Találatok a következő kifejezésre: Van olyan tanfolyam amin egy (8 db)

Van olyan manikürös tanfolyam amin egy 14 éves lány is részt vehet?

Legnagyobb álmom hogy manikürös illetve hogy kozmetikus legyek . 14 éves vagyok és ugy érzem belehalo a várakozásba. Tudtok valamit ahol már ilyen fiatalon részt lehet venni . ( Lehet?leg Érd közelében illetve budapesten . )

Legjobb válasz: Érettségi szükséges hozzá. Ismerõsöm is most csinálta meg. De olyan középiskolában tudsz jelentkezni, ahol orientációban oktatják, majd érettségi után +2 év alatt kitanulhatod, legalább is a kozmetikusit. A maniküros azt lehet tanfolyamon is, de ahhoz is érettségi kell.

Érettségi szükséges hozzá. Ismerõsöm is most csinálta meg. De olyan középiskolában tudsz jelentkezni, ahol orientációban oktatják, majd érettségi után +2 év alatt kitanulhatod, legalább is a kozmetikusit. A maniküros azt lehet tanfolyamon is, de ahhoz is érettségi kell.
Mindenképpen érettségi szükséges hozzá. Mivel a legtöbb helyen OKJ-s képzésben oktatják ezeket a szakmákat, ezeknek pedig feltétele. Nem tudom biztosan, de véleményem szerint a 16 éves kort is ki szokták kötni. Addig ha jól tudom, tanköteles vagy, és ha tanfolyamon tanulod, nem számít tanulói jogviszonynak. Kozmetikusnak tovább tudsz tanulni szakiskolában, de ott is érettségi, utána szakma felállásban tudod tanulni azt hiszem! Sok szerencsét, és kitartást! Ne siess annyira dolgozni, lesz rá idõd még bõven a nyugdíjig, élvezd még, hogy fiatal, szinte gyerek vagy:-)
vannak olan tanfolyamok amihez már elég a 10évfolyam is. de nnál elöbb nem tudod elvégezni. meg 8általánossal ugyse tucc elhelyezkedni sehova akármilyen szakmával. jó várakozást és kitartást.
A kérdező hozzászólása: Igen Köszönöm . amugy sem ugy gondoltam hoyg most Dolgozni akarok. Egyetemre szeretnék még menni és stb .. szov az átlagom eddíg is végig nagyon jó volt . szoval nem akarok elveszni a nagytömegeben '' :P De köszönöm szépen ^^
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat!
Az óvónõhöz egyetem kell nem elég egy tanfolyam. Max a dajkához elég egy tanfolyam.
Bölcsõdében való munkához csecsemõ- és kisgyermekgondozó képesítés kell.
A kérdező hozzászólása: És jól tudom, hogy a bölcsin keresztül is el tudom végezni a szükséges tanfolyamot, ha az intézmény is beleegyezik?
A kérdező hozzászólása: Van egy felsõfokú végzettségem is!
Elvileg van rálehetõség, de neked kell fizetni. De én kétlem, hogy eltûrik, hogy te pár napra otthon maradj vizsga vagy tanulás miatt, amikor egy csomó óvónõ nem talál állást. Akkor már egy végzet óvónõt fognak felvenni nem egy olyant aki most tanulja.

Segítség van egy szakmám jelentkeztem munkaügyis tanfolyamra és ezen a tanfolyamon van három olyan modul ami már az előző szakmámba letettem ugyanazokat a modulokat de az igazgató szerint be kell járnom sztem meg nem mit tegyek?

állítása szerint be kell járni órákra és vizsgázni is kell belőle ha a vizsgabiztosnak ugy tetszik (sztem szánalmas soha nem hallottam még ilyenről) Mi a megoldás van egyáltalán ?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a problémádat. ha munkaügyis tanfolyamra jársz, akkor gondolom munkanélküli vagy. állam bácsi fizeti neked a tanfolyamot. Neked meg az a dolgod, hogy bejárj és levizsgázz. Idõd van, tehát ennek semmi akadálya. Ha pedig az említett modulokat már tanultad, akkor igazán semmiség belõle levizsgázni, nem? Hiszen úgyis tudod az anyagot. Ha meg nem, akkor nem kell siránkozni, ha azt meg akarják veled tanítani.

Nem igazán értem a problémádat. ha munkaügyis tanfolyamra jársz, akkor gondolom munkanélküli vagy. állam bácsi fizeti neked a tanfolyamot. Neked meg az a dolgod, hogy bejárj és levizsgázz. Idõd van, tehát ennek semmi akadálya. Ha pedig az említett modulokat már tanultad, akkor igazán semmiség belõle levizsgázni, nem? Hiszen úgyis tudod az anyagot. Ha meg nem, akkor nem kell siránkozni, ha azt meg akarják veled tanítani.


Angolul egyedül? A munkaidő beosztásom miatt nem tudok tanfolyamra menni. Van egy könyvem /kezdőszint/ ami elég jó. A kiejtésre is van magyarázat, de ez kevés. Tudtok az interneten olyan oldalt ami a segítene az önálló tanulásban?

Legjobb válasz: Nagyon tudom ajánlani az androidos telefonokra letölthetõ angol tanulós alkalmazásokat. Én már nem kezdõ szinten vagyok, de mióta ilyenek vannak a telefonomon, átlag napi 2 órát angolozok, és érezhetõ a fejlõdés. Mindezt unalomból. :) bárhol vagyok, csak elõveszem a telefonomat, és teszteket töltök, olvasmányokat olvasok, és hallgatok. Eddig unalmamban játszottam, most már tanulok. Vannak fent kezdõszintû angol alkalmazások is. Sajnos interneten sosem találtam tényleg jó oldalt. Egyedül az a gond, hogy hamar meg lehet unni a tanulást, és legtöbbször egyszer csak abba marad az egész. Ezért jó telefonon. Összes játékot letörölni, és csak az angol marad, szórakozásként.

Nagyon tudom ajánlani az androidos telefonokra letölthetõ angol tanulós alkalmazásokat. Én már nem kezdõ szinten vagyok, de mióta ilyenek vannak a telefonomon, átlag napi 2 órát angolozok, és érezhetõ a fejlõdés. Mindezt unalomból. :) bárhol vagyok, csak elõveszem a telefonomat, és teszteket töltök, olvasmányokat olvasok, és hallgatok. Eddig unalmamban játszottam, most már tanulok. Vannak fent kezdõszintû angol alkalmazások is. Sajnos interneten sosem találtam tényleg jó oldalt. Egyedül az a gond, hogy hamar meg lehet unni a tanulást, és legtöbbször egyszer csak abba marad az egész. Ezért jó telefonon. Összes játékot letörölni, és csak az angol marad, szórakozásként.
Pons Angol és assimmil angol elég jó könyv neten is fent van. Relaxa villám angol is elég terjedelmes. Egyedül tényleg abba marad egy idõ után a tanulás. :)
nyelvipercek.hu ha van elég pénzed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Sokat segítettetek.
Hát ha gondolod szoktam segíteni online embereknek skype-on. csak írj rám.

Van olyan OKJ-s tanfolyam, amihez nem kell érettségi bizonyítvány és egy éves?

Legjobb válasz: És vmi olyan kellene amit be is számítanak a mérnöki pályán.

A kérdező hozzászólása: És vmi olyan kellene amit be is számítanak a mérnöki pályán.
Mérnõk akarsz lenni érettségi nélkül? http://www.nive.hu
Még 1 szimpla érettségi is kevés a mérnöki szakhoz, min 4, de a mai orbáni diktatúra miatt 5-ös matek érettségi kell.
A kérdező hozzászólása: Igen, mérnök akarok lenni, de nem sikerült az emelt matekom olyan szinten hogy elegendõ legyen oda ahová jelentkeztem. Így jövõre újrapróbálkozom, de ha nem tanulok, akkor elveszik a családi pótlékot és a családi bérletemet is. Ezért akarok egy olyan OKJ-s szakot tanulni egy évig, aminek haszna is van.
Érettségi nélküli OKJ nem számol bele a felvételibe plusz pontként

1 éves okj tanfolyamot is beszámítanak pluszpontnak? Van olyan 54-es okj képzés (kereskedelmi) ami csak egy éves?

Legjobb válasz: Akkor sázmítják be, ha köze van ahoz a szakmának amit az egyetemen tanulsz.

Akkor sázmítják be, ha köze van ahoz a szakmának amit az egyetemen tanulsz.
Nem számítják bele.. Csak a fõiskolán ill. az egyetemen szerzett OKJ-s felsõfokú szakot számítják bele az egyetemen :( Még esetleg ha csinálsz OSZTV, akk. azt talán beszámítják pár ponttal ...
Te jó isten, miért kell hülyeséget írni??? Nem csak az egyetem/fõiskolán végzett és nem csak a felsõfokú szakképzést számítják bele! Beleszámítják az emeltszintût is, amit nem egyetemen tartanak, és a felsõfokút is, tehát: ami 54 ill 55-el kezdõdik, azért plusz pont jár, ha van vmi köze ahhoz, amit tanulni akarsz egyetemen. Ezt meg tudod nézni neten felvin, ott pl a pontszámító kalkulátornál is csak olyat ad hozzá, pl logisztikát nem ad bölcsész képzéshez, és ügyviteli okjt sem ad gazadságihoz. Nem bonyolult utánanézni.
Ja, és ahogy én néztem, ezek az 54-el kezdõdõek sem 1 évesek sajnos, hanem 2. Nekem is olyan kéne, ami 1 éves... Ami 1 éves, az csak középfokú( 52-es).
Illetve akad 1 éves emelt szintû, de az nem kereskedelmi. pl utazásügyintézõ

Mit tudok kezdeni egy olyan e-mail küldővel aki téves állást kínált, én e miatt tanfolyamot hagytam ott, amit ki kell fizessek, feljelenthetem, van esélyem?

Legjobb válasz: "Le kéne szarnod az ilyeneket, mindegyik átverés" PONTOSAN!! Miért kell foglalkozni ilyen szarságokkal? én kapásból teszem rá a szûrõt hogy többször se küldhessenek ilyen szemetet!

"Le kéne szarnod az ilyeneket, mindegyik átverés" PONTOSAN!! Miért kell foglalkozni ilyen szarságokkal? én kapásból teszem rá a szûrõt hogy többször se küldhessenek ilyen szemetet!
le kéne szarnod az ilyeneket, mindegyik átverés
A kérdező hozzászólása: megtudhatom valahonnan, ki küldte IP cím alapján?
Igen, rendõrségen. Feljelented és a nyomozás során bekérnek minden adatot a szolgáltatótól. Évekre visszamenõleg lehet látni, hova volt IP cím kiosztva.
Az emailhoz nem sok köze van az IP címnek. az email cím alapján érdeklõdhetsz a szolgáltatójánál (pl:gmail) vagy ha egyedi címe van, akkor a domain bejegyzést lehet megkeresni.
Feljelenteni aligha, hacsak nem kért érte pénzt. Polgári jogi igényt esetleg támaszthatsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!