Találatok a következő kifejezésre: Van olyan amelyik nem (326 db)

Ha kiskorától tanulgatják a kutyák a trükköket, mindegyik elsajátítja? Vagy van olyan amelyik nem, mert egyszerűen nem olyan okos?

itt amúgy nem nyak kitekerget?s trükkökre gondolok...hanem pl :"számol" a kutya,forog a földön stb..)

Legjobb válasz: A kutyust ha 2-3hónapos korában elkezded tanitani akkor nagy esélyed van a sikerre. Elõször meg kell neki tanitani az alapokat ül,fekszik,lábhoz stb Mert ha ez nincs meg akkor a kutya rosszaságokkat fog csinálni. Utána jöhetnek a nehezebb trükkök.Ha valamit jól csináltakk dicsérd meg és/vagy adj neki jutalomfalatkát. De falatkát ne vidd tulzásba mert a kutya tul megfogja szokni,és ha netán nem lesz belõle,mert elfogy akk azt sértésnek veszi.

A kutyust ha 2-3hónapos korában elkezded tanitani akkor nagy esélyed van a sikerre. Elõször meg kell neki tanitani az alapokat ül, fekszik, lábhoz stb Mert ha ez nincs meg akkor a kutya rosszaságokkat fog csinálni. Utána jöhetnek a nehezebb trükkök.Ha valamit jól csináltakk dicsérd meg és/vagy adj neki jutalomfalatkát. De falatkát ne vidd tulzásba mert a kutya tul megfogja szokni, és ha netán nem lesz belõle, mert elfogy akk azt sértésnek veszi.
Türelem kérdése az egész. Nyilván minden kutya más-más tempóban tanul. A kölyökkutyákra viszont általánosságban igaz, hogy nem bírnak 5-10 percnél tovább nyugton lenni és odafigyelni, szóval a tanulásnak rövidnek és érdekesnek kell lennie. Elõször ne a trükkökkel kezdd, hanem az alapvetõ parancsokkal, amiket mindenképpen tudnia kell. Ilyen például a kölyök neve, behívás, pórázon sétálás, helyben maradás, ültetés, fektetés. Amíg ezeket nem tudja, addig hanyagold a trükköket és erre koncentrálj. A kiskutyák gyorsan tanulnak, szóval érdemes az alapokat minél hamarabb lefektetni, utána már a trükkök is sokkal könnyebben fognak menni neki.
A kérdező hozzászólása: nem kölyök már a kutyusom:) ez csak úgy érdekel...
A kutyák okos, gyorsan tanuló és alkalmazkodó állatok, sok türelemmel egy több éves kutyát is meg lehet tanítani amire szeretnéd..legalábbis én ezt tapasztaltam. Hozzám pl került egy 3 éves kutya, akinek fogalma sem volt mi az a séta, meg az ül-fekszik-marad stb és kb 3 hónapos melóval engedelmes, kellemes társasági kutty lett...szóval sok sikert neked is :)
Minden kutya képes megtanulni bármit, amire fizikailag képes. Csak az egyéniségére szabott technikát kell megtalálni, és a megfelelõ motivációt. A munkakutyák általában már attól motiváltak lesznek, hogy a gazdi foglalkozik velük, de van akinél a finom falatok, van akinél a labda, a kötélhúzás, esetleg a rohangálás jelenti a megfelelõ jutalmat. Én két évesen kezdtem komolyabban tanítani a nem túl okos kutyámat klikkerrel, és hihetetlen eredményeket érünk el vele.
A kérdező hozzászólása: amstaff kutyusom van, nemrég került hozzám.(családi okok miatt váltak meg tõle pff...és elég rosszul is tartották) 11 hónapos, szóval ha úgyvesszük már nem kölyök hanem kamasz. A staffok gyorsan tanulnak?úgy a fajtára jellemzõ tanulékonyságra gondolok..mert azt tudom , hogy mindegyik más-más egyéniség.
A kérdező hozzászólása: ja és pórázon szépen közlekedik, ismeri az ül, és a marad parancsot, de jólenne neki megtanítani még egykét dolgot.

Mik a tapasztalatok az olyan cégekkel, akik pl.3 hónapos lekötésre 15% kamatot igérnek? Tudom, hogy a nagyrészük csalás, de van olyan amelyik nem?

Egy pénzügyi bûncselekményekre szakosodott rendõrhadnagy nekem kapásból azt mondta, hogy piramis játék és ilyen nincs, mindegyik csalás, de én nehezen akarom elhinni. Szerintetek?

Legjobb válasz: http://kiszamolo.hu/a-balek-soha-nem-fogy-el-avagy-future-re.. A balek soha nem fogy el... Nem hiszem el hogy az emberek átverése tényleg ilyen jövedelmezõ lenne, de ezt most a kérdezõ is tanúsítja. Miért nem hiszed el hogy mind átverés? Nem értem. Az emberek ilyen ostobák, hogy újra és újra behúzzák õket a csõbe? Miért nem tudod elhinni, hogy ami sokkal több a banki kamatoknál és egyben biztonságosnak is mondja magát, az nem biztonságos?

http://kiszamolo.hu/a-balek-soha-nem-fogy-el-avagy-future-re.. A balek soha nem fogy el... Nem hiszem el hogy az emberek átverése tényleg ilyen jövedelmezõ lenne, de ezt most a kérdezõ is tanúsítja. Miért nem hiszed el hogy mind átverés? Nem értem. Az emberek ilyen ostobák, hogy újra és újra behúzzák õket a csõbe? Miért nem tudod elhinni, hogy ami sokkal több a banki kamatoknál és egyben biztonságosnak is mondja magát, az nem biztonságos?
az ígéret és a jogi garancia között azért van különbség. Ha Nekem adsz 1.000.000.000 Ft-ot, akkor akár 1000%-is ígérek Neked naponta... :) másik: szerinted ha van ilyen jó lehetõség, akkor a nagybefektetõk már nem tették volna már bele a pénzüket?? kérdés: miért pont a Te pénzed kell nekik? harmadik: egyébként elõfordulhat. Ha valahol a világon van hiperinfláció, ahol az alapkamat éves szinten 1000%, akkor egye-fene én is kigazdálkodok belõle ennyit :)
Ket lehetoseg van. Telejsen legalis befektetesi forma, ekkor csak szimplan hatalmas kockazatot kell vallanod. lehet 3 honap utan a penzed felet sem kapod vissza vagy egy fillert sem. Masodik lehetoseg, hogy piramis jatek, ott persze azzal a szoveggel jonnek hogy 0% kockazat. Persze az elejen beszallok szepen meg is kapjak a hozamot es johiret keltik a cegnek, mivel nekik bejott...
A harmadik lehetõség az hogy profi tradereknél fektetsz be, akik meg tudják csinálni ezt a profitot, persze annak aki vállalja a kockázatot. Õk sem fognak fix 15%-ot ígérni, de jó eséllyel elérik ezt. Én ismerek ilyet, de itt nincs ilyen hogy le van kötve a pénz, akkor nyúlsz hozzá amikor akarsz.
Megint egy befektetõket, balekokat keresõ kérdésnek álcázott hirdetés! Már tele van ezekkel a f-om! Miért kell heti 5-6 ilyent kiírni? Nem jönnek a balekok? Privátban jöhet a részletesebb infó, oldalcímeddel is, nagylelkû leszek elmondom mit alakítsál át rajta, hogy jövedelmezõbb legyen a balekkeresésed...
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ. Ebben annyi a hirdetés mint benned az értelem. Ezenkívül elég silány marketing a csalás és piramisjáték cimkével ellátni a "hirdetésemet", majd még azt is odaírni, hogy egy rendõrhadnagy szerint az ilyen ügyletek mind bûncselekmények/átverések. Nekem meg az ilyen agyatlan rosszindulatú emberszerûségekbõl van elegem mint te. Tapasztalatokat várok, nem ostoba megalapozatlan vádaskodást. A többieknek köszönöm a válaszokat, várom a további tapasztalatokat, akinek van az ossza meg legyenszives. Köszönöm.
Nos hát a barátnõm, aki megbízott ezekben a csalókban, egy évvel ezelõtt befektetett pénzt egy ilyen cégnél, azóta azt hiszi fantasztikus üzletet csinált, mert micsoda kamatok vannak, közben egyötödét kapta még csak vissza a pénzének, amit eredetileg berakott. Agymosás!!!
én olyan dolgokat mérlegelnék , hogy mi az ami kitermel ekkora hasznot legálisan, ez mennyire biztonságos és miért csak nevesincs cégek tudnak ilyet. Személy szerint én nem mennék bele ilyen tuti üzletbe.
kb 300M Ft-tól lehetséges éves szinten 10-12%... ez a max. amit én garantáltan tudok. egyébként meg felejtõs az ilyen történet.

Patkányok közül van olyan, amelyik nem nő meg nagyon nagyra? Van esetleg más hasonló intelligenciájú rágcsáló?

Legjobb válasz: zsírfarkú egér - olyan okos, hogy trükköket is taníthatsz neki Nekem nincs, csak olvastam

zsírfarkú egér - olyan okos, hogy trükköket is taníthatsz neki Nekem nincs, csak olvastam
Szia! A Nõstény patkányok nem nõnek túl nagyra, kb egy degu mérete. Nagy különbség, hogy a hím patkányokkal szemben a nõstények nem olyan bújósak, inkább felfedezõ típusok :)
Igen a fõnököm!
Van! Néz meg egy átlag politikust.
A kérdező hozzászólása: mondom inteligensebbet!!!
Az én nõstényem azért nagyobb egy degunál, de sokkal-sokkal okosabb is:)
Nekem fiú patkányom van még sem bujdosik, hanem felfedezi a környezetét..


Milyen füge fajták vannak? Olyan, amelyik nem fagy el.

Legjobb válasz: Több száz füge fajta van. De -16-18 foknál fagykárt szenved mind, hidegebb idõben elfagy (tövig). Olvashatsz -20 fokig télállóról, de csak ott, ahol el akarják adni (és a nem túl korrektek).

Több száz füge fajta van. De -16-18 foknál fagykárt szenved mind, hidegebb idõben elfagy (tövig). Olvashatsz -20 fokig télállóról, de csak ott, ahol el akarják adni (és a nem túl korrektek).
A kérdező hozzászólása: Tudnál linkelni olyan kertészetet, ahol nagyobb termésût árulnak és nem vernek át?

Nagytestű kutya fajták közt van olyan amelyiknek nem hullik annyira a szőre?

pl kistestűbe a bichonok,uszkároknak nem hullik.. nagytestűbe is vannak ilyen fajták?

Legjobb válasz: Bobtail, bedlington terrier. :) De azt bent kell tartani, remélem azért is kérdezted. De itt még van egy pár: http://kutyaspolo.hu/szobakutya/cikk/hipoallerg%C3%A9n-kutya

Bobtail, bedlington terrier. :) De azt bent kell tartani, remélem azért is kérdezted. De itt még van egy pár: http://kutyaspolo.hu/szobakutya/cikk/hipoallerg%C3%A9n-kutya
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsi voltam, hogy nagytestû kutyák közt is van e olyan amelyiknek nem hullik a szõre.. amúgy bichonom van és panelban lakunk :)
A kérdező hozzászólása: köszi!
Óriás uszkár
Óriás Schnauzer
Az ír farkasnak sem hullik, de a dogoknak sem annyira hullós a szõrük
Utolsó melyik dogra gondoltál? Például az argentin dognak iszonyatosan hullik.
Afrikai Oroszlánkutya.

Mennyire veszélyes a kígyók, siklók tartása? Főleg a szalmonella miatt félek. Mit lehet ellene tenni? Van olyan amelyik nem terjeszti? Milyen fajtát vegyek? Mi kell a terráriumba?

Legjobb válasz: A szalmonellát elméletileg terjeszthetik, gyakorlatilag nem szokott semmi baja sem lenni a hüllõtartóknak. Ha kezet mosol kígyózás után és nem nyalogatod az állatot, akkor még csak kockázatot sem vállalsz.

A szalmonellát elméletileg terjeszthetik, gyakorlatilag nem szokott semmi baja sem lenni a hüllõtartóknak. Ha kezet mosol kígyózás után és nem nyalogatod az állatot, akkor még csak kockázatot sem vállalsz.
Egyálatlán nem veszélyes a tartásuk (persze ha nem mérges vagy nagyobb óriáskígyót veszel.) Ajánlani tudom ezek közül a kígyók közül bármeiket! :D A terrárium berendezése attól függ hogy az adott állat milyen éghajlaton él :) -gabonasikló -bikasikló -patkánysiklók -királysiklók -Szivárványos boa -királypiton -afrikai házisikló :) )
A kérdező hozzászólása: Ezek közül melyik a "legszelídebb" ? Már ha egy kígyó annak mondható? Te melyikeket ajánlanád? Melyiknek mekkora ketrec kéne? Remélem nem gond hogy ennyit kérdezek mert tudom hogy a neten is irják de hátha van személyes tapasztalatod is.
Én a Brazíliai szivárványos boát vagy a királypitont ajánlanám, mind a kettõ elég kezes.A királypiton mellett szól még az is, hogy nagyjából csak másfél méteres lesz. Ketrec a kígyók számára nem megfelelõ, terráriumban kell tartani õket. A mi boánk terráriuma 120x50x45, de királypitonnak elég kisebb is, mert a boa jó két méteres lesz.
Mindegyik nagyon kezessé válhat amennyiben eleget veszed kézbe.(2. vagyok) nekem királypitonom van, nagyon kezes mivel mindennap kézbeveszem, szép színezete van, nyugodt természetû, és ha veszélyben érzi magát akkorsem harap hanem labdává gömbölyödik. :) Az õ terráriumában aljzatként fenyõkéreg zúzalék van.egy itató-fürfõ tálkása is van + búvóhely :) a terráriumon kívül pedig egy Infralámpa :)
ja és a terkó mérete ha már kérdezted..150x45x50

Két hónapos kisfiam kipattog a Nestlé Beba Hepa 1. tápszertől pedig csak napi 60-90 ml kell neki pótlásnak. Van olyan amelyik nem okoz bőrkiütést az arcán?

Legjobb válasz: konzultálj a dokitokkal, mert könnyen lehet, hogy speciális tápszerre lenne szüksége a fiadnak. elõfordulhat, hogy a tejfehérje, vagy a laktóz okoz nála galibát.

konzultálj a dokitokkal, mert könnyen lehet, hogy speciális tápszerre lenne szüksége a fiadnak. elõfordulhat, hogy a tejfehérje, vagy a laktóz okoz nála galibát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Ez a táp is hipoallergén.Viszont én sem ehetek semmiféle tej terméket, amit be is tartok, tehát lehet hogy tej érzékenység alakult ki nála.
Irass másik tápszert a dokival, hipoallaergént, (HA), az nem okoz gondot.

A csiklóm nagyon mirigyes, olyan, mintha megduzzadtak volna. Van olyan, amelyik fél borsó nagyságú. Nem pattanás. Mi lehet ez?

Csak 1 partnerem van évek óta

Legjobb válasz: Nem váj, nem viszket, de a legnagyobb kemény. Igazából már megszoktam, ez a nagyobb már lassan 1 éve megvan, de egyre mirigyesebb a környéke és kezdekmegijedni

A kérdező hozzászólása: Nem váj, nem viszket, de a legnagyobb kemény. Igazából már megszoktam, ez a nagyobb már lassan 1 éve megvan, de egyre mirigyesebb a környéke és kezdekmegijedni
A kérdező hozzászólása: o és eleinte próbáltam kinyomni, kiszúrni tûvel, de csak vérzett
irány a doki...
Doki a legbiztosabb, iylesmivel nem érdemes szórakozni.
nincs. biztos hogy megnõ
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_%C3%A.. Megnõ.A szomszédod adta, aki azt mondta, hogy nem nõ meg?Mert akkor átvert azért, hogy lepasszolhassa õket.
A sárga és vörösfülû ékszerteki is megnõhet akár 30-40centisre! Ha tényleg ékszertekid van akkor megnõnek, persze nem 2-3év alatt.
A kérdező hozzászólása: Igen a szomszed adta:) Meg soha nem volt tekink 4 eves kisfiam nagyon orult neki.Es en is.Nagyon szepek.KOsz a valaszt.Nem baj ha megno...

Terhesvitamin? Védönőm szerint ne szedjem a terhesség utolsó hónapjában a terhesvitamint, mert túl nagyra fog nőni a baba, igaz ez? Melyik a legjobb, mit szedjek ami mindent tartalmaz? Van olyan amelyik növeszti a babát? Én még nem hallottam.

Legjobb válasz: Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek,m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.

Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek, m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.
Nem növeszti, velem pont, hogy szedetni akarja, de a férjemre hallgatok (õ orvos is egyben), és így tavasszal, az utolsó hetekben csak halolajat szedek, és rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszek. Fõleg, hogy már az összes vitamintól rosszul vagyok. Ha akarsz valamit, akkor femibiont, az nem olyan batár adag vitamin. 34 hetes km
Elsõ vagyok, azt én is ki szeretném hangsúlyozni, hogy nem hízik tõle. :) Semmiképp. Én sem ettõl tartok, egyszerûen már csak rettentõ bénán vagyok a vitaminoktól. :/
A kérdező hozzászólása: Mióta terhes vagyok, nem is kívánok mást csak a sok gyümölcs, zöldség, sajtok, egészséges ételek, szerintem mindent eszek amire szükségünk van, de eddig szedtem a vitamint, nehogy valami baj legyen - alapon - akkor ezután is fogom, ártani nem árt.... a babanövesztést pedig elfelejtem a védõnõvel együtt :-)
Az elsõvel végig szedtem becsületesen, igaz õ télen született 3400 gr lett. A másodikkal 20 hétig rendszeresen, azután csak hetente kétszer, de õ nyáron született, volt mibõl válogatni, hogy vitaminhoz jussak, mégis 4050 gr lett a drága:)
Én szedtem végig a Hipp Natalt, 40+2 naposan szültem, 3400 grammos volt a Baba. Úgy van, ahogy elõttem is leírták. A Baba elveszi a szervezetbõl, ami neki kell. A nõgyógyász így magyarázta a Páromnak: tegyük fel, hogy van egy darab vasam, azt a Baba kapja meg ha neki kell, nekem meg nem marad. Boldog Babavárást! 12 napos Kisfiú anyukája
Elég szomorú, hogy védõnõként dolgozhat az, aki ilyen hülyeségeket beszél. Ez kb olyan legenda, mint az, hogy ha megütöd magad valahol akkor a babán is folt lesz ott, ahol megsérültél... Nyugodtan szedd a vitamint, nem fogsz tõle sem te, se a baba meghízni. Csak úgy mellesleg: én végig szedtem a vitamint, 2150 gramm lett a babám.
Elõzõ terhességemnél nekem is azt mondta a védõnõ, hogy elég egy héten 2x szednem. Sajnos így tettem, többet nem is hallgatok rá.... A mostaninál azt mondta egyek több tejterméket (így napi 1 joghurt), rá két hétre csökkentsem le. Már azt se tudják mit találjanak ki. Szedd nyugodtan. Inkább legyen nagy a baba, ha egyáltalán a vitamintól lenne nagyobb. Én gravidát szedek, ezt terhesség alatt és szoptatás alatt is lehet szedni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!