Találatok a következő kifejezésre: Van olyan akinek olyan (18976 db)

Van olyan akinek olyan durvák voltak a menstruációs görcsei mint a szülési fájdalom?

mindenféleképpen rosszabb a szülés? mert mielőtt gyógyszert szedtem sokszor mozdulni se tudtam egész nap olyan görcseim voltak, sem enni/inni - pedig magas a fájdalomküszöbön. ha a szülés ennél rosszabb, hogy élem túl?

Legjobb válasz: Olyan 10x-esre becsülném. Tehát nekem úgy 10x erõsebb volt. Mondjuk nekem elõtte egy-két Cataflammal viselhetõ volt a vérzés elsõ egy-két napja. De! Én ennek ellenére azt mondom, hogy erre nem szabad így tekinteni. Kétszer szültem eddig, és hamarosan harmadszorra, mindig fájdalomcsillapító nélkül. Az utolsó 4-5 óra 2 perces erõs fájásokkal. És kibírható! :o) A menstruáció értelmetlen fájdalom, az ember csak magára figyel olyankor, hogy minek az egész. Amikor szülünk, akkor ott a baba, akiért történik az egész, és az egész egy folyamatban van benne, szerintem nagyon szép. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a szervezet egy csomó fájdalomcsillapító hormont termel olyankor, szóval nyugi, menni fog az! :o)

Olyan 10x-esre becsülném. Tehát nekem úgy 10x erõsebb volt. Mondjuk nekem elõtte egy-két Cataflammal viselhetõ volt a vérzés elsõ egy-két napja. De! Én ennek ellenére azt mondom, hogy erre nem szabad így tekinteni. Kétszer szültem eddig, és hamarosan harmadszorra, mindig fájdalomcsillapító nélkül. Az utolsó 4-5 óra 2 perces erõs fájásokkal. És kibírható! :o) A menstruáció értelmetlen fájdalom, az ember csak magára figyel olyankor, hogy minek az egész. Amikor szülünk, akkor ott a baba, akiért történik az egész, és az egész egy folyamatban van benne, szerintem nagyon szép. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a szervezet egy csomó fájdalomcsillapító hormont termel olyankor, szóval nyugi, menni fog az! :o)
Szia! Hát én még nem szültem, de mindig nagyon szenvedek mikor megjön. Viszont anyám és nagymamám is mesélte, hogy régen, míg nem szültek mindig iszonyatos fájdalmaik voltak, nagymamám mondta, hogy sokszor a munkahelyérõl is haza kellett kéredzkednie annyira rosszul volt, az elsõ napokban meg sem tudott mozdulni. És mindketten azt mondták a szülés 100-azor jobban fájt, de utána viszont elmúltak a mensis görcsök is.
A kérdező hozzászólása: csak abban reménykedek hogy nem fogok ilyen 24 vagy több órát kínlódni, mint a menstruációval
Vetélés utáni menstruációmnál voltak olyan görcseim mint szülésnél, csak rosszabb volt, mert folyamatosan fájt, szülésnél meg egy percig fáj aztán semmi.
Szia!2x szültem, fájdalomcsillapító nélkül, hidd el ki lehet bírni!:-)Nem az egész szülés rossz, hanem csak a vége. Legalábbis nekem az elsõ babámnál az utolsó 2 óra volt fájdalmasabb, a 2.babánál pedig csak az utolsó fél óra. A menstruációs görcs is nagyon rossz, de gondolj arra, hogy szülésnél a végén legalább kapsz valamit cserébe, a babádat, nem csak úgy szenvedsz!:-) Boldog babavárást!
Szerintem mindenféleképpen "rosszabb" a szülés, mint a menstruációs fájdalom. Mondom ezt úgy, hogy én is mindig megszenvedtem a menstruáció 1. vagy még akár 2. napján is, konkrétan volt, hogy föl sem bírtam kelni az ágyból, csak kínlódtam. Amióta megszültem (másfél éve), egyetlen icike-picike görcsöm sem volt mensikor. A vajúdás eleje-közepe nekem nagyon hasonló volt a menstruációs görcshöz, viszont nem lehetett fekve kibekkelni, mint ahogy a mensinél szoktam, mert a szülésznõ mondta, hogy keljek fel és sétáljak, hogy jobban táguljak. Az utolsó óra kemény volt, de igazából annyira el voltam bódulva a fájdalomtól, hogy az is kibírható volt, fõleg, hogy az ember gondolja, hogy csak nem tart örökké. Szóval összességében, igen, szerintem elõnyben vagy, hogy eddig fájdalmasak voltak a menstruációk, mert kb(!!) tudod, hogy mire számíthatsz. Picivel nehezebb lesz, de ne félj, túl fogod élni, s már a kitolás után el fogod felejteni, hogy milyen volt az a fájdalom. Ami utána jön, hogy esetleg nem tudsz ülni napokig, hetekig, az már egy teljesen másfajta "fájdalom", inkább kényelmetlen, mint ténylegesen fáj.
Menstruációm 1. napjain általában csak fetrengeni tudtam, annyira fájt. Volt, hogy el is ájultam, bár ez ritka volt. Azt mondogattam, ha ezt kibírom, akkor a szülést is. Végülis kibírtam a szülést, de 10* vagy 50* erõsebb fájdalmaim voltak, mint menstruációkor. Hát nekem szörnyen fájt. Erre nem lehetett, nem tudtam felkészülni.
Nekem gyógyszer nélkül NAGYON! fájt, amikor megjött. Gyógyszerrel szinte semmi nem volt. A szülési fájdalom teljesen más, köze nincs a nagyon fájdalmas menstruációs görcsökhöz. Legalábbis nálam nem volt sok köze hozzá. Nekem kegyetlenül fájtak az összehúzódások, pláne amikor már csak 1-2 percesek voltak. De pikk-pakk elmúlik, amikor meglátod a kisbabádat! :D Minket nõket arra "terveztek", hogy gyermeket szüljünk, és hidd el, ki fogod bírni. Nagyon fájdalmas, de ki fogod bírni!
Ahogy irjak is, sokkal jobbaj faj, ossze sem lehet hasonlitani a kettot, nekem pl. maskepp is fajt. De az erosseget tekintve sem lehet osszehasonlitani. Nekem EDA-val is kibirhatatlanul fajt, de megeri, el is felejted utana. Akkor ott azt hittem en ezt nem fogom kibirni, csinaljanak velem valamit, mert nekem annyi, de a szules vegere akkor is leirhatatlanul boldog voltam. Ki lehet birni, kerhetsz fajdalomcsillapitast, ha felsz, elj vele. Es az a par ora gyorsan elszall. A fajdalom ellenere, eletem legszebb napjakent emlekezek ra, es alig varom, hogy ujra terhes legyek:)
Hiába készülsz, olyan fájdalmat még nem éltél:) 100x jobban fáj a szülés, mint a nagyon durva menses görcs. Terhesség elõtt kivették az epém, nem tudtam mitõl görcsölök, kiderült dió nagyságú epekövem volt, nagyon görcsölt, nem ettem ittam, hánytam, éjjel aludni sem tudtam, semmi gyógyszer nem hatott. 3, 5 hónap alatt leadtam 25 kilót, végül mûtét, nagyon féltem, azért halogattam. Azt hittem a szülés is olyan lesz, de még annál is rosszabb volt, 12 óra vajúdás után, nem jöttek a toló fájások, pedig a végén már fél percenként jöttek, ami felfelé sugárzott, végig rókáztam, kértem császározzanak meg. Az is lett a vége, 3 doki próbálta kinyomni a gyereket belõlem, de meg sem mozdult. Nagy kín a szülés, de egyszer tudod vége, mert így vagy úgy kijön a baba, benned nem marad:)
Szióka!Én szülés elõtt úgy görcsöltem, hogy az ügyelet járt ki hozzám minden hónap végén, amikor menstruáltam!Mióta meglett a kislányom, alig érzem, hogy megjön!A szülés kb. 120szor fájdalmasabb, de fájdalomcsillapítókkal elviselhetõ!Egyébként pedig az eredmény megér minden fájdalmat!:-)
Az en tapasztalatom alapjan nem is hasonlit a szulesi fajdalom a menstruacios gorcsre hanem inkabb mint egy gyomorgorcs hasmeneses

Van olyan, aki olyan nehéznek érzi/érezte a csecsemőkort, hogy kifejezetten emiatt - és nem a gyerekvárás nehézségei, szülés, dackorszak, anyagiak, saját kora - miatt nem vállal több gyereket?

Mi volt a leginkább kiváltó oka? Éjszakázás, nagyon sok kötöttség, sírás, tehetetlenségük a mozgás terén stb.?

Legjobb válasz: Nos nekem az elsõ 3 hónap nehéz volt a depresszió miatt nagyon de nagyon nehéz volt,teljesen padlón voltam,de utána kb 1,5 éves koráig nagyon jól elvoltam,aztán kezdõdött a dackorszak ami nem volt könnyû,nem volt sok türelmem sem,most 2,5 éves most kezd el könnyebb lenni,kevesebb a hiszti,de ezek ellenére nagyon szeretnék még 1-2 tesót.

Nos nekem az elsõ 3 hónap nehéz volt a depresszió miatt nagyon de nagyon nehéz volt, teljesen padlón voltam, de utána kb 1, 5 éves koráig nagyon jól elvoltam, aztán kezdõdött a dackorszak ami nem volt könnyû, nem volt sok türelmem sem, most 2, 5 éves most kezd el könnyebb lenni, kevesebb a hiszti, de ezek ellenére nagyon szeretnék még 1-2 tesót.
Ahogy leírtad. Imádom a fiamat, az elsõ 3 hónapot fogalmam sincs, hogyan éltem túl, depresszió, a férjemmel megromlott a kapcsolatunk, nem tudtam a megváltozott helyzetet feldolgozni, nem erre számítottam. Korábban egyáltalán nem volt semmilyen kapcsolatom babákkal és egyszerûen tehetetlennek és alkalmatlannak éreztem magam: tehetetlennek a sírások miatt, alkalmatlannak, hogy szívesebben mentem volna dolgozni vissza. Aztán könnyebb lett. A bezártság, a sok egyedüllét, teljesen padlóra tett, mindent megcsináltam, mert ez a dolgom, minden szeretetet igyekeztem megadni, de nagyon nehéz volt. Talán rendezõdik a férjemmel a kapcsolatunk. De ennek még 1x sem a fiamat sem õt nem tenném ki. Lehet, hogy már lazábban venném a dolgokat, nem lenne sok minden ismeretlen, de nem kockáztatok.
Elõzõ vagyok: ez az egyetlen ok. Anyagilag simán megtehetnénk, 16 hónapos a fiam, anyukám is jövõ októberben nyugdíjba megy, talán így nem lennék totál egyedül, pedig a férjem szeretne tesót. Felelõsségteljes, vezetõ pozícióban van, alig van otthon, nem sok mindenben számíthatok rá és csak magamnak nem szülök.
Igaz, nekünk már kettõ van, de jórészt a csecsemõkor miatt nem szeretnénk még egy jó darabig többet, pedig eredetileg 3-4 gyereket terveztünk. A másodiknál már fõleg nehezen viseltem az éjszakázást, a kötöttséget. Már õ is 1, 5 éves, végre nem szopizik, önállóbb egy kicsit, többé-kevésbé alszik éjszaka, és egyetlen porcikám sem kívánja újra kezdeni. Bár a lehetõséget nem zárjuk ki, lehet, hogy 4-5 év múlva már halványodni fognak az emlékek, és akkor vállalunk még babát, szerencsére fiatalok vagyunk még, ráérünk.
Én sem számítottam arra, hogy ennyire nehezen fogom viselni a bezártságot, az éjszakázást, a szabadság elvesztését, lényegében nem voltam felkészülve arra, hogy 180 fokos fordulatot vesz az életem... Most másfél éves a fiam, kb. most kezdem magam jobban érezni. Rettentõ nehéz volt az elsõ 1 év! Még egyszer azt nem csinálnám végig!
Párommal megromlott a kapcsolatom, távolabb dolgozik, van, hogy 1héten csak 1-2napot van itthon, de akkor is képes kimenni a haverjaival. Egyedül vagyok, van nap amikor még zuhanyozni sem tudok. Az én fejemen van a gyerek, a lakás, a kutya...és semmi segítségem nincs, mert párom szülei nem adják fel a kényelmüket és nem segítenek, inkább otthon neteznek. Párom akar még gyereket, de én nem. Ezt a helyzetet is alig bírom...félek, hogy akkor mind2 gyerek megsínylené, mert egy idegroncs lennék. Nem így képzeltem el az életemet, hanem egy meseszép baba-gyerekkort álmodtam meg a kishercegnõmnek, és nemtudom neki ezt megadni, mert sok a stressz. :(

Van olyan aki Londonban/Angliában dolgozik?

Gondolkodom hogy kimegyek Londonban dolgozni. Könnyebben meglehet élni mint itt magyarországon? Mennyi kb a fizetés forintba átszámitva? Egy albérlet ára? stb stb... kérlek ha ott dolgozol irj le mindent hogy mennek ott a dolgok! És ha nem titok azt is hogy mit dolgozol! Köszönöm...

Legjobb válasz: Mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából.egyet ajánlhatok:Most csak akkor menjél ki, ha biztos angol tudásod van(nem olyan, hogy el tudsz beszélhetni) és ami még fontosabb, hogy vár kint munka!Most nagyon nem éri meg úgy kimenni, hogy az ember majd szerencsét próbál!A válság miatt olyan munkahelyeket is betöltenek az angolok, amiket eddig európaiak töltöttek be.Lengyelek tömegével mentek haza az elmúlt pár hónapban!Biztosan vannak kint akiknek jól megy, de õk gondolom nem most menetek ki, hanem már egy ideje kint vannak és van biztos munkájuk.Épp egy másik kérdéssel kapcsolatban írt itt egy angliában dolgozó magyar, hogy azért most nehéz kint is!(megkeres mindjárt és küldöm a linket, ha szeretnél neki privátban írni) Az árakkal kapcsolatban.Attól függ milyenek az igényeid, na és persze, hogy milyen munkád van, ja és hogy hol élsz.ha csak pénz félrerakás miatt mennél ki, akkor bérelhetsz egy szobát kb 200-300 fontért, ha lakást szeretnél, az drágább.Mi nem Londonban laktunk, hanem Windsor mellet, ott 700 font körül mozog az egy szobás lakások ára.Északon olcsóbbak, Leeds környékén akár 400 ért is ki lehet fogni jó 1-2 szobás lakásokat is, de mondjuk azt mondják, ott nem is lehet annyit elkérni mondjuk egy felújításért(a férjem építõiparban volt). A minimálbér meg 900 font körül mozog.Nem bírom amikor mondák, hogy anliában a minimálbér 300ezer ft!persze, de ha jobb környéken laksz, és nem egy lyukat bérelsz, akkor az nagyjából el is megy a házbérlésre! A rezsi olcsóbb mint itt, az tény, a kaja kb ugyan annyi, de elég olcsón is ki lehet jönni, mert mindig vannak akciók.Kocsit hihetetlen olcsón lehet venni, ez is tény! A szolgáltatások(fodrász, pedikûr, stb) eléggé drága. E mellett az embernek sûrûn meg tud gyûlni a baja a szolgáltatókkal, mert nagyon könnyen át tudják vágni az embert(telefon pl)nagyon résen kell lenni. Jó hely Anglia, tényleg egy fejlett, élhetõ ország, szép parkokkal, de azért ott sincs kolbászból a kerítés! Én azt mondom, ha most csak úgy kimennél, akkor még várj egy picit!Tényleg az ottaniak mondják, hogy most azért ott is nehéz!De mivel erõs, jó a gazdasága, valószínûleg hamar ki fog lábalni a válságból, szerintem akkor érdemesebb lenne szerencsét próbálni! Remélem tudtam segíteni, most meg megkeresem azt a kérdést, amiben egy kint élõ is válaszolt!

Mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából.egyet ajánlhatok:Most csak akkor menjél ki, ha biztos angol tudásod van(nem olyan, hogy el tudsz beszélhetni) és ami még fontosabb, hogy vár kint munka!Most nagyon nem éri meg úgy kimenni, hogy az ember majd szerencsét próbál!A válság miatt olyan munkahelyeket is betöltenek az angolok, amiket eddig európaiak töltöttek be.Lengyelek tömegével mentek haza az elmúlt pár hónapban!Biztosan vannak kint akiknek jól megy, de õk gondolom nem most menetek ki, hanem már egy ideje kint vannak és van biztos munkájuk.Épp egy másik kérdéssel kapcsolatban írt itt egy angliában dolgozó magyar, hogy azért most nehéz kint is!(megkeres mindjárt és küldöm a linket, ha szeretnél neki privátban írni) Az árakkal kapcsolatban.Attól függ milyenek az igényeid, na és persze, hogy milyen munkád van, ja és hogy hol élsz.ha csak pénz félrerakás miatt mennél ki, akkor bérelhetsz egy szobát kb 200-300 fontért, ha lakást szeretnél, az drágább.Mi nem Londonban laktunk, hanem Windsor mellet, ott 700 font körül mozog az egy szobás lakások ára.Északon olcsóbbak, Leeds környékén akár 400 ért is ki lehet fogni jó 1-2 szobás lakásokat is, de mondjuk azt mondják, ott nem is lehet annyit elkérni mondjuk egy felújításért(a férjem építõiparban volt). A minimálbér meg 900 font körül mozog.Nem bírom amikor mondák, hogy anliában a minimálbér 300ezer ft!persze, de ha jobb környéken laksz, és nem egy lyukat bérelsz, akkor az nagyjából el is megy a házbérlésre! A rezsi olcsóbb mint itt, az tény, a kaja kb ugyan annyi, de elég olcsón is ki lehet jönni, mert mindig vannak akciók.Kocsit hihetetlen olcsón lehet venni, ez is tény! A szolgáltatások(fodrász, pedikûr, stb) eléggé drága. E mellett az embernek sûrûn meg tud gyûlni a baja a szolgáltatókkal, mert nagyon könnyen át tudják vágni az embert(telefon pl)nagyon résen kell lenni. Jó hely Anglia, tényleg egy fejlett, élhetõ ország, szép parkokkal, de azért ott sincs kolbászból a kerítés! Én azt mondom, ha most csak úgy kimennél, akkor még várj egy picit!Tényleg az ottaniak mondják, hogy most azért ott is nehéz!De mivel erõs, jó a gazdasága, valószínûleg hamar ki fog lábalni a válságból, szerintem akkor érdemesebb lenne szerencsét próbálni! Remélem tudtam segíteni, most meg megkeresem azt a kérdést, amiben egy kint élõ is válaszolt!
Szia! Én Angliában élek pár éve, és én voltam a 12.18-as író is..Aki elõttem írt, annak igaza van.Sokan írják, hogy Anglia sokkal jobb, és milyen sokat keres az ember...Általában azok írják ezeket akiknek 1. fogalmuk sincs mi van itt, csak hallanak ezt is azt is.2. Vagy azok mondják akik már évek óta itt vannak, és biztos állásuk van..nem ismétlem az elõttem írót, de a létminimum annyi amit írt, és bizony mi többet is fizettünk egy lakás bérlésért+ egyéb fizetni valókért. Pedig nem Londonban élek, ott még több lenne a kiadás..Aki mosogat, vagy takarít az ennél többet nem fog keresni, úgy jár jól ha szobát bérel, és elviseli, hogy rajta kívül 6-7 idegennel osztozkodik.Nem ismétlem magam, hogy ma itt sem könnyû állás találni, nemcsak magyarok, de még az angolok is alig kapnak állást!!Sok magyar elfelejti, hogy Angliában rengetek nemzetiségû ember él, és próbál meg boldogulni..Finoman mondhatnám azt is hogy Temzét lehetne rekeszteni a sok idegen bevándorlóval akik nem tudnak angolul..(mint írtam nemcsak a magyarok jönnek így ki, hanem a lengyelek, törökök, pakik, brazilok stb)Ma egy takarítási munkánál is elvárják, hogy tudj angolul kommunikálni pontosan azért mert van mibõl válogatni..nem írom, hogy ne gyere ki Angliába, a lehetõség ott van neked is.de elõtte tanuld a nyelvet, mert nyelvtudás nélkül könnyû préda leszel, és bizony keményen kifognak használni, sokan át akarnak majd verni.ugye ezt te sem akarod? ha tudsz angolul akkor bátrabb is leszel, és óvatosabb is...Hidd el, ha biztos állásod van, és elég egy szoba, akkor tudsz félre rakni..JA! a fontot átszámítani forintba teljesen felesleges, mert te nem az otthoni árakból fogsz enni, öltözni, lakást bérelni hanem az itteni árakból..Nekem az elején nehezen ment, hogy ne számolgassak át mindent forintba..Mert ha mindig forintba számolgatsz a végén összezavarodsz:)
Ja és még annyit elfelejtettem, hogy az érzelmi részét sem szabad kihagyni a dologból.Elég nehézkes gyökeret ereszteni, és azért tudnak ám hiányozni az itthoni rokonok, szokások, ízek!Mert az ottani gyümölcsök összehasonlíthatatlanul ízetlenek a magyarhoz képest!Meg nem lehet annyira magyarosan fõzni.De ez már egyéni, ki hogy birkózik meg vele. Én, mikor hazajöttünk, egy héten keresztül kiflit ettem ettem, kenõmájassal, magyar paprikával:) de ez én vagyok, mindenkinél máshogy mûködik ez az érzel mi rész. Tényleg remélem, hogy segítettem(elõzõ vagyok)ha lenne kérdésed írj, igyekszem válaszolni:)
Nekem az összes barátom kiment Londonba! Hát azóta se jöttek vissza. Havonta minimum 100ezret megsprólnak. Pincérek, felszolgálók, takaírítók. Sokkal jobban keresnek ott, igaz, hogy többe is kerül ott minden, de ott legalább lehet spórolni. Magyarországon viszont örülhetünk ha tudunk venni kaját, meg kitudjuk fizetni a laksát. Ott nincs ilyen gond.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem mostanában akarok kimenni, hanem az elkövetkezendö 2évben! Addig is jobban elsajátitom a nyelvet! Mégegyszer köszi! :)

Van olyan, aki nyaranta Amerikába szokott menni táborokba dolgozni? Esetleg van olyan ismerõse, aki szokott kijárni? (konyhai kisegítõ, takarító stb. )

Engem az érdekelne, hogy hol tudnék ilyet intézni magamnak, hogy én is kitudjak menni ?

Legjobb válasz: A lányom szokott kimenni a húgomhoz aki kint él, és lovardájuk van. Nagy farm, és a húgom szokott embereket alkalmazni nyaranta betakarításnál, földeknél vagy a lovaknál.. De a húgom idegenekkel nem foglalkozik.(átvágták párszor) Viszont a neten találsz nyári munkákat kintre. Nézz körbe.. Ha találok olyan linket akkor elküldöm neked.

A lányom szokott kimenni a húgomhoz aki kint él, és lovardájuk van. Nagy farm, és a húgom szokott embereket alkalmazni nyaranta betakarításnál, földeknél vagy a lovaknál.. De a húgom idegenekkel nem foglalkozik.(átvágták párszor) Viszont a neten találsz nyári munkákat kintre. Nézz körbe.. Ha találok olyan linket akkor elküldöm neked.
Ilyet csak akkor tudsz intézni, ha nappali tagozatos tanuló vagy felsõoktatásban, egyébként nem adnak vízumot.

Anyukák! Van olyan, aki évekig nem vezetett, miután megszerezte a jogsit, de csak akkor kezdett vezetni, amikor gyereke lett? (többi lent)

Hány év után vezettetek először? Mennyi idő múlva mentetek viszonylag hosszabb távra? Milyen autótok van? Köszi a válaszokat, minden válasz zöld kezet ér :-)

Legjobb válasz: Én nem pont akkor kezdtem újra, amikor a gyerekünk született, de én is több évet kihagytam. Megszereztem a jogsit 17 évesen, majd 7 évig nem vezettem. Akkor gondoltam, hogy kimegyek egy kicsit gyakorolni a férjemmel, de nagyon nem ment és így féltem is. Úgy döntöttem, hogy veszek pár magánórát, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Nekem majdnem annyi óra kellett, mint egy kezdõnek, annyi hogy rutinpályán csak 1 órát voltunk, de a forgalomban elég sokat. Egy olyan oktatót választottam, akinek olyan autója van, mint nekünk (Toyota Yaris). Ezután minden nap vezettem városon belül, pár hónap múlva hosszabb útra is merészkedtem. Ma már akár külföldön is vezetek.

Én nem pont akkor kezdtem újra, amikor a gyerekünk született, de én is több évet kihagytam. Megszereztem a jogsit 17 évesen, majd 7 évig nem vezettem. Akkor gondoltam, hogy kimegyek egy kicsit gyakorolni a férjemmel, de nagyon nem ment és így féltem is. Úgy döntöttem, hogy veszek pár magánórát, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Nekem majdnem annyi óra kellett, mint egy kezdõnek, annyi hogy rutinpályán csak 1 órát voltunk, de a forgalomban elég sokat. Egy olyan oktatót választottam, akinek olyan autója van, mint nekünk (Toyota Yaris). Ezután minden nap vezettem városon belül, pár hónap múlva hosszabb útra is merészkedtem. Ma már akár külföldön is vezetek.
en a baba elott baleseteztem- onhibamon kivul frontalisan-, es ugy dontottem soha tobbe nem vezetek! amikor megtudtuk, hogy jon a Pici, akkor rajottem, hogy ez nekem kocsi nelkul nem fog menni! szoval amikor kismama voltam 2 ev utan ujra autoba ultem, akkor egy ford fiestank volt es aldom az eszem, hogy igy tettem, mert most, masfel ev utan azt mondhatom megszunt a felelmem, a rutinom szazszor jobb mint korabban, es oriasi segitseg az auto, foleg, hogy szeptemberben kettot szallitok mar!
Én terhesen csináltam a jogsit(amikor elkezdtem, nem tudtam, hogy babás vagyok), nagy hassal nemtudtam vezetni és utána sem vezettem mert paráztam mindenen. Szóval a rutinom nulla!Ennek már több, mint egy éve. :( Mostanában fogok kimenni a férjemmel esténként gyakorolni. :)
MIntha én kérdeztem volna. 98-ban vizsgáztam. 1-2 hónapot vezettem, ellopták az autómat. Utána 1-2x vezettem. Most idén megújítattam a jogsimat, oktatóhoz járok, jelenleg 8x2 órán voltam. Oktató szerint ügyes vagyok. Szerdán hozom haza, ha minden igaz az autómat. Nagyon-nagyon izgulok. És elég sok gyerekem van:)
nekem 11 éve van jogsim, 18 évesen a kezembe kaptam :) utána évekig vezettem, apukám autóját használtam, suliba, majd melózni járni amikor nem kellett neki :) aztán 6 éve elköltöztünk férjemmel és csak 1 autónk volt, a férjemé, ráadásul kisteherautó, így nem vezettem. tavaly, 2, 5 éves volt a fiam amikor vettem egy olcsó kis suzukit, azóta heti 3x-4x használom és imádom :) mármint nem az autót hanem azt a kényelmet, hogy nem kell hazacipelni a 20 kilós szatyrokat, hogy nem kell a -10 fokban vagy 40 fokban buszozni, gyalogolni... akárhova szeretnénk menni, csak beülünk és megyünk :) nyaralásra meg kölcsönkérem szüleim autóját, az enyémet csak városban merem használni gyerekkel a hátsó ülésen
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Várok még:-).
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. Elég sok esemény történt veled, remélem én nem járok így :-(. 96-ba szereztem a jogsit, de csak tavaly szeptember óta vezetek itt a környéken, hetente párszor, mert viszem néha a kislányomat csanába. Szeptembertõl ovis lesz, én megyek vissza dolgozni és eléggé félek :-(

Van olyan, akit durván bántottak gyerekkorában, de sikerült túljutnia rajta és normális felnőtt lett?

Én voltam a bűnbak anyám szemében, tehát eredendően rossznak tartott és nagyon durva büntetéseket kaptam ok nélkül vagy valami kis dolgot talált, például általánosban a házi felmondásánál összevissza belekérdezett és ha nem tudtam valamit büntetést kaptam. Ezek a büntetések olyanok voltak hogy normális embernek eszébe sem jutna ilyeneket csinálni a gyerekével. Például verés vagy nekem kedves dolgok összetépése, kidobása stb. Sokszor nagyon rossz kedvem van és próbálom elterelni a figyelmemet de szinte hetente álmodok ezzel vagy hirtelen beugrik. Akiknek hasonló gyerekkoruk volt, hogy tudták elfelejteni? Vagy fogadjam el, hogy én sosem leszek olyan, mint a többi ember?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló gyerekkorom volt. Apám-anyám piásak voltak, apám a civilizáltabb (kocsma) módját választotta, anyám otthon tolta és az esti játék nálunk is a lecke volt, ameddig õ "kipihente" a munkát pár itallal kikérdezte a leckét és ha valami nem volt jó akkor ugyanúgy viselkedett mint a Te anyukád (verés, kedvenc képregények széttépése, a dolgaim szétdobálása, hogy aztán pakoljam össze, házból kizárás stb...). Mondjuk ha a leckébe nem tudott belekötni akkor abba, hogy a bevásárlásnál biztos nem figyeltem oda, biztos átvertek, nem jó a gyümölcs vagy akármi indok elég volt rá, hogy bánthasson. Volt, hogy amiért nézni akartam egy rajzfilmet (tényleg ennyi volt a bûnöm) úgy összevert, hogy egy hétig olyan zöldes-kékes votl az arcom, hogy az leírhatatlan. Szerintem nem lehet teljesen elfelejteni soha. Nekem is rendszeresen eszembe jut valami régrõl. Régebben ez mindig a párkapcsolataim rovására ment, mert ha valami beugrott akkor egybõl zártam és átmentem passzív agresszívba. 23 éves koromig csak menekültem minden elõl ami régen volt, és kb semmi stabil nem volt az életemben. Egész nap be votlam tépve évekig és mindig csak a múlton vagy a jövõn gondolkoztam a jelen meg szépen elszaladt mellettem. Aztán valahogy valami más lett, elkezdett egy "nekem is lehet jó életem, nem kell, hogy a kezdet teljesen meghatározza a végkifejletet" jellegû gondolat és egy ehhez társuló érzés egyre inkább megjelenni. Nem mondom, hogy olyan vagyok mint mindenki más, de lényegében senki sem olyan, szóval az mindegy is. Nem tudok más tanácsot adni, mint, hogy tegyél meg mindent azért, hogy boldog legyél. Amennyire közhelyes annyira ez a lényeg szerintem.

Nekem is hasonló gyerekkorom volt. Apám-anyám piásak voltak, apám a civilizáltabb (kocsma) módját választotta, anyám otthon tolta és az esti játék nálunk is a lecke volt, ameddig õ "kipihente" a munkát pár itallal kikérdezte a leckét és ha valami nem volt jó akkor ugyanúgy viselkedett mint a Te anyukád (verés, kedvenc képregények széttépése, a dolgaim szétdobálása, hogy aztán pakoljam össze, házból kizárás stb...). Mondjuk ha a leckébe nem tudott belekötni akkor abba, hogy a bevásárlásnál biztos nem figyeltem oda, biztos átvertek, nem jó a gyümölcs vagy akármi indok elég volt rá, hogy bánthasson. Volt, hogy amiért nézni akartam egy rajzfilmet (tényleg ennyi volt a bûnöm) úgy összevert, hogy egy hétig olyan zöldes-kékes votl az arcom, hogy az leírhatatlan. Szerintem nem lehet teljesen elfelejteni soha. Nekem is rendszeresen eszembe jut valami régrõl. Régebben ez mindig a párkapcsolataim rovására ment, mert ha valami beugrott akkor egybõl zártam és átmentem passzív agresszívba. 23 éves koromig csak menekültem minden elõl ami régen volt, és kb semmi stabil nem volt az életemben. Egész nap be votlam tépve évekig és mindig csak a múlton vagy a jövõn gondolkoztam a jelen meg szépen elszaladt mellettem. Aztán valahogy valami más lett, elkezdett egy "nekem is lehet jó életem, nem kell, hogy a kezdet teljesen meghatározza a végkifejletet" jellegû gondolat és egy ehhez társuló érzés egyre inkább megjelenni. Nem mondom, hogy olyan vagyok mint mindenki más, de lényegében senki sem olyan, szóval az mindegy is. Nem tudok más tanácsot adni, mint, hogy tegyél meg mindent azért, hogy boldog legyél. Amennyire közhelyes annyira ez a lényeg szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elsõ: szerintem az is nagyon durva, ha a nevelõapád vert, mert nincs meg az otthon biztonsága. Engem azért annyira nagyon nem vert anyám, tehát nem lettem mindenhol kék-zöld foltos, hanem inkább sok kisebb, csípõs pofont kaptam. Arra vigyázott, hogy bajom ne legyen, de szerintem csak azért, mert mit gondolnának róla. A könyveket el fogom olvasni, a nõt már elkezdtem egyszer, csak abbamaradt. Második: akkor a mi szüleink hasonló módszereket alkalmaztak és hasonlóan is reagáltunk, egy idõben én is sokat füveztem és semmi nem érdekelt. Aztán rájöttem hogy ez így nem jó és már rá se bírnék nézni. Örülök, hogy sikerült valamennyire túltenned magad.

Van olyan akinek a babája naponta 3-szor eszik rendes kaját?

Babám 6 hós lett, allergiák miatt el kellett kezdeni a hozzátápit és csak mentes tápit kaphat.Nektek mennyit kakil a babátok?Milyen állagút, színűt?Nekem van hogy minden kaja után,de a tápitól tejesen feketét és nyúlbogyósat. Szegény nagyon küzd vele, le akarok állni a tápiról.Ti mit adtok neki reggelire és estére, akik nem szoptattok?(Tej, tojás és szójaallergiás baba)

Legjobb válasz: 3 hónapig "szoptattam" úgy hogy lefejtem és megette (nem akart dolgozni érte) aztán feladtam mert kifingottam jött a tápszer rá 1 hónapra hasmenés napi 8-10 alkalommal kiderült, hogy tápszertõl tejcukor vagy tejfehérje érzékeny lett... Elkezdtem neki kiszûrni rohadt drága tápszert vettünk és minden egyebet elõször szójás vagy rizse cuccok (rizsjoghurt rizstej puding stb auchanban minden beszerezhetõ) míg a hasmenés meg nem szûnt aztán kísérletezés... Laktózmentes tej, tejfõl (hulala fõzõtejszín) nem volt baja a spenóttól így mehettünk tovább túró, joghurt puding túrórudi stb (7-8 hónapos koráig kipróbálgattam ezeket tudtuk hogy tejcukor és figyelni kell miben van laktóz) Aztán egyszer csak már semmi (trutyis állagú) kaját nem akart megenni neki felnõtt kaja kellett.. a tápszertõl öklendezett a tejpépbõl persze nem csinálnak neki valót... Úgyhogy maradt a villával széttörcsölt húsleves zöldség, kis levessel krumplival tésztával vagy grízgaluskával fõtt husi meggyszósszal vagy paradicsommal stb... vagy a pörkölt szaftos tészta mert Papa megmutatta neki hogy mi a jó... Szóval 9-10 hónapos korától csak normális kaja napi 3 alkalommal reggel párizsi vagy sonkás kenyér, fõtt virsli (ha neki vásárolunk akkor csak minõségi ételek nekünk jó a gagyi párizsi is...) Tojás nálunk rögtön kihozza az ekcémát a szájja körül 1 évvel ezelõtt csak az ekcéma kezeltetése 80 ezret vitt ki a zsebünkbõl 3 hónap alatt... A szóját én cserélnél rizsre drágább 2-300 forinttal egy tej ha jól emlékszem 800 körül volt és sajnos csak literes volt belõle... nagyon ritkán találtam fél litereset. Neten kerestem allergiások boltját, nosaltyn kerestem olyan recepteket ami neki való (tej és tojás mentes) pl nekem a palacsinta sokkal jobban ízlik... szóda, liszt cukor, citromhéj... Rengeteg receptem van a gyerekemrõl ami visszamaradt... Már szerencsére nem kell... Nálunk tapasztalat volt hogy a sült ételeket gond nélkül megette Fiam egy idõ után, míg a fõtt kajától hányt fos.tt... A rakott krumpliban simán megette a tejfölt sajtot nyersen a sajttól kész volt... egy tejfölös habarással készült kaja pl krumpli fõzelék kiütötte 5 percen belül ment a hasa... Nem olyan vészes szerencsére... kell egy kis idõ míg kitapasztalod a dolgokat de abszolút kezelhetõ a tej és tojás érzékenység... Ha van kérdésed írj nyugodtan mert én már ezt kijártam sajnos és egy pozitívum! Nálunk sikerült kigyógyítani a gyereket de ehhez mindent figyelni kell!!! Felvágottban ne legyen tejcukor és tejfehérje, a májkrémek laktózt tartalmaznak kivéve a gyulainak van egy terméke ami glutén és tejszármazék mentes, a csirkébõl készült virsli 80%ban tartalmaz tejszármazékot míg a pulykát esélyesebb megvenni...

3 hónapig "szoptattam" úgy hogy lefejtem és megette (nem akart dolgozni érte) aztán feladtam mert kifingottam jött a tápszer rá 1 hónapra hasmenés napi 8-10 alkalommal kiderült, hogy tápszertõl tejcukor vagy tejfehérje érzékeny lett... Elkezdtem neki kiszûrni rohadt drága tápszert vettünk és minden egyebet elõször szójás vagy rizse cuccok (rizsjoghurt rizstej puding stb auchanban minden beszerezhetõ) míg a hasmenés meg nem szûnt aztán kísérletezés... Laktózmentes tej, tejfõl (hulala fõzõtejszín) nem volt baja a spenóttól így mehettünk tovább túró, joghurt puding túrórudi stb (7-8 hónapos koráig kipróbálgattam ezeket tudtuk hogy tejcukor és figyelni kell miben van laktóz) Aztán egyszer csak már semmi (trutyis állagú) kaját nem akart megenni neki felnõtt kaja kellett.. a tápszertõl öklendezett a tejpépbõl persze nem csinálnak neki valót... Úgyhogy maradt a villával széttörcsölt húsleves zöldség, kis levessel krumplival tésztával vagy grízgaluskával fõtt husi meggyszósszal vagy paradicsommal stb... vagy a pörkölt szaftos tészta mert Papa megmutatta neki hogy mi a jó... Szóval 9-10 hónapos korától csak normális kaja napi 3 alkalommal reggel párizsi vagy sonkás kenyér, fõtt virsli (ha neki vásárolunk akkor csak minõségi ételek nekünk jó a gagyi párizsi is...) Tojás nálunk rögtön kihozza az ekcémát a szájja körül 1 évvel ezelõtt csak az ekcéma kezeltetése 80 ezret vitt ki a zsebünkbõl 3 hónap alatt... A szóját én cserélnél rizsre drágább 2-300 forinttal egy tej ha jól emlékszem 800 körül volt és sajnos csak literes volt belõle... nagyon ritkán találtam fél litereset. Neten kerestem allergiások boltját, nosaltyn kerestem olyan recepteket ami neki való (tej és tojás mentes) pl nekem a palacsinta sokkal jobban ízlik... szóda, liszt cukor, citromhéj... Rengeteg receptem van a gyerekemrõl ami visszamaradt... Már szerencsére nem kell... Nálunk tapasztalat volt hogy a sült ételeket gond nélkül megette Fiam egy idõ után, míg a fõtt kajától hányt fos.tt... A rakott krumpliban simán megette a tejfölt sajtot nyersen a sajttól kész volt... egy tejfölös habarással készült kaja pl krumpli fõzelék kiütötte 5 percen belül ment a hasa... Nem olyan vészes szerencsére... kell egy kis idõ míg kitapasztalod a dolgokat de abszolút kezelhetõ a tej és tojás érzékenység... Ha van kérdésed írj nyugodtan mert én már ezt kijártam sajnos és egy pozitívum! Nálunk sikerült kigyógyítani a gyereket de ehhez mindent figyelni kell!!! Felvágottban ne legyen tejcukor és tejfehérje, a májkrémek laktózt tartalmaznak kivéve a gyulainak van egy terméke ami glutén és tejszármazék mentes, a csirkébõl készült virsli 80%ban tartalmaz tejszármazékot míg a pulykát esélyesebb megvenni...
A kérdező hozzászólása: Utolsótól: Milyen juttatásra gondolsz?Még egyáltalán nem hallottam semmirõl.Egy éves koráig semmi nem?(Csak a gyógytáp támogatás)Hát, semmi nem olcsó, minden pénz jól jön, mivel nemrég járt le a Tgyás-om, s az utolsó munkahelyemre 4 órában vettek fel, mert már babás voltam, így most szembesültem, hogy abból számolják a Gyedet, pedig elõtte 2 évre visszamenõleg 160ezer volt az átlag bruttóm.Nagy szívás, még jó, hogy a tejet le tudom adni, abból veszek majd mentes cuccokat.Minden infó érdekel, sajnos kitudja mi lesz.
Szia! Nekunk se a legjobb a dokink ha baj van akkor van egy csaladi baratunk 30 km-re , vagy a kettes szamu gyermekklinika. Nagyon nagyon jok. A tejfeherjet nem tudtam a hulalaban (nekunk laktoz volt) azt a kerdest en is immadomm hogy elso baba? Holott en sem azert vittem a gyereket hajnal kettokor ugyeletre mert az orra folyt, hanem fulladt es majdnem 40 fokos laza volt amivel ket oraja kuzdottem a hutofurdotol kezdve mindennel... Edesek az orvosok. A kettes szamun nem nyulnak a gyerekhez mig a Fiam meg nem engedi elmondjak neki mi fog tortenni stb... A vervetelnel jatszik veluk a no... Iszonyat mas barmelyik korhaztol... Tudom, hogy mi is ugy nottunk fel hogy griz gyumivel, nekem is anyum es nagymamam meselte en is azert mertem megtenni... Ha mi nem haltunk bele (meg meg tobb ezer gyerek) biztosan nem fog o sem. Dokibol keress egy jo gasztroenteorologust, o elmondja mit lehet mit nem... Es ez egy tartos betegseg amivel egy csomo minden juttatas jar (mi hazat vettunk es vagyon szerzesi adot kellett volna fizzetni 250et a navnak es elengedtek. De ez csak egy pelda...) ki kell allittatni rola az igazolast ha betolti az 1 evet azt meglobogtatod valahol es mar nem ugralnak a nyakadon sehol... Mar ha ez erdekel.. A hulala helyett akkor nektek marad a rizstej fozeshez. Jo edes plusz cukor biztos nem kell hozza. nekem mar nincs kenyersutom mert szerencsere nem gluten erzekeny. Amit akarok azt meg, meg sutom a sutoben.
A kérdező hozzászólása: köszi.
3-as vagyok: én Tescoban szoktam venni.
A kérdező hozzászólása: 3-tól kérdezném:Ezt a Humana tejmentes almapépet is doki írja ki, vagy lehet venni vhol?Köszi
A kérdező hozzászólása: Sajnos a gyerekorvos nagyon gagyi, azt sem ismerte fel, hogy tejérzékeny, azt mondta csak hasfájás, pedig én mondtam neki, hogy szerintem tejérzékenység, és hogy apuka és a nagypapa is tejérzékenyek.3 védõnõnek is mondtam ugyanezt, és majd elmúlik, elsõ gyerek? Jött a kérdés.Mintha olyan hülye lennék, pedig pedagógus diplomám van 2 is.Szóval gyerekorvos véleményére nem adok, ezt is már a többedik magándokival értük el, hogy normálisan kivizsgálják.Ez a doki csak arra jó, hogy kiírassam vele a Tápot, de nemsokára váltok. Hol van az leírva(szakirodalom), hogy hány hós koráig kell tejalap. Nekem a család idõsebb tagjai, mind azt mondták, hogy grízt grízzel etettek, de csak vízben fõzve és lám mégis felnõttek az akkori gyerekek is, s nem is volt ennyi mentes cucc. Kenyérsütõgépben mit sütsz? Én a mentes(glutén és egyebek) csak sütõben tudom sütni, mert spec. a kelesztése. Hulala tejhelyettesítõt már ezer éve használjuk, de nem a babának, mert rá van írva, hogy allergének(tejfehérje, kazein.)De ettõl függetlenül mi is szeretjük. Holnap megyek a védõbe megpróbálok tápit váltatni.
Én azért megbeszélném a gyerekorvossal mielõtt leállnék a tápszerrõl egy 6 hós babánál. Neki még igencsak szüksége van a fehérjére, kalciumra és a tápok által tartalmazott vitaminra. Õ biztosan tud segíteni, hogy mit javasol, hogy ne legyen szorulása a kicsinek, de a szerevezetének szükséges anyagokat is megkapja.
Szia! Nalunk sokszor volt reggeli, grizpuding gyumivel vagy uzsonna a grizt vizzel megfoztem egy kis vanilia aroma 1 gyumi belereszelve... Ha vacsinak adtam olyat aludt utanna... Ha nem lehrt griz akkor rizs. A lisztet lecsereltuk neki rizslisztre. Sokszor foztem gyumolcsrizst uzsira hulala tejszinbol vasarolj be nyugodtan mert en azzal foztem sutottem... Kis vizzel higitottam es sokkal olcsobb mint a rizsliszt es nincs is olyan edes ize a fozosnek... Nalunk a spenot is hulsla kek tejszinnel keszult. Azaz minden amihez tej kellett a higitott tejszin volt. Suriteni az.etellel sajat magaval nem a tejfollel kell... Nalunk reggeli: csinaltam 10-15 nagyobb pogacsat (tojas es tej mentes kajak a nosaltyn) beraktam a fagyasztoba es reggel csak befutottem a sutobe is egyesevel kisutottem, vagy pogi vagy croissan vagy gofri palacsinta stb.. A pogiba neki valo felvagott vagy majkrem + zoldsegek... Gluten erzekeny is a pici? Mert akkor a helyedben vennek kenyersutogepet es ott is te ellenirizheted mi kerul bele (es mi falun tudjuk hogy a jo kenyer lelke a kovasz es nem a tej meg a tojas) nekunk szerencsenk volt gluten bajunk nincs. Igaz hogy kene a tapszer de en a sinlacot a gyartoval etetnem meg hogy tudjak milyen ocsmany az ize olyan keseru mintha toniccal keverned nem vizzel... En igyekeztem ugy csinalni hogy semmibol ne maradjon ki a d vitamint es calciumot maskepp is be lehet vinni csak meg kell keresni a modjat... Imadta fiam a fagyit, vateraztam 3 ezerert egy gepet... Olyan isteni a hazi fagyi hogy nem fagyizunk mashol... Nem tejjel hanem hulalaval es es olyan kremes isteni fagyit meg eletemben nem ettem... Arra jok ezek a betegsegek hogy megtanit a minosegi etkezesre es magadnak csinalod a cuccokat amik fixen adalekanyag mentesek... Sogorom hentes o szokott pl felvagottat kesziteni a gyerekeknek ( nalunk amugy tilos lenne a parizsi es virsli, de egy kis utanna jarassal biztos megtudod csinalni hazilag) Ha jol ertem videkiek vagytok Ti is...?
Tápszert nem igazán hagyhatod ki, mert szüksége van rá. Kb. 500 ml tejalapnak kell meglennie. Milyen tápszert iszik a babád? Próbálj más "mentes" (tejfehérje és/vagy laktózmentes?) tápszert, hátha attól nincs szorulása. Pl. a Novalac Allernova (tejfehérje és laktózmentes is), az egy nagyon jó termékcsalád. Vagy Sinlac, Sinemil pépet, ami szintén tejmentes, mégis beszámít a tejalapba. Aztán van a Humana-nak tejmentes almapépe, azt keverheted tápszerhez is, hogy finomabb legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi, jó sok mindenen túl vagytok ti is.Hát mi még csak 3. hete papizunk, de eddig mindent evett, de nem minden jó. Én is megtaláltam a Táplálékadatbank listát és a családban is van tej-és glutén érzékeny. Sajnos én 1 éves koráig nem kísérletezhetek, csak mentes jó. Egyenelõre még reszelem a gyümiket, zöldséget fõzök, de már elõre félek mi lesz késõbb, mert sok házi cuccunk van(kolbász, sonka, kenyér(mentes), húsok, csirke, de hát ezek egy részét nem eheti még.Amire most szükségem volna, az az, hogy mit adjak neki reggelire vacsira, ami elég tápláló, és hasonlít a tápira.Ha ebben segítenél, azt megköszönném. Kislányom most 9 kg és 72 cm kb, s elég nagy étvágyú. Ebédnél a 2-250g-ot simán benyomja, de már nem adhatok neki egyszerre ilyen sokat, mert kímélni kell a beleit. Elõre is köszi.
Szia! 1 éves kor után végzik el a teszteket mert az után veszik fennálló betegségnek sajnos. Magasabb családim van van 12 helyett 22 ezer. nem sok de a plusz pénz ami a tejen meg a többin volt ahhoz jól jött (mondjuk úgy hogy az állam kifizette a különbözetet a normál és laktózmentes cuccok között) 90%os utazás, és ha a betegség minden évben igazolódik orvosilag, akkor 10 éves korig jár a gyes ezáltal "veszélyeztetettnek" fog számítani ami azt jelenti hogy ovi 50%os étkezést kell fizetni maga az ovi ingyenes, körzeti bölcsibe fel kell vegyék, maximum 6 órában dolgozhatok 10 éves koráig úgy, hogy megmarad a gyesem és a suliban a tankönyv ingyen jár. Most hirtelen ennyi jutott eszembe de keress rá a tartósbetegség utáni járandóságokra (vagy a kedvenc szavam : fogyatékossági támogatás.... Mert hogy a tejérzékenység annak számít... szép?) Ha ügyeket intézel a gyerekkel kapcsolatban akkor hova kell húzni sorszámot? Naná hogy a fogyatékossági ügyekhez...

Van olyan itt olyan vagy ismertek olyat akinek szules utan a teste nagyon negativ iranyba valtozott es a ferje nem kivanta, mas nok kezdtek erdekelni, a neten is mindig masokat nezegetett?

A ferfiak ilyenkor nincsenek tekintettel az anyara?

Legjobb válasz: Mindezt úgy, hogy szülés elõtt minden a legnagyobb rendben volt? Nem, ilyet nem ismerek. Olyat igen, aki csajozott néha elõtte is, és folytatta utána is… node kutyából nem lesz szalonna. Lehet, hogy érdemes lenne pszichológussal beszélgetni a témáról, mert nem hiszem, hogy ha valaki szeret valakit, egy szülés annyira meg tudná változtatni a testét, hogy ettõl „megundorodjon” tõle. Lehet, hogy valami mélyebb gondja van, olyanról már olvastam, hogy egy ffi szemében az anya és a nõ képe ellentétes, és nem szeret egy anyához „nyúlni”.

Mindezt úgy, hogy szülés elõtt minden a legnagyobb rendben volt? Nem, ilyet nem ismerek. Olyat igen, aki csajozott néha elõtte is, és folytatta utána is… node kutyából nem lesz szalonna. Lehet, hogy érdemes lenne pszichológussal beszélgetni a témáról, mert nem hiszem, hogy ha valaki szeret valakit, egy szülés annyira meg tudná változtatni a testét, hogy ettõl „megundorodjon” tõle. Lehet, hogy valami mélyebb gondja van, olyanról már olvastam, hogy egy ffi szemében az anya és a nõ képe ellentétes, és nem szeret egy anyához „nyúlni”.
Esetleg apás szülés után..

Ha valaki menstruál, mikor elmegy hasi ultrahangra látszik minden? Kiderülhet, hogy terhes (hallottam, hogy van olyan, aki várandósan is menstruál)?

Legjobb válasz: Ha hasi ultra hang van akkor ott tuti megállapítják, ha babás vagy! Igen van olyan aki terhesen is menstruál, de azért a vérzés szerintem nem olyan erõs, mint a rendes menstruációs vérzés, de már annyi mindent hallani lehetetlen eldönteni, h ez most igaz v nem! Mert olyanról is halottam, h valaki 7 hónaposan tudta meg, h gyereke lesz én meg mondom hát azt nem vette észre, h a baba mozgott a hasában? Na néha hihetetlen, de mégis igaz!

Ha hasi ultra hang van akkor ott tuti megállapítják, ha babás vagy! Igen van olyan aki terhesen is menstruál, de azért a vérzés szerintem nem olyan erõs, mint a rendes menstruációs vérzés, de már annyi mindent hallani lehetetlen eldönteni, h ez most igaz v nem! Mert olyanról is halottam, h valaki 7 hónaposan tudta meg, h gyereke lesz én meg mondom hát azt nem vette észre, h a baba mozgott a hasában? Na néha hihetetlen, de mégis igaz!

Van olyan pasi akinek magasabb a barátnõje? Hány centivel kb? Nálam 3 de azért eléggé látszik. Mûködhet egy ilyen kapcsolat? Anyám is magasabb volt apámnál, én is kifogtam hogy pont egy olyan csajt szeretek.

Legjobb válasz: Cimbora, ha 10 centi különbség lenne, akkor is azt mondanám ,hogy Persze, mûködhet!:) Jó, lehet a férfinak kicsit szarul esik, hogy alacsonyabb vagyok, az asszonynál, de szard le mások véleményét.. Ha a csajt sem zavarja, akkor no problem.. Nem 1-2 olyan párkapcsolat van, ahol a nõ a magasabb, mégis mûködõ párkapcsolat.. Szóval, fel a fejjel! 19/F

Cimbora, ha 10 centi különbség lenne, akkor is azt mondanám , hogy Persze, mûködhet!:) Jó, lehet a férfinak kicsit szarul esik, hogy alacsonyabb vagyok, az asszonynál, de szard le mások véleményét.. Ha a csajt sem zavarja, akkor no problem.. Nem 1-2 olyan párkapcsolat van, ahol a nõ a magasabb, mégis mûködõ párkapcsolat.. Szóval, fel a fejjel! 19/F
# 8 A 6. hozzászólásban feltett kérdésre ezt válaszoltad? "pont nem ezt írtam" Értem, hogy nem ezt írtad. Épp arra lettem volna kíváncsi, hogy te valóban úgy gondolod-e, hogy bármekkora pénisze van egy férfinak, a nõ mindig örülne egy annál nagyobbnak, sõt ez a nõk számára fõ szempont párválasztásál. Tényleg szeretném megérteni, hogy valóban így értetted-e a hasonlatot, és komolyan hiszel-e ebben.
Én 169, a barátom 165. Nagy cucc, nem hordok magas sarkút (úgysem szeretem). De a baráti körben van egy lány, aki másfél fejjel magasabb a barátjánál (õ mondjuk min. 180 centi, a srác meg olyan 163 lehet), õk is megvannak.
A mostani 160, és 163 vagyok. Mûködik.
pont nem ezt írtam
# 6 Nem tudom, hogy van-e ezzel személyes tapasztalatod, de meg szabad tudnunk, hogy szerinted mi az a méret, ami már tökéletesen megfelel, és ami mellett a te meglátásod szerint nem fog egy "mustangra" váltani a leányzó?
nem szerelem, hanem faszméret egy hatajtós tuningzsigulinak se veszed sok hasznát, ha ott áll mellette egy mustang
Az egyik legjobb barátnõm 172 cm magas, a férje 160 cm. Náluk annyira mûködik ezzel a 12 centi testmagasság különbséggel is, hogy már két gyerekük is van. :-))) A szerelem az szerelem. :-)))
Persze hogy mukodhet! Milyen kerdes :) ?
Ahol a kapcsolat érzelmeken alapul, márpedig a szerelem az ilyen, ott nem számít semmi. Egyébként meg általában mégis csak a nõ választ (ill. elfogad). Én ismerek olyan párt, ahol a férfi vagy 10 cm-re alacsonyabb a nõnél. Egyébként is : "kis ember nagy bottal jár..."
Ha ilyen hülyeségeken gondolkozol akkor nem...mondhatni egy ilyen kapcsolatból lettél te is...szerinted mûködhet? és ha ilyen apróságon akadsz fenn akkor vagy nem mész bele mert zavar, vagy megszokod, elfogadod és boldog lehetsz!
miért vagy kíváncsi olyasmire, ami meg sem lett említve részemrõl? a környezeted szerint biztosan nagyon jó a logikád, de szerintem az emberi kommunikáció egyik alapvetõ tartópillére az, hogy még hangyányit sem forgatjuk ki a másik szavait csak azért, hogy aztán diadalmasan lecsapjunk egy demagógiával kiprovokált válaszra (amit most sajnos nem fogsz bezsebelni) ez a topik arról szól, hogy van-e bármi jelentõsége annak, hogy egy nõ magasabb a fickójánál, vagy sem. én azt mondom, hogy a világon semmi, ugyanis egy nõt és egy férfit nem az köt össze, és nem az tartja õket együtt, hogy mindenféle retardált "normának" megfeleljenek, hanem az, hogy mennyire értik meg egymást, és kielégítõnek érzik-e a szexualitást de a legtöbb esetben a kielégítõ szexualitás is bõven elég, az ember ugyanis jól akarja magát érezni a kapcsolatában elsõdlegesen szóval nem arról van szó hogy 50 centis lófasszal lehet valaki a legnagyobb császár, hanem arról, hogy egy épelméjû nõnek bizony a centi köldök alatt fontos, mert elélvezni attól fog vannak nõk, akik a férfias férfiakat keresik, és vannak, akik társkeresõkön rohadnak el, beállítva a magasságot "százkilencventõlre"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!