Találatok a következő kifejezésre: Van olyan ahol a (3120 db)

Van olyan, ahol a férfi nem akarja, hogy a nő felvegye a nevét?

Tudom, manapság már inkább az a jellemző, hogy a nők egyáltalán nem akarják felvenni a férjük nevét semmilyen formában. (Vagy max kötőjellel) Hallottatok már olyan esetről (hacsak nem épp veletek esett meg), ahol a férfi nem akarta, hogy a nő viselje a nevét? Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy a páromat ma megkérdeztem, neki hogy tetszene a nevem legjobban házasság után, és ő a mostani (leánykori) nevemet mondta.

Legjobb válasz: Elõször is: nehogy ebbõl vitát nyiss! Másodszor pedig összeszedtem gyorsan pár házas ismerõsöm neveit, 10-bõl 7 felvette a nevét. De ha nagyon szeretnéd biztos meg lehet vele beszélni, hiszen ez egy életre szól(!), de ha elég konkrétan mondta, hogy a leánykori neved legyen akkor szerintem ne szólj ezért.

Elõször is: nehogy ebbõl vitát nyiss! Másodszor pedig összeszedtem gyorsan pár házas ismerõsöm neveit, 10-bõl 7 felvette a nevét. De ha nagyon szeretnéd biztos meg lehet vele beszélni, hiszen ez egy életre szól(!), de ha elég konkrétan mondta, hogy a leánykori neved legyen akkor szerintem ne szólj ezért.
Én megkérdeztem az anyakönyvi hivatal elõtt szeretné-e, hogy felvegyem, erre hogy, igen, de nem ragaszkodik, hiszen az én nevem. Ekkor én xné y z ként akartam felvenni, erre a võlegényem kategórikusan kijelentette, hogy ne legyek -né, mert toldalék nem vagyok, akkor már kötõjellel, de maradhatok nyugodtan a saját nevemen is, neki mindegy, mivel nem ezen múlik a házasság, de a kapcsolatunk sem...tehát neki mindegy volt, csak -né ne legyek
Én nem akarnám. A közös gyerek majd viselheti. Akár mindkettõnk családnevét. Régi nemesi család vagyunk és nálunk így szokás. Ez a nõ számára is elõnyös, mert megmarad a neve. Éppen elég volt abból az idõszakból, amikor a nõ xy-né kellett, hogy legyen, ezzel is sugallva azt, hogy õ valamiféle alárendelt szerepet kap a házasságban. A nõ is egyenlõ fél a házasságban.
Nekem csak azt kötötte ki, hogyha "né"-s verzióval akarnám felvenni a nevét, akkor lemondja az esküvõt, nagyon nem tetszik neki így :D Szerencsére nekem sem, így kötõjeles lettem. Nem tudom, így beleférek-e a kérdésbe :)
Én a feleségem nevét vettem fel.
Nálunk. Bár a mienk csak elméleti eset, ugyanis nem akarunk házasodni, de beszéltünk már róla. Azt mondta, ha meg is házasodnánk, inkább õ venné fel az én nevemet, minthogy a saját családnevét adja másnak. Gyûlöli a családját, a saját nevét csak a pénz miatt nem változtatta még meg, amibe a rengeteg irat kerül. Gyereket nem akarunk, így annak sem adja tovább a nevet.
A kérdező hozzászólása: Nem szólnék emiatt neki, illetve vitát sem indítok. Feltettem egy kérdést, amire õszintén válaszolt. És elfogadom. :)
off: 5-ös képzeld el nálunk a városban még soha nem volt ilyen...rákérdeztem, hogy milyen gyakori....azért a válaszon meglepõdtem elõzõ
Szerintem az, hogy úgy tetszene neki legjobban a neved, nem egyenlõ azzal, hogy egyáltalán nem akarja, hogy felvedd :) Vagy konkrétan ki is jelentette? Egyébként az én környezetemben nem halottam még ilyet, hogy a férfi tiltakozott volna ez ellen...
A kérdező hozzászólása: Nekem mindenki belefér a kérdésbe. :D


Van olyan program a neten ahol, ha felteszek a szobámról egy képet át tudom rendezni?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel csak olyan létezik, ahol megrajzolod az alaprajzot és az adott berendezési tárgyakkal tudod megtervezni a szobádat! Viszonylag sok lehetõség van a választható tárgyak között. Ilyen program az Envisioner Express is. Próbáld ki!

Nagy valószínûséggel csak olyan létezik, ahol megrajzolod az alaprajzot és az adott berendezési tárgyakkal tudod megtervezni a szobádat! Viszonylag sok lehetõség van a választható tárgyak között. Ilyen program az Envisioner Express is. Próbáld ki!

Van olyan hely a világon ahol nem léteznek légúti fertőzések? Nátha? Mandulagyulladás, influenza stb? Olyan hely, ahol nem élnek meg ezek a tetves vírusok? Grönland? Izland?

október óta naáthásak a gyerekeim. folyamatosan taknyolnak köhögnek. minden féle csodaszer ellenére. ez az undorító mérsékelt övi éghajlat a legrosszabb ami lehet. most is kinézek és elkap a hányinger. sár, köd, dzsuva.

Legjobb válasz: Valahol az õserdõ mélyén, ahová nem hurcolták be a civilizáció küldöttei.

Valahol az õserdõ mélyén, ahová nem hurcolták be a civilizáció küldöttei.
A kérdező hozzászólása: egyébként köszönöm hogy ilyen nagy figyelmet szenteltél a kérdésemnek de kérlek többet ne írj, mert idegesítesz. tudod van egy olyan régi magyar közmondás: okos enged szamár szenved.
A kérdező hozzászólása: esküszöm nem értelek. én teljesen más irányból akartam megközelíteni ezt a témát de te már a hazaárulásnál tartasz. gratulálok. vagy nincs gyereked még vagy nagyon ráérsz.nálam nagyobb nemzeti öntudata nem sok embernek van és a gyerekeimet is ebben a szellemben nevelem. nem az országommal van bajom hanem az éghajlattal. még mindig nem olvastad el rendesen a kérdést.a 10 hónaposomat mandulamûtétre viszem mert az enyhe idõ miatt ismét tombolnak a vírusok. hol esik hol fúj reggel -5 délután +20 érted már? tegnap havazott ma elolvadok a melegtõl. érted már? ahol mindig hideg van ott gondolom kevesebb az ilyen probléma. érted már?
Kedves kérdezõ elolvastam a kérdésedet és válaszoltam is rá. Kétszer is. Az, hogy egyszer sem jutott el a szürkeállományodig, hogy betegségek mindenhol vannak, sõt sokszor sokkal veszélyesebbek, mint nálunk már nem az én problémám. Tudod szövegértés. A nedves kontinentális éghajlat pedig kifejezetten a kellemesek közé tartozik, habár errõl nem foglak tudni meggyõzni, az a baj, hogy nálad nem csak az utazás hiányzik, hanem a földrajz és biológia alapmûveltség is hagy némi kívánnivalót maga után, pedig az internet korában ez már szinte ingyen megszerezhetõ. Annak pedig aki, minden rossz hely közül a legrosszabbnak nevezi földrajzi adottságai miatt, azt a földet ahol több mint ezer esztendeje élnek az õsei, korra, nemre, rangra való tekintet nélkül bármikor a szemébe mondom, a szabad véleménynyilvánítás jogán, hogy mélységesen szégyellje magát!
A kérdező hozzászólása: olyan emberek véleményére lettem volna kíváncsi aki már jártak olyan helyeken ahol nem terjed így a fertõzés pont az éghajlati adottságok miatt. nagyokosok.
A kérdező hozzászólása: abból van elegem hogy a szegény gyerekeim egész télen náthásak betegek emiatt a szutyok miatt ami itt októbertõl áprilisig tart. tulajdonképen az év fele a szutyokról szól. el kéne olvasni a kérdésemet mielõtt lefikázol nem? milyen jogon írsz ilyet egy felnõtt embernek hogy szégyelld magad? ja és nem nagyon voltam külföldön mert nem telik rá sajnos.
Elõzõ, szerintem a kérdezõ anyuka nekem válaszolt elsõsorban és nem neked :-) Mellesleg kedves anyuka, nem kötelezõ itt élni, megszoksz, vagy megszöksz. Szerintem Magyarország gyönyörû, és a rohadt hideg északhoz, vagy a gatyarohasztó meleg délhez képest rendkívül kellemes. Szerintem, te nem sokat járhattál külföldön, nálunk kifejezetten kellemes a helyzet sok tekintetben, a cseheknél és szlovákoknál például iszonyat sokat esik, fent északon ott az állandó téli sötétség és depresszió, az angoloknál mindig köd van, az olaszoknál nyáron meglenni se nagyon lehet az iszonyat meleg miatt. Az európai országok közül rengetegben hasonló idõ van, mint itt. Bizonyára nagyon szar hely Magyarország, hú sajnos van elég kajánk és vizünk, sajnos nincs túlnépesedés, nincs, sajnos viszonylagos jómódban élünk, habár ezt sokan észre sem veszik, csak sírnak, elárulom, ennél lehetne sokkal szarabb a helyzet. Gyönyörû természeti környezetben élünk, csak sajnos az embereknek nincs szemük meglátni azt. Ilyenkor télen néha nekem is elegem van, és legszívesebben elköltöznék, csak eszembe jutnak a Bakony hegyei, a tanúhegyek, a Balaton, a szõlõk, a pincék, a kis falvak és öreg városok, eszembe jut a téli hógolyózás, és a nyári fürdés valamelyik tavunkban, vagy termálfürdõnkben. Eszembe jut, hogy milyen szép itt a tavasz, és milyen jó illata van a mandulavirágnak, milyen zöld minden májusban és milyen hangulatos tud lenni egy kirándulás itthon még ilyen szutyok idõben is. Én a helyedben nagyon szégyellném magam kedves kérdezõ, egyrészt, mert falun élsz és mégis fényévekre vagy a természet megértésétõl, másrészt, mert ilyen könnyen leszarhelyezed az otthonod.
1. Pont írtam, hogy nem kötözködni akartam. Azt is írtam, hogy direkt nem bunkó akartam lenni. 2. Általánosságban írtam, amit írtam.
A kérdező hozzászólása: az egyik gyerekem 9 éves úszik és táncol rendszeresen. a másik egy éves õ még nem tud élsportolni ugye? másrészt falun élünk tiszta levegõjû erdõszéli faluban távol a várostól. mindennap kint vannak a levegõn, enélkül élni sem tudnának. nem gondoltam hogy ezzel a kérdéssel is csak kötözködést kapok.az tény hogy ha most kinézek behányok a sártól mocsoktól ködtõl ami itt van, és itt októbertõl áprilisig ez van. nyáron meg extrém 40 fok. azthiszem leszögezhetjük hogy a világ sok rossz helye közül sikerült az egyik legrosszabbra születnünk. ahol egyfajta éghajlatra kell berendezkedni biztos sokkal könnyebb az élet.
Arról meg is feledkeztem, hogy a nálunk levõ enyhe hideg nemcsak azt eredményezi, hogy sokan még ebben is fáznak, hanem a kórokozók szaporodásának is rendkívül kedvez. Emellett fenntartom, amit az északiakról írtam. :)
Az is nagy probléma, hogy nem mozgunk (sajnos ebbe én is élénken beletartozom), és nagyon egészségtelenül, és rendszertelenül étkezünk. A gyümölcsök sokszor - még a nyáriak is - importgyümölcsök, nem tudni, hogy honnan hozták, hogyan termesztették, milyen szerekkel kezelték, stb. A boltban megvett húsok eredete ismeretlen. A felvágott nem látott még húst. A gyümölcslé nem látott még gyümölcsöt. A tej fehér lé. Ha az embereknek valami bajuk van, akkor rögtön gyógyszerhez nyúlnak. Ha valakinek fáj a feje, nem megy egyet sétálni, levegõzni, nem masszírozza meg magát, hanem ha kell, ha nem (nem feltétlen kell) gyógyszert vesz be. Ugyanígy a megfázásnál. A legtöbben tünetelnyomó gyógyszereket vesznek be. Azt hiszik, hamar meggyógyultak, meg kicsi betegségecske volt, közben nem tudni... el voltak nyomva a tünetek. Közben legyengül az immunrendszerük, egyrészt a "harcban", másrészt mert nem vesznek be vitamint, nem esznek semmi vitamindúsat. Ja, és közben stresszelnek. Így, amint az elsõ betegségnek vége, jöhet a következõ. (Én is sokszor akkor esek egyikbõl a másikba - tavasszal ugyebár :D - ha ilyenkor nem foglalkozom a vitaminpótlással). Már elõttem is említették, hogy minden túl van fertõtlenítve. Hát, igen. Ráadásul a szülõk túlzottan óvják a gyereküket mindentõl - nem azt mondom, hogy vigyék le a játszótérre Pesten, én se vinném az enyémet, mert.... ugye tudjuk, miért :) . Elõzõ 18/L voltam. (És még most se akartam bunkó lenni. Remélem, nem is voltam az. :) )
Skandináviában azért egészségesebbek az emberek, mert a kormány foglalkozik az egészségüggyel, az egészségügyi dolgozók normális fizetést kapnak, valamint van pénz normális gyógyszerre, egy csomó pénzt költenek prevencióra, a gyerekeket az egészséges életmódra nevelik, egészségesebben táplálkoznak, sokkal többet vannak a természetben. Egyébként minden éghajlatnak meg van a maga hátránya, az õserdõben vannak olyan aranyos dolgok, mint ebola, malária, sárgaláz. Nálunk vannak ezek a takonybetegségek, a skandinávoknál pedig szinte állandóan sötét van télen. A baktériumok és a vírusok pedig mindenhol megélnek, még olyan helyeken is, ahol mi nem, habár az életet a vírusok esetében idézõjelbe kell tenni. Egyébként az a probléma, hogy a gyerekeid szervezete gyenge. Tessék keresni nekik valami sportot, én a futást vagy az úszást javaslom, az megedzi rendesen a tüdõt. Továbbá tessék kirándulni, kint lenni a szabadban, kirándulni ilyen idõben is lehet, az esõ nem esik, és ha mozog az ember, akkor nem fázik. Továbbá nem kell mindent agyonfertõtleníteni. A gyerek immunrendszere alig találkozik kórokozóval, és a drága anyukák csodálkoznak, hogy hamar megbetegszik.
Nem tudom, hogy milyen az idõ skandináviában, de az biztos, hogy jobban esne a száraz hideg, mint ez a nedves idõ. Inkább legyen napsütéses, száraz -10 fok, mint nedves +5. Van egy ismerõsöm, aki Oroszországból költözött ide, és azt mondja, jobban fázik nálunk a 0 fokban, mint otthon a -30 ban. Gondolom mert takony idõ van, vagy nem tudom miért.
A kérdező hozzászólása: skandináviában sokkal egészségesebbek az emberek mint itt? vagy rosszul tudom?
Vannak. De ott te se élsz meg, nem véletlen, hogy vírus sincs:) Egyébként a mérsékelt öv semmi a trópusokhoz képest.
Õserdõben viszont vannak jobbak.. Mérges kígyók, pókok, stb.. :)
A kérdező hozzászólása: hagyjuk!!!!

Létezik olyan PC billentyûzet, ahol a gombok rögzítése úgy van megoldva, mint a notebookokon? Vagy valami olyan, ahol a gombok lenyomása sokkal puhább, mint normál PC billentyûzet esetén?

Legjobb válasz: olcsó megoldásként ajánlanék szilikon billentyûzetet. puha, vízálló, hajlékony, de a nagyon olcsóak silány minõségûek. szóval azért ebbõl érdemes drágábbat venni

olcsó megoldásként ajánlanék szilikon billentyûzetet. puha, vízálló, hajlékony, de a nagyon olcsóak silány minõségûek. szóval azért ebbõl érdemes drágábbat venni
valami hasonlóra gondoltam. van sokféle. [link]
A kérdező hozzászólása: nem a pénz a lényeg, hanem, hogy ne menjen még jobban szét a kezem..nyilván nem végtelen a keret, de mondjuk max 15000 még belefér...szilikonoson nem lehet írni normálisan...munkahelyemen laptopom van, annak normális a billentyûzete, az itthoni géphez kellene valami könnyû billentyûzet, mert elég sokat gépelek itthon is
Nem fog semmilyen korhatár változni, ahol van.
bocsi hogy ide írom, de nem tudjátok véletlenül, hogy melyik szórakozóhelyen lesz valami jó buli és hogy mennyi a belépõ? Esetleg a lányoknak hol lesz ingyenes?
White Angel, 16+os, lányoknak ingyenes. Persze más dolog hogy a környéken nem lehet majd megmozdulni, nem hogy bent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!