Találatok a következő kifejezésre: Van olyan hogy akinek választott orvosa (1 db)

Van olyan törvény, hogy akinek választott orvosa van, annak fizetnie kell az államnak egy meghatározott összegű pénzt?

Régebben mintha ilyesmikr?l lett volna szó a hírekben. Csak mert ha így lenne, inkább az ügyeletet választanám. És szülészn?t hogyan szokás megismerni, fogadni? Mert én még nem találkoztam egyel sem, de olvastam valakit?l, hogy nem volt vele rendes akihez került.

Legjobb válasz: Magánvéleményem, hogy ez abszurd hülyeség. Az orvos arra esküdött, hogy gyógyít, és azért kapja a fizetését.-vagyok én ezen a véleményen. Ha te adsz neki pénzt, azt nem fogja jövedelemként bevallani, a hétvégi háza építésébe vándorol...én ezt inkább a babámra költöm:-) Ha fogadsz dokit, fizetsz neki, ha nem fogadsz, maradsz az ügyeleten-én is így fogok tenni, nem pénzelem õket.

Magánvéleményem, hogy ez abszurd hülyeség. Az orvos arra esküdött, hogy gyógyít, és azért kapja a fizetését.-vagyok én ezen a véleményen. Ha te adsz neki pénzt, azt nem fogja jövedelemként bevallani, a hétvégi háza építésébe vándorol...én ezt inkább a babámra költöm:-) Ha fogadsz dokit, fizetsz neki, ha nem fogadsz, maradsz az ügyeleten-én is így fogok tenni, nem pénzelem õket.
Én sem pénzelek egy orvost sem! Az a dolguk, hogy segítsenek! Különben meg aki megérdemli az a szülésznõ! Õ van veled végig, de szerintem hülyeség megfogadni valakit! Neked kell végig szenvedned! Ha úgy áll hozzá majd kap egy keveset, ebbõl a kevésbõl amit kapunk!
Nem baj hogy leszavaztátok amit írtam, de örülök, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal.Ha egyszer rosszak a tapasztalataink, nem érdemes kockáztatni.És ez már rég nem a pénzrõl szól, hanem a kisbabánk életérõl.de mindenki másmilyen körülmények között él, az én kisvárosomban a pénz beszél.Sajnos:-( Mindenkinek szíve joga, hogy dönt.Boldog babavárást mindenkinek!
Sajnos épp ma tapasztaltam, hogy a sima rendelõben hogy megy futószallagon a dolog, míg a magándokinál minden olyan szép.Én nem merek nem orvost fogadni, annak ellenére hogy tudom, van amikor oda sem ér a szülésre:-((( Nekem is sokmindenre jól jönne az a pénz, de én inkább nem kockáztatok, de jó tudni hogy vannak olyan helyek, és orvosok, akik nagyon becsületesen látják el a dolgukat, és nem tartják a markukat.Mindenkinek boldog babavárást kívánok.
Igen, nyugaton ez van, de nyugaton nem is ennnyi pénzbõl él egy kismama. Nekem spec 19.000.- ft a taáápénzem, majd a gyedem... Ebbõl fizessek 100.000-et a szülésre? :-( Na nem... Mindenkinek a maga döntése, de örülök, hogy vannak hozzám hasolnó gondolkodásuak is, akiknek jó az ügyelet:-)
én írtam az utolsó választ és rájötem hogy a lényeget kihagytam na szóval az államnak nem kell fizetni hála pénz után senkinek ez amolyan zsebpénz ami nem kevés tudom de ha rendes veled akkor megérdemli hogy éjszaka is felkel hozzád ha éppen akor jön a pici és az hogy éppen mire költi az már nem érdekel ezt az egyik válaszadónak írom azért ha ugy lenének megfizetve mint nyugaton akkor nem kéne attól atartani hogy a jó dokik elmenek és bizti hogy akkor hálapénzt sem venének el
bátrak vagytok elismerésem én nem merem magam az ügyeletre bizni egy kismama pont a multhéten mesélte a rendelõbe hogy a mi dokink szülni volt éppen és az nst eredményét bevitte az éppen ügyeletes dokihoz és ugy bánt vele mint a kutyával ha már megszoksz egy dokit akkor nehéz akárkire rábizni magad és mi van ha pont egy ilyen lesz ügyeletes mint az a adoki volt a pénzt meg csak akkor adod oda ha már megszültél tehát ha valami oknál fogva nem lehet ott a fogadot dokid akkor nem kell kifizetni amit meg kell hát azt azért fizeted mert több figyelmet igényelsz nem :)
Amúgy a kérdésre is válaszolva nincs ez a törvény még. az egyik baj az hogy ez fekete pénz, a másik meg hogy adoktor nem csak egy szolgáltatást csinál ott, hanem a korház dolgait használja hozzá. így az egész zsé a doki zsebébe megy. egyetértek azzal hogy menjél csak az ügyeletre, nagyon poztiívak a tapasztalatok az ügyeletes dokinál.
szerintem sem éri meg orvost fogadni, rengeteg pénzt kérnek és egyáltalán nincs arányban a munkájukkal. nyugodtan bízd magad az ügyeletesre!
Én se fogo fizetni senkinek!!! A választott orvosod csak a gátmetszésre fog oda menni hozzád, az ügyeletes orvos pedig a kezdetektõl fogva ott kell hogy legyen. A szülésznõ vezeti le szinte az egész szülést ez a dolguk. Ha a válsztott doki ügyeletes volt utána 8 óráig nem vezethet szülést, mást kell küldenie maga helyett ez az új szabály.
Szia! Én azért döntöttem magán orvos mellett, mert még a terhességem elõtt volt két nagyon rossz atapasztalatom élményem az sztk-s vizsgálattal.Úgy döntöttem nem akarok a körzetemhez tartozó kh-ban szülni, mert én úgy szeretném végig csinálni mind a várandós idõszakot mind a szülést, hogy jó élményeim legyenek és szivesen szüljek újra.Kinéztem Pest egyik elég jó kházát, ahol bababarát minden te választhatod meg a szülési módot stb..dehát ide ugye úgy tudsz jönni szülni ha az orvosod ide tartozik.szerencsémre az egyik barátnõm ajánlott egyet aki az õ dokija és már két babaát szült nála.Eddig nagyon jó tapasztalataim vannak, mind a vizsgálat, mind a többi gynetikai uh-ok stb vizsgálatról(amiket nem helyben végez hanem kházba küldd)sosem futottam még plusz köröket semmi miatt, amit viszont nem így halottam azoktól a kismamáktól akik sztkba járnak.Engem célirányosan oda küldd mindig ahová kell és a 20 hét alatt eddig csak egyszer fordult elõ, hogy fél óránál többet kellett várjak, de az is csak azért , mert a kh-ban javították elõzõ nap az uh.gépet és összegyûltek a mamik...szval nekem megéri az, ha biztonságban tudhatom magamat és a babámat, még ha ezért fizetni is kell.Különben meg nem egy sztk-s orvosról hallottam, hogy õ is megkéri a aszülés árát. Ha meg esetleg a saját fogadott orvosom szabin lenne, vagy ügyelt stb és nem szülhetek nála akkor is abban a kh-ban fogok szülni ahová õ tartozik-amit én akartam, és maxnem adok pénzt a másik dokinak aki helyettesíti.A szülésznõ kérdésbennem nagyon tudok segíteni, nekem a férjem be jön a szülésre és sztem nem fogok külön szülésznõt fogadni, úgy is lesz bennt ügyeletes sznõ, s ha meg vagyok elégedve vele még mindig adhatok neki egy kis honoráriumot.Az a baj, hogy sajnos igazuk van az elõttem szólóknak abban, hogy a dokik is a munkájukat végzik és nem kéne nekik adni, de sajnos nagyon rég óta rászokatták az emberek õket és már tényleg pénzéhes világban élünk ahol úgy mosolyognak rád, ahogy fizetsz ..még ha járna is a segítség.És én inkább mosollyal szeretnék szülni s nem úgy , h.kutyául bánnak velem..mégha ez pénzbe is kerül.Remélem tutam segíteni, innentõl neked kell eldönteni mit bírsz, igaz az anyagiak is sokban mérvadóak.Boldog babavárást kívánok.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vérképen: karéjos, magasabb érték. Bajt jelent?

Tartomàny: 37.00-50.00.
Az én értékem 72.80

Ezen kívül minden jó.

3

1 terhes kismama hányadik hétig dolgozhat kórházban, vagy idősek otthonába vagy automatikusan veszélyeztet terhes lesz?

2

Van olyan, hogy ha a terhesség alatt valamilyen fizikai sérülés éri az anyát (elesik, megvágja magát, megégeti magát), az a babán is meglátszik? Vagy ez csak mítosz?

11

Már volt egy spontán vetélésem 5 hetesen, és most újra babát várok, elmehetek az orvoshoz, hogy minden rendben van-e?

Az orvos nem fogja azt mondani, hogy ráértem volna 6-7 hetesen is.

4

Szerintetek ez pozitív?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/131008/P1050067_www.kepfelto..

15

Szerintetek császár után 4-5 héttel visszatudok jönni dolgozni? Mennyire viseli meg a szervezetet?

Csak heti 3 nap,3órában lenne,ülő muka semmi extra.
Addig a párom otthon lenne a picivel.

11

Nem mulo elviselhetetlen szedules? 30 hetes km

Egesz nap alacsony vernyomas, ha rendbe is jon, akkor is szedulok! Fekve is elviselhetetlen! Vannak josloim par napja es a baba is lejjebb ment.

Mi tortenhet???

6

Nektek mi segített az állandó hányinger ellen? Egész napos és szinte enni sem tudok, hányni konkrétan nem kell, van ellne valami tipp?

6

Milyen amikor szivárog a magzatvíz?

Reggel óta néha folyik ki belőllem valami. Talán négyszer éreztem és nem folyamatosan kis mennyiséget. Ez az amikor szivárog a magzatvíz? vagy az olyan amikor csak csordogál de folyamatosan?

11

ًً12hetes vagyok es nagyon faj a fejem mit javasoltok?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!