó a viszony, s fejlesztik is azt. Igazából, ha azok közül, amiket felsoroltam, néhány hibádzik, attól még lehetsz te a feljebbvaló, csak nem biztos, hogy elég a rangsorbeli távolság köztetek... nem mindegy, hogy mindketten a létre fölsõ harmadában álltok valahol, vagy a gazda a létra fölsõ harmadában, a kutya pedig az alján. Azért nem használom a falkavezér szót, mert ugye, ha van egy 3 gyermekes család, ott nem lehet mindenki falkavezér (mert mondjuk Anya az ;)), de mindenkinek kellõ mértékben a kutya feljebbvalójának kell lennie.
Tehát elengeded a behívhatatlan kutyádat séta közben úgy hogy nem jön ki más kutyákkal jól.. Ehhez csak gratulálni tudok. Örüljél neki hogy még nem olyan kutyához ment hozzá aki esetleg szintén nem kedveli a kutyákat.. Errõl jut eszembe. Voltunk fressnapf-be okos p¤csa nagyon menõ kan yorkin még nyakörv sincs oda megy ahova akar. Oda jött hozzánk és egyszerûen a két szintén kan kutyám közé pisilt.. aztán még meg is morogta õket... A csaknak meg mondom hogy ha most az én kutyáim megeszik egy falatba az õvék akkor én tartok rosszul harci kutyákat ugye? Csak mert a hölgyemény eddig oda se nézet hogy mit csinál a vararcs.. a végén még õ volt felháborodva hogy hogy lehet ilyen kutyákat behozni...
Ha mindenkivel domináns akkor értelmetlen a kérdés. Magától nem fog elfogadni, azért keményen meg kell dolgozni, de ha ragaszkodsz hozzá: szerintem az egyik legnehezebb feladat a behívás, vagy lehívás kutyáról/macskáról/akármirõl, amit üldözõbe vett.
Nálunk nincs futtató. Van egy erdõ, azt kész. Ahol más kutyások is vannak. :) Meg fák, sûrû aljnövényzet... Az ismerõs kutyák pedig már messzirõl jönnek, hogy jajj de jóó játééék. Szóval nem. Nekünk nem való a hosszú póráz. Egyrészt ezért nem. Másrészt azért, mert nekünk a behívással kölyök koruk óta akkor volt problémánk, ha megjelent szemben egy másik kutya. Ezért kutya nélküli helyzetekben nekünk a hosszú póráz fölös súly volt. :D
Tévedés ne essék én egyszer sem használtam^^ csak jó dolognak tartom mert segíthet. Egyébként a hosszú póráz nem arra való hogy a kutya abban játsszon. A behívás tanításához kell. Amíg nem behívható a kutya addig ne játsszon csak a futtatón. Ott meg nem kell rá a póráz :)
A hosszú pórázt is meg tanulni használni (vagyis nem kell, de érdemes). Lovasok elõnyben, én pl. minden pillanatban képes vagyok a bármilyen irányba rohangászó kutyán/lovon a kellõ hosszúságra engedni és visszavenni a pórázt, anélkül, hogy az állat belelépne, ha van némi súlya a póráznak nagyon oda se kell nézni, pedig nem vagyok szupertálentum. :) Persze 10 másik rohangászó kutya nehezíti a helyzetet, ezért meg kell tartani a kellõ távolságot, de az biztos, hogy a magam részérõl hosszú póráz nélkül nyílt területen nem tanítanék behívást még akkor sem, ha a kutya tudja, hogy mikor van rajta és mikor nincs.
A hosszú póráz nem megoldás mindenkinek. Nekem mudim van, aki a hosszú póráz végén mintha teleportálással közlekedne... egyik pillanatban elõtted van, a másikban mögötted, hopp, már körbe is tekert, aztán már el is vágta a játszótárs kutya lábát, a kezedet, és készen is vagy. A mudihoz képest az amerikai buldog egy lassú kutya. Mi, amikor hosszú pórázzal próbálkoztunk, a többi kutyás nagy ívben került minket, mert több kellemetlenséget jelentettünk azzal, mint a nélkül. Nekünk is a kutyák a gyengéink, de mi úgy csináljuk, hogy ha meglátok a távolban valakit, behívom a kutyáimat, pórázra veszem. Az ismerõs kutyák gazdijai pedig nagyon rendesek, mert tudják, hogy a kutyáim csak idióták, ezért, mikor velük kerülünk szembe, tudom gyakorolni a behívást, s már sok eredményt el is értem.
Most írtam le egy másik kérdésben. Hosszú póráz létezik. használható is. Nem okoskodásról van szó, a felelõtlen te vagy nem én.. El lehet engedni a kutyát mezõn is persze.. ha jön egy nyúl akkor meg veszel majd másik kutyát ? Az a Baj hogy nagyon nagy divat lett mostanában elengedni a kutyát mert látják az emberek hogy 1-2 kutyásnak megy.. Csak az a baj hogy 10bõl csak 2nek a többi miatt meg utálják azt a kettõt is akinek menne.. Az ambullról meg annyit hogy kevés nehezebben kezelhetõ kutya van^^
A kérdező hozzászólása: Kedves Diesel, akinek tudjuk, két amerikai bulldogja van... Az én kutyám kicsit nagyobb falat mint a tieid, és szuka, és van rajta fojtó, köszöni szépen, de ebbe most ne menjünk bele. Hogy tanítsam meg a behívásra, ha soha nem engedem el? Nyilván nem a Westend elõtti zöld részen tanítgatom, hanem a réten, mezõn, hol idõnként szembejön 1-2 kutya. Egyébként szájkosárban sétálunk, de igazán köszönöm az okoskodásod.
A kérdező hozzászólása: A behívás nem mindig megy. A japán vacsora megvolt többször is, nem félti sem a helyét, sem a játékait, sem az ételt. Miután odaadtam bármikor elvehetem, szóval. Más kutyákkal nincs jó viszonya, ha meglát egyet séta közben, azonnal odarohan, nem érdekli ha hívom. Más esetekben megy a behívás. Szépen sétál már, sokáig húzott, de az tény, hogy elõttem megy, tekereg, sokszor bökdösöm, hogy menjen már, és ne elõttem.
A behívás mértéke. Ha bármilyen helyzetbõl elsõre be tudod hívni, akkor egyértelmûen vezetõként tekint rád. Szerintem ez tükrözi legjobban a kutya-gazda kapcsolatot.
Diesel: ez mind szép és jó, amit írsz, de honnan tudod, hogy van-e kutyafuttató? Mert pl. Székesfehérváron nincs. A kutya pedig nem élhet örök életében pórázon. Nyilván a kérdezõ sem kutyák között engedi el a kutyáját, a hosszúpóráz pedig egy darabig valóban jó megoldás, kb. addig, míg a kutya rá nem jön, hogy rajta van.

Van itt olyan, aki érezte, hogy megfogant a bébi? Aktus után pár nappal apró alhasi görcsök, szédülés, fáradság, mellfeszülés vagy bármi! Hmm?

Vagy csak a pozitív teszt után? Mikor "normális"?

Legjobb válasz: Ilyen nincs. Pár nappal késõbb még be sem ágyazódik. A hormonális változás sem akkora, hogy abból bármit is lehessen érezni. Ha ilyen tünetek vannak, amiket írsz, az valami más következménye.

Ilyen nincs. Pár nappal késõbb még be sem ágyazódik. A hormonális változás sem akkora, hogy abból bármit is lehessen érezni. Ha ilyen tünetek vannak, amiket írsz, az valami más következménye.
Szerintem ez csak valami pszichés dolog lehet. Talán ha valaki nagyon-nagyon akarja, akkor az produkálhat ilyet, vagy véletlen egybeesés. Az elõfordulhat, hogy egy nõ egyszerûen megérzi, hogy "most sikerült", de testi tünetek biztos nincsenek.
Aktus után legalább 2 hétig NEM LEHET tüneted, mivel még be sem ágyazódott a megtermékenyített petesejt a méhbe. A megtermékenyítés után is 1 hét mire leér a méhbe, onnan még 1 hét mire teljesen megtapad a méhben. Érted? Tehát tuti nem vagy terhes, vagy nem abból az aktusból amelyikbõl gondolod.
Én mindkettõnél az aktus után tudtam, hogy bébi van! Így minden apró tünetet az elejétõl éreztem.
A kérdező hozzászólása: Nem vérzés, hanem úgymond rózsaszínes folyás.
Ezt azt is jelezheti, hogy nem problémamentes a beágyazódás. Persze lehet, hogy magától megoldódik, és minden rendben lesz, de az is lehet, hogy nem fog megtapadni.
Nekem a menzi után 2 héttel késõbb ismét "megjött" 2 napra... Utána hányinger, görcsölések, kívántam dolgokat stb. 5 negatív teszt után és az 5. héten méhenkívüli terhességnek nézett terhesség "eredménye" vasárnap volt egy éves :) Párom névnapján sikerült teherbe esnem :)
Amikor megfogant a babám, a nemvárt elõtt egy héttel futópadozás közben jó erõsen belenyilallt az alhasamba a fájdalom (soha nem volt elõtte ilyen, pedig hetente kétszer-háromszor lefutottam az 5-7 kilométeremet). Tisztán elmlékszem, mert utána egy héttel erõs + lett a tesztem :-)
A kérdező hozzászólása: Hát, sajnos a menstruációval távozott erõs görcsök kíséretében. Egyébként egy ismerõsöm, aki állapotos, szintén beszámolt arról, hogy érezte még a nemvárt mensi elõtt a tüneteket. És orvosilag is megmagyarázható, mert állítólag már a megtermékenyített petesejt termeli a hormonokat...
És ez így van......
A vérzés mindig jelez valamit. Nekem már az 5 héten volt, de azonnal orvos! Mondjuk neked még meg sem kellett volna jönnie, így gondolom bármi lehet.
Lehetséges, de soron kívüli vérzés sosem jó jel! Egyszer itt javasolta egy anyuka, hogy vérezgetésnél érdemes orvoshoz menni, és akkor tud adni rá valamilyen hormontablettát, ami megakadályozza a vetélést.
A kérdező hozzászólása: Nemvárt elõtt 5 nappal pár csepp vér távozott. Én ezt a beágyazódásnak tudom be. Szerintetek?
Majd írd meg
Az alhasamban szúró érzést én is érzek, de lehet, hogy ez csak a peteérés jele.
A kérdező hozzászólása: Én is apró pici jelekbõl mondjuk azt, hogy tudom. Nincs az, hogy nagyon nagyon akarnám, nemrég szültem és még nemigazán hevertem ki a szülés utáni dolgokat. Sztem baba van, akkor is, ha nem érezhetem. Elõzõ hónapban nem jöhetett össze, mert csináltam tesztet... Szóval csak most januárban... Azóta is szédülök stb. és most biztos nevetni fogtok, de az a bizonyos fészekrakó ösztön... Éjfélig pakoltam, takarítottam...nem bírtam abbahagyni... De ha kíváncsiak vagytok az eredményre, hónap vége felé kell nemmegjönnie, akkor csinálok tesztet és megírom Nektek. Jó?
Tulajdonképpen pszihésen teljesen tisztában voltam azzal, hogy babu lesz. Aztán igenis éreztem hasi szúró érzéseket és ami nálam tuti jel, hogy a melleimen, nagyon erõsen elkeztek lilulni és egyre erõsebben látszódtak az erek. Aztán éreztem, hogy a melleim "megtelnek", és teljesen mások lesznek. Apró görcsök, ami még a nemvárt elõtt jelentkezett. Szóval apró pici dolgok amibõl tudtam.
Utolsónak: És mit éreztél pontosan?
Együttlét után 10 nappal ciklus 17. napján hatalmas fájó pattanásaim lettek... SOHA nincs pattanásom... Ez nekem már mutatta , hogy valami készül de tünet csak havi után jött...

Mostanában elég sokszor vagyok étvágytalan, ha csak bárminemű ételre rágondolok, már hányingerem van. Csak azért eszek, hogy ne legyek rosszul. Nincs esetleg olyan étel vagy bármi, amitől megönne az étvágyam és nem kerül egy vagyonba?

Legjobb válasz: 17 éves vagyok, természetesen nem várok babát!:) Velem is sok rossz dolog történt, a sok idegeskedés miatt 10 kilót fogytam. Ha azt nézzük, hogy mindezt majdnem egy év alatt, akkor nem számít nagy dolognak, csakhogy 48 kilóból lettem 40, jelenleg 39. Kivannak a bordáim elöl-hátul, sokan megkérdezték a suliban, hogy anorexiás vagyok-e, de nem, pszichikailag semmi bajom, viszonylag jó a közérzetem, csak aggaszt, hogy hónapok óta nem bírok hízni egy dekát sem...:// már a barátom és anyum is szóvá tette, és engem is zavar... Sosem akartam ilyen deszka lenni mint amilyen most vagyok. Szinte már csak izom van rajtam (hisz kb.mindent lefogytam a bõrömön kívül), és a karom-combom fele olyan vastag, mint volt.. Nem akarok megint 48 kg lenni, csak nor

A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok, természetesen nem várok babát!:) Velem is sok rossz dolog történt, a sok idegeskedés miatt 10 kilót fogytam. Ha azt nézzük, hogy mindezt majdnem egy év alatt, akkor nem számít nagy dolognak, csakhogy 48 kilóból lettem 40, jelenleg 39. Kivannak a bordáim elöl-hátul, sokan megkérdezték a suliban, hogy anorexiás vagyok-e, de nem, pszichikailag semmi bajom, viszonylag jó a közérzetem, csak aggaszt, hogy hónapok óta nem bírok hízni egy dekát sem...:// már a barátom és anyum is szóvá tette, és engem is zavar... Sosem akartam ilyen deszka lenni mint amilyen most vagyok. Szinte már csak izom van rajtam (hisz kb.mindent lefogytam a bõrömön kívül), és a karom-combom fele olyan vastag, mint volt.. Nem akarok megint 48 kg lenni, csak nor
én is hasonló cipõben járok, csak ez nálam pszichés eredetû. nem a kajával van a bajom mint a bulimiásoknak és az anorexiásoknak, hanem sok rossz dolog történt velem, ami miatt beszûkült a gyomrom nem kívánom az ételt. szerintem ne erõltesd a kaja dolgot, mert attól csak rosszabb lesz. esetleg B vitaminokat kipróbálhatod.
Én megmondom Neked õszintén, hogy én amikor terhes voltam, akkor voltam így, hogy még a kaja gondolatától is hányingerem volt. Ez az eshetõség teljesen kizárható?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok, természetesen nem várok babát!:) Velem is sok rossz dolog történt, a sok idegeskedés miatt 10 kilót fogytam. Ha azt nézzük, hogy mindezt majdnem egy év alatt, akkor nem számít nagy dolognak, csakhogy 48 kilóból lettem 40, jelenleg 39. Kivannak a bordáim elöl-hátul, sokan megkérdezték a suliban, hogy anorexiás vagyok-e, de nem, pszichikailag semmi bajom, viszonylag jó a közérzetem, csak aggaszt, hogy hónapok óta nem bírok hízni egy dekát sem...:// már a barátom és anyum is szóvá tette, és engem is zavar... Sosem akartam ilyen deszka lenni mint amilyen most vagyok. Szinte már csak izom van rajtam (hisz kb.mindent lefogytam a bõrömön kívül), és a karom-combom fele olyan vastag, mint volt.. Nem akarok megint 48 kg lenni, csak normális életet szeretnék végre élni...!!!!

Van olyan középiskola, vagy bármi más 8. után, ahol fotósnak tanulhatok?

Budapest környékén lév? kéne, jobb esetben a IX. kerhez közeli. De bármilyet tudtok ajánlani akkor nyugodtan írjátok meg! Szeretnék fotózni, és 8. év végén tovább tanulni egy ilyen iskolában, ha van rá lehet?ség! KÖszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Budapesten, a 10. kerületben a Szent László Gimnáziumban van egy olyan szak, hogy tömegkommunikáció. Nem kifejezetten fotós szak, hanem sok minden más is idetartozik. Tanulni lehet fotózást, filmkészítéssel kapcsolatos dolgokat - filmvágás, felvételkészítés, stb., újságírás, ilyesmiket. Utána te továbbmehetsz majd felsõoktatásba, ha a késõbbiekben a fotózás érdekel. Középiskolában sztem konkrétan nincs olyan, ami csak fotózással foglalkozik, azt majd érettségi után lehet majd, ha továbbtanulsz. OKJ-tanfolyam, v. ahol ilyet oktatnak. De középiskolának olyat ajánlok, mint a Szent Laci töm.komm. szakja.

Budapesten, a 10. kerületben a Szent László Gimnáziumban van egy olyan szak, hogy tömegkommunikáció. Nem kifejezetten fotós szak, hanem sok minden más is idetartozik. Tanulni lehet fotózást, filmkészítéssel kapcsolatos dolgokat - filmvágás, felvételkészítés, stb., újságírás, ilyesmiket. Utána te továbbmehetsz majd felsõoktatásba, ha a késõbbiekben a fotózás érdekel. Középiskolában sztem konkrétan nincs olyan, ami csak fotózással foglalkozik, azt majd érettségi után lehet majd, ha továbbtanulsz. OKJ-tanfolyam, v. ahol ilyet oktatnak. De középiskolának olyat ajánlok, mint a Szent Laci töm.komm. szakja.
nem érdemes fotósnak tanulni, : / nincs jövõje, jöhet a lepontozás de azért ez jelentõs dolog

Van itt olyan anyuka/kismama aki a terhessége alatt Symbicort forte, vagy bármi más atszmás gyógyszert szedett? A kisbabátoknak lett bármi baja a gyógyszertõl?

Már jó néhány éve nem szedek az atszmámra semmilyen gyógyszert, mert szinte teljesen megszûntek a tüneteim. Most viszont 2 napja újra atszmás tüneteim vannak, ( erõs hörgés, sípolás, gyengeség, fulladás) viszont a házi orvosom majd csak január 2. án fog újra rendelni, 34. hetes terhes vagyok. Nagyjából fél órája vettem be a régi gyógyszerembõl 2 puffintást, és már érzem hogy sokkal jobban vagyok. Viszont félek nehogy baja legyek ettõl a kicsinek. Tudnátok ebben valami tanácsot adni?

Legjobb válasz: Asztma a vizsgálatok alapján a nõk 1/3-nál javul, 1/3-nál romlik, 1/3-nál meg nem változik. Én nem háziorvoshoz, hanem szakorvoshoz jártam terhességem alatt, õ rendszeresen látni akart. Máskor csak félévente szoktam menni, most 2 havonta kellett. Szakorvosi javaslatot is kaptam szüléshez, ha gond lenne. Ezek a gyógyszerek nem kerülnek a véráramba, így nem okoznak gondot a babánál. DE! Én nem bíznám magam terhesen a saját kezelésemre. Szakorvos kellene, de minimum háziorvos, habár õ nem tudom mennyire ért hozzá. (Rendszeres szakorvosi javaslat nélkül ír fel asztmagyógyszert? Régi gyógyszered még nem járt le?)

Asztma a vizsgálatok alapján a nõk 1/3-nál javul, 1/3-nál romlik, 1/3-nál meg nem változik. Én nem háziorvoshoz, hanem szakorvoshoz jártam terhességem alatt, õ rendszeresen látni akart. Máskor csak félévente szoktam menni, most 2 havonta kellett. Szakorvosi javaslatot is kaptam szüléshez, ha gond lenne. Ezek a gyógyszerek nem kerülnek a véráramba, így nem okoznak gondot a babánál. DE! Én nem bíznám magam terhesen a saját kezelésemre. Szakorvos kellene, de minimum háziorvos, habár õ nem tudom mennyire ért hozzá. (Rendszeres szakorvosi javaslat nélkül ír fel asztmagyógyszert? Régi gyógyszered még nem járt le?)
Elõzõhöz: én Ventolint és Seretidet szedek.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére unoka tesómnak pont olyan gyógyszere van amit én régen használtam. Nem tudom hogy õ megvizsgálna e ezzel, vagy felírna e bármit, mert azóta mi már elköltöztünk, és nem a régi házi orvosomhoz járok már.
Én ezt használtam meg a ventolint olyan 5 hónapig. A dokim azt mondta, hogy azzal többet ártanánk ha a gyógyszert abbahagynánk és fulladnék. Aztán elköltöztünk másik albérletbe ahol nincs padlószõnyeg és teljesen megszûnt minden tünetem. :-) Pedig addig volt hogy úgy fulladtam hogy az ügyeleten kötöttem ki. Valószínû az ezeréves szõnyeg miatt volt.
Az én háziorvosom csak a rendszeresen vitt szakorvosi javaslat alapján ír fel gyógyszert. Jó lenne mindenképp, ha orvos látna. (1.vagyok)

Mobilnetem van Laptopomhoz és ha nem nézek filmet a neten max 1 hétig gyors aztan követketö 30 napban megint olyan lassú hogy hihetlen, Van olyan mobilnet ami korlátlan és barmennyiszer nézek filmet, vagy barmit gyors marad? Mennyi egy olyan?

15 perc kell hogy megnezzek egy rohadt 3 perces videot youtubon :D

Legjobb válasz: Korlátlan mobilnet nincs. Látod milyen drága egy pár gigás... Csak mobilnet jöhet szóba?

Korlátlan mobilnet nincs. Látod milyen drága egy pár gigás... Csak mobilnet jöhet szóba?
Korlátlan mobilinternet nincs de a Telenornál 1490Ft-ért meg lehet rendelni olyan opciót hogy ha túlhasználod a netet akkor a böngészést ne lassítsák le illetve még plusz 1000Ft-ért olyan opció is van amiben éjszaka 100 GB adatforgalom áll a rendelkezésedre.
A kérdező hozzászólása: 2. Köszi! 1. : nem csak, barmi más is , csak ne legyen ilyen [email protected] :)
#1 vagyok. Diginél 2700-ért havonta 20 megás korlátlan netet kapsz. Bõven elég szerintem.

Van olyan, akiknél sokáig nem jött össze az első baba, és aztán anélkül, hogy bármit változtattak volna, mégis sikerült? Vagy ha hónapokig nem jön, akkor már biztosan van valami gond?

Mi már fél éve próbálkozunk,és nem tudom,hogy ilyenkor még türelmesnek kellene lenni,vagy orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Légy türelmes! Orvoshoz 1-1.5 év után érdemes menni! Mi 3 éve próbálkozunk kis tesóval,voltunk dokinál,de rendben van velünk minden,tehát türelemmel kell lennünk,ami persze nem olyan könnyû mint ahogyan az orvos mondja :) !

Légy türelmes! Orvoshoz 1-1.5 év után érdemes menni! Mi 3 éve próbálkozunk kis tesóval, voltunk dokinál, de rendben van velünk minden, tehát türelemmel kell lennünk, ami persze nem olyan könnyû mint ahogyan az orvos mondja :) !
6 év után, 30 évesen sikerült de nem tettünk semmi különöset. Elötte az orvos mondta minden rendben van velem is de mégsem sikerült.
légy türelmes, valakiknek nagyon sokat kell érte "dolgozni", hogy egy "apró" kis boldogság bearanyozza életük többi részét :)
5 év után lettem terhes, semmit nem csiláltunk másképp....1.5 év után mentünk orvoshoz, azt mondták egyikõnknek sem lehet természetes úton gyereke!TÉVEDTEK:D
5 hónapos próbálkozás után összejött...Hogy mit csináltam másképp?Meguntam az állandó tesztelgetést, ezen való görcsölést...és bejött, tényleg igaz hogy el kell engedni és jön. :) 34 hkm

Van olyan nyelvoktató csomag, vagy bármi, amiben a nyelvtudásnak megfelelő filmek, mesék vannak (mint az oxfordos rövidített könyvek). Vagy esetleg weboldal, ahol találok ilyeneket?

Legjobb válasz: A Project könyvekre gondolsz? Mert az Oxfort, egy könyvesbolt (úgy tudom), de nem egy könyv. Amúgy ha a Projectre is gondolsz, nem tudok róla, hogy lenne olyan csomag, stb..

A Project könyvekre gondolsz? Mert az Oxfort, egy könyvesbolt (úgy tudom), de nem egy könyv. Amúgy ha a Projectre is gondolsz, nem tudok róla, hogy lenne olyan csomag, stb..
A kérdező hozzászólása: A könyvekkel, csak arra gondoltam, hogy ugye ezek rendes mûvek egyszerûsített változatai, és, hogy ilyen filmet szeretnék, ami a szókincsnek megfelelõen nehéz. Pl. egy hétköznapi beszélgetés, amit egy kezdõ is megért stb.
Mar elnezest, elso hozzaszolo, de Oxford az egy varos Angliaban. Ott talalhato az University of Oxford. Van egy reszleguk: "Oxford University Press is a department of the University of Oxford. It furthers the University's objective of excellence in research, scholarship, and education by publishing worldwide." Az Oxford nyelvkonyvek, a szokincsnek megfeleloen egyszerusitett es roviditett regenyek, konyvek, egyeb oktatoanyagok Oxfordban keszulnek, es valahogy odakerulnek a magyar boltokba is. Foleg az OXFORD konyvesboltba. :)
Ha beirod a You Tube-ra: Fairy Tales, talalsz egy csomo meset angolul.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
gyerekeknek: Gogo loves English English Time Kid's abc leapfrog learning dvds 5 pack

Nem vagyok jó beszélgető partner ismeretlenekkel. Vannak olyan beszéd témák amiket bármikor elővehetem egy kialakuló társalgás során?

Nagyon szépen köszönöm a válaszolkat :)

Legjobb válasz: Néhány tipp, a körülmények szerint lehet õket variálni: Sok ember szeret magáról beszélni, csak el kell õket indítani, az ilyet kérdezheted a múltjáról (hol született, hová járt iskolába...), arról, mit szeret (mi a hobbija, ki a kedvenc színésze, sportolója stb.) Hatásosabb, ha valami olyanhoz tudod kötni a kérdést, amit látsz rajta vagy már tudsz róla (pl. ha különleges neve van, rá lehet kérdezni, hogy mi az eredete, ha pókhálós tetoválás van a könyökén, akkor megkérdezheted, hol ült és miért :) Ahol vagytok, az is adhat témákat (pl. ha vendégségben, akkor honnan ismeri a vendéglátót, ha rendezvény után, akkor mi tetszett benne és mi nem, eljönne-e újra). Ha nem beszédes az illetõ, akkor elmondhatsz egy történetet, ami veled esett meg. (A paradicsomlérõl mindig az jut eszembe, amikor egyszer...) Kérhetsz tanácsot, pl. ha kiderül hogy valamihez ért. (Ismeretlentõl persze nem a legmélyebb szívügyeidben.) Ha mondjuk autókereskedõ vagy autószerelõ és te vagy az ismerõsöd autót akar venni, akkor lehet örvendezni, hogy végre egy szakember és megkérdezni, melyik márkáról mi a véleménye. Nõknél úgy tûnik, mindig bejön, ha észrevesznek valamit a külsejükön, akkor is, ha ezt másik nõ teszi. (Milyen kõ ez a nyakadban?, Ez a zöld a természetes hajszíned, vagy festeted? :) Hapsiknál változó a hatás. Jó témák lehetnék még: állatok (akár úgy, hogy megkérdezed, tart-e valamit, akár elmondod, hogy mennyire szereted a ...-ket és miért), filmek, nyelvek, szokások a világ különbözõ tájain - fõleg ha tényleg jártál ott és magad is láttad. Amiket mindenképpen javaslok kerülni ilyen helyzetben: - Politika (kivéve pártrendezvényeken vagy tüntetésen) - Vallás (kivéve körmeneten) - Fóbiáid és lényed egyéb abnormális oldalai (kivéve, ha klausztrofóbiás vagy és egy liftbe invitálnak) - Viccek (kivéve, ha végképp az égvilágon semmi más nem jut az eszedbe vagy nagyon a helyzethez illik, vagy ha a partner kezdi a viccmesélést) - Justin Bieber (nincs kivétel)

Néhány tipp, a körülmények szerint lehet õket variálni: Sok ember szeret magáról beszélni, csak el kell õket indítani, az ilyet kérdezheted a múltjáról (hol született, hová járt iskolába...), arról, mit szeret (mi a hobbija, ki a kedvenc színésze, sportolója stb.) Hatásosabb, ha valami olyanhoz tudod kötni a kérdést, amit látsz rajta vagy már tudsz róla (pl. ha különleges neve van, rá lehet kérdezni, hogy mi az eredete, ha pókhálós tetoválás van a könyökén, akkor megkérdezheted, hol ült és miért :) Ahol vagytok, az is adhat témákat (pl. ha vendégségben, akkor honnan ismeri a vendéglátót, ha rendezvény után, akkor mi tetszett benne és mi nem, eljönne-e újra). Ha nem beszédes az illetõ, akkor elmondhatsz egy történetet, ami veled esett meg. (A paradicsomlérõl mindig az jut eszembe, amikor egyszer...) Kérhetsz tanácsot, pl. ha kiderül hogy valamihez ért. (Ismeretlentõl persze nem a legmélyebb szívügyeidben.) Ha mondjuk autókereskedõ vagy autószerelõ és te vagy az ismerõsöd autót akar venni, akkor lehet örvendezni, hogy végre egy szakember és megkérdezni, melyik márkáról mi a véleménye. Nõknél úgy tûnik, mindig bejön, ha észrevesznek valamit a külsejükön, akkor is, ha ezt másik nõ teszi. (Milyen kõ ez a nyakadban?, Ez a zöld a természetes hajszíned, vagy festeted? :) Hapsiknál változó a hatás. Jó témák lehetnék még: állatok (akár úgy, hogy megkérdezed, tart-e valamit, akár elmondod, hogy mennyire szereted a ...-ket és miért), filmek, nyelvek, szokások a világ különbözõ tájain - fõleg ha tényleg jártál ott és magad is láttad. Amiket mindenképpen javaslok kerülni ilyen helyzetben: - Politika (kivéve pártrendezvényeken vagy tüntetésen) - Vallás (kivéve körmeneten) - Fóbiáid és lényed egyéb abnormális oldalai (kivéve, ha klausztrofóbiás vagy és egy liftbe invitálnak) - Viccek (kivéve, ha végképp az égvilágon semmi más nem jut az eszedbe vagy nagyon a helyzethez illik, vagy ha a partner kezdi a viccmesélést) - Justin Bieber (nincs kivétel)
Szerintem szépen apránként kell elõhozni dolgokat, nem azonnal, elõször ismerkedni kell, utána úgyis jön magától minden...

Van olyan anime ami a kendo-ról szól vagy olyan ami bármien katanával való harcmûvészettel?

Lehet csak sportszerû kardozás, de lehet életre halálra szóló shounen fight is. A lényeg az hogy japán kardforgatásról szóljon, vagy szamurájokról, ninjákról.

Legjobb válasz: Van egy csomó ilyen. [link]

Van egy csomó ilyen. [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Bamboo blade <-- kifejezetten kendo-ról szól :D
Special A-ban van valami harcmûvészet de nem tudom , és nincs nagy jelentõsége annyira...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Sok bejött. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!