Találatok a következő kifejezésre: Van olyan ahol tömegközlekedéssel (2 db)

Van, én is itt szoktam a buszokat megnézni.Menetrendek.hu
http://www.utvonalterv.hu Igaz hogy itt csak vonattal lehet tervezni hosszabb távon városról-városra (tömegközlekedéssel (lehet autóval vagy biciglivel estleg gyalog tervezni)).

Van még valahol olyan város Földön, ahol 13 féle tömegközlekedési eszköz áll rendelkezésre?

Budapesten van ennyi: vonat, HÉV, metró, busz, troli, villamos, sikló, libeg?, fogaskerek?, kishajó, komp (Csepel), kisvasút (Gyermekvasút), lift (Dózsa György tér - OSZK).

Legjobb válasz: Biztos h nincs.

Biztos h nincs.
Taxi, esetleg a riksa is színesíti velük 15 féle? (lift (Dózsa György tér - OSZK) páternoszter a BKV székházban stb.)
A kérdező hozzászólása: A taxi és a riksa nem tömegközlekedési eszköz, mert egyéni megrendelésre közlekedik. Csak az iránytaxit lehet annak nevezni, ami meghatározott útvonalon megy, és pl. Kelet-Európában (volt szovjet köztársaságok, Románia...) van nagyon elterjedve. Lift: Ez tömegközlekedés, mert díjfizetés ellenében vehetõ igénybe, és a felsõ végállomáson sem a könyvtárépület felsõ szintjeire juthatsz be vele, hanem a várba is bemehetsz onnan! A páternoszter az csak a BKV épületén belüli közlekedésre alkalmas, így nem tömegközlekedési eszköz!
Nem kötekedem tetszik a kérdés! Büszke vagyok a színes választékunkra. A páternosztert nem komolyan emlegettem ebben a kategóriában. A libegõ és a Gyermekvasút szórakoztató iparág. Túlzással az óriáskerék is lehetne "közlekedés". A liftnek van menetrendje, mert ha nincs gyakorlatilag az illik rá, amiért a taxi nem sorolható ide. Ha megvalósul a kerékpárkölcsönzés az remélem tömegközlekedés lesz.
A kérdező hozzászólása: Mivel a János-hegyre nem juthasz fel másképp, csak Gyermekvasúttal vagy Libegõvel, ezért ott bizony az tömegközlekedés is. A Liftnek nincs menetrendje, csak üzemideje, de mivel a felsõ állomás nem egy épület teteje, hanem szintén az "utca", ezért tömegközlekedési eszköznek érdemes tekinteni!
Oké, a lift közlekedés. Persze a Gyermekvasút is jó példa, de megállójából a János-hegyre sportteljesítmény felmászni. Libegõvel kényelmesebb, de csakis kikapcsolódás, túristalátványosság arra kirándulni, tehát egyáltalán csak szórakoztatásra szolgál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!