Találatok a következő kifejezésre: Van olyan hogy akinek (3884 db)

Van olyan, hogy akkora a baj, hogy kiveszik mindkettő petefészkemet? Meg a petevezetéket elvágják?

Mi a műtét menete??Honnan csinálják?Mennyi a felépülési idő?

Legjobb válasz: Ilyet csak akkor csinálnak, ha annyira súlyos áttétes rák van, hogy menthetetlen a petefészek és a petevezeték.

Ilyet csak akkor csinálnak, ha annyira súlyos áttétes rák van, hogy menthetetlen a petefészek és a petevezeték.
A kérdező hozzászólása: De a mûvelet?Mennyire fog fájni?
Egyes nõgyógyászati daganatok esetén (bizonyos petefészek- és méhdaganatok, genetikailag nõgyógyászati daganatra hajlamos nõk - BRCA1 hordozók - között akár megelõzésképpen) szükség lehet rá. A mûtét menete és a felépülési idõ nagyban függ attól, hogy pontosan mi az alapvetõ probléma, ezt nem lehet sablonosan leírni. A felépülési idõ nagyobb mûtét után minimum kb. 2 hét, amíg az ember normálisan mozogni tud. Ha kemoterápia, sugárkezelés stb. is kell, akkor ez elhúzódhat. Nem vagyok nõgyógyász, pontos információért kérdezd meg a kezelõorvosodat.
Na most egy férfi ad ismertetõt! Ha kiveszik a petefészket akkor le kell vágni a méhrõl és bevarrni!Viszont ha mindkettõt ki kell venni akkor a méh is feleslegessé válik, Ez hasi mûtét hiszen a hüvelybõl csak a méh belseje érhetõ el.
Nagy kismedencei mûtét elõtt normális helyen kapsz epiduralt (hacsak nincs valami kizáró ok, pl. alvadási zavar), és - szintén normális helyen - ezt a mûtétet követõ 4. vagy 5. napig bent is hagyják. Utána már nincs olyan fájdalom, hogy azt ne lehetne "hagyományos" módon csillapítani. Javaslom, hogy tárgyalj az anesztessel a mátét elõtt, hogy ezt mindenképpen meg is kapd, és tiltakozz, ha a mûtét másnapján ki akarnák gyomlálni az EDA-t alapos ok nélkül (pl. ha a kanül környezete gyulladt, stb.).
Kedves 13:27-esnek: Ad. 1, nem vagyok férfi, de ezt Te minden bizonnyal jobban meg tudod állapítani a monitor elõtt, mint én magam. Ad. 2, ha férfi lennék, nem is válaszolhatnék a kérdésre legjobb tudásom szerint? Sõt, ezek szerint alkalmatlan az összes nõi urológus, az összes férfi nõgyógyász, és alapból az összes állatorvos, mert csak arról rendelkezhetünk információval, amink van? Felettébb logikus... Ad. 3, ki mondta, hogy nem hasi mûtét? Viszont nem mindegy, hogy laparoszkópiás, laparoszkópiásan asszisztált vagy nyílt mûtétet terveznek, végeznek-e nyirokcsomó-disszekciót, kiveszik-e a csepleszt stb. Ez mind nyilván egyértelmûen eldönthetõ ismeretlenül a gép elõl, csak én vagyok tudatlan hozzá. Mea Culpa! A kérdezõnek: a mûtét elõtt az operáló orvos kötelessége részletekbe menõ tájékoztatást adni a mûtét kiterjesztésérõl, a lehetséges szövõdményekrõl, a várható kimenetelrõl, és kötelessége továbbá az összes kérdésedre kimerítõ választ adni. Javaslom, hogy elõre írd össze a kérdéseidet, és így, felkészülve menj el a mûtét elõtti beszélgetésre. Ne maradjon benned kérdés, mire a mûtõasztalra kerülsz, sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, mire számíts.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Van olyan hogy akkor is szopizik a baba ha már az anyának nincs teje? Vagy akkor teljesen abbahagyja?

Gondolok itt a komfortszopizásra pl. 2 éves babáknál.

Legjobb válasz: Két évesen már nem szopizik, csak cumizik. Ezt nem biztos, hogy abba fogja hagyni.

Két évesen már nem szopizik, csak cumizik. Ezt nem biztos, hogy abba fogja hagyni.
Miért ne lenne teje ha 2 éves a gyerek?! Kereslet kínálat alapon nem apad el ha rendszeresen szopik a gyerek. Ha már csak keveset szopik, naponta csak párszor akkor kevesebb tej termelõdik.
Simán, a lányom 15 hós volt mikor a kistesó miatt elapadt a tejem, õ annál inkább szopizni akart, nemhogy abbahagyta volna:)

Van olyan, hogy aki "kiharcolja" magának, hogy szakítsanak vele, és utána megbánja a dolgot és letört lesz?

Az érzett is valamit a másik iránt ?

Legjobb válasz: Elõbb kéne gondolkodni, utána cselekedni.. Késõ bánat.

Elõbb kéne gondolkodni, utána cselekedni.. Késõ bánat.
hülyék mindig vannak
Igen. Agyatlan bakfis koromban megjátszottam ezt... De az már rég volt.
Igen van ilyen és nem kellene elitélni miatta!

Két napja fogyott el a Mercilonom, ma már fáj a hama, és feszül a mellem is, van olyan, hogy aki terhes, annak mégis megjön, de annak is fáj a hasa, meg feszül a melle?

Legjobb válasz: Nagyon ritkán elõfordul. Én például pont mercilont szedtem, mikor 5 éve terhes lettem, igaz utána kiderült, hogy nem is szedhetnék hormonális fogamzásgátlót. Azóta már 4 éves a kisfiam.27L

Nagyon ritkán elõfordul. Én például pont mercilont szedtem, mikor 5 éve terhes lettem, igaz utána kiderült, hogy nem is szedhetnék hormonális fogamzásgátlót. Azóta már 4 éves a kisfiam.27L

Van olyan, hogy akinek nem voltak soha menszesz előtt meg közben görcsei annak elmaradnak a jósló fájások?

39 hetes vagyok és fogalmam sincs volt-e már jósló fájásom vagy sem. Feszítést szoktam érezni, de az az érzésem, hogy azt inkább a Babócám csinálja azzal, hogy egy adott helyre kuporodik teljes súlyával.

Legjobb válasz: nekem sem voltak josló fájásaim. de igazából menszi görcseim sem szoktak lenni.

nekem sem voltak josló fájásaim. de igazából menszi görcseim sem szoktak lenni.
szia, Nekem sem volt a jóslóhoz mesis érzésem, csak akkor amikor már szülni mentünk. A feszítés viszont a méhösszehúzódás, ami bizony már kellemetlen is lehet, sõt mostmár érezned kell közben hogy nyom a fejecskéjével. Nem tud õ már egy helyre kuporodni, hiszen teljesen kitölti a méhedet. Én is 39 hetes vagyok most a 2. babóval, és már alig várom hogy rendszerezõdjenek a keményedések. Mert nekem a derekam szúr, de nagyon, biztos nyom valami ideget a kicsaj... Könnyû szülést kívánok neked... Pesten szülsz?
Én!!!!! Nekem semmi fájás nem volt, pedig az Nst már jelezte.... (menszesz elõtt sem voltak soha)Elment a magzatvíz, és rögtön 5 perces fájások voltak, 2 óra múlva pedig megszületett Levike! :)
A kérdező hozzászólása: A fejecskéjét mostanában érzem egy-egy mp-re egy kicsit élesebb nyilalást szoktam érezni. Na ott meglepõdök! Mintha fúrná le magát. A méhszájam már két hete 1111. doki kérdezte a nyákdugót. Azt sem vettem észre, hogy elment volna. Néha találkoztam kicsi kocsonyás valamivel, de annak nem volt rózsaszínes színe. Tényleg csak nagyon minimális volt, említésre se lehet méltatni. Kicsit vizesebb állagú folyásom van, doki azt mondta normális. Nálam úgy néz ki semmi se úgy megy, mint ahogy a "nagy könyvben" le van írva. Elsõ babás vagyok. Azért remélem felismerem, hogy menni kell. Mert így aztán 0 tünetekkel nagyon szépen állok :)
A kérdező hozzászólása: Ma pl. NST-n a gép mozgást jelzett, kicsi szívecskéje dobogott mint az õrült én meg nem éreztem az égvilágom semmit. Néha-néha egy kis böködés. ennyi volt. no de most bepótolja. Nagyon érdekes dolgok ezek. bár csodálkoznék ha nálam valami "normálisan" zajlana :)
Amíg meg nem szültem a fiamat, addig mindig voltak görcseim mensi elõtt. Szülés után ez teljesen elmúlt. Azóta született egy lányom is, de egyik szülésem elõtt sem voltak jóslóim.
Szia! Átérzem a helyzetet, mert én is így jártam. Betöltött 40 hetesen még semmi tünetem sem volt. :-( Sajnos késõbb sem lett jobb, így császároztak. Soik sikert kívánok Neked, és kitartás, azt mondják hortelen is beindulhat a szülés, minden elõjel nélkül.

Van olyan, hogy aki könnyen, minden kellemetlen tünet nélkül viseli a terhességet, az könnyen is fog szülni?

Legjobb válasz: Nincs szerintem. A kettõ teljesen más dolgoktól függ. Legalábbis én már hallottam mindenre példát.

Nincs szerintem. A kettõ teljesen más dolgoktól függ. Legalábbis én már hallottam mindenre példát.
Szerintem sincs kapcsolat a könnyû terheség és a könnyû szülés között, bár nálam midn a 4x igaznak bizonyult. A szülés a tágulásiképességtõl függ és attól, mennyire alacsony vagy magas a fájdalomküszöböd.
Hát sajna nem sztem, nekem a fiammal volt mindenféle kínom:) terhesség alatt hányingertõl, rosszulléttõl álmosságig, majd vizesedés és gyomorégés stb. és a szülésem könnyû és gyors volt. 5 óra. A lányommal semmi de semmi tünetem nem volt csak onnan lehetett észrevenni h terhes vagyok hogy egyszercsak nõtt a hasam. A szülés egy rémálomra sikeredett, pedig második gyerek, de nagyon nem akaródzott neki megérkezni...

Akik július végére vannak kiírva, érzitek már a baba mocorgását? én 1 hete kezdtem csak érezni, de van olyan, hogy 2 napig semmi, aztán másnap is csak kb 2x. Nektek hogy van ez? Amúgy olyan jó érzés :-)

Legjobb válasz: Szia! Én július 24-re vagyok kiírva. Én már olyan 16 hetesen éreztem csikizést, és néha olyat mintha megdobbana, de akkor csak egy héten egyszer. Múlt hét elejétõl viszont olyan mintha egy lufi hol hátra menne, hol lefelé, hol oldalra, inkább olyan nyomás érzés, a védõnõ azt mondta hogy ezek már azok. Nekem van hogy egy vagy két napig nem nagyon érzem, vagy van hogy egy nap csak pár másodpercre, és még nem igazán hiszem el, hogy ez az. A védõnõ azt mondta hogy pár héten belül már erõsebben érzem, már alig várom, mert megnyugtat hogy mozog.

Szia! Én július 24-re vagyok kiírva. Én már olyan 16 hetesen éreztem csikizést, és néha olyat mintha megdobbana, de akkor csak egy héten egyszer. Múlt hét elejétõl viszont olyan mintha egy lufi hol hátra menne, hol lefelé, hol oldalra, inkább olyan nyomás érzés, a védõnõ azt mondta hogy ezek már azok. Nekem van hogy egy vagy két napig nem nagyon érzem, vagy van hogy egy nap csak pár másodpercre, és még nem igazán hiszem el, hogy ez az. A védõnõ azt mondta hogy pár héten belül már erõsebben érzem, már alig várom, mert megnyugtat hogy mozog.
Köszönöm a nyugtatást! Aranyosak vagytok. Valószínûleg nem is fekszem olyan sokat, hogy igazán megtudjam figyelni az apró rezzenéseket:(!Most már jobban figyelek:)
A kérdező hozzászólása: kedves 13:45-ös, ne ijedj meg! egyrészt sokan csak a 20. hét körül kezdik érezni, másrészt lehet, hogy már érzed, csak nem tudod, hogy Õ az :) elõször elég nehéz megkülömböztetni a gyomor morgásoktól szerintem, az ember el sem hiszi, hogy ez nem egy belsõ szerve volt, hanem rúgás :) nem lesz semmi baj!
Ugyan, ezt nem lehet általánositani!:) Nekem azt mondta az orvosom, hogy talán azért éreztem már a 14. héten a picur bejelentkezéseit, mert nagyon vékony a hasfalam.47 kg-mal kezdtem a terhességet.Nyugodj meg nemsokára te is érezni fogod ahogy mocorog.Próbáld ki azt, hogy mikor reggel felkelsz tedd a pocidra a kezed, és beszélgess hozzá.Próbálj minél közelebb kerülni hozzá, és hidd el megérzed õt.Én ezt szoktam csinálni.Nekem bevállt.
Sziasztok. Most hogy olvastam a válaszokat nagyon kétségbe estem! Én Július 25-re vagyok kiírva, de sajnos én még nem éreztem a babát mozogni. Eddig annyira nem is aggódtam, mert azt mondták, hogy az elsõ babát gyakran csak a 20. hét körül érezni. Viszont most, hogy olvasom ti milyen hamar éreztétek, kicsit elkeseredtem. Remélem nincs semmi baj a babámmal....
Nekem a 16 hetes uh már 4D-s volt, de nagyon szégyenlõs a Drágám!Azért meglestük, igaz nem biztos, de ugy néz ki kicsi lány lesz.Ha igy lesz akkor Jázmin lesz a neve.
A kérdező hozzászólása: én még nem tudom sajnos a nemét :( a 18. hetin nem volt hajlandó széttenni a lábát. De hamarosan megyünk 4D-re, talán majd akkor :) és Ti?
Sziasztok! Én július 27-ére vagyok kiírva a babóval. A picur elsõ mozgolódását február 13-án éreztem, pont a párom szülinapján. Elõször azt hittem csalóka érzés volt, de utána már biztos voltam benne, hogy õ az. Nekem olyan volt, mintha buborékok pukkantak volna el a pocakomba. Bár tegnap elég lusti volt a drágám, nem nagyon éreztette magát. Holnap magyünk Uh-ra, már nagyon várjuk! Ti tudjátok már a babó nemét?
Szia! Én július 14-re vagyok kiírva!És 18.héttõl érzem mindennap!Van hogy csak egy -két böködés van egész nap!Van hogy egész délelõtt ki akarja rúgni a ház oldalát!De amikor keveset mozog, a frász kerülget!Tegnap voltam tanácsadáson, és mondtam is védõnõnek, hogy tegnapelõtt nagy volt a csend!Azt mondta, hogy ha megjön a doki megnézik a szívhangot!Hogy megnyugodjak!Mire a doki odaért akkorát rúgott az oldalamba, hogy még én is meglepõdtem!Szerintem ilyenkor csak szórakozik velem!:) ))Várom már, hogy egy kicsit nagyobb legyen és minden nap erõsen érezzem!:) ))Üdv:20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: én amúgy remekül vagyok, a rosszullétek kb a 11. héten elmúltak, és azóta semmi gondom, bár néha nagyon tud feszülni a hasam, ami kellemetlen, de még mindig jobb, mint a hányinger volt :) híztam 4 kg-t (19 hetes leszek pénteken), de úgy gondolom, ez még belefér!
Sziasztok! Én júni 27-re vagyok kiírva.Már a 14. héttõl kezdve érzem mocorogni a kismanómat.Bár az utóbbi 3-4 napban eléggé inkativ a drágám.Van mikor csak azt érzem, hogy helyezkedik, ez olyan érzés mintha a bõröm alatt elsuhanna "valami", de van mikor elég határozottan rugdos egyet kettõt.Átalában akkor mikor elpihenek.Õ akkor kezd ficeregni.Csodás érzés.Amugy hogy vagytok?Jó olyanokkal beszélni akiknek velem egy idõs a babójuk. 26 éves km
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! Te kb 2 héttel elõttem vagy, szóval tapasztaltabb :) ezért kérdezem, hogy mikor kezdett napi rendszerességû lenni a mozgás érzése? vagy még most sem az?
Szia!Én július 11.-re vagyok kiírva. Én is olyasmit éreztem mikor valaki az ujjával bökdösne.
A kérdező hozzászólása: szia! én is júli 24-re vagyok kiírva :) nekem inkább olyan érzésem van, mint ha a mutatóujjammal tompán bökdösném magamat, csak ugye belülrõl. de én is várom már, hogy még jobban érezzem, mert tényleg megnyugtató, végre kézzel fogható jele van, hogy minden oké odabent :)
Én juli 27-re vagyok kiirva már két hete érzem elöször bugyogás, rezgés, kis kopogás volt..azóta 1 nap kivételével midnennap jelentkezik szerencsére:) de ne ijedjen meg sennki ha még nem mozog, ilyenkor még nem vészes.

Igaz az az állítás, hogy az ember belseje tükrözősik a külsején? És vajon van olyan ember aki tök szép belülröl és nagyon csunya kivülröl?

Legjobb válasz: Mindenki azt mondja h ha a belsõd szép és kiegyensúlyozott akkor kívülrõl is szépnek látszol:) sztem ez igaz mert én is ha szar kedvem van nem vok olyan szép mint amikor teszek vmi jót és boldog vok akk teljesen kivirulok meg minden:) ... sztem ezt ugy kell érteni h minden ember kinéz úgy ahogy... és ha szép belül akkor mégszebb lesz kívülrõl is... mint pl amit mondtam én is... szóval ha egy ember csúnya akkor az úgyse lesz egy szépségkirálynõ max a lehetõségekhez mérten szebb lesz mint hogy ha pl rossz kedve van mégcsúnyábbnak látszik de persze nem lesz csúnyább csak pl ha vki nem mosolyog nem olyan szép mint aki mosolyog:) szal csúnyából nem lesz szép, csak szebb ha belül is szép:)

Mindenki azt mondja h ha a belsõd szép és kiegyensúlyozott akkor kívülrõl is szépnek látszol:) sztem ez igaz mert én is ha szar kedvem van nem vok olyan szép mint amikor teszek vmi jót és boldog vok akk teljesen kivirulok meg minden:) ... sztem ezt ugy kell érteni h minden ember kinéz úgy ahogy... és ha szép belül akkor mégszebb lesz kívülrõl is... mint pl amit mondtam én is... szóval ha egy ember csúnya akkor az úgyse lesz egy szépségkirálynõ max a lehetõségekhez mérten szebb lesz mint hogy ha pl rossz kedve van mégcsúnyábbnak látszik de persze nem lesz csúnyább csak pl ha vki nem mosolyog nem olyan szép mint aki mosolyog:) szal csúnyából nem lesz szép, csak szebb ha belül is szép:)

Van olyan pasi, aki taktikázik olyan módon, hogy eljátssza hogy nem érdekli annyira a csaj, hogy jobban felkeltse a csaj érdeklõdését?

Legjobb válasz: A taktikázás olyan negatív jelentésû. Ha túl sok érdeklõdést mutat, az nem éppen jó, szóval kontrollálnia kell magát az embernek, különben az jön le, hogy ki vagy éhezve (akár igaz, akár nem, mindenképp az jön le). Azt meg valljuk be, nem egy pozitív kép. Ha már túl vannak az ismerkedésen, és már együtt vannak, akkor természetesen hülyeség ezt folytatni. Miért kéne akkor magadon uralkodni, add át magad neki teljesen, és kész. Ha szeret, így is szeretni fog, és ebben semmi negatív nincs, kívánod õt és kész.

A taktikázás olyan negatív jelentésû. Ha túl sok érdeklõdést mutat, az nem éppen jó, szóval kontrollálnia kell magát az embernek, különben az jön le, hogy ki vagy éhezve (akár igaz, akár nem, mindenképp az jön le). Azt meg valljuk be, nem egy pozitív kép. Ha már túl vannak az ismerkedésen, és már együtt vannak, akkor természetesen hülyeség ezt folytatni. Miért kéne akkor magadon uralkodni, add át magad neki teljesen, és kész. Ha szeret, így is szeretni fog, és ebben semmi negatív nincs, kívánod õt és kész.
Persze!
van
Persze. Ésszel kell gondolkodni nem mással :D
Van. És szerintem ezzel nincs is baj mindenki taktikázik kicsit ezt hívják józan megfontolásnak. Csak nem kell túlzásba esni vele. Nehéz megtalálni a jó egyensúlyt ezt elsimerem de az emberi kapcsolatokban is szükség van erre (minimális szinten).
Csak éppen így megbántja a csajt a hülye taktikájával (féltékennyé teszi vagy nem keresi napokig, közömbösen viselkedik vele). Ebben mi a jó? Megy a huzivoni, mint óvodás korunkban, hogy úgy mutatjuk ki, hogy szeretjük, hogy meghúzzuk a haját meg elgáncsoljuk az udvaron?? Ebbõl a nõ nem fogja levágni, hogy bejön a pasinak. Sõt. És lehet, hogy sosem jönnek össze, pont emiatt, mert a nõ azt hiszi, hogy nem kell a pasinak, sír éjszakánként vagy tovább áll. Kinek jó ez? Inkább mutassátok ki a valódi érzéseiteket! Idõt és felesleges taktikázást lehet spórolni vele!

Vannak olyan nők akiket izgat hogy fiatalabb pasival feküdjön le? Miért izgat Titeket? Van olyan aki megbánta? Olyan akinek kifejezetten bejött és újra megtenné?

Legjobb válasz: Vannak. Tudod, hogy vannak. Engem nem ez izgat, engem az egyes emberek személyiségük varázsával együtt izgatnak, ha izgatnak. Ha ez egy fiatal srác lenne, akkor õ...

Vannak. Tudod, hogy vannak. Engem nem ez izgat, engem az egyes emberek személyiségük varázsával együtt izgatnak, ha izgatnak. Ha ez egy fiatal srác lenne, akkor õ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!