Találatok a következő kifejezésre: Van olyan amitől baja (7 db)

Van olyan játékod, baba, stb. , amitől féltél?

Legjobb válasz: Nem volt ! De ez egy kicsit hülye kérdés . Mért tedted fel ezt a kérdést ?

Nem volt ! De ez egy kicsit hülye kérdés . Mért tedted fel ezt a kérdést ?
Nemtudom ez ide tartozik-e, de volt régen egy "Uborkák" címû sorozat, ilyen gyurmaszerû maszk volt az embereken, na én tõlük féltem nagyon! Meg a lottós bácsitól a tv-ben, a nevét nemtudom...
A kérdező hozzászólása: Én a terhesbarbimtól féltem nagyon-ezt itt már valahol leírtam-szétszerelték anyámék, hogy legalább ne sírjon, elem nélkül mégis megszólalt, mikor rászántam magam, hogy elvegyem a szekrényrõl, hisz nagyon klafán nézett ki-de valamiért féltem tõle
A kérdező hozzászólása: Ezek a porcelán babák tényleg rémísztõek!De úgye, hogy nem megjátszottnak tünt a csaj a videóban, és tök parás volt?
Kedves kérdezõ! Mikor még óvodás voltam, a nõvérem (akkor volt kb. 9 éves) kapott egy porcelán babát és kezdettõl fogva féltem tõle és rémálmaim voltak nagyon sokszor. De végül fel lett téve a padlásra és azóta is ott van és kib*szottul örülök neki. (és én is láttam azt a videot amit elõsször mondtál)
volt egy törpe baba a polcon és éjszaka mindig vele szembe aludtam és akkor inkább a fejemre húztam a akarót mert féltem töle
Kedves Kérdezõ! Ezek a szellemes videók akkora nagy baromságok. Az egész nem más mint kitaláció! A babákat és másokat sem száll meg szellem. Felnõttként sokat gondolkodtam rajta, hogy mi a fene lehetett abban a plakátban félelmetes. Talán ezek a figurák valami rosszra emlékeztettek. Úgy emlékszem amikor ezt a báb show-t a tv-be is bemutatták. Szombatonként adták le az adást, és ezután a film után krimi sorozatok következtek. Néha sutyiban, kihasználva hogy szüleim elaludtak megnéztem egy-két ilyen filmet.És ezen filmek hatása zûrzavart okozott a fejembe. Amúgy gyermekként és felnõttként is elég élénk fantáziával vagyok megáldva, annyi a különbség, hogy mára különbséget tudok tenni a fikció és a valóság között.
Kiskoromban volt egy poszter a szobám falán, amin egy baba volt. Úgy féltem tõle mint a tûztõl (bár magam sem tudom miért). Minden éjjel vele álmodtam, amíg megvolt és ezek nem voltak éppen kellemes álmok.
Még mindig megvan, most a húgomé. Sose mertem vele játsszani valamiért. :D
A kérdező hozzászólása: Tényleg féltél tõlük?Nem csodálom!Nem hiszek úgy benne, de láttam neten olyan videókat, amiben állítólag a babákba szellem bújt, vagy más, ki tudja!Volt egy pár másodperces videó, valami csaj(felnõtt)egy szép nagy babát tart a kezébe, lehet, hogy õ készítette, nem tudom!Aztán egyszer csak a baba feje a lány feje felé fordul, a csaj meg visít, és eldobja a babát, és megszakad a videó!Nagyon valósnak tünt!Volt olyan videó is, amiben egy babakiállításról tudosítottak, bemutatták a babákat, stb, ilyen vásári hangulatú volt az egész!Ott élõben még nem vették észre, de késõbb-gondolom, mikor megnézték a felvételeket, pislogott egy baba!Tökre misztikus játékok ezek
Muppet-show szereplõitõl. Az ágyammal szemben a falon egy plakátról vigyorogtak, idétlenkedtek. Fogalmam sincs hogy miért féltem tõlük.
A kérdező hozzászólása: Öcsém meg az omo mosópór reklámját nem szerette, rémálma volt, mindig mondta közben, hogy omo-omo.elég hülye neve volt

Melyik étel érezhető erősen az anyatejben? Van olyan amitől megundorodhat a baba a tejtől?

Mondjuk "megkeseríti" vagy "savanyítja" a tejet, van ilyen élet, ital?

Legjobb válasz: Szerintem más minden babánál. Az enyém pl ha májat eszem azt nem szereti, akkor mindig püfölte a mellem. De eddig mást így nem vettem észre...

Szerintem más minden babánál. Az enyém pl ha májat eszem azt nem szereti, akkor mindig püfölte a mellem. De eddig mást így nem vettem észre...
Fokhagyma.Az erõsen kiütközik a tejen.

Van olyan fertőzés, amitől baja lehet a babának, ha kezelik?

20 hetes terhesen a dokim vett le kenetet

Legjobb válasz: Ne aggódj! A babát védi a magzatburok és a magzatvíz. Hacsak nincs nyitva a méhszájad hozzá nem érnek el a fertõzések. Nekem is van,kezelik,de azt mondta a nõdoki,hogy ettõl a babámnak semmi baja nem lesz. Egy 10 hetes kismami

Ne aggódj! A babát védi a magzatburok és a magzatvíz. Hacsak nincs nyitva a méhszájad hozzá nem érnek el a fertõzések. Nekem is van, kezelik, de azt mondta a nõdoki, hogy ettõl a babámnak semmi baja nem lesz. Egy 10 hetes kismami
Ne rettegj, az nem tesz jót neked sem, meg a babának sem. Ha pl. hüvelygombája lenne valakinek, azt is korszerûen kezelik, ha húgyuti fertõzésed, akkor általában penicillin származékot adnak, meg hüvelykúpot a gomba ellen. Ezektõl nem hiszem, hogy baja lehetne a babáknak, fõként, ha jó kezekben van.A lényeg, hogy ne izgulj, a dokid pedig helyesen járt el, mert kontroll kenetre szükség van, még a 36-ik héten is ajánlják a Streptococcus fertõzés kizárására. Ha valakinek az van pl. akkor kap antibiotikumot a szülés alatt, ami megvédi a babát. Nem szabad stresszelnünk, bízzunk, hogy senkinek nem lesz semmi baja, minden mama örülni fog!!!!
Szia! Nem lesz semmi baja a kicsinek. Nekem is volt fertõzésem, de a doki azt mondta ez nem jut el a babához, mivel védi a burok. A 9 hónapban azért szoktak kenetet venni ismét, hogy a szülés közben ne legyen kiütéses a baba. Ennyi baja lehet max. a hüvelyi fertõzéstõl. Ne aggódj, semmi baj nem lesz ha mégis van fertõzés, kikezelik és ennyi. Sok sikert a babához és ne izgulj!


Ma vettem észre, hogy a degum pocija nagyon fel van puffadva. Nem eszik, nem iszik, csak fekszik. nem adtam neki olyat, amitől ilyen baja lehetne. szerintetek mi baja? Mit tudnék csinálni?

Félek, hogy valami baja lesz. Most is itt fekszik az ölembe, meg se mozdul szinte.

Legjobb válasz: Hát a friss fûféléktõl, vagy káposztaféléktõl is felfúvódhat. Vagy pl. ha antibiotikummal kezelték. Azt nagyon nem bírják. Kipusztítja a bélflóráikat. volt valami változás az étrendjében, vagy ilyesmi?

Hát a friss fûféléktõl, vagy káposztaféléktõl is felfúvódhat. Vagy pl. ha antibiotikummal kezelték. Azt nagyon nem bírják. Kipusztítja a bélflóráikat. volt valami változás az étrendjében, vagy ilyesmi?
Vidd el állatorvoshoz! Egyébként mit adtál neki ma enni? Vegyszeres zöldségektõl is lehet baja, a nedves fûtõl, krumplitól, van számukra mérgezõ faág is (valamint egy csomó szobanövény is mérgezõ nekik!), de akár meg is rághatott valamilyen mûanyag kiegészítõt.
Még ma vidd el allatorvoshoz! Az ilovedegu.hu n találsz rágcsálós dokikat.
Hívd õket, és mond hogy felfuvodas, akkor megvarnak.
Vidd orvoshoz, minél hamarabb, mert több oka is lehet. (pl. felfúvódás, hõguta) http://www.hillspet.hu/ http://allatorvos.lap.hu/ Itt találsz megye szerint állatorvosokat. Ezeket szedd össze, mert kérdezhetik: -milyen tüneteket észleltél pontosan és mióta? -mennyi idõs a degu -neme -hányan laknak együtt? -széklet, vizelet Írd meg feltétlen mi lett a degucival! Köszi. Remélem tudják kezelni és rendbe jön.

Miért van az, hogy az állatok (ha mindenevő) nem ehetnek meg sokszor olyat, amitől az embernek semmi baja nem lesz?

Például a csoki. Némelyik állat elpusztul t?le, miközben az embernek semmi baja nem lesz t?le.

Legjobb válasz: a csoki csak egy példa, még rengeteg ilyen van....miért van ez?

A kérdező hozzászólása: a csoki csak egy példa, még rengeteg ilyen van....miért van ez?
A kutya nem mindenevõ. Ragadozó fogazattal annak megfelelõ emésztéssel.
Nem tudom, miért van ez. De gondolkozz logikusan. Mindenevõk vagyunk, mégsem látok túl sok embert egy pipacsos mezõn legelni, vagy fán üldögélve leveleket majszolni. Szerintem a levelek pl. kifejezetten megfeküdnék a gyomrodat. Amúgy íme a mindenevõ állatok felsorolása: Medvék, de néhány fajuk (pl. jegesmedve, óriás panda) nem az. Ormányosmedve-félék Kutyafélék néhány faja, pl. dingó, farkas Sündisznó Oposszum Sertés Fõemlõsök Lajhár
U.I.: Amúgy szerintem a farkas és a lajhár baromira nem mindenevõ, de ez csak személyes vélemény. A felsorolást a wikipédiáról vettem.
Az nem igaz, hogy az embernek ne lenne tõle baja, csak egyrészt nálunk sokkal nagyobb tömegre nagyobb mennyiség kell (márpedig kilós tömegben nem szokás csokit enni), másrészt más állatokhoz képest jóval gyorsabban bonjuk le a csokoládéban lévõ teobromint, így annak hatása kevesbé érvényesül. Egyébiránt a kutya nem mindenvõ...
Mi meg nem ehetünk például nyershúst. Háziállataink meg még a dög csontjait is befalhatják.

Van olyan szoptatós tea, amitöl biztosan nem fájhat a baba hasa?

Legjobb válasz: A Hipp es-tõl nem fájt a lányom hasa,de nekem viszont nem használt.A laktoherb,naturland,mecsek nekem jó volt,neki nem. Így nem iszom egyiket sem,néha sörözök(alkoholmentes) és sok limonádét iszom napközben(olcsó,finom).

A Hipp es-tõl nem fájt a lányom hasa, de nekem viszont nem használt.A laktoherb, naturland, mecsek nekem jó volt, neki nem. Így nem iszom egyiket sem, néha sörözök(alkoholmentes) és sok limonádét iszom napközben(olcsó, finom).
Én ittam a teákat a homeos bogyót szedtem volna, ha bírtam volna.Nekem is, és a picinek is baja volt tõlük.Nem eszek, iszok semmi ilyesmit , sokat iszom.5 hónapja szoptatok.Tejcsi bõven van.
Szia! Én a héten kaptam egy receptet az anyatejgyûjtõ állomáson, ott azt mondták, hogy erre még egy anyuka sem mondta, hogy fájt volna a kicsi hasa. Még azoknak sem akiknak a Laktoherbtõl fájt. Sajnos a Lakotherbet az én kicsikém sem bírta, ma elkezdem kipróbálni ezt, remélem használ. Recept: 1 csom. kakukkfû, 1 cs majoránna, 1 cs csalánlevél, 1 cs citromfû, 2 cs kecskeruta fû. A hozzávalókat összekeverni, fém dobozban jó tartani. 1 liter forrásban lévõ vízhez 1 evõkanál teafû, 10 percig állni hagyjuk és leszûrjük. Egész napra elosztva fogyasztjuk. Mivel a mennyiségek csomagban vannak megadva és a gyógyszertárban nem egységes csomaok vannak megkérdeztem, hogy mit kell figyelembe venni, és azt mondták, hogy az egy csomagot egyforma mennyiségnek vegyem. Remélem segítettem.

Tényleg van olyan összetevő az urtica urens ch5-ben amitől fájhat a baba hasa?

Legjobb válasz: A homeopátiás szereknek nincs mellékhatásuk, nem hiszem hogy fájhat tõle a hasa.

A homeopátiás szereknek nincs mellékhatásuk, nem hiszem hogy fájhat tõle a hasa.
Urtica Urens = csalán. Nem okozhat hasfájást a babának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!