Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, terhesség alatt nap (6 db)

Van olyan, hogy terhesség alatt nap kozben csak émelygek de estére olyan eros hányinger jon rám, hogy az rettenetes?

Legjobb válasz: szia!igen van! sajnos én is tapasztaltam/tapasztalom!reggel émelygek,aztán elmúlik..és estére visszajön.háztartási kekszet kell enni,meg ügyelni kell arra,hogy soha ne legyen üres a gyomrod!!üdv.17 hetes kismama

szia!igen van! sajnos én is tapasztaltam/tapasztalom!reggel émelygek, aztán elmúlik..és estére visszajön.háztartási kekszet kell enni, meg ügyelni kell arra, hogy soha ne legyen üres a gyomrod!!üdv.17 hetes kismama
Szia! Sajnos van ilyen én is megtapasztaltam, de szerencsémre nekem elég hamar vége lett ennek az idõszaknak a 6. hétben kezdõdõtt és a 10. hétben mintha elvágták volna, de nem kívánom senkinek azt a hónapot. Én is egész nap émelyegtem, este pedig hánytam! Próbálj meg 2 óránkánt valamit enni, hogy soha ne legyen üres a gyomrod, pl. nekem nagyon jó volt a banán, a tej, a háztartási keksz és a sós mogyoró és nagyon sok szénsav mentes ásványvizet ittam. Üdv. 16. hetes kismama
EGy barátnõm is így volt, mindig este, már otthon volt rosszul. Egyél mindig valami kicsit, hogy legyen a gyomrodban és igyál sokat. El fog múlni..:-)

14 hetes terhes vagyok és kb.2 hete minden nap fáj a fejem. Szerintetek ez normális? Van esetleg olyan köztetek, akinek szintén sokat fájt a feje a terhesség alatt? Elmúlhat ez valamikor?

Legjobb válasz: nekem állandó tompa fejfájásom volt az 5. héttõl kb a 28. hétig. terhességi tünet ez is, tehát ilyen értelemben normális, elõfordul, de ettõl még korántsem kellemes. amikor nõgyógyásznak, védõnõnek említettem,a kkor csak a a gyógyszeres csillapításra adtak javaslatokat (panadolt, magát az okot nem tudták, így megszüntetni se nagyon lehet, csak elnyomni). nem volt kibírhatatlanul erõs, ezért sosem vettem be gyógyszert rá. röpke 5 hónap után magától elmúlt :-).

nekem állandó tompa fejfájásom volt az 5. héttõl kb a 28. hétig. terhességi tünet ez is, tehát ilyen értelemben normális, elõfordul, de ettõl még korántsem kellemes. amikor nõgyógyásznak, védõnõnek említettem, a kkor csak a a gyógyszeres csillapításra adtak javaslatokat (panadolt, magát az okot nem tudták, így megszüntetni se nagyon lehet, csak elnyomni). nem volt kibírhatatlanul erõs, ezért sosem vettem be gyógyszert rá. röpke 5 hónap után magától elmúlt :-).
nekem kb. havonta 2 napig fáj, de akkor rettenetesen, olyan migrén-szerûen, most vagyok a 18. hétben. Terhesség elõtt szinte soha nem fájt a fejem, szóval ez egy tünetnek nevezhetõ (más úgyse nagyon volt) Doki, védõnõ nekem is csak a gyógyszert tudta ajánlani, okot nem nagyon.
Nekem eddig nem fájt, de ma már kénytelen voltam bevenni a 3. panadolt hajnal óta. Nem tudom idõ, vagy mi az oka, de fáj folyamatosan. Vérnyomást megmértem, az rendben van. 18 hkm
Nekem sokat a fájt a fejem, majd elmúlt, másnap elvetéltem...
ugyan így voltam sajnos. De utána kiderült hogy nem ittam eleget és amiatt volt.Ha napi 3-4 l folyadék lement akkor nem fájt a fejem.próbáld ki te is.
Én is 14 hetes vagyok, és mostanában nekem is szinte minden nap fáj a fejem.. :) Mondjuk én nem arra gondoltam, hogy a baba miatt, hanem inkább az idõjárás és a folyadékbevitel miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat.
mire jó ez a propolisz csepp? én nem szedném, lehet nem árt, de nem kockáztatnám a babócám egészségét
A kérdező hozzászólása: Ez egy természetes gyulladás csökkentõ szer. A propolisz amúgy szedhetõ lenne, csak az alkohol a kérdés, de én azt gondoltam, hogy napi 3 cl sör (ha jól számolom) 3 részletben elosztva igazán nem okozhat gondot. Az érsebész egyébként a detralex tablettát mondta, hogy szedjem, arra úgyanúgy az van írva, hogy ne javasolt terhesség alatt, gondolom, azzal sem tszek túl jót, ha szedem, ehelyett gondoltam a propolisz. Annyira megdagadt egy, hogy azt mondta az orvos, veszélyes, hoyg begyulladhat. Az viszint végzetes is lehet a babára nézve. Egyébként 33 hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a folyamatos elgépelésért, néhány betû be van ragadva a billentyûzeten, úgy látom, itt az ideje lecserélni :-( Szóval egy ér van megduzzadva nagyon, mert az ér szó meg valahogy egy az egyben kimaradt az elõzõ hozzászólásomból.
En ugy emlekszem, hogy propoliszt sem szabad terhesseg alatt enni, , de lehet tevedek, csak igy remlik. Nezz utana a neten, kerdezd meg a gyogyszertarban. Mellesleg az alkoholt semmikepp nem ajanlanam, napi szinten...
A kérdező hozzászólása: Kicsit elgépeltem a kérdést, elnézést: tehát egy üveg sör (nem söt) 1/15-öd része.
elsõ vagyok így érthetõ és semmi gond az elgépeléssel :) én így is értettem a lényegét, és ebben az esetben viszont akkor inkább szedném, szerintem többet ártana ha nem szednéd mint ha szednéd.
Napi szinten én sem javasolnám, viszont ha olyan területen van ez az ér (bocs, lehet, hogy írtad, csak átugrottam), akkor propoliszos bedörzsölés vagy borogatás is segíthet, nem muszáj szájon át szedni.


Van olyan kis mami akinek végig hasmenése volt a terhesség alatt kisebb nagyobb megszakításokkal és napi egyszer?

Legjobb válasz: Nekem, de kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok + candidás, így visszavettem bizonyos ételekbõl, azóta jobban vagyok, azóta viszonylag normális a székletem, de nagyon oda kell figyelnem, hogy mit eszek. Elõtte napi 1-2 hasmenésem volt. 32 hetes vagyok. Neked mi a problémád?

Nekem, de kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok + candidás, így visszavettem bizonyos ételekbõl, azóta jobban vagyok, azóta viszonylag normális a székletem, de nagyon oda kell figyelnem, hogy mit eszek. Elõtte napi 1-2 hasmenésem volt. 32 hetes vagyok. Neked mi a problémád?
A kérdező hozzászólása: Szia!Én most vagyok 17+4 hetes terhes.Igazából nem tudom mitõl van.Kb 7-8.hét környékén kezdõdött a 12 hét környékén elmúlt, de a lényeg hogy kisebb nagyobb megszakításokkal van.Amikor kezdõdött a nõgyógyászom elküldött a háziorvoshoz, de a vérképem és a vizeletem teljesen rendben volt.Most csütörtökön megyek ultrahangra, majd megemlítem az orvosomnak megint hátha elküld további vizsgálatokra.Én azt hittem, hogy ez normális, van akinek székrekedése van van akinek megy a hasa?!
El tudom képzelni, hogy a hormonok miatt. De azért figyeld magadat, hogy mitõl jön ki jobban. Írd fel, hogy miket eszel és ahhoz képest, mikor van hasmenésed. Jó babavárást neked!
nekem kb. a 22. héten kezdödött, majd elmúlt a 29.-30. hét körül, kiloszámra ettem a gyümölcsöt, az helyrerakott, most megint visszajött úgy 1 hete de szerintem ez már a vége miatt van. Napi 4-5x mentem/megyek wc-re. Egyébként normális dolog, van akinek a szervezete nem székrekedéssel reagál a terhességi változásokra. 38 hetes
Én 12 hetes vagyok, de kb. az 5. héttõl nem székrekedésem van hanem az ellenkezõje-ami ugye nem nevezhetõ hasmenésnek, mert nem napi többszöri. A lányomnál sem volt soha székrekedésem-pont így voltam mint most.

Vajon mi lehet ez? Szülés előjele? 38 hetes kismama vagyok, két napja nagyon nyomja a baba a gyomrom, olyan mintha feljebb lenne, és nagyon hányingerem van már 2napja! Ami a terhességem alatt nem volt sosem!

Legjobb válasz: Azt sajnos hogy szülés elõjele e nem tudom megmondani mert a lányommal már a 38. héten voltak szülésre utaló jelek, de csak 40+3 ra jött, viszont ha azt mondod hogy feljebb van akkor készülj a baba nem felül jön ki :D jól van vicc volt :)

Azt sajnos hogy szülés elõjele e nem tudom megmondani mert a lányommal már a 38. héten voltak szülésre utaló jelek, de csak 40+3 ra jött, viszont ha azt mondod hogy feljebb van akkor készülj a baba nem felül jön ki :D jól van vicc volt :)

Valamelyik nap hallottam és olvastam egy olyat, hogy ha a kismama sokat simogatja a hasát a terhesség alatt, akkor az koraszülést okoz. Szerintetek? Tévhit, vagy valóban így van?

Nem leoltást kérek, hogy bolond vagyok, ha elhiszem, csupán véleményeket, hogy ti mit gondoltok erről a "babona"-féléről...

Legjobb válasz: A gyakori has simogatás,keményedéseket okoz. Valamint fájásokat idézhet elõ. Ez nem babona,ez tény! Üdv:Egy gyermekápolónõ

A gyakori has simogatás, keményedéseket okoz. Valamint fájásokat idézhet elõ. Ez nem babona, ez tény! Üdv:Egy gyermekápolónõ
Általában kórházakban is rászólnak a mamaikra emiatt. Természetesen nem arról van szó, hogy tilos simogatni, csak ne egész nap. Ha teljesen probléma mentes a terhességed akkor biztosan nem lesz semmi gond ebbõl. Ha kicsit problémásabb akkor próbálj picit oda figyelni, hogy ne minden perce simogassad. De természetesen kell simogatni, és szabad is csak mértékkel. Ne aggódj emiatt. Elvileg emelni sem szabad, de itt is arról van szó, hogy ne bútorokat emelgess, és ne moss kezd el gyúrni a súlyemelõ bajnokságra.
ez érdekes :) még sosem hallottam errõl. Azt tudni, h miért? (puszta kiváncsiság) :) ))
Én úgy tudom csak akkor okoz gondot és akkor nem szabad ha valami nincs rendbe a terhességgel(de erre már nem emlékszem hogy mikor nem lehet)
A kérdező hozzászólása: Én is csak nemrég hallottam, de semmi gondot nem okozott, hiszen sokat simogatom a hasam, ahogy a párom is, és anyu is szokta, és eddig bajt nem okozott. Sõt még élvezte is a baba :) 39hkm
Valami biztos van benne. Én nagyon sokat simogattam a pocakomat, meg ugye a férjem is, mégis 40+6-ra született meg a lányunk.
Ez enyhén el van túlozva, de extrém esetben lehet, ugyanis a sok simogatás méhösszehúzódásokat eredményezhet. De ahhoz, hogy ebbõl szülés legyen, szerintem egész nap simogatni kellene...
Szerintem hülyeség.
Én úgy tudom hogy a 12. hétig nem ajánlott! Akkor még vetélést okozhat a simogatás keltette meleg, mert ellazulnak az izmok. Viszont hogy utána miért ne lehetne! Én is sokat simogattam és 40+4re császároztak, mert már nagyon fájt a hátam és a hasam, de a lányomnak köze nem volt ahhoz hogy kibújjon!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!