Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, nem szed valaki (8 db)

Van olyan, hogy nem szed valaki semmi olyan vitamint és teherbe esik? Az nem okoz problémát majd a babának?

Elég ha csak folsavat és e vitamint szed az ember?

Legjobb válasz: A folsav a legjobb, a vitaminokban az is van. Azzal elõzhetõ meg pl a nyitott gerinc. Én sem szedtem mást. Drukkolok!

A folsav a legjobb, a vitaminokban az is van. Azzal elõzhetõ meg pl a nyitott gerinc. Én sem szedtem mást. Drukkolok!
nem hiszem h van olyan aki a vitamintol esett teherbe, de biztos csak rosszul irtad ki a kerdest.en nem szedtem semmit es hozzam hasonloan sokan nem szedtek semmit, ettem sok gyumit es zoldseget sajtot meg mindent es csak a terhesseg vege fele kezdtem el szedni terhes vitamint, az orvos se mondta h szukseges, sot sok olyan vitamin van ami nem urul ki a szervezetedbol marmint a felesleg es ellenkezojere is fordulhat, deformaciokat okozhat, ezt a vitamin tuladagolasoknal olvastam mert en sem hittem.de a te anyukad es mamad szedett ilyesmiket?az enyemek nem es makk egeszseges gyerekeket szultek, en is.de ha te ugy erzed h elengedhetetlen akkor szedd, a baba ha betegen szuletik az nem azert van mert nem szedte az anyuka a folsavat meg a vitaminbombakat, egyebkent a friss etelekben ami egeszseges is minden megvan ami a normalis fejlodeshez kell, es neked is jobb ha a gyumolcsbol zoldsegbol tejfelekbol majbol voroshusokbol nyered azz energiat es a vitaminokat, amellett asvanyi anyagot is viszel be.ehes se leszel es ugyanannyi penzert megkapod.
Amit nekem mindenki tanácsolt, az az, h figyeljek oda, h mit szeretnék enni.Mi az amit kívánok.A szervezet az tudja, h neki mi kell.Egy hete nem bírtam leszakadni a gyümölcsrõl, most meg a máj van porondon.Nem szedek vitamint.A vashiányt is helyrepofozta a szervezetem magától.Amúgy nem gyõzõm hangsúlyozni ezen az oldalon, h a nyitottgerinc az eldõl akkor, amikor még nem is tudják többen , h babát várnak.Kerüld az édességeket.. Édesanyám vasat szedett végig a terhesség alatt...Nagyi semmit.Mindenféle komplex vitamin nélkül csodás babákat szültek.Nem dohányoztak, alig fogyasztottak alkoholt, és odafigyeltek arra amit a szervezetük mond.

Van olyan dolog, amit nem lehet enni/inni, ha valaki fogamzasgatlo tablettát szed?

Legjobb válasz: nemigazán. ugyanolyan teljes értékû életet él az aki tablettát szed, mint az aki nem. ha antibiotikumot szedsz, akkor az csökkenti a tabletta hatásást.

nemigazán. ugyanolyan teljes értékû életet él az aki tablettát szed, mint az aki nem. ha antibiotikumot szedsz, akkor az csökkenti a tabletta hatásást.
nincs, ha lenne azt elmondta volna a dokid.
Hasmenés, hányás is csökkenti a tabletta hatását, mert nem tud úgy felszívódni. Ennyi.

Fogamzásgátló gyógyszer szedése közben meg jöhet a havi? Már régebb óta szedem és eddig ilyen még nem történt. Van még 7 napra való gyógyszer de most olyan havihoz hasonló dolog jött meg. Remélhetőleg rendes válaszokat kérek! Köszi 19/L

Legjobb válasz: Mi az a havihoz hasonló dolog? Elvileg nem jön olyankor semmi, de néha pecsételõ vérzése szokott lenni a megvonásos vérzés mellet, de ezt szerintem a betegtájékoztatóban remekül olvashattad volna. Azonban, el lehet menni dokihoz, hogy ez most normális-e vagy mi van....

Mi az a havihoz hasonló dolog? Elvileg nem jön olyankor semmi, de néha pecsételõ vérzése szokott lenni a megvonásos vérzés mellet, de ezt szerintem a betegtájékoztatóban remekül olvashattad volna. Azonban, el lehet menni dokihoz, hogy ez most normális-e vagy mi van....

Van-e olyan anyuka aki cerazettet szed, már nem szoptat, de nem menstruál? Állítólag ez normális, de engem aggaszt. Van ilyen helyzetbe még valaki?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki, hogy a Cerazette kizárólag(!) csak addig szedhetõ, amíg szoptatsz!!!

Nekem azt mondta a doki, hogy a Cerazette kizárólag(!) csak addig szedhetõ, amíg szoptatsz!!!
A Cerazett csak szoptatás alatt véd!
Cerazette az kifejezetten szoptatós fogamzásgátló!
1. válaszoló vagyok. Pontossabban: azt mondta a doki, hogy ez a gyógyszer és a szoptatás együtt adja a fogamzásgátlást. Ha már nem szoptatok, akkor jóval nagyobb az esély a teherbeesésre. De szegény kérdezõ nem ezt kérdezte.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/CERAZETTE_filmt.. Egy szóval sem említi a haszut, hogy csak szoptatás alatt védene. Ellenben ez egyike azon kevés fogamzásgátlóknak, amit szoptatás alatt is lehet szedni.
2. vagyok, elnézést kérek a félretájékoztatásért, nekem az orvos a lelkemre kötötte, h csak addig szedjem amíg szoptatok, mert különben nem véd.De úgy látom, másnak is ezt mondták.:(
Kedves kérdezõ, jól tudod. A Cerazette nem csak szoptatás alatt véd. A Cerazette ún egyfázisú fogamzásgátló, nincs benne ösztrogén, ezért szedhetik szoptatós anyák IS, meg trombózisra hajlamosak IS, meg olyanok IS, mint én, akiknek lelkiismereti problémát okoz az, hogy a kétfázisú, hagyományos tablettákban beágyazódást gátló anyag is van, azaz a már megfogant életet nem engedi megtapadni. Nem állítólag, hanem tényleg normális, ha nincs mellette vérzésed. Az orvosod is mondta, a betegtájékoztatóban is benne van. Akkor nem értem, mi miatt aggódsz? Nincs ovulációd, ezért nincs vérzésed sem. Ennyi az egész.
A kérdező hozzászólása: Nem csak szoptatás alatt véd, és nem csak arra az idõre szedhetõ.Ezt írják fel azoknak is akiknek trombózisa volt, mint pl nekem.Csak arra volnék kíváncsi jár-e hasonló cipõben valaki.
Én is ezt szedtem. Csak addig szabad szedni, amíg szoptatsz, ezt már írták elõttem. Állítólag az normális, hogy nem menstruálsz, amíg szeded. Nálam is így volt kb. 10 hónapig. De aztán meg vérzés zavarokat okozott, elõször csak egy-két napig vérezgettem egy kicsit, majd egy hétig, következõ alkalommal 2 hétig menstruációs ciklus szerint, de mindig csak keveset. Ekkor mentem el a dokimhoz, aki azt mondta, hogy elkezdtett "teljes" üzemben azon dolgozni a testem, hogy helyreálljon a ciklusom, ne fogjuk vissza. Így én akkor abba is hagytam a szedését, és a következõ menszeszem már normális volt.
A szoptatás önmagában nem fogamzásgátló hatású, csak ha az anyuka éjjel is szoptat, és két szopi között nem telik el több, mint 6 óra.

Van olyan, hogy valaki állandó gyógyszert szed, pl:vérnyomásra, hogy az bezavar a terhességi tesztnél, hogy a gyógyszer miatt nem tudja érzékelni a hcg-t?

Mondjuk az miatt,nem mutat pozitívat a teszt,vagy kizárt?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen kizárt. Hormonszintet mér a teszt, ráadásul egy adott hormonét. Úgy tudom van egy másik hormon, aminek lebontása során hasonló lebontási termék képzõdik, mint a hcg, ez a laborteszteket megzavarhatja,de ez sem gyakori jelenség. Nem érdemes ezzel foglalkozni. Nem fogja befolyáolni a tesztet!

Szerintem teljesen kizárt. Hormonszintet mér a teszt, ráadásul egy adott hormonét. Úgy tudom van egy másik hormon, aminek lebontása során hasonló lebontási termék képzõdik, mint a hcg, ez a laborteszteket megzavarhatja, de ez sem gyakori jelenség. Nem érdemes ezzel foglalkozni. Nem fogja befolyáolni a tesztet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, Szép napot!

Sensonette 20 fogamzásgátlót szedek egy ideje. Nem igazán kívánom a szexet. Ez lehet a tabletta mellékhatása? Vagy van olyan hogy valakinek nincs rá igénye, csak max heti egyszer?

Ha mondom dokinak, melyik fajtát írja szerintetek? Melyik a legvalószín?bb? Esetleg van olyan fogamzásgátló ami picit emel is a libidón? Tudom hogy ez így hülyén hangzik, de valaki tapasztalt libidóváltozást tablettától pozitív irányba? Köszi a válaszokat el?re is! A barátomat (és engem is zavar), hogy sokszor nekem tényleg szinte semmi kedvem hozzá. Egyébként 2 éve vagyunk együtt vele. 23 L

Legjobb válasz: én régebben a yadine nevût szedtem és nem hogy heti egyszer de szinte havi egyszer kívántam...beszéltem a dokival és felírt egy yasminelle nevû gyógyszert azóta minden rendben:)

én régebben a yadine nevût szedtem és nem hogy heti egyszer de szinte havi egyszer kívántam...beszéltem a dokival és felírt egy yasminelle nevû gyógyszert azóta minden rendben:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Hát nem tudom, tanácstalan vagyok most akkor. Én is inkább a Pharmatex-nek lennék híve, mert megszakítással szerintem azért biztonságos. De a gyógyszerben picit mégis jobban bízom. Lehet megvárom még elfogy, aztán ismét Pharmatex... Nem tudom. De van aki meg éveken át szedi a gyógyszert és semmi bajuk tõle.
Hmm... Abban az esetben, ha gyógyszer, akkor olyan nem létezik, hogy nincs semmiféle hatása a szervezetre, hiszen valamiféle hatóanyagot visz be. Ha már pedig hatóanyag, akkor annak meg mindenféle hatása is van. A Pharmatextõl meg felesleges félni 5 éven át napi sok alkalommal tesztelve folyamatoson :) ))) A fogamzásgátlás meg amúgy is természetellenes. Sokkal nagyobb hatása lehet a terhességre és ezzel együtt az egész életedre a mentális hozzáállásod és a gondolkodásod.
A kérdező hozzászólása: Egy idõre abbahagytam a gyógyszert és használtam a Pharmatexet, de az az igazság, hogy nem igazán bízom benne. Nem volt gond, de csak megszakítással használtuk... Most gyógyszert szeretnék váltani, elméletileg az alacsony hormontartalmúakat hosszú idõn keresztül lehet alkalmazni, mindenféle mellékhatás nélkül. Vagy nem? Akkor magas hormontartalmút semmiképp nem ajánlotok? Azoknak több a mellékhatása is, gondolom. Nálam Sensonette-el nem volt gond, nem híztam, nem hullott a hajam, semmi. Viszont a szexet nem igazán kívánom, de lehet ez se ettõl van. Valami tanács esetleg?
Az összes fogamzásgátlónak oly rettentõ természetellenes hatása van a szervezetre, hogy sokkal több kárt okoz/hat, mint amennyi hasznot hoz. Hajhullástól kezdve az elhízáson át a közérzetbeli és egyéb maradandó problémákig. Teljesen tönkre is teheti a hormonháztartásod, sõt, még meddõséget is okozhat. A Yadin ráadásul külföldön már tiltott szer a kártékony hatásai miatt. Pár év múlva azon kapod magad, hogy teljesen tönkre tette a fogamzásgátló a szervezeted. Próbáld ki a Pharmatex termékek valamelyikét, amely lehet krém, kúp, vagy tabletta és nem kerül be a véráramba. Ha betartod a használati utasítást, teljes biztonsággal mûködik, és nem roncsolja szét a szervezeted, mint a gyógyszer, ráadásul a dokit sem kell örökösen látogatni, mivel recept nélkül kapható.
Hát nem tudom sajnos.
A kérdező hozzászólása: És szerintetek van olyan fogamzásgátló, ami még akkor is segítene ha alapjáraton nekem nincs rá akkora igényem? Mert ugye ezek mégis hormonok, hátha valamelyiknek van ilyenen pozitív hatása. :)
Én Tri-Regolt szedek, de csökkentette a szex iránti vágyamat. Ellenben azért rá hangolódok a páromra és mindig is élvezem az együtt léteket.
Hát, mondjuk a gyógyszerváltás elõtt lehet megéri kipróbálni akkor, hogy fel tudjátok e dobni a szexet annyira, hogy te is kívánd többször :) Én is két éve vagyok barátommal. 14:02-es válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Igazából lehet nem is a gyógyszer okozza. Az is lehet hogy más gyógyszertõl se változna semmi. Bár azért jó lenne...
Egyénfüggõ, hogy kinek mi a jó :) én Yadine-t szedek, és ugyanúgy kb egész nap tudnék szeretkezni, ha együtt vagyunk otthon/itthon a párommal.
Én is szedtem Sensonette 20 tablettát, semmi ilyen problémám nem volt, ugyanúgy kívántam mint elõtte. Volt amikor Volinát is szedtem, azzal sem volt ilyen jellegû problémám. Szerintem a legjobb ha kikéred az orvos véleményét.

Évek óta rettegek a hányástól. Egyszerűen rettenetes ez az egész. Nagyon félek tőle. Légyszi nyutasson meg valaki hogy nem is olyan vészes. Bepánikolok sokszor meg gyógyszereket szedek nehogy hánnyak. Más is van így?

Legjobb válasz: Ne haragudj, nem bántásból írom, de szeritnem keress fel egy pszichológust, mert ez nem normális, fõleg hogy gyógyszert is szedsz rá. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3bi%C3%A1k_list%C3%A1ja Emetofóbiának hívják a problémádat.

Ne haragudj, nem bántásból írom, de szeritnem keress fel egy pszichológust, mert ez nem normális, fõleg hogy gyógyszert is szedsz rá. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3bi%C3%A1k_list%C3%A1ja Emetofóbiának hívják a problémádat.
A lányomnál volt ez az állapot, akkor jött elõ nála, amikor összeszedett egy olyan vírust, amitõl többször is hányt. Na azután ezt halottam egy nap többször is. Szedettem vele B6 vitamint. Egyébként semmi más problémája volt. Vérvételre vittem, belgyógyász is megvizsgálta. semmi probléma. Talán már kétségbeesésembe de leültünk és belemagyaráztam. A hányástól nem kell félni, ha valami kiakar jönni belõled az úgyis megtörténik.De jelzem egyszer sem hányt, csak saját magának generálta ezt a félelmet. Ezek után egyre ritkábban hallottam, hogy fél a hányástól, majd nem is panaszkodott.
Én is ilyen voltam fiatal kamaszkoromban. Rettegtem tõle, ha mégis bekövetkezett, akkor sírtam mint egy kisgyerek... De az élet úgymond "megoldotta" a problémámat, mert mikor terhes lettem, a 8. héttõl a 20. hétig gyakorlatilag egész nap hánytam, fogytam is 5 kilót, mire félidõs terhes lettem. Mikor végre abbamaradt, megváltás volt. De a végére ismét elõjött.. de már nem okozott gondot.
Én is félek, pedig már 39 éves vagyok:) De csak akkor jut eszembe ha beteg van a közelembe vagy hányingerem van. B6 vitamin nagyon jó hányás csillapító.
22:01 most újat mondtál. nem tudtam, hogy van ilyen fóbia is. mindjárt végignézem a listát, megnézem nekem milyen/milyenek vannak :)
ugye a "666 számtól való félelem" csak vicc? :)
1. vagyok Passz, ennyi erõvel a lista többsége is kamu lehet (kopasz emberektõl meg napsugártól való félelem, lol), de a mai világban ki tudja mik létezhetnek.
Nekem ez a kedvencem: "Paraszkavedekatriafóbia, Paraszkevidekatriafóbia, Friggatriszkaidekafóbia — félelem a 13-ikától amikor az péntek" Egyszer megtanultam mind a hármat kívülrõl, de sajnos már nem megy fejbõl :D
Mekkora marha egy bunkók vannak.
ha oldalt fáj, akkor az a szalagok nyúlása. mindenkinek nagyon fáj. de erõsebb gyógyszert orvostól kérj.
Én Panangint szedtem. Nem kimondottan a feszülésekre találták ki, de mivel magas a magnézium tartalma, így azt ajánlotta több nõgyógyász is. Nekem nem is volt gond a pocakfeszüléssel, csak az utolsó héten. Amúgy 1200 Ft körül van egy dobozzal, tehát nem is olyan vészesen drága.
35 hetes kismama vagyok, a Magnesii citrici összetétele más azért, mint a Magnerot-é, de itt általában ezt írják fel. Ha van recepted akkor 140 Ft 1 doboz, amiben 10 szem van, pont tegnap váltottam ki az utolsó adagot, mert már csak egy hétig szedhetem.
Kedves Kérdezõ, egyébként hány hetes vagy?:-)
Bocsi, hogy belekérdezek, de Ti receptre kapjátok a magnesi citritet? És mennyibe kerül? Mert a magnerotban is 500 mg van, viszont nincs rá támogatás és így elég drága... Ha olcsóbb a citrit, megkérdezem a dokimat, hogy nem válthatnék-e! Elõre is köszi!:-)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki h. nyúlik a szalag nekem is, vegyek be olyankor több MagneB-ot.:)
Én is azt szedem, mint az utolsó írta! A dokim írta fel, azóta ha keményedésem van, beveszek belõle. Ártani nem ártasz vele. 30hkm
Magnesii citrici, 500 mg-os, de ha ennyire húzódik, akkor orvos, nekem rövidült ezektõl a méhnyakam már a 20. héten. Doki írta fel, 4-5*1-et szedtem belõle. 35 hetes kismama
Szia! Én magnerotot szedek 3*1-et, ebben kétszer annyi magnézium van, mint a magne b6ban, gyógyszertárban vény nélkül kapható! De ha ennyire fáj nem kellene megnézetned magatokat a dokiddal? 19 hkm
Nálunk csak a 37. hétig lehet magnéziumot szedni, a 37. hétben csak orvosi engedéllyel, az nst miatt. 35 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!