Találatok a következő kifejezésre: Van olyan amit menszi (3 db)

Van olyan ami meghozza a menszit? Vagy valami tevékenység?

Legjobb válasz: Szerintem a forró víz,vagy ha nehezet emelsz!

Szerintem a forró víz, vagy ha nehezet emelsz!
Egy jó szex is besegít. ;)
A kérdező hozzászólása: Én hallottam hogy esetleg a cickafarkfû tea is meghozhatja!

Első tampon? Hogyan? Lehet már 13 évesen? Menstruáció és strand? Van olyan betét vagy tampon ami közepes menszivel egy napig is kibírja?

13 éves lyány vagyok:)

Legjobb válasz: Én olyan 14-15 évesen kezdtem el, szerintem sokkal kényelmesebb, mint a betét. viszont sok nõgyógyász mondja, hogy vannak olyan nõk, akik érzékenyek rá. Azonban sem betét, sem tampon nincs olyan, amit nem kell egy napig kicserélni! Ráadásul WC-re amúgy is elmész egy nap többször is! Ha a tampon elõször nem megy, akkor pár hónap múlva próbáld újra. Barátnõm is így csinálta.

Én olyan 14-15 évesen kezdtem el, szerintem sokkal kényelmesebb, mint a betét. viszont sok nõgyógyász mondja, hogy vannak olyan nõk, akik érzékenyek rá. Azonban sem betét, sem tampon nincs olyan, amit nem kell egy napig kicserélni! Ráadásul WC-re amúgy is elmész egy nap többször is! Ha a tampon elõször nem megy, akkor pár hónap múlva próbáld újra. Barátnõm is így csinálta.
Tampont már az elsõ menstruációtól is használhatsz. Válaszd a legkisebb ob-t például. Nem tudom pontosan melyik az, mert és normalt és supert használok, de valami light flow vagy hasonló azt hiszem. De a hátoldalukon van egy táblázat ott fel van tüntetve milyenek vannak, vagy a weboldalon is megnézheted. Leírás lesz a dobozban. De nem nehéz. Kezet mosol, kibontod, meghúzod picit a szálat majd felhelyezed. Ameddig az ujjaddal tudod és nem fáj. Amikor már nem érzed akkor van jó helyen. Strandra nem ajánlott menni ha éppen megvan, de állítólag tamponnal lehet. De nem egész napos strandolás csak keveset bír ki a tampon... és fertõzést is elkaphatsz így. Én nem ajánlom. Lehet menni strandra máskor is, vagy lehet szórakozni úgy is, hogy nem mész a vízbe max a lábadat lógatod bele, vagy napozol, eszel fagyit stb. A legtöbb tampon és betét nem bírja ki egész nap, sõt cserélni is kell, mert komoly fertõzésed lehet! Ha nagyon megvan 3-4 óránként minimum cseréld. Ha annyira nincs akkor lehet 5-6. Gondolom a suli miatt is kérdezed. Én úgy csináltam ott, hogy reggel betettem egy tampont és egy betétet. Napközben (olyan fél12-12 körül) a tampont kivettem. Másikat nem tettem be, mert iskolában nem tudtam rendesen kezet mosni elõtte. Így még azt a 2-3 órát kibírtam a betéttel, mert az ugye elõtte nem lett olyan. Aztán itthon kicseréltem azt is. Így kitart egész nap és nem nagyon van vele gond. De cserélni mindig kell, akkor is ha nem telik meg mert ott (ebben a nagy melegben fõleg) akár fél óra alatt is szaporodhatnak a bacik.
szia! egyetértek az elõttem szólókkal, a tampont különösen körültekintõen kell kezelni, rendszeres csere, tiszta kéz...vigyél magaddal higikendõt, ha nem lenne alkalmad kezet mosni elõtte, nehogy elkapj valamit! és annyit tennék hozzá, hogy szerintem a light days ob-bõl sokkal jobb választás, a mini az szibte semmi szerintem.átmrérõre ugyan akkora, csak hosszab
A strandot (mármint, hogy vízbe menj) mensturáció idején fertõzés veszély miatt nem javasolnám, mint ahogy azt sem, hogy akár tampont, akár betétet ne cserélj egy egész napig. Értem én, hogy kényelmetlen, de sajnos meg kell tanulni úgy tervezni, hogy ezeken a napokon higiénikus környezetben legyünk. Szerintem már használhatsz tampont, csak kezd valami kisebb mérettel. Ha nem jól helyezted fel, azt érezni fogod. :)
Nincs, és nem is szabad egy napig bent hagyni a tampont, és a betétet is érdemes cserélni, a fertõzésveszély miatt. 13 évesen, ob mini comforttal próbálkozz, ha elõször próbálod, a menstruációd 1. napját javaslom, akkor a legerõsebb, könnyebb feltenni (a dobozban lévõ tájékoztatón, érthetõen le van írva, hogy kell felhelyezni). A tampont is érdemes cserélni3-4 óránként, a vérzés erõsségétõl függõen, lehet, hogy csak 1-2 órát bír az elsõ nap. A tampon nem szív többet mint a betét, csak kényelmesebb, higiénikusabb megoldás a nehéz napokon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: köszike:) örülök h 1 óra alatt szinte mindenre választ kaphatok :D
Ha már sikerül felhelyezned a tampont, akkor nem lesz olyan nagy gond suliban sem a menstruáció! Mert a zsebedben akár 3-4 tampon is elfér.
A kérdező hozzászólása: Igen, a suli miatt kérdeztem :) köszike:)

Van olyan teszt, amit menszi előtt 3 nappal kimutatja, hogy sikerült-e? És ha igen, mi a neve?

Legjobb válasz: pár kérdéssel lentebb megtalálod, csak akkor 4 nappal elõttit kérdezett valaki. miért nem várod meg a mensi kimaradást, akkor már tuti kimutatja. Az az 5 nap már ide-vagy oda:))) Most meg csak elkenõdnél, ha nega lenne:)))

pár kérdéssel lentebb megtalálod, csak akkor 4 nappal elõttit kérdezett valaki. miért nem várod meg a mensi kimaradást, akkor már tuti kimutatja. Az az 5 nap már ide-vagy oda:) )) Most meg csak elkenõdnél, ha nega lenne:) ))
Szia! En a mensesem elott 1 nappal este teszteltem (volt egy erzesem hatha) es a Clearblue-t hasznaltam. Kb. 10 masodperc utan egyertelmu pozitiv eredmenyt adott, masnap megismeteltem, szinten pozitiv lett. Szoval csak ajanlani tudom. Persze az elottem szolonak is teljes mertekben igaza van. Ha esetleg negativ lesz csinalj meg 1-et 3 nappal kesobb. Sok sikert! 6 hetes kismami :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!