Találatok a következő kifejezésre: Van olyan hogy az (5511 db)

Van olyan, hogy az ember nem tud nyelveket megtanulni sehogy sem?

Egyetemet végeztem, nehéz szakot, nem vagyok egy buta ember. De mégsem megy az angol, se a német. Au pair vagyok Münchenben (Németország) már majdnem 10 hónapja és még mindig nem megy a német. Igaz, egy magyar-német olasz családnál vagyok. Naponta kb. 2-3 mondatot beszélek németül. De ezenkívül tévézek németül napi szinten, olvasok és levelezek is németekkel. A nyelvtani része nagyon jól megy, illetve írásban is elég jó vagyok, de szóban...Néha úgy érzem, hogy egyszer?en nekem nincs nyelvérzékem, a nyelvekhez hülye vagyok és kész. Van ilyen? Van, hogy valaki akárhogy is próbálja nem tud nyelvet tanulni? Pedig manapság már alapszint, hogy beszélj 2-3 nyelvet. Mi lesz így velem? El vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy nem tud megtanulni idegen nyelveket, csak olyan, hogy sokkal lassabban mint az átlag. Gyakorolj többet szóban és lassacskán menni fog. Mindenkinek vannak erõsségei és gyengeségei, fogadd el. A 2-3 idegen nyelv pedig nagyon nem alap, a többség Magyarországon még egyet sem beszél, nem hogy kettõt..

Olyan nincs, hogy nem tud megtanulni idegen nyelveket, csak olyan, hogy sokkal lassabban mint az átlag. Gyakorolj többet szóban és lassacskán menni fog. Mindenkinek vannak erõsségei és gyengeségei, fogadd el. A 2-3 idegen nyelv pedig nagyon nem alap, a többség Magyarországon még egyet sem beszél, nem hogy kettõt..
nincs veled semmi gond, egyszerû a válasz (bár ezt te is leírtad): "Naponta kb. 2-3 mondatot beszélek németül." hiányzik a rutin. ha ilyet keveset beszélsz naponta, akk nem csoda h szóban gyenge vagy. beszélj sokkal többet.
Nincs. A magyart meg tudtad tanulni? Na látod. Pedig az is egy nehéz nyelv. Inkább arról van szó, hogy te magadnak állítottál fel egy belsõ gátat, amit nem tudsz áttörni. Más szóval bebeszéled magadnak, hogy nem megy, nincs nyelvérzéked, de ilyen nincs.
Teljesen reménytelen eset nincs, bár van olyan tanulási zavar, ami megnehezíti bizonyos nyelvek megtanulását. Neked is lehet nyelvvizsgád talán tizenöt évvel a német elkezdése után.Javaslom, hogy az angol-német páros mellett kezdj el egy szintetikus nyelvet, például az oroszt; lehet, hogy sikerélmény lesz.
Többet kell gyakorolni. Mondjuk, ha jelenleg sokat játszol magyarul vagy netán angolul, akkor kezdj el helyette németül játszani Õszintén szólva, ugyanígy éreztem a némettel kapcsolatban. Tanórákon nyelvtant mindig tudtam, szavakat is megtudtam tanulni, dolgozataimra, szóbeli feleleteimre legrosszabb esetben 3-as kaptam. Ennek ellenére tudtam, hogy ha ember elkezdene velem beszélgetni németül, meg se tudtam volna szólalni. Gimnáziumban, csak néztem és vártam, hogy vége legyen a német cd hallgatásoknak, mivel egy kukkot nem értettem belõlük. Közben pedig hiába nem tanultam angolt, az évek alatt muszáj volt kiszótároznom (fõként online játékok miatt), hogy csak ugyan mit is jelent ez-meg-az, meg-amaz. Egy-két éve eljutottam arra a szintre, hogy német nyelvtant tudtam, de még csak le se tudtam volna fordítani egy váratlan német mondatot, amire nem készültem fel. Ennek ellenére vicces volt, hogy angolul (nyelvtan tudása nélkül) szinte mindig hibátlanul fordítottam angolról-magyarra és viszonylag, alap dolgokat eltudtam magyarázni angolul írásban, hogy mit is akarok. (Most, hogy egy hónapja elkezdtem az angol nyelvtant tanulni, pedig még könnyebb oda-vissza fordítani) Szóval tényleg gyakorlás kérdése az egész. Valószínûleg, ha most interneten német nyelvû oldalakra járnék/játszanák, akkor megtudnám tanulni egy idõ után. De õszintén szólva a sikertelenség megutáltatta velem a német nyelvet és semmi kedvem nincs hozzá.

Ha valaki olyan állásra pályázik ahol angol nyelvtudás szükséges ott van olyan, hogy az interjúztató váratlanul angol nyelven folytatja a beszélgetést?

Gyakori az ilyen?

Legjobb válasz: Van, sõt olyan is, hogy nem váratlanul, hanem leve azon megy az interjú. Ha az állás lényege a kommunikáció, akkor lehetrá számítani.

Van, sõt olyan is, hogy nem váratlanul, hanem leve azon megy az interjú. Ha az állás lényege a kommunikáció, akkor lehetrá számítani.
Simán van olyan, hogy az interjú egy része magyarul, egy másik pedig angolul zajlik. A mostani állásomba pl.: az elsõ körös interjú 100%-ban angolul folyt, míg a 2. kör fele angolul fele magyarul.
Elég gyakori, több ilyen konkrét szituációm volt, amikor állást kerestem: - Kérem meséljen magáról! - Én blablabla... - Köszönöm szépen. Would you mind if we go on in English? És ennyi volt a váltás, erre már angolul illik válaszolni.
Igen, gyakori. És ha valóban tudsz angolul, nem csak papíron, akkor ez nem jelenthet gondot!
Igen, elofordulhat. Igy tesztelik, hogy valoban targyalokepes/folyekony-e az angolod, ami esetleg szukseges a munka elvegzesehez es kriterium volt a kiirasban is. Ha rogton bekapcsolodsz, az jelent valamit, de elmeletileg kerheted is, hogy mondjuk 1-2 nap mulva menjetek ezen vegig, mert egy ideje nem beszeltel, s szeretnel felkeszulni.

Többgyermekes anyukák, van olyan, hogy az első babánál nincs, vagy alig van teje a mamának, a másodiknál meg nem volt gond a szoptatással?

köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Persze hogy van. Olyan is vn amikor az 1.-nél van a 2.-nál meg nincs.

Persze hogy van. Olyan is vn amikor az 1.-nél van a 2.-nál meg nincs.
Szia! Nekem az elsõ 2 fiamnál nem volt olyan sok tejem, most a harmadiknál pedig van. 7 hónapos a pici, az elõzõ gyermekeimet 3-4 hónapig tudtam szoptatni.
elsõ gyermekemnél egy csepp sem volt, másodikat 2 hónapig szoptattam, a harmadikat immár 6.hónapja!!! Pedig a "többieknél" is mindent megtettem, hogy legyen tejcsi. Sok sikert kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok! Egy kicsit megnyugodtam!

Lelki kérdés, van olyan, hogy az ember akaratlanul mond valami tudatalattit, aminek az ellenkezõjén van?

Ugye vannak ezek a tudatalatti dolgok.

Legjobb válasz: A második amit leírtál a lánnyal, na olyan van, viszont ez a meglendült a kezem dolog hülyeség.. Nem mondott a csaj nemet, mert még bízik de fél tõle. ennyi. Sokan vagyunk így bizonyos dolgokkal..

A második amit leírtál a lánnyal, na olyan van, viszont ez a meglendült a kezem dolog hülyeség.. Nem mondott a csaj nemet, mert még bízik de fél tõle. ennyi. Sokan vagyunk így bizonyos dolgokkal..

Van olyan hogy az ember felkeres álmában egy másik személyt viszont nem emlékszik hogy ezt tette?

Konkrétan: lehetséges az, hogy a testi távolság ellenére az illető képes szellemi kapcsolatot létesíteni a másikkal?

Legjobb válasz: Nem. Viszont olyan van, hogy az egyik azt álmodta, hogy a másik kereste. Ha ez valamifajta hittel társul, akkor az álmodó számára már nem álom lesz, hanem mint esetedben, úgy fogja gondolni, hogy biztos a másik felkereste õt álmában, csak nem emlékszik rá.

Nem. Viszont olyan van, hogy az egyik azt álmodta, hogy a másik kereste. Ha ez valamifajta hittel társul, akkor az álmodó számára már nem álom lesz, hanem mint esetedben, úgy fogja gondolni, hogy biztos a másik felkereste õt álmában, csak nem emlékszik rá.
A kérdező hozzászólása: De én nem mondtam, hogy bárki is felkeresett volna álmomban, valamit félreértettél.
Akkor a "mint esetedben" áthúzva, a többi viszont még mindig áll.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a válaszod.

Van olyan, hogy az Apród.hu-n a levelezésnél nem megy el az üzenet a címzettnek?

Mert küldtem többször is, de nem jön válasz. Pedig nálam azt írja hogy az üzenet sikeresen elküldve.

Legjobb válasz: Szerintem elküldte csak egyszerûen nem válaszolnak. Sokszor csinálják ezt az emberek... :( Nekem eddig minden üzenetem elment, de van olyan, amire mai napig nem kaptam választ (fõleg munka ügyben).

Szerintem elküldte csak egyszerûen nem válaszolnak. Sokszor csinálják ezt az emberek... :( Nekem eddig minden üzenetem elment, de van olyan, amire mai napig nem kaptam választ (fõleg munka ügyben).
Manapság mindenhol ez van. Társkeresõn, állásjelentkezésnél, gyakorlatra jelentkezésnél, sõt még az egyetemi TO-n is: ha nem tud/akar válaszolni, nem vagy szimpi, nem kellesz, akkor még arra sem képes a többség, hogy megírja, hogy "Bocsi, de nem.". Inkább hagynak a várakozásban. Tanulság: NE várj. Mindig küldj több helyre, készülj arra, hogy kis % fog válaszolni. Tanulság 2: munkát ne apród-on keress, az állásportálok megbízhatóbbak (azok sem 100%, de jobbak).
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszokat! Nem munka munka ügyben írtam, sima adás-vétel, és már beszéltünk elõtte csak már egy ideje nem ír, pedig több levelet is küldtem hogy mivan de semmi..
Lehet meggondolta magát de arra már nem hajlandó, hogy ezt meg is írja. Sajnos megesik. Szerintem ne várj rá akkor.

Minecraftban van olyan hogy az egész mapon egyetlenegy falu sincs? Vagy olyan hogy csak egy?

Legjobb válasz: A survival island map-en valószínûleg nincs, de ez nagyon ritka, mivel óriási egy map (Természetesen, ha ki vannak kapcsolva az építmények akkor nincs).

A survival island map-en valószínûleg nincs, de ez nagyon ritka, mivel óriási egy map (Természetesen, ha ki vannak kapcsolva az építmények akkor nincs).
A legújabb verzióban ki lehet kapcsolni az NPC falukat. De ha nem nyomod ki is rohadt nehéz megtalálni. Ajánlom hogy amikor elindítasz egy új mapot, akkor 2000 blokknyi területet fésülj át(ha nagyon kell egy NPC falu. Amúgy baromság megkeresni akkora helyen)

Van olyan, hogy az após, anyós azért nem fogadja el a lányt, mert nem szép?

Legjobb válasz: Hallottam ilyenrõl,de tényleg nagyon ocsmány nõ volt, és kb. 1 hétig tették ezt szóvá, azóta béke van. Férfiaknál is van ilyen, ha szép a lány. Viszont azért ez nem olyan sûrûn elõforduló dolog, a kor, tanultság sokkal inkább. Látnád itthon milyen botrány lesz majd a korkülönbséggel :)

Hallottam ilyenrõl, de tényleg nagyon ocsmány nõ volt, és kb. 1 hétig tették ezt szóvá, azóta béke van. Férfiaknál is van ilyen, ha szép a lány. Viszont azért ez nem olyan sûrûn elõforduló dolog, a kor, tanultság sokkal inkább. Látnád itthon milyen botrány lesz majd a korkülönbséggel :)
Van
Mert én csak a nálam 20 évvel idõsebbeket szeretem :) Szóval elõbb utóbb lesz ebbõl botrány :)
A kérdező hozzászólása: Miért?

Van olyan, hogy az egyik petefészek nem működik és csak 2havonta van menstruáció?

még nem voltam soha n?gyógyásznál és már 2. alkalommal veszem azt észre h a második hónapban nem akar megjönni.. el?z? alkalommal minden rendben volt de el?tte megint csak alig alig.. Kezdek megijedni..

Legjobb válasz: Nem tudom, en nem hiszem hogy van ilyen, mert ilyen esetben alt-ban a masik petefeszek atveszi a szerepet annak is ami nem mukodik. A noveremnek nem mukodott az egyik, ki is kellett venni neki mert oriasi cisztak voltak rajta, es megis minden honapban volt rendes menstruacioja, es azota is van, pedig mar csak egy van neki. Hany eves vagy? Lehet hogy meg csak nem allt be rendesen azert van ez.

Nem tudom, en nem hiszem hogy van ilyen, mert ilyen esetben alt-ban a masik petefeszek atveszi a szerepet annak is ami nem mukodik. A noveremnek nem mukodott az egyik, ki is kellett venni neki mert oriasi cisztak voltak rajta, es megis minden honapban volt rendes menstruacioja, es azota is van, pedig mar csak egy van neki. Hany eves vagy? Lehet hogy meg csak nem allt be rendesen azert van ez.
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok, és elég rendszertelen a szexuális életem. lehet az is befolyásolja.. "baj" az nem történhetett az esélytelennek gondolom. Ja és hozzá teszem, hogy nagyon rendszertelen a menszeszem is.. mindig csúszik, tolódik valamennyit...de ez már sok.
Ha még soha nem voltál nõgyógyásznál, akkor ez most elég indok rá, hogy elmenj!

Van olyan, hogy az ember kap a sorstól valamire esélyt, de nem él vele?

Vagyis valami megtörténhetett volna/övé lehetett volna, de az ember nem élt vele6 "elcseszte".

Legjobb válasz: Ez szerintem csak filozófiai kérdésen múlik. Ha nem hiszel a sorsban, akkor eleve értelmetlen a kérdés. Ha hiszel, akkor is el lehet gondolkozni azon, hogy most akkor ha a sors az azt jelenti, hogy elõre meg van írva mi fog történni, akkor lehet-e másképpen cselekedni? Hiszen ha másképpen cselekedek, akkor nem is az volt a sorsom, hanem ez. Ebbõl a háromból döntsd el, hogy melyiket hiszed el..

Ez szerintem csak filozófiai kérdésen múlik. Ha nem hiszel a sorsban, akkor eleve értelmetlen a kérdés. Ha hiszel, akkor is el lehet gondolkozni azon, hogy most akkor ha a sors az azt jelenti, hogy elõre meg van írva mi fog történni, akkor lehet-e másképpen cselekedni? Hiszen ha másképpen cselekedek, akkor nem is az volt a sorsom, hanem ez. Ebbõl a háromból döntsd el, hogy melyiket hiszed el..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!