Találatok a következő kifejezésre: Van olyan ami pár év (19 db)

Van olyan tetoválás, ami pár év alatt kikopik? Pontosan mennyibe kerül? A helye látszani fog vagy teljesen kikopik?

Legjobb válasz: Nekem is volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban, de választ nem igazán kaptam. Kozmetikai tetoválásnak hívják... általában ezt csinálják szemöldökön, szemhéjon meg csinálnak szájkontúrt is, de van egy pár hely, ahol rendes tetoválást is csinálnak. De nem tudom, hogy pontosan hol. Pesten tudom, hogy van egy hely, de nekem az messze van és ha jól emlékszem 35000 és 110000 Ft között van az ára. Gondolom ugyanúgy, mint a rendes tetkóknál, attól függ az ár, hogy mennyi ideig készül és mennyi alapanyag kell hozzá. A tetoválás készítése után 1 hónappal meg kell erõsíteni a színeket. A tartóssága 1-5 év, attól függõen, hogy milyen a bõrfelület, és mennyire gyorsan kopik a bõr, mivel ezt ugyanúgy a bõr alá csinálják, de nem olyan mélyre, így egy idõ után teljesen lekopik és nem látszik a helye.

Nekem is volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban, de választ nem igazán kaptam. Kozmetikai tetoválásnak hívják... általában ezt csinálják szemöldökön, szemhéjon meg csinálnak szájkontúrt is, de van egy pár hely, ahol rendes tetoválást is csinálnak. De nem tudom, hogy pontosan hol. Pesten tudom, hogy van egy hely, de nekem az messze van és ha jól emlékszem 35000 és 110000 Ft között van az ára. Gondolom ugyanúgy, mint a rendes tetkóknál, attól függ az ár, hogy mennyi ideig készül és mennyi alapanyag kell hozzá. A tetoválás készítése után 1 hónappal meg kell erõsíteni a színeket. A tartóssága 1-5 év, attól függõen, hogy milyen a bõrfelület, és mennyire gyorsan kopik a bõr, mivel ezt ugyanúgy a bõr alá csinálják, de nem olyan mélyre, így egy idõ után teljesen lekopik és nem látszik a helye.
Van olyan, kozmetikai tetkónak hívják, bár ez a szó inkább szemöldökre, száj ill. szemkontúrra használatos. Lényege, hogy nem üti be mélyre a festéket, az irharétegbe, hanem direktbe a bõr alá, aztán ahogy kopik lefele a bõröd, úgy jön ez is ki. Fontos, hogy tudd, hogy nem egyenletesen fog kikopni, láttam már olyat, hogy pl a minta alsó része még megvolt a teteje már nem, vagy valahol hiányoztak belõle részek, hát egyátalán nem szép látvány.Ha teljesen kikopik majd, általában ez kb öt év, de mondom csak általában, akkor nem szabad, hogy maradjon helye. Valamivel drágább mint a hagyományos tetkó, de az ár függ a minta méretétõl bonyolultságától. Kb. ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen... hm... meggondolandó.. :D
Arra is vigyázz hogy nehogy átverjenek, egyik barátnõm 17 évesen csináltatott egy ilyen tetkót, most 32, és nem kopik...a tetkó jó drága volt, mivel elvileg eltünõ tintával csinálták...hát ez még mindig nem tûnik..

Pár éves tetoválás? ! Láttam hogy van ilyen kérdés, de azóta eltelt kb 2 év és engem is érdekel ez a dolog hogy van-e olyan tetoválás ami pár év után lejön?

Mert érdekelne a dolog, szeretnék de nem tudom hogy 10 év mulva mi lesz a véleményem rola. Szóval ha azóta vannak már tapasztalatok vagy ujabb infok szivesen olvasom öket!

Legjobb válasz: Teljesen sose tûnik el csak halványodik, kopik.

Teljesen sose tûnik el csak halványodik, kopik.
Megerõsíteni tudom hogy van ilyen, de majd írnak az okosabbak errõl többet :)
A barátnõmnek is ilyen tetkója van... 14 éves korában csináltatta, most 23 éves és tökéletesen látszik. Szóval nem kell bedõlni mindennek.
A kérdező hozzászólása: az bíztató DD
kozmetikai tetoválásnak elvileg 5 éven belül le kell kopnia.
Gyakorlatilag nem kopik le :D
Nem létezik eltûnõ tetoválás (a kozmetikai hamarabb kopik, de az se teljesen), ezért is érdemes jól meggondolni, hogy mit varratsz magadra. Egyébként minden tetoválást el lehet a késõbbiekben takarni - egy másik, nagyobb tetoválással. :)
nekem majdnem teljesen eltûnt a kozmetika tetko 4 év alatt... tegnap voltam átütettni normálissal

Van olyan tetoválás ami pár év múlva eltűnik?

Pl: Kozmetikai tetoválás...de azt csinálnak pl csuklóra? HA igen hol?

Legjobb válasz: Létezik ilyen tetoválás, elsõsorban növényi eredetû festéket használnak. Fokozatosan halványodik el, és elõfordul, hogy egyes színek kicsit gyorsabban, mások lassabban, de nem annyira vészes. Bemész egy normális tetkó szalonba, és megérdeklõdöd, hogy õk foglalkoznak-e ilyen festékkel. Hasonlót használnak õk is, mint a kozmetikus, és azt varrnak rád, amit akarsz. Azt is pontosan meg tudod érdeklõdni, hogy fog kikopni.

Létezik ilyen tetoválás, elsõsorban növényi eredetû festéket használnak. Fokozatosan halványodik el, és elõfordul, hogy egyes színek kicsit gyorsabban, mások lassabban, de nem annyira vészes. Bemész egy normális tetkó szalonba, és megérdeklõdöd, hogy õk foglalkoznak-e ilyen festékkel. Hasonlót használnak õk is, mint a kozmetikus, és azt varrnak rád, amit akarsz. Azt is pontosan meg tudod érdeklõdni, hogy fog kikopni.
Én ilyen kozmetikai tetoválást szeretnék, de elõtte még sok sok információt gyûjtök, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak. Eddig olyan problémával találkoztam, hogy pár év után szépen kopik igaz, de közben el is folyósodhat és egy paca lehet belõle. Remélem ez nem mindig igaz, vagy éppen rossz minõségû festékkel dolgoztak.
henna is lehetne, de az meg csak hetekig marad fönn...


Pár hónapja azaz fél éve már nem egyenesítem a hajam, páran mondták, hogy van olyan krém amivel bekened a hajad és fél évig egyenes lesz. Ti tudtok rólla lehet ilyet MO. -n is szerezni? Mennyi? Használ egyáltalán?

Létezik ilyen?

Legjobb válasz: Barátnõm fodrász, Õ egyszer említette. Elég drága, nem mindenkinél ugyanolyan tartós. Nézz be egy jobb fajta szalonba.

Barátnõm fodrász, Õ egyszer említette. Elég drága, nem mindenkinél ugyanolyan tartós. Nézz be egy jobb fajta szalonba.
Keratinnak hívják, keress a kérdések között, lesz róla szó:)
Én is utána kérdeztem errõl fodrász ismerõsnél, elvileg nagyon roncsolja a hajat.
A kérdező hozzászólása: köszi utánanéztam és elég jó :) )
gyönyörû gazdasági képzés lehet, ami pár hetes...
A kérdező hozzászólása: nem konkrétan olyanra gondoltam, ami szakmát is ad (bár az is érdekelne), hanem akinek már van gazdasági képesítése, milyen tanfolyamokra, kurzusokra tudna jelentkezni, amivel kicsit kiegészíthetné az eddigi tudását?
Demokrácia eddig sem volt itt.
Hány ilyen idióta van még, aki azt hiszi, hogy a politikus a választók akaratát képviseli... Az, hogy kik választják, és hogy kiket képvisel, két különbözõ dolog. A 386 képviselõ közül 210-et nem is közvetlenül a választók küldték a parlamentbe, hanem a pártjuk, listáról.
@20:57: Ennek nézz kicsit jobban utána az a 2/3-ad még az 1/2-et sem éri el.
Az Alkotmány az alap szabályok lefektetésére van, azokra építik a törvényeket. És pont az a lényege, hogy ami abba van foglalva ne lehesen variálgatni, legyen egy biztos alap. Na de ha pár naponta át lehet írni, és pont azokat a részeket ami ütközik az alkotmánnyal, akkor teljesen értelmét veszti. És jó ideje még egy nem demokrácia IS az alkotmányára épít, akkor milyen jogon nevezzük EZT demokráciának? Ha pedig bármilyen hülyeséget bele lehet írni, akkor idõ kérdése mikor fog egy bármilyen csoport szemet szúrni azoknak akik bármit bele írogathatnak. Ha meg már át vannak írva és törvényeket lehet hozni ... A Német Birodalomban, a Szovjetunióban vagy Haitin is "törvényesen" irtották a lakosságot, csak elõbb át kellett írni tetszõlegesre a törvényt. Ilyesmi ellen volna egy normális Alkotmány. Ráadásul a 20-ik század diktatúrái mutatták meg, hogy azért még egy többség által választott vezetõség SEM tehet meg bármit ... pláne olyat ami még a választói ellen is irányulhat vagy azok akaratával ellentétes.
hány ilyen idióta van még aki nem bírja felfogni, hogy demokrácia van, mivel a nép választotta meg, igaz hogy k nagy arányban (2/3), ezért diktatorikusnak érzõdik, de mivel a parlament 2/3-a az õ oldalán áll ezért nyilván mindent megszavaznak 2/3-dal de ezek a képviselõk a nép akaratát képviselik. az modjuk tényleg kérdéses, hogy miért kell mindent alkotmányba emelni (pl. egykulcsos adózás), mert ha mondjuk újra megválasztják a FIDESZt, de nem 2/3-dal, és új megoldásokat találnak nem tudják megváltoztatni, mivel nem fogja 2/3 megszavazni, ezért az alkotmányba nem nyúlhatnak bele.
A beléptetõ kapukat a FIDESZ építtette, az 5-sön biztosan. De soha nem használta senki.
Mert már akkor is levágta volna az aranytojást tojó tyúkot is, mivel az kommunista csökevény. A szabadságharc jegyében. Ez a "jó szokása" máig meg van.

Van itt olyan kismama/anya, aki akkor oltatta be magát kb 3-4-5 évvel ezelőtt influenza elleni oltással, amikor terhes volt? Lett vmi következménye a gyermekre nézve? Mármint hogy eltelt pár év, észrevett vmit?

Legjobb válasz: OFF. Nem igazán ajánlották az orvosok az influenza elleni oltást korábban. Egyáltalán nem ajánlották, mondta az orvosom. Hogy miért? Azt nem tudom. Gondolom a h1n1 miatt kérdezed. A két oltóanyag nem teljesen ugyanaz és a két vírus sem. Én nem oltattam, egy orvosom sem ajánlotta. 29 hetes km

OFF. Nem igazán ajánlották az orvosok az influenza elleni oltást korábban. Egyáltalán nem ajánlották, mondta az orvosom. Hogy miért? Azt nem tudom. Gondolom a h1n1 miatt kérdezed. A két oltóanyag nem teljesen ugyanaz és a két vírus sem. Én nem oltattam, egy orvosom sem ajánlotta. 29 hetes km
A kérdező hozzászólása: Aha, kösi. Igen H1N1miatt kérdeztem. 12. hétben vagyok, nekem sem ajánlották, fõleg nem az elsõ trimeszterben. De késõbb? Nagy a dilemma... Áprilisban jön a 2. hullám, aztán meg jövõre megint...semmi véldettség? Ugyanakkor, tényleg ki tudja mit tesz...
A kérdező hozzászólása: kösi=köszi:)
szerintem ennek nem lesz több hulláma, vagyis lesz, de ekkora nem. Most túl nagyra fújták, sokan oltottak is és ez elég ahhoz, hogy nagy járvány ne legyen.
Ha jól tanul, 18-20 évesen még az egyetemmel lesz elfoglalva.
én ilyen voltam annyi idõsen. De ki nem nézted volna belõlem, mert emellett bulizni jártam, éltem, rossz voltam. mondjuk ez a gyereket akarás elmúlt mire 20 lettem :DD egyébként persze van. de általában aki ennyi idõsen azon van hogy jahj majd gyerek, annak ez még csak olyan gyermeteg álom és egyáltalán nincs felkészülve rá. ez nem jeletni azt hogy nem jöhet össze, de azt jelenti hogy semmi jelentõsége annak, hogy tervezgeti-e.
Én nem értem az összefüggést a "jól tanul" és "szeretne-e máe 20 évesen gyereket" között. De egyébként senki nem nézi csak a belsõt. A külsõ nagyon is számít, akárki akármit mond :)
Aki jól tanul, az nem akar gyereket 20 évesen.
nem értem én se hogy ez a "jól tanul" miért olyan fontos szempont , vagy ha az, akkor hogy jön össze a "gyereket akar 20 évesen"el? Nem mellesleg a lányok nagy része szeretne mihamarabb gyereket, csak azt a munka/tanulás nem engedi pl. 20 évesen... és igen ha egyetemre jár nem hiszem h ezért otthagyná... A külsõ-belsõrõl pedig egy örök igazság: "A külsõ megfog, a belsõ megtart." 18/L
20 évesen még nem érdemes gyereket vállalni. Inkább 30 évesen, az pont szerintem az ideális, karrier szempontjából is. Tehát ilyet nem fogsz találni, kedves kérdezõ. Aki jól tanul, az nem poénból teszi, hanem több éves képzésre fog menni egy egyetemre, és ez eltart egy ideig, és akkor már érdemes elkezdeni a karriert is, ha vinni akarod valamire.
20 évesen szúrja el a karierjét egy gyerekkel?
mondjuk 17 vagyok ...jól tanulok , 4-5 év múlva gyereket szeretnék ...és igen a belsõt nézem , a párommal pedig egy éve két hónapja együtt vagyok....
Én ilyen vagyok, leszámítva a 20 évesen gyerekvállalást. amilyen karrierre készülök, az csak fiatal korban végezhetõ, így nem akarok egy évet sem elpazarolni 15/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!