Találatok a következő kifejezésre: Van olyan amelyik egy (316 db)

Miféle kiadók vannak? Van olyan, amelyik csak egy műfajra koncentrál? Meg úgy egyáltalán, hogy működik ez az egész?

Hamarosan elkészülök egy (humoros) fantasy regénnyel. Ez életem első regénye és szeretném kiadatni. Csak az a probléma, hogy még csak 15 éves vagyok, és semmit sem tudok a könyvkiadásról. Tapasztalt (vagy csak sokat tudó) emberek ismertetőit várom! :) Köszönöm, előre is!

Legjobb válasz: Szerintem vannak olyan kiadók amely csak fantasy-ra koncentrál, de én mondjuk egy ismertebb könyvkiadóra akarnék könyvet (libri,agave,ciceró)

Szerintem vannak olyan kiadók amely csak fantasy-ra koncentrál, de én mondjuk egy ismertebb könyvkiadóra akarnék könyvet (libri, agave, ciceró)
A Delta Vision-t vagy a Könyvmolyképzõt tudom ajánlani (bár utóbbiak pillanatnyilag nem fogadnak kéziratot), ha Magyarországon játszódik a történet magyar szereplõkkel, akkor az Agave is szóba jöhet.
Látta már valaki? Mielött ilyesmin gondolkoznál szerintem még egyszer végig kéne olvasnod a mûved, hogy egy kicsit javítgasad. Egyébként a könyvmolyképzõ, estleg az agave jöhet szóba, pont úgy ahogy a kettes írta. De lehet, hogy a korod miatt nem fognak veled szóba állni.
Egy könyv kiadása nem kevés költséggel jár. Nem elég lektorálni, tördelni, kinyomtatni, meg kell szervezni a marketingjét is, ha nem akarnak bukni rajta. A mai kiélezett gazdasági helyzetben egyetlen kiadó sem szívesen vállal kockázatot egy ismeretlen íróval. Mindazonáltal mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. A kéziratodat küldd el minden nagyobb kiadónak word formátumban, aztán rendezkedj be a várakozásra. Általában 3-4 hónap az elbírálás. Ha ez a megoldás nem tetszik, priviben tudok ajánlani egy korrekt magán kiadót is. Meg ha gondolod, elküldheted nekem is a kéziratot, szívesen átnézem, és tanáccsal is szolgálhatok.
A teljes kéziratot ne küldd el soha senkinek, még kiadónak sem. Onnantól kezdve akár meg is jelentethetik más néven, és elég nehéz bizonyítani utólag, hogy valójában a te mûved. Mindig csak részleteket küldj, amolyan "kóstolót", hogy mire számíthatnak, de amint kiadod a kezedbõl az egészet, szerzõdést kell írnotok.

Miért van az hogy az egyik kémiai elem -259, 13 °C-on olvad, a másik -272, 2°C-on, aztán van olyan amelyik -189, 35 °C-on, de miért?

meg lehet ezt magyarázni? a volfrám pedig 5555 °C-on forr ,de miért? tudom hogy az egyik gáz,nemesfém, alkálifém bla bla bla, de miért ennyi pont annyi és annyi °C-on váltják a halmazállapotukat?

Legjobb válasz: Ez a részecskék közötti mésodlagos kötõerõktõl függ,úgy mint diszperziós-,dipól-dipól- és H-híd kötés.

Ez a részecskék közötti mésodlagos kötõerõktõl függ, úgy mint diszperziós-, dipól-dipól- és H-híd kötés.
Pontosítanék, másodlagos. :)
A kérdező hozzászólása: köszi


Melyik igaz, melyik hamis? A Van olyan derékszögû 3szög, amelyben az egyik hegyesszög szinusza 1/2? B Ha egy 3szög egyik hegyesszögének szinusza 1/2, akkor a 3szög derékszögû? Szerintem az A egyértelmûen igaz, tanultuk, számológép szerint is létezik.

A B-re a megoldás szerint "nem" a válasz. Nem értem, hogy miért? Hiszen, ha sin(x)=1/2, akkor az egyik befogó 1, az átfogó 2. A 3. szög 60 fok (90+30), sin 60 fok = gyök3/2, vagyis a másik befogó gyök3, az átfogó szintén 2. Tehát, a befogók 1 és gyök3, az átfogó 2 ---- ezekbõl következik, hogy a pitagorasz tétel szerint létezik ilyen háromszög. Tehát, nem értem, hogy miért "nem" a válasz.

Legjobb válasz: azért mert attól hogy van egy 30 fokos hegyesszöge még nem feltétlenül derékszögû. pl: 180-30=150. 150/2=75. így máris kaptam egy olyan egyenlõ szárú háromszöget amelynek van 30 fokos hegyesszöge.

azért mert attól hogy van egy 30 fokos hegyesszöge még nem feltétlenül derékszögû. pl: 180-30=150. 150/2=75. így máris kaptam egy olyan egyenlõ szárú háromszöget amelynek van 30 fokos hegyesszöge.
A kérdező hozzászólása: Köszi, értem. A derékszögre koncentráltam nagyon, így már világos.

Vannak olyan sorozatok amelyek egy tini lány történetekről szólnak?

Olyan amiben nincsenek mesés ( vagy csak kevés van ) elemek.

Legjobb válasz: elírtam a kérdést: Vannak olyan sorozatok amelyek egy tini lány életérõl szólnak?

A kérdező hozzászólása: elírtam a kérdést: Vannak olyan sorozatok amelyek egy tini lány életérõl szólnak?
Bajos csajok
Ez nem sorozat, csak egy film, de nekem örök kedvenc lesz : A macskám, a családom és a fiúk Sorozatban csak érettebb és kb 16 pluszosokat tudok mondani: Skins, Gossip Girl (Pletykafészek)
Pretty Little Liars

A mi osztályunkban biológiából olyan rendszer van, hogyha tudunk egy olyat kérdezni amely megvilágít egy kapcsolatot kapunk egy 5-öst, amelyre nekem most nagyon nagy szükségem lenne. Ti etológiából (10. osztály) mit kérdeznétek?

A kérdés értelmességérõl a tanár dönt.

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést. Ha leírod értelmesebben, hogy mire gondolsz, akkor talán tudok segíteni.

Nem értem a kérdést. Ha leírod értelmesebben, hogy mire gondolsz, akkor talán tudok segíteni.

Egy olyan nem szabályos, irányított gráfban, amelyben a pontok közül van/vannak olyan pont/pontok, amelyek "gyökérpontnak" számítanak, tehát nincsen szülőjük, de gyerekük igen, mi a legjobb módja a hurkok megkeresésének? Algoritmus, mit ajánlotok?

Lényegében pontok olyan halmazát kell elképzelni, ahol bármely pontnak bármennyi (de akár nulla is) szül?je vagy gyereke lehet. Be kell járnom minden lehetséges utat, a f? pontokból indulva, de mivel rekurzió van a bejárásban, egy hurok miatt végtelen ciklusba kerülhet. Így már a "gráf" felépítésekkor ki kell sz?rnöm a hurkokat.

A, Van olyan egyenlő szárú trapéz, amely nem tengelyesen szimmetrikus. B, Nincs olyan paralelogramma amely érintőnégyszög. C, ha egy deltoid középpontosan szimmetrikus akkor négyzet?

Igaz v. Hamis a közvetkez? 3 állitás? Röviden indokold. Lécci!!!!

Legjobb válasz: A hamis B hamis - pl a négyzet az olyan. C hamis - pl rombusz

A hamis B hamis - pl a négyzet az olyan. C hamis - pl rombusz
A - Hamis (Ha a szárak egyenlõek nyilván a szögük is azonos. Csak szimmetrikus lehet) B - Hamis ( A rombusz is paralelogramma, és mégis érintõnégyszög) C - Hamis A rombuszra is igaz, pedig az nem négyzet) maci
Szerintem az A igaz, mert a egy általános paralelogramma ilyen.
Az egyenlõ szárú paralelogramma nem általános paralelogramma. És közülük az összes szimmetrikus tengelyesen, de olyan is van, ami középpontosan is szimmetrikus (négyzet) :P maci
Egyetértek 00:04-essel egy általános paralelogramma(ami nem rombusz), nem tengelyesen szimmetrikus, csak középpontosan, viszont trapéz is, és egyenlõ szárú is (Hiszen minden paralelogramma egyenlõszárú trapéz).
Én nem értek egyet ezzel! Én úgy tudom az egyenlõ szárú trapéz definíciója, hogy az alapon lévõ szögek EGYENLÕEK. Ez pedig nem igaz a paralelogrammákra. maci
A parallelogramma (vagy paralelogramma) olyan négyszög, amelynek két-két szemközti oldala párhuzamos. A paralelogramma középpontosan tükrös trapéz. A középpontos szimmetria miatt két-két szemközti oldalának a hossza egyenlõ, szemközti szögei váltószögek, egyenlõk. Wikirõl van, de elég jól le van írva. A par. is egyenlõ szárú, mert hát az. És ugyanakkor minden par. trapéz, mert van párhuzamos oldalpárja. És a par. nem minden esetben tengelyesen szimmetrikus. Elsõ voltam amúgy [ bár én is hamisat írtam :D de sztem az igaz]
Hát akkor keress rá az egyenlõ szárú trapézra... ez is a wikirõl van: "Az egyenlõszárú trapéz esetében az alapon fekvõ szögek egyenlõek" vagy egy másik: http://www.amatematika.hu/a_trapez "Az egyenlõ szárú trapéz. Azt a trapézt hívjuk így, amelynek az alapjain fekvõ szögek ugyanolyan nagyságúak." Sorolhatnám de azt hiszem ez elég... Ragozhatjuk bármeddig, a paralelogramma nem ilyen. maci
Már megbocsássál..... Egy verseny azért van, hogy magad oldd meg a feladatait, és nem azért, hogy úgy nyerj, hogy nem is te jöttél rá a megoldásra. Úgyhogy léccives......

Egy épületen belül két üzlet helység van amelyeknek egy gázkazánról történik a fűtése. Külön bérlője van mind a két helynek. Valaki nem tud olyan költséghatékony megoldást amivel hitelesen lehet mérni helységenként az elhasznált hőmennyiséget?

Legjobb válasz: Léteznek u.n. almérõk, amelyeket a szolgáltatótól lehet kérni, és õk szerelik fel. Sokkal olcsóbb, ha a két helyiség bérlõje és a tulaj megegyezik abban, hogy a havi fizetendõ összeget négyzetméter alapján, vagy az üzlethelyiség nyitvatartási ideje alapján osztják egymás között.

Léteznek u.n. almérõk, amelyeket a szolgáltatótól lehet kérni, és õk szerelik fel. Sokkal olcsóbb, ha a két helyiség bérlõje és a tulaj megegyezik abban, hogy a havi fizetendõ összeget négyzetméter alapján, vagy az üzlethelyiség nyitvatartási ideje alapján osztják egymás között.
Hõmennyiség mérõt kell felszerelni. A hõmennyiségmérõt a szolgáltatóval kell megbeszélni.

Tudna nekem valaki olyan programot belinkelni, amely pl. megmutatja egy kép alapján, hogy hogyan nézek ki 10 év múlva? And van olyan program, amelybe beillesztek két képet (pl. rólam és barátnőmról) és megmutatja, hogy

hány százalékban hasonlít egymásra?

Legjobb válasz: online öregítés: http://morph.cs.st-andrews.ac.uk//Transformer/index.html photoshop tutorial öregitéshez: http://www.worth1000.com/tutorial.asp?sid=161116Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!