Találatok a következő kifejezésre: Van olyan amit érdemes (94 db)

23 éves vagyok egyetemre járok, de nem igazán szeretem azt amit választottam és semmi jővőt nem látok benne, gondolkozok rajta, hogy valami OKJ tanfolyamot elvégzek. Mit érdemes, aminek van értelme is, és van olyan amit ingyen is eltudok végezni?

Legjobb válasz: Olyat kell megtanulnod, amivel VALÓS munkát tudsz elvégezni. Azaz valami alapanyagból értéket elõállítani. Ilyesmik a kétkezi, építõipari szakmák, a szakács, mindenféle szerelõ, gépész, CNC marós köszörûs meg esztergályos, karosszériás. Az emberek panaszkodnak ezekre, hogy milyen drágák, a minõség meg hitvány:) Fel fog lendülni még az idõsgondozás környéke, meg a vallásipar. Nekem az iparos dolgok közül sokminden megy, nem is panaszkodom, folyton van melóm.

Olyat kell megtanulnod, amivel VALÓS munkát tudsz elvégezni. Azaz valami alapanyagból értéket elõállítani. Ilyesmik a kétkezi, építõipari szakmák, a szakács, mindenféle szerelõ, gépész, CNC marós köszörûs meg esztergályos, karosszériás. Az emberek panaszkodnak ezekre, hogy milyen drágák, a minõség meg hitvány:) Fel fog lendülni még az idõsgondozás környéke, meg a vallásipar. Nekem az iparos dolgok közül sokminden megy, nem is panaszkodom, folyton van melóm.

Hogyan kell lélegezni szülés illetve vajúdás alatt, hogy ne fáradjak ki? Illetve mi olyan apró dolog van még, amire érdemes odafigyelni?

Legjobb válasz: A légzésnek az a lényege, hogy ne kapkodd a levegõt. Amikor a fájásokra meg a fájdalomra koncentrálsz, akkor nem tudsz odafigyelni arra, hogy egyenletesen vedd a levegõt. Meg az is fontos, hogy ne a szádon vedd, hanem az orrodon. Már nem emlékszem, hogy miért, de pl. a szád így nem szárad ki. Én nagyon figyeltem a levegõvételre. A fájásokra nem is annyira, mert a doki és a szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak. Amikor elindul a baba, székelési ingered lesz. (nekem ezt senki nem mondta, nem tudtam, így elég rossz érzés volt) Nekem segített 10 perces fájásoktól burokrepesztésig, hogy sétáltam. Amikor álltam, mentem, nem fájt annyira. Sajnos utána feküdnöm kellett nst-vel a pocin. Ha van még konkrét kérdésed, írj, figyelem a kérdést!

A légzésnek az a lényege, hogy ne kapkodd a levegõt. Amikor a fájásokra meg a fájdalomra koncentrálsz, akkor nem tudsz odafigyelni arra, hogy egyenletesen vedd a levegõt. Meg az is fontos, hogy ne a szádon vedd, hanem az orrodon. Már nem emlékszem, hogy miért, de pl. a szád így nem szárad ki. Én nagyon figyeltem a levegõvételre. A fájásokra nem is annyira, mert a doki és a szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak. Amikor elindul a baba, székelési ingered lesz. (nekem ezt senki nem mondta, nem tudtam, így elég rossz érzés volt) Nekem segített 10 perces fájásoktól burokrepesztésig, hogy sétáltam. Amikor álltam, mentem, nem fájt annyira. Sajnos utána feküdnöm kellett nst-vel a pocin. Ha van még konkrét kérdésed, írj, figyelem a kérdést!
Azt kell tenni, amit az orvos és a szülésznõ mond.Két fájás között pihenni, nagyokat lélegezni, gyüjteni az erõt a következõhöz. Nem szabad hisztizni, mert akkor felelegesen pazarolod az erõdet. Kell az önuralom! Arra kell gondolni, ha fáj, hogy minden perccel közelebb van az a pillanat, amikor megszületik a baba és a kezedben tarthatod. Ez megér minden szenvedést. Könnyû és jó szülést kívánok neked! 3 gyerekes anyuka
Ket gyermekem van, mindket szulesnel osztonosen csendben voltam vajudas alatt, kulonsen fajasoknal. Nem melyeket lelegeztem fajas kozben, orron be, szajon ki, nem ossze-vissza, hanem egyenletsen, mint kb futas kozben.
egyenletes mély lélegzés, nem kapkodás, sokat segít.ha felállhatsz vajúdás alatt, akkor sokat segit, ha jöna fájás, akkor felállsz, és rátámaszkodsz valamire, mondjuk az ágy végére

Tábla PC? Szerintetek milyet érdemes venni 50ezer alatt ami androidos? Lehet frissíteni az android szoftvert? Van olyan amibe van gravitációs érzékelő?

Linkelek párat. Vélemények ?

Legjobb válasz: Vegyél inkább Archos-t. 50e alatt van 5 és 7 colos is, pl. http://www.pixmania-pro.hu/hu/hu/06298691/art/archos/archos-.. Ennyit bõven megérnek állítólag.

Vegyél inkább Archos-t. 50e alatt van 5 és 7 colos is, pl. http://www.pixmania-pro.hu/hu/hu/06298691/art/archos/archos-.. Ennyit bõven megérnek állítólag.
A kérdező hozzászólása: De ez androidos ?
Ott van a leírásában!
A kérdező hozzászólása: És lehet ezzel játszani androidos játékokkal ? Angry Birds, Quake3, Hero of Sparta, Cube, Speed... stb-vel ? :)
Biztos... részemrõl befejeztem. Nézd meg a linket.

Milyen hajnövesztő szert érdemes használni? Egyáltalán van olyan, aminek van érzékelhető hatása?

Igazából én úgy gondolom, hogy a szó szoros értelmében, haj növeszt? nem is létezik, én kibékülnék olyannal is ami a hajhullást megállítja

Legjobb válasz: Édesapám 70-en túl van, õ Bánfi hajnövesztõt használt már akkor is amikor forgalomba került. És kinõtt a haja tõle, sõt még most is azzal kenegeti a fejbõrét és nem hullik a haja, inkább nõ tõle. Ezt tapasztalatból írtam.

Édesapám 70-en túl van, õ Bánfi hajnövesztõt használt már akkor is amikor forgalomba került. És kinõtt a haja tõle, sõt még most is azzal kenegeti a fejbõrét és nem hullik a haja, inkább nõ tõle. Ezt tapasztalatból írtam.
Ezek szerint a Bánfi igen jó!De ne feledd, ha vitamin hiányod van, belsõ segítség is kell!Multivitamin!Ilyenkor fõleg a B-komplex fontos, de ásványok éppúgy hiányozhatnak, mint a nyomelemek.Hajvékonyodást/hullást fehérjehiány is okozhat.Jók a "hajvitaminok", de mindez nincs meg bennük.
Utolsó kommentelõ nagyon jó tanácsot adott. Kombináld a kettõt, Bánfi+ vitaminok!
Leginkább a türelmedre lesz szükség, ha hullik a hajad, mert egyik szer sem oldja meg pár hét alatt a gondot. Én is azt tapasztaltam, hogy a belsõ és külsõ kezelés együttesen többet ér. Nálam a Viviscal volt a legjobb. Közben a Nisim hejszeszt használtam.

Tényleg érdemes elevitet vagy gravidát szedni a tervezett terhesség előtt és közben? És ha igen melyiket javasoljátok? Vagy van olyan ami segíti a teherbeesést?

Legjobb válasz: Elõtte már 4 hónappal elkezdtem az elevitet, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, szerencsére nagyon korán mindjárt szedtem mellé 3 mg folsav és napi egy magnéziumot. A dokival is megbeszeéltem, õ a folsavat az elsõ 3 hónapban javasolja plusszban. És nem híztam eddig tõle! Remélem majd a kisbaba és értékeli az anyukája igyekezetét:)

Elõtte már 4 hónappal elkezdtem az elevitet, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, szerencsére nagyon korán mindjárt szedtem mellé 3 mg folsav és napi egy magnéziumot. A dokival is megbeszeéltem, õ a folsavat az elsõ 3 hónapban javasolja plusszban. És nem híztam eddig tõle! Remélem majd a kisbaba és értékeli az anyukája igyekezetét:)
Én is az elevitet szedtem, de csak akor, mikor rájöttem, hogy terhes vagyok.É(kop-kop)egészéges a kislányom(most 4 éves)
Nekem annó azt mondta az orvos hogy csak az elsõ 3 hónapban kell szedni mert ha tovább szedem nagy lesz a baba és nehéz megszülni.És azt is mondta ha az ember kiegyensulyozott táplálkozást folytat nem kell semmilyen magzatvédõ vitamin.
Kedves Utolsó! A Gravidában több "cucc" van, mint az Elevitben. Van amelyik hatóanyagból kevesebb a mennyiség a G-ban, mint az E-ben, de ez szerintem még jó is, mert nem kell akkora mennyiség azért vitaminokból sem. Az E. majdnem 4 ezer / 30 szem, a G. 1850 ft/ 30 szem.
A kérdező hozzászólása: persze ezeken kívül...
30 szem elevit nem 4 ezer Forint, hanem majdnem 2 ezer.Szerintem az jobb, mint az összes többi vitamin.Nekem bevált.A teherbeesés elõtt el kell kezdeni szedni, mert mire kiderül, hogy terhes vagy, 4-5 hét el is telik a terhességbõl és ugye az elsõ idõkben a legfontosabbak a vitaminok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves és támogató válaszokat! Mindenkinek rukkolok, a baba miatt, remélem mihamarabb összejön nekünk! Írjátok le hgy mi lett avégeredmény:-)!
Szia én a terhességem elõtt egy honappal elkezdtem az elevitet/szerencsére rögtön összejött/És terhesen is szedem nekem bejött semmi gond nem hiztam nincs mellékhatás.Sok sikert és mielõbbi babásodást! Kedves utolso ugyanolyan jó a gravida?És mennyivel olcsobb??/bocsi a belekontárkodásért!/
Szia! Én Elevitet szedek, szerintem nem árt egy kis vitamin. Viszont áttérek majd a Gravidára, mert az sokkal olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És remélem nemsokára jön a gólya, mert már nagyon várjuk!
Gravida*Folsav*Magnézium egyben.Szerintem érdemes mert úgysem tudod az összes létezõ vitamint biztosítani a kajával.Ártani nem árt.
szerintem amig probalkoztok, addig eleg csak a folsav 100-200mg/nap. ha megfogant, akkor kezdjel el terhes vitamint szedni, addig tulajdonkeppen majdnem felesleges, csk kipisiled es ahhoz meg eleg draga. en is elevittel kezdtem es par honap utan abbahagytam, majd 6 honapra ra sikerult a baba. addig folsav es egeszseges taplalkozas, sok viz! remelem hamar teljesul az almotok! ropitem neked is a golyat! 10+5 km
Sziasztok! Én most regisztráltam magam itt elõször.Én Elevitet szedtem mikor megtudtam, hogy gyermekem lesz.6hetesen abba kellett hagynom, mert nem voltam jól tõle.Majd 1 hét kihagyás után újra elkezdtem szedni(sajnos)és újra rosszul voltam tõle.(görcsöltem, véreztem)Elmendtem a dokimhoz és azt mondta nem szedhetem tovább, mert csak baj csinálok vele.És sajna bekövetkezett amit soha nem fogok elfelejteni.2011.12.30 meghalt a kislányom 15 hetesen a pocimban.Most próbálkozunk a párommal, de nem jön össze így elkezdem szedni a Gravidát.Igaz nagyon félek tõle.

Mi a neve annak a homeopátiás bogyónak amit a vajúdás alatt lehet szedni? Tényleg segít? Van olyan amit már szülés beindulása előtt érdemes bevenni? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: chaulofillum és cimicifuga 5ch. én ezeket szedtem az egyik csak puhít a másik puhít, tágít. a csak puhítót már szedheted a másikat csak vajúdásnál felváltva a kettõt fél óránként. nekem segített:) Könnyû, gyors szülést! 4 hós kisfiú anyukája

chaulofillum és cimicifuga 5ch. én ezeket szedtem az egyik csak puhít a másik puhít, tágít. a csak puhítót már szedheted a másikat csak vajúdásnál felváltva a kettõt fél óránként. nekem segített:) Könnyû, gyors szülést! 4 hós kisfiú anyukája
Ezeket én is szedtem. plusz még az Arnica CH9-t. Szülés elõtt is szedtem, meg szülés után is két hétig. Sok sikert! Ja és ittam málnalevélteát. Ezeket a szülésznõm javasolta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Mennyibe kerül egy Ipod? És milyet érdemes venni? Kinek van olyan ami bevált (könnyű kezelni, rendesen működik)? Az milyen tipusú és mennyi volt?

Legjobb válasz: Nekem iPod Touch 4G-m van lassan 2 éve. Nagyon jól kezelhetõ nagyon jó minõségû. Hihetetlenül jó rajta netezni.

Nekem iPod Touch 4G-m van lassan 2 éve. Nagyon jól kezelhetõ nagyon jó minõségû. Hihetetlenül jó rajta netezni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Ha mar filmeket nezzunk nezzunk olyakat amiket erdemes megnezni! Vannak ilyen filmek?

Sziasztok! A testverem korhazba van! holnap viszem be hozza a laptopjat es azt kerte hogy rakjak ra filmeket! Tudnatok olyan filmeket mondani aminek ertelme is van es nem csak 1X nezesre lehet oket alkalmazni? Nemreg megnezte az intouchables filmet es nagyon tetszett neki es nekem is! Szeretnek minnel tobb es jobb filmeket vinni neki! Az a baj a mostani vigjatekokkal hogy hiaba nezem meg oket nem tudok rajtuk nevetni mert nem eleg jok a poenok. Kerek szepen mindenkit aki mond filmeket hogy ami akcio az legyen tenyleg akciodus,ami vigjatek az tenyleg legyen vigjatek es lehessen rajta jot kacagni...Ilyen filmeket mondjatok! MINDENKINEK KOSZONOM

Legjobb válasz: sci-fi-nek nagyon jó az én a robot,ha horrort akarsz zombis filmet akkor legenda vagyok,vígjátékra tudom ajánlani a feketék fehérent,nagyon jó film,követni fogom a válaszaidat szóval írj nyugodtaan,ja és a tesódnak jó búlást :)

sci-fi-nek nagyon jó az én a robot, ha horrort akarsz zombis filmet akkor legenda vagyok, vígjátékra tudom ajánlani a feketék fehérent, nagyon jó film, követni fogom a válaszaidat szóval írj nyugodtaan, ja és a tesódnak jó búlást :)
Macskajaj (Crna Macka, Beli Macor, 1998) http://www.filmkatalogus.hu/Macskajaj--f1067 Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni mûvelõdni Amerika (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, 2006) http://www.filmkatalogus.hu/Borat-Kazah-nep-nagy-feher-gyerm.. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)http://www.filmkatalogus.hu/A-tokeletes-trukk--f17314 Szemtõl szemben (Heat, 1995)http://www.filmkatalogus.hu/Szemtol-szemben--f1719 Blöff (Snatch, 2000)http://www.filmkatalogus.hu/Bloff--f9522 A Ravasz, az Agy és két füstölgõ puskacsõ (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)http://www.filmkatalogus.hu/A-Ravasz-az-Agy-es-ket-fustolgo-.. Illúzionista (The Illusionist, 2006) http://www.filmkatalogus.hu/Illuzionista--f17213
A kérdező hozzászólása: a horror filmeket es a zombisokat sem szereti! de kosz a valaszt mind2!
sci-fi meg vígjáték akk szóbajöhet, ugye ?

Mire érdemes figyelmesnek lenni ilyenkor illetve van olyan amit nem árt tudni ezzel kapcsolatban?

Van 2 nagyon jó lánybarátom,mindketten eléggé szexy,vékony,csinos lányok és nem utolsósorban nagyon szépek és aranyosak:)Nemrég viszont szóbakerült hogy mi lenne ha a két ünnep között megejtenénk eggyik haverom üres házában egy laza baráti 3-as szexpartit...

Legjobb válasz: óvszer nélkül ne.. mert lehet, h 1 idõ múlva viszketni fog.. és az kellemetlen :)

óvszer nélkül ne.. mert lehet, h 1 idõ múlva viszketni fog.. és az kellemetlen :)
A kérdező hozzászólása: 20:02 Koton is lessz bõven de írtam ráadásul durex.
ezzel egy bajom van hogy én nem leszek ott =) ennél se kevesebb se több ne legyen pia csak kicsi ne a sárga földig puszi, tapi ágy jó döngetést
Ha tapasztalatlan vagy szerintem kérd meg egy fiú barátodat, hogy segítsen, vagy vigyél egy vibrátort, gondolom a 2 lány is azért megy bele, hogy nekik jó legyen. Nem tudom azt tisztáztátok-e hogy a lányok foglalkoznak-e egymással, vagy csak "elviselik" egymást, mert az utóbbi esetben sok dolgod lesz.:)

Valaki, aki sokat látott már és ért hozzá, van-e még olyan ágazat, amiben érdemes új vállalkozást indítani?

Nem kifejezetten meggazdagodni, hanem munkahelyet teremteni szeretnék.

Legjobb válasz: Persze, lehet indítani. Fenn is maradhatsz. Sok tényezõ játszik, köztük eléggé a szerencse is. Már úgy is érhetsz el sikereket hogy nyitsz random egy közértet, és bejöhet... De ha céltudatosabban csinálod, tervszerûen, akkor megoldható. Vannak tényezõk amik egymás ellen játszanak, de kis rizikóval nagyon jó eséllyel versenyképes maradhatsz ha nem kényszerbõl vállalkozól. Sok pénzbõl, olyan ágon amit támogatnak, amihez értessz, amit a többiek kerülnek mert nem kényelmes, ami nincs a közelben, és amire igény van, amihez ugyan akkor nem kell olyan sok befektetett tõke, nem igen fogsz ráfázni. Sok féltékeny ember mondja hogy ilyen nincs, pedig van. Most csak megnézed a mezõgazdaságot is, az is ilyen, és semmispéci, mindenki szemét kiszúrja olyan nyílvánvaló.

Persze, lehet indítani. Fenn is maradhatsz. Sok tényezõ játszik, köztük eléggé a szerencse is. Már úgy is érhetsz el sikereket hogy nyitsz random egy közértet, és bejöhet... De ha céltudatosabban csinálod, tervszerûen, akkor megoldható. Vannak tényezõk amik egymás ellen játszanak, de kis rizikóval nagyon jó eséllyel versenyképes maradhatsz ha nem kényszerbõl vállalkozól. Sok pénzbõl, olyan ágon amit támogatnak, amihez értessz, amit a többiek kerülnek mert nem kényelmes, ami nincs a közelben, és amire igény van, amihez ugyan akkor nem kell olyan sok befektetett tõke, nem igen fogsz ráfázni. Sok féltékeny ember mondja hogy ilyen nincs, pedig van. Most csak megnézed a mezõgazdaságot is, az is ilyen, és semmispéci, mindenki szemét kiszúrja olyan nyílvánvaló.
Gyakorlatilag minden ágazatban meg van a potenciál. A kérdés az, hogy mennyi tõkét tudsz / akarsz beleinvesztálni, mik a hosszútávú célok és hogyan kivitelezed... Egy 1001. utazási irodát is lehet nyitni, ha találsz egy piaci rést.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!