Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, nem szed (65 db)

Igen, elõjöhet. Nekem olyankor eleinte a fejem fájt.
Nekem is volt a fogamzásgátlótól hányingerem. Sõt a gyógyszermentes napokon is, akkor gondolom a vérzés miatt.

Tényleg van olyan, hogy az a kisgyerek aki summamed forte 200-at szed nem mehet ki a napfényre?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mire szedi. Ha a bõre van gyulladásban, és azért szedi ezt az antibiotikumot, akkor valóban nem tanácsos napra menni, mert sokat ront a gyulladt bõr állapotán ilyenkor a napfény.

Attól függ, hogy mire szedi. Ha a bõre van gyulladásban, és azért szedi ezt az antibiotikumot, akkor valóban nem tanácsos napra menni, mert sokat ront a gyulladt bõr állapotán ilyenkor a napfény.
A kérdező hozzászólása: Nem a bõrére, megfázásra.Közben beszéltem orvossal és azt mondta, addig ne még szedi a gyógyszert.

Van olyan oldal mint a gyakorikérdések és közel olyan népszerű, ahonnan nem szedik le a kérdéseimet?

nem hülye kérdéseket szoktam feltenni hanem olyat ami sért egy harmadik felet

Legjobb válasz: Mi az h nem szedik le?

Mi az h nem szedik le?

Ki mennyit keményedik a 21-22 hét környékén? 3x2 magne b6 ot szedek és mégis keményedek. Mik a tapasztalatok? Van olyan aki végig keményedet és nem lett semmi baj?

Legjobb válasz: Szia! Én 24 hetes vagyok,és hála égnek nagyon ritkán keményedek,ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap,de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1,5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.

Szia! Én 24 hetes vagyok, és hála égnek nagyon ritkán keményedek, ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap, de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1, 5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.
szia! én is keményedek, 23 hetes vagyok, lassan két hónapja fáj a pocim. Hiába szedem a magneb6-ot nem igazán használ. Ha fekszek, ülök, csak akkor oké a dolog, ha sétálok egybõl végem van. Ilyenkor csak attól félek, hogy a sok keményedéstõl kinyílik a méhszáj, amit nem szeretnék...:(.
Nekem eddig semmi baom nem volt, most 16 hetes vagyok és naponta többször is nagyon kellemetlenül keményedek...:( magnéziumot szedek én is napi 3x2.t De ha már itt tartunk létezik h attól kell napi vagy 15ször pisilnem??

Szeretnénk babát lehetek már terhes ha kb 2 hete nem szedek fogamzásgátlot és előtte míg szedtem antibiotikumot kellet bemegyek, néha szédülők, hányinger kerülget és olyan érzésem van mintha meg akarna jönni. Valyon a baba már megfogant?

Legjobb válasz: Ha még csak két hete nem szeded, akkor még csak mostanában lesz majd peteérésed. Terhességi tüneteket még nem produkálhatsz, nagyon korai lenne. Inkább szerintem a megvont hormonadag miatt lehet.

Ha még csak két hete nem szeded, akkor még csak mostanában lesz majd peteérésed. Terhességi tüneteket még nem produkálhatsz, nagyon korai lenne. Inkább szerintem a megvont hormonadag miatt lehet.
Ha az antibiot se szeded már akkor végképp nem lehetsz terhes...meddig szedted?gyengitheti ugyan a fog.gátlo hatását, de nem üti teljesen.Elõttem szólóvl egyetértek...
A kérdező hozzászólása: 2 hétig szedtem az antibiotikumot, viszont a fog. gyógyszert se mindig vettem be idõbe, volt hogy reggel helyett késõ este.

Vannak olyan lányok akik nem szednek fogamzás gátlót?

Kb mennyi az arányuk, jól gondolom h elenyész??

Legjobb válasz: Nem szedek, és nem is tervezem, hogy valaha is fogok. 24/N

Nem szedek, és nem is tervezem, hogy valaha is fogok. 24/N
Ja és 17 éves vagyok, az osztályban vannak 18 évesek is.
Nálunk az osztályban majdnem mindegyik lány szedi.. Mondjuk én is, biztonságosabbnak tartom, mint a gumit, az már egyszer kiszakadt. Szóval tõlünk a 20 lányból kb 5 nem szedi.
Elsõ, neked meg mi bajod a fogamzásgátlóval?... Nem mindenki hal bele a szedésébe.
A normálisak, akik nem akarnak mellékhatásokat és betegségeket (allergia, idegrendszeri zavarok) késõbb. Szerintem sokan inkább óvszert használnak.
De minek kell kioktatnia és kötekednie? Nyilván tudom, hogy hogyan mûködik a fogamzásgátló módszer, amit használok. De ha esetleg ez a drága 83%-os látna az egójától egy csöppet, akkor feltûnne neki, hogy a GYÓGYSZEREKET nem szeretem.
Te is azt teszed, de mindegy.
Nem a kérdésre válaszolt, hanem kötekedett. Elmagyarázta nekem, hogy mi is a Nuvaring - mintha nem tudtam volna. Õ mindenkit ilyen hülyének néz, mert õ a legokosabb ember a gyakorin :) Tényleg mindenhol kötözködik és okoskodik.
Kedves 11% mi a fenéért kell felkapni a vizet? Amúgy meg, a kérdésre válaszolt az illetõ. Ennyi :)
:DD Csak gondoltam eloszlatom a tévképzeteid, mert a hozzászólásod alapján eléggé úgy tûnt, hogy halvány lila fingod sincs a Nuvaringrõl. Normálisan is közölhetted volna, hogy nem magával a hatóanyaggal van gondod, hanem a tablettával. De mivel "gyógyszert" írtál, és nem tablettát, így nem csoda, hogy rosszul értettem. Nem képzelem magam mindenkinél okosabbnak, de nálad minden bizonnyal okosabb vagyok:D
Tudod gyógyszernek nevezzük azt is, ami nem tabletta formátumú:D
Nahát, csak nem megint okoskodsz? Neked nehezedre esett volna nem kötekedni? Szerinted ki olyan hülye, hogy ne tudja, hogy a hüvelygyûrûben is hormon van? Tudod, elég rosszul esik, amikor valaki ennyire idiótának néz! Fõleg, hogy eléggé tájékozott vagyok a fogamzásgátlási módszerekrõl, hát még arról, amit ÉN HASZNÁLOK IS! Ebbõl a válaszodból is látszik, hogy felvágsz az "eszeddel", mindenkinél okosabbnak képzeled magad, és ahol csak lehet, belekötsz a többi emberbe. De biztos "+halvány lila fingom sincs a Nuvaringrõl", elvégre egyáltalán nem használom és még nem is hallottam róla. Úristen, szerintem te direkt csinálod, hogy lehessen röhögni rajtad.
Legszívesebben átírnám a válaszomban a "gyógyszer" szavakat "tablettára", akkor talán ÕFELSÉGE szemét sem bántaná, és talán nem kötne belém. Hanem másba, de hát ez van..
"Szerinted ki olyan hülye, hogy ne tudja, hogy a hüvelygyûrûben is hormon van? " Nézz már szét ezen az oldalon. Az embere többségének arra sincsen esze, hogy elolvassa a tájékoztatót, amit a dobozba raknak. Talán nem véletlen a feltételezésem...
Értelmes válaszokba nem szoktam belekötni:)
És? Akkor már egybõl hülyének kell nézni mindenkit és kioktatni? Talán lehetne benned egy kis jóindulat, és feltételezhetnéd, hogy legalább a dobozát elolvasom, amire szintén rá van írva, hogy milyen hormont és naponta átlagosan mennyit adagol. De benned egy cseppnyi sincs... Sajnos. És még szomorúbb, hogy nem vagy ezzel egyedül.
De azért kedves vagy és köszi, hogy felvilágosítottál a védekezési módszerrõl, amit hónapok óta használok :) ) Annyi újat mondtál, hogy csak na!
Kedves kötekedõs, okoskodó 83%-os: mint írtam, a gyógyszereket nem szeretem, engem zavar, ha valami gyógyszert le kell nyelnem. Nekem a tablettákkal van bajom, nem a hormonokkal. Na ezért. Bár nem hiszem, hogy megérted, hiszen te mindenkinél sokkal okosabb vagy, mindig neked van igazad. :DD
Miért ne lennének? Alapból a nõk egy jó része nem is szedhet. (Pl. ha vkinek fokozott trombózis hajlama van, autoimmun betegsége, cukorbetegsége stb, akkor baromira nem ajánlott). Elég szomorú, hogy a férfiak manapság ezt alapnak veszik, holott bizony igen sok kellemetlen mellékhatása és utóhatása lehet.
A kérdező hozzászólása: pont ezért furcsállom én is h mennyien szedik mintha vmi c vitamin lenne.. holott eléggé káros és én pl kifejezetten nem örülnék ha a bnõm szedné.
Én pl 17 éves korom óta szedek egy olyan gyógyszert, aminek a mellékhatása a fogamzásgátlás. Ha tehetném nem szedném, mert olyan hormonadagot ad. De kell. És szerintem a lányok igen nagy százaléka, nagyobb hányada nem szed fogamzásgátlót.
1. Azért nincsenek olyan sokan, mivel ha szétnézel az oldalon, minden második kérdés úgy kezdõdik, hogy "Lefeküdtünk de nem védekeztünk..." 2. Igazából két olyan módszer van, amit szülés elõtt viszonylag biztos védelmet nyújt a terhességgel szemben. Az egyik az óvszer, a másik a tabi. Mivel a férfiak igen jelentõs része egyszerûen nem hajlandó felvenni az óvszert, így a nõ agy tabit szed, vagy kockáztat.
Jelenleg én sem szedek, de szedtem 2 évig. Nekem nem volt vele semmi gondom, sõt minden téren kényelmes volt. Amúgy a barátnõim többsége nem szed. Ha arányokat akarok mondani, akkor a 7 közeli barátnõm közül 2 szed.
A kérdező hozzászólása: úristen 11%-os o.O kicsit felpontoztalak, nem árthat :D én mondjuk mindenféle gyógyszert nagyon ellenzek, 1 kivételével és azok a fájdalomcsillapítók.
én sem szedek, 24 éves vagyok, és sosem szedtem. 3 éve vagyunk együtt, gumival védekezünk, még nem volt vele semmi bajunk (lekopogom).
A kérdező hozzászólása: ez lenne a jó, csak ezzel meg annyi a gond h gumi nélkül sokkal jobb.
1 kérdésnél senki semérett velem egyet, ezért szerintem mindenki lepontozott, több kérdésre meg nem nagyon válaszoltam még, ezért vagyok 11%-os. Mondjuk engem nem zavar :D Amúgy én sem szeretem a gyógyszereket, még fájdalomcsillapítót sem veszek be. Igazából szedtem fogamzásgátló gyógyszert 4 hónapig, de akkor is zavart, hogy gyógyszer, így váltottam Nuvaringre, és ezzel semmi bajom, a lelkem is megnyugodott.. :D
Miért, szerinted a Nuvaring mi? Ugyanaz, mint egy fogamzásgátló tabletta, csak nem tabletta formában van, hanem a hüvelyedbe dugod egy gyûrû formájában. A hatása teljesen ugyanaz.
Én bizony "tömöm magam hormonokkal", ugyanis a fogamzásgátlókban pontosan azok a hormonok találhatók meg, mint a saját szervezetünkben, semmi "testidegen" anyag. :) 16 éves koromtól szedtem fogamzásgátlót - a védekezés mellett rendszertelen ciklusra, cisztásodásra is javasolta az orvosom. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal évtizedekig szedtem, jelenleg is hormonálisan védekezem. Sok téves "mítoszt" kering a fogamzásgátlókkal kapcsolatban, hízásról, meddõségrõl, mellékhatásokról: ennek pedig az az oka, hogy akiknél nem okoz gondot, azok kevésbé hangoztatják, akiknél meg igen, azok "hangosabbak". Számomra stabil párkapcsolatban a hormonális fogamzásgátlás a legmegfelelõbb, mert biztonságos, kényelmes, érzem a partnerem, nem kell fokozott izgalmi állapotban "pepecselni" gumival, spermiciddel, egyebekkel, így a szexuális életem kellõképpen spontán és élvezetes. Nekem/nekünk ez nagyon megfelel. Ha már nem tervezek több gyermeket, akkor elköttetem magam. Amúgy meg mindenki úgy védekezik, ahogy neki és a partnerének a legmegfelelõbb.
Az enyém miért nem volt értelmes? Én legalább válaszoltam a kérdésre, te viszont csak kötekedtél! Mert szúrta a szemedet, hogy gyógyszert írtam tabletta helyett? Úristen, hát mindjárt felakasztom magam! Ilyen hibát véteni, te jó ég!
Lehet neki, de ez leginkább leszedál, ha nappal is szeded.

Van olyan dolog, amit nem lehet enni/inni, ha valaki fogamzasgatlo tablettát szed?

Legjobb válasz: nemigazán. ugyanolyan teljes értékû életet él az aki tablettát szed, mint az aki nem. ha antibiotikumot szedsz, akkor az csökkenti a tabletta hatásást.

nemigazán. ugyanolyan teljes értékû életet él az aki tablettát szed, mint az aki nem. ha antibiotikumot szedsz, akkor az csökkenti a tabletta hatásást.
nincs, ha lenne azt elmondta volna a dokid.
Hasmenés, hányás is csökkenti a tabletta hatását, mert nem tud úgy felszívódni. Ennyi.

Van olyan kismama, aki a 12. hét után nem szed terhesvitamint, csak C-vitamint és Magne B6-ot?

Legjobb válasz: 13hetes vagyok és csak a magne B6-ot szedem!És nincs gond a babával,a doki szerint a korához képest jók az eredményei! Jó baba várást!

13hetes vagyok és csak a magne B6-ot szedem!És nincs gond a babával, a doki szerint a korához képest jók az eredményei! Jó baba várást!
Én már a terhesség elején megvettem a Gravidát a nõgyógyászom tanácsára, de 2 szemet tudtam bevenni, azt is kihánytam. Nem is szedtem egész végig semmit, kivéve az utolsó hetekben a Magne B-t, egyre kevesebbet persze. Elsõ 2 babámnál még szoptatás alatt is szedtem vitamint, akkor a Maternát, de most a 3.-nál egyszerûen nem tudtam lenyelni, annyira rosszul lettem már a szagától is...
Szia.Én a 16hétig szedtem(akkor fogyott el), azota c-vitamint és magne b6-ot szedek.Idõnként vettem hipp-natalt.34hetes km.
Szia! Csak folsavat szedtem, vitamint semmit, aztán kb. a 23. héttõl magnéziumot keményedés miatt. Teljesen rendben vagyunk. Boldog babavárást.
Én is elkezdtem szedni terhesvitamint, folymatosan hánytam, és pár nap után elájultam. Kiderült, hogy érzékeny vagyok egy összetevõre, sõt még magnéziumot sem szedhetek. De a baba szépen fejlõdik, a vérképem tökéletes, tehát semmi hátrányunk nincs belõle, hogy nem szedjük. Nagyon odafigyelek az egészséges étkezésre, és minden rendben van.
Én sem szedtem terhességem alatt a magne b6-on kivül semmit, teljesen egészséges kisfiam született 3500gr.52cm-el.
szia! Én a terhességem alatt egyáltalán nem szedtem kismamavitamin, csak megneb6-ot és vasat. Teljesen egészésges kisfiam született 4040g és 53 cm-rel, és problémamentes volt a terhesség. Ja és a hányinger miatt szedtem még gyömbért. Jó babavárást!
Én a Plussz multivitaminos pezsgõtabit iszom.Az Elevitet szedtem a 12.-ik hétig.
Szia! Szerintem pont elég amit szedsz. Én nem szedek semmit, mert nem voltam jól a Gravidától, a folsavnak meg már nincs jelentõssége a 15. héten. A Magne B6 szedését meg nem értem, mármint, hogy az miért kell? Erre meg Te válaszolhatnál nekem :)
A kérdező hozzászólása: A Gravidától én is nagyon rosszul voltam. A Magne B6-ot alhasi görcsök ellen szedem. Az orvos javasolta, mert a 6. hét körül és utána is eléggé fájt a hasam.A magnézium jó még a lábikra görcsökre is.Továbbá úgy tudom terhesség alatt megnövekszik a magnézium szükséglet.
A kérdező hozzászólása: Milligestet szedek
Szia! Szerintem mivel hormont tartalmaz, azt semmi nem befolyásolja..de olvasd el a tájékoztatót...de sztem tuti hogy nem!!
Nincs ilyen hatása, de gyógyszerészek mindig azt javasolják, hogy ha nem vagy benne biztos, akkor inkább tarts két óra szünetet a foamzásgátló és a más fajta gyógyszer bevétele között. Ez az idõ elég, hogy ne legyen problémája egyiknek a másikkal.
Nincs, de felfázásra igyál kamillát, napi 1 litert, kitisztít.Ha nem szûnik a panasz s folyásod színe mennyisége nõ, menj el nõgyógyhoz mert fentebb szállhat a fertõzés.A nõknek rövidebb a húgycsövük, s gyakrabban szedhetnek össze fertõzést, S télen ne hordjatok tangát, a sorozatos fertõzéssel a teherbe esést gátolhatod majd a jövõben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!