Találatok a következő kifejezésre: Van olyan túl sokat (52 db)

Olyan van hogy túl sok oxigén juttatok a vízbe?

Legjobb válasz: Nincs. Oxigén maximum az egyensúlyi koncentrációig mehet fel a vízben szellõztetéssel. Mivel ennek a konkrét értéke a hõmérséklettel változik, százalékban szokták megadni a víz oxigéntelítettségét. 100% a legnagyobb maximális mennyiség, ami feloldódhat, a hegyi patakok halainak ennyi kell, 50%-nál meg kb. minden elpusztul a labirintkopoltyúsokat kivéve. A maximális oxigéntelítettség nem ártalmas dolog semmilyen szempontból. Viszont a túlzásba vitt szellõztetés lehet az, ha CO2-t adagolsz, mert nem csak az oxigént keveri be, de e CO2-t is hajtja kifelé.

Nincs. Oxigén maximum az egyensúlyi koncentrációig mehet fel a vízben szellõztetéssel. Mivel ennek a konkrét értéke a hõmérséklettel változik, százalékban szokták megadni a víz oxigéntelítettségét. 100% a legnagyobb maximális mennyiség, ami feloldódhat, a hegyi patakok halainak ennyi kell, 50%-nál meg kb. minden elpusztul a labirintkopoltyúsokat kivéve. A maximális oxigéntelítettség nem ártalmas dolog semmilyen szempontból. Viszont a túlzásba vitt szellõztetés lehet az, ha CO2-t adagolsz, mert nem csak az oxigént keveri be, de e CO2-t is hajtja kifelé.
van
magyar paraszti ész : ha egy csomó nagy bubi lenne akk megfulladnának mert ha pl akkora bubik lnennének mint a maga a hal akk na értitek .. xD
Képzeld el, hogy a víz hõmérsékletérõl beszélünk, és nem az oxigénrõl. Van egy 20 fokos szobád, amibe beviszel egy pohár hûtõhideg vizet. Ha kevered, akkor gyorsabban fog melegedni, de soha az életben nem lesz 20 foknál melegebb. Ha meg melegebb vizet viszel be a szobába, akkor az 20 fokra fog lehûlni. A gázok is pontosan így mûködnek. A levegõben van egy állandó érték, ami idõvel egyensúlyba kerül a vízzel. A vízbõl akár elfogy, akár többlet kerül bele, a keverés mindig az egyensúlyi érték felé mozdítja. A levegõztetés tulajdonképpen keverés, csak felgyorsítja a diffúziót, nem varázsol oxigént a vízbe.
Aha, jólvan megyõztél. Akkor csak én gondoltam rosszul.
Nem lehet. Egyszerû fizika. Ezzel a módszerrel nem oldódhat fel több, mint ami az úgynevezett egyensúlyi koncentráció. A sok bubitól hülyét kaphatnak a halak, de az oxigént így nem lehet túlzásba vinni. Maximálisan tizenvalahány mg/liter oxigén képes így feloldódni a vízben, kivéve ha oxigénpalackot kötsz az akváriumra. Illetve ott vannak még a puccos növényesek, ahol jó dolgukba oxigént bubiznak a növények. Ez azt jelenti, hogy a vízben annyi oxigén kerül, hogy már nem képes megtartani és kiválik belõle. Mégis egészségesebbek egy ilyen akváriumban a halak, mint egy mezei halasban.
De ha sok levegõztetõt nyomsz be nekik egy porlasztóval, akkor szerintem meg lehet csinálni, hogy túl legyen és kinyiffanjanak.
Egyébként tényleg tehetség kell hozzá, az nem vitás, nekem még nem sikerült olyat produkálnom, akkor se ha vödörbe nyomtam a levegõztetõt.
Asszem ugyanaz, mint mikor kevés, hogy szintén pirosak lesznek a halak kopoltyúi és elszédülnek.
Van, de ahhoz már "tehetség" kell... Pl ha egyszerre megy a levegõztetõ, és az esõztetõ hosszan, akkor már lehet gáz, de ez liter számtól is függ.
Hogyan? És olyankor mi történik?
Nem ugyanazt jelentik a százalékok! A levegõnek kb. 20 térfogatszázaléka oxigén, ezt jelenti az adat, amit találtál. Vízbe ennek csak a töredéke oldódik be! Édesvízben például 25 fokon 8, 2 mg/liter ez a mennyiség. Egy jóval kisebb mennyiségrõl beszélünk. Az oxigén kifejezetten rosszul oldódik. Amikor egy vízben beszélünk a százalékról, akkor a telítettségérõl van szó. Azaz hogy a lehetséges beoldódó mennyiségnek ténylegesen hány százaléka van jelen. Például a fent említett 25 fokos példánál a 8, 2 mg/liter a 100%, ennek a fele 4, 2 mg/l az 50%-os telítettség.Tehát ez a százalék nem az oxigén minden máshoz viszonyított arányát fejezi ki, hanem a tényleges mennyiségét ahhoz viszonyítva, amennyi jelen lehetne maximálisan. 30 fokos vízben már csak, 7, 5 mg/liter lesz a 100%, mert kevesebb képes beoldódni. 15 fokon meg 10, 1 mg/liter.

Van olyan hogy egy ember a túl sok tanulásba bolondul bele, és a végén az okos, zseni emberből egy zakkant, bolond ember lesz? Ismertek ilyen embert?

Legjobb válasz: "Van olyan hogy egy ember a túl sok tanulásba bolondul bele" Nincs ilyen. " és a végén az okos, zseni emberbõl egy zakkant, bolond ember lesz?" Van olyan, hogy valaki, akit a környezete "zseni"-nek tartott, végül "bolond" lesz a környezete ítélete szerint. Vagy azért, mert valamilyen pszichológiai probléma a felnõttkora elején, pl. egyetemi évei alatt "tört ki", míg addig nem látszott. Vagy pedig azért, mert bizonyos körülmények között (pl. középiskola) ugyanaz az ember jól tudott funkcionálni, más környezetben (egyetem, munkahely) már nem. Olyan, hogy valaki a tanulásba õrül bele, nincs. Ha félrecsúszik az illetõ élete, annak valami más oka van.

"Van olyan hogy egy ember a túl sok tanulásba bolondul bele" Nincs ilyen. " és a végén az okos, zseni emberbõl egy zakkant, bolond ember lesz?" Van olyan, hogy valaki, akit a környezete "zseni"-nek tartott, végül "bolond" lesz a környezete ítélete szerint. Vagy azért, mert valamilyen pszichológiai probléma a felnõttkora elején, pl. egyetemi évei alatt "tört ki", míg addig nem látszott. Vagy pedig azért, mert bizonyos körülmények között (pl. középiskola) ugyanaz az ember jól tudott funkcionálni, más környezetben (egyetem, munkahely) már nem. Olyan, hogy valaki a tanulásba õrül bele, nincs. Ha félrecsúszik az illetõ élete, annak valami más oka van.
Ha zseni nem is voltam, de jól tanultam, érettségi után bárhová be tudtam volna kerülni, az egyetem is jól ment egy ideig... de mivel az állandó tanulás miatt soha nem jártam emberek közé, ez egyre súlyosabb problémákat okozott, teljesen megzavarodtam, és abba kellett, hagynom. Nagyon szégyellem magam azóta is, hogy így alakult, de azóta hiába is próbálkozom, nem bírok tanulni, koncentrálni és még az utcára is alig bírok kimenni, és segítséget sem tudok kérni. (25/f)
Nálunk a háziorvos fia pont ilyen. Doktornak szerették volna a szülei õt is. Tök normális, átlagos gyerek, tinédzser volt, és a sok tanulásba beleõrült. Most a harmincas évei elején jár.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: és miket csinál pontosan? Teljesen bekattant?
Ismertem egy ilyen embert "doktor úrnak" hívták a háta mögött. Az anyjával lakott együtt s õ járt bevásárolni.Az anyja még élt valamennyire gondját viselte de utána olyan ápolatlanul járt az utcán a buszon hogy elképesztõ.Úgy tudom ez az ember is diplomásnak készült. Nem hiszem hogy ha diagnosztizálták nála a pszichés tüneteket és megfelelõ kezelésben részesül akkor ide jut. Értelmiségi család volt s voltak kapcsolataik az orvosi körökben is. Azt hiszem némi belterjes házasságok nagyobb genetikai rombolást tudnak tenni mint a sok tanulás.

2hetes babátokkal ti mennyit sétáltok? Olyan jó idő van, az enyém imád kint lenni, csak félek túl sokat van a levegőn.

Jól be van bugyolálva,és napi 2-3 órát iskint van.ez ugye nem gond?ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: olyan nincs hogy túl sokat van levegõn :) nyugodtam légy vele kint amig csak jólesik...:)

olyan nincs hogy túl sokat van levegõn :) nyugodtam légy vele kint amig csak jólesik...:)
A kérdező hozzászólása: felénk kicsit fúj a szél.akkor nem baj ha mondjuk 1-2órát tologatom babakocsiba?ugye nem lesz baja?mert a védõnõ is mondta vihetem nyugodtan, csak azt nem mondta mennyi idõre.
elsö vagyok, sztem semmi baja nem lesz ugyis van sapi rajta.
csak arra figyelj, hogy ne fújja õt a szél :) ártani nem árt neki a levegõ... sõt! még jobb is kint a szabadban neki, mint bent a lakásban :) gratulálok a picihez!
A kérdező hozzászólása: akkor oké.köszi a választ! várom a többi tapasztalatot!

Van olyan, hogy túl sokat, túl intenzíven mozog a baba?

Második terhességem 27. hetében járok.

Legjobb válasz: sztem nem. nekem mindkettõ nagyon sokat mozgott, de a második meg csuklik minden nap legalább egyszer, de inkább kétszer, sõt valamikor háromszor is. ez nagyon furcsa, mert az elsõ ilyet nem csinált, de nem hinném, hogy gond lenne. mint ahogy a sok mozgás sem.

sztem nem. nekem mindkettõ nagyon sokat mozgott, de a második meg csuklik minden nap legalább egyszer, de inkább kétszer, sõt valamikor háromszor is. ez nagyon furcsa, mert az elsõ ilyet nem csinált, de nem hinném, hogy gond lenne. mint ahogy a sok mozgás sem.
Vannak aktívabb babák, szerintem amiatt ne aggódj, hogy sokat mocorog. Az lenne a baj, ha nem ficánkolna... Szép babavárást! :)

Van olyan aki a menstruációja miatt íratott/írtak fel fogamzásgátló tablettát, azért mert túl erős volt a vérzés, vagy sokáig tartott, esetleg fájdalmas volt?

Legjobb válasz: Pont ezekért nem, de nagyon sokat jelentett. Mindig görcsöltem, aznap halálomon voltam, nagyon sokat és erõsen véreztem, óránként cseréltem az ultra nagy tampont, gondolhatod. Miután elkezdtem gyógyszer szedni rengeteget változott a szituáció. Egyáltalán nem fájt, közepes mennyiségû vért tapasztaltam, nálam nagyon bevált. Ja, és még nem is szõrösödtem olyan hamar vissza. :D

Pont ezekért nem, de nagyon sokat jelentett. Mindig görcsöltem, aznap halálomon voltam, nagyon sokat és erõsen véreztem, óránként cseréltem az ultra nagy tampont, gondolhatod. Miután elkezdtem gyógyszer szedni rengeteget változott a szituáció. Egyáltalán nem fájt, közepes mennyiségû vért tapasztaltam, nálam nagyon bevált. Ja, és még nem is szõrösödtem olyan hamar vissza. :D
A kérdező hozzászólása: Nekem mindig erõs a vérzésem, sokáig is tart. 1-2 nap meg vagyok halva annyira fáj a hasam. Fájdalomcsillapítókra meg nem akarok "rászokni". Van barátom, élek nemi életet, igaz óvszerrel védekezünk - de ettõl még jól jöhetne a fogamzásgátló. Kényelmesebb is lenne, meg a menstruációmra is jó hatással lenne talán.

Az olyan fiúnak akinek elég sok szőr van a farkánál annak van olyan szőrtelenítési mód a gyantán kívül amivel nem telik túl sok időbe amíg ledobja a szőrt?

Mert most hogy van barátn?m így neki is jobban tetszene a farkam ha nem is full csupaszon de rövid sz?rrel...meg nem egozásból de elég méretes,vastag a farkam és bn?m is mondta hogy egész rövid sz?rrel még izgatóbb lenne számára a farkam meg akkor még szívesebben cumizna le engem mint eddig meg nekem se csípné be a sz?rszálakat a gumi dugásnál ami nem éppen jó érzés:S Aki már eléggé gyakorlott a borotválás "ügyben" dúsabb sz?rnél is azoknak mik a bevált sz?rtelenítési módszereik? 19/F

Legjobb válasz: FiberVision FiberNet FiberPhone FiberWater FiberGas FiberPower

FiberVision FiberNet FiberPhone FiberWater FiberGas FiberPower
FiberGeothermics
Mennyé rá flex-szel apja!
Olló.
Vegyél egy elektromos hajvágót. A legrövidebb méretre állítva jó eredményt kapsz. Nekem ez vált be.
Szõrtelenítõ krém, van speciálisan az intim területekre is.

Bármelyik orvostudományi szakterülettel el lehet helyezkedni? Vagy van olyan amiből már túl sok van?

Legjobb válasz: Szakosodhat az ember olyan területre amelynél orvoshiány van, de nem véletlenül van ott hiány. Pl. radiológusból kevés van, de a sugárveszély miatt.

Szakosodhat az ember olyan területre amelynél orvoshiány van, de nem véletlenül van ott hiány. Pl. radiológusból kevés van, de a sugárveszély miatt.
Plasztikai sebész
Mármint ebbõl túl sok van
A kérdező hozzászólása: Abból eléggé kevés van, mivel sokáig tart a képzés. Csak olyan írjon aki ért is hozzá. Köszönöm
Ez nem ezen a fórumon, dõl el...... Aki már megkezdte tanulmányait orvosi képzésen, ott bele lát szakmai körökben.
Köszönöm hogy leoltottál :) Kérdezd meg bármelyik plasztikai sebészt, meg fogja mondani, hogy Mo-n túl sok van. De ha nem hiszel nekem, akkor legyél az és majd meglátod.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok sebész lenni.
Aneszteziológusból úgy tudom kevés van. Ne vedd készpénznek, nem egy szakmai tanács, hogy márpedig oda menj.. De ha komoly válaszokat akarsz, akkor ne a gyakori kérdésekben tedd fel ezt. :)
Én a Pinnacle Studio 10-et használom.
Szerintem a win 7 dvd-szerkesztõje pont ezt tudja

Van olyan hogy túl sok C vitamin? Ha igen, mennyi lehet már káros és milyen mellékhatási vannak?

Legjobb válasz: szerintem nincs olyan, mivel a szervezet azt a mennyiséget veszi fel, amire szüksége van, a többi pedig kiürül a szervezetbõl.

szerintem nincs olyan, mivel a szervezet azt a mennyiséget veszi fel, amire szüksége van, a többi pedig kiürül a szervezetbõl.
Mármint, ha tablettában viszed be. De gyümölcsbõl nem tudod túladagolni. De nyugi, 10 C vitaminból 9- ban nincs benne a ráírt mennyiség, egy klinika vizsgáltatta be.Épp vasárnap hallottam. És! A javasolt C vitamin mennyiség a Hitler hadseregében javasolt minimális! adag, ami a skorbut elkerüléséhez elég. Szentgyörgyi Albert ennek 20-szorosát szedte.
C vitamin ún. vízben oldódó vitamin, tehát nem lehet túladagolni. Amit a szervezet nem tud felhasználni, azonnal kiürül. Az túlzásba vitt C vitamin bevitel egyetlen káros mellékhatását a pénztárcádon fogod érezni a feleslegesen kiadott pénz miatt.
Vesekõ lehet.
A kérdező hozzászólása: megkérdeztem gyógyszerész anyukámat, õ is a vesekõre mondta h lehet. köszönöm a válaszokat:)
gyógyszerész az anyukád és ezt a kérdést itt teszed fel? ...ez komoly?

Túl sokan jelölnek ismerősnek facebookon. Szerintetek van olyan lehetőség facebookon hogy egyetlen kattintással visszaigazolhatok mindenkinek aki bejelölt engem?

jó lenne ha lenne ilyen.

Legjobb válasz: Nincs ilyen, de azért érdemes is megnézni, hogy kit igazolsz vissza, Ebbe meg egy kattintás már belefér. Ha annyira sokan jelölnek, akkor elõbb utóbb úgysem enged több ismerõst a face, van egy felsõ korlát, ahol át kell váltani magánoldalból valami másba.

Nincs ilyen, de azért érdemes is megnézni, hogy kit igazolsz vissza, Ebbe meg egy kattintás már belefér. Ha annyira sokan jelölnek, akkor elõbb utóbb úgysem enged több ismerõst a face, van egy felsõ korlát, ahol át kell váltani magánoldalból valami másba.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!