Találatok a következő kifejezésre: Van olyan gyógyszer, (266 db)

Van olyan gyógyszer ami vetélést okozhat? Vagy olyan aminek vetélés a mellékhatása? Csak érdeklődöm, nem vagyok babás.

Legjobb válasz: A forgalomban lévõ több ezer gyógyszer közül kevesebb mint 100-ak van igazoltan magzatkárosító hatása. A többi csak óvatosságból nem javasolják kismamáknak. A magzatkárosodás miatti esetleges vetélés csak okozat és nem ok. Olyan gyógyszer amit bakapunk és egy nem kívánt terhesség biztosan megszakad nincs. Évekkel ezelõtt voltak kísérletek a terhesség gyógyszeres megszakítására, valószínûleg nem véletlen, hogy ebbõl itthon nem lett gyakorlat.

A forgalomban lévõ több ezer gyógyszer közül kevesebb mint 100-ak van igazoltan magzatkárosító hatása. A többi csak óvatosságból nem javasolják kismamáknak. A magzatkárosodás miatti esetleges vetélés csak okozat és nem ok. Olyan gyógyszer amit bakapunk és egy nem kívánt terhesség biztosan megszakad nincs. Évekkel ezelõtt voltak kísérletek a terhesség gyógyszeres megszakítására, valószínûleg nem véletlen, hogy ebbõl itthon nem lett gyakorlat.

Van olyan gyógyszer ami recept nélkül vehető meg és ha igen mennyi kb az ára?

Nagyon fontos lenne és minél hamarabb! El?re is köszi minden válaszért!

Legjobb válasz: Ez elég érdekes kérdés.Rentgeteg olyan gyógyszer van ami recept nélkül vehetõ meg.Akár 400ft-tól több 10000 az ára.Könyebb lenne válaszolni ha tudnám mire kellene gyógyszer mert mint mondtam rentgeteg van.

Ez elég érdekes kérdés.Rentgeteg olyan gyógyszer van ami recept nélkül vehetõ meg.Akár 400ft-tól több 10000 az ára.Könyebb lenne válaszolni ha tudnám mire kellene gyógyszer mert mint mondtam rentgeteg van.
Ha fogamzásgátlóra gondoltál ezek vannak vény nélkül: A Pharmatex kúp, krém, tabletta, hüvelytampon amit minden egyes szeretkezés elõtt kell feltenni. Itt megtalálod az adatlapot, az árát és a betegtájékoztatót. http://www.pirulapatika.hu/210137649/betegtajekoztato/pharma.. http://www.pirulapatika.hu/fs Patentex http://www.pirulapatika.hu/nogyogyaszat/fogamzasgatlok
Ne legyél idióta, mit gondolsz minek kell a fogamzásgátló tablettákra recept? Azért mert fel kell mérni a kockázatokat és a potenciális mellékhatásait, talán te is abba a kisebbségbe tartozol, akik belehalhatnak a fogamzásgátlók szedésébe, ne legyél gyáva segg, menj el az orvoshoz vagy használj óvszert. A hüvelykúp, spermicides krémek és egyéb hülyeségek meg huszad-nyolcvanad olyan hatékonyak mint a kombinált fogamzásgátló tabletta. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birth_control_met..
Fogamzásgátló nincs. Orvos meg nem fogja felhívni szüleidet pletykálni, nyugi.
Nincs olyan fogamzásgátló, amit recept nélkül is meg lehetne venni! De miért akarnád recept nélkül megvenni?
Igaza van az utsó válaszolónak, de ehhez csak annyi, hogy nézz körbe: Hány orvos méri ezt fel? Elárulom 10bõl fél... Sajnos....
Nem tudom miért lettem lepontozva, hiszen a válaszom tökéletes volt, tehát be cnpzem ide újra, hogy akinek nincs bepipálva fent a kis checkbox az is lássa: Ne legyél idióta, mit gondolsz minek kell a fogamzásgátló tablettákra recept? Azért mert fel kell mérni a kockázatokat és a potenciális mellékhatásait, talán te is abba a kisebbségbe tartozol, akik belehalhatnak a fogamzásgátlók szedésébe, ne legyél gyáva segg, menj el az orvoshoz vagy használj óvszert. A hüvelykúp, spermicides krémek és egyéb hülyeségek meg huszad-nyolcvanad olyan hatékonyak mint a kombinált fogamzásgátló tabletta. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birth_control_met..

Az igaz, hogy vannak olyan gyógyszerek, amiknek a leírásában ugyan nincs róla szó, mégis agyvérzést okozhatnak?

És még csodálkoznak, hogy egyre több a paranoiás!

Legjobb válasz: A gyógyszerek betegtájékoztatójában az összes olyan mellékhatást leírják, ami a tesztelés alatt elõfordul. Sõt, van ún. postmarketing vizsgálat is, amivel már a forgalomba hozatal után nézik az olyan ritka mellékhatásokat, amelyek a tesztelés alatt esetleg nem fordultak elõ (pont azért, merrt olyan kicsi az esélyük).

A gyógyszerek betegtájékoztatójában az összes olyan mellékhatást leírják, ami a tesztelés alatt elõfordul. Sõt, van ún. postmarketing vizsgálat is, amivel már a forgalomba hozatal után nézik az olyan ritka mellékhatásokat, amelyek a tesztelés alatt esetleg nem fordultak elõ (pont azért, merrt olyan kicsi az esélyük).
A kérdező hozzászólása: Ezzel tisztában vagyok, de lehetséges, hogy egy gyógyszert hosszú évek alatt kifejlesztenek, rengeteg pénzt beleölnek, és csak a forgalomba hozást követõen derül fény egy nagyon ritka, de súlyos mellékhatásra, és a hatalmas bukást elkerülendõ "elfelejtik" ezt megemlíteni?
Nem. Volt már példa késõbb kiderülõ súlyos mellékhatásra, és az is kiderült. Na meg amúgy is...beleírják, hogy 1 millió esetben 1szer agyvérzést okoz. És? Szted lesz olyan ember, aki emiatt nem szedi be?
Igen ritka az orvosi gyakorlatban, hogy olyan új gyógyszert írjanak fel, aminek még változhat a betegtájékoztatója, mert nem volt elég nagy mintaszám ahhoz, hogy az extrém ritka mellékhatások elõforduljanak, de persze, elõfordulhat. (A múltkor néztem a Nurofent, mintha eggyel több gyógyszercsaláddal párhuzamos szedées esetén írnának mellékhatásokról.) De olyan nincs, hogy "elfelejtik" megemlíteni, kötelességük azonnal korrigálni a hibát.
A kérdező hozzászólása: Igaz, én voltam hülye, kis valószínûségnél tényleg nem lenne okuk letagadni. De egyébként az emberek egy kis pénzért gyakran megfeledkeznek a kötelességeikrõl
Sok pénzért, inkább. :) De a gyógyszergyártó cégeknek pont ez nem érdeke. Lehet, hogy iszonyúan lefizetik a dolgozókat, hogy hallgassanak az agyérgöcs mellékhatásról, akármilyen extrém ritka, de ha egy, hangsúlyozom, egyetlen eset is kimutathatóan az adott gyógyszer miatti mellékhatás következtében kapott agyvérzést, a cégnek vége. Belsõ vizsgálat, és ha tudtak a dologról... ennyi volt, redõny lehúz. És nem azért, mert a betegek, a kormányok, az EU vagy a WHO megbünteti õket. Nem ilyen szervezet kezdeményezi a vizsgálatot, hanem a konkurencia. A másik gyógyszercég ellen pedig nem lehet védekezni, mert tuti van egy nem jobb, de részletesebb betegtájékoztatójú, ugyanolyan hatóanyagú pirulájuk. Lehet, hogy gyógyszerlobbi van, lehet, hogy összefognak, de ha a másik kigolyózósáról van szó, akkor szabadrablás folyik, hiszen a piacból élnek.

Van itt olyan, aki allergiás apró magokra (eper, málna, uborka, paradicsom stb. ), van olyan gyógyszer/módszer, amivel a kiütések elkerülhetők?

Legjobb válasz: Én allergiás vagyok a málnára és egyszerûen nem eszem soha. Van olyan megoldás, hogy kérsz beutalót allergológiára és kaphatsz gyógyszert, de annak, hogy nem eszek málnát nincs mellékhatása...

Én allergiás vagyok a málnára és egyszerûen nem eszem soha. Van olyan megoldás, hogy kérsz beutalót allergológiára és kaphatsz gyógyszert, de annak, hogy nem eszek málnát nincs mellékhatása...

Van olyan gyógyszer, amitől lehet hányni?

Semmi szándékom nincs vele igazából,csak nagyon kíváncsi természetű vagyok. :)

Legjobb válasz: Kb. minden gyógyszernek lehet a mellékhatása hányás. De ha konkrétan arra gondolsz, hogy van-e olyan szer, aminek konkrétan a fõ hatása az, hogy meghánytat: van.

Kb. minden gyógyszernek lehet a mellékhatása hányás. De ha konkrétan arra gondolsz, hogy van-e olyan szer, aminek konkrétan a fõ hatása az, hogy meghánytat: van.
A kérdező hozzászólása: És miért gyártanak ilyen gyógyszereket? :o Tudod, hogy mi a neve? Lassan ott tartunk, hogy a szerelemre is lesz gyógyszer.. :'DD
Pl. az apomorfin és az ipecacuanha elég hánytató hatású. De nem csak konkrétan erre "gyártják" õket. Az apomorfin spec. parkinson kór kezelésében használatos, az ipecacuanha meg köptetõnek. Egyébként ha hánytatónak is adják, nyilván azért, mert vmit ki kell szedni a gyomorból (mérgezés esetén). De ilyenkor inkább langyos sós vizet alkalmaznak, kicsit megbizirgálják a garatot, vagy egyszerûen kimossák aztán kész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A spontán vetélés milyen hatásoknak köszönhető? Mik azok a tényzők, dolgok, amitől valaki elvetél. Vagy van olyan aki direkt hasbarugatja magát? . Van olyan gyógyszer, vagy módszer amitől el lehet vetélni fájdalom mentesen?

Legjobb válasz: ha ilyenen gondolkozol,akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs,és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted,akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz,mert a baba az elsõdleges és azt védi a test,szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is

ha ilyenen gondolkozol, akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs, és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted, akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz, mert a baba az elsõdleges és azt védi a test, szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is
utolsó válaszolónak: ez tényleg igaz? egy gyógynövénytõl azonnal el lehet vetélni?
Én úgy olvastam, hogy az Oregánó, a rozmaring és a Kakukkfû okozhat vetélést.
akár lelki hatásra is elvetélhet az illetõ.. egyébként igen, létezik már abortusztabletta, angliában használják, de itthon még illegális.természetesen az sem olyan, hogy beveszem és hopp, meg is vagyok, hanem be kell feküdni a kórházba és megfigyelés alatt tartanak pár napig.
Nem támogatom az abortuszt de ha ezen gondolkodsz akkor inkább menj el rá.
Ha mindenáron vetélni akarsz, menj abortuszra. Minden más módszerrel sokkal rosszabbul jársz. Amúgy az életet minden gyilkolni akarja - és az élet külön-külön küzd meg mindennel, ha tud. Millió ok okozhat vetélést - de abban ne reménykedj (és ne is félj tõle), hogy majd magától elmegy a babád. Régen lányok szoktak használni egyfajta mérget erre - szerencsére ma már ez kiment a divatból. Nagyon veszélyes.
amiket leírtál, azért követekeztek be, mert azok a nõk hajlamosak voltak a vetélésre, vagy genetikailag, vagy mert volt valamilyen betegségük, kivéve a lépcsõset, de az is az esés nagyságától függ (amibe az anyuka belehal, abba a baba is)
anyukám barátnõje nehéz dolgokat emelgetett, meg cipelt, hogy elmenjen a babája, mert rájött hogy a kisbaba apja megcsalta... szerintem bármikor bekövetkezhet, akár repülõgépen is, vagy egy gyógyszer miatt, esetleg leesel a lépcsõn, munkahelyeden túl hideg van, ilyesmiket hallottam. Egy dolgot sose felejts el: egy nõ mindent meg tesz azért hogy legyen vagy ne legyen gyereke!
Én úgy tudom, hogy a nagyon forró zuhany is vetéléshez vezethet. De ezt hallottam, állítólag az egyik csaj így vetélt el. Nem rosszból, de ez egy csúnya téma :(
Egyetlen gyógynövény van, amit szülés beindítására is használtak régen, de gondolhatjátok, hogy az nem kapható csak úgy, hogy megveszem, lefõzöm teának és megiszom. Csak orvosi ellenõrzés alatt! Az pedig nem a Kakukkfû tea, nem is Oregánó, nem Cickafark, hanem teljesen más. Viszont az igaz, hogy van nagyon sok olyan gyógynövény, amit teljesen más célokra használnak, pl. Macskagyökér teát nyugtató hatása miatt használják nagyon sokan, vagy elalvás elõtt. Csak a mellékhatásai és figyelmeztetések között ott van, hogy terhes nõk számára nem ajánlott, mert méhösszehúzódásokat válthat ki, aminek következtében elmehet a baba. De általában ezek a dózisok, amik vetélést váltatnának ki, olyan nagyok, hogy annál már "jobban megéri" egy abortusz.
A kis baba soha nem tehet arról, hogy megszületne!!!!! Neked és a kedves szex társadnak kéne több eszeteknek lennie, ha már nem akartok gyereket.. Tudod mások azért küzdenek, hogy legyen kis babájuk, míg te megölöd azt a kis magzatot.. Én soha nem öltem volna meg, mégcsak egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, de mivel nem tudtam, hogy babát várok... elmentem a tengerpartra, ahol hideg volt a víz... és elvetéltem .. átéltem.. ne akard megtapasztalni, hogy milyen érzés... csupa jó indulatból mondom!... Azóta se tudtam feldolgozni! ..

Van olyan gyógyszer ami olyan hatásos mint a Lopedium, hasmenésre, de amiben nincsen laktóz?

Van ez a 3 gyógyszer ,Immodium, Huma-Loperamide, Lopedium ,de mind a 3-ban van laktóz.Olyan esetleg aki ismer ehhez hasonlót? Gyors és kíméletes.

Legjobb válasz: Ugyanezzel küszködöm ,két hete megy a hasam. Én is laktózos vagyok, zéró toleranciás.Ez az enzim pótlásos dolog nem igazán müködik nálam. Két hete véletlenül ettem tejfölös ételt, és azóta sem jövök rendbe. Pedig azonnal bevettem a szopogatós tablettát. Sajnos én sem ismerek más gyógyszert. Én a smectával kisérletezem, nem sok eredménnyel. Legalább laktózt nem láttam benne, mikor ráolvastam. Még reasecem van itthon, azt akkor kaptam, mikor még nem tudták, hogy laktózos vagyok, és állandóan ment a hasam. De ez tuti laktózos. Én is du.fogom hivni a házi orvost, mert már unom. Én naqyon jó igy dolgozni!

Ugyanezzel küszködöm , két hete megy a hasam. Én is laktózos vagyok, zéró toleranciás.Ez az enzim pótlásos dolog nem igazán müködik nálam. Két hete véletlenül ettem tejfölös ételt, és azóta sem jövök rendbe. Pedig azonnal bevettem a szopogatós tablettát. Sajnos én sem ismerek más gyógyszert. Én a smectával kisérletezem, nem sok eredménnyel. Legalább laktózt nem láttam benne, mikor ráolvastam. Még reasecem van itthon, azt akkor kaptam, mikor még nem tudták, hogy laktózos vagyok, és állandóan ment a hasam. De ez tuti laktózos. Én is du.fogom hivni a házi orvost, mert már unom. Én naqyon jó igy dolgozni!
HA lactase comfortot feloldasz egy kis vízben és azzal veszed be a gyógyszert, akkor nem okoz laktózos panaszt, nekem ezt javasolták, és bevált.

Babát szeretnénk és majd most kezdünk elprobálkozni vele. Szerintetk szedjek valamien gyógyszert vagy van olyan gyógyszer h előbb sikerüljön majd? Vagy valamien vitamint tudnátok ajánlani nekem? És szerintetek mennyi lehet hizni a terheség alatt?

Legjobb válasz: Én biztos hogy nem szednék semmilyen gyógyszert egyelõre, fõleg nem orvosi tanács nélkül. Lehet rögtön sikerül. Nekünk pl az elsõ próbálkozásra összejött mindkét baba. Vitamint elkezdhetsz szedni, folsavat, esetleg valamilyen terhes vitamint, amit már babát tervezõknek is ajánlanak, bár ezek elég drágák. Az hogy mennyit lehet hízni terhesség alatt, nagyon változó. Alkat és terhesség függõ.

Én biztos hogy nem szednék semmilyen gyógyszert egyelõre, fõleg nem orvosi tanács nélkül. Lehet rögtön sikerül. Nekünk pl az elsõ próbálkozásra összejött mindkét baba. Vitamint elkezdhetsz szedni, folsavat, esetleg valamilyen terhes vitamint, amit már babát tervezõknek is ajánlanak, bár ezek elég drágák. Az hogy mennyit lehet hízni terhesség alatt, nagyon változó. Alkat és terhesség függõ.
A kérdező hozzászólása: Értem nagyon szépen köszönöm!
folsavat, terhesvitamint vagy multivitamint nyugodtan szedhetsz, érdemes elõtte felkeresni a nõgyógyászt is, hogy odabent minden rendben. Én peteérés elõtt mentem épp hogy gyereket szeretnénk, kivizsgálást kérek, rögtön biztatott hogy most összejöhet, össze is jött, nem volt szervi gátja, sem ciszta, sem méhszájseb és a rákszûrést is megcsinálták. A hízás alkat kérdése és persze a hormonok, amit elõre nem tudhatsz.
terhes vitamint mindenképpen, Ladeevit, vagy gravida vagy amelyik szimpi, de folsavat mindenképpen!!!! azt külön is kapni, ha nem akarsz több vitamint, bár szerintem jó az is, fõleg, hogy jön a tél. Hogy mennyit hízni terhesség alatt? Ha terhességi cukros leszel mint én akkor kb 2-3 kg. Szerintem amikor valaki azt mondja jajj milyen kívánós akkor inkább úgy van vele legálisan zabálhat és híztat, mert a gyerekre foghatja, aztán meg rinyál hogy adjon le több 10 kg-t. Persze van, hogy valamit megkíván a szervezet vagy jól esik valami ami terhesség elõtt nem, vagy megutál valamit az ember. Egyél úgy mint most és akkor nem lesz semmi extra hízás. Ha meg egészségesebb kajákat eszel pláne nem fogsz elhízni, mert zöldségtõl még nem lett kövér senki :) de ha jönnek tömegével a sütik stb akkor tuti hízol és a gyereknek sem jutatsz be megfelelõ tápanyagot.
Szia! Lehetõségként kerüld a gyógyszereket. Elõször is hasznos lenne mindkettõtöknek egy méregtelenítõ kúra, majd feltölteni a szervezeteteket vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ha érdekel pár jó tapasztalat, szülésznõi, orvosi tanács, akkor adj egy email címet és szívesen elküldöm.

Az elöbb olvastam , hogy van olyan gyógyszer ami eltolja a menstruáciot...Mit tehetek ilyen esetben?

na mivel én épp a 2ik napján vagyok a menstruácionak..s szilveszterkor szeretnék lefeküdni a barátommal félek ,hogy még tartani fogg mit tehetek kapható valamilyen gyógyszer esetleg?(nem vagyok szüz)

Legjobb válasz: Csak akkor lehet gyógyszerrel eltolni a menszeszt, ha fogamzásgátlót szedsz. És akkor az a gyógyszer a fogamzásgátló. És azt is csak úgy lehet, hogy késõbb jön meg. ha már egyszer megjött, nem tehetsz semmit.

Csak akkor lehet gyógyszerrel eltolni a menszeszt, ha fogamzásgátlót szedsz. És akkor az a gyógyszer a fogamzásgátló. És azt is csak úgy lehet, hogy késõbb jön meg. ha már egyszer megjött, nem tehetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: aham most már értem...na igy jártam...azért kösz a választ
Szia! Nem vagy szûz, de azért elég fiatalkának tûnsz, ha ilyen dolgokat nem tudsz, azt tanácsolom inkább még társasozzatok, lefekvés helyett...
A kérdező hozzászólása: Nem tudok ilyen dolgokat nem azt jellenti , hogy nem vagyok 18 éves amugy van , hogy az ember 30 évesen se tudd olyan dolgokat mind például a védekezés s szül egy gyermeket és ott hagyja!amugy nem szedtem sohaa fogamzás gátlót honan kéne tudjam?
A kérdező hozzászólása: fogamzásgátlót*
omega-3
Magne B6
B vitamin komplex.nekünk ezt az egyetemi tanár javasolta...és utána is nézhetsz.garantáltan jó.és nekem is használt
olyan multivitamint vegyél, ami tartalmaz gingsenget én szedtem egy fajtát, de sajnos nem jut eszembe a neve még gondolkozom, hátha
Szerintem maradj a multivitaminnál. Abban van B vitamin és magnézium is. Nem kell bedõlni a reklámoknak. Én egyetemistaként szedtem a Pharmaton Vitalt, vizsgák elõtt, nagyon jó volt. Patikában tudod megvenni, napi 1-et kell bevenni belõle, megbízható minõségû. Ettõl persze utazgatni ugyanannyit fogsz, de jobban tudsz koncentrálni és kevésbé leszel fáradt (ha amúgy egészséges vagy). Persze aludni is fontos, legalább 7-8 órát.
Csak azért kérdem mert magas a koffeintartalma.De a gingkót eheted, az kimondottan a szellemi frissességet fokozza.Bármilyen gyógynövényboltban kapsz tabletta, por, vagy ampulla formában.A napi adag ne legyen több 240 milligrammnál.
Meg a ginkó biloba.
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok
Guarana.Ha elmúltál 18.
A kérdező hozzászólása: :) az van most is nálam .. de jelentõs változást nem észlelek :)
szõlõcukor..
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) És ez nektek észrevehetõen hatott?
Megvan! Pharmaton Vital
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A gingkó tény, nem reklám.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!