Találatok a következő kifejezésre: Van olyan aki nem csalja (32 db)

Van, kérdés hogy te is megérdemled e õt :D
Biztos, hogy van, de lehet, hogy elvárja, hogy tudj helyesen írni!!!!
Csak akad a pár milliárd nõ között olyan, aki erkölcsi szinten felér hozzád...anyám borogass.
A 2. és 3. pont ugyan az, sõt talán a 4. és 5. is, a helyesírásodról nem is beszélve...szerintem keress inkább egy buta fruskát több esélyed lesz :D
Ezt írta priiben a drága: "mit heylesírás te sz*r, okor g*ci"
v*

Van olyan ferfi aki nem csalja meg a baratnojet, vagy a feleseget?

Legjobb válasz: Én szerintem van! Ott van pl apukám,, igaz, õ még más neveltetést kapott, de akkor is jó példa! Kivételek mindig vannak! Úgy gondolom, hogy soha se hasonlítsuk a pasikat egymmáshoz, mert ugye a közhely így szól, minden pasi egyforma, pedig ez nem így van! Tapasztalat! :)

Én szerintem van! Ott van pl apukám, , igaz, õ még más neveltetést kapott, de akkor is jó példa! Kivételek mindig vannak! Úgy gondolom, hogy soha se hasonlítsuk a pasikat egymmáshoz, mert ugye a közhely így szól, minden pasi egyforma, pedig ez nem így van! Tapasztalat! :)
Biztosan van, de nem tudhatod, hogy melyik az...
Szerintem igen is van olyan férfi!Pl: ÉN 20 éves vagyok és van egy 17 éves barátnõm, már 1 év és 2 hónapja! Sose fogom megcsalni! Sõt korához képest érett a gondolkozása, és már az összeköltözést, esküvõt, gyerekeket tervezzük! Életem végéig vele fogok maradni! Remélem õ is velem! Szóval igen van olyan férfi aki nem csalja meg a partnerét!
Van, akkor, ha a kapcsolat nem csak a szerelemre, hanem a becsületre és az egymás érzéseinek a tiszteletbentartására is alapul. Ez olyan mély kapocs lehet, hogy még azt is elviselheti, ha az egyik fél elmeséli a másiknak a kísértés felbukkanását (a harmadik személyében) és lehet tenni ellene, türelem kell és ha a kapcsolat erõs, akkor túléli. Ez nem vonatkozik azokra a férfiakra, akiknek veleszületett kangörcsük van...
Agyban mind megcsalja (hacsak egy kicsit is). :) De mondj olyan nõt, akivel ez nem történik meg. Fizikailag viszont szerintem sok hûséges ffi van.
Ha nem bíznánk és nem hinnénk ebben, akkor az egész életünk egy nagy szorongás és félelem lenne. Bízz benne, hogy igenis vannak ilyen férfiak, én például rengeteget ismerek. Fontos a bizalom, nem szabad általánosítani, mert két ember sem egyforma. Én hiszek ebben.
Jah és ezzel az erõvel a nõkkel kapcsolatban is fel lehetne tenni ugyanezta kérdést, mert õk sem különbek, persze itt is van kivétel! :)
A kérdező hozzászólása: Ennek orulok csak te meg olyan fiatal vagy meg, elotted az elet, es ne mondd soha azt hogy soha, mert nem tudod elore soha mi tortenik, en azert remelem hogy ugy lesz ahogy leirtad, sok sikert
igen, egyetértek, 20 évesen ne tegyél ilyen könnyelmû kijelentéseket!!! nem kívánom, hogy szakítsatok, remélem, teljesül, amit elterveztetek, de azért manapság nagyon ritkán jön össze ilyen idõs korban ez komolykodás! pláne, ha a barátnõd még csak 17 éves... de azért remélem, hogy nektek sikerül hûségesnek maradnotok egymásnak, én egyszer szintén igen komolyan le akartam kötni magam egy srác mellé, aztán viszont hirtelen besokalltam, és kimenekültem a kapcsolatból! azóta mondjuk szingli vagyok, de azt a döntést nem bántam meg, mert szükséges volt ahhoz, hogy felnõjek, és komolyabban vegyek dolgokat! akkor voltam 19, most 22... a lényeg, hogy ne kapkodjatok el semmit! annyira nem kell sürgetni azt a házasságot, meg családtervezést!!! eljön annak is a megfelelõ ideje!!! ;)
Igen, van. Pl. én sem. De a gyülekezetben, ahová járok is stabilak és boldogok a házasságok. Alapból ez lenne a normális, mivel ezt ígéri meg az illetõ az esküvõn. Ehhez az kell, hogy az ember mással még gondolattal sem szabad, hogy játszadozzon. Abban a pillanatban, hogy az agyam egyik felében megszületne, hogy "Hûha, ez a csaj mennyire jó nõ!", bárkivel kapcsolatban, aki nem a feleségem, rögtön azt mondom magamnak: "OK, öregem, biztos az, de van egy feleséged, akit szeretsz, és akinek megígérted az esküvõtökön, hogy mindig hû leszel hozzá és szeretni fogod. Eszedbe sem szabad jusson más." Csak egy kicsit off: Persze az sem árt, hogyha az a házasság Istenre van alapozva. Nem látszatvallásosságra, olyan templomi esküvõre, ahol Isten díszlet, de egyébként egyik fél sem hívõ, hanem valódi hitre. Gyakorlatilag nem létezik megcsalás, ahol ez így mûködik. Nagyon sok ilyen házaspárt ismerek. Persze nem egy olyan nem hívõ házaspár is van, ahol ez igaz, pl. a saját szüleim. Erõs jellem kell hozzá. üdv: Gyuri

Anyukák, köztetek van olyan, aki az első párjával alapított családot? Ti is úgy gondoljátok, hogy az első szerelem nem tarthat "örökké"?

Én 17 éves voltam, mikor megismerkedtem a párommal, akkor ő majdnem 21 volt. Ennek már 4,5 éve, szeretnénk lassan esküvőt és majd 2-3 év múlva babát. De még mindig vannak olyanok a környezetemben, főleg a családomban, akik úgy gondolják, hogy úgysem maradunk együtt, meg, hogy úgysem ő lesz a férjem, meg jaj lesz még egy csomó pasim, szimplán csak mert fiatalon jöttünk össze. Titeket nem riogattak ilyenekkel? Engem ez eléggé bánt, mert nem értem miért ne lehetnék az első barátom felesége, ha egyszer szeretjük egymást?

Legjobb válasz: Ha az elsõ barátodban találtad meg az igazit akkor simán mûködhet. Én is nagyon fiatalon, 19 évesen ismerkedtem össze a férjemmel, igaz volt már elõtte több barátom, de nem ilyan hosszú kapcsolatok, mint a tiétek. A férjemrõl rögtön tudtam, hogy Õ lesz az igazi. Már több, mint 13 éve együtt vagyunk és gyerekünk is van azóta. 4 és fél év után jó esélyetek van rá, hogy együtt maradjatok. Sok boldogságot kívánok.

Ha az elsõ barátodban találtad meg az igazit akkor simán mûködhet. Én is nagyon fiatalon, 19 évesen ismerkedtem össze a férjemmel, igaz volt már elõtte több barátom, de nem ilyan hosszú kapcsolatok, mint a tiétek. A férjemrõl rögtön tudtam, hogy Õ lesz az igazi. Már több, mint 13 éve együtt vagyunk és gyerekünk is van azóta. 4 és fél év után jó esélyetek van rá, hogy együtt maradjatok. Sok boldogságot kívánok.
Nekem a 2. férjem az 1. férjem... Sajnos volt egy pár év szünet, el is váltuk, de aztán újra összejöttünk és nagyobb a szerelmünk, mint valaha. Azóta már a 3. gyermekünket várjuk és 40 év körül vagyunk. 21 voltam, amikor egymásba szerettünk, nekem õ volt a második férfi az életemben.
Minden elhatározás kérdése. 17 évesen volt egy 2 hónapos kapcsolatom, annyit is ért. Aztán rá pár hónapra találkoztam egy sráccal, aki mostmár a férjem és októberben ha minden jól megy, megszületik az elsõ kisbabánk. 5 éve vagyunk házasok, 7 éve vagyunk együtt. Kitartást és sok szerencsét! :) 24/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves válaszokat! Mindenkinek nagy boldog életet kívánok! :) Egyébként van olyan rokonom, aki az elején még mondta a magáét, aztán, mikor legutóbb találkoztunk és mondtam, hogy még mindig együtt vagyunk, akkor már azt mondta, hogy na a végén, még õ lesz a férjed! :D Szóval vegyesek a reakciók, de a legtöbben csak azt látják, hogy fiatalon összejönni=nem tartós kapcsolat, de minden jel szerint az idõ minket igazol. :)
Mi pont 20 éve vagyunk együtt.16 voltam amikor összejöttünk, õ 17.Most 36 ill.37 évesek vagyunk, van 3 gyerekünk, és az õ nevében is bátran állíthatom hogy nagy a szerelem még mindig.Nekem õ volt az elsõ barátom, neki volt már egy barátnõje elõttem , de csak pár hetes kapcsolat.Mi nagyon sokat hallgattuk, hogy miért kell az elsõnél megragadni, úgyis elváltok majd stb.Gondolom nem akartak rosszat ezzel, de ha szeretem, nem fogom otthagyni csak azért mert még nem "tomboltuk ki magunkat".Úgyhogy mai napig együtt vagyunk:)
13 éves voltam, mikor megismertem az elsõ nagy szerelmemet. Azóta eltelt pár év, épp a 3. babánkat várom, most vesszük az elsõ közös házunkat és nagyon jó a kapcsolatunk. Az érzelem része megváltozott, nem az a hirtelen lángoló szerelem, annál sokkal fontosabb, mélyebb kapcsolat. :)
A barátnõmék. Most már 12 éve vannak együtt, õ 26, a férje 27 éves. Van egy 2, 5 éves kislányuk, most várják a második babát. Szeretik egymást, boldogok, és nem érdekli õket mások véleménye. És ez így van jól. Szerencsések, korán megtalálták a boldogságot.
19 évesen ismertem meg az elsõ igazi szerelmem, több gyerek és tiniszerelmem volt, de Õ volt az elsõ igazi, lassan 4 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk, és van egy 2 éves kisfiunk is, polgári házasság már volt, nem sokára templomi is lesz.nekem is mondták, hogy úgyis szét megyünk mert fiatalok vagyunk, fiatalon jött a baba, meg, hogy több embert kell megtapasztalni és egyéb baromságok.Ha szeretitek egymást, úgy, mint mi és foglalkoztok a kapcsolatotokkal simán öregedhettek meg együtt, erre is van jó pár példa :) 23L
Én 16 voltam, párom 21 mikor megismerkedtünk! A mai napig együtt vagyunk. Menyasszonya vagyok, babát tervezünk!! :) Nálunk senki nem mondta, h úgyis szétmentek. :) Ti is nyugodtan összeházasodhattok, jöhet a babóca :)
A saját szüleim példája.:) Anya 22, apa 25 volt amikor összeházasodtak, és ha jól tudom, akkor anyának azelõtt nem volt kapcsolata. Ennek 35 éve, és jól megvannak.:)

Van olyan lány aki nem csal meg, nem hagy ott, rólam álmodozik, és nem írogat más srácokkal ha már egyszer velem van?

Nem várja el hogy tökéletesen nézzek ki minden nap, és hogy állandóan jó kedvem legyen.

Legjobb válasz: syntax error

syntax error
Milyen lánynak kellene olyan fiúka, aki korlátozná a szabadságában, hogy másokkal beszélgessen?
Persze, ha olyan vagy, akiért megéri hûségesnek és kitartónak lenni, akirõl megéri álmodozni, és aki miatt megéri másokat lekoptatni. Ebben az esetben mindegyik lány megtenné, amit kérsz. Tudod, ez is kétirányú dolog. Mondjuk tény, nem is jönnék össze olyannal, akirõl nem gondolom, hogy megéri, meg alapból, a tisztesség, de.. Tényleg tenned kell neked is azért, hogy a lány úgy érezze, nincs is más opció, csak az, amit te mondasz. Különben, ne haragudj, de elég szánalmas, hogy ennyi az összes elvárásod. Nem tudom, melyik lány ugrana egy ilyen kérésre, amirõl messzirõl látni, hogy neked bárki jó, csak nõ legyen. Mert mint mondtam... Ha olyan vagy, akkor minden lány ilyen, mint akit keresel.
mesélj :)
Szerintem nem olyan ritka az ilyen nõ, max te rossz környezetben és rétegben keresel. Egy kapcsolatban szerintem alap dolog a hûség. Viszont azért ne próbáld meg birtokolni. Nekem van pár férfi barátom és ha a párom jóformán megtiltaná, hogy beszélgessek vagy levelezzünk egymással, akkor az a bizalmatlanság jelének vennék. Hozzátenném ez is alap számomra.
Igen! Kedves 28 éves, számomra teljesen ismeretlen, nem nagy elvárásokkal rendelkezõ lányt keresõ idegen férfi! Én mai napig csak de CSAKIS rád vártam! El sem hiszem, hogy ezt írhatom, DE VÉGRE ELJÖTT AZ ÉN IDÕM!!! Egyébként próbálkozz társkeresõ oldalon, vagy mond el valakinek mi bánt, mert látszólag valami nyomja a szívedet. :)
persze ilyen vagyok, de csak egy esetleges apokalipszis után teljesíteném ezeket, ha te lennél az egyetlen férfi a földön!
van olyan lány, akit a barátján kívül senki más fiú nem érdekli... például én.
Jelen. Ilyen lány vagyok és ilyen pasit keresek, csak most nem állok készen egy párkapcsolatra.
Itt senki se tudja ki vagy szóval olyan sincs aki rólad álmodozna
Van csak sajnos már foglalt.
Persze, hogy vannak ilyen lányok. :) Én is ilyen vagyok, de a szívem foglalt.
Ááá, ez olyan gáz. :D
van menj a marsra
Az összes normális lány ilyen, én is ilyen vagyok, de nyilván ahhoz kell egy olyan pasi is...amúgy meg így kiírva mit vársz, senki nem tud rólad semmit, szerintem is menj társkeresõre.

Van olyan, akinek az egész családja ellenezte a párválasztását, de nem hallgatott rájuk, és késõbb kiderült, hogy a családnak volt igaza?

Gondolok itt arra, hogy esetleg évek múlva jöttetek rá, hogy valójában milyen a párotok? Volt-e olyan, hogy az egész családotokat gyûlölte a házastársatok, tett ellenük, de nem vettétek észre, és nem hittetek a családotoknak, mert inkább a férjeteket/feleségeteket védtétek? Mennyi idõ után és mitõl nyílt fel a szemetek?

Legjobb válasz: Nekem nem volt, de van egy ilyen ismerõsöm (nõ). A pasi megverte párszor, a nõ családja természetesen utálja a pasit és próbálták lebeszélni róla. A nõ nem hallgatott rájuk, hozzáment a pasihoz, azóta gyerekük is született. A pasi nem változott meg persze, mostanában is eljár a keze, a gyerekkel szemben is.

Nekem nem volt, de van egy ilyen ismerõsöm (nõ). A pasi megverte párszor, a nõ családja természetesen utálja a pasit és próbálták lebeszélni róla. A nõ nem hallgatott rájuk, hozzáment a pasihoz, azóta gyerekük is született. A pasi nem változott meg persze, mostanában is eljár a keze, a gyerekkel szemben is.
A húgom pont így járt. Hiába mondtuk neki, hogy nem lesz jó vég, nagyon szerelmes volt és ment a saját feje után. Sosem ismerte be igazából, hogy rosszul döntött. A pasi dobta ki, õ meg ott maradt egy nagy szinte egész életére szóló adóssággal, amire a pasi vette rá.
Van ilyen persze, ahogy rengeteg olyan eset is amikor a családnak nincs igaza. Ismerek mindkettõre példát.
Én nem, de egy ismerõs igen: mindenki mondta neki, hogy link, felelõtlen, buta fiúval van együtt, legyen vele óvatos. Nem hallgatott ránk, félbehagyta az egyetemet, hogy dolgozhasson és elköltözhessen a fiúval, felvettek a lány nevére hitelt, majd pár hónap múlva terhes lett szegény. Megtartották, mert a fiú is nagyon lelkes volt, majd amikor már 5-6 hónapos volt a terhessége, akkor közölte a kis gennyzsák, hogy neki ez túl sok és lelépett. A csaj meg ottmaradt végzettség és munka nélkül, adóssággal a nyakában, terhesen. Kulloghatott vissza a szüleihez, nem gyõz szégyenkezni, amiért ilyen vak, ilyen ostoba volt.
Édesanyám élete abszolút ezt példázza. Összejött Apummal tiniként, fülig szerelmes volt. Apu megkérte a kezét, õ igent mondott. A család nem igazán örült, mondván, nem illenek össze. A szüleimet ismerve a helyzet az, hogy tényleg nem. Anyum nagyon ársasági lény, nem tud egy helyben maradni, folyton pörög, utazni szeret, az a tipikus 'nagyvilági nõ'. Apum nagyon zárkózott, elvan egyedül, a saját kis világában, és bár õ is szereti a társaságot, de csak azokat, akiket gyerekkora óta ismer, kb 4-5 emberke van ilyen, és nem is szeret idegenekkel ismerkedni. Persze Anyumnak hiába beszéltek, összeházasodtak, aztán én is megérkeztem. Közben Anyu is érezte, hogy nem Apu sz igazi, beadta a válópert. Apu is belátta, hogy nem passzolnak egymáshoz, így elváltak, és a mai napig jóban vannak. Anyum közben sok évvel a válás után új párra talált. Itt már nem csak a család folt fenntartással, hanem az egész falu, ami amúgy érthetõ, mert nevelõapum 18 évvel idõsebb anyumnál, majdnem egyidõs Mamikámmal... Kaptak bántást rendesen, ennek ellenére anyu hozzáment. Ez viszont az ellenpélda. 12 éve együtt vannak már, és szerintem Anyum keresve sem találhatna olyan férfit, aki jobban hozzáillene!!! És idõközben a faluban megszokták a dolgot, a család pedig elfogadta nevelõapumat. Nekem is volt egy kapcsolatom, fülig voltam lila és rózsaszín köddel. A családom utálta. 3 és fél évig tartott a szenvedés, és ezalatt még egy magcsalást is elnéztem. Késõbb kiderült, nem 1 volt, hanem kb 101... Volt egy elõzõ válaszoló, aki azt írta, hogy költözött, és az új helyen kinyílt elõtte a világ. (bocsi, ha választ írok nem látom a többi választ, így azt sem, hogy hanyadikként válaszolt.) Na velem is ez történt, láttam az új helyen jót is, rosszat is, és dobtam. A jelenlegi (és õszintén remélem, végleges) Párommal 2 éve vagyunk együtt, a családom imádja, én meg pláne :D
Volt egy exem akit utált a családom, és igazuk volt, de annak szerencsére hamar vége lett. Na viszont a rokonom..! Õ egy nagy kupac szerencsétlenség! Õ az a típus akiknek az idióták jönnek be... volt egy pasija aki elnyomta, a wcre sem mehetett egyedül kb, késsel fenyegette, végül rendõrségi ügy lett belõle. Aztán jött a következõ.. hiába mondtuk hogy ez így nem jó. Õ elment vele külföldre. Persze amikor megverte akkor meg csodálkozott. Aztán jött egy újabb. A srác megcsalta de azért õ magára tetováltatta a nevét! ;) Szóval egy igazi balfsz kapcsolatok terén..
Igen van ilyen, fent is olvashattad, de nagyon jól gondolja meg mindenki mit mond. Lehet most vették el a kérdezõ a kedvét egy alapjáraton jó férfitól, akit a szülei utálnak. Mondok egy ellenpéldát, hogy tényleg minden oldalról megközelíthesd. Az én nagyszüleim egyszerûen gyûlölték apámat, mai napig gyûlölik, és hazugságokat terjesztenek róla a családban meg amúgy is úton útfélen. (pl., hogy alkoholista, meg veri anyámat, meg nem a cigányok, hanem apám lopta el a borukat... mert azok rendes cigányok) Ismerem apukámat, ezek elég ordas hazugságok annak ellenére, hogy direkt mindig udvarias, és még a hülye vicceit is hanyagolja a jelenlétükben, mert arra is ugranak. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de már fel lehetne jelenteni a nagyszüleimet a jóhírnév megsértése miatt. Anya ennek ellenére végig kitartott apa mellett és majdnem 35 éve házasok.
Ilyenkor nézek egy nagyot, hogy a lányok sokkal érettebbek a férfiaknál. :) Hát ja látszik ezért van ennyi nõ aki sok hülyeséget csinál, persze férfiak közt is akad ilyen.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Nem én vagyok ilyen helyzetben, hanem a testvérem, és borzasztó látni az egészet. Nem értem hogy nem nyílt még ki a szeme. Egyszer én is voltam ilyen helyzetben, de az csak 5 hónapig tartott. Nem bírtam elviselni, hogy utálja a családomat, és pocskondiázza õket (meg engem is). Utólag látom, hogy összejönni is hiba volt vele, de ki kellett ismernem, és ennyi ideig tartott amíg rájöttem, hogy menthetetlen (és meg is utáltam azokért amiket tett). 10-es válaszoló! Hasznos volt a gyerek szemszögébõl olvasni a történeted. Megkérdezhetem, hogy mikor jöttél rá, hogy apukád részérõl nem volt jó választás az anyukád? Valahogy úgy érzem, hogy tesóméknál is ez lesz, hogy a gyerekek is rá fognak jönni, hogy az anyjukkal valami nagyon nem stimmel.

Ha van a családban olyan, aki valamit nem ehet (glutén vagy laktózérzékeny például), akkor a család többi tagja is azt eszi, amit ő, vagy külön van főzve?

Legjobb válasz: A mi családunkban édesanyánk volt inzulinos cukorbeteg. Mondjuk a fõtt tésztákat azért még elkészítettük, õ is evett belõle, csak ugye erõsen számoltuk a kalóriát és a ch-t. Kizárólag a sült tésztákat tiltottuk ki az étrendünkbõl, mi gyerekek önként mondtunk le róla, amikor láttuk, hogy mekkorákat nyelt, miközben mi zabáltuk azt, amit õ sütött. Nem hiszem, hogy a család többi tagjának is kötelezõ lenne azt enni, amit annak az egynek az étrendje megkíván, de ha a család egyöntetûen úgy dönt, akkor kárt nem okoznak maguknak vele.

A mi családunkban édesanyánk volt inzulinos cukorbeteg. Mondjuk a fõtt tésztákat azért még elkészítettük, õ is evett belõle, csak ugye erõsen számoltuk a kalóriát és a ch-t. Kizárólag a sült tésztákat tiltottuk ki az étrendünkbõl, mi gyerekek önként mondtunk le róla, amikor láttuk, hogy mekkorákat nyelt, miközben mi zabáltuk azt, amit õ sütött. Nem hiszem, hogy a család többi tagjának is kötelezõ lenne azt enni, amit annak az egynek az étrendje megkíván, de ha a család egyöntetûen úgy dönt, akkor kárt nem okoznak maguknak vele.
A kérdező hozzászólása: Az anyatej az más. Itt más állat tejérõl van szó.
E téren nem vagyok szakképzett. De valami csak van benne, amire szükségünk van, különben az újszülöttek sem tejet szopnának, hanem esetleg pálinkát, vagy bármi mást. :) )))
A kérdező hozzászólása: Vannak növényi alapú tejpótlók, egyenlõre szemezgetek velük, párat vettem már, bár furcsa ízük van. Mi van a tejben ami kell a szervezetnek?
Szerintem is a tejre és tejtermékre az egészséges szervezetnek szüksége van. Legyen otthon, tej, tejföl, túró, sajt. Ezeket a család többi tagja egye, különben náluk valami másfajta "hiány-betegség" jöhet elõ. Az más dolog, hogy pl. zöldbab-levesbe nem fõzöd bele a tejfölt, vagy pogácsát, egyebeket nem azzal állítod össze, de teljesen ne foszd meg tõlük a család többi tagját.
A kérdező hozzászólása: Tej= tejtermékek, tejszármazékok, rengeteg mindenben van. Joghurtok, tejföl, tejszin, sima kenyérben is van, felvágottakban, de egy rántásban is.Két hét alatt csak a pörkölt volt amin nem kellett gondolkodnom, hogy lehet-e úgy ahogy szoktam.
Tejre pedig szükségetek van. Kevés étel van, amibe kell a tej. De azt is meglehet úgy fõzni, hogy a tejet csak a beteg adagjából hagyod ki. Sõt, a kelt tésztákba is lehet tej helyett vizet tenni.
szia:) én cukorbeteg vagyok, 1 fajtát fõzünk. amit én is ehetek. az elején persze 2 fajta volt. de 9 év alatt megszokták, és olyanokat eszünk ami finom, cukor mentes, alig van benne kalória, és ch :D
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre nagyon az elején vagyunk, rengeteg minden van itthon, ami nem ehetõ, de azokat most még muszáj felhasználni, tehát most kétfélét fõzök. De erõsen gondolkodom a teljes átálláson.A tejet kell kiiktatnom párom étrendjébõl.
Nos nállunk van glutén érzékeny. De mindent úgy csinálunk hogy õ is ehesse. A tésztája és a kenyere más mint nekünk. De minden mást meg lehet fõzni a gluténmentes alapanyagokból is. Javaslom a rizslisztet, azzal lehet rántástól a piskótáig mindent csinálni. A kenyeréhez külön liszt kell, abba nem jó a rizsliszt. Tej helyett javaslom a rizstejet. Elvileg élõflórás tejfölt ehet, ha fõtt ételhez használod és úgy fõzöd. A laktózérzékenységet kinõheti, de a gluténérzékenységet nem. 2 fajta szülõ van ezen a téren. Az egyik görcsösen ragaszkodik a listához, a másik pedig inkább elolvassa mindennek az összetevõjét (ez utóbbi az olcsóbb megoldás, és jobb az érzékeny személynek is, mert több mindent ehet) De ha felveszed a kapcsolatot különbözõ gyártókkal akkor õk nagyon segítõkészek. Például a kinder gyár elküldi azon termékeinek listáját amit lehet ennie. Vannak akik azt mondják hogy nem kerülhet a termékbe glutén, de sok minden kéne hogy ezt a dobozra is ráírhassák, és ezért nincs rajta. A tesco-nak van erre külön polca is. ott mindenen rajta van minden. Ha olvasol ne csak az allergén infó részt olvasd el a terméken, mert ha az összetevõnél ott van hogy glutén akkor az allergén infónál nincs

Van olyan itt olyan párkapcsolatban élő, akit a család nem zaklatott a kérdéseivel?

Lehet furcsán fog hangzani ez a kérdés, hisz a nagy átlag inkább arról panaszkodik, hogy a család/rokonság folyton nyúzza őket, hol viccelődve, hol komolyan: - mikor lesz eljegyzés? - mikor lesz házasság? - mikor lesz gyerek? Velünk ilyen még egyszer sem történt, pedig már több éve együtt vagyunk, együtt is élünk régóta. És szó sincs arról, hogy ilyen tapintatosak lennének. Volt más is ilyen helyzetben? Félreértés ne essék: nem arról van szó, hogy nekem hiányzik ez, csak furcsállom, hogy mindenki más erről panaszkodik, nálunk meg ez a - jobb szót nem találok rá - közöny van. Volt valakivel hasonló esetleg?

Legjobb válasz: Minket sem zaklatott senki ilyesmivel. Viszont mi mindig tudattuk a családdal, hogy mit gondolunk a jövõrõl együtt, szóval ha lettek volna is kérdéseik meg lettek válaszolva kimondatlanul is. Mi nem élünk együtt, de jövõre lesz az esküvõnk, és már évek óta együtt vagyunk.

Minket sem zaklatott senki ilyesmivel. Viszont mi mindig tudattuk a családdal, hogy mit gondolunk a jövõrõl együtt, szóval ha lettek volna is kérdéseik meg lettek válaszolva kimondatlanul is. Mi nem élünk együtt, de jövõre lesz az esküvõnk, és már évek óta együtt vagyunk.
Igen, volt ilyen kapcsolatom. Három év együtt élés után sem kérdeztek rá. Mikor közöltük az eljegyzést, akkor is csak jöttek a figyelmeztetések, hogy ezt jól át kell gondolni. Itt is közöny volt, amíg azt látták, hogy ez csak egy tartós de nem túl komoly kapcsolat. Persze amikor komolyra fordult, kibújt a szög a zsákból, és valahogy egybõl rosszindulatúak lettek a szülõk.
Ez sajnos lehet azért is, mert szeretnék, ha nem lenne eljegyzés stb.
Szerencsére nálunk kimaradt ez a "zaklatás" rész. Egyrészt engem váratlanul ért mikor párom 1 év után megkérte a kezem, a szülõket még jobban :D De csak gratuláltak és örültek a boldogságunknak. Sosem kérdezték, hogy mikor akarunk esküvõt, gyereket. Most tartunk ott, hogy 2 év jegyesség után bejelentettük, hogy jövõ augusztusban lesz az esküvõnk és ennyi.
Nálunk is kimaradt ez a fajta "zaklatás". Viszont annál több olyan jött, hogy: "kúszik már a gyerek?" "ül már?" Felállt? szopik? eszik? van foga? még ébred éjjel???? komolyaaaan? beszél már? pelenkás még? stb stb stb... :)

Van itt olyan Au-pair, vagy ismertek olyan Au-pair-t, akinek a család nem fizette a nyelvkurzusát, hanem saját magának kellett fizetnie?

Legjobb válasz: Egy barátnõm az elsõt saját maga fizette, a többinek a felét a család.

Egy barátnõm az elsõt saját maga fizette, a többinek a felét a család.
én is magamnak fizetem
nálam se volt téma, hogy a család fizetné
nekem a felét fizették és egyáltalán nem jellemzõ, hogy a család fizeti, sajnos.
nekem azt írták, hogy a felét fizetnék

Vannak manapság, még olyan párok/házastársak, akik az első szerelmükkel vannak együtt? Most nem a párhónapja tartó első kapcsolatokra gondolok, hanem olyanra akik évek óta együtt vannak, esetleg család/ házasság kötés is megvolt/van. Létezik ilyen?

Legjobb válasz: Heló! Persze. Nagyszüleimnél - ráadásul úgy, hogy a mamám évek óta súlyos beteg -, szüleim, én meg a barátnõmmel már több mint két és fél éve vagyok együtt. Mind elsõ szerelem.

Heló! Persze. Nagyszüleimnél - ráadásul úgy, hogy a mamám évek óta súlyos beteg -, szüleim, én meg a barátnõmmel már több mint két és fél éve vagyok együtt. Mind elsõ szerelem.
Én 25 éves lány vagyok és a párom az elsõ az életembe..már évek óta együtt vagyunk.
ebben csak akkor érdemes hinni benne, ha kibírják és elviselik a változásokat, alkalmazkodni tudnak egymáshoz, a kapcsolatot ápolják, figyelnek egymásra, csak így megy
Persze, hogy létezik :) Mi párommal 5 és fél éve vagyunk együtt :) Mindenben elsõk vagyunk egymásnak. Már nagyon sokszor hallom tõle a házasság szót... sõt mástól is úgy hallottam vissza, hogy velem képzeli el az egész életét. :) 21N
Pár nap és 5 éve leszünk együtt! Mindenben 1. volt és azóta is csodás, ezért azt hiszem "megtartom".. :) 21L és 31F
Igaz, a párom elõtt voltak kisebb "kapcsolataim", nem is nevezném kapcsolatoknak hisz talán max 2 hetesek voltak... Viszont a párom az elsõ igazi nagy szerelmem, Õ az igazi nagybetûs Õ ;) :) ) A mai napig imádom. 6 éve vagyunk együtt, eljegyzés tervben, majd házasság és a család is! :) L23 & F32
igen mar 10eve huzzuk egyutt az igat
Február elején lesz 14 éve, hogy együtt vagyunk. Két gyerek házasság. 31 éves vagyok.
Nekem volt egy kb 2 hétig tartó kapcsolatom, ahol rá is jöttem, hogy csak rászedés volt és dobtam is. Utána találkoztam párommal, aki az elsõ igaz nagy Õ. 7, 5 éve ttart, 2 gyerkõc is van már. Páromnál nem én vagyok a elsõ, bár akivel lehúzott 10 évet, az csak amolyan megszokás volt és gyerek nincsen. Számára én vagyok a nagy Õ, akivel szívesen vállalt gyerkõcöket is.

15/L vagyok, 158cm magas. Szerintetek mennyi esélyem van rá, hogy még növök? Szüleim és húgom elég magasak, de van olyan a családban, aki kb. akkora, mint én. Már pár éve nem nőttem semmit. Most megyek gimibe.

Fogok még n?ni???? Válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: azt nem tudom de ha uszol attol allitolag lehet noni meg a futastol meg ha helyesen ulsz vagyis egyenesen

azt nem tudom de ha uszol attol allitolag lehet noni meg a futastol meg ha helyesen ulsz vagyis egyenesen
helyesbíttek lányok 16 fiúk 21 éves korig én így tanultam
Hát, ha már évek óta nem nagyon nõttél akkor már nem valószínû, hogy fogsz. De szerintem örülj neki, nem mindig olyan jó dolog magasnak lenni.. Legalább bátran akármekkora magassarkút felvehetsz ha éppen akarsz xD
A kérdező hozzászólása: Kösz, ez nagyon hasznos volt..
van mütét, ha gondolod.... széttörik a csontjaidat, aztán valamilyen sínnel nyújtanak rajta, havonta, aztán kb 15+ cm-el gazdagszol, de ezt te döntöd el, vállalkozol e rá, lelkileg+anyagilag. én voltam a 15/L-es:D
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták, 20 éves korig nõhetünk. Választ köszi. Jó lenne valami bíztatás:)
állítólag még 18 éves korig nõ az ember, de vannak kivételek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat..
Elvileg, még nõhetsz, de nem biztos, ezt így nem lehet tudni.
Én is 15/L vagyok, én is most megyek gimibe és én155 cm vagyok nem nõttem már 1-2 éve....
25 vagyok, és 14 éves korom óta nem nõttem egy centit sem. Mondjuk nekem a szüleim is alacsonyak. Én 155 cm vagyok.
de jó neked! én 160 cm vagyok 12 évesen! Te meg 15 én addigra 180cm-es leszek! jaj ne!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!