Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, fajtiszta kutyáknak (4 db)

Van olyan fajtiszta kutya, ami olcsóbb mint 50. 000 Ft?

Husky-t vagy labradort szerettem volna. De ezeknek az ára mind 60.000 és 100.000 Ft fölött van. :( Mindenképpen valami nagyobb test?re gondoltam, és nem ilyen harci kutyára, hanem valami szép, bundásra.

Legjobb válasz: Sajnos van! Pl a Mudi! Mert a magyarok nem becsülik meg ezt az értékes kis fajtát, így többért nem nagyon lehet eladni. Meg mivel magyar fajta, így nem kell a kiállításra, versenyre, kanokért messzire menni (= sokat fizetni) + egészséges, stb...

Sajnos van! Pl a Mudi! Mert a magyarok nem becsülik meg ezt az értékes kis fajtát, így többért nem nagyon lehet eladni. Meg mivel magyar fajta, így nem kell a kiállításra, versenyre, kanokért messzire menni (= sokat fizetni) + egészséges, stb...
Olcsó ... és epilepsziás, agresszív, diszpláziás, gyomorsavproblémás, stb., stb.. A labrador benne van itthon a 3 legjobban tönkretett fajtában, agyonszaporították öket. Nekem 2 db van otthon a retrievermentéstõl: az idõsebb idáig 300 ezer forintomba van annyi betegsége volt és mégcsak 6 éves. De én tudtam, hogy mit vállalok azzal, hogy ismeretlen eredetû kutyákat vittem haza és nem adtam pénzt azért, hogy a [email protected]ék szaporítókat támogassam.
A törzskönyves, jó minõségû kiskutya ennyibe kerül .. minden fajtából. Vehetsz olcsóbbat, de azt kockáztatod, hogy beteges lesz. Ami olcsóbb talán itthon az a magyar vizsla ... de abból meg annyi van a menhelyeken hogy én egyáltalán nem adnék pénzt érte.
vannak, szaporítóknál. le lehet pontozni de nekem eddig csak szaporítótól volt kutyám, és soha nem volt semmi baj egyikkel se, imádnivaló volt mind, okos, értelmes, egészséges, jó idegrendszerû. persze ehhez kellett egy kis szerencse is azt hiszem. egyébként a menhelyek tele vannak ilyen kutyákkal, ráadásul ingyen!
http://kiskutya.hu/elado/labrador-retriever-szekesfehervar-2.. 25 000 ft-ért fajtiszta labri...és sok más helyen is 30-40 közé esik.
háznál kell venni ott olcsó.
Fajtatiszta labrador: 20.000Ft
Mit szólnál a fajtamentéshez? Egy 3-4 éves kutyus még 10 évig is veled lehet. Túl van a gyerekhülyeségeken, nem rág és rombol. Megmentesz egy életet és még sok pénzedbe sem kerül.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm szépen. Majd meglátom, mi lesz még ebbõl a kutyás dologból.
Az elõttem szólókkal egyetértek, de ha mindenképpen fajtatiszta kutyát szeretnél, nagyon ajánlom neked ezt az oldalt (és édesanyádnak is, olvasgassatok együtt): olcsokutya.info Itt könnyen érthetõen le van írva, miért nem szabad ennyi pénzért kutyát venni, ha nem menhelyrõl fogadsz örökbe. Inkább legyen egyszeri kiadásként picit több, mint évek múlva a többszöröse a gyógyszerek miatt... Emellett, mivel tényleg kicsit bizonytalannak tûnsz a kutyaválasztásnál, olvasd el a Fajtabemutatót is. Sok más oldallal ellentétben itt a fajták elõnyeit ÉS az esetleges hátrányait is leírják, például idegenekkel/állatokkal bizalmatlan, vagy épp ellenkezõleg, túl barátságos, nem házõrzõnek való stb. Nagyon hasznos honlap, szánj rá egy kis idõt!
A kérdező hozzászólása: Anyumat kérdezzétek. Õ jelentette ki. Jó mondjuk most tettek fel 3 hónapja egy fogszabályzót, ami benne lesz kb. 500.000-be... De néha én sem értem anyumat. Elõször még azt mondta, hogy megígéri, hogy veszünk egy kiskutyát, de csakis olyat, amirõl tudjuk, hogy milyen fajta. Ugyanis ennek van egy rövid story-ja. A lényeg az, hogy be akartam fogadni egy kidobott (még talán kölyök kutyát) kutyát, de sajnos nem lehetett, mert nincs még elkerítve a telkünk a többi szomszédétól.
Én sem értem, hogy miként jött ez a labi vagy husky választás, de tényleg, tavaszig csak a kaja árát kell félretenni, havi 7-8 ezer forintot és a te pénzeddel együtt már meg is van a tk-s, szûrt szülõktõl származó kicsi!
A kérdező hozzászólása: Hát anyum ma jelentettek ki, hogy "100.000-ért nem veszünk kutyát, de még 40.000-ért sem". Éppenséggel nekem van 40.000 gyûjtött pénzem. De hát ez van. Ha anyum azt mondja, hogy nem, akkor nem. Én meg nem kérek valami "beteg" kutyát, amivel késõbb csak a baj van. Többe kerülne az orvosi ellátás, mintha vennék egy normálisat. (Szerintem.)
A mudi, puli, pumi a legjobb tenyésztõknél is max 60 ezerbe kerül. De szerintem ha kiválasztottál egy fajtát és úgy érzed tökéletesen összepasszolnátok minden tekintetben, akkor megéri egy kicsit gyûjtögetni, tavaszig van még bõven idõ, addig ki is nézheted a kennelt, párosítást. Labradort szerintem már tudsz venni 60-80 ezer forint körül is, a husky lehet valamivel drágább. Némelyik tenyésztõvel meg lehet egyezni részletfizetésben is.
Figyu Knitta, ennyi az ára egy normális tenyészetbõl való kutyakölyöknek.Ha kölyköt akarsz, ha fajtatisztát akarsz, akkor spórolj rá.Ha nem telik, akkor pedig fogadj be menhelyrõl, fajtamentõktõl.De szaporítótól ne vegyél semmiképpen se! Egyébként, ha megvenni nincs pénzed, honnan lesz pénz az etetésére?Csak a kaja legalább 7-8 ezer Ft havonta egy nagytestû kutyának.Tavaszig van még legalább 7 hónap.Ha csak azt a pénzt félreteszed, amit ez idõ alatt kajára elköltenél, az máris majd 60 guriga.Erre még rácsapsz 20-at, és már tudsz venni egy TK-s kutyát, esetleg szín- vagy harapáshibával, de tökéletesen egészségesen.
A kedvenc fajtáid nem fogod megtalálni ennyiért. Viszont ezekbõl a fajtákból nagyon sok van a menhelyen. Vagy tenyésztõtõl vegyél (lehet spórolni is ám! az 50 ezerhez már nem is kell olyan sok) vagy menhelyrõl. Ne szaporítótól!
Nagyobb termetû, hosszú szõrû németjuhász is lehet megoldás. Nincs túltenyésztve, általában egészségesek, bár csípõproblémásat ki lehet fogni. A fajtatisztaság nem jelenti egyben, hogy törzskönyvezett. A nélkül olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Hát ezeket az oldalakat már nézegettem, de nekem csak tavasszal lehet kutyám, és kiskutyát akarom. Azok pedig mind drágák. Sajnos. :( Nem vagy biztos ezekben a 20.000-30.000 Ft között mozgó huskykról sem. Hiszem egy kölyök husky (elvileg) 60.000 illetve 100.000 Ft fölött van.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták hogy 60.000 alatt nem kapok. Tudsz is tenyésztõt, ami esetleg Gyöngyös, Pest, vagy Eger közelében van?
a memhelyen szerintem találsz jó kutyákat vannak ott egészséges kutyák is a fajtamentõknél is lehet érdeklõdni egyik ismim egy 6 hónapos német juhászt hozott el a fajta mentõktõl ingyen volt a kutyus normális és egészséges... szoktak ott is kölykök lenni de a mai világba ha nem akarsz sok pénzt kiadni vmire akkor nem is kapod meg jó minõségben ez esetben egy beteges kutyád is lehet ha mondjuk 10 ezerért veszel egyet szaporítotól... de hát te tudod...a te pénzed...nézz körül azért a menhelyeken és a fajtamentõknél ha nincs kedvedre való kutyus amelyik tetszik akkor maradnak a szaporítók mert rendes tenyésztõtõl nem veszel olcsón kutyát...

Van olyan, hogy fajtiszta kutyáknak menhely?

Bár kerestem menhelyr?l elhozható yorkit de nem találtam.

Legjobb válasz: Ha fajtiszta akkor küldd el az SS-be. DE csak ha szöke és kék szemû. Egyébként Taigetosz.

Ha fajtiszta akkor küldd el az SS-be. DE csak ha szöke és kék szemû. Egyébként Taigetosz.
Nem is fogsz, túl drága fajta.
Olyan nincs, hogy egy menhelyen csak fajtatiszta kutya lenne, de sokszor van menhelyeken az is. Vedd fel menhelyekkel a kapcsolatot es kerd meg, hogy ertesitsenek, ha jon egy. Esetleg hozass Angliabol ha van ismerosod kint. Ott rengeteg fajtatiszta van menhelyen is. Yorki is. Csak a fajtatiszta jo? Yorki jellegu nem jo?
A kérdező hozzászólása: Fajtiszta kutyust szeretnék.De jólenne menhelyen nézni de rájöttem , hogy ott nemfogok találni.nrmpont kölyköt keresek .beteg gyerekek látogatásában is részt venne a kutyus.
Szia!!Hát ha menhely nincs is vannak bizonyos fajtamentõ szervezetek, ahol általában vannak kutyák.Szuóval szerintem nézd meg neten hogy van e yorki mentés és ha van akkor ott nézdd meg:)
menehlyen is vannak fajtisztak es ha ki fogsz olyat talalsz yorkit is!

Van olyan rendezvény vagy verseny Magyarországon, ahol törzskönyv nélküli fajtiszta kutyák is versenyezhetnek? Hol tartanak amerikai bulldogok számára versenyeket, és milyeneket?

Van egy 10 hónapos er?s testalkatú amerikai bulldogom, szeretném elvinni versenyekre, vagy vmire, de sajnos nincs törzskönyve!

Legjobb válasz: Szia! Igenis van, MKSz-es kiállításra viheted a fajtatiszta tk nélküli kutyádat, csak azzal a különbséggel, hogy hobby kategóriába nevezed, bár így nem kerül a tk-kel összevetésre, de egy szakember mondja el róla a véleményét, kaphat abba a kategóriába minõsítést és ha kitûnõt kap regisztráltathatod a MEOE-nél és kaphatsz B tk-et, ez ugyanúgy néz ki, mint az A tk csak az õsök nincsenek felvezetve, de ezzel már nevezheted kiállításra, úgy mint az A tk-est.

Szia! Igenis van, MKSz-es kiállításra viheted a fajtatiszta tk nélküli kutyádat, csak azzal a különbséggel, hogy hobby kategóriába nevezed, bár így nem kerül a tk-kel összevetésre, de egy szakember mondja el róla a véleményét, kaphat abba a kategóriába minõsítést és ha kitûnõt kap regisztráltathatod a MEOE-nél és kaphatsz B tk-et, ez ugyanúgy néz ki, mint az A tk csak az õsök nincsenek felvezetve, de ezzel már nevezheted kiállításra, úgy mint az A tk-est.
Tuti hogy nincs ilyen mivel hogy pedigree kell hozzá hogx eggy kutya részt vehessen egy ilyen rendezvényen!!!!!!
Ha a google-ben rákeresel arra, hogy "keverékutya szépségverseny" és megkapod a választ.


Az ilyen törzskönyves fajtiszta kiállitási kutyáknak miért van mindíg olyan hosszú nevük?

Legjobb válasz: Nincs mindegyiknek hosszú neve. Nekem 3 kutyám volt/van: Grey-Devil Bertold, Dankó-Lurkó Ádáz és Calabria Azure. Sztem nem vészesek. Ismertem Angel Chan nevût is.

Nincs mindegyiknek hosszú neve. Nekem 3 kutyám volt/van: Grey-Devil Bertold, Dankó-Lurkó Ádáz és Calabria Azure. Sztem nem vészesek. Ismertem Angel Chan nevût is.
Én ismerek olyat is, akinek egy egy szótagú név és egy szám a neve :D Amúgy általában van maga a név, ez lehet hosszú, rövid, fantázia kérdése, és a név mellé hozzáírják a kennel nevet is, így lesz nagyon hosszú.
Így van ahogy az utolsó írta! Az én kutyámnak is elég hosszú a neve a kennelnével együtt! De mi nem azt használjuk, a nevének semmi köze a törzskönyvi nevéhez!:)
A tk-s kutya neve 3 részbõl áll: Kennelnév (olyan mint a család név) Egyedi név (ez az utó vagy kereszt név), (ennek a kezdõbetûje általában azt is jelzi, hogy melyik alomból született) Hívó név (ezt már a gazdájától kapja és valójában Ez a neve, hiszen ezt fogja megtanulni)
sia! A begale-m neve Tátraszépe Alex volt. Ez nem hosszú név szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!