Találatok a következő kifejezésre: Van olyan a teszt a (323 db)

Van olyan IQ teszt a neten, ahol se sms se semmi más nem kell?

Olyan oldal, ahol rögtön kidobja az eredményt.

Legjobb válasz: semmire nem jók az IQ tesztek csak arra hogy lehessen vele hencegni, hamis képet adnak

semmire nem jók az IQ tesztek csak arra hogy lehessen vele hencegni, hamis képet adnak
Ha tudod használni a Google-t, akkor 90 feletti. Ez elég pontos eredmény?
A netes IQ tesztek kb semmit nem érnek, ha tényleg kíváncsi vagy rá, akkor menj el oda ahol tényleg tudják hogy kell csinálni, de sokan vannak úgy, hogy nem ér az egész semmit.
Van egy próbateszt a Mensa oldalán, az elég korrekt. Feltétlenül olvasd el hozzá a bevezetõt is, ott leírják, hogy mennyire pontos, mire számíthatsz, miben különbözik az igazitól: http://mensa.hu/az-iq-rol/online-iq-probateszt
A kérdező hozzászólása: Ezek a használd a Google-t beszólások már elég idegesítõek. Nyilván mindenki tudja használni, de miért pazarolnám az idõmet és a türelmemet böngészésre, ha valaki tud konkrétat mondani. Képzeld el, használtam a google-t. De csak azután derült ki hogy sms kell meg minden hogy már kitöltöttem a tesztet. Elõre nem írta. Ezért nem szeretnék böngészéssel szórakozni. A többi válaszolónak köszönöm a válaszokat.
én kitöltöttem, és szerintem nem tükrözi a valódi IQ tesztet.

Van olyan, hogy késik a mensi, és a késés után 1-2 nappal a teszt -, de mondjuk 1 hét után kiderül, hogy terhes az illető?

Legjobb válasz: Igen van. Kései peteérésnél például lehet ilyen. A teszt sem mindegy hogy milyen. (Nekem anno voltak akkora különbségek, hogy az egyik teszt teljesen negatív volt, míg egy másik meg erõs pozitív - pedig ugyan az volt a két teszt érzékenysége)

Igen van. Kései peteérésnél például lehet ilyen. A teszt sem mindegy hogy milyen. (Nekem anno voltak akkora különbségek, hogy az egyik teszt teljesen negatív volt, míg egy másik meg erõs pozitív - pedig ugyan az volt a két teszt érzékenysége)

Tényleg van olyan terhességi teszt, amelyik a beágyazódás után egy nappal mutatja, ha baba van? Melyik ez?

Legjobb válasz: Olyan 10-12 nap a beágyazódási idõ,és utána 2-3 napra már biztosra! kimutatja a terhességi teszt a terhességet!!!

Olyan 10-12 nap a beágyazódási idõ, és utána 2-3 napra már biztosra! kimutatja a terhességi teszt a terhességet!!!
Vannak, de, ha biztosra akarsz menni, akkor inkább várj. A 10-es erõsségû tesztek hiába 10-esek, de nagy valószínûséggel nem fogják ilyen korán kimutatni, mert rossz minõségûek és kazettásak, tapaszztalat, nagyon sokat teszteltem. Én ajánlom a Clearblue (akár a digitálisat, az még jobb), hiába csak 25-ös, de igazából milliószor jobb minõségû, mint qupido és társai és vizeletsugaras. Nekem a Clearblue mutatta ki, peteérés után 9. napon, menzesz elmaradása elõtt 4 nappal. Többet is csináltam, mindegyik mutatta, ellenben a Qupido semmit, a menzesz elmaradásának elsõ napján is valami szellemcsíkot produkált, mikor már sz összes teszt pozitív volt. Még a Corax-nak a Be sure vizeletsugaras tesztjét is ajánlom, olcsóbb a Clearbluenál, de jó, szintén korán jelzi, ha baba van. Persze, van 1-2 vélemény a Clearblue ellen, de általában csak jót hallottam mástól is. És, ha nagyon szeretnéd tudni, akkor a vérvétel is kimutatja korán, elég sok magán (és állami) laborban elvégzik, persze pénzért, olyan 3000-3500 forintba kerül.
Mindegyikre rá van írva, egyik sem ilyen. Ha biztosra akarsz menni vársz mensi elmaradása után pár napot, 10-es erõsségûvel csinálod, reggeli pisibõl, és akkor nem kell itt linkelgetned és szavazásra bocsátanod, hogy látszik-e a második csík. Ha ott van +, ha nem, nem.
Igen sac per kb 2 héten belül.Ezt nem én találtam ki hanem az orvosom mondta és mindenhol ezt olvasni.
Köztudott, hogy a beágyazódástól számított 10-14 nap után mutatja ki.Ezt már csak tapasztalatból is tudom.Együttlét után 5 nappal jó pár tesztet csináltam, semmi.Aztán eltelt még egy hét és már kimutatta a pozitív értéket.Feleslegesen kidobott pénz ha most veszel tesztet.
A 10es erossegu tesztek, pl qupido, x-epil, ezekre sz van irva h mar a beagyazodas utani napon, de szerintem ezzel is kell varni par napot!
A kérdező hozzászólása: A beágyazódástól számított 10-14 nap, mire kimutatja?
Amikor megtörténik a beágyazódás, onnantól kezdi el a szervezet a hcg-t termelni, ami tulajdonképpen a tesztet pozitívvá teszi. A beágyazódás viszont aktus után 10-12 nappal történik, de azt senki nem tudhatja biztosan, hogy pontosan mikor is történt a beágyazódás (persze mesterséges megtermékenyítésnél sokkal kiszámíthatóbb). Amikor elkezd a hcg termelõdni, naponta duplájára nõ az érték, és minél több van jelen, annál biztosabb a teszt eredménye. A teszteken az érzékenység, hogy 10-es vagy 25-ös éppen azt jelzi, hogy mennyi hcg-nek kell jelen lennie, hogy kimutassa, de ahogy fentebb is írták, a teszt minõsége is számít, mert lehet, hogy egy 25-ös hamarabb lesz +, mint egy 10-es. A tesztekre rá van írva, hogy pl. 3 napos terhességet kimutat, de az nem azt jelenti, hogy aktus után 3 nappal tesztelhetsz (egy ismerõsöm tényleg úgy gondolta, hogy ez így mûködik), hanem, hogy a beágyazódás után 3 nappal. A lényeg, hogy akármennyire nem tudsz várni, leghamarabb a menzi környékén érdemes próbálkozni, de a legbiztosabb eredményt akkor kapod, ha már néhány napja késik! Ha korán tesztelsz és negatív még a menzi elõtt, úgysem leszel tõle okosabb, csak az idegesség fog nõni, hogy azért -, mert nincs baba, vagy azért, mert korai volt... Ja, nem mellesleg az is benne van a pakliban, hogy menzi elõtt +, de mégis megjön, mivel nagyon sok terhesség megy el, mielõtt kiderülne, hogy egyáltalán volt.

Van olyan hogy téved a teszt, és mégis baba van a dologban?

Legjobb válasz: Ha korán teszteltél,és még nincs elég Hcg a szervezetedben,akkor negatívat fog mutatni a teszt,akkor is ha már terhes vagy.Érdemes megvárni a mensi késését+még pár napot és akkor biztosan valós eredményt fog mutatni a teszt.

Ha korán teszteltél, és még nincs elég Hcg a szervezetedben, akkor negatívat fog mutatni a teszt, akkor is ha már terhes vagy.Érdemes megvárni a mensi késését+még pár napot és akkor biztosan valós eredményt fog mutatni a teszt.
Természetesen!
Szerintem igen csinálj tesztet, van akinek csak hetek múlva mutatja ki a teszt.
Szijjja!Én most csináltam Gabriel tesztet, de negativ, mig a Romed már hétfõn pozitiv eredményt mutatott.Nem adtam fel, s visszamentem a patikába Romed tesztért, s pozitiv.Olyat vegyél ami 10-s érzékenységû!!! Drukkolok !!!
Reggeli elsõ pisi! Amugy én már 4 hetes (kicsit tobb) terhes voltam, amikor még mindig negativat mutatott a teszt, valoszinuleg kesobb indult meg a hcg hormon termelesem, ez ahogy hallottam sokaknal elofordul. Olyan van, hogy terhes vagy, es negativat mutat, de forditva nem szokott, ha pozitiv, akkor nincs mese, babó van :)
Menj nõdokihoz.Nekem 2 hét késés és 3 neg. teszt után az UH mutatta ki a petefészkemben lévõ cystát.
én úgy hallottam, h a medilab teszt téves pozitívat tud produkálni. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen de mais teszteltem és az is neg:(de még mindig nem jött meg és a pocim alul kemény és olyan mint ha kerekedne:) lehet még reménykedni amugy 12 napja késik
Nekem úgy tévedett, hogy pozitv lett és még sem jött a baba. Igy forditva is igaz lehet. Szurkolok:-)
A kérdező hozzászólása: és van köztetek olyan akinek szintén negatív tesztje lett és még is babás volt?
A kérdező hozzászólása: akkor lehet nekem is az van?
A kérdező hozzászólása: nekem 12 napja késik de hétfõn teszteltem negatívat medila teszttel lehet h mégis van babó?csinéljak másik tesztet?
Teszt nevek írója! Még a kerekedéshez korai lenne.Keménynek lehet kemény.Én 4 különbözõ tesztet vettem, s a romed mutatta csak ki tegnap, hogy pozitiv.Igaz halványan.Ne add fel!!!

Van olyan terhességi teszt ami 2 héten belül kimutatja a várandósságot az együtléttől számítva? Vagy csak 2 hét múlva mutatnak valós eredményt?

Legjobb válasz: 2 hét a beágyazódás. Addig nincs kapcsolat a magzat és az anya közt, így nem termelõdik hcg, nincs amit kimutasson a teszt. 2 hétnél korábban a saját szervezeted sem tudja, hogy mi a helyzet, nemhogy egy teszt.

2 hét a beágyazódás. Addig nincs kapcsolat a magzat és az anya közt, így nem termelõdik hcg, nincs amit kimutasson a teszt. 2 hétnél korábban a saját szervezeted sem tudja, hogy mi a helyzet, nemhogy egy teszt.
A Vaterás 10-es teszt és a Clearblue pozi lett 10.DPO-n! :)
Konkrétan nema beágyazódás a 2 hét hanem az egész folyamat! Amikor kiszabadul az érett petesejt 18-24 óráig életképes és ha megtermékenyül egy hímivarsejttõl akkor 5-7 napig vándorol és csak ez után következik a beágyazódás ami úgy a 12-14 napra fejezõdik be!Innentõl kezdve termel a szervezet hcg-t ami 2 naponta duplázódik így a teszt(egy 10-es) ki tudja mutatni akár a 14. napon a terhességet!De mivel a HCG termelés egyénfüggõ van akinek csak a menstruáció kimaradása után pár nappal vagy héttel mutat biztosat a teszt!
Nekem meg a 9. dpo-n lett pozitív. Úgyhogy errõl ennyit. Amúgy sem az együttléttõl kéne számolnod, hanem a peteéréstõl.

Van olyan terhességi teszt ami 3 napnál elöbb mutatja ki hogy terhes vagyok-e? Tegnap feküdtem le a barátommal, de szertném meg tudni hogy az vagyok-e! Mit tegyek? Terhességi tesztet vagyek vagy 72 órás tablettát?

Legjobb válasz: Szia! Nincs ilyen teszt. Ha lenne, akor nem használnák annyian a 72 órás tabit. Épp erre az esetre van a 72 órás tabi, úgyhogy ha nem védekeztetek, akkor nincs más választás.

Szia! Nincs ilyen teszt. Ha lenne, akor nem használnák annyian a 72 órás tabit. Épp erre az esetre van a 72 órás tabi, úgyhogy ha nem védekeztetek, akkor nincs más választás.
Szióka!Nem akarlak elkeseríteni, de nincs ma a piacon olyan teszt, ami ilyen gyorsan kimutatná a terhességet. A három napos terhesség kimutatása azt jelenti, hogy a beágyazódás után három nappal már kimutathatja. A beágyazódás viszont 10-14 napos folyamat. Én a helyedbe vennék egy 72 órás tabit. Tényleg csak egy jó tanács! Ha tudod, hogy az együttlétetek után ennyire parázni fogsz attól, hogy terhes lehetsz, akkor miért nem védekeztek? Én tudom, hogy a pasik többségének sokkal jobb gumi nélkül, de a párodnak 35 évesen több esze lehetne, mert ha nem akartok még babát, akkor miért tesz ki téged ilyen helyzeteknek? Nem bántani akarlak, mert 20 évesen már elég felnõtt vagy ahhoz, hogy tudd mivel jár a szexuális együttlét, csak máskor inkább gondold végig elõtte. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: kicsik?? lehet hogy neked kicsi egy 20 éves lány és egy 35 éves férfi??:) am. tudom mi a ciklus, csak hogyan kell kiszámítani..de már arra is válaszoltak! ugy hogy köszönböm szépen válaszod, de nem hagyok fel a szexel!!
Kedvesem! Te még gyerek vagy, szerintem hagyj fel a szexel. De ha már jó anyád nem világosított fel: A ciklust a menstruáció elsõ napjától kell számolni, és a 12-16. napon eshetsz teherbe. A terhességi tesztek a 28. nap után 3 nappal mutaják ki a terhességet, ha ennyire parázol menj el nõgyógyászhoz õ vérvétellel megtudja állapítani. De ha mégis volt peteérésed, akkor is kell min. 2 hét a beágyazódáshoz, és csak utána kezdi termelni a szervezet azt a hormont, ami kimutatja a terhességet. Vegyél tabit vagy kérj terhességi vérvételt. Legközelebb pedig védekezzetek! Vagy ami sztem inkább jobb megoldás lenne hagyjatok fel a szexel. Kicsik vagytok még.
Itt érdeklõdj szerintem: Sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciák: http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=23
A kérdező hozzászólása: és a ciklust azt hogy számoljam ki??
A kérdező hozzászólása: hát már 22.-én meg kellett volna hogy jöjjön, de mindig késik, tegnap voltam vele eggyütt..szóval elvileg a menszeszem ideje alatt voltam vele, de még sem, mert még nincs meg!:S
A teszt még nem mutat ki semmit. Számolj utána h a ciklusod melyik napján voltatok együtt. Abból kiderül, h lehetsz-e terhes v nam. Persze az sem 100% (utsó válaszadó)
A kérdező hozzászólása: igen, most voltam a nõgyógyásznál, de már ügyeletes és nem tud fel írni..:S am. egyszer már volt ugy 72 órás tablettám hogy recept nélkül volt, de az is csak véletlen volt..valahogy kivételeztek!viszont én ugy érzem, hogy nem lehetek terhes, de a barátomban lett egy kis kétely..ki is mostam magam, de nem tudom hogy az leszek-e?:S nem érdemes akkor most tesztet venni? ugyse mutat ki semmit ugye?
Helló ismét! Aki az aktus elõtti dolgot írta, csak szivat! Igen kell hozzá recept, menj el a nõgyógyászodhoz, õ majd felírja.
A kérdező hozzászólása: de azt a 72 órás tablettát csak receptre adnak??
A kérdező hozzászólása: juj, nem jót írtál! nekem nem az aktus elött kell hogy kimutassa, hisz az aktus elött nem volt aktus! akkor nem tudna mit ki mutatni! én azt kérdeztem, hogy az aktus után 3 napon belül ki tudja-e mutatni? mert Ateszteken az van hogy már 3 nap után kimutatja az eredményt..de nekem ez elött kell még.
Nálam is ez volt...de ne félj...korai még a teszt és az se 100%-ig hibátlanul mûködik...a gyógyszer ami 72 órás az meg kegyetlen drága, de inkább vegyél mint idegeskedj. Sok sikert! Nem lesz gond ne félj. :) ))
A kérdező hozzászólása: tényleg van ilyen?? és ezt gyógyszertárban lehet kapni? mi a neve? mert akkor még ma meg csinálnám a tesztet, és kimutatná az eredményt, de még csak 1 nap telt el az aktus után!
Persze, van ilyen, az aktus elõtt 3 nappal kimutatja hogy már teherbe estél e.
Á, elírtam a végét: Ne vegyél tesztet, korai. Én a tablettára voksolok.
Sajnos nincs ilyen, anno én is utánnaolvastam. Most is rákerestem Neked: "A terhességi teszt pozitivitását a magzatboholy által termelt HCG (humán gonatropin hormon) nevû hormon okozza, amely lényegében egy vezérlõ jellegû hormon. Termelõdése a beágyazódáskor indul meg, tehát általában az elmaradt vérzés (ekkorra már két hét eltelt a megtermékenyüléstõl) után jó egy héttel válik pozitívvá a teszt." Jóval több, mint 3 nap:) Vegyél tesztet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, válaszod, de már meg vettem a tabit és be is vettem. remélem nem lesz baj.

Vannak olyan helyek, ahol a szénakazlakba vasrudat tesznek. Miért?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy vasrúd alatt vas állványt kellene érteni, ami kicsit szellõsebbé teszi a kazal belsejét elkerülendõ a bepenészedést vagy öngyulladást? G.

Sziasztok. A kazalba rakott széna szorosan van rakva és levegõtõl elzárt közeg. Kis nedvesség hatására is elkezd komposztálódni (ezért kell nagyon jól kiszárítani a szénát kazalba rakás elõtt). A komposztálásnak több szakasza van mindkét szakasz erõs hõtermelõ (exoterm) folyamat. Ez a két szakasz egymás után következik nevük mezofil és termofil szakasz. Mezofil szakaszban a komposztban (esetünkben szénakazal) 40-45 celsius fok, termofil szakaszban akár 75-80 celsius fok is lehet a hõmérséklet. A kazalba szúrt vascsõ hõelveztõ funkciót tölthet be, gyakorlatilag meggátolja a termofil szakaszba lépést egyszerûen elvezeti a felesleges hõmennyiséget, hûti a kazlat. Miért jó? Nem lesz öngyulladás a kazalban, és valószínû leáll a komposztálási folyamat is. Üdv Zoli (környezetmérnök, gépész mérnök)
Üdv! Én ezzel a vasrudas megoldással nem találkoztam. Errefelé úgy csinálják, hogy van egy U alakúra formált, hosszú háló. Ezt lefordítva a földre teszik és arra kerül a kazal. Ezt csak nagyobb kazal esetében teszik. A közeli gazdaság hatalmas kazlainál is ugyanez a megoldás, kiegészítve azzal, hogy a háló egyik végéhez egy axiális ventillátort raknak, ezt motorral forgatják. Ha egy darabig nincs beindítva, majd beindítják, akkor a nyári hõség ellenére is érezhetõ a kazal alól kiáramló hõ. Hogy miért kell ez, azt egy elõzõ válaszoló nagyon jól leírta.
Nem lehet, hogy vasrúd alatt vas állványt kellene érteni, ami kicsit szellõsebbé teszi a kazal belsejét elkerülendõ a bepenészedést vagy öngyulladást? G.
A szórakozáson, vagy kitoláson kívül csak egy értelmes dolgot tudok elképzelni. De nem sima vasrúddal, hanem erõsen szigetelt állapotban, földbe helyezve. A célja az lehet, hogy a villámcsapás energiáját elvezesse, és a kazal ne gyulladjon ki. De erõs kétségeim vannak a dolog tényleges megvalósíthatóságát és fõleg gazdaságosságát illetõen.
Esetleg azon egyszerû paraszti okból, hogy ne hordja szét a vihar?
A kérdező hozzászólása: De, könnyen meglehet. Logikusnak hangzik, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Kedves Wadmalac! Talán ez is igaz lehet, számomra azonban érdekesebb a dolog kémiai vonzata. Kedves Zoli! Köszönöm ezt is, illetve a még ennél is részletesebb privát üzenetedet is.
Zozo1981 megadta a tökéletes választ.
A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzátennék a kérdéshez, hogy egy általános iskolai kémia könyvben találtam (Mozaik 7. osztály), az "égés" témakörben...ergo gondolom az égéshez kapcsolódik a válasz is, de nem igazán értem, ahogy a következõ szöveget sem (szintén a tankönyvbõl) "Lassú égés figyelhetõ meg, ha a rosszul összerakott széna- vagy szalmakazal beázik, ilyenkor téli hidegben gõzölögni látjuk."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!

Van olyan dohányzási teszt ami nem csak a cigiről szól?

találtam számos nikotin függ?ségi tesztet amik elvileg elmondják nekem hogy nikotin függ? vagyok-e vagy nem.

Legjobb válasz: Én pl. pipázom. Kitöltöttem egy dohányzásos tesztet, kiderült, hogy erõsen nikotinfüggõ vagyok, meg hamarosan elpatkolok tüdõrákban. A vicc az, hogy bármikor meg tudom tenni, hogy két hétig nem gyújtok rá egyáltalán, amúgy pedig a tüdõmbe természetesen nem szívom le a pipafüstöt. Az összes ilyen teszt szart sem ér.

Én pl. pipázom. Kitöltöttem egy dohányzásos tesztet, kiderült, hogy erõsen nikotinfüggõ vagyok, meg hamarosan elpatkolok tüdõrákban. A vicc az, hogy bármikor meg tudom tenni, hogy két hétig nem gyújtok rá egyáltalán, amúgy pedig a tüdõmbe természetesen nem szívom le a pipafüstöt. Az összes ilyen teszt szart sem ér.
A kérdező hozzászólása: épp ezért mondom, hogy csinálni kéne valami használhatót :/
Elvileg én nikotin függõ vagyok, epdig nagyon naem. Elsõ, berakánád légyszi azt a tesztet ami azt írta hogy meghalsz tüdõrákban?:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!