Találatok a következő kifejezésre: Van olyan amitől (287 db)

én a yasminelle mellett híztam, abbahagytam és csodák csodája nem híztam tovább.
én 16 leszek Yasminelle-t szedek abszolút nem híztam, pedig fogékony vagyok rá, orvos írta fel Székesfehérváron: id. Dr. Nagy László 3hónapra 7210 forint azt hiszem, és az arcom is szebb lett tõle.
Ez mindenkinél változó! Nõgyógyász írja fel, és ha lelkiismeretes, akkor elküldi elõtte egy laborvizsgálatra (vér, vizelet), hogy a számára legmegfelelõbbet tudja felírni.
Nõgyógyász írja fel, ha bevált a tabi, és nem igényel szakorvosi felírást, akkor a késõbbiekben a háziorvos is felírhatja. Viszont akkor is évente fel kell keresni a nõdokit ellenõrzésre. A mellékhatások egyénenként változóak lehetnek. Jah és az elsõ levél után ad igazán védettséget, szóval addig kiegészítõ védekezés kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a kommenteket
Egy barátom párja pár évig szedett fogamzásgátlót és onnantól kezdve, miután abbahagyta, se tudott már terhes lenni. Nem javaslom senkinek sem a fogamzásgátlót, mert teljesen terméketlenné tehet.
én már 2 éve szedem, de már sokat fáj a fejem, valószinûleg, h ettõl. de 2 évig bevált. csak orvos irhatja fol. nem hiztam tole.
És az kizárt, hogy a barátnõd már szedés elõtt is terméketlen volt?...vagy pcos beteg?...vagy sose küldték laborra stb semmilyen kivizsgálásra, csak írták neki a fog.gátlókat?...

Szomszédom szerint hangos a csaptelep, szerinte van olyan, amitől helyreáll a zúgás ( szerintem a vízhálózat hibája is lehet). Létezik olyan csaptelep, ami ezeket a hibákat kikűszőbőli, és mennyiért?

Legjobb válasz: Az olcsó kínai csapok hangosabbak, mert nincsenek precízen kidolgozva a belsõ felületek. De ha a szomszéd ezt hallja, akkor a csövekkel is baj van. Azért szokták gumi betétes bilincsbe tenni a fém csöveket, hogy a rezgéseket kevésbé továbbítsák stb.

Az olcsó kínai csapok hangosabbak, mert nincsenek precízen kidolgozva a belsõ felületek. De ha a szomszéd ezt hallja, akkor a csövekkel is baj van. Azért szokták gumi betétes bilincsbe tenni a fém csöveket, hogy a rezgéseket kevésbé továbbítsák stb.
A kérdező hozzászólása: Nem pár ezer ft-os csap lett rá szerelve, s pont a kedves szomszéd vette meg, nagy hozzáértõnek mondva magát. A falat az õ kedvéért nem veretem szét, hogy megtudjam mi a helyzet, lévén még csak 1, 5 éve lakunk ott.
Lehet hogy csak a csap belselyében van valami picit szétmenve, mielött csaptelepet cseréltek lehet érdemes kipróbálni ha csak a belsejét cserélitek, mert ha nem kínai a csaptelep akkor belsõ részt is lehet venni hozzá!

Linkelnétek be olyan kérdéseket amin a legtöbbet röhögtetek? Vagy a válaszok közt van olyan amitől hanyatt dőltök?

Mindenki mondja hogy olyan j?t röhög néhány kérdésen de én még nem nagyon találkoztam ilyennel.Lécci ha találkoztok vagy már olvastatok ilyet linkeljétek.

Legjobb válasz: Köszike a 2. nagyon buli.Aranyos volt. Még várok...

A kérdező hozzászólása: Köszike a 2. nagyon buli.Aranyos volt. Még várok...

Melyik fog. Gátlótól nem lehet hízni? Tudom h mindenkire másképp hat, de van olyan amitől biztosan nem lehet? Elsősorban hízásra hajalamosak válaszát kérném, köszönöm.

Szeptemberben kiírt nekem doki tabit, Belarát, de a mellékhatásokban levolt írv amint gyakori a hízás is, én eg hajalmos vagyok rá, ezért nem szedtem. Ezért kérdezem, mert szeretnék fog.gátlót szedni, jobb lenne, mert eddig óvszerrel védekeztünk a párommal, de úgy gondolom h el?nyösebb lenne tablettára váltani. (Még nem derült ki, d elehet h a latexra allergiás is vagyok, ebb?l a szempontból is jobb lenne.)

Legjobb válasz: ON: Nekem Belarát írt fel az orvos, egy éve szedem, és nem híztam tõle. Amikor mész dokihoz, beszéld meg ezt vele, de sztem úgyis csak akkor fog kiderülni, hogy hízol-e a tablettától, amikor már szeded. OFF: "meg van" helyett megvan, "befog" helyett be fog. Bocs.

ON: Nekem Belarát írt fel az orvos, egy éve szedem, és nem híztam tõle. Amikor mész dokihoz, beszéld meg ezt vele, de sztem úgyis csak akkor fog kiderülni, hogy hízol-e a tablettától, amikor már szeded. OFF: "meg van" helyett megvan, "befog" helyett be fog. Bocs.
Szerintem ha allergiás lennél a latexra az kiderült volna. De nõgyógyásszal kellene megbeszélni. Mégiscsak õ írja fel a gyógyszert. A mellékhatásokat meg figyelni kell és lehet váltani. Barátnõm Lindynette20at szed 4 éve és nem hízott tõle. 22/f
semmi se biztos.. de probald ki, és méreckedj minden nap. ha egy honap alatt sok felmegy, és nem eszel többet, vagy nem lehetséges, h más miatt van, akkor válts.
A kérdező hozzászólása: de akkor ha hajlamos vagyok a hízásra akkor se biztos h híznék tõle?
én cypromixet szedek, és fogytam is tõle, viszont ez kombinált fogigátló, szóval pattanásosságra van meg erõsebben szõrös nõkre... nekem bevált :)
minél nagyobb a hormontartalma, annál nagyobb a valószinûsége, h hizni fogsz. mindegyiken rajta van, h elõfordulhat hizás.
A kérdező hozzászólása: tudtam h befog valaki szólni, de siettem, bocs.
Helyesírás! Meg van a 8 általánosod?
Én a yadine-tõl nem híztam, sõt még víz is kevesebb van bennem amióta szedem.
A kérdező hozzászólása: sajnos nincs ittthon mérlegünk :S de barátomnál van, nála megtudnék méreckedni. És köszönöm a válaszokat.

Melyik étel érezhető erősen az anyatejben? Van olyan amitől megundorodhat a baba a tejtől?

Mondjuk "megkeseríti" vagy "savanyítja" a tejet, van ilyen élet, ital?

Legjobb válasz: Szerintem más minden babánál. Az enyém pl ha májat eszem azt nem szereti, akkor mindig püfölte a mellem. De eddig mást így nem vettem észre...

Szerintem más minden babánál. Az enyém pl ha májat eszem azt nem szereti, akkor mindig püfölte a mellem. De eddig mást így nem vettem észre...
Fokhagyma.Az erõsen kiütközik a tejen.

Minden fajta fogamzásgátlótól elfogok hízni, vagy van olyan amitől nem?

Legjobb válasz: Én is Lindy-t szedek, nulla mellékhatás. Nem a gyógyszertõl hízik a sok buta lány, hanem mert többet eszik. Egyébként konzultálj a nõgyógyászoddal, õ legalább diplomával a kezében fogja ezt elmondani, hátha az megnyugtat:)

Én is Lindy-t szedek, nulla mellékhatás. Nem a gyógyszertõl hízik a sok buta lány, hanem mert többet eszik. Egyébként konzultálj a nõgyógyászoddal, õ legalább diplomával a kezében fogja ezt elmondani, hátha az megnyugtat:)
Már ne is haragudj, de ha ilyen tévhitekben élsz, ne is kezdd el szedni... A gyógyszer betegtájékoztatójában egy rakás mellékhatás fel van sorolva, közte a hízás is, de az enyémen pl. a fogyás is.. Szóval teljesen a Te szervezeteden múlik, hogy hogy reagál- hízol, fogysz, pattanásos leszel, hisztis leszel, depis leszel, VAGY semmi nem történik (pl én 2 éve szedem és semmilyen mellékhatás nem jelentkezett.) 19/L
Jah igen, Lindynette-t szedek, hogy a kérdésre is "válszoljak", ettõl nem jelentkezett semmilyen mellékhatás, de ahogy írtam, ez a szervezetedtõl függ.

Van olyan amitől le fogyok de a mellemből nem vesztek semmit?

Lehet mellre hízni?

Legjobb válasz: Ha hízol mindenhova hízol, ha fogysz mindenhonnan fogysz.

Ha hízol mindenhova hízol, ha fogysz mindenhonnan fogysz.

A spontán vetélés milyen hatásoknak köszönhető? Mik azok a tényzők, dolgok, amitől valaki elvetél. Vagy van olyan aki direkt hasbarugatja magát? . Van olyan gyógyszer, vagy módszer amitől el lehet vetélni fájdalom mentesen?

Legjobb válasz: ha ilyenen gondolkozol,akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs,és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted,akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz,mert a baba az elsõdleges és azt védi a test,szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is

ha ilyenen gondolkozol, akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs, és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted, akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz, mert a baba az elsõdleges és azt védi a test, szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is
utolsó válaszolónak: ez tényleg igaz? egy gyógynövénytõl azonnal el lehet vetélni?
Én úgy olvastam, hogy az Oregánó, a rozmaring és a Kakukkfû okozhat vetélést.
akár lelki hatásra is elvetélhet az illetõ.. egyébként igen, létezik már abortusztabletta, angliában használják, de itthon még illegális.természetesen az sem olyan, hogy beveszem és hopp, meg is vagyok, hanem be kell feküdni a kórházba és megfigyelés alatt tartanak pár napig.
Nem támogatom az abortuszt de ha ezen gondolkodsz akkor inkább menj el rá.
Ha mindenáron vetélni akarsz, menj abortuszra. Minden más módszerrel sokkal rosszabbul jársz. Amúgy az életet minden gyilkolni akarja - és az élet külön-külön küzd meg mindennel, ha tud. Millió ok okozhat vetélést - de abban ne reménykedj (és ne is félj tõle), hogy majd magától elmegy a babád. Régen lányok szoktak használni egyfajta mérget erre - szerencsére ma már ez kiment a divatból. Nagyon veszélyes.
amiket leírtál, azért követekeztek be, mert azok a nõk hajlamosak voltak a vetélésre, vagy genetikailag, vagy mert volt valamilyen betegségük, kivéve a lépcsõset, de az is az esés nagyságától függ (amibe az anyuka belehal, abba a baba is)
anyukám barátnõje nehéz dolgokat emelgetett, meg cipelt, hogy elmenjen a babája, mert rájött hogy a kisbaba apja megcsalta... szerintem bármikor bekövetkezhet, akár repülõgépen is, vagy egy gyógyszer miatt, esetleg leesel a lépcsõn, munkahelyeden túl hideg van, ilyesmiket hallottam. Egy dolgot sose felejts el: egy nõ mindent meg tesz azért hogy legyen vagy ne legyen gyereke!
Én úgy tudom, hogy a nagyon forró zuhany is vetéléshez vezethet. De ezt hallottam, állítólag az egyik csaj így vetélt el. Nem rosszból, de ez egy csúnya téma :(
Egyetlen gyógynövény van, amit szülés beindítására is használtak régen, de gondolhatjátok, hogy az nem kapható csak úgy, hogy megveszem, lefõzöm teának és megiszom. Csak orvosi ellenõrzés alatt! Az pedig nem a Kakukkfû tea, nem is Oregánó, nem Cickafark, hanem teljesen más. Viszont az igaz, hogy van nagyon sok olyan gyógynövény, amit teljesen más célokra használnak, pl. Macskagyökér teát nyugtató hatása miatt használják nagyon sokan, vagy elalvás elõtt. Csak a mellékhatásai és figyelmeztetések között ott van, hogy terhes nõk számára nem ajánlott, mert méhösszehúzódásokat válthat ki, aminek következtében elmehet a baba. De általában ezek a dózisok, amik vetélést váltatnának ki, olyan nagyok, hogy annál már "jobban megéri" egy abortusz.
A kis baba soha nem tehet arról, hogy megszületne!!!!! Neked és a kedves szex társadnak kéne több eszeteknek lennie, ha már nem akartok gyereket.. Tudod mások azért küzdenek, hogy legyen kis babájuk, míg te megölöd azt a kis magzatot.. Én soha nem öltem volna meg, mégcsak egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, de mivel nem tudtam, hogy babát várok... elmentem a tengerpartra, ahol hideg volt a víz... és elvetéltem .. átéltem.. ne akard megtapasztalni, hogy milyen érzés... csupa jó indulatból mondom!... Azóta se tudtam feldolgozni! ..

Van olyan gyógyszer, amitől lehet hányni?

Semmi szándékom nincs vele igazából,csak nagyon kíváncsi természetű vagyok. :)

Legjobb válasz: Kb. minden gyógyszernek lehet a mellékhatása hányás. De ha konkrétan arra gondolsz, hogy van-e olyan szer, aminek konkrétan a fõ hatása az, hogy meghánytat: van.

Kb. minden gyógyszernek lehet a mellékhatása hányás. De ha konkrétan arra gondolsz, hogy van-e olyan szer, aminek konkrétan a fõ hatása az, hogy meghánytat: van.
A kérdező hozzászólása: És miért gyártanak ilyen gyógyszereket? :o Tudod, hogy mi a neve? Lassan ott tartunk, hogy a szerelemre is lesz gyógyszer.. :'DD
Pl. az apomorfin és az ipecacuanha elég hánytató hatású. De nem csak konkrétan erre "gyártják" õket. Az apomorfin spec. parkinson kór kezelésében használatos, az ipecacuanha meg köptetõnek. Egyébként ha hánytatónak is adják, nyilván azért, mert vmit ki kell szedni a gyomorból (mérgezés esetén). De ilyenkor inkább langyos sós vizet alkalmaznak, kicsit megbizirgálják a garatot, vagy egyszerûen kimossák aztán kész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Öregotthonnak joga van olyan nyugtatót adni az eltartottnak, amitől megbénulnak az izmai?

90 éves néni, és ha nem kapja azt a nyugtatót, akkor ideges, kötekedő lesz, és kéri is, de ha kapja akkor teljesen lebénulnak a izmai, nem tud menni. Azt mondták, nincs másfajta nyugtató, ami erre jó lenne. (az öregotthon és a lánya tette gyógyszerfüggővé, akinek útba van) Eddig nekünk azt mondták, hogy egyáltalán nem kapja, de pár napja elszólták magukat, és azóta ugyan nem kapja, és már-már fel is tud állni, menni is egy-két métert. Tehát egy orvosi papírral vagy mivel lehetne elérni, hogy ne kaphassa azt a gyógyszert?

Legjobb válasz: Az hogy kap egy erõs nyugtatót és mondjuk annyira eltompul hogy nem kel föl a székbõl az nem egyenlõ a lebénítással! Nagyon kevés gyógyszer van ami izombénulást okoz. Az ilyet inkább injekciós tûkkel szokták beadni. Pont azért mert a szervezetben sok mindent mûködtet izom és egy gyomorban felszívódó szernél nehéz specializálni hogy mondjuk ne a tüdõ és szívizom bénuljon le! Szóval ha gyógyszert kap akkor az valoszínû sima nyugtató és nem bénító szer. Ha szurit kap akkor meg valami komolyabb baj van! Természetesen az hogy kaphatja-e vagy sem azt orvos tudja megállapítani. Ha úgy gondolod hogy a családja olyan szert ad neki amit nem szabadna akkor azt jelentsd mindenképp.

Az hogy kap egy erõs nyugtatót és mondjuk annyira eltompul hogy nem kel föl a székbõl az nem egyenlõ a lebénítással! Nagyon kevés gyógyszer van ami izombénulást okoz. Az ilyet inkább injekciós tûkkel szokták beadni. Pont azért mert a szervezetben sok mindent mûködtet izom és egy gyomorban felszívódó szernél nehéz specializálni hogy mondjuk ne a tüdõ és szívizom bénuljon le! Szóval ha gyógyszert kap akkor az valoszínû sima nyugtató és nem bénító szer. Ha szurit kap akkor meg valami komolyabb baj van! Természetesen az hogy kaphatja-e vagy sem azt orvos tudja megállapítani. Ha úgy gondolod hogy a családja olyan szert ad neki amit nem szabadna akkor azt jelentsd mindenképp.
Mibõl gondolod, hogy a nyugtató miatt bénulnak le az izmai?
Nyugtatóknak nincs izombénító mellékhatása (maximum a centrális eredetû izomgörcsöket egy kicsit enyhíthetik). Izomrelaxánsokat pedig biztos, hogy nem kap, mert akkor a légzése is lebénulna, mellesleg értelme se lenne neki ilyet adni. Jó eséllyel csak járási bizonytalanságot látsz egy kis egyensúlyzavarral megspékelve, mert ez gyakori az idõs beteg+nyugtató kombinációban. Amúgy joguk van adni, különösen akkor, ha olyan szinten demens az illetõ, hogy megfelelõ szedálás nélkül egész nap csak ricsajozna, elkóborolna zavarva ezzel a személyzetet és a többi lakót (nekik is vannak jogaik), arról nem is szólva, hogy így könnyen okozhat másnak vagy önmagának sérülést.
A kérdező hozzászólása: Egy agresszivitás-elleni nyugtató. Biztos hogy attól nem tud járni, mert már egyszer volt ilyen tõle, akkor egy ügyeletes orvos mondta, hogy nem kaphatja, mert lebénítja. Ha túl sokat kap, belehalhat. Egy sima gyógyszer formájú. De még most is kap napi fél szemet. De mostmár el tud menni wc-re is, arrébb tud ülni az ágyon. Eddig deréktól lefele le volt bénulva. Még annyit, hogy az öregotthon hamisan tájékoztatott bennünket, mert azt mondták nem kapja. De mégis kapta, mert pár napja elszólták magukat, amikor a másik lánya megkérdezte. (lehet hogy õ miatta nem mondhatták el, mert az egy pénzéhes, akinek már nagyon útba van az anyja, miatta került oda, és miatta lett beteg is, mert úgy ordítozott vele, hogy volt amikor már a szomszédok panaszkodtak) Ha egy családtag azt mondja, hogy azt nem adhatják neki, akkor azt nem adják neki?
Ha a néni nem beszámítható akkor természetesen a legközelebbi hozzátartozók döntenek(már ha mást nem rendeltek ki gyámnak mondjuk). De ha kapja a gyógyszert akkor azt az orvosnak engedélyeznie kellett! És hogy pénzéhes-e a gyereke az azért attól is függ hogy van-e mire. Vagyis a gyereke szegény míg az öreg néni gazdag?? Ha jogtalanságot sejtesz akkor jelentsd be.
A kérdező hozzászólása: Nem gazdag a néni, egy fél háza van meg egy-két millió forintja, a lány gazdagabb, de nem is õ, hanem az egyik testvérének van több pénze, és arra fáj nagyon a foga. Csak az a gubi, hogy az anyja házában lakik, és ha az anyja túl sokáig húzná akkor nehogy eladja a házat, mert egyszer már felvetette, akkor a ház 1/12-ed részén veszett össze a lánya. Tehát azért akarja elrakni láb alól, hogy kapjon 1 milliót, meg nehogy eladja a házat, mert akkor a testvére házat vesz, és oda lesz a pénze. Hol lehetne jelenteni, hogy olyan nyugtatót kap?
A kérdező hozzászólása: Beszámítható, teljesen tiszta agyilag. Az orvos írja ki, vényköteles. Csak az otthon saját orvosa, és úgyis kiírná ha azt mondjuk ne írja akkor is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!