Találatok a következő kifejezésre: Van olyan ami a menses (5 db)

Van olyan teszt, ami a menses előtt 6 nappal is kimutatja már a terhességet?

Legjobb válasz: Nem vagyok doki, de én úgy tudom, hogy a terhességi tesztek az úgy nevezett terhességi hormon, azaz a HCG (human chorion gonadotropin) növekedését mérik. Ugyanis ha terhes vagy, akkor a szervezeted ezt a hormont egyre nagyobb mennyiségben kezdi el termelni. Viszont ez csak a beágyazódás után kezdõdik meg, aminek pedig az elmaradt menses a jele. Vagyis a tesztek legkorábban az elmaradt menses elsõ napjától tudják - nem mindegyik - kimutatni a terhességet. Érzékenységüktõl függ, van amelyik már az elsõ nap, van amelyik csak a 4-5. nap után tudja kimutatni. Vizeletbe kell belemártani a tesztet, lehetõleg reggel és még ivás elõtt, máskülönben felhigulhat és kisebb az esélye - fõként ha az elsõ 1-2 napban végzed el a tesztet -, hogy kimutassa a terhességet. Ha negatív és egy hét múlva sem jött meg, akkor ismételd meg. Na, jó hosszú lett a válaszom, a lényeg, hogy tudtommal nincs ilyen teszt, a fenti mûködési elv miatt.:)

Nem vagyok doki, de én úgy tudom, hogy a terhességi tesztek az úgy nevezett terhességi hormon, azaz a HCG (human chorion gonadotropin) növekedését mérik. Ugyanis ha terhes vagy, akkor a szervezeted ezt a hormont egyre nagyobb mennyiségben kezdi el termelni. Viszont ez csak a beágyazódás után kezdõdik meg, aminek pedig az elmaradt menses a jele. Vagyis a tesztek legkorábban az elmaradt menses elsõ napjától tudják - nem mindegyik - kimutatni a terhességet. Érzékenységüktõl függ, van amelyik már az elsõ nap, van amelyik csak a 4-5. nap után tudja kimutatni. Vizeletbe kell belemártani a tesztet, lehetõleg reggel és még ivás elõtt, máskülönben felhigulhat és kisebb az esélye - fõként ha az elsõ 1-2 napban végzed el a tesztet -, hogy kimutassa a terhességet. Ha negatív és egy hét múlva sem jött meg, akkor ismételd meg. Na, jó hosszú lett a válaszom, a lényeg, hogy tudtommal nincs ilyen teszt, a fenti mûködési elv miatt.:)

Van olyan praktikátok amivel meglehetne hozni a mensest?

Mert hallottam már a "forró" fürd?r?l is.De nem nagyon vállik be.Lenne valami egyéb módszer? Már két éve megvan és nem rendszeres .Most pedig már 12 napja késik. (Sz?z vagyok, terhes nem lehetek)

Legjobb válasz: IGEN!!!... :D Én sem hittem volna, de mûködik : AVIVA módszer! Ez egy speciális torna, lehet vele a menstruációt szabályozni, meghozza olyannak is, aki évek óta valamiért nem menstruál... Van benne olyan gyakorlat, ami akár pár óra múlva meghozza a vérzés! Van olyan, ami rendszeressé teszi... Én sem akartam elhinni, megvettem a könyvet, nagyon egyszerû gyakorlatokról van szó, és tényleg pár óra múlva megjött a vérzésem! :D http://www.avivamodszer.hu/ Én a közeli Alexandra könyvesboltban vettem meg az 1.kötetet, de ha a weboldalról megrendeled, akkor kapsz mellé egy zenés CD-t is, amire lehet tornázni (ez nagyon hiányzik nekem, mert megadná a gyakorlatok ritmusát)... Sajnos, nem tudom bemásolni neked ennek a gyakorlatnak a leírását, mert el kellene olvasnod hozzá a bevezetõ instrukciókat, ami nélkül nem érthetõ a gyakorlat sem.

IGEN!!!... :D Én sem hittem volna, de mûködik : AVIVA módszer! Ez egy speciális torna, lehet vele a menstruációt szabályozni, meghozza olyannak is, aki évek óta valamiért nem menstruál... Van benne olyan gyakorlat, ami akár pár óra múlva meghozza a vérzés! Van olyan, ami rendszeressé teszi... Én sem akartam elhinni, megvettem a könyvet, nagyon egyszerû gyakorlatokról van szó, és tényleg pár óra múlva megjött a vérzésem! :D http://www.avivamodszer.hu/ Én a közeli Alexandra könyvesboltban vettem meg az 1.kötetet, de ha a weboldalról megrendeled, akkor kapsz mellé egy zenés CD-t is, amire lehet tornázni (ez nagyon hiányzik nekem, mert megadná a gyakorlatok ritmusát)... Sajnos, nem tudom bemásolni neked ennek a gyakorlatnak a leírását, mert el kellene olvasnod hozzá a bevezetõ instrukciókat, ami nélkül nem érthetõ a gyakorlat sem.
Nem tudom mi az az Aviva mmódszer. Nekem anyukám mindíg felüléseket csináltatott velünk. És ez mindíg bevált.(nekem rendszeres volt csak sürgetni akatuk)

Van valakinek olyan taktikája, hogy a mensest egy kicsit eltolja, ne akkor jöjjön meg, amikor éppen egy nyaraláson van?

nem szedek gyógyszert, ezért nem mindig pontos idöben szokott megjönni. viszont nem szeretném ha a nyaralás idején kellene vele "bajlodni".

Legjobb válasz: Citromle. :-) Olvass utána. Amúgy nekem bejött.

Citromle. :-) Olvass utána. Amúgy nekem bejött.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. hát akkor lehet maradok a gyógyszer mellett. elvégre egyszer ha kiprobálom, biztos nem lessz semmi bajom tölle. csak a gyógyszerész azt mondta, hogy lehetnek mellékhatások. pl.fejfájás, pecsételö vérzés, stb..mérlegeljem, mi a kellemetlenebb.az orvosom, meg támogatta a döntésemet.
Én is csináltam olyat, mint Orsi, a nyaralás miatt beszedtem két levéllel egymás után, de elõtte megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy lehet, de ne csináljam meg túl sûrûn. Amikor még középiskolás voltam és nem szedtem gyógyszert, akkor nekem be szokott válni a citromlés módszer. Kivéve egyszer, amikor pont osztálykiránduláson jött meg. Üdv. egy másik Orsi
Fogamzásgátló mellett meg lehet csinálni amit írtak, amit én szedtem anno, annak rá is volt a papírjára írva, hogy a menses kezdõ idõpontját odébb lehet tolni és hogy ebben az esetben szünet nélkül kell az újabb csomagot elkedzeni szedni. Én is megcsináltam pár év alatt vagy 2 alkalommal, szintén így nyaralás miatt, nem lett belõle semmi gond. Bár a dokim nálam is a fejét fogta, amikor mondtam neki, mert pont mennem kellett dokihoz utána és a mensik ideje nem stimmelt és akkor mondtam neki. De mondtam neki, hogy hát a gyógyszer papírjában is le volt írva, hogy lehet így, erre már nem mondott semmit csak a fejét rázta. Szóval néha napján meg lehet csinálni, de nyilván nem rendszeresen, mert az tényleg bezavar...
A kérdező hozzászólása: én se állandóan szedném. ugy gondoltam, hogyha egyszer kiprobálom, attol nem lehet semmi bajom! nem volt semmi mellékhatása? hányinger, hányás, stb.. mert én kérdeztem egy gyógyszertárost, ö azt mondta, lehetnek mellékhatások, nem biztos, hogy jobban megéri. az orvosom meg nem mondta, hogy ilyet ne csináljak, azt mondta, rendben, lehet.
Közvetlen elõtte nem szedtem, de korábban már igen. Nem volt semmi mellékhatás :) azért rendszeresen ezt nem csinálnám, de mint írtam egyszer belefér.
A kérdező hozzászólása: Orsit kérdem: fogamz. gátlot szedtél rá, 2 levéllel egymás után? és nem volt semmi mellékhatás? hu! ezt igy nem merném bevállalni.de elötte is szedtél? vagy csak akkor az egy alkalommal?
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! sajnos nem mindig napra pontosan jön meg! van hogy 22 nap, van 25, 28 nap.ez változó.biztos függ z idöjárástol is, vagy nem tudom. lefoglaltuk az utat, aztán már csak a szerencsén mulik, hogy akkor pont nem lessz meg!most foglaltuk le, mert igy olcsobb, az utolsó elötti honapban mire ugy tudnám, meg nem biztos hogy lessz hely oda, ahová szeretnénk. milyen praktikák vannak?
Vannak praktikák rá, de van akinél bejönnek, van akinél nem, attól függ, kinek milyen a szervezete. Am. nekem mindig napra pontos volt, ezért mindig elõre számoltam és soha nem foglaltunk nyaralást arra az idõre. A Te esetedben is lehet úgy kábé saccolni. Miért nem teszed ezt?
Tuti tipp nincs ebben az esetben, de szerelkezz fel sok applikátoros tamponnal, betéttel és akkor meg tudod oldani.
Csak gyógyszerrel lehet biztosan, de még az se 100% hogy nem jelentkezik közben vérzés. Nekem az esküvõmre&a nászútra jött volna meg. Beszedtem 2 levél gyógyszert szünet nélkül, így 2 legyet ütöttem egy csapásra: kimaradt egy vérzés és nem kellett óvszert vinni a nászútra ;) Nem mondom hogy ez húde egészséges, de egyszer belefér. (szedtem fogigátlót elõtte is, tudtam hogy bírom)
A kérdező hozzászólása: 09:20nak. mint irtam, nem napra pontosan jön meg. van, hogy megjön 26án, aztán köv. honap 2án, 8 án. ezért nem tudom kiszámolni pontosan, de az utat már befizettük, mert márc, ba sokkal olcsobb.

Van olyan érzékeny terhességi teszt, ami menses előtt jelzi a terhességet?

Márkát is írjatok, ha tudtok ilyet.

Legjobb válasz: Clearblu! Kb. 1500-1700,-Ft között van, és a mensi elõtt 4 nappal kimutatja! Könnyû használni, és megbízható! Sok sikert! Remélem segítettem!

Clearblu! Kb. 1500-1700, -Ft között van, és a mensi elõtt 4 nappal kimutatja! Könnyû használni, és megbízható! Sok sikert! Remélem segítettem!
A tesztek többsége a beágyazódást követõ 1 hét után már kimutatja a hcg nevû hormon jelenlétét.
Qupido, ez 10-es erzekenysegu. Nekem mensi elott 4 nappal mutatta. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi az infókat.

A mensesem ideje mindig változó, ezért nem tudom behatárolni, hogy mikor kellene megjönnie. Viszont 1 hete minden nap hasmenésem van, és semmi olyat nem eszek ami ezt indoloná. Lehetséges, hogy terhes vagyok, s így mutatkozna meg?

Legjobb válasz: A hasmenés nem igazán tipikus terhességi tünet. Ha terhességre gyanakszol, miért nem tesztelsz? És utána a teszt eredményétõl függõen vagy a nõgyógyidat vagy a háziorvosodat keresd fel.

A hasmenés nem igazán tipikus terhességi tünet. Ha terhességre gyanakszol, miért nem tesztelsz? És utána a teszt eredményétõl függõen vagy a nõgyógyidat vagy a háziorvosodat keresd fel.
szia.szerintem elvileg lehetséges.terhesség alatt megváltozik a hormon szinted.lehet hogy a te szervezeted így reagál rá.bár nem hallottam még mástól hogy ezt tapasztalta volna.attól is függ, van e esetleg mellette más terhességi tüneted is.ha van.csinálj egy tesztet.de az eredménytõl függetlenül menj el dokihoz, mert valami okozza.egy hét elég hosszú idõ.utolsó mensid elsõ napjához adj 14-et.kb ekkor van peteérésed.ehhez 7-et.a beágyazódás idelye.meg még 7-et, hogy kompenzálva legyen az a pár nap ami nálad eltolódik.ha ennyi nap eltelt akkor csinálj tesztet.ha terhes vagy már ilyenkor van rá esély hogy kimutatja.
Szia!Bármi lehet, de az is elképzelhetõ, hogy összeszedted egyszerûen az influenzát.Nekem is volt hasmenésem most, hogy 5 napot késett, de nekem megjött, a hasmars meg elmúlt.De mint írtuk itt többen is, akár terhes is lehetsz, de ez nem tipikus terhességi tünet.A ciklusod pedig vezesd egy naptárban, vagy a ciklus.hu-n, a gép majd számol egy átlagot, és akkor megtudod, hogy kb.mikorra várhatod a köv.mensidet.Sztem érdemes.Sok sikert!
Lehet hogy csak összeszedtél valamit. Tesztelj egyet, az majd megmutatja, hogy terhes vagy e. Ez nemigazán terhességre utaló jel, bár kitudja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!