Találatok a következő kifejezésre: Van olyan akit (18976 db)

Van olyan aki Londonban/Angliában dolgozik?

Gondolkodom hogy kimegyek Londonban dolgozni. Könnyebben meglehet élni mint itt magyarországon? Mennyi kb a fizetés forintba átszámitva? Egy albérlet ára? stb stb... kérlek ha ott dolgozol irj le mindent hogy mennek ott a dolgok! És ha nem titok azt is hogy mit dolgozol! Köszönöm...

Legjobb válasz: Mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából.egyet ajánlhatok:Most csak akkor menjél ki, ha biztos angol tudásod van(nem olyan, hogy el tudsz beszélhetni) és ami még fontosabb, hogy vár kint munka!Most nagyon nem éri meg úgy kimenni, hogy az ember majd szerencsét próbál!A válság miatt olyan munkahelyeket is betöltenek az angolok, amiket eddig európaiak töltöttek be.Lengyelek tömegével mentek haza az elmúlt pár hónapban!Biztosan vannak kint akiknek jól megy, de õk gondolom nem most menetek ki, hanem már egy ideje kint vannak és van biztos munkájuk.Épp egy másik kérdéssel kapcsolatban írt itt egy angliában dolgozó magyar, hogy azért most nehéz kint is!(megkeres mindjárt és küldöm a linket, ha szeretnél neki privátban írni) Az árakkal kapcsolatban.Attól függ milyenek az igényeid, na és persze, hogy milyen munkád van, ja és hogy hol élsz.ha csak pénz félrerakás miatt mennél ki, akkor bérelhetsz egy szobát kb 200-300 fontért, ha lakást szeretnél, az drágább.Mi nem Londonban laktunk, hanem Windsor mellet, ott 700 font körül mozog az egy szobás lakások ára.Északon olcsóbbak, Leeds környékén akár 400 ért is ki lehet fogni jó 1-2 szobás lakásokat is, de mondjuk azt mondják, ott nem is lehet annyit elkérni mondjuk egy felújításért(a férjem építõiparban volt). A minimálbér meg 900 font körül mozog.Nem bírom amikor mondák, hogy anliában a minimálbér 300ezer ft!persze, de ha jobb környéken laksz, és nem egy lyukat bérelsz, akkor az nagyjából el is megy a házbérlésre! A rezsi olcsóbb mint itt, az tény, a kaja kb ugyan annyi, de elég olcsón is ki lehet jönni, mert mindig vannak akciók.Kocsit hihetetlen olcsón lehet venni, ez is tény! A szolgáltatások(fodrász, pedikûr, stb) eléggé drága. E mellett az embernek sûrûn meg tud gyûlni a baja a szolgáltatókkal, mert nagyon könnyen át tudják vágni az embert(telefon pl)nagyon résen kell lenni. Jó hely Anglia, tényleg egy fejlett, élhetõ ország, szép parkokkal, de azért ott sincs kolbászból a kerítés! Én azt mondom, ha most csak úgy kimennél, akkor még várj egy picit!Tényleg az ottaniak mondják, hogy most azért ott is nehéz!De mivel erõs, jó a gazdasága, valószínûleg hamar ki fog lábalni a válságból, szerintem akkor érdemesebb lenne szerencsét próbálni! Remélem tudtam segíteni, most meg megkeresem azt a kérdést, amiben egy kint élõ is válaszolt!

Mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából.egyet ajánlhatok:Most csak akkor menjél ki, ha biztos angol tudásod van(nem olyan, hogy el tudsz beszélhetni) és ami még fontosabb, hogy vár kint munka!Most nagyon nem éri meg úgy kimenni, hogy az ember majd szerencsét próbál!A válság miatt olyan munkahelyeket is betöltenek az angolok, amiket eddig európaiak töltöttek be.Lengyelek tömegével mentek haza az elmúlt pár hónapban!Biztosan vannak kint akiknek jól megy, de õk gondolom nem most menetek ki, hanem már egy ideje kint vannak és van biztos munkájuk.Épp egy másik kérdéssel kapcsolatban írt itt egy angliában dolgozó magyar, hogy azért most nehéz kint is!(megkeres mindjárt és küldöm a linket, ha szeretnél neki privátban írni) Az árakkal kapcsolatban.Attól függ milyenek az igényeid, na és persze, hogy milyen munkád van, ja és hogy hol élsz.ha csak pénz félrerakás miatt mennél ki, akkor bérelhetsz egy szobát kb 200-300 fontért, ha lakást szeretnél, az drágább.Mi nem Londonban laktunk, hanem Windsor mellet, ott 700 font körül mozog az egy szobás lakások ára.Északon olcsóbbak, Leeds környékén akár 400 ért is ki lehet fogni jó 1-2 szobás lakásokat is, de mondjuk azt mondják, ott nem is lehet annyit elkérni mondjuk egy felújításért(a férjem építõiparban volt). A minimálbér meg 900 font körül mozog.Nem bírom amikor mondák, hogy anliában a minimálbér 300ezer ft!persze, de ha jobb környéken laksz, és nem egy lyukat bérelsz, akkor az nagyjából el is megy a házbérlésre! A rezsi olcsóbb mint itt, az tény, a kaja kb ugyan annyi, de elég olcsón is ki lehet jönni, mert mindig vannak akciók.Kocsit hihetetlen olcsón lehet venni, ez is tény! A szolgáltatások(fodrász, pedikûr, stb) eléggé drága. E mellett az embernek sûrûn meg tud gyûlni a baja a szolgáltatókkal, mert nagyon könnyen át tudják vágni az embert(telefon pl)nagyon résen kell lenni. Jó hely Anglia, tényleg egy fejlett, élhetõ ország, szép parkokkal, de azért ott sincs kolbászból a kerítés! Én azt mondom, ha most csak úgy kimennél, akkor még várj egy picit!Tényleg az ottaniak mondják, hogy most azért ott is nehéz!De mivel erõs, jó a gazdasága, valószínûleg hamar ki fog lábalni a válságból, szerintem akkor érdemesebb lenne szerencsét próbálni! Remélem tudtam segíteni, most meg megkeresem azt a kérdést, amiben egy kint élõ is válaszolt!
Szia! Én Angliában élek pár éve, és én voltam a 12.18-as író is..Aki elõttem írt, annak igaza van.Sokan írják, hogy Anglia sokkal jobb, és milyen sokat keres az ember...Általában azok írják ezeket akiknek 1. fogalmuk sincs mi van itt, csak hallanak ezt is azt is.2. Vagy azok mondják akik már évek óta itt vannak, és biztos állásuk van..nem ismétlem az elõttem írót, de a létminimum annyi amit írt, és bizony mi többet is fizettünk egy lakás bérlésért+ egyéb fizetni valókért. Pedig nem Londonban élek, ott még több lenne a kiadás..Aki mosogat, vagy takarít az ennél többet nem fog keresni, úgy jár jól ha szobát bérel, és elviseli, hogy rajta kívül 6-7 idegennel osztozkodik.Nem ismétlem magam, hogy ma itt sem könnyû állás találni, nemcsak magyarok, de még az angolok is alig kapnak állást!!Sok magyar elfelejti, hogy Angliában rengetek nemzetiségû ember él, és próbál meg boldogulni..Finoman mondhatnám azt is hogy Temzét lehetne rekeszteni a sok idegen bevándorlóval akik nem tudnak angolul..(mint írtam nemcsak a magyarok jönnek így ki, hanem a lengyelek, törökök, pakik, brazilok stb)Ma egy takarítási munkánál is elvárják, hogy tudj angolul kommunikálni pontosan azért mert van mibõl válogatni..nem írom, hogy ne gyere ki Angliába, a lehetõség ott van neked is.de elõtte tanuld a nyelvet, mert nyelvtudás nélkül könnyû préda leszel, és bizony keményen kifognak használni, sokan át akarnak majd verni.ugye ezt te sem akarod? ha tudsz angolul akkor bátrabb is leszel, és óvatosabb is...Hidd el, ha biztos állásod van, és elég egy szoba, akkor tudsz félre rakni..JA! a fontot átszámítani forintba teljesen felesleges, mert te nem az otthoni árakból fogsz enni, öltözni, lakást bérelni hanem az itteni árakból..Nekem az elején nehezen ment, hogy ne számolgassak át mindent forintba..Mert ha mindig forintba számolgatsz a végén összezavarodsz:)
Ja és még annyit elfelejtettem, hogy az érzelmi részét sem szabad kihagyni a dologból.Elég nehézkes gyökeret ereszteni, és azért tudnak ám hiányozni az itthoni rokonok, szokások, ízek!Mert az ottani gyümölcsök összehasonlíthatatlanul ízetlenek a magyarhoz képest!Meg nem lehet annyira magyarosan fõzni.De ez már egyéni, ki hogy birkózik meg vele. Én, mikor hazajöttünk, egy héten keresztül kiflit ettem ettem, kenõmájassal, magyar paprikával:) de ez én vagyok, mindenkinél máshogy mûködik ez az érzel mi rész. Tényleg remélem, hogy segítettem(elõzõ vagyok)ha lenne kérdésed írj, igyekszem válaszolni:)
Nekem az összes barátom kiment Londonba! Hát azóta se jöttek vissza. Havonta minimum 100ezret megsprólnak. Pincérek, felszolgálók, takaírítók. Sokkal jobban keresnek ott, igaz, hogy többe is kerül ott minden, de ott legalább lehet spórolni. Magyarországon viszont örülhetünk ha tudunk venni kaját, meg kitudjuk fizetni a laksát. Ott nincs ilyen gond.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem mostanában akarok kimenni, hanem az elkövetkezendö 2évben! Addig is jobban elsajátitom a nyelvet! Mégegyszer köszi! :)

Vannak olyan nők akiket izgat hogy fiatalabb pasival feküdjön le? Miért izgat Titeket? Van olyan aki megbánta? Olyan akinek kifejezetten bejött és újra megtenné?

Legjobb válasz: Vannak. Tudod, hogy vannak. Engem nem ez izgat, engem az egyes emberek személyiségük varázsával együtt izgatnak, ha izgatnak. Ha ez egy fiatal srác lenne, akkor õ...

Vannak. Tudod, hogy vannak. Engem nem ez izgat, engem az egyes emberek személyiségük varázsával együtt izgatnak, ha izgatnak. Ha ez egy fiatal srác lenne, akkor õ...

Van olyan, aki nyaranta Amerikába szokott menni táborokba dolgozni? Esetleg van olyan ismerõse, aki szokott kijárni? (konyhai kisegítõ, takarító stb. )

Engem az érdekelne, hogy hol tudnék ilyet intézni magamnak, hogy én is kitudjak menni ?

Legjobb válasz: A lányom szokott kimenni a húgomhoz aki kint él, és lovardájuk van. Nagy farm, és a húgom szokott embereket alkalmazni nyaranta betakarításnál, földeknél vagy a lovaknál.. De a húgom idegenekkel nem foglalkozik.(átvágták párszor) Viszont a neten találsz nyári munkákat kintre. Nézz körbe.. Ha találok olyan linket akkor elküldöm neked.

A lányom szokott kimenni a húgomhoz aki kint él, és lovardájuk van. Nagy farm, és a húgom szokott embereket alkalmazni nyaranta betakarításnál, földeknél vagy a lovaknál.. De a húgom idegenekkel nem foglalkozik.(átvágták párszor) Viszont a neten találsz nyári munkákat kintre. Nézz körbe.. Ha találok olyan linket akkor elküldöm neked.
Ilyet csak akkor tudsz intézni, ha nappali tagozatos tanuló vagy felsõoktatásban, egyébként nem adnak vízumot.

Anyukák! Van olyan, aki évekig nem vezetett, miután megszerezte a jogsit, de csak akkor kezdett vezetni, amikor gyereke lett? (többi lent)

Hány év után vezettetek először? Mennyi idő múlva mentetek viszonylag hosszabb távra? Milyen autótok van? Köszi a válaszokat, minden válasz zöld kezet ér :-)

Legjobb válasz: Én nem pont akkor kezdtem újra, amikor a gyerekünk született, de én is több évet kihagytam. Megszereztem a jogsit 17 évesen, majd 7 évig nem vezettem. Akkor gondoltam, hogy kimegyek egy kicsit gyakorolni a férjemmel, de nagyon nem ment és így féltem is. Úgy döntöttem, hogy veszek pár magánórát, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Nekem majdnem annyi óra kellett, mint egy kezdõnek, annyi hogy rutinpályán csak 1 órát voltunk, de a forgalomban elég sokat. Egy olyan oktatót választottam, akinek olyan autója van, mint nekünk (Toyota Yaris). Ezután minden nap vezettem városon belül, pár hónap múlva hosszabb útra is merészkedtem. Ma már akár külföldön is vezetek.

Én nem pont akkor kezdtem újra, amikor a gyerekünk született, de én is több évet kihagytam. Megszereztem a jogsit 17 évesen, majd 7 évig nem vezettem. Akkor gondoltam, hogy kimegyek egy kicsit gyakorolni a férjemmel, de nagyon nem ment és így féltem is. Úgy döntöttem, hogy veszek pár magánórát, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Nekem majdnem annyi óra kellett, mint egy kezdõnek, annyi hogy rutinpályán csak 1 órát voltunk, de a forgalomban elég sokat. Egy olyan oktatót választottam, akinek olyan autója van, mint nekünk (Toyota Yaris). Ezután minden nap vezettem városon belül, pár hónap múlva hosszabb útra is merészkedtem. Ma már akár külföldön is vezetek.
en a baba elott baleseteztem- onhibamon kivul frontalisan-, es ugy dontottem soha tobbe nem vezetek! amikor megtudtuk, hogy jon a Pici, akkor rajottem, hogy ez nekem kocsi nelkul nem fog menni! szoval amikor kismama voltam 2 ev utan ujra autoba ultem, akkor egy ford fiestank volt es aldom az eszem, hogy igy tettem, mert most, masfel ev utan azt mondhatom megszunt a felelmem, a rutinom szazszor jobb mint korabban, es oriasi segitseg az auto, foleg, hogy szeptemberben kettot szallitok mar!
Én terhesen csináltam a jogsit(amikor elkezdtem, nem tudtam, hogy babás vagyok), nagy hassal nemtudtam vezetni és utána sem vezettem mert paráztam mindenen. Szóval a rutinom nulla!Ennek már több, mint egy éve. :( Mostanában fogok kimenni a férjemmel esténként gyakorolni. :)
MIntha én kérdeztem volna. 98-ban vizsgáztam. 1-2 hónapot vezettem, ellopták az autómat. Utána 1-2x vezettem. Most idén megújítattam a jogsimat, oktatóhoz járok, jelenleg 8x2 órán voltam. Oktató szerint ügyes vagyok. Szerdán hozom haza, ha minden igaz az autómat. Nagyon-nagyon izgulok. És elég sok gyerekem van:)
nekem 11 éve van jogsim, 18 évesen a kezembe kaptam :) utána évekig vezettem, apukám autóját használtam, suliba, majd melózni járni amikor nem kellett neki :) aztán 6 éve elköltöztünk férjemmel és csak 1 autónk volt, a férjemé, ráadásul kisteherautó, így nem vezettem. tavaly, 2, 5 éves volt a fiam amikor vettem egy olcsó kis suzukit, azóta heti 3x-4x használom és imádom :) mármint nem az autót hanem azt a kényelmet, hogy nem kell hazacipelni a 20 kilós szatyrokat, hogy nem kell a -10 fokban vagy 40 fokban buszozni, gyalogolni... akárhova szeretnénk menni, csak beülünk és megyünk :) nyaralásra meg kölcsönkérem szüleim autóját, az enyémet csak városban merem használni gyerekkel a hátsó ülésen
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Várok még:-).
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. Elég sok esemény történt veled, remélem én nem járok így :-(. 96-ba szereztem a jogsit, de csak tavaly szeptember óta vezetek itt a környéken, hetente párszor, mert viszem néha a kislányomat csanába. Szeptembertõl ovis lesz, én megyek vissza dolgozni és eléggé félek :-(

Van olyan, akit durván bántottak gyerekkorában, de sikerült túljutnia rajta és normális felnőtt lett?

Én voltam a bűnbak anyám szemében, tehát eredendően rossznak tartott és nagyon durva büntetéseket kaptam ok nélkül vagy valami kis dolgot talált, például általánosban a házi felmondásánál összevissza belekérdezett és ha nem tudtam valamit büntetést kaptam. Ezek a büntetések olyanok voltak hogy normális embernek eszébe sem jutna ilyeneket csinálni a gyerekével. Például verés vagy nekem kedves dolgok összetépése, kidobása stb. Sokszor nagyon rossz kedvem van és próbálom elterelni a figyelmemet de szinte hetente álmodok ezzel vagy hirtelen beugrik. Akiknek hasonló gyerekkoruk volt, hogy tudták elfelejteni? Vagy fogadjam el, hogy én sosem leszek olyan, mint a többi ember?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló gyerekkorom volt. Apám-anyám piásak voltak, apám a civilizáltabb (kocsma) módját választotta, anyám otthon tolta és az esti játék nálunk is a lecke volt, ameddig õ "kipihente" a munkát pár itallal kikérdezte a leckét és ha valami nem volt jó akkor ugyanúgy viselkedett mint a Te anyukád (verés, kedvenc képregények széttépése, a dolgaim szétdobálása, hogy aztán pakoljam össze, házból kizárás stb...). Mondjuk ha a leckébe nem tudott belekötni akkor abba, hogy a bevásárlásnál biztos nem figyeltem oda, biztos átvertek, nem jó a gyümölcs vagy akármi indok elég volt rá, hogy bánthasson. Volt, hogy amiért nézni akartam egy rajzfilmet (tényleg ennyi volt a bûnöm) úgy összevert, hogy egy hétig olyan zöldes-kékes votl az arcom, hogy az leírhatatlan. Szerintem nem lehet teljesen elfelejteni soha. Nekem is rendszeresen eszembe jut valami régrõl. Régebben ez mindig a párkapcsolataim rovására ment, mert ha valami beugrott akkor egybõl zártam és átmentem passzív agresszívba. 23 éves koromig csak menekültem minden elõl ami régen volt, és kb semmi stabil nem volt az életemben. Egész nap be votlam tépve évekig és mindig csak a múlton vagy a jövõn gondolkoztam a jelen meg szépen elszaladt mellettem. Aztán valahogy valami más lett, elkezdett egy "nekem is lehet jó életem, nem kell, hogy a kezdet teljesen meghatározza a végkifejletet" jellegû gondolat és egy ehhez társuló érzés egyre inkább megjelenni. Nem mondom, hogy olyan vagyok mint mindenki más, de lényegében senki sem olyan, szóval az mindegy is. Nem tudok más tanácsot adni, mint, hogy tegyél meg mindent azért, hogy boldog legyél. Amennyire közhelyes annyira ez a lényeg szerintem.

Nekem is hasonló gyerekkorom volt. Apám-anyám piásak voltak, apám a civilizáltabb (kocsma) módját választotta, anyám otthon tolta és az esti játék nálunk is a lecke volt, ameddig õ "kipihente" a munkát pár itallal kikérdezte a leckét és ha valami nem volt jó akkor ugyanúgy viselkedett mint a Te anyukád (verés, kedvenc képregények széttépése, a dolgaim szétdobálása, hogy aztán pakoljam össze, házból kizárás stb...). Mondjuk ha a leckébe nem tudott belekötni akkor abba, hogy a bevásárlásnál biztos nem figyeltem oda, biztos átvertek, nem jó a gyümölcs vagy akármi indok elég volt rá, hogy bánthasson. Volt, hogy amiért nézni akartam egy rajzfilmet (tényleg ennyi volt a bûnöm) úgy összevert, hogy egy hétig olyan zöldes-kékes votl az arcom, hogy az leírhatatlan. Szerintem nem lehet teljesen elfelejteni soha. Nekem is rendszeresen eszembe jut valami régrõl. Régebben ez mindig a párkapcsolataim rovására ment, mert ha valami beugrott akkor egybõl zártam és átmentem passzív agresszívba. 23 éves koromig csak menekültem minden elõl ami régen volt, és kb semmi stabil nem volt az életemben. Egész nap be votlam tépve évekig és mindig csak a múlton vagy a jövõn gondolkoztam a jelen meg szépen elszaladt mellettem. Aztán valahogy valami más lett, elkezdett egy "nekem is lehet jó életem, nem kell, hogy a kezdet teljesen meghatározza a végkifejletet" jellegû gondolat és egy ehhez társuló érzés egyre inkább megjelenni. Nem mondom, hogy olyan vagyok mint mindenki más, de lényegében senki sem olyan, szóval az mindegy is. Nem tudok más tanácsot adni, mint, hogy tegyél meg mindent azért, hogy boldog legyél. Amennyire közhelyes annyira ez a lényeg szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elsõ: szerintem az is nagyon durva, ha a nevelõapád vert, mert nincs meg az otthon biztonsága. Engem azért annyira nagyon nem vert anyám, tehát nem lettem mindenhol kék-zöld foltos, hanem inkább sok kisebb, csípõs pofont kaptam. Arra vigyázott, hogy bajom ne legyen, de szerintem csak azért, mert mit gondolnának róla. A könyveket el fogom olvasni, a nõt már elkezdtem egyszer, csak abbamaradt. Második: akkor a mi szüleink hasonló módszereket alkalmaztak és hasonlóan is reagáltunk, egy idõben én is sokat füveztem és semmi nem érdekelt. Aztán rájöttem hogy ez így nem jó és már rá se bírnék nézni. Örülök, hogy sikerült valamennyire túltenned magad.

Van olyan akinek a babája naponta 3-szor eszik rendes kaját?

Babám 6 hós lett, allergiák miatt el kellett kezdeni a hozzátápit és csak mentes tápit kaphat.Nektek mennyit kakil a babátok?Milyen állagút, színűt?Nekem van hogy minden kaja után,de a tápitól tejesen feketét és nyúlbogyósat. Szegény nagyon küzd vele, le akarok állni a tápiról.Ti mit adtok neki reggelire és estére, akik nem szoptattok?(Tej, tojás és szójaallergiás baba)

Legjobb válasz: 3 hónapig "szoptattam" úgy hogy lefejtem és megette (nem akart dolgozni érte) aztán feladtam mert kifingottam jött a tápszer rá 1 hónapra hasmenés napi 8-10 alkalommal kiderült, hogy tápszertõl tejcukor vagy tejfehérje érzékeny lett... Elkezdtem neki kiszûrni rohadt drága tápszert vettünk és minden egyebet elõször szójás vagy rizse cuccok (rizsjoghurt rizstej puding stb auchanban minden beszerezhetõ) míg a hasmenés meg nem szûnt aztán kísérletezés... Laktózmentes tej, tejfõl (hulala fõzõtejszín) nem volt baja a spenóttól így mehettünk tovább túró, joghurt puding túrórudi stb (7-8 hónapos koráig kipróbálgattam ezeket tudtuk hogy tejcukor és figyelni kell miben van laktóz) Aztán egyszer csak már semmi (trutyis állagú) kaját nem akart megenni neki felnõtt kaja kellett.. a tápszertõl öklendezett a tejpépbõl persze nem csinálnak neki valót... Úgyhogy maradt a villával széttörcsölt húsleves zöldség, kis levessel krumplival tésztával vagy grízgaluskával fõtt husi meggyszósszal vagy paradicsommal stb... vagy a pörkölt szaftos tészta mert Papa megmutatta neki hogy mi a jó... Szóval 9-10 hónapos korától csak normális kaja napi 3 alkalommal reggel párizsi vagy sonkás kenyér, fõtt virsli (ha neki vásárolunk akkor csak minõségi ételek nekünk jó a gagyi párizsi is...) Tojás nálunk rögtön kihozza az ekcémát a szájja körül 1 évvel ezelõtt csak az ekcéma kezeltetése 80 ezret vitt ki a zsebünkbõl 3 hónap alatt... A szóját én cserélnél rizsre drágább 2-300 forinttal egy tej ha jól emlékszem 800 körül volt és sajnos csak literes volt belõle... nagyon ritkán találtam fél litereset. Neten kerestem allergiások boltját, nosaltyn kerestem olyan recepteket ami neki való (tej és tojás mentes) pl nekem a palacsinta sokkal jobban ízlik... szóda, liszt cukor, citromhéj... Rengeteg receptem van a gyerekemrõl ami visszamaradt... Már szerencsére nem kell... Nálunk tapasztalat volt hogy a sült ételeket gond nélkül megette Fiam egy idõ után, míg a fõtt kajától hányt fos.tt... A rakott krumpliban simán megette a tejfölt sajtot nyersen a sajttól kész volt... egy tejfölös habarással készült kaja pl krumpli fõzelék kiütötte 5 percen belül ment a hasa... Nem olyan vészes szerencsére... kell egy kis idõ míg kitapasztalod a dolgokat de abszolút kezelhetõ a tej és tojás érzékenység... Ha van kérdésed írj nyugodtan mert én már ezt kijártam sajnos és egy pozitívum! Nálunk sikerült kigyógyítani a gyereket de ehhez mindent figyelni kell!!! Felvágottban ne legyen tejcukor és tejfehérje, a májkrémek laktózt tartalmaznak kivéve a gyulainak van egy terméke ami glutén és tejszármazék mentes, a csirkébõl készült virsli 80%ban tartalmaz tejszármazékot míg a pulykát esélyesebb megvenni...

3 hónapig "szoptattam" úgy hogy lefejtem és megette (nem akart dolgozni érte) aztán feladtam mert kifingottam jött a tápszer rá 1 hónapra hasmenés napi 8-10 alkalommal kiderült, hogy tápszertõl tejcukor vagy tejfehérje érzékeny lett... Elkezdtem neki kiszûrni rohadt drága tápszert vettünk és minden egyebet elõször szójás vagy rizse cuccok (rizsjoghurt rizstej puding stb auchanban minden beszerezhetõ) míg a hasmenés meg nem szûnt aztán kísérletezés... Laktózmentes tej, tejfõl (hulala fõzõtejszín) nem volt baja a spenóttól így mehettünk tovább túró, joghurt puding túrórudi stb (7-8 hónapos koráig kipróbálgattam ezeket tudtuk hogy tejcukor és figyelni kell miben van laktóz) Aztán egyszer csak már semmi (trutyis állagú) kaját nem akart megenni neki felnõtt kaja kellett.. a tápszertõl öklendezett a tejpépbõl persze nem csinálnak neki valót... Úgyhogy maradt a villával széttörcsölt húsleves zöldség, kis levessel krumplival tésztával vagy grízgaluskával fõtt husi meggyszósszal vagy paradicsommal stb... vagy a pörkölt szaftos tészta mert Papa megmutatta neki hogy mi a jó... Szóval 9-10 hónapos korától csak normális kaja napi 3 alkalommal reggel párizsi vagy sonkás kenyér, fõtt virsli (ha neki vásárolunk akkor csak minõségi ételek nekünk jó a gagyi párizsi is...) Tojás nálunk rögtön kihozza az ekcémát a szájja körül 1 évvel ezelõtt csak az ekcéma kezeltetése 80 ezret vitt ki a zsebünkbõl 3 hónap alatt... A szóját én cserélnél rizsre drágább 2-300 forinttal egy tej ha jól emlékszem 800 körül volt és sajnos csak literes volt belõle... nagyon ritkán találtam fél litereset. Neten kerestem allergiások boltját, nosaltyn kerestem olyan recepteket ami neki való (tej és tojás mentes) pl nekem a palacsinta sokkal jobban ízlik... szóda, liszt cukor, citromhéj... Rengeteg receptem van a gyerekemrõl ami visszamaradt... Már szerencsére nem kell... Nálunk tapasztalat volt hogy a sült ételeket gond nélkül megette Fiam egy idõ után, míg a fõtt kajától hányt fos.tt... A rakott krumpliban simán megette a tejfölt sajtot nyersen a sajttól kész volt... egy tejfölös habarással készült kaja pl krumpli fõzelék kiütötte 5 percen belül ment a hasa... Nem olyan vészes szerencsére... kell egy kis idõ míg kitapasztalod a dolgokat de abszolút kezelhetõ a tej és tojás érzékenység... Ha van kérdésed írj nyugodtan mert én már ezt kijártam sajnos és egy pozitívum! Nálunk sikerült kigyógyítani a gyereket de ehhez mindent figyelni kell!!! Felvágottban ne legyen tejcukor és tejfehérje, a májkrémek laktózt tartalmaznak kivéve a gyulainak van egy terméke ami glutén és tejszármazék mentes, a csirkébõl készült virsli 80%ban tartalmaz tejszármazékot míg a pulykát esélyesebb megvenni...
A kérdező hozzászólása: Utolsótól: Milyen juttatásra gondolsz?Még egyáltalán nem hallottam semmirõl.Egy éves koráig semmi nem?(Csak a gyógytáp támogatás)Hát, semmi nem olcsó, minden pénz jól jön, mivel nemrég járt le a Tgyás-om, s az utolsó munkahelyemre 4 órában vettek fel, mert már babás voltam, így most szembesültem, hogy abból számolják a Gyedet, pedig elõtte 2 évre visszamenõleg 160ezer volt az átlag bruttóm.Nagy szívás, még jó, hogy a tejet le tudom adni, abból veszek majd mentes cuccokat.Minden infó érdekel, sajnos kitudja mi lesz.
Szia! Nekunk se a legjobb a dokink ha baj van akkor van egy csaladi baratunk 30 km-re , vagy a kettes szamu gyermekklinika. Nagyon nagyon jok. A tejfeherjet nem tudtam a hulalaban (nekunk laktoz volt) azt a kerdest en is immadomm hogy elso baba? Holott en sem azert vittem a gyereket hajnal kettokor ugyeletre mert az orra folyt, hanem fulladt es majdnem 40 fokos laza volt amivel ket oraja kuzdottem a hutofurdotol kezdve mindennel... Edesek az orvosok. A kettes szamun nem nyulnak a gyerekhez mig a Fiam meg nem engedi elmondjak neki mi fog tortenni stb... A vervetelnel jatszik veluk a no... Iszonyat mas barmelyik korhaztol... Tudom, hogy mi is ugy nottunk fel hogy griz gyumivel, nekem is anyum es nagymamam meselte en is azert mertem megtenni... Ha mi nem haltunk bele (meg meg tobb ezer gyerek) biztosan nem fog o sem. Dokibol keress egy jo gasztroenteorologust, o elmondja mit lehet mit nem... Es ez egy tartos betegseg amivel egy csomo minden juttatas jar (mi hazat vettunk es vagyon szerzesi adot kellett volna fizzetni 250et a navnak es elengedtek. De ez csak egy pelda...) ki kell allittatni rola az igazolast ha betolti az 1 evet azt meglobogtatod valahol es mar nem ugralnak a nyakadon sehol... Mar ha ez erdekel.. A hulala helyett akkor nektek marad a rizstej fozeshez. Jo edes plusz cukor biztos nem kell hozza. nekem mar nincs kenyersutom mert szerencsere nem gluten erzekeny. Amit akarok azt meg, meg sutom a sutoben.
A kérdező hozzászólása: köszi.
3-as vagyok: én Tescoban szoktam venni.
A kérdező hozzászólása: 3-tól kérdezném:Ezt a Humana tejmentes almapépet is doki írja ki, vagy lehet venni vhol?Köszi
A kérdező hozzászólása: Sajnos a gyerekorvos nagyon gagyi, azt sem ismerte fel, hogy tejérzékeny, azt mondta csak hasfájás, pedig én mondtam neki, hogy szerintem tejérzékenység, és hogy apuka és a nagypapa is tejérzékenyek.3 védõnõnek is mondtam ugyanezt, és majd elmúlik, elsõ gyerek? Jött a kérdés.Mintha olyan hülye lennék, pedig pedagógus diplomám van 2 is.Szóval gyerekorvos véleményére nem adok, ezt is már a többedik magándokival értük el, hogy normálisan kivizsgálják.Ez a doki csak arra jó, hogy kiírassam vele a Tápot, de nemsokára váltok. Hol van az leírva(szakirodalom), hogy hány hós koráig kell tejalap. Nekem a család idõsebb tagjai, mind azt mondták, hogy grízt grízzel etettek, de csak vízben fõzve és lám mégis felnõttek az akkori gyerekek is, s nem is volt ennyi mentes cucc. Kenyérsütõgépben mit sütsz? Én a mentes(glutén és egyebek) csak sütõben tudom sütni, mert spec. a kelesztése. Hulala tejhelyettesítõt már ezer éve használjuk, de nem a babának, mert rá van írva, hogy allergének(tejfehérje, kazein.)De ettõl függetlenül mi is szeretjük. Holnap megyek a védõbe megpróbálok tápit váltatni.
Én azért megbeszélném a gyerekorvossal mielõtt leállnék a tápszerrõl egy 6 hós babánál. Neki még igencsak szüksége van a fehérjére, kalciumra és a tápok által tartalmazott vitaminra. Õ biztosan tud segíteni, hogy mit javasol, hogy ne legyen szorulása a kicsinek, de a szerevezetének szükséges anyagokat is megkapja.
Szia! Nalunk sokszor volt reggeli, grizpuding gyumivel vagy uzsonna a grizt vizzel megfoztem egy kis vanilia aroma 1 gyumi belereszelve... Ha vacsinak adtam olyat aludt utanna... Ha nem lehrt griz akkor rizs. A lisztet lecsereltuk neki rizslisztre. Sokszor foztem gyumolcsrizst uzsira hulala tejszinbol vasarolj be nyugodtan mert en azzal foztem sutottem... Kis vizzel higitottam es sokkal olcsobb mint a rizsliszt es nincs is olyan edes ize a fozosnek... Nalunk a spenot is hulsla kek tejszinnel keszult. Azaz minden amihez tej kellett a higitott tejszin volt. Suriteni az.etellel sajat magaval nem a tejfollel kell... Nalunk reggeli: csinaltam 10-15 nagyobb pogacsat (tojas es tej mentes kajak a nosaltyn) beraktam a fagyasztoba es reggel csak befutottem a sutobe is egyesevel kisutottem, vagy pogi vagy croissan vagy gofri palacsinta stb.. A pogiba neki valo felvagott vagy majkrem + zoldsegek... Gluten erzekeny is a pici? Mert akkor a helyedben vennek kenyersutogepet es ott is te ellenirizheted mi kerul bele (es mi falun tudjuk hogy a jo kenyer lelke a kovasz es nem a tej meg a tojas) nekunk szerencsenk volt gluten bajunk nincs. Igaz hogy kene a tapszer de en a sinlacot a gyartoval etetnem meg hogy tudjak milyen ocsmany az ize olyan keseru mintha toniccal keverned nem vizzel... En igyekeztem ugy csinalni hogy semmibol ne maradjon ki a d vitamint es calciumot maskepp is be lehet vinni csak meg kell keresni a modjat... Imadta fiam a fagyit, vateraztam 3 ezerert egy gepet... Olyan isteni a hazi fagyi hogy nem fagyizunk mashol... Nem tejjel hanem hulalaval es es olyan kremes isteni fagyit meg eletemben nem ettem... Arra jok ezek a betegsegek hogy megtanit a minosegi etkezesre es magadnak csinalod a cuccokat amik fixen adalekanyag mentesek... Sogorom hentes o szokott pl felvagottat kesziteni a gyerekeknek ( nalunk amugy tilos lenne a parizsi es virsli, de egy kis utanna jarassal biztos megtudod csinalni hazilag) Ha jol ertem videkiek vagytok Ti is...?
Tápszert nem igazán hagyhatod ki, mert szüksége van rá. Kb. 500 ml tejalapnak kell meglennie. Milyen tápszert iszik a babád? Próbálj más "mentes" (tejfehérje és/vagy laktózmentes?) tápszert, hátha attól nincs szorulása. Pl. a Novalac Allernova (tejfehérje és laktózmentes is), az egy nagyon jó termékcsalád. Vagy Sinlac, Sinemil pépet, ami szintén tejmentes, mégis beszámít a tejalapba. Aztán van a Humana-nak tejmentes almapépe, azt keverheted tápszerhez is, hogy finomabb legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi, jó sok mindenen túl vagytok ti is.Hát mi még csak 3. hete papizunk, de eddig mindent evett, de nem minden jó. Én is megtaláltam a Táplálékadatbank listát és a családban is van tej-és glutén érzékeny. Sajnos én 1 éves koráig nem kísérletezhetek, csak mentes jó. Egyenelõre még reszelem a gyümiket, zöldséget fõzök, de már elõre félek mi lesz késõbb, mert sok házi cuccunk van(kolbász, sonka, kenyér(mentes), húsok, csirke, de hát ezek egy részét nem eheti még.Amire most szükségem volna, az az, hogy mit adjak neki reggelire vacsira, ami elég tápláló, és hasonlít a tápira.Ha ebben segítenél, azt megköszönném. Kislányom most 9 kg és 72 cm kb, s elég nagy étvágyú. Ebédnél a 2-250g-ot simán benyomja, de már nem adhatok neki egyszerre ilyen sokat, mert kímélni kell a beleit. Elõre is köszi.
Szia! 1 éves kor után végzik el a teszteket mert az után veszik fennálló betegségnek sajnos. Magasabb családim van van 12 helyett 22 ezer. nem sok de a plusz pénz ami a tejen meg a többin volt ahhoz jól jött (mondjuk úgy hogy az állam kifizette a különbözetet a normál és laktózmentes cuccok között) 90%os utazás, és ha a betegség minden évben igazolódik orvosilag, akkor 10 éves korig jár a gyes ezáltal "veszélyeztetettnek" fog számítani ami azt jelenti hogy ovi 50%os étkezést kell fizetni maga az ovi ingyenes, körzeti bölcsibe fel kell vegyék, maximum 6 órában dolgozhatok 10 éves koráig úgy, hogy megmarad a gyesem és a suliban a tankönyv ingyen jár. Most hirtelen ennyi jutott eszembe de keress rá a tartósbetegség utáni járandóságokra (vagy a kedvenc szavam : fogyatékossági támogatás.... Mert hogy a tejérzékenység annak számít... szép?) Ha ügyeket intézel a gyerekkel kapcsolatban akkor hova kell húzni sorszámot? Naná hogy a fogyatékossági ügyekhez...

Ha valaki menstruál, mikor elmegy hasi ultrahangra látszik minden? Kiderülhet, hogy terhes (hallottam, hogy van olyan, aki várandósan is menstruál)?

Legjobb válasz: Ha hasi ultra hang van akkor ott tuti megállapítják, ha babás vagy! Igen van olyan aki terhesen is menstruál, de azért a vérzés szerintem nem olyan erõs, mint a rendes menstruációs vérzés, de már annyi mindent hallani lehetetlen eldönteni, h ez most igaz v nem! Mert olyanról is halottam, h valaki 7 hónaposan tudta meg, h gyereke lesz én meg mondom hát azt nem vette észre, h a baba mozgott a hasában? Na néha hihetetlen, de mégis igaz!

Ha hasi ultra hang van akkor ott tuti megállapítják, ha babás vagy! Igen van olyan aki terhesen is menstruál, de azért a vérzés szerintem nem olyan erõs, mint a rendes menstruációs vérzés, de már annyi mindent hallani lehetetlen eldönteni, h ez most igaz v nem! Mert olyanról is halottam, h valaki 7 hónaposan tudta meg, h gyereke lesz én meg mondom hát azt nem vette észre, h a baba mozgott a hasában? Na néha hihetetlen, de mégis igaz!

Van olyan, akinek 12. heti genetikai ultrahangon magasabb tarkóredő értéket mértek? Mi lett belőle?

Nálunk 12+6 hetesen mérték, 3.3 mm volt, most 18+3 vagyok, és maradt ennyi. Kromoszóma vizsgálaton túl vagyunk, az negatív lett. Minden történet érdekel! a negatívak is. Legfőképp az is, hogy születés után mi történt a babával. Gondolok itt értelmi fogyatékosságra, autizmusra, szív problémákra, mindenre! Sok ilyet olvastam már a neten, megírták még anno, hogy negatív magzatvíz mintavétel, örültek nagyon, de azt, hogy pár év múlva mik derültek ki, vagy mi nem, azokat nem tudtam megkérdezni, és engem legfőképp ez érdekelne.

Legjobb válasz: Szia. Nekunk 3.5 mm volt a tarkoredo. Kromoszoma vizsgalat negativ. Szivultrahangon minden oke volt. A kicsi most toltotte a 2 evet es makk egeszseges. Sztem ne olvasgass torteneteket. Vannak dolgok amikre nem lehet felkeszulni mert nem tudjak meg kimutatni. Orulj h a vizsgalat eredmenye jo volt es ha a szivultrahang is ok lesz akkor elvezd a terhesseget ami meg hatra van belole. Ne gondolkozz olyan dolgokon h szellemi fogyatekos meg autista lesz mert akkor begolyozol meg csak aggodni fogsz allandoan, az pedig sem neked sem a babanak nem tesz jot. En csak ennyit tudok neked mondani, es remelem sikerul megnyugodnod es tudod el elvezni a hatralevo idot ami mega terhessegbol hatra van. Ha szeretnel nyugodtan irj privatban szivesen valaszolok ha tudok. 32hkm

Szia. Nekunk 3.5 mm volt a tarkoredo. Kromoszoma vizsgalat negativ. Szivultrahangon minden oke volt. A kicsi most toltotte a 2 evet es makk egeszseges. Sztem ne olvasgass torteneteket. Vannak dolgok amikre nem lehet felkeszulni mert nem tudjak meg kimutatni. Orulj h a vizsgalat eredmenye jo volt es ha a szivultrahang is ok lesz akkor elvezd a terhesseget ami meg hatra van belole. Ne gondolkozz olyan dolgokon h szellemi fogyatekos meg autista lesz mert akkor begolyozol meg csak aggodni fogsz allandoan, az pedig sem neked sem a babanak nem tesz jot. En csak ennyit tudok neked mondani, es remelem sikerul megnyugodnod es tudod el elvezni a hatralevo idot ami mega terhessegbol hatra van. Ha szeretnel nyugodtan irj privatban szivesen valaszolok ha tudok. 32hkm
Szerintem ha a kromoszóma vizsgálat negatív akkor minden OK nyugi!!Doki mit mondott?
http://valamirolam.blogspot.hu/2011/11/de-azert-van-meg-esel.. ezt most találtam....olvasd el.talán segit egy kicsit.
Azt nem értem, hogy hogyan maradt meg a nyaki redõ érték??? Ennek már 18 hetes terhességnél régen nem kellene látszódnia! Sajnos nem lehet biztosra kijelenteni nincs az a vizsgálta, hogy a gyermek késõbb az évek folyamán makk egészséges lesz gondolok itt az értelmiségi fejlõdésre, fogyatékosság, autizmus sprektumzavar, vagy más tényezõkre. Én nem biztos, hogy mernék kockáztatni, de ha már 18 hetes akkor már úgy is mind egy, mert egy 12 hetes terhességmegszakítás lett volna a reális ebben az esetben sajnos. Ismerõseim körében magas tarkóredõt követte késõbb egyéb más volt aki perelt, de elvesztette a pert, mert arra hivatkoztak, hogy egyetlen egy vizsgálat sem ad 100%-os eredményt, és ezeket a papírokat a kismamákkal is aláíratják! Sajnos nem tart ott az orvostudomány, hogy kiszûrje ezeket a vizsgálatokat normálisan, sõt egyáltalán nem tudják szûrni!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, engem ezek a történetek érdekelnének, hogy mi az az egyéb más, ami a tarkóredõt követte?
A kérdező hozzászólása: köszönöm! írok privátban!
Szia! Nekünk 4, 2 volt. Aztán minden vizsgálat negatív lett! :) Most 2 hónapos gyönyörû kislány, és szerintem minden ok! Ne aggódj, rendben lesz a Baba! :)
Szia! Minden rendben veletek? A babám 16hetes , a 19hetes nagy uh-ra várunk, és a szivuh-ra. Mi is az stenhegyibe megyünk , szív uhra pedig a Hajdu juliahoz . Nálunk a redo, 4, 2 volt.

Van olyan hogy valaki csak az Autizmus tüneteit hordozza, de van olyan aki Autista és nem hordozza a tüneteket? (Én nem tudom hogy az vagyok-e de sok tünetet hordozok de nem az összeset. De nem magamról kérdeztem. )

Nagyon érdekel mostanában mert felmerült a gyanú hogy én is Autista vagyok.Egész életemet ha elmesélném talán ti is elgondolkoznátok.Nem magamtól kezdtem el azt gondolni hogy az vagyok hanem vélemények szerint,amit nem a gyakori kerdesek-en kaptam.Bár a koromtól még bőven mehetnék vadas kertbe de inkább nem.„Mi van ha mégsem vagyok az?”

Legjobb válasz: Tünetmentes autista nem létezik, bár olyan van, akire ráillik néhány tünet, és mégsem tekintik autistának. Igaz, nem kell minden tünetnek jelen lennie ahhoz. hogy valaki autista legyen.

Tünetmentes autista nem létezik, bár olyan van, akire ráillik néhány tünet, és mégsem tekintik autistának. Igaz, nem kell minden tünetnek jelen lennie ahhoz. hogy valaki autista legyen.
Igazából az számít, hogy kisgyerekként milyen voltál. Ha akkor megvoltak a tünetek, az általában egyértelmûvé teszi az autizmust, errõl a vizsgálaton is a szülõt kérdezik meg. Kevésbé fontos, hogy mai napig hozod-e a tüneteket, valakirõl egész életében nem derül ki. Szerintem ha gyanakszol, és mások is mondják, akkor menj el. Minél elõbb, annál jobb. Ha gondolod, mesélj priviben, én kíváncsi vagyok, engem is érdekel mostanában a téma.
egyébként az autizmus/autista szót minek nagybetûvel írni???

Van olyan akit nem ért meg a férje? Hibá mondom, hogy mi a problémám vele, mit szeretnék máskép, nem hogy változtasson de még a tényeket sem hajlandó elfogadni, megérteni.

Tudom, hogy én sem vagyok tökéletes és nagyon ígyekszek mindenhez úgy viszonyulni, ahogyan azt ő elvárja, de úgy gondolom ez társas játék. Hasonló tapasztalatokat - megoldásokat szívesen olvasnék.

Legjobb válasz: Nem benneteket akarlak oltani, csak azt tudom, hogy nekem nemrég lett vége egy hosszabb kapcsolatomnak, amiben ugyanezt éreztem, és utólag tiszta fejjel teljesen másképp látom a dolgokat. Úgyhogy feltennék néhány kérdést: ti odabújtok hozzá? Ti megpuszilgatjátok? Vagy csak tõle várjátok el? ki vagytok hegyezve a pozitív dolgokra is annyira, mint a negatívakra? Keresitek benne a jót? Ha valami apróság jól esik, azt természetesnek veszitek, vagy elõ veszitek a bûbájt, és megköszönitek és elmondjátok mennyire jól esett? Én ezt látom a legnagyobb hibánknak, hogy ami oké azt természetesnek vesszük, és keressük a hibát minden másban. Szerintem állati fontos lenne, hogyha valamiben megpróbál igyekezni, vagy a legapróbb hajlandóságot mutatja rá, hogy igyekezzen (és persze, hogy elbénázza, hiszen már õ is tele van tüskékkel nincs meg a határozottsága) akkor megkapja a pozitív megerõsítést? Ha valami úgy van, ahogy nem akartátok, hogy legyen, akkor hogyan reagáltok? Megsértõdtök? A sértettség a legrosszabb reakció amit adni lehet szerintem. Utólag látok egy csomó helyzetet, amiben megsértõdtem, ahelyett, hogy bûbáj mosoly, az amit csak egy nõ tud és nyünyögés, hogy de szívem én úgy szeretlek, olyan jól esne, légyszikérlek! Felhánytorgattok régi sérelmeket, vagy tudtatok húzni egy vonalat? Akit nem kíván a párja: próbáltad már szopással ébreszteni? :) Tudom, mikor benne vagy, marha nehéz félretenni a büszkeséget és a sértettséget, könnyebb úgy hozzáálnni, hogy na majd persze, majd még pont én teperjek, mikor igazából én vagyok a nõ, és engem kéne tenyéren hordozni?!

Nem benneteket akarlak oltani, csak azt tudom, hogy nekem nemrég lett vége egy hosszabb kapcsolatomnak, amiben ugyanezt éreztem, és utólag tiszta fejjel teljesen másképp látom a dolgokat. Úgyhogy feltennék néhány kérdést: ti odabújtok hozzá? Ti megpuszilgatjátok? Vagy csak tõle várjátok el? ki vagytok hegyezve a pozitív dolgokra is annyira, mint a negatívakra? Keresitek benne a jót? Ha valami apróság jól esik, azt természetesnek veszitek, vagy elõ veszitek a bûbájt, és megköszönitek és elmondjátok mennyire jól esett? Én ezt látom a legnagyobb hibánknak, hogy ami oké azt természetesnek vesszük, és keressük a hibát minden másban. Szerintem állati fontos lenne, hogyha valamiben megpróbál igyekezni, vagy a legapróbb hajlandóságot mutatja rá, hogy igyekezzen (és persze, hogy elbénázza, hiszen már õ is tele van tüskékkel nincs meg a határozottsága) akkor megkapja a pozitív megerõsítést? Ha valami úgy van, ahogy nem akartátok, hogy legyen, akkor hogyan reagáltok? Megsértõdtök? A sértettség a legrosszabb reakció amit adni lehet szerintem. Utólag látok egy csomó helyzetet, amiben megsértõdtem, ahelyett, hogy bûbáj mosoly, az amit csak egy nõ tud és nyünyögés, hogy de szívem én úgy szeretlek, olyan jól esne, légyszikérlek! Felhánytorgattok régi sérelmeket, vagy tudtatok húzni egy vonalat? Akit nem kíván a párja: próbáltad már szopással ébreszteni? :) Tudom, mikor benne vagy, marha nehéz félretenni a büszkeséget és a sértettséget, könnyebb úgy hozzáálnni, hogy na majd persze, majd még pont én teperjek, mikor igazából én vagyok a nõ, és engem kéne tenyéren hordozni?!
Mind ha róla mírtad volna. Meg se hallja hogy mondok neki valamit.Hiába várok a támogatására. :(((( Csak én már ott tartok hogy kikészültek az idegeim és nyugtató kell. Félek hogy a végén bedilizek. Én próbáltam már vele beszélni minden féle módon.Nem is válaszol. Hagyjam aludni, ne szekáljam.... ezek a válaszok többnyire.Vagy még ennyi se, csak egyszerüen nem válaszol.Szerinte minden rendben.Én ugy vok vele ha nem lennének a gyerekek, vagy az anyagi helyzetem engedné, elhagynám.Persze szeretem nagyon de nem akarok így megöregedni. Én is kértem már hogy változzon, épp hogy nem röhögött csak ki. Hiába sírok sokszor végig az ágyban egy egy éjszakát, nem kérdi meg hogy mivan.Sose kér bocsánatot ha hibázik, pedig én mindig kérek ha hibáztam. Nem törödik semmivel ami velem kapcsolatos.Én tényleg abban látom a megoldást hogy külön menni, és hátha megjönne az esze ha azt látná hogy elveszíthet.De erre sajnos nincs módom. Bár tudnék neked mondani valami hasznosat, mert az azt jelentené hogy megoldottam a problémám. Sajnállak és együtt érzek veled.
Nem kell tökéletes. Csak ne azzal kezdje hogy elfogadja amilyen vagyok, de mindig ott lesz egy "de". Amúgy meg jobban szeretek egyedül lenni mint hogy valaki mellett éljek. Valakivel élni pedig bonyolult, mert vannak dolgok amikben rugalmatlan a hozzáállásom, ismerem ezt a hibám. A svédcsavar ott van ebben hogy ez csak másoknak hiba, én jól érzem magam így, egy bizonyos szempontból korlátok nélküli világban. Szóval sokszor nem értem miért érzek szemrehányást mások hangjában amikor nem keseregtem a sorsomról. Hacsak nem irigységbõl, amikor rádöbbennek hogy olyasmibe másztak bele amibõl talán csak a maffiából való kiszállás hasonlóan nehéz. Szerintem sosem keseregni kéne azon ami nem tetszik hanem változtatni rajta. Ha félretesszük a lélekvándorlás eshetõségét, akkor ezt az egy adott idõtartamot úgy kéne mindenkinek eltölteni ahogy a legjobbnak érzi. Ám amikor valaki már rogyadozván a kompromisszumok súlya alatt amiket sorra köt csak kesereg, és anyagiakra meg gyerekre és egyebekre hivatkozva marad, az szintén az õ egyéni döntése, így viselje méltósággal a következményeket.
Ugyanebben a cipõben járok én is. Én már nagyon határozottan bejelentettem, hogy szeretnék elválni. Valaki leírta, hogy a gyereknek igenis fontos a kapcsolati minta, a mi gyerekünk esetében pedig különösen (most nem részletezem, hogy miért, de õ aztán végképp azt követi, amit megtanul). A férjem kapott egy utolsó esélyt, de hetek óta képtelen változtatásra a lényeges dolgokban. Ugyanúgy nincs intimitás köztünk - már évek óta, és én ebbe beleõrülök. A kezdeményezéseimet nagyon rosszul reagálta le, én is félretettem már minden büszkeségem, és kezdeményeztem, egy idõben minden nap, és utána csak dicsértem és éreztettem, hogy milyen jól érzem magam kielégülten. De ez sem hozta meg a változást. Neki soha nem kellett küzdeni értem, mindig én igyekeztem, mindig én adtam újabb esélyt, mindig mindent megbocsátottam. Ez hiba volt. Megszokta, hogy én mindig ott vagyok, és a kisujját sem kell megmozdítania. Mondták, hogy hagyjam ott, és akkor majd ráébred, mit veszít és küzdeni fog. A gond ezzel az, hogy nálam nincs második esély, ha valamit lezártam. Amíg benne vagyok a kapcsolatban, addig képes vagyok új esélyeket adni, de ha egyszer kimondom, hogy itt a vége, és tényleg szétmegyünk, akkor utána bármit tehet a másik, nem tudok rá férfiként tekinteni. Egyszerûen nem megy. :( Hát ez a helyzet, nem tudom, mi a megoldás. Én évek óta küzdök a házasságomért, voltak nagy beszélgetések, sok-sok próbálkozás, de nem megy. Szakember talán segíteni - különösen a szexuális problémákon - de ettõl a férjem mereven elzárkózik. Azt hiszem, kap egy ultimátumot: vagy hajlandó szakember segítségét igénybe venni nagyon rövid idõn belül, vagy vége...
Hát az utolsó elõtti igen fura dolgokat írt.Én pl. inkább nevelem a gyerekeit úgy hogy boldogtalan a kapcsolat amiben élek, de akkor van mit enniük és van hol lakinuk, és megtudunk nekik adni amire szükségük van.Most õszintén miért lenne jobb elhagyni a párom ha csak az utcára mehetnék?? Anyagiakra igen is gondolni kell, nem mindenki képes ellátni a gyerekeket egyedül.Én speciel nem!! gyeden vok. 30 pár ezer forinttal. Ha ez lejár utána gyes 28 ezer forinttal.Munkát már évek óta nem találok, pedig én mindent elvállalnék, nem csak a szakmámban kerestem.Ha meghallották hogy van egy pici gyerekem akkor már nem is kellettem.Most hogy már kettõ van, hát gondolom még kevesebb az esély. Továbbá ha betegek és én táppénzre járogatnék azonnal kitennének.Ez a csúf igazság.Tehát munka híján pénz és lakás nélkül nehéz lenne kiszállni a kapcsolatból.
A kérdező hozzászólása: Én meg azt nem értem, hogy akinek nincs munkája minek vállal gyereket?
S így válik valaki teljesen kiszolgáltatottá egy másik embernek. Szerintem ezt nemtõl függetlenül kerülni kellene.
Hmm, kérdezõ elárulom hogy mikor megfogant az elsõ akkor még volt munkám. Aztán végülis 2 és fél éves volt mikor második babámmal terhes lettem, de én akkorbian már munkát kerestem mivel mondta a fõnök hogy amint lejár a gyesem felmondják a szerzõdést.Ugyhogy én már két éves korában dolgozni akartam menni de nem találtam munkát.Aztán jött az hogy terhes lettem ismét, ami meglepett mivel gyogyszert szedtem, és mivel nem sokkal elõtte volt a egy mûtétem így a méhfalam vagy pontosan nem tudom hogy mi , de elvolt vékonyodva és egy kaparás túl kockázatos lett volna , így fennált a veszély hogy több babám majd nem lehet.Végülis csak annyi maradt meg bennem hogy esetleg többé nem lehet babám, így nem volt kérdés hogy megtartom-e. Hát ennyi a történet, amikor a kissebbik is betöltötte az egy évet már szintén munka keresésbe kezdtem mert ha lejár a gyed 3 éves korában akkor megszünik a munkaviszonyom sajnos.Tehát amig nem ismered a tényeket légyszives és ne kérdezz be ilyen durván.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj nem akartalak megbántani, az általánosítással. Megértem a helyzeted és teljesen igazad van. Csak olyan sok ilyen találkozom az óvodában is, hogy nincs munkájuk, nincs mit enni a gyereket programokra vinni és jön a következõ meg az azutáni gyerek. Még egyszer bocs! Ne vedd magadra!
Nincs semmi baj :) ) Tudom én is ismerek sok ilyet, nálunk az oviban is van akiknél 5 gyerek van, aztán még az apa se dolgozik.Amúgy nincs anyagilag rossz helyzetünk a férjem hála égnek jól keres, de én így egyedül nem mennék semmire.És annó a második gyerkõc fogantatásának idejében még nem voltak ilyen problémáink.Mint most, amik vannak .
21-es válaszoló vagyok. Én azt gondolom, hogy van, amikor érdemes küzdeni, és akár külsõ segítséget is igénybe venni, ha a felek között nincs meg a kommunikáció. De a másiknak igenis tudomásul kell venni, hogy igenis küzdenie kell neki is. Én a férjemen azt tapasztaltam, hogy ha más mondja neki, hogy gond van (nem én), akkor elfogadja, és hajlandó változtatni. Lehet, hogy a többieknél is erre van szükség. Én most adtam egy ultimátumot: vagy szakemberhez fordulunk, vagy válunk. Nincs más út. Mi már nem tudjuk helyrehozni, túl nagy a távolság, túl sok a tüske. Vagy sikerül külsõ segítséggel, vagy tényleg ne raboljuk egymás idejét. Az, hogy kétféle gyógyszert szedek, nem megoldás.
Az élet más területeire is igaz: "Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport" Tehát azért mindig legyen egy "B" terv is.
Aki a bizonytalanság miatt nem mer lépni: a válás nem olyan dolog, hogy az utcára teszik a nõt a gyerekekkel. Nyugodtan beadhatnád a válópert, simán lehet, hogy te maradnál a lakásban, és még szép gyerektartást is kapnál. Nem azt mondom, hogy a férjen kell élõsködni, szó nincs errõl! De a gyerekért õ is felelõs, a családjáért õ is felelõs, és ha nem hajlandó megbecsülni azt, amije van, akkor viselje a következményeit! Biztos lehetsz benne, hogy nem kerülnél utcára!
Az egy hatalmas nagy tévedés, hogy ha nem veszekedtek , akkor a gyerek semmit nem lát a feszültségbõl. Ezt az ökörséget csak egy idióta, tudatlan barom gondolja. Már értem miért van zátonyon a házasságotok. Fel kéne nõni, nem gyógyszert szedni, meg sírni.
#3-as válaszoló vagyok. Nekm így ért véget 13 év házasságom. Pontosan ugyan ezen okokból amit az elsõ válaszoló leírt, csak fordítva. Én mint ff voltam a 2 Gyermekemmel, én neveltem õket, takarítottam, fõztem, a Nejem meg csavargott. A szexuális kapcsolatunk pedi egy nagy 0 volt. 10 év után én is léptem (szeretõt tartottam), 13 évet már nem bírta ki a házasságom. Hozzá teszem, hogy az akkori szeretõm ma már a feleségem, és azóta is boldogan élünk!
Utolsó, örülök hogy jóra fordult az életed. Hát õszintén szolva nem velem kellene foglalkozni a többieknek, mivel nem tettem fel kérdést. Megvan a saját gondolkodás módom, és nem kérdezem másét.
Pszichológus? Nekem amúgy az a legnagyobb segítség. Elsõ körben belül, magamban rendet rakni, lepucolni a sértettséget, a dacot, a sérelmeket, és megtalálni, hogy valójában ki vagyok én, mire vágyom, mik mozgatnak, mik motiválnak, hogy végül ez alapján el tudjam dönteni, hogy a másiktól mit várok el.
A kérdező hozzászólása: Nos, akkor mi a megoldás?
Nos kérdezõ, ahogy leírtad teljesen egy a helyzetünk :( szóról szóra. Én is a gyerekek miatt maradok így meg azért mert kb. az utcára kerülnék két gyerekkel. Õk nem látnak semmit, nem vitázunk elõtttük, sõt a páromat annyira nem érdekli semmmi velem kapcsolatban hogy nem lehet vele vitázni mert nem válaszol semmire.Nálunk csönd van, persze vannak jobb napok mikor kicsit elnevetgélünk stb. én sírni pedig éjjel szoktam mikor már alszanak.
"..nagyon ígyekszek mindenhez úgy viszonyulni, ahogyan azt õ elvárja.." Ez a baj. Sajnos ezért kevesebb a házasság, ezért több a válás, mert az emberek már annyira antiszcok, nem tudnak egymással bánni, nem tudnak magukkal bánni rendesen. Szeritned a kapcsoalt arról szól, hogy oylanok legyünk , amilyennek a másik akar látni? Persze egy-egy dolgoban lehet változtatni, de ez a görcsös igyekezet, hogy megfelelj, ez elfogadhatatlan. Hiába az internet, hiába a telefon, hiába a sok szórakozóhely, az emberek nem udnak bánni egymással.
Az a baj ezzel, hogy nem írtok példákat. Megítélni vagy segíteni csak akkor tudunk, ha ismerjük a tényeket. Elég nagyvonalakban írtátok le a problémát.
Nem tudom kérdezõnél pontosan mi a probléma de nálam pl. nincs testi kapcsolat, csak nagyon ritkán kíván meg, õ jár szórakozni kikpacsolodni viszont engem nem sûrûn visz el.Nem nagyon segít a gyerekek körül pedig nagyon nehéz velük.Nem bújik hozzám nem érint meg. Soha nem mond annyit se hogy csinosan öltöztem fel vagy hasonló.Magányos vok és õ ezt nem érti meg.Ha valamit nem csináltam meg neki, akkor igenis szóvá teszi de õ cserébe nekem semmit meg nem tesz.Nem beszélget velem másról csak az anyagi dolgokról, hogy hogyan hova tegyük a pénzt, hogy osszuk be stb. Hát kb. ennyi.Bár még fokozhatnám de nincs értelme.Jah és elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak. Tényleg egyforma cipõben járunk. Én már próbáltam, hogy elköltöztem, de volt sírás-rívás, könyörgés, ígéret amire visszamentem. Minden szép és jó volt ideig-óráig.
Na én is kipróbálnám de nincs hova elköltöznöm, és egyedül nem menne két kisgyerekkel. :(
És mik a problémák kedves kérdezõ, miben fafejû a párod, férjed
Na én igen is oda bújok, vissza még egy ölelést se kapok.Próbálom megcsoolni és max vissza puszil. Én ráakarok mászni és kijelenti hogy nem , majd holnap!!!! Szopás???Van bõven én már rég félre tettem a büszkeségem.Sõt jól megvok alázva. Apróságok???Nincsenek , én mindig elmondom neki hogy mennyire szeretem, és büszke vok rá.most fogyizik és én segítek neki, már sokat fogyott, és megmondtam neki hogy nagyon büszke vagyok az eredményei miatt. Még sorolhatnám, de lehet hogy nálatok te így szurtad el.Csak hogy én ezeket mind megteszem, így nincs mit elszurnom. Jah és nálunk sosincs úgy semmi ahogy én szeretném.Magamnak venni se merek nagyon semmit mert azonnal felháborodik hogy szorom a pénzt.De õ azért hódol egy két hobbynak. Nálad akkor más mint nálam ezek szerint. Elsõ válaszoló voltam.
Ja, hát ebben meg az a nehéz, hogyha félreteszed a büszkeséget, akkor meg az a baj. Marha kényes egyensúly ez, mert ugye aki éppen sündisznó (nálunk ez én voltam) azt leginkább felpofozni kéne, nem puncsolni neki, mert a puncsolástól meg ugye még sündisznóbb lesz, és ott már bejátszik az is, hogy valahol a tudata mélyében ott a lelkiismeret, ami azért jelzi neki, hogy õ maga nem oké, de ha ennek ellenére megkapja a kedvességet, akkor az csak méginkább frusztrációt okoz benne. Legalábbis nálam ez volt, hogy szegény hiába jött, hiába kedveskedett, csak méginkább dacos voltam és sértett, mert az motoszkált bennem (persze akkor nem így láttam, ezt is csak utólag látom) hogy én magam nem vagyok megfelelõ, szégyeltem magam a viselkedésemért, és méginkább csak szurkálással reagáltam. Szörnyû ez, hogy ki kell lépni valamibõl, hogy meglásd mit csináltál rosszul. Én a végén már biztos voltam abban, hogyha szétmegyünk, akkor két hét alatt rájövök, hogy mit hogy kellett volna, ezért is kezdeményeztem, hogy menjünk szét, mert bíztam benne, hogy akkor kitisztul a kép, csakhát ezt csúnyán megszívtam mert az õ részérõl már nicns visszaút, felszabadult attól, hogy szétmentünk.
Hmmm hát igen, ez az egész nagyon nehéz tud lenni.Én személy szerint benne látom az igazit, de még is sokszor hajlok rá hogy jobb lenne külön.Nem mindig bírom idegekkel.És te kérdezõ ? nálatok végülis miben nyilvánul meg mindez ?? Annyira rossz hogy ilyen helyzetbe kerültünk :(( És még hányan... Pedig mindenki azt mondja milyen jó fej embert fogtam magamnak, meg azt hiszik tök boldogságban élünk a gyerekekkel. Aztán ez csak a látszat.És õ valóban arany ember , csak inkább barátként.
Azért hihetetlen hogy az emberek miféle kapcsolatokban képesek benne maradni. Az én világom ehhez képest eléggé fekete és fehér. Tetszik? Nem? Akkor ott a kijárat. Nekem senki ne tegyen szivességet hogy elvisel, nem vagyok rászorulva.
A kérdező hozzászólása: A fontosabb dolgokban nagyobb volumenû döntésekben egyetértünk azzal nincs gond. A mindennapokban számtalan dolog van ami engem zavar, de nem lehet szólni érte mert megsértõdik mindenen pl.: a morzsát otthagyja a pulton és szólók érte, hogy máskor ne felejtse el letörölni, erre megkapom a sértõdést és hogy én miért baszogatom õt! Sok ilyet tudnék írni, ami szerintem egy normál kapcsolatban nem kellene, hogy sértõdés tárgyát okozza, de ezekért én már nem szólók egy szót se. Ami a legjobban zavar, hogy nem tudunk beszélgetni, nem mond semmit, hogy mi történt vele, amit pedig én mondanék az egyszerûen nem érdekli. Vagy rámszól, hogy ezt most hagyjam, vagy végig hallgat minden féle reagálás nélkül de aztán semmit nem jegyez meg belõle. Már úgysem kommunikálunk mint a lakótársak szoktak, és akkor a mélyebb érzelmi dolgokat nem is említem. Jelenleg ez a legnagyobb gáz számomra és ezt még csak meghallgatni sem hajlandó - mondván én ne cseszegessem õt.
12-es, szerintem meg idealista vagy. Amikor egy kapcsolatban évek alatt mindkét fél változik, mindkét fél alakul, és mindkét fél szerez sérelmeket, akkor már torzul az egész viszony. Nincs olyan ember a földön, aki ugyanolyan lenne mint te, és ugyanolyan irányba változna az évek alatt mint te. Veszettül nehéz hosszútávon fenntartani egy kapcsolatot, és sok esetben még az õszinteség és a problémák megbeszélése sem vezet jóra. az én példámnál maradva, tönkrement a szex, azért mert a másik fél teljesítmény kényszert érzett. Én meg persze õszintén elmondtam, õszintén megbeszéltük, hogy nekem nem jó a szex, amivel mit értem el? Még erõsebb volt a teljesítménykényszer, és még kevésbé ment a szex. Iszonyatosan érzékeny az az egyensúly, ami két ember között kialakul, nagyon könnyû megborítani, akár küldõ tényezõk miatt is, és állati nehéz helyrebillenteni. A te hozzáállásoddal egyet lehet elérni, hogy egész életedben virágról virágra szállsz, ugyanis tökéletes ember nem létezik.
A kérdező hozzászólása: 12-es válaszolónak Nem neki teszek szívességet, hanem a gyerekemnek, hogy próbálok egy családi környezetet biztosítani neki, mert hát õ ugyanúgy szereti apát és anyát és számára ez a biztonság és ez a világ. Nagyon gaznak érezném magam ha ettõl pont én fosztanám meg a gyerekem. És tudom, hogy rengeteg gyerek felnõtt elvált szülökkel és mondhatom, hogy felnõt korukban nagyon jól érezhetõ a lelkükben a család hiánya.
Kérdés, hogyha van család, de rossz kapcsolatot, rossz kapcsolati mintát lát, akkor az mennyiben látszik meg a felnõttkori lelkében. Az én szüleim pl. együtt maradtak, mégis sérültem, mert nem láttam egszséges, egymás tiszteletén és elfogadásán és támogatásán alapuló egészséges szülõi kapcsolatot, és én sem lettem ilyenre képes.
32: Azt hiszem, a Te példád biztató lehet mindannyiunk számára. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!