Találatok a következő kifejezésre: Van olyan állattal (376 db)

Van olyan állat amelyik nem alszik és ha igen akor hogyan pihennek?

Legjobb válasz: A tehén kérõdzõ állat lévén nem alszik. A nap 24 órájában emésztéssel van elfoglalva, ezért csak pár percre tud elbóbiskolni, de még akkor is éber. Ergo sehogy sem pihen :)

A tehén kérõdzõ állat lévén nem alszik. A nap 24 órájában emésztéssel van elfoglalva, ezért csak pár percre tud elbóbiskolni, de még akkor is éber. Ergo sehogy sem pihen :)
Szerintem a rovarok sem alszanak.
A delfinek nem alszanak, egyszerre mindig csak az egyik agyfélteke van kikapcsolva, így az pihen, míg a másik éberen tartja a delfint. A cápák sem alszanak, mert ha abbahagyják az úszást (illetve ha el vannak zárva, a víz keringetése is megteszi ideiglenesen) megfulladnak, de azt nem tudom õk hogyan pihennek.
A cápák egy része alszik: olyan sziklazugokat keresnek, ahol van természetes tengeráramlás és oda fekszenek be
Az egysejtûek sem alszanak.
a sörényes hangyász nem alszik.

Vannak olyan állat orvosok, akik nemtudják mit csinálnak?

Van egy kutyám, és elvittük orvoshoz azzal a panasszal, hogy nem áll rá a lábára, pedig nem is a sebesre sántitott, és csak ennyit mondott: "Sok háromlábazó kutya van"

Legjobb válasz: Sajnos igen én azt javaslom mihamarabb vigyétek másik állat orvoshoz

Sajnos igen én azt javaslom mihamarabb vigyétek másik állat orvoshoz
igen vannak sajnos.. nálunk az volt, hogy a kutyámnak ment a hasa néha már vér is jött , fel írt 2-3 napi rizses diétát meg egy tablettát amit egy hétig kell szednie..rendbe is jött, aztán 1 hónap múlva ugyan ez elõ jött, megint ugyan ezeket javasolta megnéztük még a gyógyszer is ugyan az volt, megint elmúlt 2 hónap múlva ismét elõjött, megint elvittük gondoltuk, hátha most már 3x-ra vmi kivizsgálást csinál mást ír fel , a nagy lóf*szt ugyan azokat..jó, beadtuk neki rendbe jött 1 hónap múlva megint jöttek a tünetek elvittük másik dokihoz , az a doki 3 hetes rizses diétát írt fel és bélflóra helyre állított és mellette még 2 gyógyszert kellett szednie 2 hétig.. mindent betartottunk és a kutya meggyógyult.. az elsõ dokinál 13-14 ezret fizettünk összesen 3 hónap alatt, a másodiknál aki kiderítette, hogy erõs bélgyulladása van nála csak 5 ezret plusz a bélflóra helyre állító ami kb 2 ezer ft volt.. szóval ha komolyabb baj van a kutyával akkor a második dokihoz visszük, de ha körömvágás, bûzmirigy kinyomás akkor az elsõhöz mert ingyen csinálja :)
2.vagyok a második doki, tápváltást is javasolt és váltottunk is.. az elsõ csak megkérdezte mit kap és annyiba hagyta a dolgot azt mondta , hogy jó azt kaphatja tovább..
A kérdező hozzászólása: Holnap visszük egy másik dokihoz
Van sajnos jó pár, akire oltáson kívül nem szabad mást rábízni.
sajnos nagyon sok a hülye orvos

Tesztek valamit a szekrénybe, hogy jobb illat legyen benn? Amiben a ruhák vannak, olyan állot szag van. Valami házi praktika érdekelne. Nagymamám mindig szappant tett be, de hátha van valami modernebb megoldás.

Legjobb válasz: Igen, régen mi is szappant tettünk bele, de én valahogy nem szimpatizálok vele. Én egy kis darab vattára teszek pár csepp öblítõt, és minden polcra teszek egy ilyet. Vagy hallottam olyan megoldásról is, hogy a szekrénybe rózsafejeket tettek, ez is jó megoldás, bár ha nincs a kertedben (ha egyáltalán van, nekünk pl. nincs) rózsa, akkor elég drága megoldás:) Öblítõ helyett tehetsz a vattára pár csepp illóolajat is akár.

Igen, régen mi is szappant tettünk bele, de én valahogy nem szimpatizálok vele. Én egy kis darab vattára teszek pár csepp öblítõt, és minden polcra teszek egy ilyet. Vagy hallottam olyan megoldásról is, hogy a szekrénybe rózsafejeket tettek, ez is jó megoldás, bár ha nincs a kertedben (ha egyáltalán van, nekünk pl. nincs) rózsa, akkor elég drága megoldás:) Öblítõ helyett tehetsz a vattára pár csepp illóolajat is akár.
mosáskor használj öblítõt. (lenor a legjobb)
A kérdező hozzászólása: használok öblítõt, de pl a télikabátok meg a cipõk között annak nincs sok hatás
Én soha nem használok öblítõt, mert attól a holmik, fõleg a törülközõk, megkeményednek. Ecettel öblítek. A szekrénybe pedig vagy leveldulát teszek, bagy egy kinyitott parfümös vagy kölnis üveget. A szekrényeket is évente legalább egyszer átmosom ecettel, néha kinyitom az ajtajukat szellõzni, soha nincs bennük állott szag. A másik dolog.Sem ruhát, sem cipõt nem szabad használat (levétel) után azonnal betenni a szekrénybe. Pár óráig vállfán, vagy a cipõket szellõs helyen állni kell hagyni.
kis levendulaparnat szokas beletenni felenk
papírszepibe: illatos füvek, virágok, illóolaj, összegumizod és ennyi
*papírzsepibe
Bugyik, zoknik közé illatos szappant teszek, kabátok közé és a polcokra levendula párnácskát é s a férjem nagyon kényes, az õ polcaira külön illatosítókat (DM-ben vettem, lehúzom róla a fóliát és pl. narancs illatú) de magamnak nem, nekem túl tömény.
Én levendulát tettem, százasért árulják csokorját mindenhol. Nincs nagyon erõs szaga, azt nem is szeretem, de az állott szagot megszünteti.

Valaki segítsen a kertemben nagyon elszaporodtak az éti csigák mivel tudok ellenük védekezni van olyan állat ami megeszi?

Legjobb válasz: Futókacsa, tyúk. Ezek mind megeszik. Tõlem a kacsát viszik a spanyolcsiga ellen is, amit más állat nem fogyaszt el.

Futókacsa, tyúk. Ezek mind megeszik. Tõlem a kacsát viszik a spanyolcsiga ellen is, amit más állat nem fogyaszt el.
szedd össze és add el
franciák :D
Az éti csiga nem kártékony.A meztelencsiga kártékony.
süni megeszi szerezz sünit :D de nekem nem lenne szivem bántani a csigákat olyan cukik nálunk is tele van a kert
Az tudod csinálni esetleg, hogy összegyûjtöd õket és elviszed máshova, messzebbre. Nem éri meg eladni, és nem is túl etikus mivel mi úgysem esszük meg õket. A franciák meg gyûjtsenek maguknak. 1 kilóért 70-100 Ft adnak. És egy kilóhoz kell vagy hatvan csiga 300 csigáért kapsz egy 500-ast
Csigacsapda. Kertészes mûsorban láttam a tv-ben. Leásol egy nagyobb mûanyag tálat a földbe, hogy a pereme szintben legyen és sört öntesz bele. Még nem próbáltam, de fogom, mert nálunk is minden tiszta csiga. És nem igaz, hogy nem kártékony, már a fára is felmásztak és ették a levelét. Egy nagy bokor bazsalikomot is teljesen felzabáltak.

Van olyan állat amit teljesen lenézel semmibe veszel?

Én pl.: giliszta,csiga,a kisebbfajta kutyák ,egér stb...

Legjobb válasz: hát ezen gondolkoztam egy darabig, de nemjutott az eszembe semmi. vmilyen szinten minden állat érdekes, mégha totálm hülye akkoris:D

Khm... A gilisztáknak fontos szerepük van az élõvilágban /ezen belül a talajban/.
hát ezen gondolkoztam egy darabig, de nemjutott az eszembe semmi. vmilyen szinten minden állat érdekes, mégha totálm hülye akkoris:D
Egyik állatot sem kéne lenézni, mert más fajba tartozik. Mindegyik Isten teremténye (vagy nem éppen Istené, de ez már más téma... XD).
Nincs, tény hogy nem szeretem és rettegek a pókoktól, de nem nézem le. Nem is szívesen csapok le se legyet se pókot, se semmit. Ha lehet inkább kiterelem õket. A rágcsálókat, macskákat, kutyákat meg imádom.
az ember nem kiemelkedett azáltal, hogy túlfejlõdött az intelligenciája, hanem veszélyessé vált:D de attól még akár sorolhatjuk ide :D
Igazából nincs. Van amit utálok (pl pók, pióca, kullancs, ilyesmik), de nem nézem le - mindegyiknek van valami funkciója, szépsége. Bár a kullancsban tényleg nem tudom mi a hasznos. :D
Minden állatnak megadom a tiszteletet, azoknak különösen, amiktõl félek, mint az egér.
Igazából csak az embert, a skolpendrától pedig csak a hideg ráz ki, különlegesen hátborzongató egy lény. http://www.koledzyzwojska.pl/userfiles/image/21%20tydzien/sk..
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 17:00 Igen, ez tipikus emberi felfogás. Nem hasznos a kullancs. Az állatok nem azért vannak, hogy az embereket kiszolgálják.
Nem nézek le egy állatfajt sem, milyen alapon tenném?A maga nemében tökéletes mind. A csótányoktól rettegek, a többi állattal nincs bajom.
a gilisztát meg az ilyen ocsmányabb férgeket nem kedvelem:D de pl. a csigákat imádom nagyon aranyosak:D egereket úgyszintén szeretem:D
a bunkó embereket
Emberek... Minden élõlény hasznos, ha nem lenne az, nem lenne. Lenézni meg téged is le lehetne azért meg egy retardált vagy, vagy testi/lelki fogyatékos, vagy csak mert olyan ronda vagy mint a faszom kifordítva.
Lótetû, szúnyog, kullancs, légy, ex férjem...
A kérdező hozzászólása: Van normális válasz és van faragatlan is, az olyanokhoz természetesen ugyanolyan megnyilvánulású kommentet adok
én nem nézek le egy állatot sem, csak olyan van amitõl frászt kapok :D pl. a pókoktól meg bogaraktól 17/L
Én elvagyok mindegyikkel, a sünit pedig imádom.Ahogy fújtat, szuszog!
Lenézek? Nincs miért néznék le bármit is csak azért, mert furcsa/csúnya... stb? Inkább olyan van, amiktõl sikítófrászt kapok, pl az ilyen férgek, darazsak, pókok... de azoknak is megvan a hasznuk. "Kisebbfajta kutyák" gratulálok...
van
A kérdező hozzászólása: A giliszta meg mondjuk azért csesznye mert nem tud semmit se csinálni, azt egyszer azon veszi észre magát hogy kettétaposták
A kérdező hozzászólása: Az ember is hitványnak lenne mondható de mivel esze lévén kiemelkedett minden közül ezért nem sorolom ide
Igen, TE.

Az USA-ban van olyan állam, ahol nem kell hatalmas procedúrával (pár hónapos ingyenmunka) és csillagászati összegekkel honositani a magyar orvosi diplomát?

Legjobb válasz: Ez olyan mintha Bpen diplomával vállalnál gépészmérnöki munkát, még mondjuk Pécsett elég lenne hozzá az érettségi is. Nyilván az USA államai önálló közigazgatási egységek, de az irányadó törvényeket a törvényhozás határozza meg, és õk is ahhoz viszonyulnak. Magán véleményem az, ha ide készülsz akkor Denver-t ajánlom..virágzik a magán praxis business.

Ez olyan mintha Bpen diplomával vállalnál gépészmérnöki munkát, még mondjuk Pécsett elég lenne hozzá az érettségi is. Nyilván az USA államai önálló közigazgatási egységek, de az irányadó törvényeket a törvényhozás határozza meg, és õk is ahhoz viszonyulnak. Magán véleményem az, ha ide készülsz akkor Denver-t ajánlom..virágzik a magán praxis business.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Van olyan allam Europaban amelyiknek nincs adossaga?

Legjobb válasz: Tudtommal az egész világon nincs olyan, amelyiknek semmi adóssága nincs. Talán Észak-Kórea. Talán.

Tudtommal az egész világon nincs olyan, amelyiknek semmi adóssága nincs. Talán Észak-Kórea. Talán.
Van. Monaco. Nincs adózás, és a kaszinó fedezi az állam összes kiadását. Bõven. :-) Emiatt hitelre sem szorulnak. Nem is lehet monacói állampolgárságot kapni, oda gyakorlatilag csak születni lehet, vagy beházasodni... Pedro
De klassz is lehet Monacoi állampolgárnak születni, és 20-30 örökölt ingatlan kiadásából éldegélni teljes személyes adómentességgel.
Svájc.
17:53 Bocs, de TE állítottál valamit, légy oly kedves, ne engem cseszegess, hanem támaszd alá az állításodat! Ha én azt mondom, hogy nem lopok, te pedig azt, hogy igen, akkor is NEKED kell bizonyítanod, nem nekem. Maradjunk ennyiben. Pedro
"Honnan vetted, hogy Monaconak nincs adóssága? Elég ha rákeresel a neten, és pillanatok alatt lehet akár hivatalos adatokat találni arról, hogy ez nem így van!" Nos én kerestem, de nem találtam. Megajándékoznál esetleg egy linkkel? Pedro
A honnan vetted kérdésre nem válaszoltál! Milyen keresõszavakat használtál? (pl monaco government debt) Ha nem tudod a googlet használni, tedd föl külön kérdésben hogyan kell.
Ez nagyon szép! Ha még a munkahelyemet is kideríted... :-D Ugye tudod, hogy a személyiségi adatok engedély nélküli birtoklása büntetendõ? Pedro
"miért is akarod olyan színben feltüntetni, mintha a válaszaim alapján ÉPPEN MOST találnád ki a koromat? " ped(r)o Eszed annyi mint egy molylepkének. Akkor 55-öt írtam volna te szerencsés? Csak most rákerestem.
"Eszed annyi mint egy molylepkének." Neked még annyi se... Vajon miért is KERESTÉL rá? Mert EMLÉKEZTÉL arra, hogy mintha már valahol olvastad volna. A memória nagy úr ám... :-) "te szerencsés" Igen, valóban az vagyok. Fõleg, mert egy ilyen kedves, korrekt, jól nevelt, nevét is vállaló társaságba keveredtem, mint a tiétek... Pedro
Mert tán neked a pedro az igazi neved? A jól neveltséget pedig nincs erkölcsi alapod számon kérni. Sok kérdésnél bizonyítottad már, hogy egy gyökér vagy.
jzt Ezek szerint VALÓBAN JÓL bizonyítottam. Örülök, hogy sikerült benned és a hozzád hasonlókban ellenszenvet keltenem. Megnyugtathatlak, hogy ez az érzés nem viszonzatlan, én is ugyanígy érzek irányotokban. Pedro
"Mert tán neked a pedro az igazi neved?" Nem. Az én nevemet még spanyol formájában is nagy betûvel írják. Így: Pedro. Ennek pedig a magyar megfelelõje a Péter. Úgyhogy IGEN, ez az igazi nevem. Pedro
Nem vetted a lapot nemecsek?
"ert EMLÉKEZTÉL arra, hogy mintha már valahol olvastad volna. A memória nagy úr ám... " Nem emlékezet, csak adatbányászat sziklay
Na gondolkozz kicsit tovább, ne ragadj le csak a névnél... Pedro
Valaki nevének az ismerete büntetendõ? Te hülyébb vagy mint gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Nos koszonom a "VALASZOKAT" igen csak izgalmasra sikerult.
BINGÓ!!! Nocsak, ilyen jól értesült vagy? :-D Csak akkor nem értem, miért is akarod olyan színben feltüntetni, mintha a válaszaim alapján ÉPPEN MOST találnád ki a koromat? Nem inkább fordítva volt, hogy (egyéb válaszaimból) már tudtad, és ezt most itt jól "el lehetett sütni"? Hát igen, az egyenes út sokkal célszerûbb lett volna... :-D Pedro
52 éves
Mindazonáltal a 122 milliárd frankos államadósság csak a svájci GDP 23 százalékának felel meg. -->Ezt egy 2009-es cikkbõl másoltam.
Pedro Honnan vetted, hogy Monaconak nincs adóssága? Elég ha rákeresel a neten, és pillanatok alatt lehet akár hivatalos adatokat találni arról, hogy ez nem így van! Nem szép dolog becsapni a kérdezõt!
Egyébként az egy fõre jutó külsõ adósságban világelsõ Monaco
"Van. Monaco. " Ezt te állítottad! Tehát: "TE állítottál valamit, légy oly kedves, ne engem cseszegess, hanem támaszd alá" Kezdheted az alátámasztást! Régi rossz szokásod, hogy nem tudod beismerni, ha tévedtél, olyankor mindig elkezdesz vagdalkozni! Tipikus hozzáállás. Biztos vagyok benne hogy legalább 55 év fölötti vagy.
Pedro: ilyen hiszti után most már te is igazold az állításod, mert így hiteltelen vagy!
elsõ találat az ajánlott keresõszavakra nem pedrót igazolja: http://ryankett.hubpages.com/hub/External-Debt Nem értem miért követeltél bizonyítást, hiszen oda volt írva.
OK, köszönöm szépen. Erre voltam kíváncsi, természetesen elfogadom az érvet. Mellesleg még nem vagyok 55 éves. :-D Pedro
19:13, 19:19 "Nos én kerestem, de nem találtam." - Igen, ezt én írtam. Szerintetek ezt hogyan bizonyítsam? Reális javaslatokat elfogadok... Pedro
"Szerintetek ezt hogyan bizonyítsam? " Ne azt bizonyítsd, hanem amit állítottál, hogy Monaconak nincs adóssága! Vagy eddig is tudtad, hogy csak hazudtál?
De 50-nél tuti nem fiatalabb. Látszik a szocializmus elmélyült hatása. Várjuk a Monaco adósságmentességének bizonyítását! Nagyon próbálsz kibújni. Vagy valld be, hogy hazudtál!
???

Budapesten hol van olyan állat menhely ahol szükség van önkéntesre?

Legjobb válasz: Önkéntesre szerintem bármelyikben. Én elsõként a Noé Állatotthont ajánlanám. http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=2&ci..

Önkéntesre szerintem bármelyikben. Én elsõként a Noé Állatotthont ajánlanám. http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=2&ci..
A kérdező hozzászólása: köszi

Van olyan állat ami kölcsönösen megeszi egymást?

Lehet h hülye kérdés de most ezen gondolkoztam és nem találtam rá példát.:D szóval hogy az x faj meg eszi az y fajt, de az y faj is megeszi az x fajt.

Legjobb válasz: Ragadozók között számtalan példa van,hogy kölcsönössen elfogyasztják egymás útódait ha azok elkallódtak.

Ragadozók között számtalan példa van, hogy kölcsönössen elfogyasztják egymás útódait ha azok elkallódtak.
A kérdező hozzászólása: jaaa köszi:3
Tehát te két állatfajt keresel... Szerintem nincs, mert a ragadozók csak extrém esetben esznek ragadozót. Max a rovarvilágban...
Nos, kezdjük ott, hogy az x ragadozó, nem eszi meg y ragadozót! Max szét tépi, aminek számtalan oka lehet. Vannak viszont olyan állatok pl:imátkozó sáska, a nõstény párzás után megeszi a hímet, hogy a belõle nyert energiából a petéit ki tudja keltetni :)
Bármilyen dögevõ. Egy cápa is megeszi az elpusztult cápát, ugyanúgy mint a krokodil a krokodilt, vagy a keselyû a döglött keselyût.
Elvben könnyen lehet, más kérdés, hogy gyakorlatban el tudják-e kapni egymást. De a dögevõk pl ehetnek ragadozót, míg õket is levadászhatják. Ha mesterséges körülmények között két elég éhes csúcsragadozót (vagy egyforma súlycsoportban lévõt) összezársz ott is valszeg egyik nyer, sorozatban megismételve a dolgot nyilván hol ez hol az lesz jóllakott. Vagy másik példa, ember-disznó. Éhes disznók között elájulni és vérezni bizony nem életbiztosítás...
floridai mocsár: aligátor vs anakonda.. bár az anakonda nem õshonos faj, a mocsárban elszaporodtak köszönhetõen a felelõtlen állattartásnak. találtak már olyan kígyót ami feltehetõleg azért pusztult el mert felfalt egy aligátort csak az felsértette belülrõl, ugyanakkor az aligátor is megette az anakonda kisebb példányait. de pl a sok krokodil faj jár úgy hogy az éppen kikellt kicsit közül párat a gázló madarak elfogyasztanak - ugyanakkor a krokodil is ugye meg eszi a madár röpképtelen fiókáját ha az leesik a fáról
Például a garnélák, és valami ragadozó hal. A halak vadásznak a garnélákra, de ha meghal a hal, akkor a tetemet a garnéla takarítja el.
halak között gyakori, hogy két rivális faj megeszi egymás növendék példányait, vagy éppen a saját faját (tehát kannibál). kannibál faj pl. a nálunk honos csuka is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!