Találatok a következő kifejezésre: Van olyan ahol vannak képek a (143 db)

Gipszkartonból szeretnék a plafonra virág formát, és abba a spotokat. Lehetséges? És ha igen hogyan? Link esetleg? Vagy olyan linket ahol vannak olyan képek, hogy milyen gipszkarton alakzatok vannak?

Legjobb válasz: Igen, nekem a konyhában és szobában van ilyen, de mikor a ház épült így lett a villany szerelve. Utólag megcsinálni, elég nagy mûvelet, könnyebb volna, ha pl egy valamilyen formában volna több spot, de így hogy különállóak a virágok, nem lehet õket összekötni mert ronda lenne, hanem külön kell farigcsálni fúrni. Nem tudom mennyire vagy jártas villanyszerelésben, de én szakemberre bíznám.

Igen, nekem a konyhában és szobában van ilyen, de mikor a ház épült így lett a villany szerelve. Utólag megcsinálni, elég nagy mûvelet, könnyebb volna, ha pl egy valamilyen formában volna több spot, de így hogy különállóak a virágok, nem lehet õket összekötni mert ronda lenne, hanem külön kell farigcsálni fúrni. Nem tudom mennyire vagy jártas villanyszerelésben, de én szakemberre bíznám.
Én gipszkartonozással foglalkozom, és igen, meglehet csinálni a virágformát, és még több tucat variáciot.Elvileg 1nap alatt meg van a szerkezet és a kartonozás, plussz 1nap a leglettelése.
A kérdező hozzászólása: "kep kep van" javitva: két kép van
Mert nem ott van. Legfelül a Kijelölés és a Szûrõ fölött van a gombja. Ott a lenyílóban találod. Vissza ugyanott


Az olyan képeken, ahol a háttér homályos, hogy a rajta lévõ ember (ek) jobban kilegyenek hangsúlyozva, az szerkesztve van, vagy vannak olyan fényképezõgépek, amik alapból úgy csinálják a képet?

Legjobb válasz: Ez attól függ. Van olyan, hogy a fényképezõ fókuszál rá a közelebb lévõ objektumokra (itt az emberekre), de van olyan is, mikor tényleg csak meg van szerkesztve. Ha szerkesztett, általában erõsebb az elmosódás.

Ez attól függ. Van olyan, hogy a fényképezõ fókuszál rá a közelebb lévõ objektumokra (itt az emberekre), de van olyan is, mikor tényleg csak meg van szerkesztve. Ha szerkesztett, általában erõsebb az elmosódás.
Bocs, elírtam, APS-C. Kiegészítve az elõzõeket, a szenzor méret miatti mélységélesség különbség végül is a gyújtótávból adódik, hiszen egy bridge gépnél közeli fotóknál sokkal kisebb a gyújtótáv mint egy DSLR-nél. Pl. bridge-nél pár mm, míg DSLR-nél mondjuk 50mm. Ezért van az, ami fentebb tanácsoltak, hogy bridge géppel jó messzirõl kell fotózni, mert olyan nagy gyújtótávnál már elmosódik szépen a háttér.
Alapvetõen azt kell tudni, hogy a mélységélesség négy dologtól függ, a rekesztõl (fényerõtõl), a tárgy távolságától, az objektív gyújtótávjától, és a képérzékelõ méretétõl. A rekesznél azt kell tudni, hogy minél nagyobb az objektív legnagyobb nyílása, tehát a fényereje, annál kisebb mélységélesség érhetõ el, de ez függ a tárgy távolságától. Minél messzebb van tõled a tárgy annál nagyobb lesz a mélységélesség, ez érthetõ is, hiszen mondjuk végtelen pontnál már minden éles hátrafelé. A gyújtótávval úgy van összefüggésben, hogy minél nagyobb a teleobjektív, annál kisebb a mélységélesség. A képérzékelõvel is összefüggésben van, sajnos bridge gépekkel azért nem lehet készíteni közelrõl kis mélységélességû fotókat mert pici a CCD. Egy full-frame-es gépnél pedig ugyanakkora rekesznél jobban elmosódik a háttér mint egy ASP-C szenzoros gépnél.
Szerintem meg a mosott háttér valahol itt kezdõdik: http://www.flickr.com/photos/il_conte/8418031442/
5-ös, légyszi mutasd már meg, hogy 50-es obival hogy csinálsz mosott hátteret! Hacsak nem közgyûrûvel makrózol, akkor aláírom :D 150-200 mm-tõl már szépen mossa a hátteret az obi.
Ezt mélységélességnek hívják, és a komolyabb fényképezõk a megfelelõ objektívekkel önmagukban képesek ennek hatásnak a létrehozására. Ha szerkeszted, az mindig látszik, és igen amatõr hatást kelt. Profi munkában SOHA nem imitálnak mélységélességet utómunkával. Ha ilyet szeretnél legolcsóbban egy akármilyen belépõ szintû DSLR-rel és egy fix 50-es objektívvel hozhatod létre.
hatt nem tudom eyszeru kompaktal lehet e.. de egy komolyabb kompakt geppel ( bridge ) vagy tukorreflexes gepekkel meglehet csinalni.. fotozz meszirol alacsony F erteken.. amien alacsonyan lehet mondjuk F 3.8 es viszonlag nagy zoomal... a targy es a hatter kozott legyen sok hely.. vagyis a hatter legyen nagyon mesze.. es menni fog.:)
Vannak ilyen fényképezõgépek, de ha szerkeszted nagyobb a különbség az elmosódott és az éles rész között, általában még utólag szoktak szerkeszteni az eleve így készült képeken is.
Keress rá a "mélységélesség" kifejezésre, fotós oldalakon egész jól le van írva. :)
Fix 50/1.8-as objektívvel gyönyörû elmosott hátterû képeket lehet csinálni.

Van olyan hely, ahol pénzért kinyomtatnak nekem képeket? Ha van ilyen "nyomda" akkor körülbelül mennyi egy kép, és a kép méretét megadhatom ugye?

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen hely van! google--> digitális fotó nyomtatás van ahova elõre feltöltöd a képet, kinyomtatják, te bemész fizetsz és azonnal átveszed! ..szerintem ezek jó árak, de nem próbáltam: http://www.220foto.hu/araink.php, ezt viszont próbáltam és jó lett: http://ildiafoto.iweb.hu/

Rengeteg ilyen hely van! google--> digitális fotó nyomtatás van ahova elõre feltöltöd a képet, kinyomtatják, te bemész fizetsz és azonnal átveszed! ..szerintem ezek jó árak, de nem próbáltam: http://www.220foto.hu/araink.php, ezt viszont próbáltam és jó lett: http://ildiafoto.iweb.hu/
A kérdező hozzászólása: Mert nekem DVD tokba kellene a kép, és azt onnan tudjam, hogy akkorára nyomtatják e, hogy az beleférjen?
Egyszerû: A4-re nyomtattatod, azt bármelyik helyen meg tudod oldani. De a képet "méretre" szerkeszted meg. És a kinyomtatásnál bejelölöd, hogy NE TÖLTSE KI a kép a keretet. Ekkor mérethelyesen fogják a papírra nyomtatni. Ami meg nem kell, azt levágod.

Milyen módszerrel tudok képet letölteni egy-egy internetes oldalról? Vannak olyan oldalak, ahol a képet nem lehet lementeni, én viszont letölteném, de hogyan? Üdv.

Legjobb válasz: Printscreen billentyû az oldalon és egy grafikus programban csinálsz egy beillesztést és már ott is van az egész oldal, kivágod a képet és elmented... Ennyi...

Printscreen billentyû az oldalon és egy grafikus programban csinálsz egy beillesztést és már ott is van az egész oldal, kivágod a képet és elmented... Ennyi...
Keress ingyenes képlopó programot. Azzal a képernyõ egy kis részét is lementheted, elég jó minõségben.
A kérdező hozzászólása: Ez az Image Host Grabber mit takar?
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam mindent, köszönöm a válaszokat :-)

Van olyan program a neten ahol, ha felteszek a szobámról egy képet át tudom rendezni?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel csak olyan létezik, ahol megrajzolod az alaprajzot és az adott berendezési tárgyakkal tudod megtervezni a szobádat! Viszonylag sok lehetõség van a választható tárgyak között. Ilyen program az Envisioner Express is. Próbáld ki!

Nagy valószínûséggel csak olyan létezik, ahol megrajzolod az alaprajzot és az adott berendezési tárgyakkal tudod megtervezni a szobádat! Viszonylag sok lehetõség van a választható tárgyak között. Ilyen program az Envisioner Express is. Próbáld ki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!