Találatok a következő kifejezésre: Van olyan az emberi testen hogy, (3 db)

Van olyan pont az emberi testen hogy, ha odaütünk, akkor meghal az illető? Melyik az?

Legjobb válasz: a dudort ádámcsutkának hívják, és fõleg a célzásban van szerepe. Amire te gondolsz az a gége összezúzása. Elzáródik a légcsõ és vér kerül a tüdõbe. Gyakorlatilag fulladásos hatál. Nõknél is mûködik. A kérdezõ egyébként szerintem kungfu sílusú, itt megbököm és meghal dologra gondolt. Na, ilyen is van.

a dudort ádámcsutkának hívják, és fõleg a célzásban van szerepe. Amire te gondolsz az a gége összezúzása. Elzáródik a légcsõ és vér kerül a tüdõbe. Gyakorlatilag fulladásos hatál. Nõknél is mûködik. A kérdezõ egyébként szerintem kungfu sílusú, itt megbököm és meghal dologra gondolt. Na, ilyen is van.
Ádámcsutka a férfiaknál :) Nõknél - elvileg - nincs ilyen :)
Van. De ha eddig nem tudtad, most már ne is akard!
Van, és sajnos nem is kell olyan nagyot ütni (csak ez volt a kérdés)
van. és nem kívánom részletezni.
Naaaaa, mondd már meg hogy hol!!! :) ))
Örülök, hogy mindenki aki tudja, olyan felelõsségteljes volt, hogy nem adta meg a választ. :) "A tudás ismérve, hogy felelõsséggel jár, vagy felelõsségre mutat. Az az ismeret tehát, amely nem párosul a felelõsséggel való felruházással, nem tudás, csupán ismeret." "Ahhoz, hogy választ kaphass a kérdésedre, ismerned kell a kérdést."
Minden pont ilyen, csak elég nagyot kell ütni:)
halánték
túl sok TV-s ba...lga... Természetesen van olyan pont. (azaz több olyan pont is van...) Példát azért nem hozok, mert rám fogsz hivatkozni egy esetleges gyilkosságnál... Amit nem szeretne senki sem... Minden jót!
én csak azért kérdeztem és azért érdekel mert harcmûvészetet tanulok és nem szeretnék senkit megölni ...
Ha jó helyen találsz el valakit, szívritmuszavarban meghal, mint a Kill Bill-ben (bár azért azt ne vegyük már komolyan hogy a szív maga sérül). Ha légcsövet zúzod össze, az is hatásos lehet. Ha a veséjét, lépét teszed tönkre (amit lehet egy elég erõs ütéssel), az is halálos lehet. Ha a gerincet töröd el (amit lehet egy ütéssel elvileg, ha jól ütnek és elég erõsen) az is lehet halálos. A fejre mért ütés is okozhat halált (ha mégsem, akkor kérjünk bocsnatot az áldozattól, és fektessük le aludni, jó hosszan, hátha agyrázkódása van, annak meg nem segít ha altatjuk a sérültet).
Jah, ilyen volt a Xénában is... XD
Ilyen megbokom es meghal volt a Kill Billben is. Amugy az a gege osszehuzasos dolog eleg bizarr, nalunk az iskolaba volt egy srac aki ezt akarta csinalni verekedes kozben..
Én egyszer kiskoromban a Batman-ben láttam ilyent, hogy megbökték a hapsit a mellkasán és kampec. De nem tudom, hogy ez mennire igaz, ez csak egy rajzfilm.
azt hiszem a nyakon az a kidudorodás ilyen, de inkább nem próbálom ki:P
Valaki írja már meg...
ez könnyû...
nyugi nem fogsz te senkit se megölni XD kisgyerek XD

Az mitől van, hogy néha alváz előtt, vagy inkább már félálomba "megrándul" az ember teste vagy valamelyik testrésze? Olyan mintha felriadna

Legjobb válasz: Mikor alszol, akkor az agyad leblokkolja a tested. Ezzel megóv téged attól, hogy úgy mozogj, mint az álmodban, így nem tudsz magadban kárt tenni. (Valakinél nem mûködik ez a mechanizmus, õk az alvajárók.) Na, a lényeg. Félálomban, még nem vagy teljesen leblokkolva, és pl. ha azt kezded álmodni, hogy mész, és megbotlasz, akkor meg is rándul a tested. Illetve, ha még nincs álom, akkor lehet csak egy szimpla idegrángás.

Mikor alszol, akkor az agyad leblokkolja a tested. Ezzel megóv téged attól, hogy úgy mozogj, mint az álmodban, így nem tudsz magadban kárt tenni. (Valakinél nem mûködik ez a mechanizmus, õk az alvajárók.) Na, a lényeg. Félálomban, még nem vagy teljesen leblokkolva, és pl. ha azt kezded álmodni, hogy mész, és megbotlasz, akkor meg is rándul a tested. Illetve, ha még nincs álom, akkor lehet csak egy szimpla idegrángás.
Ahogy az elõzõ mondja, elalváskor még nincs teljesen blokkolva a izomzat akkor álom hatására megmozdulhat, a másik izomrángást pedig mioclonusnak hívják, és szintén természetes dolog.
nekem volt már egyszerre 2 szerelmem, de akkor meg is akartam dugni mind a kettõt
A kérdező hozzászólása: Egyik a barátom (2 éve), másik eqy olyan srác, aki régen szerelmes volt belém, most barátnõje van és nem érdeklem szerelem terén.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: *lehet két embert.....
szerintem lehet:) vagy csak így hisszük a döntésképtelenség miatt
Szerintem lehet, bár nem pont ugyan úgy... nekem van abrátom, több mint 3 éve, azt hiszem a szerelem már átalakult mélyebb érzésekké, de mindent megtennék érte.. és nekem is van egy fiú, aki barát, de beleszerettem... és úgy érzek iránta, mint a barátom iránt az elején, de próbálom ezt átalakítani magamban, vmiféle elmélyült szeretetté... :D remélem menni fog. :P Ki szeretnék tartani a barátom mellett..:)
A kérdező hozzászólása: Velem is pont ez van, mi 2 éve vagyunk együtt. De az a fura, hogy a másik sráccal pl. semmi testi dolgot nem tudnék elképzelni... lehet hogy nem is szerettem bele, csak hiényzik, mint barát, mert egy éve nem láttam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!