Találatok a következő kifejezésre: Van olyan hamis (18 db)

Ha Mohamed próféta volt, milyen próféciái voltak neki? Ezek beteljesedtek, vagy van olyan próféciája, ami hamisnak bizonyult?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Én nem szidalmaztam Mohamedet, csak leírtam róla az igazságot. Mohamed álproféta volt, aki tudatosan "készített" egy vallást, hogy a társadalmi problémákat ezzel orvosolja. Mintha Marx azt írta volna, hogy látomása volt, amiben látta a szocializmus gyõzelmét és jaj annak, aki ezt nem hiszi. Én, mint keresztény úgy gondolom, hogy egy vallásom van(és nem kettõ, három, vagy ez keveredve) ami nem szorul semmiféle utólagos módosításokra és a többi vallás véleményére. Egy embernek több vallása nem lehet, ezt csak az olyan helyeken hiszik, mint Japán. Mohamed számomra értéktelen. Õ egy hamis próféta, aki ember, ráadásul tényleg pedofil. Köszönjük, az iszlámból nem kérünk. Pont.

Elsõ vagyok. Én nem szidalmaztam Mohamedet, csak leírtam róla az igazságot. Mohamed álproféta volt, aki tudatosan "készített" egy vallást, hogy a társadalmi problémákat ezzel orvosolja. Mintha Marx azt írta volna, hogy látomása volt, amiben látta a szocializmus gyõzelmét és jaj annak, aki ezt nem hiszi. Én, mint keresztény úgy gondolom, hogy egy vallásom van(és nem kettõ, három, vagy ez keveredve) ami nem szorul semmiféle utólagos módosításokra és a többi vallás véleményére. Egy embernek több vallása nem lehet, ezt csak az olyan helyeken hiszik, mint Japán. Mohamed számomra értéktelen. Õ egy hamis próféta, aki ember, ráadásul tényleg pedofil. Köszönjük, az iszlámból nem kérünk. Pont.
Egyetértek azokkal a véleményekkel miszerint Mohamed valóban nem volt próféta. Elnézést kérek a Muszlim emberektõl senkit nem akarok megbántani, de meggyõzõdésem szerint az az ember 100% hogy nem Isten prófétája volt.
Mohamed nem volt semmilyen próféta. Mohamed egy pedofil kereskedõ volt, aki érzékelte a társadalmi problémákat és erre kidolgozott a beduinokhoz tökéletesen illõ társadalmi rendszert. Ehhez felhasznált mindent, zsidó, keresztény, zoroasztrianista tanításokat, sõt még a pogány arab(beduin) kultuszokat is beillesztette, hogy ne lázadozzanak, hanem könnyebben elfogadják.
ma 15:02 "Arra nem gondoltál, hogy vannak dolgok, amik évszázadokkal ezelõtt normális dolgok voltak egy adott korban, de most már nem az, azért is furcsa nekünk?" Mi a pedofília? A vallásalapítók vérengzése? Jézus pár száz évvel Mohamed elõtt élt mégsem rontott meg gyerekeket, nem mészárolt. "Én csak annyit tehetek érted, hogy imádkozom azért, hogy ezt a kérdést ne találja meg muszlim vallású ember, és hogy legyen a szívetekben több szeretet felebarátaitok iránt." Miért? Begurult és felkeresi a hozzászólókat egyesével? Vagy mi? Szólásszabadság van a magyar Alkotmány értelmében, még ha ez a kedves hívõknek nem is tetszik...
Azt se hagyjuk ki, hogy a feleségével, Aishával, 9 évesen hálta el a nászt... Egy barbár, primitív állat volt. Egyébként mutasson nekem valaki egy olyan létezõ földi prófétát, aki Mohameden kívül egy mészáros volt, ugyanis az öregnek sok vér tapad ám a kezéhez...
Az nyilvánvaló, hogy Mohamed nagyban különbözött Jézustól, össze sem lehet hasonlítani õket. Õ nem volt próféta. A vallások közötti párbeszéd pedig csak illúzió és nem helyettesítheti az igazságot, mely egy és oszthatatlan. Márpedig az iszlám és a kereszténység (az eredeti Krisztus-követõ formájában) sok mindenben homlokegyenest ellentmondásban van egymással. Ezt lovagolják meg az uszítók mindig, tehát az ellenségeskedés szítása is mindig bizonyos érdekek miatt van, nem szabad felülni nekik. Ettõl függetlenül az igazság kiderítése a lényeg, nem a képmutató vagy az igazság iránt közönyös párbeszéd erõltetése.
Napirai11 válasza: Kedves 16:05! Azt, hogy egy muszlim mit csinál, ha meglátja, és elolvassa ezt a kérdést azt nem tudom, de hogy mit érezhet, azt el tudom képzelni. Mert a baháí vallás követõi elfogadják Mohamedet, mint prófétát egy bizonyos törvénykorszakra, amely 1844-ig tartott. Mohamed isteni megnyilvánulás volt, egyenrangú a többi Prófétával. El tudom képzelni, hogy egy muszlim mit érezhet, ha Mohamedet szidalmazzák/rosszakat mondanak róla, mert az én szívem is ezer sebbõl vérzik, ha azt látom, hogy szidalmazzák/rosszakat mondanak az emberek az isteni megnyilvánulásokról. Egy muszlimnak ez még jobban fájhat, és õszinte együttérzésemet szeretném kifejezni azon felebarátaimnak, akik muszlim vallásúak, és megtalálják ezt a kérdést a kommentekkel együtt. Nagyon sajnálom õket, pedig én csak egy baháí nõ vagyok. Üdv: Napirai
Napirai11 válasza: Sziasztok! Utolsó, a vallási párbeszéd nagyon fontos annak érdekében, hogy végre béke lehessen a Földön. Jézust, és Mohamedet tényleg nem lehet összehasonlítani, mindkettõjüknek más volt a szerepe az emberiség történetében. Üdv: napirai
Mohamed, ha egyáltalán létezett, politikus volt, akinek a személye köré késõbb mítoszt szõttek. Az iszlám kb. a XI.-XII. század során alakult ki, addig megkülönböztethetetlen volt a judaizmustól. Önállósodása politikai folyamat volt, valószínûleg a keresztes háborúk vagy más megrázkódtatások hatására következett be.

Melyik állítás igaz melyik hamis? A) A paralel szomszédos szögei 180 fokra egészítik ki egymást. B) Minden trapéz, paralel. C) Van olyan paralel. , amelyik deltoid.

Aki válaszol annak előre is köszönöm-

Legjobb válasz: a. Igaz, hiszen az egyik szögszár közös, a másik párhuzamos. b. Hamis, mert a trapéznak elég, ha 2 párhuzamos oldala van, míg a paralelogrammának 2-2 van. 3. Igaz: négyzet.

a. Igaz, hiszen az egyik szögszár közös, a másik párhuzamos. b. Hamis, mert a trapéznak elég, ha 2 párhuzamos oldala van, míg a paralelogrammának 2-2 van. 3. Igaz: négyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Melyik igaz, melyik hamis? A Van olyan derékszögû 3szög, amelyben az egyik hegyesszög szinusza 1/2? B Ha egy 3szög egyik hegyesszögének szinusza 1/2, akkor a 3szög derékszögû? Szerintem az A egyértelmûen igaz, tanultuk, számológép szerint is létezik.

A B-re a megoldás szerint "nem" a válasz. Nem értem, hogy miért? Hiszen, ha sin(x)=1/2, akkor az egyik befogó 1, az átfogó 2. A 3. szög 60 fok (90+30), sin 60 fok = gyök3/2, vagyis a másik befogó gyök3, az átfogó szintén 2. Tehát, a befogók 1 és gyök3, az átfogó 2 ---- ezekbõl következik, hogy a pitagorasz tétel szerint létezik ilyen háromszög. Tehát, nem értem, hogy miért "nem" a válasz.

Legjobb válasz: azért mert attól hogy van egy 30 fokos hegyesszöge még nem feltétlenül derékszögû. pl: 180-30=150. 150/2=75. így máris kaptam egy olyan egyenlõ szárú háromszöget amelynek van 30 fokos hegyesszöge.

azért mert attól hogy van egy 30 fokos hegyesszöge még nem feltétlenül derékszögû. pl: 180-30=150. 150/2=75. így máris kaptam egy olyan egyenlõ szárú háromszöget amelynek van 30 fokos hegyesszöge.
A kérdező hozzászólása: Köszi, értem. A derékszögre koncentráltam nagyon, így már világos.

Van olyan program amivel a hangszínem elváltoztathatom híres emberhangjává vagy esetleg kijavítja a hamis hangokat?

PL van eggy szöveg és eltudom énekelni az el?adó hangján és ha véletlen hamis a hangom kijavítja vagy ilyesmi

Legjobb válasz: Igen, van. Olyan profi, hogy egy mezei felhasználó nem férhet hozzá.

Igen, van. Olyan profi, hogy egy mezei felhasználó nem férhet hozzá.
A kérdező hozzászólása: no dö nekem olyan kéne amihez hozzá férhetek:)
Olyan nincs.
olyan tenyleg nincs :S

Egy közel 3 hónapos feltehetően terhes nőben mennyi HCG van? Ekkor teljesen biztos már a pozitív tesztelés? Vagy van olyan hogy hamisat mutat?

Legjobb válasz: A HCG szint a várandósság 40-60.dik napján éri el a legmagasabb értékét, majd csökkenni kezd. 3hónapos terhességet biztosan kimutat a teszt!

A HCG szint a várandósság 40-60.dik napján éri el a legmagasabb értékét, majd csökkenni kezd. 3hónapos terhességet biztosan kimutat a teszt!
100%, hogy nincs baba! Sajnálom! Vannak, akik ilyenkor már a baba mozgását is érzik, nemhogy a teszt kimutatná-e.
A kérdező hozzászólása: és hogy ha ilyen idõsen" negatív a tesztelés akkor ez 100% hogy nincsen baba?

Mi a válasz? Döntse el, hogy a következő állítások közül melyik igaz, melyik hamis! A, Van olyan rombusz, amely téglalap is. B, Minden paralelogrammának pontosan két szimmetriatengelye van .

Indokold is ha tudod.

Legjobb válasz: 2ik válaszoló! A rombusznak minden oldala egyenlõ hosszú.. de azt mi mondja ki hogy nem lehetnek szögei 90'osak???

2ik válaszoló! A rombusznak minden oldala egyenlõ hosszú.. de azt mi mondja ki hogy nem lehetnek szögei 90'osak???
A, van, a négyzet:) téglalap, mert szögei derékszögek, rombusz pedig azért, mert minden oldala egyenlõ. B, igen ezt nem tudnám megmagyarázni, annakideején így tanultuk:D
A: Hamis, mert a rombusz olyan négyzet aminek mminden oldala hosszú (még így lehetne téglalap), de a téglalapnak minden szöge 90° fokos. B: Igaz, mert a középpontos szimmetria miatt két-két szemközti oldalának a hossza egyenlõ, szemközti szögei váltószögek, egyenlõk. Szomszédos szögei társszögek, tehát kiegészítõ szögek. Átlói felezik egymást, az átlók metszéspontja a szimmetriaközéppont. C: Igaz, mert a négyzet is egy speciális téglalap.
Szerintem kaptál hibás válaszokat is! Én matek szakos voltam, és ezekben biztos vagyok: A; IGAZ Van olyan rombusz, ami téglalap is, ez a négyzet. A négyzet rombusz, mivel oldalai egyenlõ hosszúak, és téglalap, mivel van két párhuzamos olalpárja és szögei 90fokosak. B; HAMIS Nem feltétlen kettõ szimmetria tengelye van egy paralelogrammának. Ott van például a négyzet (ami paralelogramma is, mivel van két párhuzamos oldalpárja), de annak 4 szimmetriatengelye van. C; HAMIS Mivel lehet deltoid is. Rajzolj egy derékszögû háromszöget, és tükrözd a derékszögû csúcsát az átfogójára. Ennek két szemközti szöge derékszög, de mégse téglalap, hanem deltoid!
B-hez hozzátenném, hogy az általános paralelogrammának (tehát ami nem négyzet vagy téglalap), annak nincs szimmetriatengelye, tehát már itt kapásból hamis az állítás.

Ha van olyan személy, aki folyton piszkál, hamis dolgokat talál ki rólam, feljelenthetem?

és ez hova sorolható be a személyi jogok megsértéséhez vagy hova?

Legjobb válasz: feljelentheted, de kell hozzá bizonyíték, mert ez magánvádas bûncselekmény, rágalmazás, vagy jó hírnév megsértése, ez majd a bíróság dolga lesz, de bizonyíték hiányában nemérdemes, mert bukta lesz. gondolom ezt õs is tudja.

feljelentheted, de kell hozzá bizonyíték, mert ez magánvádas bûncselekmény, rágalmazás, vagy jó hírnév megsértése, ez majd a bíróság dolga lesz, de bizonyíték hiányában nemérdemes, mert bukta lesz. gondolom ezt õs is tudja.
A kérdező hozzászólása: mennyibe kerül a feljelentés és a feljelentés után mi történik az említett személlyel? az ilyen típusú embereknél mennyire hatásos ez a mód?
A kérdező hozzászólása: bizonyíték hogy, hangfelvétel is jó?
A feljelentés semmibe nem kerül és igen hangelvétel is jó sok sikert
x=-1
A kérdező hozzászólása: egyik nem hivatalos megoldásban egyik tanár azt irta h 0 és minden negatív szám jó de szerintem nem mert olyan nincs h minusz nulla a minusz meg azért nem jó mert a gyök és négyzet azonos rangú müvelet igy balról jobbra kell haladni, tehát gyök minusz olyan meg nincs ugyhogy már enm is lehet négyzetre emelni...... :D ???
A kérdező hozzászólása: olyan nincs h gyök minusz egy :P
Azért az, hogy ha a gyökjel alatt van egy négyzetszám, az nem egyezik meg a szorzás-osztás balról jobbra haladással.... Elõször négyzetre emelsz, majd utána gyököt vonsz. Azért ez elég alap így érettségi elõtt/közben/után.
A mínusz 0, az egyenlõ 0. Érettségi után ezt már tudni kéne...
A kérdező hozzászólása: olyan akkor sincs h minusz 0 :D negatív számossal egyet értek :)
ezen én is gondolkoztam, de ha úgy értelmezed hogy -1*x akkor a -1*0 már értelmes megoldást ad. de engem is behúztak ezzel a csõbe a köcsögök:D
De van, hidd már el...

Van olyan internetes felügyelőség, akik a hamis internetes munkát/munkákat ellenőrzik? Vagy honnan tudhatnám meg, hogy melyik munka az amibe érdemes belevágni?

Legjobb válasz: nincsen, épp ezért az internetes munkákat ajánlók nettó gazemberek, netes munka nincs, magyarországon nincs lehetõség ilyesmire.

nincsen, épp ezért az internetes munkákat ajánlók nettó gazemberek, netes munka nincs, magyarországon nincs lehetõség ilyesmire.
ilyen keress napi 500 eurót meg ilyen melókra gondolsz? minden kamu, a legkorrektebb munka is olyan hogy pár ezer forintos szarokat kell árulnod ilyen webáruházon keresztül 20-30-40 ezer forintér, ha sikerül kapsz pár száz forint jutalékot, amit vagy fizetnek vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Hát igen gondoltam hogy valami ilyen lesz a vége... Köszi a felvilágosítást!

Nagyon szeretek énekelni, de nem túl tiszta a hangom (de nem is olyan hamis) Van rá módszer, h jobb legyen?

Énektanárra sajnos nincs pénz. Valami házitrükkök kellenének:)

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok!Szerintem a nagyon sok gyakorlás segíthet.Más stílusú dalokat énekelj,hogy rájöjj melyik illik legjobban hozzád.Sok sikert!:)

Én is hasonló helyzetben vagyok!Szerintem a nagyon sok gyakorlás segíthet.Más stílusú dalokat énekelj, hogy rájöjj melyik illik legjobban hozzád.Sok sikert!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!